|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
waniliana ale co za roznica ktory??? oba sa dobre.. to juz kwestia twojego wyboru co tam ci sie podoba
to tylko zel do podmywania nie kupujesz przeciez szarego mydla
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
#4533 |
|
Wtajemniczenie
|
za 500 ml ok 8-9 zloty one sa dosyc tanie. Ja wlasnie Ziaji zawsze uzywam i zadowolona jestem.
|
#4534 |
|
Rozeznanie
|
Bordowa eee no waga dzidzi w porządku, jeszcze z 5 tyg. w brzusiu posiedzi to myśle że jakieś 1,5 kg. przybierze
![]() Dra ja z tych mamuś schizowatych więc mając do wyboru brudne ściany albo malowanie to wybrałabym pierwszy wariant. My w ubiegłym tygodniu malowaliśmy mieszkanko zwykłymi farbami duluxa, to ja się z domu exmitowałam i wróciłam 3 dni po malowaniu, mimo ze te farby wogóle nie śmierdziały jak sie malowało. A może poproś jakiegoś kuzyna, brata czy znajomego ? Nie dość,ze ci pomoże to jeszcze na ambicję tż0towi wejdziesz ![]() waniliaania dzięki za info o tantum. To ja kupię wodę w butelce 0,7 z dzióbkiem i będę rozpuszczała. Chociaż u mnie to cc będzie więc nie przewiduję większych problemów. U nmnie minimalnie się ochłodziło, mała z godzinkę pofikała i znów śpi, no ale mnie troszkę uspokoiła. Dziewczyny mam mego problem, chciałam kupić na początek kołyskę dla małej zamiast łóżeczka bo mamy dwa pokoje, jeden minimalutki i ten przeznaczyliśmy dla Martusi,ale na noc chcę ja mieć przy sobie. Najpierw była opcj kupienia łóżeczka na kółkach żeby na noc przewozić ją do nas,ale okazało się,że nie wyrobimy się na zakrętach w przedpokoju więc stwierdziłam,że kołyska to fajna sprawa. No i jak weszłam na all to okazało się,ze odległość między podłogą,a dnem kołyski to 50cm. Wydaje mi się,że to nisko bo nawet jak dam materacyk to razem jakieś 56-57cm od podłogi będzie i co ? Kurcze tak nisko bym się schylać musiała do dzidzi? A na jakiej wysokości wy macie w łóżeczkach dno? Chodzi mi o odległość od podłogi do dna łóżeczka. Bo może mi się wydaje,że to tak nisko?
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla dziewczyn ktore beda rodzily na Ujastku. Polozna powiedzila na SR ze z kosmetykow mamy zabrac:
1. krem ALANTAN lub LINOMAG 2. chusteczki nawilzone, obojetne jaka firma 3. Pieluchy- liczyc po 15 na dobe, rozmiar od 2-5 kg (na stronie internetowej byly wieksze napidsane ale zapytalam) Czy wiecie moze o jakiejs promocji na proszek do prania lub pieluszki? Jezeli cos zauwazycie to prosze o info.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-15 o 20:40 |
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4537 |
|
Rozeznanie
|
Otóż moje 15 kg weszło w nogi zawsze miałam suchutkie, zgrabne a teraz... troszkę sie zmieniły no i w boczki...
a powiedzcie jak używać tego tantum rosa bo wyczytalam ze to najlepiej jak sie dostanie do środka a nie myc tak jak płynem do higieny intymnejja na weekend jade na mazury, moja ciocia ma tam domek akurat blisko grunwaldu więc TZ z reszta facetów którzy jada to pojda obejrzec bitwe a kobitki będa sie opalały w sumie tylko 2 dni ale zawsze cos
06.06.2009 OLA Edytowane przez elenka1 Czas edycji: 2010-07-15 o 20:58 |
|
|
|
#4538 |
|
Rozeznanie
|
ja uzywam od pol roku Lactacyd i nadal bede go uzywac kosztuje ok 15zł ale jest wydajny pachnący
![]() elenka1 moze i 15kg ale wygladasz swietnie,mi to poszlo w tylek i nogi ale już wycwiczylam i juz jest super zawsze mialam boczki a teraz brzusio poszedl do gory boczków nie ma |
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() naked, gabisun, mszu, elenka - fajne brzuszki i te malutkie i te dużutkie ![]() Dziś pół dnia przespałam, bo musiałam wstać po 7 i wybrać się na 8.30 do szkoły rodzenia. Dziś się dowiedziałam, że nie wolno za często brać nospy, bo może ona wywoływać zwiotczenie mięśni u dzidzi. Wydaje mi się, że trzeba by ją brać bardzo długo i dużo, żeby wywołała aż tak negatywne skutki. Ja brałam raz 2x1 tabl. nospy forte przez ok. tydzień, a tak to z 3 razy po 1 tabl. jak mi sie brzuszek spiał i bolał. Zdecydowaliśmy się na zakup lateksowego materaca do łóżeczka http://allegro.pl/item1087222642_mat...aloe_vera.html Macie jakieś opnie na jego temat? Używanych ciuszków nie kupuję, ale mam pożyczone od koleżanki i dostanę kilka ze Stanów (tam za 1-2 $ można dostać super rzeczy). Muszę się zebrać i zamówić kolejne rzeczy dla dzidziusia-butelki, smoki, laktator itp. (jakie wy zamówiłyście?) Ja myślałam nad laktatorem ręcznym Avent, butelkami: Tommee and Tippee 150ml i Avent 125ml, nie wiem jakie smoki (te uspokajające) zamówić...? ![]() Ubranka zamierzam poprać ok.1,5-2 m-ce przed terminem porodu. Wózek chcemy zamówić też w drugiej połowie sierpnia (bo od daty zakupu liczy sie gwarancja), nianie elektroniczną jeszcze bliżej porodu. Płyn do higieny int. - u mnie od kilku lat Laktacyd (są jakieś 2 nowe rodzaje). Podobno trzeba zmieniać co jakiś czas... Ufam tylko takim aptecznym a nie typu Soraya czy Avon.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-15 o 21:40 |
|
|
|
#4540 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przynajmniej będziecie mieć niespodziankę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja we wrocku ostatni raz byłam na obronie, więc może mam jakiegoś sobowtóra ![]() no to Martucha chyba już niedługo... ![]() Dokładnie tyle samo ważyło maleństwo mojej koleżanki w dniu porodu ( poród w 33 tyg.) musisz sprawdzić na tej siatce centylowej Jeśli chodzi o mydło szare to są różne opinie, bo ono jest zasadowe, a najlepszy odczyn w pochwie to kwaśny ( naturalna ochrona przed infekcajmi ). Ja w ogóle nie wyobrażam sobie mycia tych okolic świeżo po porodzie żelem w ogóle nie wyobrażam sobie dotknąć się w tym miejscu
|
||
|
|
|
#4542 | |
|
Rozeznanie
|
Heloł, od dwóch godzin przewracam sie z boku na bok i mam dość...kolejna nieprzespana noc od tygodnia
No nie wiem za gorąco nie ma, komary nawet mi dzisiaj w miare odpuściły,a ja co? Doopa spałam od 00:30 do 2:30 i koniec. To chyba hormony bo innego wytłumaczenia brak. Zaraz zrobie tż śniadanko i obudze go do pracy, a sama mykam do mamci ![]() Cytat:
![]() Co do płynów ja mam ziaję i jestem zadowolona więc pewnie ten wezmę.
|
|
#4543 |
|
Rozeznanie
|
Hello z rańca
Właśnie wyprwiłam mojego mężusia do Pracy do.. Gdyni Znów pojechał na 10dni zarobić. Wziął urlop z pracy, aby jechać do pracy. wraca prawdopodobnie dopiero 26ego, wtedy też przyjeżdza moja mamcia na dwa miechy z Grecji.. Pawcio wyjedzie jeszcze raz przed porodem w sierpniu ale to na dłużej.. ale wtedy juz mamcia bedzie i tak smutno mi nie będzie Ledwo co wyjechał a mi smutno strasznie- zostajemy z Malutką same przez tylle dni (((((cellaris - bidulko, szkoda, że się nie wyspałaś.. Ja dziś wyjątkowo przespałam całą noc od 22.30-5.30 więc sama się sobie dziwie, że nawet na siusiu nie wstałam..
|
|
#4544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do Nospy to tez to slyszalam, mam siostre lekarke i zabronila mi brac, gdyby mi lekarka chciala przepisac. No ale lekarze przepisuja a pewnie co lekarz to inna opinia. Co innego tez jak ktos ma tez jakies problemy. Mi tez moja ginka przepisala ASPARGIN 3*2 tabletki bo mialam bole na dole brzucha, to tez mi zabronila brac takiej ilosci i biore jedna tabletke raz dziennie i zupelnie mi pomoglo, bo od miesiaca nie mialam bolu zadnego. Ale to jest pewnie tak ze siostra sie bardziej mna przejmuje....wiec pewnie dlatego pilnuje mnie aby czegos nie brac. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- ale jak pryskac? czym?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-16 o 07:39 |
|
|
|
|
#4545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bo tak sie zastanawiam- jak bedziecie praly ciuszki dla maluchow to wszytskie czy tylko te rozmiar 56,62? bo ja sie zastanawiam, czy jest sens pracy 68 i wieksze a mam tez takich ciuszkow troche. Uzywane (co mam od kuzynki)upiore napewno, ale mam tez duzo takich nowych i nie wiem czy jest sens juz teraz ich prac (bo mozna je wyprac pozniej)
I jeszcze sie zastanawiam nad spirytusem do pielegnacji pepka- czy lepiej kupic takie gaziki od razu nasaczone, czy osobno gaziki i osobno spirytus (tylko czy spirytus taki kupie w aptece?)
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-16 o 08:34 |
|
|
|
#4547 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do obrączki, to ja nie mogę założyć, puchną mi palce od kilku dni..
|
|
#4548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tęskno mi już za nim...
|
|
|
#4549 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Cellaris - ja też się dziś nie wyspałam , niby spałam ale z przerwami i jak się rano obudziłam to cała opuchnięta, rączki, nóżki no i twarz, wyglądam jakbym wczoraj balowała ......Mpik - oj no to nie fajnie że Ci tak smutno ![]() Szczęśliwa, Lenka - ja też nie mogę obrączki założyć, choć to zależy od dnia, ale dziś na pewno nie założę Mój Mały jakiś dziś leniwy z rana chyba przez ten gorąc . Chyba pojadę później nad zalew ze szwagierką i jej dziewczynkami, przynajmniej sobie przy wodzie posiedzę w cieniu Miłego dnia dziewczynki |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
No, wreszcie was nadrobiłam.. Tak mi się nie chce ostatnio siedzieć przed kompem- zwłaszcza że miałam gości, 3 dni była u mnie mama z małym braciszkiem, mamy mnóstwo super zdjęć- wrzucę potem do albumu
![]() Te upały są okropne- nie mogę spać po nocach:/ A ostatnio w nocy miałam takie boleści i twardniał mi brzuch, że myślałam że rodzę.. A z przyjemniejszych rzeczy - mam za sobą pierwszą jazdę naszym autkiem
|
#4551 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do basenika,to chyba se kupię,a co Cytat:
No możesz sobie rozrobić tantum w jakimś pojemniczku z rozpylaczem,albo buteleczce po wodzie mineralnej z dziubkiem i tak sobie pryskać 9 rano,a u mnie juz 35 stopni...
|
|
#4552 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mi wczesniej by nawet odpowiadalo ![]() Z dziewczynka niepotwierdzona to moze byc roznie jeszcze ci sie moze w siusiaka zamienic ![]() Cytat:
ale masz masakre z tym spaniem... nie zazdroszcze. Moze jakas meliska na noc albo cieple mleko? Ja wczoraj poszlam spac o 23 a wstalam o 8.40, rekord normalnie. Pecherz mnie nie goni w nocy i grzecznie czeka do rana ![]() Co do plynow to ja uzywam Perfecty Mama i mam jedna butle od jakis 2lat Ona ma kwas mlekowy i kore debu. Jest ok!A u nas w nocy padalo, teraz co prawda juz nie widac i nie czuc, ale troche lepiej mi na swiadomosc wplynal sam fakt deszczu. Mam dzis wizyte u gina, ale samotna, bo moj TZ nie urwie sie z pracy ![]() juz widze jak sie tam dokulam klejaca i sapiaca i spockana, a mam tyle kwestii do omowienia Najwiecej z ta cesarka.Lece kawke robic
|
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
hej Brzuchatki, własciwie to mam pytanie... czy któraś z Was potrafi mi wyjaśnić dlaczego należy prać nowe ciuszki dla niemowlęcia??
Ja dostałam poki co multum uzywanych, ale wyprałam je w zwyklym proszku ARIEL PRO ZIM i wypłukałam w LENORZE, bo mialam wrazenie, ze zalatują mi lumpeksem... ale nowe ciuszki, są mieciutkie, i nie pachną brzydko... czy te "proszki dla dzieci" to aby nie jakis marketing, zdzierajacy z biednych rodzicow kolejne pieniądze?
|
#4554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chcesz kupić spirytus to mi położna mówiła żeby stosować spożywczy a nie apteczny
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do pępka mam octenisept i gaziki jałowe. Kupiłam dla męża większą ilość ( bo jest po zabiegu i robię mu opatrunki 2xdziennie) i akurat zostanie dla małej Mpiczku wytrzymasz tą rozłąkę A co do nospy to nie sądzę, żeby lek często przepisywany "w razie czego" i w ciąży zagrożonej miał zły wpływ na dziecko. Trzeba by było chyba tonami to jeść. A magnez ja biorę 6 tabletek dziennie i musiałam mieć niezły niedobór, bo dopiero po miesiącu brania już nie wierzgam nogami w nocy jak bym brała jedną tabletkę tak jak jest na opakowaniu to bym ją mogła co najwyżej w
|
|
|
|
|
#4556 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
My też mieliśmy odnawiać pokój dziecięcy. Niestety nie mamy gdzie się z synem eksmitować. Chyba przykleimy tapetę narazie ![]() Ktoś pytał o materac z all. Ja właśnie kupiłam ten z hevea. Jest super moim zdaniem. Szkoda, że to wydatek na krótko. Ja mam dużo ciuszków z ciuchladów. Bardzo często są dobrej jakości. Jeśli chodzi o pranie to być może upiorę wszystko w normalnym proszku tylko wypłuczę raz lub dwa dodatkowo. Tylko płyn zmiękczający kupię dla dzieci. Skład proszku E jest prawie identyczny z tymi środkami dla dzieci, a tańszy. Cytat:
Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-07-16 o 10:37 |
|||
|
|
|
#4557 |
|
Wtajemniczenie
|
cellaris: ja też marnie dziś spałam
za gorąco, za duszno, cała mokra i co 2 godz wstawanie do łazienki.. oj niefajnieMpik82: Mężusiowi pewnie tym bardziej smutno i tęskno będzie, w końcu do on Was musiał zostawić. Nie martw się kochana, czas szybko zleci, a wpadną dodatkowe piniążki, które z pewnością będzie na co wydać ![]() waniliaania2009: trzeba kupić sobie taki spryskiwacz np w sklepie ogrodniczym do kwiatów i w tym rozrobić. Ja tam wypiore ciuszki wszystkie, które aktualnie mam, wyprasuję i poukładam w szafce. Potem na bieżąco pewnie będzie sporo prania i innej roboty ![]() do pielęgnacji pępka już się podobno spirytusu nie używa. Teraz radzą suszyć jak najwięcej, nic sie też nie stanie jak podczas kąpieli lekko sie pępuszek zachlapie. A w razie paprnia stosować Octanisept mszu- podobno zwykłe proszki mogą wywołać reakcję alergiczną i cieżko potem wytepić taką wysypkę. Prać w tych proszkach należy chociaż te ciuszki, które mają styczność ze skórą najbardziej
|
#4558 |
|
Rozeznanie
|
mszu, ślicznie wyglądacie razem z Nadią.
Ja nie kupuję proszków i płynów specjalnych dla dzieci, bo wydaje mi się to zbyteczne. Będę prała w Vizir Sensitive i płukała w Lenorze Sensitive migdałowym, bo ładniej pachnie niż zwykły. A nowe ciuszki jak najbardziej będę prała, bo jest na nich straszna ilość bakterii groźnych dla takiego maluszka - nigdy nie wiesz kto i czym je wcześniej dotykał, ile razy spadły na brudną podłogę itp. Nawet jak kupuję sobie nowe ubrania to je najpierw piorę. Zuziczka, możesz mieć jeszcze szerszy nosek podobno poszerza się przed samym porodem i to znak, że niedługo będziesz rodzić ![]() elenka1, a gdzie te Twoje 15kg?? chyba tylko w brzuszku i to nie wiem jakim cudem... Śliczniutki! ____________ A tantum rosa to się kupuje w aptece czy w sklepie też można?? Ja niestety dzisiejszą noc również zaliczam do fatalnych :/ nie dość, że straszliwie bolała mnie głowa i w końcu musiałam poratować się tabletką, chociaż staram się tego unikać i zdarzyło mi się to dopiero pierwszy raz. W dodatku sąsiedzi mieszkający nad nami wyczyniają jakieś niestworzone rzeczy i z ich balkonu na nasz kapała woda, ale tak głośno, że było to nie do zniesienia. Chodziła, patrzyłam z czego to kapie i niestety przyczyny nie znalazłam, a jakbym zamknęła balkon żeby tego nie słyszeć to chyba bym się udusiła taki gorąc :/
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-07-16 o 10:47 |
|
|
|
#4559 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też bym mogła dołączyć do wrześniówek, ale ja trzymam sie terminu z OM. Bo inaczej to pewnie co wizytę miałabym inny tp. Od samego początku mały jest większy o jakieś 6 dni więc teoretycznie o tyle wcześniej mogę urodzić i biorę to pod uwagę, ale termin pozostawiam jednak bez zmian.Cytat:
Miseczki też mam na liscie wyprawkowej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I zazdroszczę wypadu na mazury Cytat:
Cytat:
Któraś pytała o urosept, ale widać wcięło mi cytat. Ja tez brałam urosept nawet na początku ciąży. Tak jak piszą w ulotce 3x2tabl, nie zaszkodzi. Ostatnia noc i wieczór to jakaś porażka. Było tak duszno, ze nie wiedziałam już co ze soba zrobić. Niby zapowiadało sie na deszcz, to popadało dopiero rano i jak to moja mama mówi tylko 20 kropel, parę kilometrów dalej już mocniej pokropiło i z rana było przyjemnie, ale teraz znowu duchota. Siedzę i się topię, bleee. I do tego ten mój ból nie wiadomo czego, nasilający sie w nocy i jak rano wstaje, to boje się dać krok tak boli. Ja nie wiem czy to faktycznie synek mnie tak uciska. W pon do gina to znowu mu pomarudzę.
|
|
#4560 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kasa wiadomo sie zawsze przyda!!!Dziewuszki mam może głupie pytanie w ilu stopniach pierzecie ciuszki??
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

nie kupujesz przeciez szarego mydla

a nie myc tak jak płynem do higieny intymnej

Najwiecej z ta cesarka.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)