Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 22:17   #4531
sygine
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Idę spać, więc kolorowych wam życzę

A jutro zaczynamy 39 tc
Stary 2011-07-02, 22:33   #4532
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mogę jeszcze trochę pomarudzić?

Bo tylko Wy mi zostałyście, a ja siedzę i ryczę.
ON nawet nie zapytał jak się czuję, czy nie pomóc, cokolwiek. Widzi, że ledwo chodzę bo ucisk na krzyż coraz większy, ale w ogóle go to nie rusza. Jak ja sobie poradzę z tym wszystkim jak jeszcze dziecko dojdzie?
Poza tym mam mega rozstępy na udach, teraz jak mam brzuch to wyglądam w miarę proporcjonalnie, ale po porodzie zamienię się pewnie w potwora w wielkim tyłkiem. Włosy nie widziały fryzjera 2 miesiące, chciałam iść teraz ale już wiem, że przez te moje plecy na bank tam nie usiedzę Ja wysiadam z tego pociągu
Już ja bym mu koszule wyprasowała Sytuacja jest jasna - masz prawo czuc się słabiej, więc korzystaj i lez sobie ile wlezie. Nie musicie jeśc codziennie obiadków, mieszkać w wysprzątanym mieszkaniu i chodzic w czyściusieńkich ciuchach. Niech się facet zastanowi, skoro powiedzieć mu nie można...
Ja juz też chcę być o te kilka kg mniejsza, wziąć sie za dietę, ćwiczenia, założyć jakies normalne spodnie, żeby nie cisnęło, żebym mogła swobodnie przełożyć się z boku na bok w nocy i nie stękać! Jeszcze tylko trochę... Ale do fryzjera to na dniach polecę

Sweet, ja bym jednak mężowi nawciskała, nie powinien zostawaić Cię w zaawansowanej ciąży tak totalnue bez kontaktu ze sobą. Chyba już czas, żeby panowie czuwanie włączyli, a balety na bok.
Ale za to wizyta super!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mój dziś mnie pyta "czy po porodzie bedziesz wyekploatowana?". no żesz... co to ma byc? mam byc jak skowronek czy jak? posprzeczałam sie z nim bo co to ma byc, nie moge sobie narzekac na nic?! jemu nie chodzilo o to (podobno na placu zabaw jakis gosc mu opowiadal ze jego zona miala straszne problemy zdrowotne po drugiej ciazy i teraz nie moze miec juz dzieci... a myslimy jeszcze o jednym wiec sie zmartwil), ale mnie wkurzyło. WYEKSPLOATOWANA, pfff...
Ciekawe określenie... Mój nie wierzy, że połogu jest 6 tyg., więc powiedziałam, ze zobaczę, czy sobie nie pzredłużę dla lepszego zdrowia, wszystko od niego zależy

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A my własnie wrocilismy do domu z ... WÓZKIEM!!!!!
Poka, poka

Cytat:
A w ogóle to zapomniałąm Wam napisać, że od wczoraj mam uczucie, jakbym za chwilę miała urodzić Mały kopie jakoś zupełnie inaczej niż do tej pory i bardzo nisko. Mam wrazenie ze mi miednice rozwali I ciągnie ten brzuch okrutnie... takie mam uczucie, że już ani cm więcej tam nie zmieszczę, a tu jeszcze cały kilogram powinien Tymek utyć.

Chociaż wczoraj znowu się nasłuchałam że urodzę mikrusa a nie normalne dziecko. Jedna ciocia taka mądra i miła była Bo brzuch ja w 5 miesiącu, więc i dziecko nie może być normalne... Brak słów na ludzką niedelikatność
Może się jakoś przekręcił... Jakie miał ułożenie na ostatniej wizycie?
A cioteczka, faktycznie...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:35   #4533
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Brumek czy Ty dziś kupowałaś szare Mutsy w Świecie Dziecka?? jeśli tak to Cię widziałam!!!!
A owszem To czemu nie podeszłaś i nie spytałaś czy ja to ja? (Śmiesznie by było, jakbym to nie była ja )
A jak mnie poznałaś?

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Brumek pochwal sie wózkiem
To Mutsy Transporter. Na dole załączam zdjątka

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Tutaj mąż dziubka
Jak już wiecie Szymuś pojawił się na świecie dziś o 16:50 przez cc.
3900 i 55cm.
Maluszek i mamusia czują się dobrze.
Narazie załączam zdjęcia, a żonka jak wróci do domu napewno dokładnie wszystko opisze
Brawo dziubku i gratulacje mężu dziubka Dziękujemy ślicznie, że nam osobiście napisałeś cudowne wieści

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
na usg mialam badane wody i szyjke - wod nie jest za malo (AFI 14cm) ale szyjka skrocila sie
ponad 2 miesiace temu jak mialam ja badana w usg dopochwowym to miala ponad 3cm, dzisiaj mialam 3 pomiary, zdaje sie ze na skurczu (jak to lekarz okreslil, chociaz ja zadnego nie czulam), czyli w momencie gdy byla najkrotsza i wtedy nie przekraczala 2cm, minimalnie miala 1,64
i jeszcze napisal ze ujscie wewnetrzne w ksztalcie stozka srednica 10mm

aha, maly ma ok 2670g - jak to lekarz okreslil: nie jest zabiedzony, wg tego usg termin porodu to 1.08, czyli przyspieszony jakies 2tygodnie
Mi nic te wymiary nie mówią, bo nigdy nie miałam takich dokłądnych pomiarów szyjki

Za to dziecko wielkie! To ciekawe kiedy urodzisz, czy ten termin z OM bardziej prawdopodobny czy jednak się przesunie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A konspira tak szczerze mówiąc nie za bardzo mi się podoba, dotychczas dzieliłyśmy się na bieżąco wszystkimi informacjami, kazda przeżywała ciężkie chwile innej, a teraz jakieś cyry. Mam focha i to na serio...
O, i tu sie zgadzam! Mi też się nie podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spac-mist-grey.jpg (79,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gond-mist-grey.jpg (66,7 KB, 47 załadowań)
Stary 2011-07-02, 22:37   #4534
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Może się jakoś przekręcił... Jakie miał ułożenie na ostatniej wizycie?
ZAWSZE do tej pory był główką do góry i już się zaczynałam martwić, że się nie raczy przekręcić na czas... Ale coś czuję, że zdążył
Stary 2011-07-02, 22:37   #4535
Stapelka
Rozeznanie

Dziubek - Gratulacje Szymka - piękny chłopak!

powiedzcie mi, na Waszych zdjęciach ze szpitali widzę że dzieci zawinięte w jakieś kocyki, rożki. Brałyście czy dają? bo w spisie rzeczy do mojego szpitala są tylko pieluchy tetrowe i ubranka a nic nie ma o kocykach czy rożkach.

Pan Metka bardzo mi się podoba)

Zaneta - super rymy, uśmiałam się
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:39   #4536
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
powiedzcie mi, na Waszych zdjęciach ze szpitali widzę że dzieci zawinięte w jakieś kocyki, rożki. Brałyście czy dają? bo w spisie rzeczy do mojego szpitala są tylko pieluchy tetrowe i ubranka a nic nie ma o kocykach czy rożkach.
U mnie koniecznie trzeba mieć. Zalecają kocyki, nie rożki. Ale to jedna z najważniejszych rzeczy z tego co mówią
Stary 2011-07-02, 22:45   #4537
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Tutaj mąż dziubka
Jak już wiecie Szymuś pojawił się na świecie dziś o 16:50 przez cc.
3900 i 55cm.
Maluszek i mamusia czują się dobrze.
Narazie załączam zdjęcia, a żonka jak wróci do domu napewno dokładnie wszystko opisze
Dzięki za pamięć o nas Gratuluję Tatusiowi!

Cytat:
Szczerze? Mnie ręce opadły i radość z całego tego forumowania...

Wózek super! Wydaje się być taki lekki i zwinny

Cytat:
ZAWSZE do tej pory był główką do góry i już się zaczynałam martwić, że się nie raczy przekręcić na czas... Ale coś czuję, że zdążył
Jak moja niunia się przekręciła, to jakoś tak łatwiej mi się oddychało, wygodniej schylało i czułąm się super Teraz jest już większa, więc nie jest tak wesoło, ale chociaż nóżkami w żebrach mi nie grzebie

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Ciekawe czy u Zanki się ruszyło po tym kolorowym śluzie?

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-07-02 o 22:47

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-02, 22:49   #4538
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
U mnie wszystko do ubrania dziecka na czas pobytu w szpitalu dają, łącznie z rożkiem. Swoje trzeba mieć tylko na wypis.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:49   #4539
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
A owszem To czemu nie podeszłaś i nie spytałaś czy ja to ja? (Śmiesznie by było, jakbym to nie była ja )
A jak mnie poznałaś?
No bo właśnie nie byłam pewna czy to Ty.. ja się kręciłam przy wózkach i Was zobaczyłam z tym Mutsy.. zobaczyłam laskę ze zgrabniutkim brzuszkiem i kręconymi włosami to od razu o Tobie pomyślałam przypomniało mi się że pisałaś że zdecydowaliście się na Transportera
głupio mi było i nie wiedziałam czy się wychylać czy to na pewno Ty
Ale powiem Ci że na żywo brzuszek masz mały ale wcale nie malutki widać że to zaawansowana ciąża bo cała jesteś drobniutka

Kurczaki... ale ten świat mały, pierwszy raz od 3 miesięcy wyszłam z domu i się na brumka natknęłam

a co do konspiry to też mi się to bardzo nie spodobało zgłaszam sprzeciw

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-07-02 o 22:51
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:52   #4540
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
głupio mi było i nie wiedziałam czy się wychylać czy to na pewno Ty
Ale powiem Ci że na żywo brzuszek masz mały ale wcale nie malutki widać że to zaawansowana ciąża bo cała jesteś drobniutka

Kurczaki... ale ten świat mały, pierwszy raz od 3 miesięcy wyszłam z domu i się na brumka natknęłam
Mi go tak wywaliło w tym tygodniu! 5 cm przybyło w pasie

A właśnie - przecież Ty leżysz! Więc co robiłaś na nogach?
Stary 2011-07-02, 22:54   #4541
editka2022
Rozeznanie

brumek bardzo mi sie podoba ten wozek
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-02, 22:55   #4542
wodaqua
Zadomowienie

Lecę lulu, bo małż woła Dobrej nocy!
Stary 2011-07-02, 23:00   #4543
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
brumek bardzo mi sie podoba ten wozek
Cytat:
Wózek super! Wydaje się być taki lekki i zwinny
Dzięki Jest leciutki, fakt. Chyba właśnie na tym najbardziej mi zależało, bo nie mam windy. Kolor wybrała natomiast mąż, bo mi się inny bardziej podobał Ale stwierdziłam, że w końcu to też jego dziecko, a i tak prawie wszystkie rzeczy ja wybrałam, więc niech ma poczucie, że może decydować na równi ze mną

Cytat:
Lecę lulu, bo małż woła Dobrej nocy!
Dobrej nocki

youyou
- czy ja dobrze pamiętam, że masz wanienkę Tega Komfort? Mogłabyś mi napisać jakie ona ma wymiary (szczególnie długość). Bo chyba taką kupimy i szukam jej miejsca w mieszkaniu
A macie do niej stojak?
Stary 2011-07-02, 23:08   #4544
83monia
Zakorzenienie

u nas, nie wiem jak teraz, dawali rożek (ale jeden - jak uświniony to kręcili nosem na wymianę...), ciuszki od biedy też (na 100% ubierali, potem trzeba bylo w swoje bo kolejnych nie dawali no i wiadomo - jakosc niekoniecznie powalająca...). ale teraz nie bede rozkowac, wystarczy jak mi zapakuja w tetre (nie wiem jak to robia, dla mnie czarna magia że dziecko sie z tego nie wyplątuje...)

NO MORE KONSPIRA!!!!

ide spac, wszystko mnie boli i mam zgage po pizzy...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 23:17   #4545
editka2022
Rozeznanie

fajan ta wanienka taga tylko tak sie zastanawiam jk sie sprawdzi wlasnie przy dziecku powyzej roku,u znajomych maly strasznie szaleje w wanience staje siada itp,uwielbia robic "myju myju"ale w tej zwyklej a w tej pewnie niebardzo takie wygibasy a dobrze jaks ie dziecko cieszy na kapanie,sama niewiem w sumie potem mozna juz w wannie kapac,zglupialam
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 23:23   #4546
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Mi nic te wymiary nie mówią, bo nigdy nie miałam takich dokłądnych pomiarów szyjki

Za to dziecko wielkie! To ciekawe kiedy urodzisz, czy ten termin z OM bardziej prawdopodobny czy jednak się przesunie

wielkie mowisz? jakos sie mu przyspieszylo ostatnio, no ale niech jeszcze w brzuszku siedzi bo ja nie gotowa jestem

piszesz ze czujesz dyskomfort, mnie w czerwcu sie pojawilo podobne odczucie, i z kazdym dniem jakby gorzej jest, czuje napor na szyjke, czasami uklucie

mnie tez sie nie podobaja takie tajemnice tym bardziej ze tu nie bylo z czego robic tajemnicy

youyou i brumek, wasze spotkanie w sklepie - niesamowite, swiat jest maly
swoja droga ciekawe ile razy mijalismy sie na ulicach, w sklepie itp ktorakolwiek z nas, gdziekolwiek mieszkamy, nie majac swiadomosci ze my to my
Stary 2011-07-02, 23:30   #4547
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
fajan ta wanienka taga tylko tak sie zastanawiam jk sie sprawdzi wlasnie przy dziecku powyzej roku,u znajomych maly strasznie szaleje w wanience staje siada itp,uwielbia robic "myju myju"ale w tej zwyklej a w tej pewnie niebardzo takie wygibasy a dobrze jaks ie dziecko cieszy na kapanie,sama niewiem w sumie potem mozna juz w wannie kapac,zglupialam
Ja roczniaka to już bym chyba chętnie w normalnej wannie myła Więcej radochy jest

Cytat:
wielkie mowisz? jakos sie mu przyspieszylo ostatnio, no ale niech jeszcze w brzuszku siedzi bo ja nie gotowa jestem

piszesz ze czujesz dyskomfort, mnie w czerwcu sie pojawilo podobne odczucie, i z kazdym dniem jakby gorzej jest, czuje napor na szyjke, czasami uklucie

mnie tez sie nie podobaja takie tajemnice tym bardziej ze tu nie bylo z czego robic tajemnicy

youyou i brumek, wasze spotkanie w sklepie - niesamowite, swiat jest maly
swoja droga ciekawe ile razy mijalismy sie na ulicach, w sklepie itp ktorakolwiek z nas, gdziekolwiek mieszkamy, nie majac swiadomosci ze my to my
Na pewno spokojnie jeszcze posiedzi w brzuszku, nie martw się
A świat mały, to fakt U nas tez duże szanse, że się kiedyś minęłyśmy. Chociażby w okolicach Inflanckiej
Stary 2011-07-02, 23:46   #4548
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Ja roczniaka to już bym chyba chętnie w normalnej wannie myła Więcej radochy jest

Na pewno spokojnie jeszcze posiedzi w brzuszku, nie martw się
A świat mały, to fakt U nas tez duże szanse, że się kiedyś minęłyśmy. Chociażby w okolicach Inflanckiej
nie nakrecam sie jeszcze, lekarz powiedzial ze mam prowadzic oszczedny tryb zycia, nie mowil by lezec plackiem, z czego wnioskuje ze jeszcze nie jest tak zle

na inflanckiej mialysmy spora szanse sie spotkac

dzis wypralam druga partie ubranek maluszka, tym razem w dzidziusiu, zapach delikutasny utrzymuje sie popraniu, w przeciwienstwie do loveli - po ktorym ubranka maja neutralny zapach

kurcze powinnam juz spac, jutro wstaje wczesniej, tesciowie wracaja z wczasow i na jedna noc zatrzymuja sie u nas
Stary 2011-07-02, 23:46   #4549
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobranoc
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-02, 23:50   #4550
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
ja spakuje kocyk, rozek tez mam ale zobacze czy go zabiore
ale na przyklad moja kuzynka, ktora niedawno rodzila, mowi by przygotowac dwa, bo pierwszy ubabrali krwia jak malemu krew pobierali do badan i lezal w takim wysmarowanym, do czasu az nie doniesli nowego

zamowilam koszulke alles
Stary 2011-07-02, 23:51   #4551
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
dzis wypralam druga partie ubranek maluszka, tym razem w dzidziusiu, zapach delikutasny utrzymuje sie popraniu, w przeciwienstwie do loveli - po ktorym ubranka maja neutralny zapach
Ja nie prałam jeszcze nic na razie i w ogóle do dzisiaj byliśmy w lesie. Ale dziś ten wózek kupiliśmy, a teraz, przed minut, usłyszałam dziwne odgłosy z pokoju męża. Idę zobaczyć, a on tam łóżeczko składa
Więc już też coraz bardziej czuć malucha w domu

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dobranoc
Dobranoc
Stary 2011-07-02, 23:54   #4552
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dobranoc
dobranoc

koszulke bede miec taka jak w zalaczniku
jeszcze na jedna musze sie zdecydowac i na biustonosze do karmienia, tu wybor bedzie trudny, nie obedzie sie bez mierzenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koszulka.jpg (30,2 KB, 31 załadowań)
Stary 2011-07-02, 23:57   #4553
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
koszulke bede miec taka jak w zalaczniku
jeszcze na jedna musze sie zdecydowac i na biustonosze do karmienia, tu wybor bedzie trudny, nie obedzie sie bez mierzenia
Przymierzałam ją kiedyś w sklepie
Stary 2011-07-03, 00:03   #4554
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie prałam jeszcze nic na razie i w ogóle do dzisiaj byliśmy w lesie. Ale dziś ten wózek kupiliśmy, a teraz, przed minut, usłyszałam dziwne odgłosy z pokoju męża. Idę zobaczyć, a on tam łóżeczko składa
Więc już też coraz bardziej czuć malucha w domu

Dobranoc
moj maz beze mnie by nie skladal tzn wie ze lubie takie monterskie tematy i zawsze mu asystuje - nie wyreczam go, bo tez musi miec jakies zajecia w domu a w wielu sytuacjach moglabym to rownie dobrze zrobic

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
Przymierzałam ją kiedyś w sklepie
iii?
ja mialam w planie dzis polazic za koszulami, ale ostatecznie czasu nie wystarczylo
te zamowilam przez net, wiec zobacze ja jak przysla
Stary 2011-07-03, 00:07   #4555
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
moj maz beze mnie by nie skladal tzn wie ze lubie takie monterskie tematy i zawsze mu asystuje - nie wyreczam go, bo tez musi miec jakies zajecia w domu a w wielu sytuacjach moglabym to rownie dobrze zrobic

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

iii?
ja mialam w planie dzis polazic za koszulami, ale ostatecznie czasu nie wystarczylo
te zamowilam przez net, wiec zobacze ja jak przysla
Ja też zawsze się z nim prześciguję w takich rzeczach, ale teraz chciał mi zrobić niespodziankę Więc się zamknął po cichu i składał. Ale na jego nieszczęście zaniosłam mu kolację, no i przyłapałam zanim jeszcze było gotowe

A koszulka na mnie niestety nie pasowała. Bo jak była dobra "na całości" to w biuście za mała. A jak w biuście dobra, to dużo za duża na reszcie ciała.
Stary 2011-07-03, 00:11   #4556
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Ja też zawsze się z nim prześciguję w takich rzeczach, ale teraz chciał mi zrobić niespodziankę Więc się zamknął po cichu i składał. Ale na jego nieszczęście zaniosłam mu kolację, no i przyłapałam zanim jeszcze było gotowe

A koszulka na mnie niestety nie pasowała. Bo jak była dobra "na całości" to w biuście za mała. A jak w biuście dobra, to dużo za duża na reszcie ciała.
hihi, to musi byc zawiedziony ze go nakrylas

mam nadzieje ze na mnie bedzie ok

zmykam spac, dobranoc!
Stary 2011-07-03, 00:29   #4557
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
hihi, to musi byc zawiedziony ze go nakrylas

mam nadzieje ze na mnie bedzie ok

zmykam spac, dobranoc!
Dobranoc
Powodzenia z teściami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 00:50   #4558
Natka_
Zakorzenienie

A my dopiero wróciliśmy od znajomych Chłopaki oglądali jakąś walkę.

Szymuś śliczny chłopczyk

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Natka za ostatni egzamin w sesji

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Natka, brawa za sesję!!!
Cytat:
Brawooooooo!!!!

Cytat:
Natka gratuluję końca sesji teraz możesz już spokojnie rodzić
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Natka gratuluje zdania egzaminu wiedziałam że zdasz nie było innej opcji

Cytat:
Natko, gratki za ostatni egzamin Możesz rodzic
Dziękuję Kochane

Cytat:
dziekuje wam za kciuki
na usg mialam badane wody i szyjke - wod nie jest za malo (AFI 14cm) ale szyjka skrocila sie
ponad 2 miesiace temu jak mialam ja badana w usg dopochwowym to miala ponad 3cm, dzisiaj mialam 3 pomiary, zdaje sie ze na skurczu (jak to lekarz okreslil, chociaz ja zadnego nie czulam), czyli w momencie gdy byla najkrotsza i wtedy nie przekraczala 2cm, minimalnie miala 1,64
i jeszcze napisal ze ujscie wewnetrzne w ksztalcie stozka srednica 10mm
tu jest tak, ze oni nie komentuja usg, dostaje tylko opis i z tym udaje sie do lekarza prowadzacego, wiec nie wiem co oznacza to ujscie wewnetrzne, czy to ok?

aha, maly ma ok 2670g - jak to lekarz okreslil: nie jest zabiedzony, wg tego usg termin porodu to 1.08, czyli przyspieszony jakies 2tygodnie

po wizycie zakupy i jeszcze pare rzeczy do zalatwienia, szybki obiad i padlam ze zmeczenia, musialam sie polozyc,w stalam o 20:00 i teraz nie wiem kiedy zasne...
Trzeba skonsultować to z lekarzem Nie martw się na zapas
A dzidzia już ma swoją wagę

Cytat:
A w ogóle to zapomniałąm Wam napisać, że od wczoraj mam uczucie, jakbym za chwilę miała urodzić Mały kopie jakoś zupełnie inaczej niż do tej pory i bardzo nisko. Mam wrazenie ze mi miednice rozwali I ciągnie ten brzuch okrutnie... takie mam uczucie, że już ani cm więcej tam nie zmieszczę, a tu jeszcze cały kilogram powinien Tymek utyć.

Chociaż wczoraj znowu się nasłuchałam że urodzę mikrusa a nie normalne dziecko. Jedna ciocia taka mądra i miła była Bo brzuch ja w 5 miesiącu, więc i dziecko nie może być normalne... Brak słów na ludzką niedelikatność
Wychodzi na to, że Tymuś się obrócił

A takim głupim gadaniem Kochana się nie przejmuj, ja też wysłuchiwałam przeróżne komantarze na temat wielkości brzuszka. Przykre to, bo kobiecie w ciąży nie powinno się takich głupot gadać chociażby z tego względu, że każdej z nas zależy na zdrowym dziecku i niemiło jest wysłuchiwać...
Ty urodzisz zdrowego pięknego chłopczyka, wszystko jest w jak najlepszy porządku!!

Wózek śliczny

I ja się też muszę pożalić, że to jak się zachowała Dziubek ani trochę mi się nie podoba... Po to tu jesteśmy żeby się wspierać!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 00:54   #4559
brumek
Zakorzenienie

O, mam towarzystwo

Dzięki Natko

Ja właśnie siedzę w sieci i usiłuję wybrać najlepszą maść na popękane brodawki Nie chcę kupować od razu, ale wiedzieć po co wysyłac męża w razie czego
Stary 2011-07-03, 05:26   #4560
pieleszka
Wtajemniczenie

dzień dobry
od piątej nie śpie, a zasnęłam ok północy...to poszalałam z ilością snu
ostatnio nie mogę spać, bo momentalnie jak leżę - nawet na płasko tzn. na plecach, drętwieją mi ręce i paluchy puchną i takie mam dziwne uczucie, jakbym się poprzedniego dnia napracowała w polu... i taka zdrętwiała się wybudzam i nie ma mowy żeby spać dalej...a ja raczej z tych co potrzebują z 8 godz snu, więc pod koniec dnia będę pewnie jak zombie

szymonek dziubka śliczny tatusiowi też oczywiście gratuluję

a konspira to nie fajne zagranie

brumku fajny wózeczek rzeczywiście tak "lekko" wygląda

idę chyba sobie kawkę zrobię... i tak już nie zasnę...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości