Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 16:14   #4471
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
bo teraz mały zabiera wszystkie wartościowe rzeczy z Ciebie, a może zmieni jeszcze pozycje, mam znajomą, której synek zmienił pozycję dzień przed urodzeniem się
a co do męża, to nie martw się, mój też ciągle powtarza, że zrobi dziurkę w głowie małemu
no głupki, korzystaliby póki mogą, nie wiedzą, że po porodzie to nie tak od razu będzie można...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:18   #4472
woszczyk
Raczkowanie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Ja sie ciesze, że ten mój Szkrab jest dupką w dole, w sumie chciałam cesarkę... A jak mu tak wygodnie to tym bardziej niech siedzi Wizytę mam dopiero na 3 marca, mam nadzieję, że wtedy się dowiem więcej... Mogliby mi ustalic termin cesarki, powiedzieć cokolwiek, czy mam jechać do szpitala ustalic termin, czy jak... No normalnie mam teraz głowe pełna pytań ;P

A dzisiaj to mam tak ciężki brzuuuuuch... Jeny.

P.S. Oluś w 35 tyg ważył 2-2,2 kg Maluni taki chłopczyk mój
woszczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:38   #4473
blackrose4u
Wtajemniczenie

ego ego dzięki za pocieszenie wierze że będzie dobrze, ale mam dużo chwil niepewności i obaw

To faktycznie opłaca się te chusteczki za te 19zł

prunelle to pakuj póki pamiętasz

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:44   #4474
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
he he no to witam w klubie, ja wróciłam od lekarza
i zbadał mnie, powiedział ohoho rozwarcie mam juz na 1cm
zapytal czy jestem spakowana ja, że tak, a on, że to bardzo dobrze bo juz jestem na wylocie

mały ma się dobrze, coś chudawy jest ale dziwnie mi na odwal pomierzył Filipka mam wrażenie ale na wszelki wypadek idę zeżreć kilo miodu chyba

i zdążyłam do fryzjera iść wiec jestem super zadowolona, że maleństwo grzeczne i poczekało ładnie do 38tygodnia i do mojego fryzjera

jakoś do mnie nie dociera, że lada chwila moge rodzić

wyniki krwi odebrałam i mam super więc się ciesze, nawet płytki krwi mi podskoczyly wiec kamien z serca mi spadl
o to chyba będziesz następna

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
hej laseczki, ja po wizycie u gin, płytki krwi mi poleciały dramatycznie, jak jeszcze troszkę spadną, to trzeba będzie mnie "konsultować", nie mam pojęcia, czemu tak nagle żelazo się lekko podniosło, ale tabletki mi zmieniła na Biofer z Tardyferonu; ciśnienie znowu niskie, dziwią się, że chodzę w ogóle, ale tętno małego ok i rośnie ładnie, więc to tylko ja się "sypię" i łobuziak jest główką do góry, więc muszę z nim pogadać, żeby się do przekręcania przygotował, czasu trochę jeszcze ma, no ale...
oj dziecko Ci zabiera , nie martw się
dzidziuś może jeszcze się przekręci

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:58   #4475
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ja w ogóle nic nie brałam, dwa razy tylko no- spe w tej ciązy tak koło 7 msca, nie biore takich rzeczy bez wyraźnych wskazań, bo mają skutki uboczne, w końcówce ciązy to normalne, że macica się napina, że sa bóle jak na @ lub małe skurcze, dopóki wszystko pozamykane to ok.

Gratuluję 38 TC z tym, że medycznie donoszona jest od SKOŃCZONEGO 38 tc, ale oczywiście jak najbardziej mozna juz powiedziec że donosiłaś

co do Buscopanu, to chyba nie powinnas juz brać, skonsultuj to ze swoim lekarzem, ale z tego co wiem, od 37 TC nie powinno sie juz brać żadnej no spy, buscopanów, scopolanów itd.
no ja leciałam dłuższy czas na fenoterolu, nospie i takich innych no ale trzeba było czyms hamowac skurcze w 23tc
teraz wiem, że juz nie powinnam brac nic, ale jak pol nocy nie spie to mnie trafia wiec sięgam już po ten buscopan. w ciagu dnia jakos sobie radze, zajme sie czyms a w nocy to chce spac
w czw ide do gina i popytam czy sie czyms ratowac czy niech sie dzieje co chce ale nie wiem ile pociągne jak bede spac po 3h na dobe
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 17:31   #4476
agus87
Zakorzenienie

a to moje dzisiejsze bodziaczki i inne *******y

kupione w pepco

w serduszka 8 zl
w paseczki 6 zl
kaftanik 5 zl
czapeczka 3 zl
skarpetuszki 2 zl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1766.jpg (117,9 KB, 54 załadowań)
Stary 2011-02-15, 17:32   #4477
tajka88
Zakorzenienie

Hej
Czytalam was dzis troszke na telefonie, ale tz ma wolne wiec za duzo nie chce siedziec na necie. Pozniej moze poodpisuje

bylismy dzis na przejazdzce poza Londyn i kupilam tez farbe do wlosow, tlyko taka organiczna bo mam problemy ze skora. TZ bedzie dzis farbowal ciekawe co z tego wyjdzie;p

Pojechalismy na stare mieszkanie odebrac poczte i jak TZ otworzyl to narmalnie skoczylam z radosci hehe- czek ze zwrotem podatku przyszedl, a nawet nie wiedzialam ze dostane, bo tu nie musze co roku sie rozliczac... sami mnie rozliczyli - odrazu pojdzie do oszczednosci;P

agus87- spiochy superanckie

aha zapomnialam dopisac, wlasnie jemy z TZ na pol 500ml lodow haagendaz mniam mniam

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-02-15 o 17:39
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 17:33   #4478
87czarna
Zakorzenienie

agus87 mam te same body i śpiochy

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 17:37   #4479
izunia233
Zadomowienie

Hej kobitki końcu was doczytałam
znalazłam na internecie jak wygląda czop co prawda kota ale wstawię wam linka bo może nam odchodzi coś podobnego? http://www.bricattery.pl/nPorodmiotA.html
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 17:40   #4480
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

kupione w pepco

w serduszka 8 zl
w paseczki 6 zl
kaftanik 5 zl
czapeczka 3 zl
skarpetuszki 2 zl
jakie sliczności piekne. mam kilka takich kaftaników od bratowej
że też u mnie nie ma pepco
takie tam cuda są.
Stary 2011-02-15, 17:41   #4481
iizabelaa
Zakorzenienie

Dziewczyny,

wróciłam od gin,
widziałam swoją córeczkę

Jestem w 35 tc a malutka waży już 2450g
Grubasek przytył 500g przez 18 dni,
a ja 1,8 kg.

Szyjkę mam bardzo krótką, bo ma tylko 1,5 cm,
ale jest twarda i zamknięta.

Następna wizyta za 2 tyg. i dopiero wtedy dostanę skierowanie do szpitala na wszystkie badania,
gin przewiduję, że wtedy może już będzie jakieś rozwarcie
Stary 2011-02-15, 17:45   #4482
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Hej
Czytalam was dzis troszke na telefonie, ale tz ma wolne wiec za duzo nie chce siedziec na necie. Pozniej moze poodpisuje

bylismy dzis na przejazdzce poza Londyn i kupilam tez farbe do wlosow, tlyko taka organiczna bo mam problemy ze skora. TZ bedzie dzis farbowal ciekawe co z tego wyjdzie;p

Pojechalismy na stare mieszkanie odebrac poczte i jak TZ otworzyl to narmalnie skoczylam z radosci hehe- czek ze zwrotem podatku przyszedl, a nawet nie wiedzialam ze dostane, bo tu nie musze co roku sie rozliczac... sami mnie rozliczyli - odrazu pojdzie do oszczednosci;P

agus87- spiochy superanckie

aha zapomnialam dopisac, wlasnie jemy z TZ na pol 500ml lodow haagendaz mniam mniam
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
agus87 mam te same body i śpiochy

macie moze ta posciel ???????

http://allegro.pl/7el-posciel-dzieci...443191568.html
Stary 2011-02-15, 17:56   #4483
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

kupione w pepco

w serduszka 8 zl
w paseczki 6 zl
kaftanik 5 zl
czapeczka 3 zl
skarpetuszki 2 zl
śliczności

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

wróciłam od gin,
widziałam swoją córeczkę

a ja 1,8 kg.

Następna wizyta za 2 tyg. i dopiero wtedy dostanę skierowanie do szpitala na wszystkie badania,
o mój mały w 35t tez ważył bardzo podobnie bo 2470

a na jakie wszystkie badania masz dostać skierowanie?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 17:58   #4484
Montii
Zakorzenienie

Izabela rośnie Idalka, rośnie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:04   #4485
iweczka
Zakorzenienie

czarna, i ja chce kupić jakieś naklejki, ale tez się boję, że będą odchodzić razem z farbą

prunelle
, ja też biore biofer, i za każdym razem prawie mi się cofa po nim.....

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej kobitki końcu was doczytałam
znalazłam na internecie jak wygląda czop co prawda kota ale wstawię wam linka bo może nam odchodzi coś podobnego? http://www.bricattery.pl/nPorodmiotA.html

izunia
, jak przeczytałam o czopie kota to padłam ze śmiechu

[/QUOTE]
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:05   #4486
Castia
Wtajemniczenie

Iza no i bardzo ładnie. tylko się cieszyć

nudzi mi sie
Stary 2011-02-15, 18:06   #4487
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze ... a łudziłam się ,że będę mieć małe dziecko bo mój tż to 2500g ważył jak się urodził

a już kiedyś pisałam o tym, że mój gin wszystkie swoje pacjentki przed porodem wysyła na jeden dzień do szpitala,
i to się tak mądrze nazywa biofizyczny nadzór płodu
i tam w sumie robią ci ktg, usg, badają ginekologicznie, położna robi wywiad itp

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Izabela rośnie Idalka, rośnie
no rośnie
trochę poniżej 50centyla jest

ciekawe z jaka wagą się te nasze dzieci urodzą
Stary 2011-02-15, 18:12   #4488
Eirene1987
Zakorzenienie

dziękujemy dziewczyny za kciuki
więc my po usg
mały waży tak ok. 2kg bo mam 4 podane 2169, 1836, 1912 i 1943 gin powiedział że mały waży tak około 1900-2000
poza tym wszystko ok, tylko zaniepokoiliśmy się troszkę bo wymiar ciemieniowy główki wyszedł w górnej granicy, tzn mieści się w normie ale jest już przy górnej granicy, lekarz powiedział że to nic nie znaczy każde dziecko jest inne, one nie idą z taśmy te dzieci hehe na te słowa mały się uśmiechnął widzieliśmy aż się wzruszyłam
leży główką w dół czyli się obrócił prawidłowo, jest śliczny mamy zdjęcie 3d ale jutro wkleję i mamy zdjęcie OGROMNYCH jaj tż jak zobaczył to mówi: wow jakie giganty aż się lekarz zaczął śmiać nie mógł przestać naprawdę duże ale powiedział że prawidłowe takie mają być no i według usg termin wychodzi na 2 kwietnia
na te moje bóle brzucha mam dalej fenoterol brać i ktg miałam robione i jest wsio ok kolejna wizyta 2 marca

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Chciałam się pochwalic,że u mnie dzisiaj też wybił 38 tydzień!!!
gratki wielkie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Powiem ci że w dniu swojego ślubu zgubiłam pierścionek zaręczynowy. (...)
po 2 miesiącach pojechałam do mamy i odpięło mi się akurat ramiączko ze stanika - poszłam do łazienki poprawić je sobie - ściągam bluzkę - kłade na pralce a tam coś lśni........to był pierścionek. popłakałam się ze szczęścia. do tej pory nie wiemy jak mogliśmy go nie zauważyć - teraz mam 2 pierścionki zaręczynowe. jeden ten prawdziwy i drugi. jednak zawsze zakładam ten pierwszy.
fajna historia

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Dzisiaj według licznika zaczynam 39 tydzień
gratulacje

Cytat:
he he no to witam w klubie, ja wróciłam od lekarza
i zbadał mnie, powiedział ohoho rozwarcie mam juz na 1cm
zapytal czy jestem spakowana ja, że tak, a on, że to bardzo dobrze bo juz jestem na wylocie

mały ma się dobrze, coś chudawy jest ale dziwnie mi na odwal pomierzył Filipka mam wrażenie ale na wszelki wypadek idę zeżreć kilo miodu chyba
dobrze że wszystko ok i super że to już coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Stresuję się czytaniem o tych waszych czopach i rozwarciach

Dochodzę do wniosku, że powinny być osobne wątki dla każdego miesiąca- bo ja np. 31 tc dopiero... i gdzie mi tam do waszych 38 tc
ale jak to szybko leci dopiero dziewczyny z marca pisały ooo jestem w 34 tygodniu ooo w 35 a teraz ja też już zaczynam jutro 34

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
no głupki, korzystaliby póki mogą, nie wiedzą, że po porodzie to nie tak od razu będzie można...
mój się boi że mały go ugryzie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

wróciłam od gin,
widziałam swoją córeczkę

a ja 1,8 kg.

super Idalia rośnie łądnie fajnie że wszytko ok

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:13   #4489
Montii
Zakorzenienie

Izabela a mój trochę powyżej 50 centyla .... rośnie 200 gram na tydzień, w takim tempie może mieć 3,700 na koniec. plus minus...tylko ciekawe w którą stronę

oglądam maty i nie wiem na którą się zdecydować

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 18:15   #4490
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
śliczności

dziekowac

monti jak tam pierwszy dzien na uczelni, po feriach ?
Stary 2011-02-15, 18:15   #4491
Montii
Zakorzenienie

Eirenne super,że wszystko ok

[LEFT]
Stary 2011-02-15, 18:20   #4492
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziękujemy dziewczyny za kciuki
więc my po usg
mały waży tak ok. 2kg bo mam 4 podane 2169, 1836, 1912 i 1943 gin powiedział że mały waży tak około 1900-2000
poza tym wszystko ok, tylko zaniepokoiliśmy się troszkę bo wymiar ciemieniowy główki wyszedł w górnej granicy, tzn mieści się w normie ale jest już przy górnej granicy, lekarz powiedział że to nic nie znaczy każde dziecko jest inne, one nie idą z taśmy te dzieci hehe na te słowa mały się uśmiechnął widzieliśmy aż się wzruszyłam
leży główką w dół czyli się obrócił prawidłowo, jest śliczny mamy zdjęcie 3d ale jutro wkleję i mamy zdjęcie OGROMNYCH jaj tż jak zobaczył to mówi: wow jakie giganty aż się lekarz zaczął śmiać nie mógł przestać naprawdę duże ale powiedział że prawidłowe takie mają być no i według usg termin wychodzi na 2 kwietnia
na te moje bóle brzucha mam dalej fenoterol brać i ktg miałam robione i jest wsio ok kolejna wizyta 2 marca

gratki wielkie

fajna historia

gratulacje

dobrze że wszystko ok i super że to już coraz bliżej

ale jak to szybko leci dopiero dziewczyny z marca pisały ooo jestem w 34 tygodniu ooo w 35 a teraz ja też już zaczynam jutro 34

super Idalia rośnie łądnie fajnie że wszytko ok
Super, że z malutkim wszystko dobrze no i że taki prawdziwy mężczyzna z niego hojnie obdarzony przez naturę

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:21   #4493
agaaga89
Zakorzenienie

Dziewczyny, aż miło się Was czyta same dobre wiadomości gratuluję wszystkim Mamuśkom zdrowych dzieciaczków, ale jeszcze trochę ponoście maluchy w brzuchu ! Proponuję wątkową akcję zaciskania nóg ja wczoraj przeprowadziłam z synkiem poważną rozmowę, że ma nie wychodzić za prędko

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:26   #4494
Montii
Zakorzenienie

Eirenne super,że wszystko ok

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

agus87 nawet dobrze, oprócz komentarzy ' Ty jeszcze nie urodziłaś?! '' no bez przesady mam 3 tygodnie do terminu
najgorzej z moim pęcherzem, musiałabym co 10 minut iść siku no ale dałam radę, wtorki są spoko, gorzej z czwartkiem 8-18.45

[LEFT]
Stary 2011-02-15, 18:27   #4495
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
jest śliczny mamy zdjęcie 3d ale jutro wkleję i mamy zdjęcie OGROMNYCH jaj tż jak zobaczył to mówi: wow jakie giganty aż się lekarz zaczął śmiać nie mógł przestać naprawdę duże ale powiedział że prawidłowe takie mają być no i według usg termin wychodzi na 2 kwietnia

hahaha ale sie usmiałam. po prostu jest hojnie obdarzony przez nature
no w sumie jakby chcial to mógłby chapsnąć

no ale super ze wszystko dobrze
Stary 2011-02-15, 18:30   #4496
Glodomorek
Zakorzenienie

Hej kobietki byłam rano w poradni patologii ciąży i niestety stwierdzono, że jest hipotrofia. Malutka jednak jest za malutka, trochę rośnie, ale za wolno. Ma 4 tyg. mniej w wymiarach niż powinna. Nie zostałam na oddziale, bo poza tym nic innego nie dolega ani mnie ani dziecku, więc zostaje czekać, odpoczywać i kontrolować. Dopóki przepływy są w porządku to malutka może spokojnie rosnąć w brzuszku Dopiero dziś dotarło do mnie, że jeśli cokolwiek będzie źle to mogę urodzić wcześniaka, a liczyłam, że będzie to po terminie...

Kupiłam miód spadziowy i będę się zajadać ciekawe ile na nim przytyjemy

A zaraz na spokojnie was doczytam
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:31   #4497
Montii
Zakorzenienie

Glodomorek oj jedz duzo , jedz zeby malutka urosła powodzenia

[LEFT]
Stary 2011-02-15, 18:34   #4498
Jok3r
Zadomowienie

A ja po przeczytaniu jednego zdania Izy zaczelam sie nad czyms zastanawiac, ale o tym w klubie.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:35   #4499
Castia
Wtajemniczenie

Głodomorek wcinaj miodzik i winogronka, pij sok winogronowy. na pewno coś podskoczy na tym. trzymam kciuki
Stary 2011-02-15, 18:35   #4500
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Hej kobietki byłam rano w poradni patologii ciąży i niestety stwierdzono, że jest hipotrofia. Malutka jednak jest za malutka, trochę rośnie, ale za wolno. Ma 4 tyg. mniej w wymiarach niż powinna. Nie zostałam na oddziale, bo poza tym nic innego nie dolega ani mnie ani dziecku, więc zostaje czekać, odpoczywać i kontrolować. Dopóki przepływy są w porządku to malutka może spokojnie rosnąć w brzuszku Dopiero dziś dotarło do mnie, że jeśli cokolwiek będzie źle to mogę urodzić wcześniaka, a liczyłam, że będzie to po terminie...

Kupiłam miód spadziowy i będę się zajadać ciekawe ile na nim przytyjemy
Ojeju a już pochwaliłam, że dziś same dobre wieści... wykrakałam chyba. Dobrze, że sytuacja jest opanowana, a ja ściskam kciuki, żeby jednak córeczka rosła jak na drożdżach

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości