wymarzony pierścionek część XXI - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 13:57   #4531
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Butter chyba o tych samych trutkach mówimy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:06   #4532
asiuk
Zakorzenienie

Emilko, gratuluję

Butter, masakra z tymi molami :/

Właśnie wróciłam z budowy, czyli z nieotwartej jeszcze części CH Otwarcie jutro (to oficjalne), u nas zapierdziel do kwadratu 24h/dobę. Niektóre lokale się nie otworzą Nasz na razie prezentuje się super, zobaczymy, jaki będzie ostateczny efekt.

Ja z kolei rano jestem od razu gotowa do działania Nie mam problemów z porannym wstawaniem i myśleniem logicznym, nawet bez kawy.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:14   #4533
emi_lka
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny

Butter, moja mama też walczyła z molami spożywczymi, długo, ale udało się. Konieczne było odsuwanie a nawet rozkręcanie szafek, oczywiście pozbycie się wszelkich sypkich produktów ("źródłem" były suszone migdały chyba).
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:24   #4534
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Biia, a mogłabyś podać linka do tego wątku o walce z molami?

No właśnie myślę jeszcze o jakichś dodatkowych pojemnikach na jedzenie. Myślicie, że puszki metalowe są ok? Przez to nie powinny wleźć, nie?
nie mam zachowanego, ale to był chyba ten: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276173
mam w kuchni puszki metalowe i jak na razie tam nic nie wpełzło.
(albo o tym nie wiem )

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Miałam do wyboru 12-13.30 i wieczorne, ale to odpadało, bo kończę kilka razy o 20 pracę.

Mi podoba się idea porannego wstawania i wydłużenia w ten sposób doby, tylko trudno mi się zmobilizować, teraz będę mieć bezpośrednią motywację Raczej szybko się rozkręcam po kawie rano
jak się wstanie wcześnie to wiadomo: długi dzień. ale jak tu wstać wcześnie teraz nie będziesz mieć wyboru

Cytat:
A, dziewczyny, muszę się pochwalić, że zaczynam nową współpracę od tego tygodnia, cieszę się z tego wyzwania
gratuluję!

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Żartuję ..ale domyślam się że walka z nimi nie należy do najprzyjemniejszych.

W domu rodzinnym walczyliśmy długie lata z mrówkami- paskudy właziły wszędzie. Bałam się cokolwiek w domu jeść

Emi gratuluję
ataki mrówek mieliśmy w portugalii. właziły nawet do szafy. wszystko poszło do prania, spryskaliśmy jakimś sprayem z lidla, w kuchni pochowane wszystko do lodówki i spokój... dopóki nie wprowadził się do pokoju obok amerykanin i trzymał śmieci dopóki same nie wyszły
żadne lepy i pułapki nie pomagały.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:29   #4535
niuniuniau
Zadomowienie

Emilko gratuluję awansu

Co do godziny zajęc to stanowczo zbyt wczesna dla mnie, ja rano się długo rozkręcam. Sama chętnie bym pochodziła na konwersacje bo zauważam, że z braku kontaktu z językiem mówionym lekko się cofam, czasem gadam sama do siebie żeby kompletnie nie zapomnieć

Może uda mi się pogodzić udzielanie korepetycji, mam chętnego ucznia ale poziom raczej mało wymagający.

Butter zdjęcia na tym blogu są takie, że od samego patrzenia człowiek czuje ten zapach pyszności. Zaciekawiło mnie to ciasto buraczane, jeszcze nie spotkałam się z dodawaniem buraków do deseru w jakiejkolwiek formie
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:41   #4536
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja z kolei rano jestem od razu gotowa do działania Nie mam problemów z porannym wstawaniem i myśleniem logicznym, nawet bez kawy.
Mam tak samo. Od momentu poderwania głowy od poduszki działam w 100% sprawnie Rano mam najwięcej energii, wtedy mogę sprzątać, spacerować i do tego gadam jak najęta- w odróżnieniu od mojego męża , który budzi się ok godziny.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 14:46   #4537
emi_lka
Zakorzenienie

Ja też jak już wstanę, to po prostu działam Nie rozczulam się nad tym, która jest godzina no chyba, że zabaluję dzień wcześniej

Niu, fajnie, że masz chętnego na korepetycje, nie tylko odświeżysz język, ale i wpadnie kieszonkowe niezależnie od poziomu
Stary 2011-10-11, 14:50   #4538
biia
Wtajemniczenie

ja się zwykle długo rozkręcam. ale np. dzisiaj 6 h snu. zero kawy i żyję całkiem sprawnie nawet

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:55   #4539
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

dla mnie poranne wstawanie to jakiś koszmar przez prawie 2 lata (wcześniej-w poprzedniej pracy miałam dwie zmiany tydzień na 7, tydzień na 10) codziennie wstaję ok.5.45-6.00 i nie mogę się przyzwyczaić uwielbiam spać i nic na to nie poradzę
Moja idealna godzina do wstawania to 9

Cytat:
Dzięki

Z pewną znaczącą instytucją (sorki za poziom ogólności, ale nie chcę napisać za dużo) - przechodzę z poziomu wykonawstwa na poziom eksperckiej oceny

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

a, Miśku, kiedy będziesz w stolicy?
Gratuluję

Butter współczuję,choć nie wiem co to est.Ja miałam mrówki w aucie-masakra!
Koniecznie wrzuć pizzę na bloga

Moja koleżanka z pokoju w pracy ma chorobowe znowu nie będę mogła się pozbierać.Niedawno była na urlopie ponad dwa tygodnie, teraz chora

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2011-10-11 o 16:57
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:08   #4540
sanetka
Zakorzenienie

Emilko gratuluję

Moje spanie i wstawanie ostatnio nieco zaburzone.
Przyznam że jak mały robi tak jak ostatnio 3-4 pobudki przez noc to rano jestem delikatnie mówiąc wściekła
W lato jak wstawaliśmy karmić małego o 5 to już nie zasypiałam bo mi się nie chciało- czytałam książki zwykle. Teraz jak jest ciemno to śpię jeszcze do 7. Chociaż jestem wtedy gorzej niewyspana niż wcześniej.

Ale ja szybko padam spać, 21-21.30 max. A zdarza mi się już po 20 jak jest ciężki dzień

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:23   #4541
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Jasne, na Barskiej (Barska 37, Ochota).

A co to za indyjska restauracja? Chętnie kiedyś wypróbuję.
Dzieki
Ja polecam Katmandu http://www.katmandu.com.pl/
wystroj jest slabiutki, ale zarcie pyszne.
Na odwrot jak na starowce
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Ja wszystko w tym roku muszę kupić, bo mam buty i kurtkę sprzed 2 lat.
Ja mialam plaszcz od 5! i to kupiony za grosze, ale przezyl. Dzis kupilam ocieplany plaszcz w kolorze ciemnego fioletu i to w atrakcyjnej cenie, wiec jestem bardzo zadowolona. Jeszcze by mi sie przydaly plaskie saszki lub inne plaskie buty na taka pore jak teraz.
Cytat:
Cześć ... ale dziś pogoda...a feee.. tylko pod pierzynę wskoczyć z ciepłą herbatką i książką Tak chyba zrobię po powrocie do domu.
Ponoc w nastepny pon i wt w nocy ma byc mroz

Cytat:
A, dziewczyny, muszę się pochwalić, że zaczynam nową współpracę od tego tygodnia, cieszę się z tego wyzwania
Gratuluje, naprawde supermily taki awans
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 19:38   #4542
ButterBear
Zakorzenienie

Dziewczyny, walka trwa!
Jak odsunęliśmy szafkę, to myślałam, że się przewrócę! Wszystko, co było wytłukłam, żarcie wyrzuciłam. Kupiłam 2 różne trutko-pułapki...część już porozkładałam...Mam dość. Jak to nic nie da, to chyba wywieszę białą flagę i oddam im kuchnię

Wstawiłam na bloga przepis na pizzę, dla zainteresowanych

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 06:25   #4543
jodie
Zakorzenienie

hej.
niuniuniau wszystkiego najlepszego

wczoraj zrobiłam krem pomidorowy - szukam przepisu idealnego dla mnie lekko słodkiego ale też i pikantnego. czy któraś ma dobry przepis ? ten jest prawie idealny ale to jeszcze nie to
Stary 2011-10-12, 07:32   #4544
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Niuniu, wszystkiego dobrego, niech się córka dobrze rozwija, a przede wszystkim rozwiązania przejściowych mam nadzieję kłopotów z kasą i jak najlepszej relacji z tż
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 07:58   #4545
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Niuniu, wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęścia i pomyślności, dobrych relacji z mężem, pociechy z córeczki no i spełnienia wszystkich marzeń

Hania

Stary 2011-10-12, 09:08   #4546
hania811
Zakorzenienie

heloo

Niuniu wszystkiego najlepszego

Butter oby to one flagę wywiesiły!!

-------------
Byłam wczoraj na poszukiwaniach czegoś na grzbiet w ogromnym outlecie- we wszystkim wyglądam jak serdelek
Wróciłam więc wściekła do domu, zjadłam resztki pizzy, poprawiłam ciastem czekoladowym z gruszkami, zagryzłam to pistacjami i malinami i poszłam spać. Nic ze mnie nie będzie

Mówcie do mnie serdelek
Stary 2011-10-12, 09:13   #4547
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem hardcorowcem: godziny 7.30-9.00
o kurcze, jestem pełna podziwu że zdecydowałaś się na tak wczesną porę. Chciałabym pójść za twoim przykładem, może przejście z czasu letniego na zimowy mi to ułatwi.

Cytat:
gratulacje! mam nadzieję, że przyszła praca przyniesie Ci dużo satysfakcji! tylko nie oceniaj zbyt surowo

Cytat:
Dziewczyny, walka trwa!
Jak odsunęliśmy szafkę, to myślałam, że się przewrócę! Wszystko, co było wytłukłam, żarcie wyrzuciłam. Kupiłam 2 różne trutko-pułapki...część już porozkładałam...Mam dość. Jak to nic nie da, to chyba wywieszę białą flagę i oddam im kuchnię
Butter, do boju! nie daj się molom!

niuniuniau, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin - zdrowia, szczęścia, spełnienia w roli mamy, kochanki, gospodyni domowej i bizneswomen!
w końcu udało mi się zdążyć z życzeniami
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:14   #4548
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
heloo

Niuniu wszystkiego najlepszego

Butter oby to one flagę wywiesiły!!

-------------
Byłam wczoraj na poszukiwaniach czegoś na grzbiet w ogromnym outlecie- we wszystkim wyglądam jak serdelek
Wróciłam więc wściekła do domu, zjadłam resztki pizzy, poprawiłam ciastem czekoladowym z gruszkami, zagryzłam to pistacjami i malinami i poszłam spać. Nic ze mnie nie będzie

Mówcie do mnie serdelek
cześć Serdelku

nie przesadzaj, zapiszesz się zaraz po porodzie na magic bar i nie dość, że będziesz w dobrym humorze, to raz dwa zrzucisz cały nadbagaż
Stary 2011-10-12, 09:19   #4549
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć Serdelku

nie przesadzaj, zapiszesz się zaraz po porodzie na magic bar i nie dość, że będziesz w dobrym humorze, to raz dwa zrzucisz cały nadbagaż

Dobra , dobra..co będzie za rok to będzie. Teraz jest teraz, a ja nie mam w czym po bułki pójść. Mam 10 okryć wierzchnich na teraz- nic na mnie nie wchodzi. I to nie to że na brzuchu się nie zapina- to, to by mnie cieszyło. Nie wchodzi na ręce , opina cycki, boczki i dupę.- no MASAKRA.

Sorry że ja tak męczę tym tematem- ale to do mnie straszna trauma

Dobra, Serdelek idzie się nasmarować kremem na rozstępy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 10:05   #4550
carmelova
Zakorzenienie

Cześć
Cytat:
Dziewczyny, walka trwa!

Wstawiłam na bloga przepis na pizzę, dla zainteresowanych
O ja, współczuję i trzymam kciuki za walkę.
Cytat:

Dobra , dobra..co będzie za rok to będzie. Teraz jest teraz, a ja nie mam w czym po bułki pójść. Mam 10 okryć wierzchnich na teraz- nic na mnie nie wchodzi. I to nie to że na brzuchu się nie zapina- to, to by mnie cieszyło. Nie wchodzi na ręce , opina cycki, boczki i dupę.- no MASAKRA.

Nie martw się, szybko wrócisz do formy. Wiesz, że nie jesz za dwoje, tylko to wszystko wina wody. Znasz już płeć maleństwa? Mojej kolezance, która jest w 21tc właśnie na 100% potwierdzili, że będę miała córeczkę

Emilko gratuluję

Niuniu wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i szczęśliwego pożycia
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:05   #4551
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Serdelku, teraz są modne różnego rodzaju okrycia, poncza, kapy itd. Może coś takiego?
To by było dobre bez względu na wielkość brzucha, nawet później
Stary 2011-10-12, 10:40   #4552
asiuk
Zakorzenienie

Cześć! (specjalne pozdrowienia dla Sedelka )

Niuniu, spełnienia marzeń, spokoju ducha, zdrowia i radości

Dopiero teraz podoba mi się mój kolor włosów, musiał się trochę sprać.

Dziś głownie mam pracę na innym komputerze (iMac ) i nie za bardzo z Wami posiedzę.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Tak w ogóle zostałam zbesztana przez moich współpracowników (parkę małżeńską) Ja byłam pierwsza, potem dojechała koleżanka, bez męża (wiadomo, zawsze razem przyjeżdżają). Minęło kilkadziesiąt minut od jej przyjazdu i zadzwonił szef. Głównie koleżanka odbiera telefony, tym raz gdzieś sobie poszła. Szef zapytał, czy jestem sama (bo spodziewał się usłyszeć koleżankę), powiedziałam, że nie, że koleżanka jest. Szef zapytał o jej męża, powiedziałam, że go nie ma jeszcze, ale pewnie za chwilę będzie. I tyle.
Po jakimś czasie przyszedł kumpel i mnie ochrzanił, że go zakablowałam Ona mu zawtórowała i powiedziała, że miałam stwierdzić, że nie wiem, czy on jest (!?) i że go niby nie ma tylko w tej chwili.

Uważam, że jeśli miałam coś powiedzieć, to powinna mnie koleżanka uprzedzić, albo siedzieć na dupie i czekać na telefon - szef przeważnie dzwoni rano, bo sam przychodzi dopiero później.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-10-12, 11:04   #4553
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

Niuniu najserdeczniejsze życzenia!!! Szczęścia, miłości, spełnienia marzeń

Wczoraj spotkałam się z długo niewidzianą koleżanką, było przemiło...

Też muszę wybrać się do fryzjera, już mam odrost i sprany kolor.
Może jednak ściągnę ten kolor i zrobię blond...
albo wrócę do brązu

Asiuk nie przejmuj się, uważam, że nie można od nikogo niczego wymagać, jeśli się wcześniej nie poczyniło ustaleń...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Dzięki dziewczyny za gratulacje, jutro zaczynam.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Serdelku, teraz są modne różnego rodzaju okrycia, poncza, kapy itd. Może coś takiego?
To by było dobre bez względu na wielkość brzucha, nawet później
o właśnie, Haniu, to jest myśl

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 11:06   #4554
miskowa
Zakorzenienie

Właśnie wp...... muffinkę i się zastanawiam, czy nie lecieć po drugą.

Pierwszy raz na nie natrafiłam dziś w moim warzywniaku, do którego chodzę po śniadanie. Były jasne i kakaowe, na wierzchy krem idealny. Aż mi ślina leci na myśl o tym
Stary 2011-10-12, 11:08   #4555
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wp...... muffinkę i się zastanawiam, czy nie lecieć po drugą.

Pierwszy raz na nie natrafiłam dziś w moim warzywniaku, do którego chodzę po śniadanie. Były jasne i kakaowe, na wierzchy krem idealny. Aż mi ślina leci na myśl o tym
A ja właśnie dokończyłam moją Milkę Tofee Wholenut
Stary 2011-10-12, 11:19   #4556
ButterBear
Zakorzenienie

Serdelku, Misiek ma rację. Zainwestuj w ponczo lub kapę wykorzystasz po ciąży też. Chociażby jako osłona na kanapę...
Żartuję, to na prawdę dobry pomysł

Asiuk, w ogóle się nie przejmuj taką gadką. Jakaś dziwna ta koleżanka...mogła Cię uprzedzić i tyle...

A ja ogólnie jestem głodna - nie wiem na co mam ochotę nawet... Mam sałatkę, więc chyba zaraz ją wszamam....

Hania

Stary 2011-10-12, 11:31   #4557
asiuk
Zakorzenienie

Nie przejmuję się Zresztą już zakopaliśmy topór wojenny

Też muszę coś wrzucić na ruszt.

Ewunia

Staś

bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 11:53   #4558
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Niu wszystkiego najlepszego

Serdelku teraz idzie zima więc tak jak dziewczyny napisały, wszelkie okrycia dozwolone. To jest ciąża więc się nie łam, potem szybko zrzucisz.

Stary 2011-10-12, 12:04   #4559
emi_lka
Zakorzenienie

Nie mogę patrzeć na ten okropny wyraz "serdelek"
Zlitujcie się
Stary 2011-10-12, 12:08   #4560
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

A mnie dziś czeka ważny dzień, ten z klubu mam lekkiego stresa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości