Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 21:09   #4531
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Olusia czemu? o 185 g przekracza 50 centyl, więc większy chłopak ( w końcu chłop ) ale są tutaj też maluszki z 90 centyla i to chyba dziewczynki o ile mnie pamięć nie myli

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Eirenne pare osób niezbyt mi bliskich juz sie pytało czy dam znać kiedy urodzę odpisałam ,że urodzę i będę go ukrywać do 18 roku życia

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:13   #4532
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

wróciłam od gin,
widziałam swoją córeczkę

Jestem w 35 tc a malutka waży już 2450g
Grubasek przytył 500g przez 18 dni,
a ja 1,8 kg.

Szyjkę mam bardzo krótką, bo ma tylko 1,5 cm,
ale jest twarda i zamknięta.

Następna wizyta za 2 tyg. i dopiero wtedy dostanę skierowanie do szpitala na wszystkie badania,
gin przewiduję, że wtedy może już będzie jakieś rozwarcie
no to ładnie rośnie malutka

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
czarna, i ja chce kupić jakieś naklejki, ale tez się boję, że będą odchodzić razem z farbą

prunelle
, ja też biore biofer, i za każdym razem prawie mi się cofa po nim.....
o nie, nie strasz mnie tak...

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
<ciach>

mój się boi że mały go ugryzie

super Idalia rośnie łądnie fajnie że wszytko ok

padłam

super że z synkiem ok wszystko

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Hej kobietki byłam rano w poradni patologii ciąży i niestety stwierdzono, że jest hipotrofia. Malutka jednak jest za malutka, trochę rośnie, ale za wolno. Ma 4 tyg. mniej w wymiarach niż powinna. Nie zostałam na oddziale, bo poza tym nic innego nie dolega ani mnie ani dziecku, więc zostaje czekać, odpoczywać i kontrolować. Dopóki przepływy są w porządku to malutka może spokojnie rosnąć w brzuszku Dopiero dziś dotarło do mnie, że jeśli cokolwiek będzie źle to mogę urodzić wcześniaka, a liczyłam, że będzie to po terminie...

Kupiłam miód spadziowy i będę się zajadać ciekawe ile na nim przytyjemy

A zaraz na spokojnie was doczytam
to wcinaj miodek ile wlezie niech rośnie i przybiera na wadze

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

bleee, jaki obrzydliwy,
nie mój tak nie wyglądał, chyba bym uciekła gdybym taki zobaczyła, fuj, ochyda wygląda jak brudny smark, aaaa, po co to wklejałas, bleee

mój był taki jakby mleczno-przezroczysty z smuzkami nitkami krwi i nie taki zbity

a ja dzis skręciłam łóżeczko, miał to zrobić TŻ ale był w pracy, a ja sie nie mogłam doczekać, a generalnie jestem z tych co i szafę skręca i kolanko wymienia
do tego odkurzyłam i umyłam podłogi.

a za chwile mąz przywiezie mi lody
no już już, zapomnij o tym

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
melduje sie wiec z KTG nic niepokojacego nie wyszlo szyjka miekka mam odstawic magnez i duphaston i czekac kiedy mala zechce wyjsc gin mowi ze moze to byc 2 tyg a moze dluzej lub krocej wiec ja chce wytrzymac do 21.02 a potem juz mi wszytsko jedno waga malej 2450 g
no ładnie, duża dziewczynka

Cytat:
fajnie ta mata wygląda

a ja się zaczynam zastanawiać czy kupić huśtawkę czy leżaczek
najpierw koniecznie chciałam huśtawkę,
ale teraz się zastanawiam czy może nie lepiej leżaczek, dłużej posłuży

a wy co macie, kupowała któraś z was huśtawkę?

moja na poczatku 31 tc ważyła 1455g
byłam dziś u koleżanki która ma 3 miesięczną córeczkę, mają huśtawkę rainforest i dziecko jakoś za nią nie przepada, no siedzi troszkę, czasem może się pohuśtać, ale woli i tak na macie albo na rękach

huśtawki to chyba tak do 9 kg z reguły, a leżaczek czasem może i dłużej posłużyć więc my pewnie taki leżaczek będziemy kupować

poza tym odprężyłam się trochę, bo dzisiaj na SR spytałam o te płytki krwi, może rewelacyjnie to to nie wygląda, jak spadnie poniżej 100 to nie dostanę niestety znieczulenia... no ale spaść nie musi, więc mam się nie martwić

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:14   #4533
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Twoja córcia to taka drobniutka będzie u mnie rośnie dorodny chłop

ja się wkurzyłam bo jutro mam na 8 a od 10 do 12 okienko i like it
hihi, też mam jutro 2 godzinne okienko, aleee mam galerię obok, to sobie skoczę obejrzeć ciuszki w C&A bo pisała któraś, że jest promocja

Stary 2011-02-15, 21:16   #4534
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
hihi, też mam jutro 2 godzinne okienko, aleee mam galerię obok, to sobie skoczę obejrzeć ciuszki w C&A bo pisała któraś, że jest promocja
u mnie w c&a sama lipa

[LEFT]
Stary 2011-02-15, 21:29   #4535
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko spoko dopóki ma się bezproblemową ciążę
Tylko skad mamy wiedziec ze wszystko ok, jesli nie sprawdzaja.
Ok moze jakies bole czy cos, ale tyle. Czasami moze sie cos dziac bez naszej wiedzy...

ja bylam na pogotowiu 2 razy w tej ciazy ale w 9 tyg i 13, bo mialam jakies objawy, a teraz nie wiem.
Brzuch sie stawia czasami ale to normalne, zreszta nie wiem bo nie mowia za bardzo co jest ok a co nie;/

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:32   #4536
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Olusia czemu? o 185 g przekracza 50 centyl, więc większy chłopak ( w końcu chłop ) ale są tutaj też maluszki z 90 centyla i to chyba dziewczynki o ile mnie pamięć nie myli
śmieję się

to już może odstaw ten miód żebyś go jakosik wycisnęła hehe
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:32   #4537
Ewelqa1985
Zadomowienie

patrzcie na to

http://www.plotek.pl/plotek/1,111758...jej_corce.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:46   #4538
gosikk_s
Zakorzenienie

Jokr, ten Twój gin to w ogóle mi się nie podoba Najpierw ta jazda z cc, i jeszcze nie chce dać skierowania na badania w kierunku cholestazy Co by mu szkodziło, że byłabyś pewna że to nie to...Duupek i tyle Upominaj się o swoje, i to poważnie mówię bo rodzina gotowa nie zauważyć że urodziłaś, i z góry uznają że sama ze wszystkim dasz sobie radę. A czemu nie, sama nie mieszkasz...

Agus, dziwny ten Twój gin, niektóre dziewczyny dużo więcej przytyły i nikt się na nie nie wydziera. Ostatecznie to Twoja sprawa, lekarz powinien interesować się głównie stanem dziecka. Ten chyba jakiś nadgorliwy...

Prunelle, super że synuś ma się dobrze, może się jeszcze obróci I oby płytki już nie spadły.

Izabela, ładnie córcia waży

Eirene, cieszę się że wszystko ok

Glodomorek, niefajnie ale jeszcze trochę czasu jest, może da radę malutką nieco podtuczyć tym miodem

Olusia, no i super

Ewelqa, czyli pozostaje czekać

Kasiapruszkow, nieźle duży chłopak się szykuje

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:47   #4539
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2011-02-15, 21:49   #4540
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

no owszem, niezwykłe technicznie ze względu na wiek i rodzaj pokrewieństwa, ale wydaje mi sie to całkiem naturalne , jesli spojrzec na to tak jak np rodzina, czy rodzeństwo oddaja swoje narządy na przeszczep, szpik, czy krew, zeby ratowac kogos z rodziny.
Słyszałam o przypadkach, gdy siostra siostrze rodziła dziecko, bo tamta nie mogła zajść. Ciekawe, że tutaj ta kobieta ma 2 siostry i żadna z nich sie nie zdecydowała, tylko dopiero matka, ale może to były wzgledy medyczne

Natomiast zupęłnie nienaturalne wydaje mi się ogólnie instytucja obcych, wynajmowanych surogatek za kase noszących ciąże i rodzących dzieci np celebrytów ( Nicole Kidman, Sara Jessika Parker... i pewnie jeszcze inne o których nie wiemy)
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:00   #4541
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

super,
muszą mieć jako matka i córka bardzo silną więź

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 22:03   #4542
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

cofam pytanie mamuski wlanise was doczytalam i Monti wrzucala ostatnio te wymioary o to mi choidzlo wychodzi na to ze moja maly jwest w polowie 90 centyla !!!
a i dizekuje wszytkim za trzymanie kciukow udalo sie maly jest dalej chlopcem i jak to gin powieidzl pokazuje swoja jajcarnie smialo,
ja oczywiscie nie widizlam bo to bylo usg na skeirownaie od mojej ginki na Nfz a to naprawde traca srednioweiczem, monitor mila tylko gin... wiec widizla cokoliwek tylko Tz stojacy za jego plecami ja nic , a do tego Tz stwieridzl ze i tak nic nie bylo widac na tym moniotorze - nie tak jak na tch usg co chodizlismy do tej pory prywanite... gin stwierdizl ze mam lozysko palaczki... a jak pytalm co z szyjka rozwarciem itp to powedizl ze na usg tego nie widac ... i ze moja prowadzaca gink apowinna mi to pwoeidzec...eh Nfz to moze tylko do choroby dprowadzic a nie wyleczcyc .... wiec teraz czeka na 22 lutego na wizyte u tamtej jak mnei nie zbada to ide jescze raz na usg prywatnei bo jak juz mam donoszona ciaze i lozysko IIIa stopnia dojzalosci to moge zaczac rodizc w kazdje chwili ??? nic nie wiem a ta moja lekarka mi nic nie mowi tym baridzj ten gin z usg jak do tej pory chodizlm to wsztko mi mowil tamten lekarz a ten to tylko tyle co musial - zcemu sie dizwie przeiez to za darmo bylo...

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kasiapruszków nie strasz z ta płcią!!! my tez już synka pokochaliśmy i cięzko byłboby zniesc zmiane...oczywiscie kochana zmiana no ale jednak. i tak mi sie przypomnialo ze na usg w 28 tc lekarz mowi do mnie, a co to mialobyc-chlopak?? bo nie widze. no moze to chlopak. i ja zwatpilam... chociaz na tym usg 3d w 20 tyg ewidentnie inny lekarz potwierdzil chlopca, wiec to chyba bedzie maly facet
no tak m,owili ze im pierwszy gin potwieridfzl chlopca a pozniej w 20tc ze jednak dizewczynka ale u ciebie pootwierdzil ze chlopiec wiec chyb achlopiec, ja mialam watpliwosci bo w 20 tc powiedizl ze chlopak a w 30 maly sie zaslanial i nie yl w stnaie gin potweirdzic plci i stad moje obawy

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
po wizycie wszystko ok jak na 32 tydzien to mam 9,3 kg na plusie nastepna wizyta za 2 tygodnie a jutro o 8 rano usg tabletki mam dalej tak brac tzn 4 razy dziennie fenoterol i isoptin a nospe forte 2 razy. lekarz powiedzial ze skoro nie boli to super. a jak by sie cos dzialo to od razu do niego przyjsc
Cytat:
Jestem w 35 tc a malutka waży już 2450g
Grubasek przytył 500g przez 18 dni,
a ja 1,8 kg.
Szyjkę mam bardzo krótką, bo ma tylko 1,5 cm,
ale jest twarda i zamknięta.
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziękujemy dziewczyny za kciuki
więc my po usg
mały waży tak ok. 2kg bo mam 4 podane 2169, 1836, 1912 i 1943 gin powiedział że mały waży tak około 1900-2000
poza tym wszystko ok, tylko zaniepokoiliśmy się troszkę bo wymiar ciemieniowy główki wyszedł w górnej granicy, tzn mieści się w normie ale jest już przy górnej granicy, lekarz powiedział że to nic nie znaczy każde dziecko jest inne, one nie idą z taśmy te dzieci hehe na te słowa mały się uśmiechnął widzieliśmy aż się wzruszyłam
leży główką w dół czyli się obrócił prawidłowo, jest śliczny mamy zdjęcie 3d ale jutro wkleję i mamy zdjęcie OGROMNYCH jaj tż jak zobaczył to mówi: wow jakie giganty aż się lekarz zaczął śmiać nie mógł przestać naprawdę duże ale powiedział że prawidłowe takie mają być no i według usg termin wychodzi na 2 kwietnia
na te moje bóle brzucha mam dalej fenoterol brać i ktg miałam robione i jest wsio ok kolejna wizyta 2 marca
Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Ja też już po wizycie, moja niunia w 31 tc waży niecałe 1435 g. Lekarz twierdzi, że będzie drobna będzie łatwiej urodzić
poza tym wszystko w normie, łożysko z przodu.
gratulacje ze z Waszymi dizeciaczkami tez wszytko ok

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
a za chwile mąz przywiezie mi lody
ja w tym tyg tez mamna lody ochote juz jedengo w tyg zjadlam jutromoze nastepnego wtrynie

Cytat:
chyba się zdecydowałam na matę
Lamaze Kosmos
Lamaze uwielbaim ta firme tam wsyztko jest sliczne

Cytat:
melduje sie wiec z KTG nic niepokojacego nie wyszlo szyjka miekka mam odstawic magnez i duphaston i czekac kiedy mala zechce wyjsc gin mowi ze moze to byc 2 tyg a moze dluzej lub krocej wiec ja chce wytrzymac do 21.02 a potem juz mi wszytsko jedno waga malej 2450 g
no to czekamy

Cytat:
Fabian po prostu wymiata
dzieki Olusia jzu doczytalam was i w posice Monti wypatrzylam moj maly w 36/37 ma 3230 !!! chyb anajciezsze dizecko na forum??
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:14   #4543
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
wiecie co a my nadal nie mamy imienia dla małego. wczoraj jak leżeliśmy wieczorem juz w łóżku mąż stwierdził że trzeba wreszcie coś wybrać. i zaczęliśmy się nabijać i wymyślać niestworzone imiona.....śmiechu co nie miała, dzidzia protestowała w brzuszku....
a imienia nadal brak....
A jakie macie propozycje?

Wanilia, zgubiłam parę miesięcy temu pierścionek od TŻta - prezent na Boże Narodzenie, znalazłam go miesiąc później pod dywanem... Także jest szansa, że znajdziesz obrączkę w najmniej oczekiwanym miejscu

monikal, dobrze, że jesteś już w domu, dużo zdrowia dla was

gratuluję, że tak pięknie dzieciaczki rosną

blackrose4u, właśnie dziewczyny polecały miód, że szybko się na nim tyje

tajka88, jak możesz to zrób usg, żeby być spokojniejsza, bo u mnie też "nic się nie dzieje" poza tym, że mam mniejszy brzuszek niż większość.

Dzięki za wsparcie choćby i urodziła się z trochę mniejszą wagą - byle tylko nie było innych problemów ze zdrowiem, to wagę zawsze można nadrobić. Dziś kończymy 33tc, jutro zaczynam 34tc zaczyna sprawiać mi przyjemność liczenie, bo wcześniej jakoś było bardziej obojętne. Chyba mnie zaraziłyście tym

Jakie są szanse, że mała zmieni ułożenie w brzuszku? Teraz jest ułożona miednicowo trochę w poprzek, trochę się wierci, ale jakoś niespecjalnie wygląda na zainteresowaną zmianą pozycji.

Dobrej nocki życzę i jak najmniej wstawania do wc w nocy
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:18   #4544
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość

tajka88, jak możesz to zrób usg, żeby być spokojniejsza, bo u mnie też "nic się nie dzieje" poza tym, że mam mniejszy brzuszek niż większość.

Jakie są szanse, że mała zmieni ułożenie w brzuszku? Teraz jest ułożona miednicowo trochę w poprzek, trochę się wierci, ale jakoś niespecjalnie wygląda na zainteresowaną zmianą pozycji.

Dobrej nocki życzę i jak najmniej wstawania do wc w nocy
[/COLOR][/COLOR]
Raczej sie nie da zrobic juz usg bo na nhs mi nie zrobia a prywatnie szukalam i nic nie znalazlam. nie ma tu prywatnych inekologow z tego co wiem...

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:22   #4545
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
śmieję się

to już może odstaw ten miód żebyś go jakosik wycisnęła hehe
o to się nie martwię
zresztą gin mi powiedział ,że czasem małe dziecko można trudniej rodzić, zależy jak się ustawi do kanału rodnego czy coś takiego nie słuchałam go już bo byłam podekscytowana buzią Fabianka
ja chcę mieć dużego chłopca ))

No i kupiłam matę
mogę iść spać spokojnie

dobranoc

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 22:25   #4546
Ewelqa1985
Zadomowienie

spokojnej nocki wam zycze ja sie zabieram znow za notatki to sie chyab nigdy nie skoczy ja chce juz poniedzialek juz teraz i natychmiast wrrrrrrrrrr.............. ....... ale mam humor

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-02-15, 22:37   #4547
Castia
Wtajemniczenie

jejuu ale mam silne bóle brzucha
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:41   #4548
agus87
Zakorzenienie

gossik no ano

teraz sie tez dowiedzialam, ze nie mialam robionych obowiazkowego badania na kile

albo wysteouje ona pod kilkunastoma nazwami
albo naprawde moj gin ma cos z glowa i nie zlecil mi tego badania
hmmmmmmmmm

taki fachowiec, tyle lat stazu ma ale o wszystko sie musze dopytywac
Stary 2011-02-15, 22:42   #4549
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja mialam scan w 29 tyg i pare dni, bo zmienialam szpital, ale to by bylo na tyle.
Tak sie zastanawiam jak oni sprawdzaja ze wystarczajaca ilosc wod jest albo ze za duzo a dziecko male. Bo to ze brzuch rosnie to nie zawsze malenstwo moze rosnac, a oni nie sprawdzaja;/ wkurza mnie to.
To samo z rozwarciem czy szyjka, nigdy polozna nie sprawdzala, a lekarza na oczy nie widzialam;/
Ja widzialam lekarza tylko raz, bo w moim regionie jest zawsze wizyta w szpitalu okolo 15 tygodnia ale jak ciaza wedlug nich jest ok to juz wiecej szpitala nie zobaczysz az do dnia porodu. Ale nawet ten gin nie badal podwozia ani nic

Cytat:
wszystko spoko dopóki ma się bezproblemową ciążę
No wlasnie... Ale jak Tajka napisala, skad my mamy wiedziec, ze jest ok, jak zadnych specjalnych badan lub po prostu sprawdzenia poprzez usg nie robia
Ja po prostu wierze, ze jest ok, bo brzuch rosnie, wiec licze na to, ze Nino tez. Dobrze sie czuje, wiec chyba nic sie u mnie zlego nie ukrywa ale... to tylko wiara

Cytat:
Raczej sie nie da zrobic juz usg bo na nhs mi nie zrobia a prywatnie szukalam i nic nie znalazlam. nie ma tu prywatnych inekologow z tego co wiem...
a probowalas w polskich prywatnych przychodniach? Koszt niestety jest, bo okolo 120 funtow raczej u wszystkich ale sprzet maja tez niezly, wiec mozna spokojnie nawet o 3 lub 4d poprosic
My sie jeszcze zastanawiamy, bo ja bym sie bardzo uspokoila po takim usg. Pozniej to juz ok, bo niedaleko do konca a zreszta po 32 to juz niewiele sie zobaczy. Wage jednak sprawdza i pomiary zrobia

No dziewczyny, tez ide spac. Jutro do roboty trza wstawac
Dobranoc

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 23:18   #4550
gosikk_s
Zakorzenienie

Ewelqa, dla mnie to piękne, i dowodzi siły matczynej miłości. Jak widać żadna z sióstr nie była zdolna do takiego poświęcenia. Dobrze że chłopiec urodził się zdrowy

Agus, nie badałaś WR? To się robi obowiązkowo na początku ciąży, ja w poprzedniej miałam też zlecone na koniec, teraz się okaże. Mój gin jest generalnie mało zrywny do badań, na HIV też mnie nie skierował i nie robiłam. A toxo kazał sprawdzić tylko raz na początku, choć powinno się powtarzać. Że już nie wspomnę o innych badaniach, o których dziewczyny czasem pisały a ja nawet nie wiedziałam co to Tak to już jest z lekarzami, jedni są nadgorliwi a inni wręcz przeciwnie...

Stary 2011-02-16, 05:46   #4551
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień dobry śpiochy

Cytat:
Lamaze Kosmos

fajnie się ruszają te pałąki i ładna muzyczka.
ale muszę się jeszcze zastanowić
oooo jaka ładna, muszę oblukać tą firmę

glodomorek jedz dużo tego miodku, to napewno się dzidzia poprawi

Cytat:

Ja też już po wizycie, moja niunia w 31 tc waży niecałe 1435 g. Lekarz twierdzi, że będzie drobna będzie łatwiej urodzić
Cytat:
no, kolejne dobre wieści

Cytat:

ja kupiłam huśtawkę

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
bylam na usg i gin powieidzl mi ze dziecko mam juz donoszone a to dopiero 36/37 tc do tego okreslil ze łozysko mam w stopniu juz dojzalym i dziecko wazy 3230 a i na szcescie synus zostal synkiem
no to super

Cytat:

Eirenne pare osób niezbyt mi bliskich juz sie pytało czy dam znać kiedy urodzę odpisałam ,że urodzę i będę go ukrywać do 18 roku życia
dobre

Cytat:
cofam pytanie mamuski wlanise was doczytalam i Monti wrzucala ostatnio te wymioary o to mi choidzlo wychodzi na to ze moja maly jwest w polowie 90 centyla !!!
a i dizekuje wszytkim za trzymanie kciukow udalo sie maly jest dalej chlopcem i jak to gin powieidzl pokazuje swoja jajcarnie smialo,
ja oczywiscie nie widizlam bo to bylo usg na skeirownaie od mojej ginki na Nfz a to naprawde traca srednioweiczem, monitor mila tylko gin... wiec widizla cokoliwek tylko Tz stojacy za jego plecami ja nic , a do tego Tz stwieridzl ze i tak nic nie bylo widac na tym moniotorze - nie tak jak na tch usg co chodizlismy do tej pory prywanite... gin stwierdizl ze mam lozysko palaczki... a jak pytalm co z szyjka rozwarciem itp to powedizl ze na usg tego nie widac ... i ze moja prowadzaca gink apowinna mi to pwoeidzec...eh Nfz to moze tylko do choroby dprowadzic a nie wyleczcyc .... wiec teraz czeka na 22 lutego na wizyte u tamtej jak mnei nie zbada to ide jescze raz na usg prywatnei bo jak juz mam donoszona ciaze i lozysko IIIa stopnia dojzalosci to moge zaczac rodizc w kazdje chwili ??? nic nie wiem a ta moja lekarka mi nic nie mowi tym baridzj ten gin z usg jak do tej pory chodizlm to wsztko mi mowil tamten lekarz a ten to tylko tyle co musial - zcemu sie dizwie przeiez to za darmo bylo...
ciekawe jak on na takim kiepskim sprzęcie to dojrzał, bo ja chodzę na 4d do prywatnej kliniki i ta babka nigdy mi nic takiego nie powiedziała, a łożysko napewno mam palaczki, bo u mnie wszyscy dookoła palą - mąż, rodzice, brat, znajomi -ciekawa jestem czy mi coś powiedzą przy rodzeniu

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
jak tam Castia przeszło Ci????????
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 05:51   #4552
gosiawolna
Rozeznanie

witam ja pije ciepla herbatke i zbieram sie na usg jak wroce to sie odezwe a do tej pory to spiochom milego dnia zycze
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 07:28   #4553
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie kupuję.

Cytat:
bylam na usg i gin powieidzl mi ze dziecko mam juz donoszone a to dopiero 36/37 tc do tego okreslil ze łozysko mam w stopniu juz dojzalym i dziecko wazy 3230 a i na szcescie synus zostal synkiem
No faktycznie klocek
Ja dzisiaj nawet przespałam, tylko co 2 h na siku się budziłam i tylko o 5 rano silny ból brzucha mnie zbudził, ale już ok Jajko zniosę do jutrzejszej wizyty. Ale najgorsze za mną, dzisiaj kończy dyżur w szpitalu ten koleś na którego nie chcę trafić

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 07:41   #4554
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie

ja nawet wyspana jestem zabieram sie za sniadanko a potem za nauke

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-02-16, 07:48   #4555
blackrose4u
Wtajemniczenie

po kolejnej nocy ja jestem bardziej zmeczona nogi mam jak z betonu. Ciężko mi się chodzi, leżenie z nimi do góry też mało co daje.
Kupowałyście może te żele chłodzące dla mam do nóg? Działa to jakoś? Bo zastanawiam się, może to coś by pomogło

Cytat:
Lamaze Kosmos

fajnie się ruszają te pałąki i ładna muzyczka.
ale muszę się jeszcze zastanowić
fajna, myśle że nie będziesz żałować

Cytat:
my nie kupujemy bo nie mamy miejsca

Cytat:
witam ja pije ciepla herbatke i zbieram sie na usg jak wroce to sie odezwe a do tej pory to spiochom milego dnia zycze
to trzymamy kciuki i czekamy na relacje po usg

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 08:00   #4556
gosiawolna
Rozeznanie

ja juz po usg synek jest dalej synkiem glowke ma juz na dole wazy 1989 gram a mam 32 tc pepowina trojdzielna czy cos takiego czyli dobrze, serduszko i wszystko inne tez. lekarz powiedzial ze waga jest bardzo dobra na ten tydzien tylko zeby nie wyszedl za wczesnie a tak to wszystko dobrze. jestem bardzo zadowolona z dzisiejszej wizyty lekarz powiedzial zeby chociaz do 2,5 kg dotrzymac to bedzie wszystko ladnie
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 08:15   #4557
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
ja juz po usg synek jest dalej synkiem glowke ma juz na dole wazy 1989 gram a mam 32 tc pepowina trojdzielna czy cos takiego czyli dobrze, serduszko i wszystko inne tez. lekarz powiedzial ze waga jest bardzo dobra na ten tydzien tylko zeby nie wyszedl za wczesnie a tak to wszystko dobrze. jestem bardzo zadowolona z dzisiejszej wizyty lekarz powiedzial zeby chociaz do 2,5 kg dotrzymac to bedzie wszystko ladnie

Super że wszystko ok

Stary 2011-02-16, 08:17   #4558
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
heh, skąd ja to znam, na nfz muszę prosić ginkę, żeby obróciła monitor do mnie, a i tak muszę głowę wyginać, żeby coś zobaczyć tam i faktycznie ekran ziarnisty i widać nie wiele... dlatego raz poszłam prywatnie i uspokoiło mnie to bardzo, bo wszystko mi powiedzieli, jak łożysko, ile płynu owodniowego i że wszystko w normie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
jak się dzisiaj czujesz? spałaś trochę?

gosiawolna, dobrze że synek jest nadal synkiem

ja już po kawce i spadam na zajęcia

Stary 2011-02-16, 08:27   #4559
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

Mozesz zrobic w prywatnej przychodni w manchesterze lub londynie.....
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 08:35   #4560
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ciekawe jak on na takim kiepskim sprzęcie to dojrzał, bo ja chodzę na 4d do prywatnej kliniki i ta babka nigdy mi nic takiego nie powiedziała, a łożysko napewno mam palaczki, bo u mnie wszyscy dookoła palą - mąż, rodzice, brat, znajomi -ciekawa jestem czy mi coś powiedzą przy rodzeniu
no jak do tej pory chodizlam a ostanio bylam na poczatku styczna na 4d to mi nigdy gin nie mowil o tym ze lozysko dojzale cyz palaczki, zawsze wszytko dobrze ze trojdzielne, i wogole ok, a ten z takim tekstem i teraz siedze i sei boje ze urodz e za chwile...

Cytat:
to super

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
heh, skąd ja to znam, na nfz muszę prosić ginkę, żeby obróciła monitor do mnie, a i tak muszę głowę wyginać, żeby coś zobaczyć tam i faktycznie ekran ziarnisty i widać nie wiele... dlatego raz poszłam prywatnie i uspokoiło mnie to bardzo, bo wszystko mi powiedzieli, jak łożysko, ile płynu owodniowego i że wszystko w normie
no kurna czlowiek sie polaszcyl ze za darmo to poszlam ale i tak jak nie urodze do marca to ide na poczatku marca prywatnei popatzrec na dizecko i zweryfikowac co z ta pepowina

mielgo dizonak mamuski
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości