|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Bydgoś, mogę cię skontaktować z koleżanką która punkt otworzyła w Żywcu, fajnie idzie. Daj znać jak chcesz, popiszecie na gg sobie.
Edzia, trzymam kciuki ![]() Spadam do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
u nas miłą niespodzianka
![]() ![]() ![]() laski, widziałyście promocję w rossmanie? już od kilku dni jest - przy zakupie pieluch dają kupon na fotokubek za 1 grosz. ja już swój zamówiłam, ze zdjęciem liwki ofkors ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2429946 9]laski, widziałyście promocję w rossmanie? już od kilku dni jest - przy zakupie pieluch dają kupon na fotokubek za 1 grosz. ja już swój zamówiłam, ze zdjęciem liwki ofkors ![]() A to nie doczytałam w takim razie. Jutro popędzę zakupić i zamówić. Będzie dla taty do pracy. Niech ma. ![]() Ja dziś mega niewyspana jestem. Zjadłam drugie śniadanie i teraz zmykam się koło młodego położyć. Może jeszcze złapię z pół godzinki z nim. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja córa bardzo dużo rzeczy potrafi ![]() Lusia robi papa, też wie na czym polega akuku, od paru dni daje mi całusa ( ma przy tym otwartą buzię ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24297932]Bydgoś, mogę cię skontaktować z koleżanką która punkt otworzyła w Żywcu, fajnie idzie. Daj znać jak chcesz, popiszecie na gg sobie. Edzia, trzymam kciuki ![]() Spadam do roboty ![]() Jaki punkt? Komis? Ide usypiac mloda.
![]() |
#4505 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a my idziemy na drugie śniadanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Raczkowanie
|
Helou.
Najsampierw - EDZIA - Jaaakie Ty masz zdolne dziecko!!!!! Super że tyle już umie ![]() ![]() Bratka , jest reklama w telewizji takich gazetek z modelami lokomotyw... od razu o Tobie pomyślałam jak to zobaczyłam. Widziałaś? a u mnie od rana koszmarek, chyba się Dżonek niestety zaraził od mamci. Cieplutki jak piec, temperatura mierzona na czole od 38,3 do 39,2 ( baaaardzo miarodajne wyniki...) w tyłku nie dał zmierzyć i nie chciałam go męczyć, w uchu 39,1... lekarka będzie od 15 to pojedzie małż bo ja nadal kaszlę prycham i nie chcę się załatwić bardziej bo kto będzie młodego doglądał. W nocy już marudził myślałam że to ząbek ale już wylazł a dziec nie do życia. Rano butli nie chciał ( jakby nie mógł przełknąć ![]() ![]() dobra idę doglądać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bratka, pytałaś, czy gram na pianinie? Nie gram. Ojciec uczył mnie kiedyś gry na akordeonie ( bo on muzyk jest z zamiłowania, miał kiedyś swój zespół ), ale nie pasił mi ten instrument. Lusia śpi ![]() U nas zmroziło i troszkę śniegu napadało......nie wiem po co ![]() Ja chcę już wiooooooosnęęęęęęę ![]()
![]() |
#4508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na sztuki w sklepach normalnych nie ma, jeszcze spojrze w tym sklepiku na basenie. Bo kursow dla takich małych dzieci to nie ma u nas ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24291807]j Tymek ma 10,5cm. Dziś podczas spaceru wstąpiłam do ośrodka dziecia wymierzyć, oto wyniki: 9kg, 68cm, główka 44cm ![]() a fote czarnej Blanki strzeliłaś? ![]() ![]() [/QUOTE] nie ![]() Ja wczoraj tez Blankę mierzyłam i ważyłam ![]() 7,900 i 72 cm ![]() ![]() Cytat:
![]() Nic się nie rozciagają a nic nie spierają ![]() Body nosi już na 6-9 i są takie trochę luźne. A w pajacach jej noga kończy się tam gdzie powinno być kolano ![]() Blanka nie brudzi się jakoś ![]() Czasami karmię ją bez śliniaczka ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2429946 9] laski, widziałyście promocję w rossmanie? już od kilku dni jest - przy zakupie pieluch dają kupon na fotokubek za 1 grosz. ja już swój zamówiłam, ze zdjęciem liwki ofkors ![]() My używamy pieluszek rossmanowskich i sobie chwalimy bardzo ![]() Ale teraz testujemy Pampersa Sleep&Play. Jeden cały dzien i noc za nami. Nic nie przeciekło, ni nic. Są ok. Nawet nie przeszkadza mi to że nie mają rozciągliwych tych rzepów. W tesco jest promocja na kaszki bobovita. Dwie za 8zł. I wysłałam Tża i mówię 'tylko nie bierz owoców leśnych!' Kupił owoce leśne ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2011-01-11 o 10:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Spradka nie ma narzeczonego i szczerze sama sie dziwie po kim ona taka madra bo i ja i moj tz jakosc szczytnie zdolni nie jestesmy
![]() ![]() dzieki za kciuki jadeee
#4510 |
Zakorzenienie
|
Obmierzyłam się właśnie i wg. tabeli rozmiarów mam 38, a miałam wcześniej 40-42
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Lusia jeszcze śpi ![]()
#4511 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A śnieg pada żeby kupy pozakrywać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To jakby chciała to my się tu zaprezentujemy oooo: DSCN2854.jpg DSCN2855.jpg Edytowane przez spradka Czas edycji: 2011-01-11 o 12:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edzia, Bydgosiu WOW, sporo Wasze dziewczyny już umieja... Mi też się marzy buziaczek ![]() ![]() Mam pytanie czy gotujecie dzieciakom kasze? np. jaglaną? tak mocniej rozgotować, zblenderowac można? i dodać np. do słoiczka z warzywami i mięchem?
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
Spradka, slicznosci ten malusi
![]() ![]() Kurcze, dziewczyny wspolczuje Wam problemow z zasypianiem Waszych dzieciaczkow. U nas czasami bywaja cyrki ale poki co mala kima w swoim lozeczku od zawsze w nocy. Kiedys, gdy nauczyla sie wstawac, odkladalam ja a ona pyk na nogi i darla sie bo nie potrafila sie polozyc i tak sie bawilysmy ona z rykiem a ja z zacisnietymi zebami. Bralam ja na rece to od razu sie uspokajala wiec nic jej nie bylo a chciala tylko spac na rekach wiec ja odkladalam i w koncu zalapala chyba (po kilku nocach), ze spac trzeba u siebie i spi. W dzien mala ma dwie drzemki. Okolo 11.00 zasypia u mnie na ramieniu a druga okolo 14.00 w wozku od razu po wlozeniu i wtedy spi okolo 2h. Odkad przestalam karmic piersia to w nocy nie chce jesc. Czasami zje raz okolo 23.30 - 00.00 i spi. Nie chwale za glosnio bo sie moze zmienic.. Edzia, brawa za wspaniale umiejetnosci corci. Moja nie potrafi tosi lapci ale robi juz pa pa. Macha psu, panu w tv i zabawkom ![]() I raczkowanie juz jej nie wystarcza. Teraz wstaje, trzyma sie czegos tam i idzie z radocha wielka ![]() Emerald, gratulacje 7 miesiaca dla Liwki i roku malzenstwa! ![]() ![]() Jutin, super filmiki Stefcia. Fajne ma granatowe wdzianko a Wy macie fajna podloge ![]() ![]() Nie wiem co jeszcze wiec ide poczytac poki mala se tarasuje.
#4514 |
Zakorzenienie
|
Bydgoś-u nas na osiedlu jest księgarnia z atrakcjami dla dzieci.Dużo książek dla nich i co tydzień spotkania z jakąś książką,zabawy.Prowadza to sympatyczni ludzie,ciekawie opowiadają,rozmawiają z dziećmi i bawią ucząc .DLa mnie rewelacja.Chodziłam z Zu w zeszłym roku,była zachwycona
![]() ![]() ![]() Komis też super pomysł,myślę,że coraz więcej ludzi przekonuje się do używek i korzysta. Powodzenia ! No i brawa za wymiary ![]() oklaski dla wszystkich mądrych i fizycznie zdolnych dzieci ![]() ![]() moja nadal nie raczkuje,woli siedzieć i stać-próbuje się łapać wszystkiego w zasięgu ręki i wstawać ,co oczywiście skutkuje wieloma wywrotkami ![]() ![]() chcę zdementować plotkę jakoby z drugimi dziećmi było lepiej ![]() jest lepiej ze względu na nasz spokój wewnętrzny i większość pewność siebie w postępowaniu,ale prawda jest taka ,że kazde dziecko ma inny charakter i od tego zależy całe postępowanie ![]() z T.udają mi się rzeczy,które z Zu za Chiny-Ludowe się nie dało ![]() T.sama zasypia odłożona do łóżeczka ![]() za to w nocy się budzi cholera co 2h!!! sama-nie-wie-po-co ![]() ki diabeł ![]() niby je,ale nie wiem czy to nie na tle tego (w)stawania ![]() albo może Zu ją wybudza ![]() nigdy się nie wybudzala a teraz jak zając pod miedzą ![]() nie mówiąc o tym,że tak często to nawet jako noworodek się nie budziła! Siala ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2011-01-11 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny może będziecie wiedziały...od jakiegoś czasu mała ma powiększone piersi i tak się zastanawiam czy to może być przez mięso ? Gotuję jej sama ale czasem podam danie z kurczakiem w słoiczku, jak np. gdzieś idziemy...Czytałam, że to może być kwestia hormonów poprzez te chickeny....ale ona je to może raz na 2 tygodnie
![]() Natomiast dość często podaję jej indyka albo rybkę...wyczytałam gdzieś, żeby odstawić na miesiąc drób...tylko co zamiast tego mam jej podawać ![]() A te cycuszki to naprawdę duże jak na takiego małego bobaska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
djerba Kornelcia też ma lekko powiększone cycunie ale pediatra oglądała i jest ok- myślę że jak masz wątpliwości to po prostu podejdź do swojego lekarza i niech ją obejrzy- szkoda się niepotrzebnie zamartwiać.
My dziś pierwszy raz jadłyśmy gotowaną przeze mnie zupkę z króliczkiem i wcinała że hoho ![]() Bygdoś myślę że pomysł z księgarnią fajny ![]() spradka oby to nic poważnego ![]() Edzia mała super zdolniacha jest ![]() No niestety ominąć się nie da jakoś damy radę w gorszych opałach się dawało ![]() A ja dziś odwiedziłam pracę i powiem Wam że niby chwila a tak jakoś odżyłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to gotuje mu duzo kasz - jedlismy juz jaglanke , jeczmienna, gryczana - my sami jemy kilka razy w tygodniu kasze z warzywami. Najbardziej mu smakuje gryczana, najmniej jaglanka (ja tez za jaglanka nei pzrepadam). Robie mu takie cieniutkie zupki - na samym wywarze warzywnym, bez mieska, tylko same warzywa. Sobie potem , mezowi i corce przyprawiam, a Wojtek je nieprzyprawione. W sumie to Wojtek je wiele rzeczy juz tych, co my jemy.... Przede wszystim duzo ryb. A ja dzisiaj dowód zgubiłam ![]() ![]() Muszę isc jutro na policję zgłosić zagubienie i wyrobie sobie nowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Ja jednak nei nastawiam sie w wychowywaniu na zbytnią "grzecznosć " dzieci. Nie lubię rygorów, ani zbyt ciasnych reguł, oczywiście jakieś są, ale uwazam, ze pzresadzanie z grzecznoscią dzieci nie ejst fajne. ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Byłam z Blanka na basenie
![]() Pieluszki mozna kupić na sztuki w sklepiku na basenie ![]() Alee sie cieszyła. Bałam sie że będzie się bała, bo tyle wody i wogole. Ale gdziee tam.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Jaatka-ja też nie lubię na siłę ugrzecznionych dzieci.Lubię grzeczne,ale mające własne zdanie
![]() ![]() Tośka za to na gryczaną kręci nosem ![]() ![]() Djerba-nie sądzę,żeby akurat od tak sporadycznego podawania kurczaka ![]() ![]() podałaś już soczewicę ? ![]() weganki wcześnie wprowadzają,więc chyba oki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zadomowienie
|
Doczytałam , nie chce mi sie cytowac
![]() ![]() Jaś słodziak ![]() Blanka na fotce wygląda na taką duuuużą panne ![]() Edzia - masz córe zdolniache ![]() I gratki za miesiączki ![]() Ponawiam pytanie o nauke picia z niekapka ![]() Byłyśmy dziś na długim spacerku - pogoda cudna ale młoda odmówiła spania , przez to po południu zrobiła taki cyrk bedąc skrajnie zmeczoną że rece mi opadły z niemocy ![]() Jutro przyjdzie ksiądz po koledzie to go poprosze żeby egzorcyzm nad małą odprawił ![]() Teraz odsypia - dam jej jeszcze pół godzinki i wybudze bo bedzie problem z wieczornym usypianiem . A mleko pod każdą postacią jest beeee ![]() A i przyjechała do nas moja mama na kilka dni ![]()
#4522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnei ja też myślę, że to nie może być wina mięsa, bo przecież nie podaję jej codziennie... ![]() Jak je dotykam, to malutką nic nie boli, ale są jakieś takie twarde i w środku coś wyczuwam... Nie chcę siać paniki, ale nie widziałam nigdy takich małych dzieci nago ![]() Tzn. może widziałam, ale nie zwracałam uwagi na cycuszki ![]() A co do soczewicy to jeszcze nie podałam, ale w najbliższym czasie podejdę i kupię. Daj znać czy smakowała jak już przyrządzisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2429379 4]heloł... no ładnie... 5 dni i tyle nadrabiania... ![]() najpierw się chwalę: wczoraj liwka skończyła 7 m-cy a moje małżeństwo rok ![]() tortu nie było ale częstujcie się lodami z owocami ![]() ps... dałam małej spróbować ciutkę lodów śmietankowych, chyba nic złego nie zrobiłam? ![]() ![]() tak w ogóle nadal nie mamy zębów i nie umiemy pełzać. jak chcemy dotrzeć do celu to się turlamy... dziwne to moje dziecko ![]() ![]() i od trzech dni sajgon w nocy. pobudki i ryk. zawsze w okolicach 3-3:30. trzeba poprzytulać, pogadać... wczoraj nawet w najlepsze sie bawić chciala... i w sumie tak sobie baraszkowała prawie godzine... ![]() a teraz ide was nadrabiac ![]() ![]() o lody, dawno nie jadłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
U nas picie z kubka jest na zerowym poziomie
![]() Blanka wali tym i rzuca, gryzie ustnik. i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||||||
Konto usunięte
|
Nie, punkt przedszkolny
![]() ![]() A tu strona przedszkola - sama nazwę wymyślałam ![]() TWÓRCZY MALUCH Cytat:
![]() Cytat:
![]() A czemu, Blanka nie lubi czy uczulona? Agu lubi, ale najbardziej chyba malinkę. O ja pierdziu, ale ma OCZYSKA cudne ![]() Cytat:
![]() No i nie wiem, czy pisałam wam, od soboty próbować będę przejść na bebiko 2, z nutramigenu. Po jednej miarce... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powiem wam, że co szef facet to szef facet. Konferencja zamiast 4-5h trwała 1,45 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Rozeznanie
|
Szaja- to przedszkole koleżanki fajnie wygląda
![]()
![]() |
#4527 |
Konto usunięte
|
Prawda? Nie byłam tam, za daleko na odwiedziny na razie, kilkadziesiąt km
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24309120]Nie, punkt przedszkolny
![]() ![]() A tu strona przedszkola - sama nazwę wymyślałam ![]() TWÓRCZY MALUCH Typowe ![]() A czemu, Blanka nie lubi czy uczulona? Agu lubi, ale najbardziej chyba malinkę. [/QUOTE] Ja kiedyś taki punkt przedszkolny otworze ![]() ![]() Blanka bardzo lubi owoce leśne. Ze słoiczka i soczki.. Malinkę bardzo i jagody w sumie też. a jak daję jej tą kaszkę to az ja wykrzywia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Szaja-ja gotuję zupki-bazy na cały tydzień
![]() ![]() ![]() zupka-baza to:marchew,ziemniaki,piet rucha albo/i seler,cebula/czosnek/por ,ostatnio dodałam kilka lisci kapusty pekińskiej i też pyszna wyszła-reakcji negatywnych brak 5min pracy,15-20gotowania,szybkie zblenderowanie i włala-obiadki na cały tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od kilku dni moje dziecko ma nową zabawę.Przypełza do kuchni,wdrapuje się po szafce i wyciąga torby z kosza,jak upadnie to znowu wstaje i dalej wyciąga torby.Ja wkładam je do kosza a ona znowu wyciąga i robi mi bałagan ![]() Załączam fotki mojej psotnicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.