|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() no i za nowe umiejętności!! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24297932]Bydgoś, mogę cię skontaktować z koleżanką która punkt otworzyła w Żywcu, fajnie idzie. Daj znać jak chcesz, popiszecie na gg sobie. [/QUOTE] też kiedyś o tym myślałam, w naszej wiosce zapotrzebowanie jest... ale lokalu nie mam. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tyle że to w mieście... ![]() w ogóle w miescie większe możliwości, a na wsi, lub w pobliskich niewielkich mieścinach to kapa. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24309120]Nie, punkt przedszkolny ![]() ![]() A tu strona przedszkola - sama nazwę wymyślałam ![]() TWÓRCZY MALUCH ![]() super!!! jejku, ale bym takie coś chciała własnego... ![]() ![]() jeśli możesz, to podaj mi proszę namiary na kumpele, chciałabym wiedzieć z jakich programów unijnych skorzystała. ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas dziś po prostu cudo pogoda!!! w sumie 5 godzin spędziłam z Tymkiem na podwórku!! kolęda mnie minęła, ksiądz tak się grzebał, że zdążylam pójść na zebranie. TŻ w tym czasie z chłopakami na podwórku był. ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
brawa dla Amelki za kolejny ząbek i nowe umiejętności
![]() dla Blanki pływaczki i Ali bałaganiary ![]() Dżonek strasznie spodobał się Ewci ![]() u nas ok. Ewcia wstała i zjadła tuż przed moim wyjściem do pracy, potem o 10 dostała kaszkę. po jedzeniu mama zmieniła jej pieluszkę i położyła do łóżeczka. Ewcia pokręciła się w łóżeczku i po 10 minutach, bez jednego kwęknięcia zasnęła. szok. była 10.25. gdy wyszłam z pracy o 12 i zadzwoniłam do nich Ewcia jeszcze spała. obudziła się dopiero o 12.40, gdy już byłam w domu. kolejny szok. druga drzemka była na spacerze - 40 minut po małym płaczu. rozpłakała się w Biedronce i dzięki temu przepuścili nas w kolejce do kasy ![]() Kardashi - jaki rozmiar wzięłaś? Ewcia ma powiększoną jedną pierś, pediatra kazała obserwować. co do własnych biznesów - mi się marzy własna szkółka językowa. aaaa - mamy napuchnięte dziąsła przy górnych dwójkach ![]() a z niekapka umiemy pić, tylko moje mleko nie smakuje z kubka (chociaż wypiła, gdy ja jej podałam).
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-01-11 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Mnie też ostatnio przepuścili w kolejce
![]() A nawet nie płakała ![]() Wzięłam eSki z huggisów ![]() W pasie było trochę luźnawo, ale w pachwinach trochę czerwone.. Chyba za wysoko podciągnęłam ![]() Za jednego pampka licza sobie 4zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
Lea-MIĘDZY SŁOWAMI
Kumkura-Lecę na żywioł niestety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Konto usunięte
|
W biedronce od poniedziałku rajstopki 8zł - ładne. Takie na wiosnę już, w sensie - nie ocieplane.
http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...17/02/04_b.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24313475]W biedronce od poniedziałku rajstopki 8zł - ładne. Takie na wiosnę już, w sensie - nie ocieplane.
http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...17/02/04_b.jpg[/QUOTE] dzięki za cynk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | ||
Rozeznanie
|
sliczna Psotniczka
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24313475]W biedronce od poniedziałku rajstopki 8zł - ładne. Takie na wiosnę już, w sensie - nie ocieplane. http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...17/02/04_b.jpg[/QUOTE] oooo, dzieki, juz mama powiadomiona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no prosze jaka zadowolona ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24309120]A tu strona przedszkola - sama nazwę wymyślałam ![]() TWÓRCZY MALUCH ![]() swietna sprawa nota bene pomysl z ksiegarnia (wczesniej dzis wspominany) tez swietny ![]() ----------------------------------------------- u nas kolejny 'zaganiany' dzionek, Stefus zaczal dmuchac jak widzi, ze ja dmucham na lyzeczke z kaszka, tez musi dwa razy dmuchnac i lyka ![]() no i gania, wszedzie Go pelno, jak wieczorkiem kladzie sie spac to padam ![]() ![]() a tak poza tym pogoda znow pod psem, strasznie dzis bylo, wieje, snieg z deszczem pada - no masakra...wiec siedzielismy w domku ![]() a co do niekapka tez u nas doopa, dzis kolejna proba i znow skonczylo sie lotem przez cala kuchnie, chyba juz pisalam, ale Maly bardzo lubi teraz jesc owoce z siatki, wciaga jabco, bananka ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24309120]Nie, punkt przedszkolny ![]() ![]() A tu strona przedszkola - sama nazwę wymyślałam ![]() TWÓRCZY MALUCH Powiem wam, że co szef facet to szef facet. Konferencja zamiast 4-5h trwała 1,45 ![]() Fajne to przedszkole. Moja kumpela ma i bardzo sobie chwali. W razie czego poproszę Cię o namiary ![]() Faceci są bardziej konkretni. Jak Łuki miał wychowawczynię, to zebrania trwały ok.1 godziny. Od IV klasy mieli wychowawcę i szok, zebranie 10 - 15 minut i do domu ![]() Cytat:
![]() spradka, synuś ![]() W ogóle, to śliczne dzieci mamy na wątku ![]() lea, franczyza i te koszty, to szok. Ja bym to widziała w innej formie. Takie firmy mają sporo kasy więc mogłyby pożyczać kasę na rozkręcenie, zatowarowanie. Coś jak bank, ale z mniejszymi odsetkami. Luiza polubiła wstawanie w łóżeczku. Co ją odłożę, to ta myk i już stoi ![]() No i nadal u nas zero zębów ![]() szaja, ja gotuję zupki zawsze więcej, na gorąco wkładam do słoików i później do lodówki. Ostatnia zamroziłam i już nie jest taka dobra w smaku, musiałam dodać do niej trochę koperku i Lusia ładnie zjadła. Chcę spróbować zrobić klopsy z indyka, do tego ryż albo ziemniaki i brokuła na parze żeby miała taki fajny obiadek ![]()
![]() |
#4541 | ||
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
![]() Cytat:
Ale fajnie stoi i jak sie uśmiecha.Jaka zadowolona z siebie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Ja nasza już wymieniłam. Na jabłkową, była jeszcze brzoskwiniowa, ale kiedyś tez dawałam i jadła niechętnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam..... ja o takiej księgarni z czytaniem bajek też myślałam. Może któryś mój pomysł wypali. Chociaż dzisiaj mąż powiedział, że się boi własnego interesu, bo trzeba duże koszty ponieść i zaczął intensywnie pracy szukać.
Powiedział mi jeszcze dzisiaj, że ma wrażenie, że jesteśmy w separacji. Bo focha ma od paru dni, jak mu powiedziałam, że musi pracy szukać, bo ma rodzinę na utrzymaniu i takie tam. No i mówie coś mu, a on takim dziwnym głosem mi odpowiada. To się pytam,co mu jest, a on na to, że pomaga mi żebyśmy się od siebie oddalili .....nosz kur.... mać. No nie rozumie, że mnie szlag trafia, jak w domu siedzi. Ja mu szukałam ogłoszeń, mówił, że fajne, że wyśle cv i doopa. Może z 4 wysłał. Ja rozumiem, że fajnie się w domu siedzi, ale w końcu jest facetem, to niech zarabia na dom. Nigdy nie mówiłam głośno o takich sprawach, ale parę dni temu zadzwoniłam do teściowej i się wyryczałam. Dobrze, że mnie zrozumiała.
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24313475]W biedronce od poniedziałku rajstopki 8zł - ładne. Takie na wiosnę już, w sensie - nie ocieplane. http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...17/02/04_b.jpg[/QUOTE] o, to trza nabyć ![]() Tak piszecie o własnych biznesach i mnie się marzy albo sklep dziecięcy+ komis (tak jak Bydgosi) albo taka kawiarnio/herbaciarnia... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a ja nawet w tle tego krzeselka nie zauważyłam. ![]() Cytat:
![]() kurde, przerąbane z tymi facetami... ![]() kim Twój TŻ jest z wykształcenia? gdzie ostatnio pracował? teraz z wychowawczego sie utrzymujecie? z oszczędności czy jak? ![]() bo kurde, nam ciężko z jedną wypłatą, a całkiem bez, no nie wyobrażam sobie. ![]() Twój też bezrobotny? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Osz kurde, zaczyna się.... ![]() A u mojej teściowej w kuchni ( bo nie uważam jej za swoją - nie TAKĄ kuchnię) jak się otwiera szafkę pod zlewem to śmieci atakują, po co wynosić śmieci codziennie jak można raz na tydzień do kosza oddalonego o 5 m od domu nie? ![]() Już robię tak że swoje wynoszę sama normalnie bo mnie na wymioty zbiera się... wieeem mogłabym ja wyrzucać ale jakoś mi się nie chce grzebać w ich śmieciach luzem latających... chcę bramkę w korytarzu żeby młody nie właził tam wcale No i wyjaśniła się zagadka krzesełkowa ![]() Cytat:
![]() Sorki tak mnie się śmisznie jakoś pomyślało. Jak kogoś uraziłam to przepraszam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() My byli u lekary - grypa może a może nie ![]() Teraz bidok leży ojcu na klacie i jęczy. Mi leżeć nie może bo kaszlę i się budzi wtedy i płakusia ![]() Jak pomyślę,że się czuje tak jak ja przedwczoraj to mi się ryczeć chce. I jeszcze teściowa oczywiście mówi MU tak: biedny Jasio mama niedobra przyniosła jakiegoś syfa do domu... Nosz kurde, może i przyniosłam, ale musi mnie dobijać? poza tym każdy mógł przynieść tym bardziej ze dopiero ja ich nauczyłam że jak się chce dotknąć do dziecka to się najpierw ręce myje...szczególnie po wyjściu z kibla ... ![]() Ech idę spać bo ciężka noc przed nami a mnie jeszcze zatoki bolą.UUUUUUUUUU. Dobranoc. Acha Margoś, pozdrów Ewcię od Dżonka, chory jest ale wyzdrowieje ![]() Edytowane przez spradka Czas edycji: 2011-01-11 o 21:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wycałuj maluszka ![]() ![]() a teściową olej centralnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja stojąca królewna
![]() |
#4550 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() powrotu do zdrowia piekna ksiezniczka ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Konto usunięte
|
bydgosia,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja tez mnie całuje otwarta buzinka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
niech lepiej tz go ucałuje od nas niech szybko zdrowieje ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
nie no kosi kosi akurat jest na naszym poziomie ale potem to juz sa wyboje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dżonek jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4554 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a sleep&play *chociaż to nie do mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() przepraszam, że się mądrzę... nie o to mi chodzi... poprostu to samo praktycznie przerabialiśmy... dogadacie się... ![]() Cytat:
![]() a u nas akcje... siostra małża właśnie wylądowała w szpitalu z grypą... w siódmym miesiącu... od początku ciąży wiecznie prawie łaziła zasmarkana, do tego inna kwestia brzuch coraz niżej, lekarz mówi "leżeć", a ona nic. no to ma, zobaczymy co z tego wyjdzie, tylko dziecka szkoda... ![]() w dodatku małżowi się zachciało odwiedzin u mamusi, to go aż opierniczyłam... teściowa pewnie jak tylko może to siedzi u córki w szpitalu a ja mam do niej wieźć dziecko? a może ja przesadzam? od razu widzę wirusy wpełzające na liwkę ![]() ej, nie powiem, też raz zaraziłam małą przeziębieniem... wesoło mi nie było... ale po cholerę specjalnie narażać dziecko na coś takiego? teściowa sobie poczeka... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24313021] ![]() jeszcze powinnas zastrzec go w takiej bazie, co by Twojego dowodu do jakiegoś kredytu nie wykorzystali czy cuś.... ![]() [/QUOTE] no ja własnie w podobnej sprawie dzis w sadzie byłam i wygrałam ale walka trwała 11lat i szło o 6 tys + odsetki ktos na mnie wzioł towar pozmieniał moje dane a mi wciskali ze mam płacic ja dom mam i ogród trzeba tylko wyremontowac ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() obserwacja a mówiła na co masz zwrócic uwage ?? osz ona nawet na chwile nie zwalnia ![]() ![]() bo najlepsze mleko jest z piersi i tez juz nie kapie ![]() moja niekapka próbuje od strony technicznej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- słodka ![]() ![]() niesmiało napisze ze Ami tez sie puszcza ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2431778 1] a u nas akcje... siostra małża właśnie wylądowała w szpitalu z grypą... w siódmym miesiącu... od początku ciąży wiecznie prawie łaziła zasmarkana, do tego inna kwestia brzuch coraz niżej, lekarz mówi "leżeć", a ona nic. no to ma, zobaczymy co z tego wyjdzie, tylko dziecka szkoda... ![]() w dodatku małżowi się zachciało odwiedzin u mamusi, to go aż opierniczyłam... teściowa pewnie jak tylko może to siedzi u córki w szpitalu a ja mam do niej wieźć dziecko? a może ja przesadzam? od razu widzę wirusy wpełzające na liwkę ![]() .[/QUOTE] o kurka to nieciekawie szczególnie ze znów ah1 szaleje niech zadzwoni do mamusi kurka felek przeciez w szpitalu zarazek wiecej ![]()
![]() |
#4556 |
Rozeznanie
|
ja tak na szybciutko o tej nieludzkiej porze, więc nie będę już cytować
chciałam tylko napisać, że mój syn się jeszcze nie puszcza ani nie dmucha ![]() a dziś mieliśmy masakryczny dzień, drzemki po 15-20 min i juz się budził z rykiem, no ale dzień się już skończył (na szczęście ![]() jutro z tż wybywamy na zakupki a z małym zostaje moja mama to dobranoc dziewczęta ![]()
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam zwracać uwagę, czy się nie powiększa, czy nie boli. zresztą ja się też konsultowałam z Kardashi w tej sprawie, bo Blanka miała z tym problem i wylądowały w szpitalu. w nocy były dwie jęczące pobudki. może na zęby. zjadła o 5.20, tak jak wczoraj. ja o 6 wstaję, więc już się nie kładłam. wczoraj Ewcia wstała tuż przed 7 i jeszcze ją zatankowałam, liczę, że dziś też się tak uda. pracuję do 11, więc jakby coś, to na kaszce podanej przez małża objedzie do mojego powrotu. a prawdopodobnie uda mi się urwać szybciej, bo dziś bal przebierańców u 3-4-latków, na którym będę jako dodatkowy (czytać: niepotrzebny) nauczyciel. ![]() aaaa - Ewcia się nie puszcza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- A tak w ogóle to: Spradka, Curly - sliczne maluszki ![]() Edzia -ale zdolne dziecko masz ![]() ![]() Evan - jak tam powrót do pracy? Trzymam kciuki za 3 dzien, bo na 1 sie nie zalapałam ![]() ![]() ![]() ![]() Emerald - gratulacje 7 miesiaca dla Liwki i roku malzenstwa! ![]() ![]() Jutin -brawa dla Stefcia ![]() ![]() U nas w miarę ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
![]() Djerba- moja tez ma cycoszki niczego sobie ![]() ![]() ![]() Ale jak to dokładnie u Was wygląda? Bo u mnie to po prostu jakby wieksza warstwa tłuszczyku w tym miejscu, dodatkowa fałdka, a w innych miejscach fałdek tez jej nie brakuje ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Moja z niekapka nawet ładnie pije, o dziwo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
![]() W efekcie co dzien rano, przed pracą, gotuje jej świeżą zupkę ![]() U mnie baza wygląda tak: marchew, pietruszka korzeń i natka, seler, por, ziemniak, masło, oliwa z oliwek + kasza: jaglana/gryczana/manna, niedługo chcę zacząć podawać ryż bądz płatki ryżowe + kurczak/ królik/ ryba i chyba zacznę podawać już cielęcinę + brokuł/ kalafior/ burak/ fasolka szparagowa/ kabaczek/ szpinak/ zielony groszek + żółtko co drugi dzień Cebuli ani czosnku jeszcze nie dawalam ![]() Chciałam zrobić jej pomidorowa, tylko jakie pomidory do tego dac? Z puszki? Sok pomidorowy z kartonu? ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-01-12 o 07:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie kupiłam krzesełka, ale po tej akcji coraz bardziej skłaniam się do drewnianego ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Duzo zdrówka dla wszystkich chorowitków! ![]() super! ![]() Moja córa tez (na szczescie) nie puszcza się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te cycuszki wyglądają hmmm..ciężko to napisać, poprostu odstające od całej reszty ciała..takie lekko stożkowate? Nie no nie wiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- A co do krzesełek to ja mam takie : http://allegro.pl/arti-krzeselko-do-...399927670.html Nie ma regulacji wysokości, ale mi to nie przeszkadza. Małej jest chyba w nim wygodnie no i mi też jak ją karmię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.