|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania,relacje,trzymanie kciuków :) cz.IX
Cytat:
Nie przejmuj sie A dzien 13.01 i piątek okazał się bardzo szczęśliwy dla mojej koleżanki.Ona była załamana ta datą.Egzamin miała wyznaczoną na 12.30 weszła o 13.13 a egzaminator zaprasza ją do samochodu nr.13.Trafiła na przyjemnego gościa,zaczeli sie z tego smiać i jak juz skończyła egzamin to E pyta jej się czy uwaza,że zdała czy nie?Kasia odp.,że chciałaby bo to jej 3 raz a on coś jej wypisuje i sie zaczyna smiać ona patrzy na kartke a tam pozytywny Jak poszlam po nia do WORD to akurat egzamin rozpoczynała pewna blondynka(blondynki to dobrzy kierowcy,bo sama jestem |
|
|
|
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny juz mam dwie jazdy furka meza za soba
Dzis juz zawiozlam meza do pracy i pozniej jade sama do mojej pracy Podoba mi sie ![]() Bezpiecznych drog Wam zycze Pozdrawiam
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę osobom,które miały już okazję jeździć. Ja dopiero za tydzień wybiorę się po swój plastik,bo inaczej nie mam kiedy jak urząd do 15.30 otwarty.A pojeżdżę pewnie dopiero w wakacje jak polecę do Mamy,choć jej Tiguanem pewnie będę się bała,zwłaszcza po takim czasie
|
|
|
|
#4534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Juz mi sie po nocach sni jazda autem hehe. Swojego samochodu nie mam, ale rodzice beda mi pozyczać. ![]() Juz mam tyyyyle wyjazdów zaplanowanych ze glowa mała jak tylko dostane plastik
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla dziewczyn, którym się udało szczególnie 13
![]() No, a tym które nie mają wymarzonego plastiku uda się następnym razem Też kilka razy zdawałam - były to najbardziej stresujące doświadczenia w moim życiu. Na szczęście w końcu zdałam i mam nadzieje, że nigdy więcej nie będę musiała zdawać ![]() Bierka83 a tak z ciekawości to gdzie zdajesz? Pisałaś, że nie w Pl. Czy tam gdzie zdajesz jest łatwiej niż u nas? Ciekawa sprawa z tym, że od razu dostaję się prawko po zdanym egzaminie i od razu można jeździć ![]() Aha też w piątek za pierwszym razem zdał egzamin brat mojego Tż
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, nie zdałam na łuku ;/ Następny dopiero pod koniec lutego. ;/ Ale chociaż egzaminator był w porządku.
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Doczekać nie mogę
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 |
|
Raczkowanie
|
następnym razem dasz radę!
|
#4539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mieszkam w Niemczech i tu zdawalam. Powiem Tobie szczerze,ze jest 100 razy lepiej niz w Polsce. W Polsce podchodzilam do egzaminu 4 lata temu i bylo okropnie,nie dosc ze egzaminatorzy jacys nie udani,do tego placyk,ktory jest glupota wg mnie. Przeciez lepiej uczyc sie manewrow na miescie. Tu egzamin zdajesz na tym samym aucie,na ktorym sie uczysz razem z twoim instruktorem,egzaminator siedzi z tylu. Nie ma placyku jak juz wyzej pisalam. Nie trzeba pokazywac swiatel z zewnatrz. Ewentualnie moga zapytac gdzie otwiera sie maske albo gdzie wlacza sie awaryjne-ja wlasnie takie mialam polecenie,lub inne swiatla. Nie musisz jechac 45 minut,minimum egzamin powinien trwac 25 minut.Jesli egzaminator widzi ze dobrze jezdzisz konczy wczesniej. No i prawko dostajesz od razu do reki,egzaminator wypisuje z tylu date zdania egzaminu i od tej daty jest 2 lata okresu probnego. Trzeba jezdzic przepisowo,zeby nie stracic prawka i nie mozna jechac nawet po lyku alkoholu-to uwazam za dobry pomysl.Przynajmniej przez te dwa lata nabede dobrych nawykow. To by bylo chyba wszystko ![]() Pozdrawiam
|
|
#4540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale sądze że w polsce nie ralne byloby takie coś
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I fajnie by bylo ze prawko by sie dostawalo od razu do reki a nie czekało. Ja jak dobrze pojdzie we wtorek bede juz mieć o jade tam gdzie starostwo powiatowe i mam nadzieje ze juz bedzie
|
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze z jednej strony fajnie jak I siedzi obok, ale z drugiej jakbym nie zdała na czymś prostym to po wyjściu z samochodu głowe by mi urwał a tak to zawsze można coś podkolorować ahaha, chociaż mój I wiedział dokładnie o wszystkim, łącznie z 3 razami niezdania na łuku ahahha
|
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jesli zrobisz jakis blad i musi interweniowac zaczyna 'piszczec' w aucie i po egzaminie.Moze nadejdzie ten dzien,ze bedzie podobnie w Polsce
|
|
#4544 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
(2012-01-13 08:46:46) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne. Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2012-01-14 o 22:50 |
|
|
|
|
#4545 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Chciałam zapytać czy długo czekacie na egzamin? W moim ośrodku w B. -B. miesiąc..jak dla mnie to i tak trochę za długo....
Podzielcie się informacją ile się czeka w jakim mieście Dzięki
|
|
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
#4547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
troszkę ponad miesiąc ale szybko to leci
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jest mozliwosc przesuniecia terminu egzaminu na pozniejszy w WORDzie? I czy trzeba to zrobic osobiście? Mam egz 21 lutego, a po nie zdanym egzaminie byłam taka zestresowana, że nie skojarzyłam, że wtedy będę jeszcze na urlopie na Majorce i nie mam możliwości szybszego powrotu ;[
|
|
|
|
#4549 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
można Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2012-01-15 o 14:05 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Bierka83 ciekawe zasady. Z Twojego opisu wynika, że niemiecki egzamin jest zdecydowanie przyjemniejszy
Tym bardziej, że masz porównanie bo w Pl też zdawałaś I zdawanie na własnym samochodzie też super... Na pierwszym egzaminie, który zdawałam dostałam inny samochód niż ten na którym się uczyłam. E nie chciał pomóc tylko powiedział: "przecież to Pani zdaje egzamin"No i bardzo mi się podoba otrzymanie dokumentu od razu po zdanym egzaminie ![]() Dzięki bardzo za info ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzialam po raz drugi po otrzymaniu prawka za kierownica, jechałam z mama i widziałam z daleka, ze jakiś człowiek ma zamiar przechodzić przez ulice (nie było pasów). Już w duchu zaczelam przeklinać (jeszcze nie czuję do końca mamy samochodu), bo bałam sie, ze mi wyleci przed maska zaraz, a okazało sie, ze to mój I.
pokazał mi kciuk w górę i przeczekal z przejściem aż przejadę ![]() Co do czasu oczekiwania: zazwyczaj to był miesiąc, raz trochę dłużej (ale tylko dlatego, ze egzamin musiał być koniecznie we wtorek ), a raz 2tygodnie (na ostatni tyle czekałam, kiedy już był ten szał 'byle przed lutym')
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, to w takim wypadku najlepiej sprawdzić w swoim ośrodku. Mam zakodowane 10 dni roboczych, ale tak było w Katowicach.
Znalazłam na necie regulamin z word Włocławek: § 5 1. Termin egzaminu można zmienić nie później niż 14 dni od daty wcześniej ustalonego egzaminu.Nie wiem czy tak jest wszędzie. Warto sprawdzić ![]() Oczywiście w sytuacjach nagłych np. choroba poświadczona L4 pewnie zmiana daty egzaminu jest możliwa w ostatniej chwili. |
|
|
|
#4554 |
|
Zadomowienie
|
No ja we Wrocławiu mam tak:
"Termin egzaminu Klient ustala w chwili składania wymaganych dokumentów w Dziale Obsługi Klienta(DOK). Można z niego zrezygnować, najpóźniej do godziny 12.00 dnia poprzedzającego egzamin, bez ponoszenia dodatkowych kosztów. Powinien to uczynić osobiście, a w przypadkach losowych - telefonicznie."
|
|
|
|
#4555 |
|
Konto usunięte
|
Ale się zdenerwowałam na zimeee!
![]() Jechałam ostatnio z tatą na uczelnie, był zadowolony itd, powiedział że da mi autko we wtorek żebym prowadziła już sama a tu taka ślizgawica na drogach..
|
|
|
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;31639099]Ale się zdenerwowałam na zimeee!
![]() Jechałam ostatnio z tatą na uczelnie, był zadowolony itd, powiedział że da mi autko we wtorek żebym prowadziła już sama a tu taka ślizgawica na drogach.. [/QUOTE]moi mi jakoś ufają nadmiernie, jeżdże cały czas, sama :P grunt to jechać powoli i nie hamować w czasie skręcania i będzie git
|
|
|
|
#4557 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja juz mam za soba przejechane niecale 100km Ale mam radoche,juz niemoge sie doczekac jazdy jutro.Pozdrawiam i bezpiecznych drog zycze
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;31640115]A od kiedy masz prawko? Ja dopiero miesiąc, z czego taty samochodem jechałam może 3 razy, więcej jeżdże mojego chłopaka, ale on za to musi jeździć do pracy..
[/QUOTE]zdałam 9 grudnia, odebrałam jakoś po świętach. Jeżdżę od początku roku, najpierw z ojcem parę razy ale zobaczył, że jest ok więc już jeżdżę sama albo z tż jak gdzieś razem się wybieramy jeżdżę samochodem mojej mamy ona akurat teraz chorowała i w domu siedziała no a teraz ma ferie (nauczycielstwo, ech ) więc sobie samochodu używam ale sama jeżdżę tylko po trasach które znam, a jak nie znam super dokładnie drogi to już wolę z kimś, przeraża mnie wizja zgubienia sie
|
|
|
|
#4560 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja też po świętach odebrałam, ale przeraża ich wizja mojej jazdy na oblodzonej drodze..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

Dzis juz zawiozlam meza do pracy i pozniej jade sama do mojej pracy
Podoba mi sie 

Mnie też zgasł samochód, a egzaminator nawet nie uznał mi tego za błąd!