|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XVI
Cytat:
cudowny . słoneczko ;** ___ 'Życzę Ci z całego serduszka jak najgorzej : )
'Po to jest dzień ,by nie użalać się nad sobą ,tylko wykorzystać każdą chwilę .
![]() |
#4532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
__ jakikolwiek bezsens czegokolwiek. Ty wiesz że mam tupet, i mam wiecznie mokre majtki, bo wszyscy liżą mi dupę. przy Tobie cały rok wygląda jak maj. __ <3
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Raczkowanie
|
i dziękuję, dziękuję.
_ będę płakać nad twoimi poranionymi nadgarstkami, kiedy w końcu przyjdziesz. a ja wiem, że ty wiesz, że ja nie chcę nieistnienia, zwątpienia w przyrzeczenia. nie mogę zapanować nad brakiem horyzontu w swoim umyśle. zarumienione, piegowate myśli łaskoczą mnie za uchem. gęstnieją noce w bezsenności cieżkiej jak ołów, w samotności, która z odległości oblepia mnie mgłą. cichną mi w palcach własne wzdychania, nikną wargi w zagryzaniu, topnieją myśli w natłoku wahania. nie chcę żyć w wiecznym zastanawianiu się, kiedy, jak i w ogóle czy kiedykolwiek pozwolisz mi mieć nadzieję. wyrzuć przez okno cały mój strach, rozpier.dol go o chodnik, niech przestanę się bać. wiesz, czym mnie pokonałeś? nie brakiem uczuć, zwątpieniem w moje. i czołem szukając w ścianie oparcia, palcami wciąż drapać posadzkę. zapal mnie i zdmuchnij mnie- robisz to od lat. zanim zapomnę, chcę przeżyć wszystko jeszcze raz. nigdy nie wiedziałam, w co mam wierzyć w świecie, któy spada mi na łeb. duszę się. cos sciska mi gardło swoim nieżyciem, niebyciem. mam dość. nie mam słów, by wyjaśnić ci, jak bardzo. i nie ma już kwiatów, nie tym razem. i tłuc wciąż myśli o twardą posadzkę, rozsypywać sie w kawałeczki tak twarde, szukać w bezsensie pociechy na teraz, kluczyć pomiędzy, w nędzy, w niedostatku nadziei. Nie żyć, nie istnieć. Oddychać przez dzień, tydzień, przez rok, być wciąż od szaleństwa o mały włos, drżąc na wietrze myśli nieprzemyślanych, rozhuśtanych słów mieć pełną kieszeń, szukać uniesień w upadku tak nagłym, w samorzutnym spadaniu być nieuległym, wciaż wiernym wierzeniom niewartym wierzenia. Odchodzić, przychodzić, by odejść. Zostawić i wrócić potem po nienamacalny strach trywialny, co lei się do palców tak chłodnych. I pełznie po ręce, do góry się wspina i czeka, i słucha, jak ciało swe mięśnie napina. I gryzie, i szczypie, uwiera umysł spanikowany. Skrycie marzy o ulotności ludzkich wspomnień będących sensem w bezsensie istnień. I szukać nadziei w potępionym, odtrąconym świecie, i szukać ulgi od przychodzenia do odchodzenia. Gonić za wolnością myślenia, patrzenia, chywtać w swe palce zdretwiałe kochania, miekkie wzdychania w chwilach codziennego umierania.
#4534 |
Zakorzenienie
|
IhateU, dresowa, chocapic - kradnę kochane. ![]() teoretycznie jestem, lecz niekoniecznie dla Ciebie.
"Spotykasz kogoś i nie wiadomo dlaczego, zatrzymujesz się właśnie przy tej osobie, a ona przy Tobie. Zawsze warto się zatrzymać. Byłoby cudownie, gdybyśmy zatrzymywali się częściej" Edytowane przez beautiful_lie Czas edycji: 2010-02-24 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Raczkowanie
|
zima jest wszędzie. śnieg zasypał wszystkie drogi. więc nie znajdziesz mnie już. czekam wytrwale na chwilę, gdy wszystko stanie się dużo prostsze, a ja nie będę już siedzieć w jednym miejscu o gapić się w jeden punkt. jak to możliwe, ze nagle brakuje mi uśmiechu ? Kto będzie się śmiał, rozbawiał wszystkich i zarażał uśmiechem, optymizmem, pozytywną energią, jeżeli nie ja ? to przez Ciebie wiesz? marzę o promieniach słońca które delikatnie muskają moje ciało swoim ciepłem wtedy marzę o rzeczach nieosiągalnych daleko mi do słońca jeszcze dalej do Twoich ramion Twojego ciepła. Cholera no, potrzebuję uśmiechu, radości. Tak nie da się żyć. ![]()
bądź z Kimś, kto sprawia że się uśmiechasz, śmiej się tyle, ile oddychasz i kochaj tak długo jak żyjesz. Edytowane przez Kofeina w RedBullach Czas edycji: 2010-02-24 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Raczkowanie
|
Kaaate90
![]() ![]() ![]() życie jest walką....wiec walcz o mnie! Przez Ciebie zaczne wciągać rutinoscorbin ![]() w świecie pełnym plastikowego kocham lepiej ze mną nie zadzieraj...bo zrobie ci gwiezdne wojny ;P hu ha jestem paker, patrz na klate ;D i kocham cię nawet za to,że oglądasz Johnego Bravo,choć już stara dupa z Ciebie ;P <3 nie wyszło nam...ale nie powiesz,że nie jesteś szczęśliwy... czas tak łatwo nas pokonał ;( Berlin lubi deszcz gdybym wiedziała wtedy,że ostatni raz patrze w Twoje oczy,zostałabym dłużej i nawet nie mrugnęła...
#4537 |
Raczkowanie
|
Myślę o tym, co minęło, czego nie ma
i dlaczego sen tak często się nie spełnia. Tyle razy próbujemy go zatrzymać, ale on zwyczajnie się rozpływa… 'Na powrót znalazłam się w bajce..- Książe wrócił, zły czar prysł... Nie wiedziałam tylko, co zrobić z jedną nadprogramową postacią" Tylko to co poznane jest bezpieczne. Tylko to co jest poznane mozna tolerować. Tolerując nieznane... Osłabia się samego siebie. Tak długo jak zmierzałam prosto do piekła, tak długo mogłam cieszyć się podróżą "Przez wszystkie te tysiąclecia ludziom nie udało się rozgryźć zagadki, jaką jest miłość. Na ile jest sprawą ciała, a na ile umysłu? Ile w niej przypadku, a ile przeznaczenia? Dlaczego związki doskonałe się rozpadają, a te pozornie niemożliwe trwają w najlepsze? Ludzie nie znaleźli odpowiedzi na te pytania i ja też ich nie znam. Miłość po prostu jest albo jej nie ma." Nie umiesz szczęścia zauważyć? Może za wysoko patrzysz. Niżej, niżej, tu gdzie chodnik, ulice, domy. ![]()
#4538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ups, jesteś cała ? ; * _________________ Przytul mnie mocno w mej trwodze dziecięcej,
Weź twarz mą w ręce, mów mi o miłości – Mów mi, Ty, który wiesz ode mnie więcej, Że nie potrzebnie boję się ciemności!
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Larav - okradłam Cię, złotko. ![]()
ta kolejna noc. znowu nie przespana, wiesz? chciałam od tego ucicec, lecz nie wiem którędy, smutne rozstanie konsewkencją za błędy. teraz jesteś wspomnieniem - kiedyś byłeś numerem jeden ..
I can't wake up in the morning, without you in my mind.
"Spotykasz kogoś i nie wiadomo dlaczego, zatrzymujesz się właśnie przy tej osobie, a ona przy Tobie. Zawsze warto się zatrzymać. Byłoby cudownie, gdybyśmy zatrzymywali się częściej" Edytowane przez beautiful_lie Czas edycji: 2010-02-24 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Wtajemniczenie
|
to dla mnie przyjemność
![]() przypadłaś mi do gustu mała ![]() _________ Złe wspomnienia wiem, że było ich tyle. Czasu nie cofne nie naprawie tych błędów. Życie jest ciężkie wiem o tym dobrze, doceniamy coś gdy dopiero to stracimy i chodź często robimy to świadomie jest już za późno, koniec... Nikt nie może stracić z oczu tego czego pragnie, nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że cały świat i inni są silniejsi, sekret tkwi w tym by się nie poddawać. Być sobą, nie udawać nikogo, iść swoją drogą, nie dać satysfakcji wrogą. Edytowane przez takagwiazdka Czas edycji: 2010-02-24 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Raczkowanie
|
Witam po długiej i nie zauważonej obecności niestety
![]() ![]() _______________________ gdybyś wiedział, że coś do Ciebie czuję co byś powiedział ? wiesz, że tu nie chodzi tylko o to co czuję, ważne są też Twoje emocje. myślą, sercem, głową, rozumem, marzeniem, spojrzeniem, żołądkiem, oczami, nosem jestem z Tobą i dla Ciebie. z uśmiechem na ustach żegnam stare problemy i witam nowe. rozmazany tusz, drżące ręce i zaszklone oczy to objawy zakochania bez wzajemności. chciała by tylko kochał. nie zabierał do kina, teatru. do najdroższej restauracji. tylko kochał. nic więcej. - ta dziewczyna ubiera się na czarno . - no tak odeszły jej najważniejsze osoby , Jej Wiara w ludzi, Radość w sercu i Optymizm w duszy. przy nim jestem nieśmiała i lekko niedorosła. czy to przejdzie panie doktorze?
- powiedz jeszcze, że jakbyś dostała bukiet stokrotek z trawnika nie wyśmiałabyś go? - a nawet więcej zaczęłabym się zastanawiać dlaczego tak późno pojawia się w moim życiu ktoś tak wyjątkowy. / Paralogiczna ![]() W ♥ 22.08.2011r. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Raczkowanie
|
- Przestałam czuć, mieć nadzieję, ścielić łóżko i sprzątać na biurku. - Czemu nie można zaprogramować uczuć? - Tak mnóstwo tych pieprzonych uczuć. - Nie mów "ok". powiedz "o kur*a". zareaguj. - Rozsądek, czasami idzie na spacer.
#4543 |
Raczkowanie
|
Mrs Unfabulus - cieszę się, że mnie okradłaś.
![]() `masz takie malinowe oczy, takie zamyślone usta ` (; <33.
#4544 |
Raczkowanie
|
Missi_16 dziękuję ![]() nie mam wiecej czasu byś ranił me uczucia Jest w tobie ktoś, kto nie chce starzeć się razem ze mną. Jest w tobie ktoś, kto chce, żebyśmy ze sobą skończyli. Nie czekaj już… ‘’uwierz w siebie, a przyjdzie lepszy czas’’ jak to łatwo powiedziec… Ktoś Cię potrzebuje.wiesz ? i po tylu miesiącach mówisz ze do siebie nie pasujemy? to jakbyś powiedział biedronce ze nie pasują do niej kropki a w czerwonym jest jej nie do twarzy.. Ej mała, nie płacz. Tylko nie to..
#4545 |
Rozeznanie
|
Dziś jakoś dłuższe te Opisosy :
Krew z atramentu, serce z papieru… Macie kolektor?! Wymarzę jego imię ! Literka po literce… Lil Wayne, Metrowy, Ich głos jest cudowny Ale ten Twój Twój doprowadza mnie do szaleństwa ![]()
![]() |
#4546 |
BAN stały
|
beautiful_lie
- to jesteśmy kwita bo ja Cie z tego dluzszego tez oskubalam ![]() CookieCrisp & z innej bajki powalacie ![]() . . . wsrod porcelanowej ciszy zagubiona ja. ku.rva znow paletasz sie mi w myslach . kto by przypuszczał że nieistniejąca miłość może dać tyle nadziei . jeśli myślisz, że życie bez Ciebie jest trudne to Ci powiem, że chyba musiało Cię coś w głowę pierd**** . Bo w końcu nawet w bajkach księżniczki wiążą się tylko z księćmi. do których Tobie ośle jest daleko . rozprysnęło się . tak po prostu znikło to uczucie łaczące nas. . |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Raczkowanie
|
Oczekiwanie na szczęście jest motorem życia ludzkiego. Jej serce po raz kolejny tego dnia zmieniło rytm uderzeń. Jutro przestanę się zamartwiać, ale to jutro . Nie kochać, nie tęsknić, nie pragnąć, nie myśleć.. Nikt nie wyjdzie z tego gówna bez obrażeń. Jesteście genialne okradam Was ciągle;* <3
#4548 |
Raczkowanie
|
papergirl- Twoje opisy są moimi ulubionymi ;*
Chciałabym być dla Ciebie taką słodką, różową wróżką. Tylko Ty porozumiewasz się ze mną głupotą. Gubię się w ludzkich kłamstwach, wciąż kurczowo trzymając się prawdy. A gdybyś zamiast "Szaleję za Tobą!" mówił "Dziękuję, że jesteś?" -Kocham Cię. -Nie masz wyjścia. Ta mała to skarb! Chciało by się wykrzyczeć - wiem co zrobić z życiem! Narysowałam Cię na kartce papieru z myślą, że gdy naniosę na Twe włosy odcienie miodu i pszenicy, że gdy użyję błękitnej kredki do Twoich oczu - ożyjesz. Staniesz obok, tak po prostu, jak gdybyśmy znali się od zawsze i powiesz: "Jestem i już nigdy nie odejdę". Gorąca kąpiel w kałuży marzeń. Stworzyłam fikcję i sama gubię się w jej zasadach. Stworzyłam bajkę, bo chciałam być królewną. Piękna, bezimienna korespondencja naszych myśli. A czas mija nieubłaganie i niezliczone tracę minuty. Dlaczego więc, gdy pytam po co czekasz na szczęście i ile trwać będzie to przedstawienie, patrzysz na mnie jak na wariatkę? Będąc świadkiem własnych myśli, wierzę, że są czyste.
#4549 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() uwielbiam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() O nie ![]() ![]() ________________ Czasem chcielibyśmy być jak małe dzieci, śmiać się z byle czego, płakać tylko wtedy gdy ktoś sypnie w nas piaskiem. Nie mieć tylu kłopotów, zmartwień i załamań psychicznych. Biegać po zielonej łące, zrywać kwiatki i uśmiechać się do słoneczka. A to wcale nie jest takie trudne, wystarczy zamknąć oczy i użyć wyobraźni lub po prostu się upić. W swojej życiowej walce człowiek jest zdany tylko na siebie, bo przecież nie zbierzemy ogromnej armii ludzi którzy pomogą nam w problemach życiowych i staną za nami murem. To niemożliwe! Miłość jest polem walki. Staje się przestrzenią w której stykają się ze sobą sprzeczne jednostki. Żelaznymi łzami Cię żegnam . a witam promieniem słońca. I nie myślcie o mnie źle, ja... ja po prostu zakochałam się ! Zakochanie:
To jest tak, jak z przyjściem nagłej burzy. Głośno. Pięknie. Groźnie . Jasno... a zniszczenia są ogromne.
Myślę że cała magia w słowach "Obiecaj mi" jest w tym że masz je do kogo wypowiadać, masz kogo o coś prosić, wiedzącże usłyszysz "obiecuje" i to jest taka wiedza, jakby ktoś czekał za najciemniejszym zakrętem ... <3 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Rozeznanie
|
Missi_16 - normalnie zmotywowałaś do pisania ! i teraz mówię całkiem serio <3 dziękuje
![]() nie licz na to, że pokażę ci jak bardzo mi zależy.
bez ciebie nie da się żyć, człowieku!
#4551 |
Zadomowienie
|
dzięki, dzięki, rudzielec buja w obłokach
![]() ![]() ________
przystroję swoje usta kolorową wstążką, skusisz się ? czymś trzeba grzeszyć, ja grzeszę Tobą papieros miał poprawić mi nastrój, sku*wiel nie wywiązał się z zadania .. nie dotykaj mnie tymi kłamliwymi dłońmi dopiero po przejściu takiej zakłamanej miłości przejrzałam na oczy nie wiem o co chodzi, oni są chyba nienormalni .. niestety dumy mojego życia nie spłodzisz mi Ty ![]() brakuje mi tego beztroskiego robienia wszystkiego, wbrew wszystkim, z Tobą wysmaruję Cię swoją miłością, poczujesz mój ogień, który we mnie płonie dla Ciebie chciał mnie już rozbierać - kur wa buzi może najpierw ?
Edytowane przez ruda wiewiora Czas edycji: 2010-02-24 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Guziki xD - matko, kraaadnę. ![]() ![]()
#4553 |
Raczkowanie
|
beautiful_lie, ruda wiewiora, Guziki xD, CookieCrisp, takagwiazdka - perełki okradam Was
![]() ![]() beautiful_lie - kradnij ile chcesz Kotek, ciesze się bardzo, że się podobały ![]() Biegnę przed siebie nieznaną mi drogą, Nie wiem gdzie, po co i nie wiem, dla kogo… I będę tak siedzieć do zachodu słońca, później do świąt, a później do świata końca. A ziemia się będzie kręcić coraz szybciej… Czasem myślę, chciałabym wrócić... Tam na krótką chwilę, wiesz, Dotknąć przeszłości twarzy i.. już nie obudzić się… namiętny szelest oksydowych włosów, rozpalił wewnętrzną stronę pożądania. Nie podoba mi się świat, gdzie 'właściwe' zdarza się tak rzadko, że uważamy je za 'uprzejmość' ![]()
#4554 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za pochwały
![]() ![]() ________________ Chcieć to móc, tylko inaczej. - Czy ja jestem wredna? - nie, a dlaczego pytasz ? - bo ostatnio dużo osób mi mówi, że jestem i jeszcze się podobno znęcam nad kolegą. ; // - Ja bym chciał żebyś się nade mną znęcała ^^ - nie mam ochoty. - to mnie zgasiłaś... - Nie no muszę się zmienić... - Jak dla mnie to się nie zmieniaj ![]() ![]() ![]() (autentyczna rozmowa z przyjacielem.) Podasz komuś dłoń by wstał, a jak wstanie to Cię kopnie. (opis kolegi.) Miała nadzieję, że już go nie kocha, że to minęło. Tak bardzo się starała, żeby to minęło. Ostatnie pół roku to był właściwie odwyk. Odwyk od niego, od jego wariackiej miłości, od pocałunków, jego fantazji, jego wygłupów, jego napadów melancholii, jego niezwykłości. Nie udało się. Owszem, może i o nim zapomniała, ale wcale nie przestała go kochać. i chyba nadal Cię kocham choć mam sto tysięcy powodów by Cię zabić. rzeka niewypowiedzianych słów.
#4555 |
Raczkowanie
|
I've seen nothing that makes sense except being in love.
/nie widziałam czegokolwiek, co miałoby sens z wyjątkiem bycia zakochaną/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w takim gronie?! aż się uszczypnęłam, bo nie wierzę. a zapewne nie pierwszy i nie ostatni raz Cię okradłam. kocham Twoje opisy, po prostu. ![]() _______
![]() |
#4557 |
Raczkowanie
|
Jak się czujesz? Musiałem napisać do Ciebie ten list,
aby Ci powiedzieć jak bardzo troszczę się o Ciebie. Widziałem Cię wczoraj, jak rozmawiałeś ze swoimi przyjaciółmi. Czekałem na Ciebie cały dzień mając nadzieję, że porozmawiasz ze mną. Dałem Ci zachód słońca, aby zakończył Twój dzień i chłodny powiew wiatru, abyś mógł odpocząć, i czekałem... Nie przyszedłeś. To mnie zraniło, ale nadal Cię kocham, ponieważ jestem Twoim przyjacielem. Widziałem Cię śpiącego zeszłej nocy i chcąc dotknąć Twoich oczu rozlałem światło księżyca na Twoją twarz czekając, że po przebudzeniu porozmawiasz ze mną. Przygotowałem dla Ciebie tak wiele prezentów. Ty jednak obudziwszy się, nie przemówiłeś do mnie ani słowem i ufny jedynie w swoje siły rozpocząłeś swój dzień. A ja w błękicie nieba, w zieleni traw, w koronach kwiatów, strumieniach górskich, kroplach deszczu, słałem ku Tobie wyznanie "KOCHAM CIĘ". Ubrałem Cię w ciepłe promienie słońca i nasyciłem powietrzem z zapachami natury. Moja miłość do Ciebie jest głębsza niż ocean i większa od najgłębszej potrzeby Twego serca. Proszę Cię porozmawiaj ze mną. Proszę Cię nie zapominaj o mnie. Chciałbym podzielić się z Tobą tyloma sprawami... Nie będę więcej Ci przeszkadzał. To jest twoja decyzja. Wybrałem Cię i ciągle czekam, ponieważ jestem Twoim PRZYJACIELEM. KOCHAM CIĘ JEZUS
"Szczęście nie zawsze ma uśmiech na twarzy.Szczęście to także łzy,to głos,który chce się słyszeć chociaż na moment. Nieważne, czy to szczęście trwa godzinę, minutę czy moment. Najważniejsze,że potrafię nadać mu imię.......
Twoje imię." Edytowane przez kawasaki600 Czas edycji: 2010-02-24 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
|
Chodź, przytulę Cię, jeżeli wciąż się boisz. * I choćbym policzyła do miliona i tak nigdy się nie uspokoję na Twój widok. * Oświeciło mnie słońce cytrynowym blaskiem. * Jestem tylko tłem. Ale bez tła nie ma obrazu. * Rozejrzałam się wokół, czy nikt nie widzi, jak wygląda człowiek, który traci zmysły. * Nie odkładaj mnie na potem... * Totalna ambiwalencja: kocham - nienawidzę. * Kochaj, to fajne! * Pieprzę sobie życie, jakby było tanią dziw.ką. * Optymiści nie potrzebują parasola. * "Albowiem jeden z paradoksów psychiki zbiorowej brzmi: samotność, częsta towarzyszka wewnętrznej siły człowieka - przyciąga i zniewala otoczenie." * Ale moje serce wiąż do Ciebie śpiewa, nie wiem dlaczego.
#4559 |
Rozeznanie
|
nie wiesz, co to jest piekło, nikt nie wie. piekłem nie jest bycie pobitym, czy pociętym, czy wyciągniętym przed jakieś pedalskie jury. piekło jest wtedy, gdy budzisz się każdego, cholernego dnia i nie wiesz, po co tu jesteś, po co w ogóle żyjesz.
uśmiecham się do ciebie stylem ironicznej gówniary w różowym szaliku, na kokieterię przyjdzie czas później. |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
|
kiedyś byli ze sobą blisko.
dziś pozostało jedynie "cześć" to już wszystko.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.