|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
U mnie dzień trzeci i minus 1,5kg nieźle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tu masz przepis dokładny z którego robiłam http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,...122&a=59684122 gratuluacje i oby tak dalej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
kaszellek bardzo Ci dziękuję za ten przepis.
![]() ![]()
#4534 |
Konto usunięte
|
od jutra zaczynamy znowu
planuję - sn - omlet lub fritatta z cukinią ob - mintaj z brokułami kol - bedzie impreza ale postaram sie nie grzeszyć |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanawiam się tylko, czy najpierw nie obgotować warzyw, a dopiero potem dodać je do omleta. Boję się, że brokuły będą surowe. ![]()
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
ja bym chciała sie przyłaczyc do tej diety :P mam 163cm wzrostu i wage 57-58kg..;/ ehh tyle ze w 1fazie nie mozna jesc nawet ciemnego pieczywa??;> ani zadnych sucharow badz wafli ryżowych? zadnych jabłek czy wg owocow? o wodzie nic nie napisałas ze duzo wody trzebba pic
![]() ![]() ![]() ![]() POMOZCiE mi bo sie pogobiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Rozeznanie
|
Kasiula, Niusia trzymam kciuki za Wasz pierwszy dzień na plaży i życzę dużo wytrwałości, bo naprawdę warto
![]() Muszę przyznać że mnie ta dieta weszła już w krew ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4541 |
Raczkowanie
|
Czytam Was i czytam,więc pora się odezwać
![]() ![]() ![]() Mam 169cm wzrostu a wage wam podam w weekend,jak się okres skończy ![]()
#4542 |
Rozeznanie
|
Nika moim zdaniem wystarczy gdybyś wróciła na I fazę na tydzień, ale zastanów się dobrze czy to jest konieczne, bo jeśli te trzydniowe odstępstwo od diety nie wpłynęło na Twoją wagę to może wystarczy po prostu dietować dalej pokornie i przepisowo
![]() ![]() Ja też się zważę jakoś po weekendzie, jak sie okres skończy ![]() A co do orzeszków to nie chcę nikogo namawiać do grzechów, ale ja jem ich dużo za dużo i na szczęście nie psują efektu diety (odpukać) ![]()
![]() |
#4543 |
Zadomowienie
|
Dieta South Beach (od 26.06.07)
Wiem, wiem juz taki watek byl, ale jakies 2 lata temu, dlatego postawnowilam zalozyc nowy.
Od dzisiaj zaczynam SB, ktos sie dolaczy? Wiadomo, ze zawsze to razniej ![]() Tak wiec ;p Pierwszy dzien I faza Sniadanie: jajecznica z 2,5 jaja z odrobina pokrojnego w kostke pomidora i cebulki + 3 plasterki pomidora posypanych drobno pokorojona mloda cebula ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta South Beach (od 26.06.07)
Cytat:
![]() |
#4545 |
Zadomowienie
|
no to dziewczyny, dolaczam sie od dzisiaj
![]() Sniadanie: jajecznica z 2,5 jaja z odrobina pokrojnego w kostke pomidora i cebulki + 3 plasterki pomidora posypanych drobno pokorojona mloda cebula + czerwona herbatka (bez cukru - bleee ;p) |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Duzo naczytalam sie o diecie SB i zdecydowalam sie na nia. Dzisiaj jest moj 2 dzien. Mam nadzieje, ze uda mi sie osiagnac zamierzone cele ![]() Co do samej diety. Rozumiem, ze pieczywo chrupkie Wasa jest zabronione ? Pozdrawiam.
#4547 |
Raczkowanie
|
Anusia,to było 3dniowe obżarstwo(nie mogłam się powstrzymać i juz jak raz spróbowałam serniczka,to poszły kolejne i tak przez 3dni)
![]() ![]()
#4548 |
Rozeznanie
|
n_o_b_o_d_y pieczywa Wasa nie można
![]() ![]() Nika w takim razie moje skromne zdanie jest takie że tygodniowy powrót do I fazy będzie najodpowiedniejszy ![]() ![]()
![]() |
#4549 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta South Beach (od 26.06.07)
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
Też tak myśle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4551 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.Równo rok temu zaczęłam swoją przygodę z dietą SB.Rezultat 22 kg mniej w ciągu czterech miesięcy i nadal udaje mi się utrzymać wagę ,czasami przytyję kilo lub dwa ale szybko sobie z nimi radzę wracając dosłownie na kilka dni na fazę I.Ogólnie zmieniłam sposób odżywiania na zgodny z SB choć przyznam się że często grzeszę.Nie jem pieczywa,ziemniaków nie używam cukru,staram się jeść makarony pełnoziarniste i kasze,piję codziennie czerwoną herbatę.Naprawdę da się to zrobić trzeba tylko mieć dużo zaparcia i wytrwałości ale to się opłaca.Trzymam za Was kciuki,napewno się uda!
#4552 |
Raczkowanie
|
![]()
Heh. to co ja mam jesc??;/
![]() co Ja mam jesc? ![]() Płatki ryzowe {białe} 2 na sniadanie czy 1 czy ile? Na drugie sniadanie jogurt jakis owocowy czy naturalny i owoc??;> Na obiad? nie wiem doradzcie cos normalnego a nie jakies ryby ![]() ![]() ![]() przekaske znowu owoc wafel ? ![]() ![]() a kolacja nie musi byc ? ![]() Dobrze czy zle robie pomozcie mi pogubiłam sie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
platkow rozowych nie mozesz, jogurtow owocowych nie (tylko naturalne 0albo3%), owocow tez nie
![]() na obiadek hmmm, ja dzisiaj zjadlam 1/4 gotowanego kalafiora i pol gotowanej nozki z kurczaka ![]() ogolnie duuuuzo warzyw, tylko oczywiscie nie wszytskie mozna ![]()
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
Na obiad jest tyle różnych rzeczy,które można przyrządzić na 1faze-i to pysznych rzeczy
![]() ![]() Ta dieta ma to do siebie,że jesz i się najadasz(żadnego głodowania).Przekąską mogą być orzeszki ziemne, serek wiejski,kawałek chudego białego sera czy jogurt naturalny ale bez cukru! No a na śniadanie, to jem przeważnie omlet z mnóstwem warzyw,czasem jak coś odbije to ugotuje 2jajka na miękko i się na serio najadam ![]() ![]()
#4555 |
Rozeznanie
|
Kasiula przejrzyj proszę wątek, wystarczy zaglądnąć na pierwszą stronę żeby znaleźć odpowiedzi na Twoje pytania... Służymy pomocą, ale ile można pisać to samo... Gdyby każdej nowej plażowiczce trzeba było tłumaczyć zasady to co drugi post byłby tej samej treści ;]
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
czy zanim ktoś zapyta co może/czego nie może mógłby przejrzeć wątek, a jak się "nie da bo za długi" skorzystać z:
wyszukiwarki nie można wybrać [przeszukaj ten wątek] wpisać np WASA i na pewno pojawi się post (niejeden ![]() że już nie wspomnę o wpisaniu magicznego dieta+south+beach tudzież dieta+plaż+południowych w google.. na litość nie powtarzajmy co 5 postów tych samych pytań |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzieki _Anusia_ nika21 i wisienka90 za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
przeciez wazne zeby sobie pomagac
![]()
![]() |
#4559 |
Raczkowanie
|
Witajcie - czy przyjmiecie mnie do siebie?
![]() ![]() PS.Macie gdzieś dużo gotowych jadłospisów? ![]() Pozdrawiam!
#4560 |
Zadomowienie
|
jasne ze przyjmiemy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.