|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
witajcie kochane
ja takze w dwupaku nadal ![]() dzis ide na ktg,wiec zobaczymy co powiedza, klaudia mnie z rownowagi wyprowadza!wogole mam dzis dzien taki ze lepiej kijem nawet nie dotykac bo pogryze ![]() nalatalam sie wczoraj po sklepach,szalalam w domu ze sprzataniem i co....dupka ooo! juz mam troszke dosc tego oczekiwania DARUSIU nie przejmuj sie,malej szybciutko sie pupka zagoi,przeciez specjalnie tego jej nie zrobilas,a kozuszek fajowy! i te puzzle tez ekstra LATKO trzymamy kciuki za szybki powrot ![]()
#4532 |
Zadomowienie
|
kardashi może i na krótko, ale kurde ja ją ciągle muszę nosić i już mam ręce do podłogi a tak to może będzie w niej łądnie usypiać....
carolinko, ja też tak robię, no czasem wiadomo ominie ją kąpiel, bo jak tak mega twardo śpi że jej wybudzić nie mogę to wiesz... ostatnio jej się tak zdarzyło to nie miałam serca już jej obudzić.. skorpionku kurde a nie może cię gin wziąć już na oddział i coś przyśpieszyć? kurcze blade ty już musisz szału dostawać...i pewnie tęsknisz do kubusia.... a ja sie trochę zagapiłam z wizytą do gina, bo mija już 6 tygodni ale zadzwonię dzisiaj mkoże mnie jeszcze przyjmie. chcę iść do tego co mi poród odbierał bo fajny gość z niego i spoko sie zachował przy porodzie, taki gościu z klasą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w takiej powinna Ci usypiać ![]() Kupiłam z nadzieją że wlasnie będzie usypiać i w niej siedzieć. Ale dopiero gdzieś od miesiąca w niej siedzi i się bawi. Wcześniej WOGOLE nie chciala w tym siedzieć. Przyczepiam jej zabawki bo te co są tam to jakie nijakie i nie mam dziecka przez min pół godz ![]() Moja też czasem tak zaśnie ze nic nie jest w stanie jej obudzić. Ustaliła swój rytm dnia w którym zasypia o 19 ![]() W wakacje byłam w stanie ją przestawić bo o 19 wychodziłysmy na spacerki ale teraz z tym trudno i nic nie przestawiam, przynajmniej mamy wieczor dla siebie ![]() Ja umyłam łepetynkę i ruszamy zaraz na spacerek ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-10-14 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Rozeznanie
|
Monia - no to witam w klubie
![]() ![]() ![]() Metropolitan - no mam już dosyć, chciałabym juz przytulić mojego łobuza.. jutro porozmawiam z lekarzem.. zobaczymy jak wyjdzie Ktg, mam nadzieję , że coś na tym zapisie się pojawi i wezmą mnie na oddział... już powiedziałam do Tż, że jutro nie chce , żeby mnie podwoził do szpitala, pójdę sobie pieszko - może to coś da... na pewno nie zaszkodzi... I dzisiaj znowu słyszałam od kilku osób " a Ty sie jeszcze kulasz" wrrr..... już nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest strasznie wkurzajace. ![]() Pamiętam jak ja wchodząc na jakiekolwiek forum od 38 tyg słyszalam to codziennie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zadomowienie
|
kasia, weź ludzie nie mają wyczucia wcale! ja w ciąży to miałam taki agresor na ludzi że szok, teraz mi trochę przeszło, ale naprawdę też mnie ludzie tak denerwowali że masakra. akurat nie z porodem bo urodziłam wcześniej, ale jakieś inne teksty o karmieniu, porodach i w ogóle. i to najczęściej od lasek które nigdy nie rodziły... no nic, już niedługo nie będziesz musiała tego wysłuchiwać!
kardashi, my za to mamy noce dla siebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- aha, w ogóle super ta huśtaweczka kardashi, bardzo ładny design. no w końcu moje dziecie "usło" mam nadzieję że nie na 5 minut jak ostatnio..... od rana marudzi bidoczek, może po tym szczepieniu... aaaaa, laski, czym przykładałyście miejsce po wkłuciu, bo mi ten babsztyl powiedział żeby przyłożyć wodą z sodą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
och!!
![]() ![]() ![]() ![]() zla jestem jak osa! wrrr
#4538 |
Zadomowienie
|
a tak w ogóle ciężaróweczki to może macie ochotę na ostatnie prezentacje brzusiów?? bo za chwilkę już nie będzie możliwości!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Rozeznanie
|
Wikulka jak miała zastrzyki to jej robiłam na dupkę okłady właśnie z wody z sodą.
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale też mówiła żeby przykładac wodą z sodą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Karolinko ja tez niczym nie przykładałam, po co w ogóle?? Nic sie nie działo, a wiadomo, ze ślad po wkłuciu i tak bedzie
![]() ![]() Karolinko ja tez mam z tego rodzaju, dokładnie taką: http://allegro.pl/bright-starts-hit-...269188986.html oczywiście różową ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasieńko olej to gadanie wszystkich, odpowiadaj im, że Ci tak dobrze ![]() Monia bidulko, nie denerwuj się ![]()
#4542 | |
Zadomowienie
|
A my sie ubralysmy i poszlysmy sobie do mamy tz-a, pukamy... a tam cisza. Nikogo nie bylo. Wiec wrocilysmy do domku i Ania po swiezym powietrzu postanowila sie zdrzemnac
![]() Monia i skorpionek, co ja moge powiedziec ![]() ![]() No te hustawki sa fajne bo dzieci sie bujaja i mozna wtedy isc cos zrobic. Ja mam tylko bujany lezaczek i jak Ania ma gorszy dzien to musze siedziec i ja bujac bo inaczej marudzi. Ale ciagle sie powstrzymuje przed kupnem tej hustawki bo to jednak kolejny grat ktory pozniej trzeba gdzies skladowac. Przyszla juz torba i jest super. Ma mase kieszonek z przegrodkami wiec bede miala latwy dostep do wszystkiego i jest tez bardzo duza wiec zmiesci mi sie zapasowy kocyk i kombinezon dla Ani plus masa innych rzeczy. I w sumie fajnie bo ta torba od zwozka jest mala, taka w sam raz na spacer czy krotka wizyte u kogos, a ta bede miala na wyjazdy i calodniowe wizyty ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Wtajemniczenie
|
Metropolitan a może chuste sobie kup jezel blanka tak lubi noszenie?Maja od razu w chuscie zasypia, a ja mam wtedy wolne rece.W sumie nie nosze jej jakos często, bo teraz juz mi ładnie w swoim lozeczku zasypia nawet w ciagu dnia, ale zawsze to jakaś alternatywa a na spacery tez tak mozna sobie pochodzić i jest wygodnie.
Maja tez podobnie sie budziła w nocy.Teraz jest troche lepiej bo po kapieli przesypia do 7 godzin bez karmienia a potem juz co 3 godziny znowu sie budzi. Właśnie sie obudziła więc leceeeeee.Moze jeszce cos mi sie uda napisac pozniej ![]()
#4544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak by cos się działo to jasne że bym przyłożyła, ale jak nic się nie dzieje to po co ![]() A pępęk przemywałam spirytem rozcieńczonym. Ale tu pediatra tez tam tak kazala, a nie tam mydłem czy czymś ![]() Hahaa podkówka jest słoodka ![]() ![]() Blanka taką robi jak ktoś bierze ją na ręce (prócz mnie) a nie ma na to ochoty. Bo teraz to jestem tylko JA ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale teraz to już kupie małą lekką spaceróweczkę ![]() Byłam w sklepie i kupiłam kilka mięsnych dań ![]() Będziemy próbować niebawem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
A moj synek chce tu chyba zostac do sylwestra, bo dzis rano przybylo mu tylko 10g
![]() A wiec juz nie marze o wyjsciu jutro do domu ![]() Pogrążona w smutku, nic już nie piszę. A tu jest filmik, który nagrałam wczoraj wieczorem: 1. http://www.youtube.com/watch?v=TUZs1kKFB0M 2. http://www.youtube.com/watch?v=N93AugCS5wg Metrpolitan mam tą samą huśtawkę Fisher Price Reinforest, ale nawet jej nie widziałam, bo przyszła jak ja już wylądowałam w szpitalu. Jak stąd nie wyjdę, to nie będzie po co jej rozpakowywać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zadomowienie
|
weronisiu, ja cię rozumiem doskonale, sama myślałam że już nigdy nie wyjdę, zresztą gdyby mnie wtedy w tej 7 dobie nie wypisali to i tak miałam się wypisa ć na życzenie... to czekanie że może dzisiaj już wyjdziemy i te rozczarowania są najgorsze. Ja od 4 doby miałam już wychiodzić i miałam doła że ciągle tam muszę ślęczeć.... mam nadzieję, że twój maluszek zacznie stabilnie przybierać już i wyjdziecie szybciutko.
dziewczynki dzięki za odzew, ja na razie też chyba jednak nie będę przemywać, bo nie ma opuchlizny. a jak coś to zrobię tą wodą z sodą. carol, ja też tylko pępuszek psikałam octeniseptem i ładnie odpadł ![]() mnie to wszystkie minki mojego malucha rozczulają, ale jedną ma najlepszą, jak się uśmiecha tak półgębkiem, tak jakby takie cwaniackie oko puszcza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Rozeznanie
|
A ja nie mogę spać, wszystko mnie boli włącznie z palcami u nóg..
![]() ![]() ![]() ![]() Metropolitan - jeśli nic się nie dzieje to dobrze.. nie musisz robić okładów... ja robiłam jak Wiki miała całą serię mocnych zastrzyków.... robiły się już zaczerwienienia, bardzo ją dupcia bolała, a takie okłady jej pomagały... super, ze Blaneczka daje Wam tyle radości.. aż zazdroszczę.. też już bym chciała tulić Kubusia. Weronisiu - ale filmiki cudowne!!!! Oglądałam z moją Wikulką kilka razy, tak jej się maleństwo podobało!!! powiedziała, że nie może się doczekać kiedy bedzie miała braciszka takiego kochanego. Skarbie, najważniejsze, że przybyło, a nie, że waga stoi w miejscu!!!! ja wiem, że liczyłaś na więcej ale myślę, że dla niego każde 10 g to dużo. trzymam kciuki, żeby jutro było więcej!! Głowa do góry, nie możesz się tak bardzo stresować i denerwować, bo to źle wpływa na Ciebie , a tym samym na maleństwo! Kasiu - prezentacja kreacji przed wyjściem na wesele musi być!!!! A Anulkę zostawiacie w dobrych rękach, będzie dobrze!!!!
#4548 |
Wtajemniczenie
|
Nie no masakra jakaś.. Moje dziecko wogóle spać nie chce tylko wierzga nogami i rękami, bawić się chce. A ją oczy na zapałki. Chyba po tej szczepionce coś mu odwalilo.kJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
Linka - ja spać nie mogę to może podskoczę do Ciebie, zajmę się maleństwem , a Ty skarbie się prześpisz
![]() ![]()
#4550 |
Zakorzenienie
|
heja
wpadłam zobaczyć co tu u was ![]() dzieciaczki cudowne a filmiki ![]() ![]() ![]() anula ciesze sie ze jest ok i ze slyszałaś bicie serducha ![]() ![]() weronisia mam nadzieje ze jednak was wypuszczą trzymaj sie -bądx silna -musisz bo masz dla kogo ![]() Darusia czasem tak po prostu jest i nie jest to na pewno twoja wina moja siorka przy dwóch córach używała tylko pampersa a jednej przez długi okres czasu bez względyu jak czesto przebierała i bez względu co stosowała mała i tak miała odparzenia i nikt nie wiedział jak pomóc -to dopiero było wkurzające-u Ciebie to zdarzyło sie raz wiec kochana żadnych wyrzutów na pewno nie było to twja wina Latko trzymam kciuki aby wyniku były dobre i żeby sie okazało ze to fałszywy alarm ![]() sas kochana spóźnione ale szczere życzenie wszystkiego naj naj najlepszego i spełnienia wszystkich marzeń... - przepraszm ze tak póxno ale miałam mały młyn byłam na urlopie miałam malowanko w domku i na forum nie wchodzilam prawie w ogóle-zresztą internet była dla mnie tylko chwilowa odskocznia i wchodziłam tylko na chwile ![]() no to juz chyba sie rozpisałam jak na moje wtargniecie tu do was ![]() ![]() ![]() w pracy jak tylko pourlopowy szal sie skończy na pewno zajrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
Weronisia super filmiki!!!
skorpionek jesli znajde jutro chwilke to zaladuje zdjecie stroju, a jak nie to dopiero po imprezie ![]() A teraz wklejam fotki Ani, ubralam ja w nowe ogrodniczki dzisiaj ![]() Załącznik 3470884 |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() W nocy malutek tak się kręcił, uciskał na nerw, że miałam straszny ból kości udowej, zwijałam się z bólu... Zaraz zaprowadzam malutką do przedszkola, potem muszę zadzwonić na oddział położniczy i zapytać, o której mogę podejść na to moje KTG.. Kasiu - Już to mówiłam, że Anulka jest słodziutka, prześliczna mała królewna .. a w tych nowych ogrodniczkach wygląda rewelacyjnie ![]()
#4554 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry laseczki
![]() moja mala obudzila sie kolo 23 ( W SZOKU BYLAM) zwarta i gotowa do zabawy wiec tak do 2 sie bawilysmy, teraz szaleje na lozku ![]()
![]() |
#4555 |
Wtajemniczenie
|
Skorpionku, on za jakieś 15 min usnął i obudził sie o 8..
Współczuje Bólu... ech to już naprawde nie długo!!! Weronisiu filmiki cudne!!!!!! Pascalek jest taki malusi, jak się ślicznie uśmiechnął, ale najbardziej nie mogłam z tego smoka tak go ciumkał fajnie ale jaki ten smok ogrooomny w porównaniu do niego!!! No Ślicznie ![]() ![]() Darusiu to twoja Oliwka mogła się z moim Miśkiem skminic ![]() Kasiu alez Anulka fajowo wygląda, ech czemu my nie możemy różowych ubranek nosić ![]() A zauważyłam ze Anulka ma taki pod rudzieńki kolor włosków? Carolku ja tez nie mogę z mojego Miśka jak robi podkówkę i zaraz zaczyna płakać to tak sie rozczulam ze najchętniej bym popłakała z nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Raczkowanie
|
hej kochane
my rowniez nadal 2w1 choc tak mi sie dzis strasznie brzus stawia,nawet boli jak nigdy.... ![]() KASIU Anulka slicznie wyglada! ![]() WERONISIU filmiki ekstra,super pamiatka bedzie,taka kruszynka slodka LINKA i DARUSIU dzieci chybaa beda lubily nocny tryb zycia co? ![]() ![]() CAROL tak te podkowki.... ![]() ![]() ja wczoraj bylam na ktg i zapis juz w sumie jest calkiem prawidlowy! ![]() wieczorkiem dalam mezusiowi sie zdrzemnac ale jak skonczyl sie film,obudzilam go i .....troszke sie poprzytulalismy....jak nie uda sie tak Nikusi wygonic to trudno....przynajmniej milo bylo, ![]() ![]()
#4557 |
Wtajemniczenie
|
Weronisu ale mnie twoj Pascalek rozczulil!!!!!!!Malutek sliczniusi!
Kasiu super Anulka wygląda w nowych ciuszkach, a twojej kreacji tez jestem ciekawa ![]() Moniu, skorpionku przesyłam fluidy na przyspieszenie akcji ![]() Uwilebiam też podkowki i "mokre buziaczki".Maja uwielbia jak ja całuje w kapieli i wtedy tak smiesznie usteczka rozdziawia, zamyka oczka i sie cieszy ![]() Dzisiejsza noc jakaś dziwna, bo Maja zjadla o 17 i potem juz nie chciala. Ryczala strasznie, potem w kapieli byl spokoj, po kapieli znowu ryk i zasnela zmeczona tym wydzieraniem sie.Obudzila sie dopiero po polnocy,a potem o 4.30 i zaraz o 6 i o tej 4 i 6 chciala się bawić...Na szczescie udalo sie ja znowu ululac i spi.
#4558 |
Rozeznanie
|
Kurde, chyba zamknę się w domu i nie będę nigdzie wychodziła... zaprowadzałam małą do przedszkola, spotkała nas taka kobitka.. no i do mnie " a na kiedy dzidzia " no to ja jej na to że na jutro - a ona zrobiła taka głupią minę, jakby nie wiem co... nosz cholerka.... to co, że mam termin na jutro to mam siedzieć w domu w zamknięciu i czekać aż coś się zacznie...
Monia - trzymam kciuki za szybkie "wypędzenie" malutkiej ![]() Na 12.00 biegnę na KTG, tak więc trzymać kciukasy ciocie wizażowe, oby coś zaczęło się tam kreślić ![]() ![]()
#4559 |
Zadomowienie
|
Linka, i tak sporo karmiłaś! ja też bym chciała chociaż tyle. powiem ci, że ja ogólnie na pokarm nie narzekam, ale są dni kiedy nie mam tak dużo, nie wiem, czy to zależy od ilości wypitych płynów??? ale w nocy jak mała dłużej nie je, to mam oksplozje i pamele anderson.
Gosiu, a twoja malusia też ciągle cycucha ciumka? ja mojej daję tylko cycka i ostatnio jej daję herbatki i powiem wam że lubię jej te herbatki dawać z buteleczki, tak fajnie ciumka ![]() ![]() ![]() moja mała dzisiaj pobiła rekord spałą od 21 do 3!!!! byłam w szoku. i teraz sobie śpi, ale coś czuję że już niedługo... od rana profilaktycznie ściągam mleczko, bo mam dzwoniła że jest już dziadek w bardzo złym stanie, miał w nocy obrzęk mózgu, już nie je, tylko przez sondę mu wczoraj zupę wlewałam, bo byłam go odwiedzić... także jest już źle i jak coś to zadzwonię po teściową żeby się małą zajęła, bo chcę się jeszcze zobaczyć z dziadkiem... ![]() aniu! mała rzeczywiście zmieniła kolorek na rudy! ale wygląda przesłodko w tych włoskach ![]() ![]() linka, ty chcesz w różowe, a ja już myślę, że chcę nestępnego chłopca! nawet sobie wyobrażam czasem jak bym ubierała Blankę gdyby była chłopakiem i nawet sporo takich bardziej chłopięcych ciuszków jej kupiłam. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- skorpionku, ja to w ogóle spotkałam się w ciąży z podejściem niektórych że w ciąży to chyba tylko w domu można siedzieć.... pewnie, zaszyj się zasłoń rolety i ani waż się wyjść! |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Fifik znowo spał od 19:30 do 5:30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinko i Gosieńko ja też uwielbiam tą rozdziabiona mokrą buźkę ![]() ![]() Karolinko tak mi przykro z powodu dziadziusia ![]() Linuś i tak długo karmiłaś!!! Tyle co ja Olę. Nic się nie przejmuj, popatrz jak mój rośnie na nanie ![]() Kasieńko Anulka to cudek prześliczny!!!!!!!!!!!! I podobna do TZa ![]() ![]() ![]() ![]() Asieńko wpadaj do nas jak najcześciej kochana ![]() Kasieńko dobrze jej powiedziałaś ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Weronisiu kochanie filmiki sa przepiękne!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! jejku jak Pascalek czaruje raczkami, jest do schrupania!!! A ten smok jaki duży ![]() ![]() Mam nadzieję, ze w końcu Cię do domciu wypuszczą!! Kurde laseczki ja chyba łysa będę, juz nei wiem co mam robić z tymi kudłami!Myje je raz na tydzień, bo się boje kazdego mycia ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.