Nasze codzienne jadłospisy, część XII - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-26, 20:37   #4531
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XII

Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
R

Ś - 2 kromki z ch. orkiszowego z chudym boczkiem swojskiej roboty i z twarozkiem z rzodkiewką, zielona herbata

IIŚ - pół szklanki kefiru 0% tłuszczu z 3 łyżeczkami otrębów truskawkowych, orzechami włoskimi, laskowymi, rodzynkami, papaja i żurawiną, kawa z mlekiem 1,5%

O - spagetti bolońskie z mielonym mięskiem, makaronem durum i sosem pomidorowym bez maki z oliwą z oliwek, sałatka z lodowej sałaty, pomidora, oliwek i fety z oliwa o sosem knorra

P - herbata imbirowa z 1 owsianym ciastkiem - nic więcej nie zmieściłam

K - cała pierś z kurczaka duszona z suszonymi śliwkami, morelami i żurawiną

Czy ktos zerknie czy ok ???

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
chyba czas na pożegnanie...

No przestań proszę...

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 20:49   #4532
Winky
Zadomowienie

Cytat:
R

Ś - 2 kromki z ch. orkiszowego z chudym boczkiem swojskiej roboty i z twarozkiem z rzodkiewką, zielona herbata Jeśli kromki spore, to ładne śniadanko, ale jeśli małe, to mogłaś dorzucić jakiś owoc np. jabłko czy mandarynki.

IIŚ - pół szklanki kefiru 0% tłuszczu z 3 łyżeczkami otrębów truskawkowych, orzechami włoskimi, laskowymi, rodzynkami, papaja i żurawiną, kawa z mlekiem 1,5% Kefir 0% to tak nie za bardzo, lepiej wybieraj taki, który nie jest aż tak odtłuszczony, bo to raczej nic zdrowego nie jest. otrąb mogłaś da więcej, nawet trzy łyżki, w końcu one zbyt kaloryczne to nie są. mam nadzieję, że orzechów była chociaż garść. Rodzynki i papaja na R niby nie za bardzo, ale na pewno nie zjadłaś ich pół kilo, więc nie ma co popadać w paranoję. Tak krócej mówiąc, zmień kefir na tłustszy, daj go całą szklankę i dosyp więcej otrębów i będzie dobrze.

O - spagetti bolońskie z mielonym mięskiem, makaronem durum i sosem pomidorowym bez maki z oliwą z oliwek, sałatka z lodowej sałaty, pomidora, oliwek i fety z oliwa o sosem knorra jeśli porcja nie za mało, to obiadek w porządku.

P - herbata imbirowa z 1 owsianym ciastkiem - nic więcej nie zmieściłam Dobrze, że chociaż coś wpadło.

K - cała pierś z kurczaka duszona z suszonymi śliwkami, morelami i żurawiną Przydałyby się jakieś warzywka.
Schudłaś już coś na tym?
Ogólnie mi się podoba, tylko to drugie śniadanie za małe.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 21:06   #4533
Irish lady 28
Zadomowienie

Uu
  1. jajko na miękko, 1/2 kabanosa, kromka razowca z tzatziki, szynką, pomidorem
  2. sałatka: makaron penne, mielone, papryka zielona i czerwona..wszystko BAAARRRDZOOO pikantne. BARDZO...sałatki ok.120g...
  3. grahamka z kiełbasą krakowską, sałatą, masłem, pomidorkiem, majonezem, cebulą
  4. 1 wędzony wielki brzuszek łososia, kromka razowca sucha
  5. plaster lub 2 polędwicy sopockiej

dobrze?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 21:09   #4534
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
hahahaha...spadłam z krzesła

ja spadam z krzesła za każdym razem jak widzę Twój jadłospis
-.-

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Moje lekkie (choć dziś takie nie wyszło ) U
Śniadanie - owsianka z 3łyżek na połowie szklanki mleka z małymi bananem i jabłkiem ; kawałek tortu (urodziny Mamy ) owoce mogłaś dać całe i całą szklankę mleka mleko ile %?
W szkole (oczywiście rozłożone w czasie, siedziałam od 7:30 do 15 )
2kromki razowca z masłem szynką i ogórkiem kiszonym
malutki jogurt owoce leśne
kromka razowca jw. złożona na pół (czyli taka mała kromeczka wyszła )
banan
mały jogurt biszkoptowy (dostałam od kolegi ) wydaje mi się trochę mało, ale ok
Obiad - pstrąg z warzywami na patelnię na oliwie
kawałek tortu mógł wpaść makaron/kasza/ryż
ćwiczenia
Kolacja - omlet z 2jaj na kapce oliwy + pokrojony pomidor z jogurtem nat. ok
Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
U

• jasna bułka z masłem czosnkowym ,tuńczykiem, pomidorkiem, do tego 2 parówki na ciepło z musztardą, kiwi...kakao
  • jajecznica z 2 jaj, oscypek z grilla, jogurt naturalny z pokrojonym pomidorkiem i cebulą
  • garść pistacji, jabłko
  • miska zupy fasolowej ( na wędzonych żeberkach), z mnóstwem warzyw, majerankiem, kromka orkisza
  • w restauracji : karkówka grillowana w sosie koperkowym, ziemniaczane puree, gotowane warzywa zapiekane z serem
  • 125g homo z ogórkiem konserwowym, maleńka polędwiczka z kurczaka na zimno

ufff

..i jak?

Bardzo mi się podoba
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 21:12   #4535
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Schudłaś już coś na tym?
Ogólnie mi się podoba, tylko to drugie śniadanie za małe.
To dopiero 3 lub 4 dzień - na początku kombinowałam z różnymi dietami. W sumie początkowa waga jakiś miesiąc temu to 67/68 kg a teraz od tych 3 ni na R z 66/67 spadło na 65/66 więc powoli się coś ruszyło a przede wszystkim nie chodzę głodna a wręcz przejedzona a waga jednak powoli idzie w dół. Do tego jestem na tabletkach anty i to na 2 opakowaniach pod rząd bez okresu więc pewnie mam dużo wody w organiźmie . Mam nadzieję, że po @ waga jeszcze poleci w dół. A chciałabym ważyć tak 58 a nawet 55 kg

Stary 2010-11-26, 22:48   #4536
Anianiani
Raczkowanie

U:

I. Dwie kromki chleba żytniego z masłem, szynką, pomidorem i ogórkiem kiszonym, kawa z mlekiem.
II. Serek wiejski z garścią orzechów włoskich, Pawełek czekoladowy.
III. Tortilla z kurczakiem i warzywami + surówka z marchewki.
Cappuccino, owoc kaki.
IV. Krewetki podsmażane na oliwie, grahamka z masłem.
Kubek mleka z miodem.

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 07:44   #4537
mircia14
Zakorzenienie

no owoce dałam całe, tylko, że były małe mleko 2%
Do obiadu w warzywach były ziemniaki.
A w szkole głodna nie byłam
Dziękuje za ocenę
(lekkie U, bo robię intensywnie ćwiczenia na brzuch, dlatego białkowe kolacje i więcej mięsa/ryb zamiast większych ilości ziemniaków, więcej jogurtów zamiast kanapek itp. )
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 10:30   #4538
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
U:

I. Dwie kromki chleba żytniego z masłem, szynką, pomidorem i ogórkiem kiszonym, kawa z mlekiem.
II. Serek wiejski z garścią orzechów włoskich, Pawełek czekoladowy.
III. Tortilla z kurczakiem i warzywami + surówka z marchewki.
Cappuccino, owoc kaki.
IV. Krewetki podsmażane na oliwie, grahamka z masłem.
Kubek mleka z miodem.
coraz mniej..

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 11:13   #4539
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Wszystko fajnie i pięknie. Ale strasznie idealnie. Jak na to, ile ćwiczysz, to stwierdzam, że to jest mało. Odchudzałaś się niedawno? Albo miałaś/masz ED?

Od dłuższego czasu staram się jeść dosyć zdrowo. Zresztą lubie takie jedzonko A co do tego że mało... hmmm, porcje są naprawde spore i nie chodze głodna. Zresztą jednego dnia jest mniej drugiego więcej ^^
Stary 2010-11-27, 14:27   #4540
venus in furs
Rozeznanie

Redukuję się po kilkumiesięcznej ciasteczkowo-pizzowej rozpuście Ocenicie?

R:
śniadanie: owsianka (2 łyżki otrębów, 2 łyżki płatków) z mlekiem, garstka suszonych żurawin, plaster chudego twarogu, 2 kapsułki omega-3
II śniadanie: koktajl z maślanki, chudego twarogu i mrożonych truskawek z łyżką miodu (duża szklanka), 2 mandarynki
obiad: 4 łyżki soczewicy (mierzone na sucho) z sosem (wołowina, cebula, pomidory, papryka, groszek, marchewka, ananas, grzybki mun i pędy bambusa). Sosu było trochę więcej niż soczewicy.
podwieczorek: kawa z mlekiem 1,5%, 2 "ciastka" czekoladowe (jajko, jogurt, kakao, mielone otręby pszenne) posmarowane cieniutko miodem
kolacja: pomidory z cebulą i octem jabłkowym, 2 plastry chudego twarogu

piję ok. 2 litrów wody i herbatek owocowych bez cukru, codziennie ok. godziny jeżdżę na rowerze (do pracy i z powrotem)

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 14:57   #4541
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
no owoce dałam całe, tylko, że były małe mleko 2%
Do obiadu w warzywach były ziemniaki.
A w szkole głodna nie byłam
Dziękuje za ocenę
(lekkie U, bo robię intensywnie ćwiczenia na brzuch, dlatego białkowe kolacje i więcej mięsa/ryb zamiast większych ilości ziemniaków, więcej jogurtów zamiast kanapek itp. )
W takim razie ok

Cytat:
Napisane przez venus in furs Pokaż wiadomość
Redukuję się po kilkumiesięcznej ciasteczkowo-pizzowej rozpuście Ocenicie?

R:
śniadanie: owsianka (2 łyżki otrębów, 2 łyżki płatków) z mlekiem, garstka suszonych żurawin, plaster chudego twarogu, 2 kapsułki omega-3 mogłabyś dać więcej płatków i jakiś świeży owoc. mleko przynajmniej 2% i spora porcja. twaróg zamień na półtłusty, chudy jest mocno przetworzony.
II śniadanie: koktajl z maślanki, chudego twarogu i mrożonych truskawek z łyżką miodu (duża szklanka), 2 mandarynki dodałabym kanapkę z wędliną i warzywami. i jw. zamień twaróg na półtłusty
obiad: 4 łyżki soczewicy (mierzone na sucho) z sosem (wołowina, cebula, pomidory, papryka, groszek, marchewka, ananas, grzybki mun i pędy bambusa). Sosu było trochę więcej niż soczewicy. ok
podwieczorek: kawa z mlekiem 1,5%, 2 "ciastka" czekoladowe (jajko, jogurt, kakao, mielone otręby pszenne) posmarowane cieniutko miodem mógł wpaść jeszcze serek homo i orzechy, bo nie ma w Twoim jadłospisie NNKT.
kolacja: pomidory z cebulą i octem jabłkowym, 2 plastry chudego twarogu za mało. mogło wpaść jeszcze jajko, serek wiejski...

piję ok. 2 litrów wody i herbatek owocowych bez cukru, codziennie ok. godziny jeżdżę na rowerze (do pracy i z powrotem)
jw.

U

Śniadanie: 1/4 bagietki razowej zapieczonej z sosem, papryką, pieczarkami, szynką, cebulą, serem żółtym, polanej ketchupem
banan wkrojony do dużego jogurtu naturalnego z garścią orzechów laskowych

II śniadanie: pomarańcz ze startym paskiem gorzkiej czekolady
kromka razowca z sosem, sałatą, szynką, pomidorem, papryką i cebulą
kromka razowca z twarogiem półtłustym i ogórkiem

Obiad: jakieś 150 gram warzyw na patelnię, pół woreczka brązowego ryżu, grillowana pierś z kurczaka

Podwieczorek: gruby omlet biszkoptowy podzielony na dwie części:
- jedna posmarowana twarogiem półtłustym wymieszanym z masłem orzechowym i miodem,
- druga posmarowana konfiturą wiśniową

Kolacja: 2 kromki razowca z sosem, sałatą, szynką i grillowaną papryką
duży jogurt brzoskwiniowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-27, 15:18   #4542
orosier
Raczkowanie

RRRRRRRRR imprezowe wyluzowane chyba
Sn 10;00 owsianka( 4 lyzki pl owsianych, 50 ml mleka, 50 g serka homo, pol startego jablka z cynamonem, 1 mandarynka)
SnII 12;30 3 kromki bulki grahamki(nie polowki tylko kromki) z serkiem homo, poledwica droboiowa, salata pomidorem i ogorkiem
Deser 13;30: 2 lyzka musli cappucino z nestle
Ob 16;00: 0,5 torebki kaszy gryczanej, pare rozyczek kalafioru, salatka(ogorek pomidor salata rzymska, 2 lyzeczki jogurtu naturalnego ), piers z kurczaka grillowana w przyprawach, 2 kromki bagietki, zielona herbata z cytryna
Deser: 300 ml mleka z 1 lyzka serka homo, chocapic 6 lyzki troche pl owsianych
Kol 19;00 serek wiejski 100 g z pomidorem i salata rzymska
22;00Imprezaaa 2-3 drinki x 25 ml wodki+ cola zero i zadnych przystawek

Stwierdzam, ze jak sie proawdzi zycie studenckie to nie da sie odchudzac zbyt rygorystycznie, bo imprezy zaprzepaszczaja wszystko. Jezeli wegle z imprezy zjem 3 h przed snem, mimo to waga sie ruszy?

Czekam z niecierpliwoscia na komentarz i zycze milego sobotniego wieczoru.

W Poznaniu snieeeeeg! powod do radosci

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2010-11-27 o 17:50
orosier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 16:27   #4543
pageup
Przyczajenie

P:

śń. 5 bulek (z ziarnami, grahamki do świeżycha mam straszliwą słabosc no i ogolnie do pieczywa) z duzą ilością masła, almette, wędzonym łososiem, twarozkami róznymi itp pomidor, ogór+ kostka czekolady + 3 ciastka

2śn. 2 kromki razowca z indykiem, papryką, ogórkiem, jogurt jakis straszliwie kaloryczny taki deser z bitej śmietany, kiwi, kostka czekolady, kawałek babki domowej

tańce

przekąska w drodze do domu: 2 jabłka, mandarynka

obiad: pstrąg z ryżem( 1/2 woreczka) z warzywami na parze polane masełkiem(brukselka,kalaf ior, marchewka, brokuł)

kolacja: 3 bułki <mniam> z tym co na śniadanie zapewne + warzywka: pomidor, cebulka,ogórek

wychodze z ed, mam problemy z normalnym jedzeniem, bardzo proszę o jakieś rady. Nie a duzo tych bułek? Bo one sa napradwdę duże, a jak są świeże to i 9 udało mi się kiedyś zjeśc... to chyba nie jest normalne

Edytowane przez pageup
Czas edycji: 2010-11-27 o 16:29
pageup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 16:55   #4544
Pia Gizela
Zadomowienie

jutrzejsze U :

1. śniadanie: taka długa, cienka bułka dość ciemna z makiem, do tego sałatka (jajka, tuńczyk, ogórek kiszony, oliwki, ser żółty, majonez, przyprawy), kubek kawy z mlekiem

2. II śniadanie: naleśniki z dżemem truskawkowym i kakao

3. obiad: barszcz czerwony z wkrojonymi naleśnikami (talerz pełen). zapiekane ziemniaki w ziołach (sztuki ze 4), paluszki rybne (z 5), herbatka z bratka.

4. podwieczorek: pana cotta z malinami, posypana czekoladą. herbatka z bratka.

5. kolacja: tarta ze szpinakiem, serem feta, żółtym serem. herbatka z bratka.

po drodze wpadnie z litr soku pomarańczowego wyciśniętego w domu
Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 18:32   #4545
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

R

Ś - 2 kromki razowca z twarożkiem z rzodkiewką i drobiowa szyneczka, zielona herbata

IIŚ - pół jogurtu bakoma men zboża z pomarańcza jabłkiem, słoneczkiem i dynią

O -1/3 woreczka kaszy gryczanej, łyżka serka wiejskiego, surówka z kapusty, mintaj z 5 kawałków na oliwie z oliwek w mące i jajku, kostka gorzkiej czekoldy z laskowymi (bolała mnie głowa)

P - pół kubka jogurtu z łyżką kako i orzechami, kromka razowca z twarożkiem z papryką chudy kabanos drobiowy, kawa z mlekiem

K - jajecznica z 2 jaj na szynce i chudym boczku - nie zjedzona do końca

Edytowane przez daphne81
Czas edycji: 2010-11-27 o 18:35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-27, 18:48   #4546
TrueLook
Raczkowanie

UUUUUUUUU dla nieaktywnej fizycznie wegetarianki

1. 3 kromki razowca (dwie z serkiem mascarpone, jedna z serem żółtym i papryką)
2. zupa warzywna zabielana, jedna babeczka, jeden michałek
3. zapiekanka serowa, ok 200g + połówka pomidora; kawa z mlekiem 2%
4. twaróg półtłusty ok 150g - połowa z czterema rzodkiewkami, połowa z miodem

+ duża butelka wody niegazowanej.
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 18:59   #4547
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. jajko na miękko, kabanos, jasna bułka : połowa z serkiem rzodkiewkowym, mnóstwem makreli (zużyłam mega ilość), 2 połówka z paprykarzem i pomidorkiem, cebulą
  2. plaster sera żółtego, 2-3 łyżki sałatki ziemniaczanej z majonezem, porem ,szczypiorkiem (tak sporo mi się wydawało,że tego zjadłam..)
  3. 350g spaghetti bolońskiego
  4. i troszkę łososia wędzonego z kapką homo

i jak?
bo mam wrażenie przesady i przesytu...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 19:34   #4548
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pageup Pokaż wiadomość
P:

śń. 5 bulek (z ziarnami, grahamki do świeżycha mam straszliwą słabosc no i ogolnie do pieczywa) z duzą ilością masła, almette, wędzonym łososiem, twarozkami róznymi itp pomidor, ogór+ kostka czekolady + 3 ciastka
no i to się nazywa syte śniadanie, godne P
2śn. 2 kromki razowca z indykiem, papryką, ogórkiem, jogurt jakis straszliwie kaloryczny taki deser z bitej śmietany, kiwi, kostka czekolady, kawałek babki domowej a na chlebie było masełko? jeśli tak to super

tańce

przekąska w drodze do domu: 2 jabłka, mandarynka prawidłowo

obiad: pstrąg z ryżem( 1/2 woreczka) z warzywami na parze polane masełkiem(brukselka,kalaf ior, marchewka, brokuł) ładnie, choć mogła być zupka też

kolacja: 3 bułki <mniam> z tym co na śniadanie zapewne + warzywka: pomidor, cebulka,ogórek jeśli aż tak lubisz to ok

wychodze z ed, mam problemy z normalnym jedzeniem, bardzo proszę o jakieś rady. Nie a duzo tych bułek? Bo one sa napradwdę duże, a jak są świeże to i 9 udało mi się kiedyś zjeśc... to chyba nie jest normalne
jeśli Ci nie szkodzi to czemu nie? ale ważne żeby nie było monotonnie ciągle to samo. widać że nie boisz się bardzo jedzeniai nie unikasz go a to dobrze

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
jutrzejsze U :

1. śniadanie: taka długa, cienka bułka dość ciemna z makiem, do tego sałatka (jajka, tuńczyk, ogórek kiszony, oliwki, ser żółty, majonez, przyprawy), kubek kawy z mlekiem jeśli porcja ladna to ok, salatka brzmi smacznie

2. II śniadanie: naleśniki z dżemem truskawkowym i kakaobyle by nie jeden naleśnik, ale więcej.

3. obiad: barszcz czerwony z wkrojonymi naleśnikami (talerz pełen). zapiekane ziemniaki w ziołach (sztuki ze 4), paluszki rybne (z 5), herbatka z bratka. fajnie

4. podwieczorek: pana cotta z malinami, posypana czekoladą. herbatka z bratka. będzzie słodko

5. kolacja: tarta ze szpinakiem, serem feta, żółtym serem. herbatka z bratka. super

po drodze wpadnie z litr soku pomarańczowego wyciśniętego w domu
podoba mi się
Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  1. jajko na miękko, kabanos, jasna bułka : połowa z serkiem rzodkiewkowym, mnóstwem makreli (zużyłam mega ilość), 2 połówka z paprykarzem i pomidorkiem, cebulą ładne śniadanie
  2. plaster sera żółtego, 2-3 łyżki sałatki ziemniaczanej z majonezem, porem ,szczypiorkiem (tak sporo mi się wydawało,że tego zjadłam..)nie wiem jakie te łyżki duże, ale jesli rzeczywiście porcja prawidłowa to ok
  3. 350g spaghetti bolońskiego ładnie
  4. i troszkę łososia wędzonego z kapką homo jakiś chleb do tego i ok

i jak?
bo mam wrażenie przesady i przesytu...
wydaje ci się, ogólnie nie jest źle, ale do kolacji coś dodaj. no i jakieś owoce mogły by wpaść ale ok
Stary 2010-11-27, 20:52   #4549
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
R

Ś - 2 kromki razowca z twarożkiem z rzodkiewką i drobiowa szyneczka, zielona herbata

IIŚ - pół jogurtu bakoma men zboża z pomarańcza jabłkiem, słoneczkiem i dynią

O -1/3 woreczka kaszy gryczanej, łyżka serka wiejskiego, surówka z kapusty, mintaj z 5 kawałków na oliwie z oliwek w mące i jajku, kostka gorzkiej czekoldy z laskowymi (bolała mnie głowa)

P - pół kubka jogurtu z łyżką kako i orzechami, kromka razowca z twarożkiem z papryką chudy kabanos drobiowy, kawa z mlekiem

K - jajecznica z 2 jaj na szynce i chudym boczku - nie zjedzona do końca

Sorki za off top'a

Na R jestem w sumie od 5 dni, niby waga spadła o 1kg, proszę napiszcie ile w sumie chudnie się na R w ciągu miesiąca i czy spadek wagi jest zauważalny już od pierwszego tygodnia wiem, że to może głupie pytania ale wiecie jak to jest - brak efektów i zaraz się od diety odchodzi

Stary 2010-11-27, 21:00   #4550
orosier
Raczkowanie

Trochę się zamotalałam.
Dieta niełaczenia zabrania łączenie ww z białkami, natomiast zrównoważona dieta tutaj zabrania łączenie ww z tłuszczami. To jak mam w koncu jesc. Prosze o odp + proszę o ocene mojego R jadlospisu

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2010-11-27 o 21:01
Stary 2010-11-27, 21:04   #4551
carmen4400
Zadomowienie

moje U które dąży do P

śn. gruba duża parówka wieprzowa z keczupem, chrzanem z żurawiną i musztardą; do tego duża poznańska bułka z masłem

IIśn. drożdżowka ze śliwką, kruszonką i lukrem (baaardzo slodka, wielkości tśredniego talerza); biszkopt; kilka mandarynek i orzechów włoskich

ob. talerz barszczu czerwonego z warzywkami, do tego talerzyk ziemniaczków polanych skwareczkami :ślina: ; kilka sztuk racuchów z jabłkami smażonych na dośc głębokim oleju ze śmietaną i cukrem

jabłko; czekoladka z cherry

p: kilka racuchów na zimno

K: pieczone pikantne skrzydełko z kurczaka (jedno bo zostało z któregoś obiadu); kromka razowca ze słonecznikiem na zagryzkę;
miseczka budyniu malinowego

orzechy włoskie
Stary 2010-11-27, 21:57   #4552
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Sorki za off top'a

Na R jestem w sumie od 5 dni, niby waga spadła o 1kg, proszę napiszcie ile w sumie chudnie się na R w ciągu miesiąca i czy spadek wagi jest zauważalny już od pierwszego tygodnia wiem, że to może głupie pytania ale wiecie jak to jest - brak efektów i zaraz się od diety odchodzi
Nie napisze Ci ile się chudnie w jakim czasie, ale dobre R to takie na, którym chudnie się wolno, a za to zdrowo. Zbyt szybki ubytek kg o niczym dobrym nie świadczy i przeważnie kończy się efektem jojo. Cierpliwości, a na pewno będziesz zadowolona z efektów.

sobotnie U:

śniadanie
dwie grzanki z pszennej bułki z masłem i całym pomidorkiem, kinder country
+ kawa

II śniadanie
jogurt biszkoptowy z płatkami kukurydzianymi, słonecznikiem i płatkami migdałów (solidna gęsta porcja jak zawsze), dwa rządki czekolady z całymi orzechami laskowymi, croissant maślany, dwie gałki lodów w wafelku

obiad
pierś z kurczaka z grilla elektrycznego, gotowa mieszanka warzyw na patelnie, sporo brązowego ryżu
deser: dwie kostki czekolady z orzechami

podwieczorek:
banan na gorąco z grilla z czekoladą, orzechami i płatkami migdałowymi

kolacja
pół dużej bagietki pokrojone na 4 części:
- z masłem orzechowym
- z białym serkiem, ogórkiem i koperkiem
- z szynką drobiową, ogórkiem i koperkiem
- z parówką i ketchupem
dwie łyżki surówki

po: dwa ciastka z konfiturą

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 22:11   #4553
Izaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carmen4400 Pokaż wiadomość
moje U które dąży do P

śn. gruba duża parówka wieprzowa z keczupem, chrzanem z żurawiną i musztardą; do tego duża poznańska bułka z masłem

IIśn. drożdżowka ze śliwką, kruszonką i lukrem (baaardzo slodka, wielkości tśredniego talerza); biszkopt; kilka mandarynek i orzechów włoskich

ob. talerz barszczu czerwonego z warzywkami, do tego talerzyk ziemniaczków polanych skwareczkami :ślina: ; kilka sztuk racuchów z jabłkami smażonych na dośc głębokim oleju ze śmietaną i cukrem

jabłko; czekoladka z cherry

p: kilka racuchów na zimno

K: pieczone pikantne skrzydełko z kurczaka (jedno bo zostało z któregoś obiadu); kromka razowca ze słonecznikiem na zagryzkę;
miseczka budyniu malinowego

orzechy włoskie
fajne U

Moje U (narazie U bo chyba zacznę na tym tyć jak zacznę brać tabl)
1.podwójne tosty: z maslem,jajecznica,szynką i rzodkiewką &
z serem, szynką, ogórkiem kiszonym i oregano+ ketchup, activia truskawkowa, kinder mleczna kanapka
2.placuszki z serka homogenizowanego, z dżemem truskawkowym wysokosłodzonym, plasterkami banana i kremem czeko
3.pierogi "ruskie" (z nie wielką ilością twarogu) - duuzo lekko polane tłuszczem , dwa pierogi z kapustą i grzybami, miska żurku zabielanego
4.kieliszek malibu z mlekiem, miseczka lodów śmietankowych z truskawkami z syropu i nerkowcami
5.1/4 bagietki zapiekanej z masłęm, szynką, podsmażanymi pieczarkami i cebulą, serem+ pomidor, keczup szkl, tymbarka

miseczka nerkowcow po kolacji..

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-28, 06:24   #4554
AlekzFragile
Raczkowanie

Sobotnie Uuuu:
Śn: średnia grahamka podzielona na trzy części, każda z masłem:
- z serem żółty, rzodkiewką białą i zwykłą, pomidorem i papryką
- z mielonką i warzywami jw
- z poledwicą i warzywami jw
kiwi; zielona herbata
II Śn: jogurt mały z wsadem cytrynowym''sielskie smaki''; pomarańcza; kromka razowca z masłem orzechowym; herbata miodowo-waniliowa
Ob: wątróbka drobiowa z dużą ilością cebulki, gotowany kalafior, pół woreczka ryżu
Pod:smażone jabłko na masełku, 2 cukierki michałki, capucciono rumowe
Kol: 3 kromki chleba''kanapkowego'' z masłem,polędwicą, pomidorem, rzodkiewkami,papryką

Słaby podwieczorek wyszedł, ale jakoś nie byłam głodna .
I jak ?
Stary 2010-11-28, 15:04   #4555
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AlekzFragile Pokaż wiadomość
Sobotnie Uuuu:
Śn: średnia grahamka podzielona na trzy części, każda z masłem:
- z serem żółty, rzodkiewką białą i zwykłą, pomidorem i papryką
- z mielonką i warzywami jw
- z poledwicą i warzywami jw
kiwi; zielona herbata mogłaś dodać owoc
II Śn: jogurt mały z wsadem cytrynowym''sielskie smaki''; pomarańcza; kromka razowca z masłem orzechowym; herbata miodowo-waniliowa ok
Ob: wątróbka drobiowa z dużą ilością cebulki, gotowany kalafior, pół woreczka ryżu ok
Pod:smażone jabłko na masełku, 2 cukierki michałki, capucciono rumowe tu też trochę mało
Kol: 3 kromki chleba''kanapkowego'' z masłem,polędwicą, pomidorem, rzodkiewkami,papryką ok

Słaby podwieczorek wyszedł, ale jakoś nie byłam głodna .
I jak ?
jw.
Ogólnie ładnie, trochę mało, ale rozumiem, że nie zawsze ma się apetyt.
I nie wiem czy samo masło orzechowe to nie za mało NNKT?

Cytat:
Napisane przez Izaczka Pokaż wiadomość
Moje U (narazie U bo chyba zacznę na tym tyć jak zacznę brać tabl)
1.podwójne tosty: z maslem,jajecznica,szynką i rzodkiewką &
z serem, szynką, ogórkiem kiszonym i oregano+ ketchup, activia truskawkowa, kinder mleczna kanapka
2.placuszki z serka homogenizowanego, z dżemem truskawkowym wysokosłodzonym, plasterkami banana i kremem czeko
3.pierogi "ruskie" (z nie wielką ilością twarogu) - duuzo lekko polane tłuszczem , dwa pierogi z kapustą i grzybami, miska żurku zabielanego
4.kieliszek malibu z mlekiem, miseczka lodów śmietankowych z truskawkami z syropu i nerkowcami
5.1/4 bagietki zapiekanej z masłęm, szynką, podsmażanymi pieczarkami i cebulą, serem+ pomidor, keczup szkl, tymbarka

miseczka nerkowcow po kolacji..
Bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
sobotnie U:

śniadanie
dwie grzanki z pszennej bułki z masłem i całym pomidorkiem, kinder country
+ kawa troszkę mało. mogłaś dodać owoc.

II śniadanie
jogurt biszkoptowy z płatkami kukurydzianymi, słonecznikiem i płatkami migdałów (solidna gęsta porcja jak zawsze), dwa rządki czekolady z całymi orzechami laskowymi, croissant maślany, dwie gałki lodów w wafelku ok

obiad
pierś z kurczaka z grilla elektrycznego, gotowa mieszanka warzyw na patelnie, sporo brązowego ryżu
deser: dwie kostki czekolady z orzechami fajnie

podwieczorek:
banan na gorąco z grilla z czekoladą, orzechami i płatkami migdałowymi smacznie

kolacja
pół dużej bagietki pokrojone na 4 części:
- z masłem orzechowym
- z białym serkiem, ogórkiem i koperkiem
- z szynką drobiową, ogórkiem i koperkiem
- z parówką i ketchupem
dwie łyżki surówki ok

po: dwa ciastka z konfiturą
Świetne U

U

Śniadanie: owsianka z 5 łyżek na mleku 2% z garścią rafaelek, garścią fitelli jogurtowej, 3 dużymi śliwkami, zalana dużym jogurtem naturalnym

II śniadanie: 3 kromki razowca z sosem, sałatą, szynką, grillowaną papryką/sosem, sałatą, szynką, pomidorem/twarogiem półtłustym wymieszanym z masłem orzechowym, miodem i pokruszonymi orzechami laskowymi

Obiad: porcja "chińszczyzny" (makaron spaghetti "pełne ziarno", pierś z kurczaka w słodko - kwaśnej marynacie, marchewka, papryka, podprażone na patelni ziarna sezamu, sos sojowy, papryczka chilli)

Podwieczorek: pomarańcz ze startym paskiem gorzkiej czekolady
serek homogenizowany czekoladowy

Kolacja: 2 kromki razowca z sosem, sałatą, szynką, pomidorem, papryką, cebulą/twarogiem półtłustym i ogórkiem
Stary 2010-11-28, 16:27   #4556
Izaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie
U

Śniadanie: owsianka z 5 łyżek na mleku 2% z garścią rafaelek, garścią fitelli jogurtowej, 3 dużymi śliwkami, zalana dużym jogurtem naturalnym

II śniadanie: 3 kromki razowca z sosem, sałatą, szynką, grillowaną papryką/sosem, sałatą, szynką, pomidorem/twarogiem półtłustym wymieszanym z masłem orzechowym, miodem i pokruszonymi orzechami laskowymi

Obiad: porcja "chińszczyzny" (makaron spaghetti "pełne ziarno", pierś z kurczaka w słodko - kwaśnej marynacie, marchewka, papryka, podprażone na patelni ziarna sezamu, sos sojowy, papryczka chilli)

Podwieczorek: pomarańcz ze startym paskiem gorzkiej czekolady
serek homogenizowany czekoladowy

Kolacja: 2 kromki razowca z sosem, sałatą, szynką, pomidorem, papryką, cebulą/twarogiem półtłustym i ogórkiem
Dziękitwój jadłospis super

Uu:
1. dwie kromki razowego z pastą z avocado i jajka, kilka plastrów bagietki zapiekanych z pieczarkami, cebulą, papryką w proszku,startym serem, polane keczupem, gruszka
2. kawałek 3 bita (ciasto), pudełko sałatki owocowej kupnej
3. ziemniaki tłuczone z koperkiem, żeberka i sos z żeberek, surówka z pora, kubek rosołu
4. serek waniliowy, miseczka nerkowców, 2wafelki kokosowe
5. mała biała kiełbaska z keczupem,chrzanem, musztardą, chleb z masłem, rzodkiewką i solą

+ szkl tymbarka

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 16:55   #4557
orosier
Raczkowanie

Rozlazle U

Sn owsianka(4 l pl owsianych, 2 lyzki chocapic, pol jablka, 50 ml mleka, 50 ml serka homo)
SnII kawalek malutki tortu z Pralinki
Ob spaghetti na przecieze opmidorowym z dodatkiem serka topionego niestety, makaron durum
Pod 1 kromka na pol jedna z 2 plastrami poledwicy drobiowej z pomidorem i maslem ziolowym, druga z maslem pomidorem i kawalkiem grillowanej piersi z kurczaka mandarynka
Kol serek wiejski 100 g z mixem warzyw ogorek pomidor ogorek kiszony salata rzymska oliwki

Prosze o ocene. mialo byc RRRRRRR a wyszlo UUUU.
Stary 2010-11-28, 17:01   #4558
reaper
Przyczajenie

jak tak patrzę na Wasze diety, to jak Wy dajecie radę dziewczyny? Chodzicie głodne, podziwiam Was

dla odmiany moja dietka - dla faceta

I - płatki owsiane zwykłe zrobione na gorącej wodzie 100g + czasem dwa jajka na twardo (jedno bez żółtka)
II - ryż opakowanie (100g) lub makaron durum ok. 200g (częściej ryż) + mięsko wołowe spaghetti zrobione na koncentracie pomidorowym ok. 200g lub kurczak smażony ok 200g lub kotlety ala hamburger (ale własnej roboty zrobione z własnej roboty mięsa mielonego - wołowego) + warzywko + mandarynki, jabłka co tam się podwinie ;-)
O - ryż 100g lub makaron 200g lub kasza gryczana 100g + jakieś mięsko też około 200g (często jakiś sos - tzw. bitki)
IV - twaróg półtłusty 200g z jogurtem (bo na sucho nie wchodzi) lub pierś z kurczaka gotowana z własnej roboty sosem czosnkowym

na piąty posiłek nie mam już zbytnio ochoty, ale jak zostanie trochę wołu to go dojadam.

w między czasie jakieś owoce, generalnie unikam wieprzowiny bo ma tyle samo tłuszczu co białka, unikam też chleba, choć jak jestem głodny to podjadam między posiłkami.
reaper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 18:03   #4559
mircia14
Zakorzenienie

Niedzielneee lekkie U:
Sniadanie - 2 kromki razowca z maslem + porcja salatki (kurczak, makaron tortellini, pestki dyni, majonez, przyprawy - nie wiem co tam jeszcze kolezanka dala, ale byla pyszna ;d)
ciasteczka korzenne
paczek bez nadzienia
kilka mandarynek
Obiad - schab, ziemniaki i duuuuzo salaty zielonej ze smietana
Podwieczorek - prawie pol duzego jogurtu owoce lesne z otrebami pszennymi
cwiczenia
Kolacja - jajecznica z 2jajek na kapce oliwy + mala kromka chleba z maslem i szynka

wybaczcie brak polskich znakow, cos mam z klawiatura

Edytowane przez mircia14
Czas edycji: 2010-11-28 o 18:06
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 18:08   #4560
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

lekkie P:
1. 2 kromki chleba slonecznikowego z nutella, kawa z mlekiem
2. kromka razowca z maslem, wedzonym lososiem i ogorkiem kiszonym
3. miska zupy gulaszowej z kurczaka
d; mala miseczka domowego budyniu waniliowego z sokiem malinowym
4. danio waniliowe, marchewka
5. serek wiejski z cynamonem, kakao
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości