|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XII
Cytat:
Czy ktos zerknie czy ok ??? No przestań proszę...
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie mi się podoba, tylko to drugie śniadanie za małe.
![]() |
#4533 |
Zadomowienie
|
Uu
![]() dobrze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||
Wtajemniczenie
|
ja spadam z krzesła za każdym razem jak widzę Twój jadłospis -.- Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Raczkowanie
|
U:
I. Dwie kromki chleba żytniego z masłem, szynką, pomidorem i ogórkiem kiszonym, kawa z mlekiem. II. Serek wiejski z garścią orzechów włoskich, Pawełek czekoladowy. III. Tortilla z kurczakiem i warzywami + surówka z marchewki. Cappuccino, owoc kaki. IV. Krewetki podsmażane na oliwie, grahamka z masłem. Kubek mleka z miodem.
#4537 |
Zakorzenienie
|
no owoce dałam całe, tylko, że były małe
![]() Do obiadu w warzywach były ziemniaki. A w szkole głodna nie byłam ![]() Dziękuje za ocenę ![]() (lekkie U, bo robię intensywnie ćwiczenia na brzuch, dlatego białkowe kolacje i więcej mięsa/ryb zamiast większych ilości ziemniaków, więcej jogurtów zamiast kanapek itp. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od dłuższego czasu staram się jeść dosyć zdrowo. Zresztą lubie takie jedzonko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Rozeznanie
|
Redukuję się po kilkumiesięcznej ciasteczkowo-pizzowej rozpuście
![]() ![]() R: śniadanie: owsianka (2 łyżki otrębów, 2 łyżki płatków) z mlekiem, garstka suszonych żurawin, plaster chudego twarogu, 2 kapsułki omega-3 II śniadanie: koktajl z maślanki, chudego twarogu i mrożonych truskawek z łyżką miodu (duża szklanka), 2 mandarynki obiad: 4 łyżki soczewicy (mierzone na sucho) z sosem (wołowina, cebula, pomidory, papryka, groszek, marchewka, ananas, grzybki mun i pędy bambusa). Sosu było trochę więcej niż soczewicy. podwieczorek: kawa z mlekiem 1,5%, 2 "ciastka" czekoladowe (jajko, jogurt, kakao, mielone otręby pszenne) posmarowane cieniutko miodem kolacja: pomidory z cebulą i octem jabłkowym, 2 plastry chudego twarogu piję ok. 2 litrów wody i herbatek owocowych bez cukru, codziennie ok. godziny jeżdżę na rowerze (do pracy i z powrotem)
#4541 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U Śniadanie: 1/4 bagietki razowej zapieczonej z sosem, papryką, pieczarkami, szynką, cebulą, serem żółtym, polanej ketchupem banan wkrojony do dużego jogurtu naturalnego z garścią orzechów laskowych II śniadanie: pomarańcz ze startym paskiem gorzkiej czekolady kromka razowca z sosem, sałatą, szynką, pomidorem, papryką i cebulą kromka razowca z twarogiem półtłustym i ogórkiem Obiad: jakieś 150 gram warzyw na patelnię, pół woreczka brązowego ryżu, grillowana pierś z kurczaka Podwieczorek: gruby omlet biszkoptowy podzielony na dwie części: - jedna posmarowana twarogiem półtłustym wymieszanym z masłem orzechowym i miodem, - druga posmarowana konfiturą wiśniową Kolacja: 2 kromki razowca z sosem, sałatą, szynką i grillowaną papryką duży jogurt brzoskwiniowy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Raczkowanie
|
RRRRRRRRR imprezowe wyluzowane chyba
Sn 10;00 owsianka( 4 lyzki pl owsianych, 50 ml mleka, 50 g serka homo, pol startego jablka z cynamonem, 1 mandarynka) SnII 12;30 3 kromki bulki grahamki(nie polowki tylko kromki) z serkiem homo, poledwica droboiowa, salata pomidorem i ogorkiem Deser 13;30: 2 lyzka musli cappucino z nestle Ob 16;00: 0,5 torebki kaszy gryczanej, pare rozyczek kalafioru, salatka(ogorek pomidor salata rzymska, 2 lyzeczki jogurtu naturalnego ), piers z kurczaka grillowana w przyprawach, 2 kromki bagietki, zielona herbata z cytryna Deser: 300 ml mleka z 1 lyzka serka homo, chocapic 6 lyzki troche pl owsianych Kol 19;00 serek wiejski 100 g z pomidorem i salata rzymska 22;00Imprezaaa 2-3 drinki x 25 ml wodki+ cola zero i zadnych przystawek Stwierdzam, ze jak sie proawdzi zycie studenckie to nie da sie odchudzac zbyt rygorystycznie, bo imprezy zaprzepaszczaja wszystko. Jezeli wegle z imprezy zjem 3 h przed snem, mimo to waga sie ruszy? Czekam z niecierpliwoscia na komentarz i zycze milego sobotniego wieczoru. W Poznaniu snieeeeeg! ![]() Edytowane przez orosier Czas edycji: 2010-11-27 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Przyczajenie
|
P:
śń. 5 bulek (z ziarnami, grahamki do świeżycha mam straszliwą słabosc no i ogolnie do pieczywa) z duzą ilością masła, almette, wędzonym łososiem, twarozkami róznymi itp pomidor, ogór+ kostka czekolady + 3 ciastka 2śn. 2 kromki razowca z indykiem, papryką, ogórkiem, jogurt jakis straszliwie kaloryczny taki deser z bitej śmietany, kiwi, kostka czekolady, kawałek babki domowej tańce przekąska w drodze do domu: 2 jabłka, mandarynka obiad: pstrąg z ryżem( 1/2 woreczka) z warzywami na parze polane masełkiem(brukselka,kalaf ior, marchewka, brokuł) kolacja: 3 bułki <mniam> z tym co na śniadanie zapewne + warzywka: pomidor, cebulka,ogórek wychodze z ed, mam problemy z normalnym jedzeniem, bardzo proszę o jakieś rady. Nie a duzo tych bułek? Bo one sa napradwdę duże, a jak są świeże to i 9 udało mi się kiedyś zjeśc... to chyba nie jest normalne Edytowane przez pageup Czas edycji: 2010-11-27 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zadomowienie
|
jutrzejsze U
![]() 1. śniadanie: taka długa, cienka bułka dość ciemna z makiem, do tego sałatka (jajka, tuńczyk, ogórek kiszony, oliwki, ser żółty, majonez, przyprawy), kubek kawy z mlekiem 2. II śniadanie: naleśniki z dżemem truskawkowym i kakao 3. obiad: barszcz czerwony z wkrojonymi naleśnikami (talerz pełen). zapiekane ziemniaki w ziołach (sztuki ze 4), paluszki rybne (z 5), herbatka z bratka. 4. podwieczorek: pana cotta z malinami, posypana czekoladą. herbatka z bratka. 5. kolacja: tarta ze szpinakiem, serem feta, żółtym serem. herbatka z bratka. po drodze wpadnie z litr soku pomarańczowego wyciśniętego w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Wtajemniczenie
|
R
Ś - 2 kromki razowca z twarożkiem z rzodkiewką i drobiowa szyneczka, zielona herbata IIŚ - pół jogurtu bakoma men zboża z pomarańcza jabłkiem, słoneczkiem i dynią O -1/3 woreczka kaszy gryczanej, łyżka serka wiejskiego, surówka z kapusty, mintaj z 5 kawałków na oliwie z oliwek w mące i jajku, kostka gorzkiej czekoldy z laskowymi (bolała mnie głowa) P - pół kubka jogurtu z łyżką kako i orzechami, kromka razowca z twarożkiem z papryką chudy kabanos drobiowy, kawa z mlekiem K - jajecznica z 2 jaj na szynce i chudym boczku - nie zjedzona do końca
narodziny mojej cudownej córeczki Sashy Edytowane przez daphne81 Czas edycji: 2010-11-27 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
UUUUUUUUU dla nieaktywnej fizycznie wegetarianki
1. 3 kromki razowca (dwie z serkiem mascarpone, jedna z serem żółtym i papryką) 2. zupa warzywna zabielana, jedna babeczka, jeden michałek 3. zapiekanka serowa, ok 200g + połówka pomidora; kawa z mlekiem 2% 4. twaróg półtłusty ok 150g - połowa z czterema rzodkiewkami, połowa z miodem + duża butelka wody niegazowanej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
i jak? bo mam wrażenie przesady i przesytu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sorki za off top'a Na R jestem w sumie od 5 dni, niby waga spadła o 1kg, proszę napiszcie ile w sumie chudnie się na R w ciągu miesiąca i czy spadek wagi jest zauważalny już od pierwszego tygodnia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
Trochę się zamotalałam.
Dieta niełaczenia zabrania łączenie ww z białkami, natomiast zrównoważona dieta tutaj zabrania łączenie ww z tłuszczami. To jak mam w koncu jesc. Prosze o odp + proszę o ocene mojego R jadlospisu ![]() Edytowane przez orosier Czas edycji: 2010-11-27 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
moje U które dąży do P
śn. gruba duża parówka wieprzowa z keczupem, chrzanem z żurawiną i musztardą; do tego duża poznańska bułka z masłem IIśn. drożdżowka ze śliwką, kruszonką i lukrem (baaardzo slodka, wielkości tśredniego talerza); biszkopt; kilka mandarynek i orzechów włoskich ob. talerz barszczu czerwonego ![]() jabłko; czekoladka z cherry p: kilka racuchów na zimno ![]() K: pieczone pikantne skrzydełko z kurczaka (jedno bo zostało z któregoś obiadu); kromka razowca ze słonecznikiem na zagryzkę; miseczka budyniu malinowego orzechy włoskie |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sobotnie U: śniadanie dwie grzanki z pszennej bułki z masłem i całym pomidorkiem, kinder country + kawa II śniadanie jogurt biszkoptowy z płatkami kukurydzianymi, słonecznikiem i płatkami migdałów (solidna gęsta porcja jak zawsze), dwa rządki czekolady z całymi orzechami laskowymi, croissant maślany, dwie gałki lodów w wafelku obiad pierś z kurczaka z grilla elektrycznego, gotowa mieszanka warzyw na patelnie, sporo brązowego ryżu deser: dwie kostki czekolady z orzechami podwieczorek: banan na gorąco z grilla z czekoladą, orzechami i płatkami migdałowymi kolacja pół dużej bagietki pokrojone na 4 części: - z masłem orzechowym - z białym serkiem, ogórkiem i koperkiem - z szynką drobiową, ogórkiem i koperkiem - z parówką i ketchupem dwie łyżki surówki po: dwa ciastka z konfiturą
![]() |
#4553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje U (narazie U bo chyba zacznę na tym tyć jak zacznę brać tabl ![]() 1.podwójne tosty: z maslem,jajecznica,szynką i rzodkiewką & z serem, szynką, ogórkiem kiszonym i oregano+ ketchup, activia truskawkowa, kinder mleczna kanapka 2.placuszki z serka homogenizowanego, z dżemem truskawkowym wysokosłodzonym, plasterkami banana i kremem czeko 3.pierogi "ruskie" (z nie wielką ilością twarogu) - duuzo ![]() 4.kieliszek malibu z mlekiem, miseczka lodów śmietankowych z truskawkami z syropu i nerkowcami 5.1/4 bagietki zapiekanej z masłęm, szynką, podsmażanymi pieczarkami i cebulą, serem+ pomidor, keczup ![]() miseczka nerkowcow po kolacji..
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
Sobotnie Uuuu:
Śn: średnia grahamka podzielona na trzy części, każda z masłem: - z serem żółty, rzodkiewką białą i zwykłą, pomidorem i papryką - z mielonką i warzywami jw - z poledwicą i warzywami jw kiwi; zielona herbata II Śn: jogurt mały z wsadem cytrynowym''sielskie smaki''; pomarańcza; kromka razowca z masłem orzechowym; herbata miodowo-waniliowa Ob: wątróbka drobiowa z dużą ilością cebulki, gotowany kalafior, pół woreczka ryżu Pod:smażone jabłko na masełku, 2 cukierki michałki, capucciono rumowe Kol: 3 kromki chleba''kanapkowego'' z masłem,polędwicą, pomidorem, rzodkiewkami,papryką Słaby podwieczorek wyszedł, ale jakoś nie byłam głodna . I jak ?
![]() |
#4555 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie ładnie, trochę mało, ale rozumiem, że nie zawsze ma się apetyt. I nie wiem czy samo masło orzechowe to nie za mało NNKT? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U Śniadanie: owsianka z 5 łyżek na mleku 2% z garścią rafaelek, garścią fitelli jogurtowej, 3 dużymi śliwkami, zalana dużym jogurtem naturalnym II śniadanie: 3 kromki razowca z sosem, sałatą, szynką, grillowaną papryką/sosem, sałatą, szynką, pomidorem/twarogiem półtłustym wymieszanym z masłem orzechowym, miodem i pokruszonymi orzechami laskowymi Obiad: porcja "chińszczyzny" (makaron spaghetti "pełne ziarno", pierś z kurczaka w słodko - kwaśnej marynacie, marchewka, papryka, podprażone na patelni ziarna sezamu, sos sojowy, papryczka chilli) Podwieczorek: pomarańcz ze startym paskiem gorzkiej czekolady serek homogenizowany czekoladowy Kolacja: 2 kromki razowca z sosem, sałatą, szynką, pomidorem, papryką, cebulą/twarogiem półtłustym i ogórkiem duży jogurt brzoskwiniowy |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Uu: 1. dwie kromki razowego z pastą z avocado i jajka, kilka plastrów bagietki zapiekanych z pieczarkami, cebulą, papryką w proszku,startym serem, polane keczupem, gruszka 2. kawałek 3 bita (ciasto), pudełko sałatki owocowej kupnej 3. ziemniaki tłuczone z koperkiem, żeberka i sos z żeberek, surówka z pora, kubek rosołu 4. serek waniliowy, miseczka nerkowców, 2wafelki kokosowe 5. mała biała kiełbaska z keczupem,chrzanem, musztardą, chleb z masłem, rzodkiewką i solą ![]() + szkl tymbarka
![]() |
#4557 |
Raczkowanie
|
Rozlazle U Sn owsianka(4 l pl owsianych, 2 lyzki chocapic, pol jablka, 50 ml mleka, 50 ml serka homo) SnII kawalek malutki tortu z Pralinki Ob spaghetti na przecieze opmidorowym z dodatkiem serka topionego niestety, makaron durum Pod 1 kromka na pol jedna z 2 plastrami poledwicy drobiowej z pomidorem i maslem ziolowym, druga z maslem pomidorem i kawalkiem grillowanej piersi z kurczaka mandarynka Kol serek wiejski 100 g z mixem warzyw ogorek pomidor ogorek kiszony salata rzymska oliwki Prosze o ocene. mialo byc RRRRRRR a wyszlo UUUU. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Przyczajenie
|
jak tak patrzę na Wasze diety, to jak Wy dajecie radę dziewczyny? Chodzicie głodne, podziwiam Was
![]() dla odmiany moja dietka - dla faceta ![]() I - płatki owsiane zwykłe zrobione na gorącej wodzie 100g + czasem dwa jajka na twardo (jedno bez żółtka) II - ryż opakowanie (100g) lub makaron durum ok. 200g (częściej ryż) + mięsko wołowe spaghetti zrobione na koncentracie pomidorowym ok. 200g lub kurczak smażony ok 200g lub kotlety ala hamburger (ale własnej roboty zrobione z własnej roboty mięsa mielonego - wołowego) + warzywko + mandarynki, jabłka co tam się podwinie ;-) O - ryż 100g lub makaron 200g lub kasza gryczana 100g + jakieś mięsko też około 200g (często jakiś sos - tzw. bitki) IV - twaróg półtłusty 200g z jogurtem (bo na sucho nie wchodzi) lub pierś z kurczaka gotowana z własnej roboty sosem czosnkowym na piąty posiłek nie mam już zbytnio ochoty, ale jak zostanie trochę wołu to go dojadam. w między czasie jakieś owoce, generalnie unikam wieprzowiny bo ma tyle samo tłuszczu co białka, unikam też chleba, choć jak jestem głodny to podjadam między posiłkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Niedzielneee lekkie U:
Sniadanie - 2 kromki razowca z maslem + porcja salatki (kurczak, makaron tortellini, pestki dyni, majonez, przyprawy - nie wiem co tam jeszcze kolezanka dala, ale byla pyszna ;d) ciasteczka korzenne paczek bez nadzienia kilka mandarynek Obiad - schab, ziemniaki i duuuuzo salaty zielonej ze smietana Podwieczorek - prawie pol duzego jogurtu owoce lesne z otrebami pszennymi cwiczenia Kolacja - jajecznica z 2jajek na kapce oliwy + mala kromka chleba z maslem i szynka wybaczcie brak polskich znakow, cos mam z klawiatura ![]() Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-11-28 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Wtajemniczenie
|
lekkie P:
1. 2 kromki chleba slonecznikowego z nutella, kawa z mlekiem 2. kromka razowca z maslem, wedzonym lososiem i ogorkiem kiszonym 3. miska zupy gulaszowej z kurczaka d; mala miseczka domowego budyniu waniliowego z sokiem malinowym 4. danio waniliowe, marchewka 5. serek wiejski z cynamonem, kakao
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.