|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg- cd. ZAPRASZAM!
Winyl, pałko, nie widziałaś moich "szczuplutkich" nóżek, one wcale takie nie są :P
Ale racja - nie narzekam, bo z reguły kiedy to robię, miesiąc później stan danej rzeczy pogarsza się. A ja chciałabym wrócić do stanu pierwotnego, kiedy dopiero zaczynałam narzekać:P Mam nadzieję, że trzymacie się grzecznie w to niedzielne popołudnie?
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
śniadanie?!
![]() Ja zaraz schodzę na obiad ![]() apropo śniadania, to musiałam się wkurzyć z samego rana! w domu nie było ŻADNEGO owocka do owsianki! wrrrrr
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na obiad kapusta gotowana (babcia zrobiła i jej się nie oprę), kurczak na parze i ryż
|
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
jestesmy razem ponad 4 lata, 2 miesiace temu on sie wyprowadzil..... wspólna decyzja - niezgodnosc charakterów....
zepsuło sie po ślubie a potem jeszcze dziecko i chyba nas to przerosło... Nie byliśmy małżeństwem takim jak kiedys.... On całe dnie w pracy bo wydatków duzo, ja kura domowa, pranie gotowanie pampersy.....masakra.... a do tego masa słów które mogłyby nie paść.... przez ten czas jak go nie było zmienilam sie strasznie i chce spróbowac jeszcze raz - ostatni... wiem ze rozstania i powroty to głupota ale mimo wszystko mi zalezy....
|
|
|
|
#4536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie boli brzuch po kapuście ![]() Cytat:
Właśnie tego się boję, że u mnie będzie to samo, niezgodność charakterów nas wykańcza Przemyśl sobie porządnie jeszcze 5 razy zanim się ostatecznie zdecydujesz.. chociaż z drugiej strony - lepiej żałować że się spróbowało, niż mieć do siebie wyrzuty, że, a, mogliśmy dać sobie szansę. Będę trzymała za Ciebie kciuki kochana, świetnie Cię rozumiem!
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie Therm Line II i powiem wam, że mnie strasznie po nim głowa boli
|
|
|
#4538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czuje sie źle sama ze soba. Napewno to, że jestem przed @ ma swoj udzial, jestem rozdrazniona. Ale to juz zbyt długo trwa. Z TZ nie uklada sie za dobrze, jestesmy dla siebie bardziej obojetni, uleciala radosc, usmiech. Nie wiem gdzie to sie podzialo. Sporo pracujemy, mamy dla siebie wieczory, zdarza sie ze weekendy, ale cos jest nie tak. Nie mozemy sie dogadac Ciezko mi z tym, ja sprzatam, gotuje, robie zakupy. On nie robi kompletnie nic. Zle mi z tym. W dodatku czuje sie gruba i zakompleksiona. W pracy roznie, szefowa jest beznadziejna. Ale zacisne zeby, bo niezla kasa
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z TŻtem na pewno się ułoży... Może wyskoczcie gdzieś do kina, albo przywdziej jakąś sexy bieliznę z rana i go przyatakuj?
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, że z tą sexy bielizną nie jest takie proste, bo to nie poprawia relacji w związku, a ile można wszystko naprawiać seksem... Trzeba usiąść i ze sobą szczerze pogadać, czego oczekujecie od siebie, co się popsuło i wymaga naprawienia w Waszym związku, itp.
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie robię wakacje od wizażu z okazji sesji. Jak tu przyjdę i zacznę pisać, proszę o baty i niereagowanie na moje rozpaczliwe prośby
![]() Generalnie jestem dumna, bo wczoraj, w trakcie juwenaliów, poczułam jak bardzo jestem w d**ie z wszystkim i tym sposobem znalazłam motywację. ![]()
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4544 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to chyba po prostu ludzka niedojrzalosc i tyle.... Człowiek jest zakochany, te wszystkie ach, echy.... A jak przychodzi SZARA, NUDNA codzienność to juz nie wiadomo w co rece włożyc ale ponoc robir postepy odkad jestem sama (o ile tak mozna to nazwac ), bo nawet moja mama, która raczej mnie nie chwali a komplenentów tez nie prawi (swoja droga nie wiem czemu ) stwierdzila dzis ze w koncu zaczełam o siebie dbac i NORMALNIE żyć![]() co do diety.... yhm... chociaż pije duzo wody i STARAM sie naprawde ograniczać słodycze i nie podjadać...---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
szkoda ze moj TŻ nie potrafi zbytnio znaleźć ze mnąwspólnych tematów....Ale co tam... Nadzieja matką głupich, lecz kocha wszystkie dzieci (mnie tez )---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
nie wiem czy TZ to się spodoba ale nie mogę dogadzać jemu zatracając swój cel życia... Głowa do góry! Masz nas
|
|||
|
|
|
#4545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis zadzwonilam o 14, jechalam na zakupy, moze chcial sie zabrac. A on juz - podkreslam juz byl podpity. Czy to jest normalne? co on ma wakacje cale zycie? nie mamy kontaktu caly dzien, nie wiem czy wraca ze mna do mieszkania czy bede sama. Jesli bede sama, spisze na kartce wszystko o czym chce pogadac ![]() co do diety, mam 48 dni do wakacji wybieram sie na 3 dni do Gdanska, tylko z bratem i kuzynem ale potraktuje to jak motywacje!---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() po prostu rece mi opadaja. najgorsze jest ze my rozmawiamy, ale on uwaza ze ja sie czepiam i na wszytsko narzekam. Taka nasza rozmowa. Za duzo czasu spedzamy razem. marzy mi sie wypad z kumpelami ktorych nawet nie mam, A nie mam bo dla niego sie przeprowadzilam i mieszkam w zupelnie nowym miescie. Co za osiol, kompletnie nic nie rozumie. jest mi smutno i źle, musialam sie wygadac
|
|
#4546 | |
|
Zadomowienie
|
wiem co czujesz..... Ja mam tak samo
wierze naiwnie że coś sie zmieni.... wiem że nie chcę tak dalej ale ciągnęłam bo a nóż widelec on się zmieni.... Wiem że to może głupie ale zapisałam się do psychologa.... Inaczej nie dałabym chyba dłużej rady.... Musisz dostrzec w sobie człowieka, zrozumieć że masz prawo do szacunku![]() ------ 6 km spacerku tuż po obiadku nóg nie czuję ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4547 |
|
Rozeznanie
|
No nadrobiłam wszystko.
Muszę się pochwalić że wreszcie dostałam pracę W sklepie odzieżowym ale na początek wystarczy. Jutro idę podpisać umowę i dogadać warunki. Dziewczynki ale wam współczuję z tymi TŻ-tami. Mój mi bardzo pomaga. Robi w domu wszystko jak ja nie mam czasu. Dzisiaj byłam na uczelni miałam kurs z wizażu od 8 do 15 na nogach, w sali upał jak cholera i jeszcze 30 dziewczyn siedzi w kupie obok siebie. Przychodzę do domku a tu obiadek podany pod nos, pranie wyprane i umyte podłogi. Nigdy nie było między nami czegoś takiego że tylko ja sprzatam, gotuje itd. A jeżeli chodzi o dietke to super: śn: Półtora pomidora pokrojonego w kawałki, mała cebulka w kosteczkę zalane jogo naturalnym z odrobiną soli morskiej i pieprzu ziołowego plus kromka chleba żytniego z polędwicą ziołową II śn: kanapka z Bieluchem, pieczonym schabem(wyrób taty), sałatą, ogórkiem i rzodkiewką, gruszka Obiad: botwinka zabielana jogurtem oraz ryż z sosem warzywnym z piersią indyka przyprawiony na słodko-kwaśno i surówka z młodej kapusty, jabłka i marchewki i dużo natki pietruszki Kolacja: serek wiejski lekki i wkroje do niego pomidora i rzodkiewki Obiad i II śn jest robotą mojego TŻta ![]() A jeżeli chodzi o uczelnię to jestem w czarnej
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacznij gotować dla siebie, głód mu ściśnie dupę i albo zacznie sam gotować, albo zacznie szanować Twoją pracę. Tak, bo faktycznie nie masz powodu się czepiać, te kobiety zawsze mają nieuzasadnione pretensje Przepraszam, że to powiem, ale Twój facet jest nieprzystosowany do mieszkania razem i, co najgorsze, widać, że nie ma ochoty na zmiany. Pachnie mi tu chęć na bycie starym kawalerem z syfem w domu i jedzeniem kebaba na obiad.Mieszkasz w Poznaniu? Wejdź na wątek społecznościowy, tam laski się umawiają razem na wspólne wypady. Wyjdziesz tu i tam, i znajdziesz kumpele. A pewnego dnia zrób się na bóstwo i wyjdź sama z chaty, może Twój facet zrozumie, że nie jesteś jego kuchtą, tylko kobietą, o którą trzeba dbać i szanować ![]() Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2011-05-22 o 18:45 |
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz racje, ja o tym wiem. Akurat w relacjach damsko męskich to sobie nie pozwole o nie obserwowalam go przez miesiąc, teraz wyciagne wnioski. Poza tym, to wszystko to kwestia wychowania. Tak nauczyla mamusia ze wszystko bylo pod nosem. ja dzisiaj niesamowicie pochlaniam slodycze. tak jakbym chciala sie napchac i pozegnac, bo od jutra zadnych grzeszkow!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to co piszecie jest przerażające
Mam nadzieję, że trafię na normalnego faceta, a jak nie to, że bardzo szybko się z nim pożegnam![]() Agniesikk, mam nadzieję, że będę miała takie podejście jak Ty... I że będę tak rozsądna
and this is crazy! But here's my indeks so trójka maybe. Edytowane przez psyhe666 Czas edycji: 2011-05-22 o 19:06 |
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to przeraża, ja bym nie wytrzymała!!! I najgorsze jest to, że w takiej sytuacji ciężko coś zrobić, bo jeśli facet się nie zmieni to a) rozstajemy się z Nim i cierpimy b) zostajemy z Nim i cierpimy tylko w inny sposób. Koszmar!
|
#4552 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dowalę się tutaj, bo muszę zacząć rundę nr 2.
![]() Co prawda trochę więcej niż 5, ale mieszczę się chyba w normie. Pozdrawiam Was wszyskie i życzę wytrwałości !
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
no co Wy dziewczyny, nie jest tak źle. jest po prostu leniwy! Okazuje sie ze 3 lata zwiazku to za malo zeby sie poznac. To jest przerazajace
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
-kromka ciemnego pieczywa z wędliną i twarożkiem, pomidorem, rzodkiewką i jabłko -pół gotowanej piersi (małej) z kapustą gotowaną -trochę musli z jogurtem naturalnym -kromka chleba z wędliną, pomidorem i rzodkiewką I dwie kawy, z mlekiem 2% bez cukru... I niedługo będę ćwiczyć ![]() Myślę, że się w 1200kcal zmieściłam
and this is crazy! But here's my indeks so trójka maybe. Edytowane przez psyhe666 Czas edycji: 2011-05-22 o 19:35 |
|
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
Hey słonka moje
Więc co do TŻ to u mnie rewolucja, odgrzewany związek nie jest dla mnie, skończyłam to po 1,5 tyg. nie czułam a na siłe nie będę się uszczęśliwiać, choć kandydat na ojca i męża był idealny ale co z tego jak uczucia wygasły - zostanie moim najpiękniejszym wspomnieniem, może za paręnaście lat będę żałować, ale co tam nie martwie się o to !Wróciłam do M(on mi tak namieszał w glowie ), bo tu czuje czuje, ale to znów duchem wieczny kawaler, wszystko ma gdzieś z dnia na dzień i w dupce wszystko, ale ja nie mysle o ślubie dzieciach itp. więc co mi tam szczęśliwa jestem, mnie traktuje dobrze jeśli o to chodzi A jeśli chodzi o mnie to masakra, rok paszteta ! to mało zapuszona taka jestem, czuje się okropnie! jeszcze przed @ to juz konkret i ruszam z Wami, a najgorsze jest to że TŻ się podobam a ja czuje sie fatalnie i tego nie potrafię zrozumieć
|
|
#4556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój facet to na szczęście był wychowywany tak, że umie gotować, wyprać rzeczy, czasem wyprasować A powiem Ci, że jak mój facet zrobi bałagan i gra na kompie, zapomina o bożym świecie, to biorę książki, które zawalają stolik, zwalam całą siłą na biurko, przy którym on siedzi i mówię, że nie zmieściły się nigdzie indziej, więc muszą tu leżeć- błyskawicznie wyłącza grę i sprząta. Ja już mu powiedziałam, że w wakacje ustalamy jeden dzień sprzątania i RAZEM to robimy, nie że ja wokół niego skaczę.Też pochłaniam słodycze. Wczoraj i dziś ![]() Cytat:
Boże, jaka ja durna byłam, chłopak mnie olewał i nie szanował, aż furczało, a ja za nim latałam jak głupia idiotka. Dopiero potem doceniłam swoją wartość. W związku też się człowiek zmienia, zaczyna myśleć mniej egoistycznie, ale nie można się w 100% poświęcać facetowi ![]() Co nie zmienia faktu, że też nieraz numery odwalam w związku Wpadam w histerię, jestem zazdrosna, burczę na faceta, bo mam zły dzień. Biedak... Mój facet też nie jest potulnym barankiem i mi zarzuci tekstem w stylu "Weź Ty się dziewczyno ogarnij, zadzwonię jutro, może ci przejdzie". Albo kiedyś, jak mój P. był strasznie chory, gorączka, zapalenie oskrzeli, a ja miałam jechać do niego do Krk. I on chciał to przełożyć o tydzień, to ja już taka załamka, płacz i teksty "To zerwijmy ze sobą! Ja nie wiem, po co jeszcze ze mną jesteś? Dlaczego nie zerwiesz, hm?!", a P. "wedle życzenia" i się rozłączył |
||
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jest tylko leniwy czy tylko jakiśtam - wszystko jedno. Jeśli nie będzie chciał tego zmienić w związku to ktoś ciągle będzie cierpiał. Wiadomo nie mówimy Ci - tragedia, gorzej nie mogłaś trafić itd . Pewnie pogadacie i się dogadacie i już . Ale często jest tak, że nie da się dojść do porozumienia, nawet w kwestii jakiejś głupoty i to może wiele zniszczyć. A tak swoją drogą to nie wiem, nie zdarzało się Wam gdzieś na 2-3 tygodnie razem wyjeżdżać itp?
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
echhhhh dziewczyny, oni są wszyscy tacy sami. tacy schematyczni. Jest kilka schematów i oni wokół tych schematów krążą. Ewelka, mój też jest nieprzystosowany do wspólnego mieszkania, myślę, że byłoby może nie tak samo, ale bardzo podobnie. i co teraz? wychowywać ich na nowo? matki im zrobiły krzywdy, ale czemu my mamy za to cierpieć?
Adusia, z kolei Twój z kolei nie miał miodu, a z tego co piszesz, to jest super i kochany... czyli też nie ma reguły. ech, z facetami. z nimi źle, bez nich jeszcze gorzej. Giovinezza! Ty czorcie. Jak egzamin?
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, jak nie lubię telewizji "dla mas", tak oglądam sobie x factora (choć znacznie, znacznie, znacznie bardziej kręci mnie brytyjska wersja) i tak się zastanawiam kiedy się tam pojawię hahahaha . Ciekawa jestem czy przepuściliby mnie choćby przez pre-casting, pewnie nie, ale nie mogę doczekać się dnia, kiedy będę na tyle nie-nieśmiała i nie-wstydliwa, że będę podbijać świat . Dziękuję dobranoc, nie zwracajcie uwagi na to co teraz piszę, mam jakąś dziwną fazę :P.
|
|
#4560 |
|
Zadomowienie
|
jeżeli chodzi o TŻ to znów to samo, ja dzwonie pisze itp - on jak znajdzie czas odpisuje... Boże po co ja wierze ze bedzie inaczej?!
![]() swoja droga właśnie wróciłam z kolejnego spaceru 6km ale z brzuszków dzis rezygnuję, wybaczcie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

.

zepsuło sie po ślubie a potem jeszcze dziecko i chyba nas to przerosło... Nie byliśmy małżeństwem takim jak kiedys.... On całe dnie w pracy bo wydatków duzo, ja kura domowa, pranie gotowanie pampersy.....
BLOGUJĘ

oprócz pożerania słodyczy :P Jak się mieszka z tż, jak w pracy?

żyć

obserwowalam go przez miesiąc, teraz wyciagne wnioski. Poza tym, to wszystko to kwestia wychowania. Tak nauczyla mamusia ze wszystko bylo pod nosem.