Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 13:39   #4531
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Około 20, czasami wczesniej - juz o 19 śpi

To rzeczywiście dobrze jej się spało

Kasy już nie ma, bo rachunki za tel zostały zapłacone...
no to niezłe z was śpioszki

no tylko mama jakoś kiepsko to znosiła

dobre i to..

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:47   #4532
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

siedze i mysle jak to bylo rok temu o tym czasie......zwijalam sie z bolu przy 6cm rozwarcia i dzwonilam zeby malz przyjechal.....az mam lezki w oczach jak patrze na Wercie ze taka juz duza dziewczynka

ciekawe czy kurier dojedzie dzisiaj z tym stoliczkiem, brat mowi ze w srode wyslali

tesciowa byla z chrzestna malej ale ta spala w najlepsze i prezenty dostanie jutro
tort w lodowce , wieczorem udekoruje
musze szaszlyki ponabijac ale nie wiem czy mala bedzie miec 2 drzemke bo pozna miala pierwsza , chociaz pogoda senna to moze ja wezmie na spanie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

wrzucisz na to przepisy w klubie?
jasne wieczorem napisze jak bede miec wiecej czasu i dla Angy przepis na salatke

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 13:57   #4533
skierka1981
BAN stały

hej mamusie
PRZEDE WSZYSTKIM STO LAT DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW

dzis z Amela spalysmy do 9 - co mnie bardzo cieszy bo wczoraj z mezem dość pozno poszlismy spac po malym co nie co
wzielam dzis skierowanie na kontrol bioderek i jakos po niedzieli jedziemy, dla swietego spokoju zobacze czy wszystko ok i Amelka dobrze chodzi.

kupilam dzis Amelce lalke, taka zwyklą - "robocza"taka z 30 cm bez wlosów. siedzi ciagle nad nia i palce do oka wsadza a teraz tlucze nia o ziemie no bynajmniej zajecie jest
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:04   #4534
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
E ja myślę, że nie ma takiego musu... Często w nocy Zosia tak pozagina ta poduszkę, że w zasadzie ma ją na głowie, a śpi na płaskim Nie spotkałam się nigdzie z medycznym uzasadnieniem spania na poduszce. Tylko jak dziecko ma katar, ale to wiadomo.
, no i właśnie u nas na razie poduszka nie spełniłaby swojego zadania, bo Kuba zasypia w jedną stronę, a za chwilę leży do góry nogami

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry...

Chciałam tylko powiedzieć, że dzisiaj powinnam dowiedzieć się co z Priorixem (produkowany jest przez Glaxo z Belgii) więc trudniej kumpeli się dowiedzieć. Jak coś to dam znać...
Czekamy

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, tort śliczny. Sama robiłaś? Super, ze imprezka się udała. Wiem, że było ci bardzo przykro
, mam podły nastrój, ale rozbawiłaś mnie do łez Chyba omijasz moje pytania o gotowanie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
mam to samo..tym bardziej że dla mnie w nocy wszystko wygląda 100 razy gorzej
(...)
smutna sytuacja z mamą..no cóż, tak jak pisałaś, nie zmusisz nikogo do uczucia

tort musiał być pychotka aż mi smaka narobiłaś

dzisiaj właśnie o tym myślałam bo mała też bez poduszki śpi..na jesień mam w planach kupić jej podusię z kołderką bo teraz to pod kocykiem śpi..chociaż znając ją to ta poduszka będzie fruwała wszędzie

Dzień dobry

leje u nas od rana i chyba ze spaceru nici...no ale przynajmniej Martynka dzisiaj pospała do 7, byliśmy w szoku Oczywiście to nie ja miałam do niej wstawać, jutro pewnie o 5 będziemy na nogach
Dla mnie też

Tylko ciężko w ogóle zrozumieć, że do miłości ma się "zmuszać" Mamę

Tort był rzeczywiście pyszny , ale Kubuś tylko skubnął i nie chciał więcej

Ja cały rynsztunek kupiłam, jak byłam w ciąży, ale na razie czeka na lepsze czasy

Fiu, fiu , do 7.

Cytat:
Wiem, ze Ci smutno

Tort śliczny i pewnie smakowity
Ja jutr/pojutrze robię kolejny

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Nie mam weny...mój Tata jest w szpitalu...i ciągle myślę co u niego...

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:08   #4535
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

kupilam dzis Amelce lalke, taka zwyklą - "robocza"taka z 30 cm bez wlosów. siedzi ciagle nad nia i palce do oka wsadza a teraz tlucze nia o ziemie no bynajmniej zajecie jest
instynkt macierzyński na najwyższym poziomie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Tylko ciężko w ogóle zrozumieć, że do miłości ma się "zmuszać" Mamę

Fiu, fiu , do 7.

no mówię Ci, czyste szaleństwo

Miramej miałam już ostatnio pytać - Kubuś już sam stoi?

Stary 2010-07-30, 14:23   #4536
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
.... Cieszę się, że miło spędziliście czas

Prawdziwy mężczyzna

Tort naprawdę świetny

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że Wam się udało zorganizować urodzinki. Tort super!
Jeszcze raz - Kubusiu STO LAT!!!!
(...)
Ostatnio znowu Maciuś kiepsko sypia, a co za tym idzie ja też Podejrzałam dzisiaj, że trójki "idą"

, u nas też dziąsła dokuczają Kubaskowi

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a troszke lepiej, gorączki juz prawie nie ma. Weselsza jest już. Tylko z zasypianiem ma problem, ale mam nadzieje ze sie unormuje
Cieszę się, że już jest lepiej
Zdrówka dla Twoich Chorowitków

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
A ja właśnie planuję wizytę u fryzjera z Kubą

Cytat:
I jak wysyłałaś tym "naszym" kurierem?
U mnie właśnie był. Za huśtawkę (przesyłkę) zapłaciłam 19,99 tylko
Dobry ten kurier? Bo ja chcę sprzedać fotelik i jak się uda, to być może będę potrzebowała. A to się jakoś wycenia przed?

Cytat:
no często rzeczywiście mocny sen mają takie maluchy ale w to co wyrabiała Martynka nikt nie chciał wierzyć - kiedy przywieźliśmy ją do szpitala spała 8 godzinę ciągiem i obudziła się dopiero na izbie przy badaniu, pediatrzy w szpitalu wołali siebie na wzajem żeby popatrzeć jak próbuję ją obudzić do jedzenia - trwało to do 40 minut z rozbieraniem do naga i wycieraniem buźki mokrą pieluchą włącznie - po czym po 2 łykach zasypiała znowu zrobili miliony badań i wypłukali resztki bilirubiny - nie miała ostrej żółtaczki ale właśnie po tym przeszło - może jej organizm akurat tak zareagował..sama nie wiem, w każdym razie podejrzenia były różne
Współczuję przeżyć

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:

no mówię Ci, czyste szaleństwo

Miramej miałam już ostatnio pytać - Kubuś już sam stoi?

Rzeczywiście , może jutro też zaszaleje

Nie , zaczyna próbować, udaje Mu się na kilka sekund, ale widać, że jeszcze się boi, najwytrwalej trenuje przed kąpielą na łóżku, bo nie boi się, że pupa na twarde spadnie , a czemu pytasz?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-07-30 o 14:24
Stary 2010-07-30, 14:26   #4537
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie , zaczyna próbować, udaje Mu się na kilka sekund, ale widać, że jeszcze się boi, najwytrwalej trenuje przed kąpielą na łóżku, bo nie boi się, że pupa na twarde spadnie , a czemu pytasz?
jaki zapobiegawczy

a tak jakoś, bo pamiętam że dość szybko klęczał a potem wstawał...Martynka W OGÓLE nie staje i szacuję ile jeszcze jej to zajmie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 14:31   #4538
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
jaki zapobiegawczy

a tak jakoś, bo pamiętam że dość szybko klęczał a potem wstawał...Martynka W OGÓLE nie staje i szacuję ile jeszcze jej to zajmie
No

Na nóżki stanął jakoś pod koniec kwietnia i nawet dość szybko zaczął się przemieszczać przy meblach i dopiero niedawno coś drgnęło w kierunku większej samodzielności, widać sam siebie sprawdza, czy jest gotowy

Chyba się nie da oszacować, bo patrząc na nasze wątkowe dzieciaczki, każdy robi po swojemu

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-30, 14:34   #4539
UnholyOne
Ola-Unhola

Wycenia się przed zamówieniem kuriera. Wpisujesz wymiary pudełka/opakowania i podajesz przedział wagowy (0-10,10-20, 20-30 itd) oraz kody poczt. nadawcy i odbiorcy. Fotelik będzie w tej najniższej opłacie 19,99 (do 30 kg opak. o "normalnych" wymiarach)
http://www.tani-kurier.pl/index.php?op=calc
Stary 2010-07-30, 14:38   #4540
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wycenia się przed zamówieniem kuriera. Wpisujesz wymiary pudełka/opakowania i podajesz przedział wagowy (0-10,10-20, 20-30 itd) oraz kody poczt. nadawcy i odbiorcy. Fotelik będzie w tej najniższej opłacie 19,99 (do 30 kg opak. o "normalnych" wymiarach)
http://www.tani-kurier.pl/index.php?op=calc
Dziękuję Ci bardzo
A opakowanie musi być kształtne, w sensie kartonowe? Czy może być zawinięte w bąbelkową folię, a potem taką czarną elastyczną?

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-30, 14:42   #4541
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo
A opakowanie musi być kształtne, w sensie kartonowe? Czy może być zawinięte w bąbelkową folię, a potem taką czarną elastyczną?
Piszą o kartonie - jak ma być zabezpieczony itp. Myślę, że nie musi być tylko w kartonie, ale to już na 100% trzeba byłoby zapytać ich.
Ew. można kupić pudełko, co i tak z przesyłką wyjdzie taniej niż u innych przewoźników.

EDIT:
Wysłałam zapytanie, napiszę Ci jak odpiszą

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-07-30 o 14:44
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 14:44   #4542
Miramej
Zakorzenienie

Doczytałam, że musi być karton

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Piszą o kartonie - jak ma być zabezpieczony itp. Myślę, że nie musi być tylko w kartonie, ale to już na 100% trzeba byłoby zapytać ich.
Ew. można kupić pudełko, co i tak z przesyłką wyjdzie taniej niż u innych przewoźników.
Ale u nich można zamówić pudełko? Nie znalazłam

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-30, 14:50   #4543
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Doczytałam, że musi być karton

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Ale u nich można zamówić pudełko? Nie znalazłam
U nich nie.
Wszystko masz swoje
Tzn, nawet list przewozowy sama drukujesz i wręczasz kurierowi jak przyjedzie po paczkę. Fakturę też przesyłają na maila - to jest Twoje potwierdzenie. Kurier Ci nic nie zostawia.
To UPS wozi, więc znana firma.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Kartony na poczcie sprzedają (choć małe) i w sklepach typu LM, Prakticer, Obi itp

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Dostalam od nich info (szybcy są) - tylko w kartonie.
Stary 2010-07-30, 14:54   #4544
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
U nich nie.
Wszystko masz swoje
Tzn, nawet list przewozowy sama drukujesz i wręczasz kurierowi jak przyjedzie po paczkę. Fakturę też przesyłają na maila - to jest Twoje potwierdzenie. Kurier Ci nic nie zostawia.
To UPS wozi, więc znana firma.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Kartony na poczcie sprzedają (choć małe) i w sklepach typu LM, Prakticer, Obi itp

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Dostalam od nich info (szybcy są) - tylko w kartonie.
Dzięki , o tym liście doczytałam

Ty też jesteś szybka

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-30, 14:58   #4545
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej

co tam? ja nakarmilam wszystkich chlopow i zasiadlam dopiero przed kompem

melduje, ze p4w juz jest piekna

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
nie żartuj...
wystawiać możesz nawet kastrata, a chciałam ci przypomnieć że kocur niekastrowany znaczy teren, czyli będzie ci wszystko w domu podsikiwał i będzie cuchnęło samą uryną jak w bramach albo przejściach podziemnych

Z wystawami to nie jest tak hop siup.Wymaga to dużo czasu u i zjeżdżania całej Polski.
wiem, ze kastrata mozna wystawiac, ale jak juz bym miala to robic to po cos

nie wszystkie koty posikuja, a zdarza sie i kastratofi - Teofil tesciowej jest wykastrowany a mimo to posikuje

ale....i tak bedziemy go kastrowac, nie mam czasu na wystawy itp
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Pewnie nas obgadujecie Przyznaj się
Cytat:
na bank nas obgadują
no a jak
tylko objechane z kazdej strony macie

wszystkiego najlepszgo dla naszych malych ksiezniczek
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 15:06   #4546
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak myślicie- jaki kolor dodatkow pasowałby do bladoróżowej sukienki? Muszę jakieś buty i torebkę kupić...

Stary 2010-07-30, 15:11   #4547
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Dziewczyny jak myślicie- jaki kolor dodatkow pasowałby do bladoróżowej sukienki? Muszę jakieś buty i torebkę kupić...
nude, szary, fiolet

No to ładnie Svi, teraz wiem, skąd te moje czerwone uszy dzisiaj...
Stary 2010-07-30, 15:41   #4548
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Dobry pomysł Mnie dopiero w nocy olśniło, że mogę też do miseczki z kaszką wrzucić kawały bułki i niech się w tym tapla
A Tomasz później z powrotem przekonał się do łyżeczki? Po jakim czasie?

Fiu, fiu
trudne pytanie, nie pamiętam dokładnie, ale jakoś płynnie i bez zgrzytów to wyszło - coś chciał chyba ode mnie i dałam mu na swoim widelcu i jakoś zaczął jeść

Cytat:

Fakt, kiedyś czytałam o Dermacolu (zapomniałam ). Chciałam kiedyś kupić, ale nigdzie nie mogłam dostać. Gdzie kupujesz?
zapomniałam o Dermacolu, ale też nie próbowałam

Cytat:

Ale wieczór mielismy wczoraj. Małż przyjechał z pracy i od razu zapowiedział zebym szukała laryngologa bo z bólu nie wytrzyma już, tak go gardło bolało. To wzielam sie za szukanie, ale mało kto juz przyjmuje po 19 wieczorem. Ale znalazłam pewną panią doktor. Pojechalismy 40 km. Okazało się ze małż ma ostrą anginę i dostał zastrzyki. Owszem brał antybiotyk od poniedziałku, ale ten mu wcale nie pomagał, a wręcz z każdym dniem było coraz gorzej ( w poniedziałek inna doktorka powiedziała ze jest zapalenie gardła i dostał własnie antybiotyk).

Po 21 szukalismy kogos kto mu da zastrzyk. Na izbie przyjęć w szpitalu nie chcieli dać mimo skierowania na zastrzyki, bo powiedzieli ze tak osobom z zewnątrz nie dają. Ale znaleźliśmy taką prywatną przychodnię całodobową gdzie dali małżowi zastrzyk. Jeszcze zasłabł tam. Troche sie przestraszyłam, bo jeszcze mielismy do domu dojechac te 40 km, a ja przeciez prawka nie mam, tylko on prowadzi. Ale jakoś podratowały go tam te panie pielęgniarki, nakarmiły jeszcze, dały pić i jakoś lepiej mu się zrobiło na szczeście. I dotarlismy do domu po 23.

To juz wiem skąd Oliwka ma angine, od małża oczywiście. Mam nadzieje tylko ze mnie ominie. Narazie się nie daje.

Ide jeść obiad. Oli się zdrzemneła, mam nadzieje ze jeszcze pośpi, bo musze odpocząć troszkę.

a i wczoraj nie zacytowało mi troche osób, ale juz nie pamietam co, bo wizaż mi się przyciął.

mariolu dziękuję za życzenia dla Oliwki
ale mieliście wieczór
dobrze, ze chociaż Oli się lepiej czuje

Cytat:

Czego się nie robi dla urody
daj spokój - do tej pory pieką mnie oczy i wyglądam jakbym nie spała przez całą noc tylko płakała
ale włosy

Cytat:
fanie wam ze mozecie sie spotkać
prawda
chyba tylko my u nas mamy taką możliwość, ze tak blisko mieszkamy

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Pewnie nas obgadujecie Przyznaj się
oczywiście, każda po kolei i wszystkie razem

Cytat:
No

Na nóżki stanął jakoś pod koniec kwietnia i nawet dość szybko zaczął się przemieszczać przy meblach i dopiero niedawno coś drgnęło w kierunku większej samodzielności, widać sam siebie sprawdza, czy jest gotowy

Chyba się nie da oszacować, bo patrząc na nasze wątkowe dzieciaczki, każdy robi po swojemu

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej

co tam? ja nakarmilam wszystkich chlopow i zasiadlam dopiero przed kompem

melduje, ze p4w juz jest piekna

ale jesteś szybka
ja dopiero szykuję się do jedzenia

małż wrócił do domu i powiedział, ze mu się podobają włosy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 15:44   #4549
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ale jesteś szybka
ja dopiero szykuję się do jedzenia

małż wrócił do domu i powiedział, ze mu się podobają włosy
no wiesz TZ i Eryk glodni, TZ zaraz do pracy lecial wiec musialam sie sprezyc
i w koncu zrobilam rybe z frytkami i kapusta kiszona

to super, ze mu sie podoba
koniecznie zdaj relacje jak umyjesz glowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 15:48   #4550
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no wiesz TZ i Eryk glodni, TZ zaraz do pracy lecial wiec musialam sie sprezyc
i w koncu zrobilam rybe z frytkami i kapusta kiszona

to super, ze mu sie podoba
koniecznie zdaj relacje jak umyjesz glowe
oczywiście

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-30, 15:49   #4551
morska
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki
Jestem uspokojona
Proszę

Cytat:
Fakt, kiedyś czytałam o Dermacolu (zapomniałam ). Chciałam kiedyś kupić, ale nigdzie nie mogłam dostać. Gdzie kupujesz?

Działa, sama niedawno moczyłam plamy po jagodach

Dużego?

Ja czaję się na grzywkę. Muszę coś zmienić w swoim wyglądzie, bo nudno się robi patrząc w lustrze Grzywkę miałam już dwa razy. Raz trzy godziny i zostałą podpięta do odrośnięcia, drugi raz tak samo. Wydaje mi się, że miałam źle obciętą. Teraz marzy mi się taka "ciężka" z dużej ilości włosów. Pewnie spróbuję, w razie co podepnę
Kiedyś - lata temu - kupiłam właśnie w Esentii, a później pojawiły się w jakichś niewielkich drogeryjkach
Jeśli nie możesz dostać, a jesteś zdecydowana, to oczywiście mogę Ci kupić
Albo, gdybyś chciała, mogę wysłać Ci próbki z moich - mam chyba 4 odcienie - tak dla sprawdzenia czy warto.

Faktycznie ocet zadziałał

Małego, ale jest

Obetnij, odrosną Ja długo miałam awersję do grzywek, bo przez całe dzieciństwo, nakazem Mamy, musiałam mieć długie włosy i grzywkę. Bosszzz, jak ja nienawidziłam tej fryzury. Dopiero w liceum udało mi się zapuścić grzywkę i włosy podciąć. Ponownie na grzywkę zdecydowałam się jakieś 3 lata temu, ale teraz już dobrze się w niej czuję
Stary 2010-07-30, 16:02   #4552
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...O to super

I jak wysyłałaś tym "naszym" kurierem?
U mnie właśnie był. Za huśtawkę (przesyłkę) zapłaciłam 19,99 tylko

Ja to za dużo kawy ostatnio piję, no może nie za dużo, ale po 18 chyba już nie powinnam. Coś mi się pozmieniało. Wczoraj do 3 nie mogłam zasnąć, a niby wcześniej chciało mi się spać. Byłam trzeźwa jak świnka i wierciłam się i leżałam...
Sorki Ola, ale Maciek daje nam popalić i się zmyłam, tym bardziej, że Małż cierpliwość stracił. Oj coś mi się wydaje, że urlop skróci

Wyślę w poniedziałek , bo dzisiaj nie dam rady. Reklamujemy rowerek. Mały pojeździł 3 tygodnie i do reklamacji

Też dużo pije. Mam właśnie następną

Cytat:
...
, u nas też dziąsła dokuczają Kubaskowi

...
A ja właśnie planuję wizytę u fryzjera z Kubą

Dobry ten kurier? Bo ja chcę sprzedać fotelik i jak się uda, to być może będę potrzebowała. A to się jakoś wycenia przed?
...

Maćkowi może do 5. r.ż. coś urośnie

Będę wysyłać w poniedziałek, to sprawdzę

Maciek też sam nie stoi. Robi identycznie jak Kuba, staje na kilka sekund, a najpewniej w łóżeczku

Cytat:
...Kiedyś - lata temu - kupiłam właśnie w Esentii, a później pojawiły się w jakichś niewielkich drogeryjkach
Jeśli nie możesz dostać, a jesteś zdecydowana, to oczywiście mogę Ci kupić
Albo, gdybyś chciała, mogę wysłać Ci próbki z moich - mam chyba 4 odcienie - tak dla sprawdzenia czy warto.
...
Obetnij, odrosną Ja długo miałam awersję do grzywek, bo przez całe dzieciństwo, nakazem Mamy, musiałam mieć długie włosy i grzywkę. Bosszzz, jak ja nienawidziłam tej fryzury. Dopiero w liceum udało mi się zapuścić grzywkę i włosy podciąć. Ponownie na grzywkę zdecydowałam się jakieś 3 lata temu, ale teraz już dobrze się w niej czuję
Spróbuję Dermacol, nie jest drogi, więc w razie czego nie będzie szkoda. Poszukam u mnie w mieście, jak nie znajdę, to Ciebie poproszę A jaką masz karnację, bo ja jasną i nie wiem jaki wybrać odcień

Skąd ja to znam Też miałam grzywkę dla mamy

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 16:25   #4553
UnholyOne
Ola-Unhola

magi, nie szkodzi wiadomo, że jak dziecię rozrabia i marudzi, to siedzieć nie będziesz

A co się stało z rowerkiem? Jakiej firmy kupiliście?

A dermacol tez jest na allegro. Teraz będę kupowała podkład, a że lubię kryjące to może spróbuję go własnie.

Kurde tez bym sobie coś fajnego kupiła. Korcą mnie te mineralne pudry, ale ja nie wiem o co "w nich" chodzi

Ja muszę mieć kryjący, bo mam naczynka i ciągle rumieńce mi się przez nie zrobią. A jak już wypiję winko, to masakra...
Mam urodziny niedługo, więc Małżowi mówiłam, ze coś potrzebnego poproszę, więc może w tą stronę pójdę...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 16:33   #4554
Miramej
Zakorzenienie

Dziewczyny, robię listę zakupową dla Małża na jutro (pierwsze podejście do gotowania dla Kubaska ), macie jakieś sugestie co do mięsa? W sensie jaki kawałek najlepiej z kurczaka, indyka itd.? Pierś, a może udko? No i z innych mięs też

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-30, 16:38   #4555
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Dziewczyny, robię listę zakupową dla Małża na jutro (pierwsze podejście do gotowania dla Kubaska ), macie jakieś sugestie co do mięsa? W sensie jaki kawałek najlepiej z kurczaka, indyka itd.? Pierś, a może udko? No i z innych mięs też
Ja gotuję piersi, udka z kurczaka (indyka), czasami dodam trochę skrzydełka, ale rzadko, bo to właściwie sama skóra...
z innych: polędwica i ligawa wołowa, schabik, tuszki królicze, rybki: łosoś, pstrąg,
Stary 2010-07-30, 16:45   #4556
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
magi, nie szkodzi wiadomo, że jak dziecię rozrabia i marudzi, to siedzieć nie będziesz

A co się stało z rowerkiem? Jakiej firmy kupiliście?

A dermacol tez jest na allegro. Teraz będę kupowała podkład, a że lubię kryjące to może spróbuję go własnie.

Kurde tez bym sobie coś fajnego kupiła. Korcą mnie te mineralne pudry, ale ja nie wiem o co "w nich" chodzi

Ja muszę mieć kryjący, bo mam naczynka i ciągle rumieńce mi się przez nie zrobią. A jak już wypiję winko, to masakra...
Mam urodziny niedługo, więc Małżowi mówiłam, ze coś potrzebnego poproszę, więc może w tą stronę pójdę...
ja mam minerały i prawdę mówiąc nie zachwyciły mnie - potrzebne są pędzle do minerałów (te, o które pytała Angy i mam nadzieję, że będzie zadowolona, bo są mięciutkie ) i trzeba zmienić pielęgnację poranną, bo minerały trzeba nakładać na suchą twarz
ja kupiłam wszystko - kwas hialuronowy jako krem na dzień, pędzle, nakupiłam próbek, różne formuły, kolory niby wybrałam to co mi pasuje, a jak kupiłam pełnowymiarowe opakowanie to jakoś nie jestem zachwycona... ostatnio bardziej zaczęłam używać, ale raczej jako sypki puder bardziej kryjący, bo w upał nie kładłam podkładu

i mam wrażenie, ze podkreśla pory, ale moze to tylko ta formuła - mam intensive i semi mat, nie próbowałam tylko matu, glow to zbyt błyszczący był dla mnie

jaką masz karnację?

Dermacol na całą twarz się nie nadaje, tylko do połączenia czymś

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-30, 16:49   #4557
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja gotuję piersi, udka z kurczaka (indyka), czasami dodam trochę skrzydełka, ale rzadko, bo to właściwie sama skóra...
z innych: polędwica i ligawa wołowa, schabik, tuszki królicze, rybki: łosoś, pstrąg,

A polędwiczka wieprzowa może być? Anula kiedyś napisała, że robi kotleciki z polędwicy z indyka, a ja nawet nie wiedziałam, że może być polędwica z indyka A schab nie jest za suchy? A z cielęciny i jagnięciny co się bierze?

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-30, 16:52   #4558
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja ide myc lazienke
bo wczoraj nie dalam rady, umylam tylko kibelek

potem maly wstanie to odkurze i cos moze jeszcze porobie
Stary 2010-07-30, 16:54   #4559
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
trudne pytanie, nie pamiętam dokładnie, ale jakoś płynnie i bez zgrzytów to wyszło - coś chciał chyba ode mnie i dałam mu na swoim widelcu i jakoś zaczął jeść

ale włosy
Zastanawiałam się ile czasu ukrywać łyżeczkę.

Pokaż zdjęcie

Cytat:
Wyślę w poniedziałek , bo dzisiaj nie dam rady. Reklamujemy rowerek. Mały pojeździł 3 tygodnie i do reklamacji

Spróbuję Dermacol, nie jest drogi, więc w razie czego nie będzie szkoda. Poszukam u mnie w mieście, jak nie znajdę, to Ciebie poproszę A jaką masz karnację, bo ja jasną i nie wiem jaki wybrać odcień

Skąd ja to znam Też miałam grzywkę dla mamy
O, a co się zepsuło?

Ja mam raczej jasną. Teraz jestem troszeczkę opalona i używam odcienia bodajże 215 - musiałabym sprawdzić. Mam jeszcze na pewno odcień 213 oraz ze starej wersji 217 - może zmienili numer w nowej, bo nie widzę go - wydaje mi się podobnym do 208 lub 210, bo jest bardzo jasny, mam też chyba odcień 209. Dlatego proponowałam Ci próbki, bo z netu ciężko dobrać, w sumie używam różnych zależnie od stopnia bladości skóry On jest gęsty i bardzo kryjący, musi być dobrze dopasowany, bo inaczej się trochę odcina kolorem. Chyba, że dodatkowo będziesz przypudrowywać, ale sam IMO wystarcza.

Cytat:
O, widzisz, zapomniałam, że na allegro też są.
Chcesz Dermacol na całą twarz? Nie nadaje się, będzie paskudna maska.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-07-30 o 16:57
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 16:56   #4560
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

cześć dziewczynki melduję sie posłusznie bo juz dostałam łomot od Oleńki i przywołala mnie do porządku

U nas od wczoraj gorączka i chrypka, mam nadzieję że to tylko na zęby bo mycha marudzi strasznie......ciagle piszy, placze o byle co.....i gryzie paluchy straznie ida jej te szerokie zabki i pewnie maja problem sie przebić....ale bidulka sie męczy....a my z nia bo od tyg chodze jak wrak spie po 2 godz, potem do pracy i dalej noszenie i wymyslanie różnych zabaw byle nie płakała....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości