|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
taaaaak ?
aaaaa no to ja nie wiedziałam że same "same " juz siadają, bo ja Lence podaje rączki, ona chwyta hop-siup i siedzi, ale sama to nieeee... w takim razie to ja gratuluje wszyyyystkim siedzącym (tym co siadają za pomocą mamusi też ![]() (ciocia xpresska zakręcona, ojjj zakręcona! ) |
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Xpressja
zdarza się...a ja takie mam smaki nacoś pychowego i konkretnego... kebapa czy cuś |
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
jejku zebra, za mną kebab też biega!
resztka silnej woli się powstrzymuje... ![]() co tu taka cisza ??? |
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
To mnie tylko odległośc
|
|
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
... dzieci rosnąi coraz mniej czasu na wizaż
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio mówiłam wam, że bratowa jest w ciąży... no i już nie jest Fasolka się nie rozwjała i w 12 tyg jeszcze nie było słychać serduszka, więc musieli usunąć.
|
|
#4537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Moja koleżanka jet w ciąży i termin ma wyznaczony na dzień urodzin mojego brzdąca. Strasznie jej zazdroszczę [COLOR="Silver"]
|
|
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Haj świąteczny
![]() dla Andree za samodzielne siadanie.A w kwestii tego, kto był pierwszy, to wydaje mi się, że Adrianek Flower najwcześniej podciągał się do siadania, więc pewnie też sam już dawno usiadł Mój sam nie siada, nawet jak go posadzę, to średnio stabilny jest, poza tym woli zrobić bach na boczek, potem szybko na brzuszek i ćwiczy raczkowanie ![]() On chyba prędzej będzie raczkował niż siadał sam ![]() Agusia Twój Filipek jest prześliczny ![]() Gucia, to pewnie powaliłaś na kolana potencjalnego pracodawcę
|
#4539 |
|
Rozeznanie
|
Zebra ten twój Piotruś to chyba komikiem zostanie albo aktorem bo miny to on strzela jak nikt inny
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- A propo przyznawać się dziewczyny który bobas siedzi samodzielnie ale tak naprawdę bez niczyjej pomocy z plecków się do pozycji siedzącej podciągnie? |
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laski
![]() dziekuje za zyczenia bardzo bardzo ![]() Malo mam czasu na wizaz, bo wiecie co pojutrze jest bylismy u spowiedzi dzis i mam juz z tym spokoj, a spowiedź super- extra ksiadz, 5 min i po wszystkim, bez zbednego stresu i gadania![]() co do siadania to moja Polusia juz tez zaczyna sie przymierzac powoli....ale narazie to strasznie duzo gada...bababababababab (rozne tonacje, musze ja nagrac, bo jak tak gada to chce sie ja schrupac )agusia Fifi cudny, przystojny bardzo Gucia przykro mi z powodu bratowej..jeszcze 12 tydzien
|
|
|
|
#4541 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
... ja gdzie dzisiaj widziałam przepis na torta bezowego z truskawkami - łoojjjejjjj
w ogóle to głodna jestem! gucia, smutne wiadomości domi, to wiesz że do soboty w "grzechu" żyć nie możesz... tż śpi w wannie Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-06-03 o 21:23 |
|
|
|
#4543 |
|
Rozeznanie
|
Tort bezowy... Mniammmmm... Nie róbcie smaków heheheh
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Jeszcze jedno, ja jak zwykle do tyłu. Przypomnijcie mi proszę jak to z tym glutenem jest, kiedy się go wprowadza. Nie wiem czy już nie przegapiłam tego momentu. Moje dziecię sztuczno mlekowe jest. |
|
|
|
#4544 |
|
Zadomowienie
|
a pamiętacie jak w ciąży mogłyśmy jeść wszystko!
(tzn ja nie mogłam bo miałam cukrzyce... ale i tak czasami podjadałam ) suonko, gluten po skończonym 5 mcu pół łyżeczki kaszki manny do mleka ( ja akurat dodaje manne z nestle taką bezsmakową) a ja mam pytanie do mamuś co to ich maluszki mają ponad pół roczku - dajecie już żółtko ??? Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-06-03 o 21:32 |
|
|
|
#4545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to chyba jeszcze mogę dać Z nestle mówisz? jak to się przyrządza? To taka expresowa na wodzie przegotowanej bez gotowania?
|
|
|
|
|
#4546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz wyjasniam - André w wiekszosci siedzi z podparciem, a teraz sam usiadl, ale nie z pozycji lezacej tylko byl na czworakach jak cwiczyl swoje raczkowanie i odchylil sie do tylu i tak sie podparl raczka przed soba i klapnal na pupke i tak sie do mnie smial siedzac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj tez woli o wiele bardzoej raczkowanie niz jakies tam nuuuudne siedzenie... ![]() Guciu super, ze rozmowa dobrze poszla. ![]() Xpresja ja daje pol zoltka co drugi dzien, ale - nie mam pojecia dlaczego - maly nie lubi strasznie tego zoltka! Nie mam pomyslu, co moze byc takiego zlego w zoltku, no?? ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-06-03 o 21:42 |
|||
|
|
|
#4547 |
|
Rozeznanie
|
Karenina z twojego syna to debeściak straszeczny
|
|
|
|
#4548 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
noooo.... a ktos wcześniej pisał że dziecię samo usiadło ??? bo ja nie zarejestrowałam takiego faktu ale jak już pisałam zakręt jestem .... hihihi własnie Gucia, gdzie te szczegóły rozmowy ??? ![]() ... ja tez nie wiem o co chodzi z tym żółtkiem ... zaraz poszperam w necie... oooo już wiem: Żółtko jest ważne dlatego że u malucha po 6 miesiącu życia kończą się zapasy żelaza które nagromadził sobie za życia płodowego. Poza bogatym źródłem żelaza, żółtko jaja kurzego zawiera wszystkie składniki odżywcze z wyjątkiem witaminy C. Zawiera łatwo przyswajalne tłuszcze, węglowodany oraz składniki mineralne. Ponieważ wartość kaloryczna żółtka jest duża, podaje się dziecku połowę co drugi dzień od 7 miesiąca, a potem dawkę się zwiększa. W porównaniu z jajem kurzym jaja przepiórcze mają więcej mikroelementów i to prawdziwa kopalnia witamin, pomimo iż ich skład jest zbliżony. No i ich białko nie uczula tak jak kurze. Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-06-03 o 21:48 |
||
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Sam sam...dlatego tak sie przejelam... ![]() A tak w ogole to co porabiacie tak dzisiaj wieczorkiem? Bo ja sama w domu siedze, malz na kreglach z kolegami z pracy....ciezkie zycia ojca, nie ma co... I niedlugo ma jakas impreze urodzinowa tez z pracy... ![]() Pomalowalam sobie pazurki na czerwono a na stopkach zrobilam frencha... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-06-03 o 21:51 |
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zadomowienie
|
ja tez dzisiaj sama siedzę, tż pojechał do kolegi ...
cała popsikana jestem testerami perfum i wącham i się zastanawiam co to sobie nowego nabyć ... ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
jezusmaria co to ? Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-06-03 o 21:53 |
|
|
|
|
#4551 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Az klawiature oplulam ze smiechu.... ![]() Ela widze cie.... ![]() A teraz cos do posmiania sie... http://www.youtube.com/watch?v=bCV9EnnyH-0
|
#4553 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tam jedno śpi tak jak pietrusiowe małe - ze szczebelkiem w buzi ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-06-03 o 22:01 |
|
|
|
|
#4555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- No dobra ja się zwijam bo tż czeka na mnie, chyba chc mnie zmolestować
|
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez od razu pomyslalam o Kamilce ![]() No to mow jakie perfumy wyczailas fajne??
|
|
#4557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas leje! ja chcę Kareninowe Lato!! |
|
|
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
burberry summer 2010 - taki sobie
lancome tresor in love - przyjemny słodziak van cleef - feerie - faaaajne chnel chance tendre - pospolite a w sumie to wszystkie już mi pachna tak samo ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- trasia u nas na niedziele zapowiadaja drugą fale a na wtorek środę czesi zapowiadają trzecią powodziową... |
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina dobre
Mowa o perfumach, lubię ![]() Ja też sobie muszę sprawić jakieś nowe, mam trzy typy, ale raczej ograniczę się do jednej flaszki, bo dziecku spacerówkę muszę kupić i fotelik ![]() Karenina, a propos paznokci, ja mam na odwrót, frencz na rączkach a na stópkach czerwone
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja po ciązy jakos się tak zapachowo miotam i spokoju ducha nie mogę odszukać .... i tak testuje co popadnie... ...ide nakarmić małe na śpioszka - albo jeszcze nie ide... Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-06-03 o 22:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

zdarza się...

[COLOR="Silver"]

dla Andree za samodzielne siadanie.

a na stopkach zrobilam frencha...
biad z dwóch dań (zupba + jarzynka z dodatkiem gotowanego mięsa)