Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 19:04   #4531
kumkura
Rozeznanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Szaja-ja gotuję zupki-bazy na cały tydzień gorące w słoiki wkładam,do góry dnem a później do lodówki.Do takiej zupki codziennie coś innego dodaję-mięsko,jajo,ryba,jajo etc. i czasem łyżkę/dwie jakiegoś innego warzywa,a jak nie mam czasu to nie wsuwa pięknie,więc polecam sposób
zupka-baza to:marchew,ziemniaki,piet rucha albo/i seler,cebula/czosnek/por ,ostatnio dodałam kilka lisci kapusty pekińskiej i też pyszna wyszła-reakcji negatywnych brak
5min pracy,15-20gotowania,szybkie zblenderowanie i włala-obiadki na cały tydzień
O, super pomysł chyba tez tak zrobię. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam- nie gotujesz słoików? Po prostu do lodówy? Z jakich ilosci warzyw robisz?
Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
To tak jak u nas,Ala wali butelką ,gryzie ustnik a na koniec rzuca na podłogę.

Od kilku dni moje dziecko ma nową zabawę.Przypełza do kuchni,wdrapuje się po szafce i wyciąga torby z kosza,jak upadnie to znowu wstaje i dalej wyciąga torby.Ja wkładam je do kosza a ona znowu wyciąga i robi mi bałagan
Załączam fotki mojej psotnicy
ale ślicznotka i jak duża i jak ładnie stoi już!
Stary 2011-01-11, 19:22   #4532
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
chciałam tylko napisac ze jak godz temu smarowałam maklej dząsła znalazłam te jedynke górna lewa która wreszcie sie przebiła wiec mamy 4 zabek
za ząbek!!
no i za nowe umiejętności!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24297932]Bydgoś, mogę cię skontaktować z koleżanką która punkt otworzyła w Żywcu, fajnie idzie. Daj znać jak chcesz, popiszecie na gg sobie.
[/QUOTE]
też kiedyś o tym myślałam, w naszej wiosce zapotrzebowanie jest... ale lokalu nie mam. na wsi to raczej nie ma nic do wynajęcia.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
G
A ja siedzę i szukam pomysłu na własny biznes. Komis jest w zapasie, ale jeszcze wymyśliłam punkt przedszkolny. Muszę poczytać o tym. Mąż myślał o księgarni w naszym rejonie, bo u nas jest taka biała plama i nie ma nic w pobliżu. Kupując książki pod choinkę musieliśmy jechać do centrum miasta
Patrzyłam jeszcze na franczyzy, ale tam trzeba mieć duży wkład własny w większości przypadków..
ja też nad franczyza myślałam, ale te marki, które by mnie interesowały wymagają gigantycznego wkładu, np. 5-10-15 230 tys. , Reserved Kids 200tysiaków... ale przeszperałam wszystkie marki, wszystkie kategorie, i znalazłam coś dla siebie... wymagany wkład 80tysięcy... i tak myślę, że jakby jakąś dotacje z up złapać, do tego kredyt, uśmiech do taty... to może bym zaryzykowała... choć tyle kasy to dla mnie abstrakcja...
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:37   #4533
Konto usunięte

Cytat:
Obmierzyłam się właśnie i wg. tabeli rozmiarów mam 38, a miałam wcześniej 40-42

Cytat:
Napisane przez spradka Pokaż wiadomość
To jakby chciała to my się tu zaprezentujemy oooo:

Cytat:
Bydgoś-u nas na osiedlu jest księgarnia z atrakcjami dla dzieci.Dużo książek dla nich i co tydzień spotkania z jakąś książką,zabawy.Prowadza to sympatyczni ludzie,ciekawie opowiadają,rozmawiają z dziećmi i bawią ucząc .DLa mnie rewelacja.Chodziłam z Zu w zeszłym roku,była zachwycona dzieci mnóstwo w różnym wieku.Od razu zakupy na miejscu a książki naprawdę wartościowe.DLa dorosłych też kącik i książki Naprawdę ciepłe i klimatyczne miejsce.Jest tez tam możliwość zrobienia urodzin dziecku.DLa mnie bomba.
świetny pomysł!! maja jakąś stronkę www?
Tyle że to w mieście...
w ogóle w miescie większe możliwości, a na wsi, lub w pobliskich niewielkich mieścinach to kapa.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny może będziecie wiedziały...od jakiegoś czasu mała ma powiększone piersi i tak się zastanawiam czy to może być przez mięso ? Gotuję jej sama ale czasem podam danie z kurczakiem w słoiczku, jak np. gdzieś idziemy...Czytałam, że to może być kwestia hormonów poprzez te chickeny....ale ona je to może raz na 2 tygodnie
idź do lekarza, co by Cię uspokoił.

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj dowód zgubiłammyślałam, ze się wścieknę. Odprowadzaliśmy Anie do szkoły, chciałam wejsć na pocztę, bo jakas pzresyłka do mnie była włożyłam awizo, klucze i dowód osobisty do kieszeni, jestem an poczcie, szukam po kieszeniach - nei ma dowodu.
Muszę isc jutro na policję zgłosić zagubienie i wyrobie sobie nowy nier mam nic do roboty, tylko po urzędach ganiać.
.
jeszcze powinnas zastrzec go w takiej bazie, co by Twojego dowodu do jakiegoś kredytu nie wykorzystali czy cuś.... ostatnio na gminie czytalam taki wielki plakat na ten temat, że niby zastrzeżenie tylko na policji nas zupełnie nie chroni.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Byłam z Blanka na basenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24309120]Nie, punkt przedszkolny fajna sprawa, zaczynała w rok temu z 12 dzieci, a od września już 26 miała. Ominęła sporo wydatków (aczkolwiek i tak kredyt i dotacja z UE była), bo nie robiła kuchni wcale, tylko catering. No i sanepid na głowie jej nie siedział w tym względzie

A tu strona przedszkola - sama nazwę wymyślałam
TWÓRCZY MALUCH
[/QUOTE]
super!!!
jejku, ale bym takie coś chciała własnego... marzenia...
jeśli możesz, to podaj mi proszę namiary na kumpele, chciałabym wiedzieć z jakich programów unijnych skorzystała.

Cytat:
Od kilku dni moje dziecko ma nową zabawę.Przypełza do kuchni,wdrapuje się po szafce i wyciąga torby z kosza,jak upadnie to znowu wstaje i dalej wyciąga torby.Ja wkładam je do kosza a ona znowu wyciąga i robi mi bałagan
śliczniutka, nawet jak psoci.

u nas dziś po prostu cudo pogoda!!!
w sumie 5 godzin spędziłam z Tymkiem na podwórku!!

kolęda mnie minęła, ksiądz tak się grzebał, że zdążylam pójść na zebranie.
TŻ w tym czasie z chłopakami na podwórku był. Teściowa nas chyba przeklnie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:44   #4534
margo80
Zakorzenienie

brawa dla Amelki za kolejny ząbek i nowe umiejętności
dla Blanki pływaczki i Ali bałaganiary

Dżonek strasznie spodobał się Ewci

u nas ok. Ewcia wstała i zjadła tuż przed moim wyjściem do pracy, potem o 10 dostała kaszkę. po jedzeniu mama zmieniła jej pieluszkę i położyła do łóżeczka. Ewcia pokręciła się w łóżeczku i po 10 minutach, bez jednego kwęknięcia zasnęła. szok. była 10.25. gdy wyszłam z pracy o 12 i zadzwoniłam do nich Ewcia jeszcze spała. obudziła się dopiero o 12.40, gdy już byłam w domu. kolejny szok.

druga drzemka była na spacerze - 40 minut po małym płaczu. rozpłakała się w Biedronce i dzięki temu przepuścili nas w kolejce do kasy

Kardashi - jaki rozmiar wzięłaś?

Ewcia ma powiększoną jedną pierś, pediatra kazała obserwować.

co do własnych biznesów - mi się marzy własna szkółka językowa.

aaaa - mamy napuchnięte dziąsła przy górnych dwójkach

a z niekapka umiemy pić, tylko moje mleko nie smakuje z kubka (chociaż wypiła, gdy ja jej podałam).

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2011-01-11 o 19:49
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:48   #4535
kardashi
Zakorzenienie

Mnie też ostatnio przepuścili w kolejce
A nawet nie płakała

Wzięłam eSki z huggisów
W pasie było trochę luźnawo, ale w pachwinach trochę czerwone..
Chyba za wysoko podciągnęłam
Za jednego pampka licza sobie 4zł

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:52   #4536
annLee
Zakorzenienie

Lea-MIĘDZY SŁOWAMI

Kumkura-Lecę na żywioł niestety 4-5 mniejszych ziemniaków,5-6 marchewek,średnia/mała seler i/albo mała/średnia pietruszka,średnia cebula/1 ząbek czosnku/mały kawałek pora.Jak tylko się ugotuje to blenderuję i gorące wlewam do słoiczków,zakręcam,odwrac am do góry dnem a jak ostygną to do lodówki

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:52   #4537
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

W biedronce od poniedziałku rajstopki 8zł - ładne. Takie na wiosnę już, w sensie - nie ocieplane.

http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...17/02/04_b.jpg
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 19:56   #4538
margo80
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24313475]W biedronce od poniedziałku rajstopki 8zł - ładne. Takie na wiosnę już, w sensie - nie ocieplane.

http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...17/02/04_b.jpg[/QUOTE]
dzięki za cynk

Ewcia
Przemek
Stary 2011-01-11, 20:28   #4539
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
sliczna Psotniczka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24313475]W biedronce od poniedziałku rajstopki 8zł - ładne. Takie na wiosnę już, w sensie - nie ocieplane.

oooo, dzieki, juz mama powiadomiona

Cytat:
W tesco jest promocja na kaszki bobovita. Dwie za 8zł.
I wysłałam Tża i mówię 'tylko nie bierz owoców leśnych!'
Kupił owoce leśne
oo, u nas byloby to samo

Cytat:
A ja dzisiaj dowód zgubiłammyślałam, ze się wścieknę. Odprowadzaliśmy Anie do szkoły, chciałam wejsć na pocztę, bo jakas pzresyłka do mnie była włożyłam awizo, klucze i dowód osobisty do kieszeni, jestem an poczcie, szukam po kieszeniach - nei ma dowodu.
...
o kurna, to pech

Cytat:
..
no prosze jaka zadowolona

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24309120]A tu strona przedszkola - sama nazwę wymyślałam
TWÓRCZY MALUCH
[/QUOTE]

swietna sprawa
nota bene pomysl z ksiegarnia (wczesniej dzis wspominany) tez swietny

-----------------------------------------------
u nas kolejny 'zaganiany' dzionek, Stefus zaczal dmuchac jak widzi, ze ja dmucham na lyzeczke z kaszka, tez musi dwa razy dmuchnac i lyka
no i gania, wszedzie Go pelno, jak wieczorkiem kladzie sie spac to padam i wtedy na raz wszystko zalatwiam
a tak poza tym pogoda znow pod psem, strasznie dzis bylo, wieje, snieg z deszczem pada - no masakra...wiec siedzielismy w domku
a co do niekapka tez u nas doopa, dzis kolejna proba i znow skonczylo sie lotem przez cala kuchnie, chyba juz pisalam, ale Maly bardzo lubi teraz jesc owoce z siatki, wciaga jabco, bananka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:30   #4540
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Doczytałam , nie chce mi sie cytowac ale coś tam zapamietałam

Jaś słodziak
Blanka na fotce wygląda na taką duuuużą panne
Edzia - masz córe zdolniache
I gratki za miesiączki

Ponawiam pytanie o nauke picia z niekapka

Luiza pije z niekapka, jakoś sama załapała. Tylko, że ona woli moją pierś

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny może będziecie wiedziały...od jakiegoś czasu mała ma powiększone piersi i tak się zastanawiam czy to może być przez mięso
Lepiej pójść do lekarza

Cytat:

Pieluszki mozna kupić na sztuki w sklepiku na basenie

Alee sie cieszyła. Bałam sie że będzie się bała, bo tyle wody i wogole. Ale gdziee tam..
Cudnie wygląda

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24309120]Nie, punkt przedszkolny fajna sprawa, zaczynała w rok temu z 12 dzieci, a od września już 26 miała. Ominęła sporo wydatków (aczkolwiek i tak kredyt i dotacja z UE była), bo nie robiła kuchni wcale, tylko catering. No i sanepid na głowie jej nie siedział w tym względzie

A tu strona przedszkola - sama nazwę wymyślałam
TWÓRCZY MALUCH

Powiem wam, że co szef facet to szef facet. Konferencja zamiast 4-5h trwała 1,45 [/QUOTE]

Fajne to przedszkole. Moja kumpela ma i bardzo sobie chwali.
W razie czego poproszę Cię o namiary

Faceci są bardziej konkretni. Jak Łuki miał wychowawczynię, to zebrania trwały ok.1 godziny. Od IV klasy mieli wychowawcę i szok, zebranie 10 - 15 minut i do domu

Cytat:

Jaka ona jest słodka

spradka, synuś

W ogóle, to śliczne dzieci mamy na wątku

lea, franczyza i te koszty, to szok. Ja bym to widziała w innej formie. Takie firmy mają sporo kasy więc mogłyby pożyczać kasę na rozkręcenie, zatowarowanie. Coś jak bank, ale z mniejszymi odsetkami.

Luiza polubiła wstawanie w łóżeczku. Co ją odłożę, to ta myk i już stoi

No i nadal u nas zero zębów Z jednej strony się cieszę, bo mnie przynajmniej nie gryzie, a z drugiej mogłaby juz jeść inne rzeczy i je gryźć.

szaja, ja gotuję zupki zawsze więcej, na gorąco wkładam do słoików i później do lodówki. Ostatnia zamroziłam i już nie jest taka dobra w smaku, musiałam dodać do niej trochę koperku i Lusia ładnie zjadła.

Chcę spróbować zrobić klopsy z indyka, do tego ryż albo ziemniaki i brokuła na parze żeby miała taki fajny obiadek Chciałam dzisiaj kupić mielone z indyka, ale nie było, a jak było, to takie dziwne. A mnie maszynka do mielenia się zepsuła i muszę pójść do sklepu, żeby mi zmielili.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:33   #4541
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,

Cytat:
Obmierzyłam się właśnie i wg. tabeli rozmiarów mam 38, a miałam wcześniej 40-42

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Lusia jeszcze śpi
Brawo za wymiary.

Cytat:

Tak jak myslałam-Chicco Polly.Mam takie samo i po akcji z przyciśnietym paluszkiem tacka poszła w odstawke.

Ale fajnie stoi i jak sie uśmiecha.Jaka zadowolona z siebie

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 20:39   #4542
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość

oo, u nas byloby to samo

Ja nasza już wymieniłam. Na jabłkową, była jeszcze brzoskwiniowa, ale kiedyś tez dawałam i jadła niechętnie.

Stary 2011-01-11, 20:41   #4543
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Zapomniałam..... ja o takiej księgarni z czytaniem bajek też myślałam. Może któryś mój pomysł wypali. Chociaż dzisiaj mąż powiedział, że się boi własnego interesu, bo trzeba duże koszty ponieść i zaczął intensywnie pracy szukać.
Powiedział mi jeszcze dzisiaj, że ma wrażenie, że jesteśmy w separacji. Bo focha ma od paru dni, jak mu powiedziałam, że musi pracy szukać, bo ma rodzinę na utrzymaniu i takie tam. No i mówie coś mu, a on takim dziwnym głosem mi odpowiada. To się pytam,co mu jest, a on na to, że pomaga mi żebyśmy się od siebie oddalili .....nosz kur.... mać. No nie rozumie, że mnie szlag trafia, jak w domu siedzi. Ja mu szukałam ogłoszeń, mówił, że fajne, że wyśle cv i doopa. Może z 4 wysłał. Ja rozumiem, że fajnie się w domu siedzi, ale w końcu jest facetem, to niech zarabia na dom. Nigdy nie mówiłam głośno o takich sprawach, ale parę dni temu zadzwoniłam do teściowej i się wyryczałam. Dobrze, że mnie zrozumiała.

Luiza

Stary 2011-01-11, 20:49   #4544
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam..... ja o takiej księgarni z czytaniem bajek też myślałam. Może któryś mój pomysł wypali. Chociaż dzisiaj mąż powiedział, że się boi własnego interesu, bo trzeba duże koszty ponieść i zaczął intensywnie pracy szukać.
Powiedział mi jeszcze dzisiaj, że ma wrażenie, że jesteśmy w separacji. Bo focha ma od paru dni, jak mu powiedziałam, że musi pracy szukać, bo ma rodzinę na utrzymaniu i takie tam. No i mówie coś mu, a on takim dziwnym głosem mi odpowiada. To się pytam,co mu jest, a on na to, że pomaga mi żebyśmy się od siebie oddalili .....nosz kur.... mać. No nie rozumie, że mnie szlag trafia, jak w domu siedzi. Ja mu szukałam ogłoszeń, mówił, że fajne, że wyśle cv i doopa. Może z 4 wysłał. Ja rozumiem, że fajnie się w domu siedzi, ale w końcu jest facetem, to niech zarabia na dom. Nigdy nie mówiłam głośno o takich sprawach, ale parę dni temu zadzwoniłam do teściowej i się wyryczałam. Dobrze, że mnie zrozumiała.
Normalnie jak bym o swoim Tżcie czytała

Stary 2011-01-11, 20:51   #4545
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Lea-MIĘDZY SŁOWAMI

Kumkura-Lecę na żywioł niestety 4-5 mniejszych ziemniaków,5-6 marchewek,średnia/mała seler i/albo mała/średnia pietruszka,średnia cebula/1 ząbek czosnku/mały kawałek pora.Jak tylko się ugotuje to blenderuję i gorące wlewam do słoiczków,zakręcam,odwrac am do góry dnem a jak ostygną to do lodówki
Dzięks

o, to trza nabyć
Tak piszecie o własnych biznesach i mnie się marzy albo sklep dziecięcy+ komis (tak jak Bydgosi) albo taka kawiarnio/herbaciarnia... typu Costa...
Stary 2011-01-11, 20:54   #4546
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Tak jak myslałam-Chicco Polly.Mam takie samo i po akcji z przyciśnietym paluszkiem tacka poszła w odstawke.
no barwo, ale z Ciebie detektyw.
a ja nawet w tle tego krzeselka nie zauważyłam.

Cytat:

kurde, przerąbane z tymi facetami...
kim Twój TŻ jest z wykształcenia? gdzie ostatnio pracował?
teraz z wychowawczego sie utrzymujecie? z oszczędności czy jak?
bo kurde, nam ciężko z jedną wypłatą, a całkiem bez, no nie wyobrażam sobie.

Cytat:
Normalnie jak bym o swoim Tżcie czytała
Twój też bezrobotny?
Stary 2011-01-11, 21:02   #4547
spradka
Raczkowanie

Cytat:

Ale fajnie ))))
Osz kurde, zaczyna się....
A u mojej teściowej w kuchni ( bo nie uważam jej za swoją - nie TAKĄ kuchnię) jak się otwiera szafkę pod zlewem to śmieci atakują, po co wynosić śmieci codziennie jak można raz na tydzień do kosza oddalonego o 5 m od domu nie?
Już robię tak że swoje wynoszę sama normalnie bo mnie na wymioty zbiera się... wieeem mogłabym ja wyrzucać ale jakoś mi się nie chce grzebać w ich śmieciach luzem latających... chcę bramkę w korytarzu żeby młody nie właził tam wcale

No i wyjaśniła się zagadka krzesełkowa

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
sliczna Psotniczka

oooo, dzieki, juz mama powiadomiona

oo, u nas byloby to samo

o kurna, to pech

no prosze jaka zadowolona

swietna sprawa
nota bene pomysl z ksiegarnia (wczesniej dzis wspominany) tez swietny

-----------------------------------------------
u nas kolejny 'zaganiany' dzionek, Stefus zaczal dmuchac jak widzi, ze ja dmucham na lyzeczke z kaszka, tez musi dwa razy dmuchnac i lyka
no i gania, wszedzie Go pelno, jak wieczorkiem kladzie sie spac to padam i wtedy na raz wszystko zalatwiam
a tak poza tym pogoda znow pod psem, strasznie dzis bylo, wieje, snieg z deszczem pada - no masakra...wiec siedzielismy w domku
a co do niekapka tez u nas doopa, dzis kolejna proba i znow skonczylo sie lotem przez cala kuchnie, chyba juz pisalam, ale Maly bardzo lubi teraz jesc owoce z siatki, wciaga jabco, bananka
Stefek dmucha, Tosia się puszcza.... ładne rzeczy się tu dzieją....
Sorki tak mnie się śmisznie jakoś pomyślało. Jak kogoś uraziłam to przepraszam.

Cytat:
Luiza pije z niekapka, jakoś sama załapała. Tylko, że ona woli moją pierś

Lepiej pójść do lekarza

Cudnie wygląda

Fajne to przedszkole. Moja kumpela ma i bardzo sobie chwali.
W razie czego poproszę Cię o namiary

Faceci są bardziej konkretni. Jak Łuki miał wychowawczynię, to zebrania trwały ok.1 godziny. Od IV klasy mieli wychowawcę i szok, zebranie 10 - 15 minut i do domu

Jaka ona jest słodka

spradka, synuś

W ogóle, to śliczne dzieci mamy na wątku

lea, franczyza i te koszty, to szok. Ja bym to widziała w innej formie. Takie firmy mają sporo kasy więc mogłyby pożyczać kasę na rozkręcenie, zatowarowanie. Coś jak bank, ale z mniejszymi odsetkami.

Luiza polubiła wstawanie w łóżeczku. Co ją odłożę, to ta myk i już stoi

No i nadal u nas zero zębów Z jednej strony się cieszę, bo mnie przynajmniej nie gryzie, a z drugiej mogłaby juz jeść inne rzeczy i je gryźć.

szaja, ja gotuję zupki zawsze więcej, na gorąco wkładam do słoików i później do lodówki. Ostatnia zamroziłam i już nie jest taka dobra w smaku, musiałam dodać do niej trochę koperku i Lusia ładnie zjadła.

Chcę spróbować zrobić klopsy z indyka, do tego ryż albo ziemniaki i brokuła na parze żeby miała taki fajny obiadek Chciałam dzisiaj kupić mielone z indyka, ale nie było, a jak było, to takie dziwne. A mnie maszynka do mielenia się zepsuła i muszę pójść do sklepu, żeby mi zmielili.
dziękuję, i uważam że faktycznie wyjątkowo udany rocznik

Cytat:
Witam,

Brawo za wymiary.

Ale fajnie stoi i jak sie uśmiecha.Jaka zadowolona z siebie
He he detektywka

My byli u lekary - grypa może a może nie w każdym razie Jasio cierpi. Mamy dawać ibum, tantum verde, cebion, nasivin i jakiś syrop jeszcze. Jak się zacznie mokry kaszel ( na razie jest żaden ale gardło czerwone) to pectodrill i jak ni eprzejdzie gorączka po 3 dniach biegiem do lekary...
Teraz bidok leży ojcu na klacie i jęczy.
Mi leżeć nie może bo kaszlę i się budzi wtedy i płakusia
Jak pomyślę,że się czuje tak jak ja przedwczoraj to mi się ryczeć chce.
I jeszcze teściowa oczywiście mówi MU tak: biedny Jasio mama niedobra przyniosła jakiegoś syfa do domu...
Nosz kurde, może i przyniosłam, ale musi mnie dobijać? poza tym każdy mógł przynieść tym bardziej ze dopiero ja ich nauczyłam że jak się chce dotknąć do dziecka to się najpierw ręce myje...szczególnie po wyjściu z kibla ...
Ech idę spać bo ciężka noc przed nami a mnie jeszcze zatoki bolą.UUUUUUUUUU.
Dobranoc.

Acha Margoś, pozdrów Ewcię od Dżonka, chory jest ale wyzdrowieje

Edytowane przez spradka
Czas edycji: 2011-01-11 o 21:14
spradka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:18   #4548
Konto usunięte

Cytat:

... nie mówię nic, ale Tymek też się puszcza...

wycałuj maluszka
a teściową olej centralnie.
Stary 2011-01-11, 21:24   #4549
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

My byli u lekary - grypa może a może nie w każdym razie Jasio cierpi. Mamy dawać ibum, tantum verde, cebion, nasivin i jakiś syrop jeszcze. Jak się zacznie mokry kaszel ( na razie jest żaden ale gardło czerwone) to pectodrill i jak ni eprzejdzie gorączka po 3 dniach biegiem do lekary...
Mi leżeć nie może bo kaszlę i się budzi wtedy i płakusia
Jak pomyślę,że się czuje tak jak ja przedwczoraj to mi się ryczeć chce.
I jeszcze teściowa oczywiście mówi MU tak: biedny Jasio mama niedobra przyniosła jakiegoś syfa do domu...
Nosz kurde, może i przyniosłam, ale musi mnie dobijać? poza tym każdy mógł przynieść tym bardziej ze dopiero ja ich nauczyłam że jak się chce dotknąć do dziecka to się najpierw ręce myje...szczególnie po wyjściu z kibla ...
Ech idę spać bo ciężka noc przed nami a mnie jeszcze zatoki bolą.UUUUUUUUUU.
Dobranoc.
Szybkiego powrotu do zdrowia

Moja stojąca królewna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0496.jpg (58,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0499.jpg (58,5 KB, 31 załadowań)

Luiza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 21:26   #4550
Konto usunięte

Cytat:

Moja stojąca królewna
ale pewnie się na nóżkach trzyma.
Stary 2011-01-11, 21:30   #4551
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
ahahahahahaa, dobre dobre nie skleilam, ale swietnie wyszlo
powrotu do zdrowia

Cytat:
Moja stojąca królewna
piekna ksiezniczka i super stoi!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:31   #4552
Konto usunięte

bydgosia,
Stary 2011-01-11, 22:02   #4553
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie sprawy.

Twoja córa bardzo dużo rzeczy potrafi

Lusia robi papa, też wie na czym polega akuku, od paru dni daje mi całusa ( ma przy tym otwartą buzię ),. Jak pytałam sie gdzie jest choinka, to patrzyła na nią. Robi baran buc. Tylko z mówieniem u niej kiepsko.
.
Przeicez Lusia potrafi prawie tyle samo co Ami e nauczy sie widocznie nie potrzeba jej jeszcze uzywac jezyka do mówienia

moja tez mnie całuje otwarta buzinka

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Helou.

Najsampierw - EDZIA - Jaaakie Ty masz zdolne dziecko!!!!! Super że tyle już umie A narzeczonego już ma?
Bratka , jest reklama w telewizji takich gazetek z modelami lokomotyw... od razu o Tobie pomyślałam jak to zobaczyłam. Widziałaś?

a u mnie od rana koszmarek, chyba się Dżonek niestety zaraził od mamci. Cieplutki jak piec, temperatura mierzona na czole od 38,3 do 39,2 ( baaaardzo miarodajne wyniki...) w tyłku nie dał zmierzyć i nie chciałam go męczyć, w uchu 39,1... lekarka będzie od 15 to pojedzie małż bo ja nadal kaszlę prycham i nie chcę się załatwić bardziej bo kto będzie młodego doglądał.
W nocy już marudził myślałam że to ząbek ale już wylazł a dziec nie do życia. Rano butli nie chciał ( jakby nie mógł przełknąć) i cały czas marudzi, dałam ibum i leży plackiem i jęczy bidulek
dobra idę doglądać.
boziu ucałuj go mocno albo
niech lepiej tz go ucałuje od nas niech szybko zdrowieje

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:

Co Ty? Nie potraficie robić kosi kosi????!!!!! I papapa????!!!!

To jakby chciała to my się tu zaprezentujemy oooo:

Załącznik 3661081

Załącznik 3661082

nie no kosi kosi akurat jest na naszym poziomie ale potem to juz sa wyboje np szpagat itp : hahaha:

Dżonek jest : love: on jest nasz i koniec Dziewczyny on juz rezerwniety dla mojej Amelci ale mam ziecia : love::l ove:

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:08   #4554
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...
Za to gotuje mu duzo kasz - jedlismy juz jaglanke , jeczmienna, gryczana - my sami jemy kilka razy w tygodniu kasze z warzywami.
Najbardziej mu smakuje gryczana, najmniej jaglanka (ja tez za jaglanka nei pzrepadam). ...
Napisz po kilku dniach jak sie spisują, chciałam kupic, a sama nie wiem...
;iwka dziś jadła gryczaną. niedużo... i łapkami... jako atrakcję zastanawiam się z czym jej można ją podać jako normalny posiłek... marchewka? może brokuły?

a sleep&play *chociaż to nie do mnie ) niezłe. ale mnie osobiście denerwują nierozciągliwe boczki.
Cytat:
...
No i nadal u nas zero zębów Z jednej strony się cieszę, bo mnie przynajmniej nie gryzie, a z drugiej mogłaby juz jeść inne rzeczy i je gryźć....
a już myślałam że liwka tu ostatnia bezzębna została
Cytat:
...Chociaż dzisiaj mąż powiedział, że się boi własnego interesu, bo trzeba duże koszty ponieść i zaczął intensywnie pracy szukać.
nie złościcie się na siebie... faceci w takich sytuacjach głupieją jak zając przed nadjeżdżającym samochodem... wiem coś o tym. jemu nie jest łatwo i nie robi tego złośliwie. nic go co prawda nie usprawiedliwia... no może poza chromosomem y... może czuje się nic nie warty i już on dobrze wie, że ma rodzinę i nie zarabia. może dlatego się zachowuje jak pacan... myślę że jemu się wcale fajnie w domu nie siedzi - w tym kontekście nieroba itp...

przepraszam, że się mądrzę... nie o to mi chodzi... poprostu to samo praktycznie przerabialiśmy... dogadacie się...
Cytat:
...
...
ubić babsko...

a u nas akcje... siostra małża właśnie wylądowała w szpitalu z grypą... w siódmym miesiącu... od początku ciąży wiecznie prawie łaziła zasmarkana, do tego inna kwestia brzuch coraz niżej, lekarz mówi "leżeć", a ona nic. no to ma, zobaczymy co z tego wyjdzie, tylko dziecka szkoda...

w dodatku małżowi się zachciało odwiedzin u mamusi, to go aż opierniczyłam... teściowa pewnie jak tylko może to siedzi u córki w szpitalu a ja mam do niej wieźć dziecko? a może ja przesadzam? od razu widzę wirusy wpełzające na liwkę

ej, nie powiem, też raz zaraziłam małą przeziębieniem... wesoło mi nie było... ale po cholerę specjalnie narażać dziecko na coś takiego? teściowa sobie poczeka...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:44   #4555
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Jaatka-ja też nie lubię na siłę ugrzecznionych dzieci.Lubię grzeczne,ale mające własne zdanie i charakter
Tośka za to na gryczaną kręci nosem a jaglankę uwielbia,a już jak z morelką suszoną i tartym jabłkiem to tylko wzreszczy,że za wolno macham
Dziewczyny a gdzie przepisy !!!!!!!!!!!!!! tez młodej zrobie ale nie wiem jak

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:

ale dobra moja ma szuflade opanowaną slodko wyglada ta twoja łobuziara

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24313021]

jeszcze powinnas zastrzec go w takiej bazie, co by Twojego dowodu do jakiegoś kredytu nie wykorzystali czy cuś.... ostatnio na gminie czytalam taki wielki plakat na ten temat, że niby zastrzeżenie tylko na policji nas zupełnie nie chroni.
[/QUOTE]
no ja własnie w podobnej sprawie dzis w sadzie byłam i wygrałam ale walka trwała 11lat i szło o 6 tys + odsetki
ktos na mnie wzioł towar pozmieniał moje dane
a mi wciskali ze mam płacic

ja dom mam i ogród trzeba tylko wyremontowac ale to dopiero za rok jakby w razie te przedszole bym otworzyła

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

Dżonek strasznie spodobał się Ewci

Ewcia ma powiększoną jedną pierś, pediatra kazała obserwować.

aaaa - mamy napuchnięte dziąsła przy górnych dwójkach

a z niekapka umiemy pić, tylko moje mleko nie smakuje z kubka (chociaż wypiła, gdy ja jej podałam).
ale Dżonek juz zajety
obserwacja a mówiła na co masz zwrócic uwage ??

osz ona nawet na chwile nie zwalnia

bo najlepsze mleko jest z piersi i tez juz nie kapie

moja niekapka próbuje od strony technicznej rzuca tak go tarmosi potrzasa czyli w skrócie testy robi ale wcale nie ma zamiaru z niego pic no i mam to gdzies kupie od razu z lovi ten kubek z którego sie nie wylewa i bede z kubkiem miec problem z głowy : hahaha:

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia

Moja stojąca królewna

słodka i

niesmiało napisze ze Ami tez sie puszcza

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2431778 1]

a u nas akcje... siostra małża właśnie wylądowała w szpitalu z grypą... w siódmym miesiącu... od początku ciąży wiecznie prawie łaziła zasmarkana, do tego inna kwestia brzuch coraz niżej, lekarz mówi "leżeć", a ona nic. no to ma, zobaczymy co z tego wyjdzie, tylko dziecka szkoda...

w dodatku małżowi się zachciało odwiedzin u mamusi, to go aż opierniczyłam... teściowa pewnie jak tylko może to siedzi u córki w szpitalu a ja mam do niej wieźć dziecko? a może ja przesadzam? od razu widzę wirusy wpełzające na liwkę
.[/QUOTE]

o kurka to nieciekawie szczególnie ze znów ah1 szaleje
niech zadzwoni do mamusi kurka felek przeciez w szpitalu zarazek wiecej

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 23:22   #4556
panna migotka
Rozeznanie

ja tak na szybciutko o tej nieludzkiej porze, więc nie będę już cytować

chciałam tylko napisać, że mój syn się jeszcze nie puszcza ani nie dmucha
a dziś mieliśmy masakryczny dzień, drzemki po 15-20 min i juz się budził z rykiem, no ale dzień się już skończył (na szczęście )

jutro z tż wybywamy na zakupki a z małym zostaje moja mama

to dobranoc dziewczęta
Stary 2011-01-12, 05:41   #4557
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ale Dżonek juz zajety
obserwacja a mówiła na co masz zwrócic uwage ??

osz ona nawet na chwile nie zwalnia

bo najlepsze mleko jest z piersi i tez juz nie kapie
ok ok, zrozumiałam i wzdycham z rozpaczy, że mi taki zięć koło nosa przeszedł

mam zwracać uwagę, czy się nie powiększa, czy nie boli. zresztą ja się też konsultowałam z Kardashi w tej sprawie, bo Blanka miała z tym problem i wylądowały w szpitalu.

w nocy były dwie jęczące pobudki. może na zęby.
zjadła o 5.20, tak jak wczoraj. ja o 6 wstaję, więc już się nie kładłam. wczoraj Ewcia wstała tuż przed 7 i jeszcze ją zatankowałam, liczę, że dziś też się tak uda. pracuję do 11, więc jakby coś, to na kaszce podanej przez małża objedzie do mojego powrotu. a prawdopodobnie uda mi się urwać szybciej, bo dziś bal przebierańców u 3-4-latków, na którym będę jako dodatkowy (czytać: niepotrzebny) nauczyciel.

aaaa - Ewcia się nie puszcza

Ewcia
Przemek
Stary 2011-01-12, 07:10   #4558
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy gotujecie dzieciakom kasze? np. jaglaną? tak mocniej rozgotować, zblenderowac można? i dodać np. do słoiczka z warzywami i mięchem?
Ja gotuję i jaglana i gryczaną Gotuję normalnie, tak jak zalecają producenci czyli 15-20 min i potem wszystko razem miksuję ja sama gotuję zupki, ale myślę, że do słoiczka tez mozna dodać

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

A tak w ogóle to:
Spradka, Curly - sliczne maluszki

Edzia -ale zdolne dziecko masz u nas daaaleko do tego

Evan - jak tam powrót do pracy? Trzymam kciuki za 3 dzien, bo na 1 sie nie zalapałam

Emerald - gratulacje 7 miesiaca dla Liwki i roku malzenstwa!

Jutin -brawa dla Stefcia super wychodzi mu to raczkowanie

U nas w miarę ok Nie mam za bardzo czasu na wizazowanie, bo w pracy totalny zapier... a w domu nadrabiam stracony czas z Małą i nawet nie włączam kompa. A wieczorem jestem juz tak padnięta, że marzę tylko o łózku

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Tośka za to na gryczaną kręci nosem a jaglankę uwielbia,a już jak z morelką suszoną i tartym jabłkiem to tylko wzreszczy,że za wolno macham
A jaka gryczana dawalas? taka zwykła? ja daje białą niepaloną i krakowską i wsuwa aż miło

Djerba- moja tez ma cycoszki niczego sobie mąż się śmieje, że po mamusi a ja nigdy nie dawałam jej takich sklepowych kurczaków, wiec myślę, że nie masz sie co martwić
Ale jak to dokładnie u Was wygląda? Bo u mnie to po prostu jakby wieksza warstwa tłuszczyku w tym miejscu, dodatkowa fałdka, a w innych miejscach fałdek tez jej nie brakuje

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie o nauke picia z niekapka
Moja z niekapka nawet ładnie pije, o dziwo Bo butelki dalej niet
Cytat:
podałaś już soczewicę ?
weganki wcześnie wprowadzają,więc chyba oki ja już zakupiłam czerwon i zieloną
Ja tez kupiłam soczewice czerwoną, ale jeszcze nie dawałam. W schematach ktore mam piszą, że juz od 6 miesiąca mozna podawać Tylko nie mam za bardzo pomysłu jak ją przygotowac A Ty w jaki sposób będziesz ja podawac? Jako składnik zupy?

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Szaja-ja gotuję zupki-bazy na cały tydzień gorące w słoiki wkładam,do góry dnem a później do lodówki.Do takiej zupki codziennie coś innego dodaję-mięsko,jajo,ryba,jajo etc. i czasem łyżkę/dwie jakiegoś innego warzywa,a jak nie mam czasu to nie wsuwa pięknie,więc polecam sposób
zupka-baza to:marchew,ziemniaki,piet rucha albo/i seler,cebula/czosnek/por ,ostatnio dodałam kilka lisci kapusty pekińskiej i też pyszna wyszła-reakcji negatywnych brak
5min pracy,15-20gotowania,szybkie zblenderowanie i włala-obiadki na cały tydzień
Ja tez kiedys zawekowałam zupki jak Ty, ale potem jak to otworzyłam to bałam się podać malej i w końcu wywaliłam. Może zrobiłam coś zle?
W efekcie co dzien rano, przed pracą, gotuje jej świeżą zupkę

U mnie baza wygląda tak: marchew, pietruszka korzeń i natka, seler, por, ziemniak, masło, oliwa z oliwek
+ kasza: jaglana/gryczana/manna, niedługo chcę zacząć podawać ryż bądz płatki ryżowe
+ kurczak/ królik/ ryba i chyba zacznę podawać już cielęcinę
+ brokuł/ kalafior/ burak/ fasolka szparagowa/ kabaczek/ szpinak/ zielony groszek
+ żółtko co drugi dzień

Cebuli ani czosnku jeszcze nie dawalam Kapusty też nie.

Chciałam zrobić jej pomidorowa, tylko jakie pomidory do tego dac? Z puszki? Sok pomidorowy z kartonu?

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2011-01-12 o 07:12
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:46   #4559
velluto
Zadomowienie

Cytat:
O tak, zdecydowanie lepiej karmi sie bezzębne dziecko Moja nawet nie gryzie, ale i tak momentami jest to dość nieprzyjemne a nawet bolesne
Cytat:
No właśnie Curly - współczuje akcji z ząbkiem Zmroziło mnie jak to czytałam.
Ja jeszcze nie kupiłam krzesełka, ale po tej akcji coraz bardziej skłaniam się do drewnianego Szaja kiedyś takie fajne wklejała, ale teraz nie mogę znaleźć Coś takiego jak to: http://allegro.pl/obaby-megan-drewni...391134495.html tylko dużo tańsze Kafunia - Ty takiego nie kupujesz? Bo pamietam, że tez chciałaś drewniane

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Duzo zdrówka dla wszystkich chorowitków!

Cytat:
Moja stojąca królewna
super!

Moja córa tez (na szczescie) nie puszcza się
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:53   #4560
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Djerba- moja tez ma cycoszki niczego sobie mąż się śmieje, że po mamusi a ja nigdy nie dawałam jej takich sklepowych kurczaków, wiec myślę, że nie masz sie co martwić
Ale jak to dokładnie u Was wygląda? Bo u mnie to po prostu jakby wieksza warstwa tłuszczyku w tym miejscu, dodatkowa fałdka, a w innych miejscach fałdek tez jej nie brakuje

Te cycuszki wyglądają hmmm..ciężko to napisać, poprostu odstające od całej reszty ciała..takie lekko stożkowate? Nie no nie wiem Napewno nie wchodzą w grę fałdki, bo w tamtych okolicach ich nie ma..U mnie nie ma po kim mieć dużych cycoli, chyba że po mojej teściowej eeehehe

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

A co do krzesełek to ja mam takie : http://allegro.pl/arti-krzeselko-do-...399927670.html

Nie ma regulacji wysokości, ale mi to nie przeszkadza. Małej jest chyba w nim wygodnie no i mi też jak ją karmię

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości