|
|
#4531 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Re: Psy
Z mojego Melmana zrobił się pies ' pasterski '
|
#4532 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Psy
hej Nimfo, już po
na szczęście nie było komplikacji, dziękuję Bogu że zdecydowałam się przyjechać jednak do Konstancina, dr Neska i chirurg operujący są fantastyczni. Nerka została uszkodzona przy sterylizacji, niestety. Co do komarów. Podobno bardzo dobrze działa mgiełka z olejkiem geraniowym. Kupuje się olejek eteryczny geranium ( w aptece np) i wkrapla kilka/kilkanaście kropli do wody, najlepiej w butelce z atomizerem. Odstrasza komary i kleszcze, zarówno u zwierząt jak i u ludzi. |
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie...a o sterylce mowi sie jak o zabiegu niemal RUTYNOWYM...
mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i szybko zapomnicie o tym. tymczasem my jutro w nocy jedziemy po nowego czlonka rodziny, ktory przylatuje do niemiec )
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak się zdecydowałaś Super, liczymy na jakieś zdjęcia nowego domownika jak tylko będziesz miała chwilę. Pies czy suczka? Bo chyba nie doczytałam wcześniej. Jak ja zazdroszczę takich małych szczyli w domu Też chętnie bym przytargała do domu jakiegoś futrzaka
|
|
|
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
dlatego ja bardzo starannie dobieram lekarzy.
i mam i dobrego ortopede i ginekologa. po prostu nie wierze "weterynarzom od wszystkieg". to sa jakby lekarze rodzinni-powinni kierowac do specjalistow, ale wiadomo, ze wola trzepac kase. oczywiscie dziewczna. jakze by inaczej ))
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie pamiętam jak ta specjalizacja w weterynarii się nazywa w każdym razie guru od nerek i układu moczowego ![]() Not o musisz się pochwalić tą nową dziewczyną jak ją przywieziesz Masz już imię czy dopiero jak ją odbierzesz będziesz wymyślała?
|
|
|
|
|
#4537 |
|
okrutnica jakaś... |
wiecie, ja nie oddałam jej pod nóż do kogoś przypadkowego, przejrzałam net pod kątem opinii nt tego gabinetu.
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Wtajemniczenie
|
agabil1, dobrze, że z sunią wszystko już OK, zdrówka dla niej
. A ja mam do Ciebie pytanie. Z racji, że jestem straaszną panikarą, a moja sunia jest świeżo po sterylizacji (tj. 3 tygodnie) możesz mi powiedzieć jakie objawy miała Twoja suczka i w jakim okresie po sterylce zauważyliście, że z nerką coś jest nie tak? Szukałam w Twoich postach, ale odpowiedzi na to pytanie nie znalazłam
|
|
#4540 |
|
okrutnica jakaś... |
Ondiine, objawy czyli przede wszystkim gorączka i brak apetytu pojawiły się jakieś półtora miesiąca po sterylce. Lekarze wciskali mi ż eto przeziębienie mimo że od razu chciałam robić badania. I tak ją przez kilka tygodni leczyli
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten post o weterynarzach którzy nie mają pojęcia o chirurgii a tną psa w żadnym wupdku nie miał być jakimś wyrzutem w stosunku do Ciebie
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
|
Cytat:
U mnie od wczoraj leje i problem komarów z głowy (z całego ciała również- tymczasowo niestety ) ![]() Królik
|
|
#4543 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Czy karmienie szczeniaka 4 miesięcznego 3 razy dziennie jest okej? Bo już mi się mieszają te wszystkie źródła
Jedni piszą, że 4 razy, inni 3, jeszcze inni 5...
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, 3 razy dziennie jest ok ![]() Moje od 5 miesiaca jadły 2 razy dziennie
|
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
oto moja zgredka. naprawde ma na imie greta, ale nie mowie tak do niej, bo to imie jest ohydne. moj chlopak mowi do niej critters.
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Moge dołączyć? Mam 5 miesięcznego cairn terriera. Za półtora tygodnia idzie na kastracje. Szczerze troche sie boje. Weterynarz wytłumaczył ze kastracje sprawi ze będzie jedynie spokojniejszy. Moze mi ktoś powiedzieć z własnego doświadczenia jak to zmieniło zachowanie psa? Czy nadal jest skory do zabawy? Czy chętnie wychodzi na spacery? Czy nadal zachowuje sie jak szczeniak bo uwielbiam patrzeć na jego wyglupy...
|
|
|
|
#4547 |
|
Zadomowienie
|
a macie jakiej problemy z nadpobudliwoscia seksualna?mpies gwalci nogi, poduszki, inne pieski? nadmiernie interesuje sie sukami?
|
|
|
|
#4548 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Interesuje mnie jedynie czy pies bardzo sie zmieni. |
|
|
|
|
#4550 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Karolina, kastracja nie wpływa znacznie na charakter. Ja znam psy/suki/koty/kotki po tym zabiegu i u żadnego zwierzęcia nie nastąpiła jakaś znaczna negatywna zmiana w zachowaniu.
|
#4551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4553 | |
|
|
Cytat:
Jedyne co, to nie czuć moczu - jak przywiozłam persa, sikał tak, że chciało się wymiotować- i nie znaczą terenu (tfu,tfu) , a są niewychodzące.
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
nie pokazywałam jeszcze mojego kundlusa - oto zuzka
|
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczeniory są takie fajne, a imieniem się nie przejmuj tylko od razu zmień to się szybciej przyzwyczai A jak nie to zostaw i Ty się przyzwyczaisz Moje dwa psy mają w książeczkach imiona których w ogóle nie używamy. Jakoś wygodniej mi było mówić skrótami i tak już zostało.
|
|
|
|
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
nie moge zmienic
)) moj chlopak ja tak nazwal ))
|
|
|
|
#4557 |
|
Zadomowienie
|
tymczasem trwa przemiana opetanca w grzecznego pieska
)moj pups juz siada na komende. oczywiscie za zarcie )
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie psiary
![]() może znacie jakaś zaufaną osobę z Warszawy, która miałaby ochotę na małego pieska? pilnie szukam domu dla 3 szczeniaków, zanim "właściciel" się ich pozbędzie w tajemniczy sposób ![]() więcej info tutaj -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post41567024
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Psy
Cytat:
no proszę ledwo przeszła przez próg a już komend się uczy ![]() A moja wczoraj naderwała pazura i jak przystało na panikare zrobiła małe przedstawienie, na szczęście pańcia opanowała sytuacje tylko nie wiem czy uciąć go w miejscu naderwania (dosyć wysoko) czy przycięcie wystarczy?![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
I przez 1,5 miesiąca wszystko było OK ? Sunia wesoła, z apetytem itd?
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

na szczęście nie było komplikacji, dziękuję Bogu że zdecydowałam się przyjechać jednak do Konstancina, dr Neska i chirurg operujący są fantastyczni.
Super, liczymy na jakieś zdjęcia nowego domownika jak tylko będziesz miała chwilę. Pies czy suczka? Bo chyba nie doczytałam wcześniej.
Też chętnie bym przytargała do domu jakiegoś futrzaka
) nie pamiętam jak ta specjalizacja w weterynarii się nazywa w każdym razie guru od nerek i układu moczowego