|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() nooo barrrrdzo szybko, no to moje poklony dla niego, za chwile zacznie ci smigac na czworakach
![]() |
#4532 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
![]() agnieszka_pe25, byłam o 3 nad ranem , ale szybko wydoiłam i poszłam nyny ![]() amarcia ![]() gusia, ja usypiam Pepe w łóżeczku, siedzę przy nim, trzymam za paluszek, oczywiście ma smoka oraz pieluszkę i czasami puszczam mu kołysanki z zet kids, staram się go już wyciszać przy ostatnim karmieniu, gasząc światło, czasami przysypia mi już na rogalu do karmienia, staram się już nie mówić do niego, trzeba dużo cierpliwości, kiedyś trwało to nawet 2 godziny, teraz czasami 10 minut ![]() Co do mojego karmienia, to Pepe tylko raz przystawił się do piersi ![]() ![]() Dlatego dalej ściągam, ale staram się to unormować i robię to teraz średnio co 4-6 godzin, aby, tak jak wczoraj, móc spokojnie wyjechać z domu. W niedzielę mamy roczek mojej bratanicy, więc nie będę z laktatorem latać ![]() Pepe zjadł o 9 mleko z probiotykiem i w ciągu 10 minut zrobił wielkie kupsko ![]() ![]() Teraz leży w łóżeczku i bawi się zabawkami na pałąku ( słyszę, jak dzwonią ![]() Miłego dnia mamuśki ![]() Ważę 2 kg mniej niż przed ciążą ![]() Pepe ma dzisiaj 3 miesiące ![]() Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-08-11 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na drugim 41 i 40 ![]() Cytat:
![]() Eda zrobił tak samo, ale na razie raz ![]() Chodzi o to, ze zazwyczaj dzieci zaczynają od przekręcania się z brzuszka na plecy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy okazji - Anusia a kiedy swój albumik założysz i będziemy mogłby Cię poznać ![]() ![]() Cytat:
Aga_Pe tyle rzeczy na raz i wszystko na jeden palec? Jak to możliwe? To gdzie ty tego palucha podstawiasz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moze akurat, gdzieś blisko mojego zaprzyjaźnionego miasta w DE? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brawka i gratki dla Karoli ![]() ![]() U nas nocka super! kolejna super ![]() ![]() ![]() Tylko dlaczego Tonuś tak mało śpi w dzień? Czy on potrafi w ciągu dnia spać tylko w wózku podczas spaceru? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale ja w spacerówce jeszcze nie próbowałam, bo myślałam że jest za mały na spacerówkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=agnieszka_pe25;2868 7649 w zwiazku z tym ze waga po 3 tyg dopiero co drgnela, a ciuchy luzne, to sie zmierzylam juz nigdzie nie mam 3cyfrowego numerka ![]() ![]() stracilam 2 cm w najszerszym miejscu- fald brzucha +boczki ![]() ![]() Mateusz nabył nowej umiejętności nauczył się chwytać w ręce ![]() wczoraj dwa razy zdarł sobie kocyk z nóg i założył na głowę a jak już złapię np pieluszkę, to się skupia ( bardzo głośno ![]() ![]()
![]() |
#4536 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na miejscu twojego męża wybrałabym firmę, w której będzie mógł się rozwijać no i oczywiście, żeby mu jeszcze dali lepsze warunki finansowe od obecnych. Trzymam ![]() Komputer już na szczęście mam, ale jak tak ostatnio kilka razy byłam zmuszona korzystać z laptopa męża, to powiem wam, że zaczynam się przekonywać i nie wiem, czy nie porzucę mojego stacjonarnego ukochanego staruszka na rzecz jakiegoś laptopika. Bardzo się cieszę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czasem właśnie takie mieszanie super wychodzi. Pamiętam jak miałam tak jasny blond, że już mi się włosy błękitne zaczynały robić, więc postanowiłam przyciemnić i wyszła mi ciemna kupa (dosłownie), więc zrobiłam dekoloryzację, nałożyłam jeszcze 2 farby (cud, że nie wyłysiałam) i potem wszyscy pytali, co to za kolor, bo serio super wyszło. Oczywiście jak chciałam ponownie na taki zafarbować, to już aż tak fajny kolor nie wyszedł, a powtarzać w całości tego pierwszego zabiegu już nie miałam odwagi ![]() Agnieszka_pe gratuluję ubywających centymetrów ![]() ![]() Matallewar po cichutku ![]() ![]() Antropia ja nawet się boję iść do okulisty, bo wiem, że mi się wzrok pogorszył. A najgorsze jest to, że ja już miałam okulary, ale w nich nie chodziłam, bo jakoś nie lubię i wolałam widzieć niewyraźnie niż je nosić, ale teraz już chyba nie będę miała wyjścia, bo prawie nic nie widzę. Ostatnio do obcego faceta na ulicy zawołałam tato :szok: Jak podeszłam bliżej okazało się, że facet jest łysy (mój tata jeszcze ma włosy) i zupełnie niepodobny (tylko koszule i spodnie miał podobne). Także ewidentnie czas do okulisty, tyle że już raczej okularów nie kupię, tylko od razu szkła, bo wiem, że okulary znowu leżałyby w szufladzie. W sobotę na 2 tygodnie przyjeżdża moja siostra ze swoim synkiem. Muszę jeszcze jutro skoczyć do sklepu coś dla niego kupić. Chyba wszyscy razem pojedziemy na ten czas na działkę do moich rodziców, więc może się tak zdarzyć, że zniknę na 2 tygodnie, ale to się jeszcze okaże. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem ze pisalas ostatnio ale jako automatycznie myslalam ze z brzucha na plecki u nas dzisiaj znowu cyrki z piciem chyba kolki, kzyki niemiloserne, wcz ostatna kupa ze sluzem, dzisiaj niby ok, ale znow wysypka wraca. skonczyl mi sie infacol, espumisan nie dziala, co mam kupic? bobotic? ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
wazne ze macie w ncy sukcesy a moj palec... no coz chodze w sandalach i taki efekt jest.... domi ma sandaly z taka mega twarda podeszwa i cholernie boli jak depta a robi to namietnie Agnieszka.M tobie ale historie sie przytrafaja ![]() ![]()
![]() |
#4538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z plecków na brzuszek, to raczej celowo, bo długo nad tym pracował ![]() U nas też prężenie przy jedzeniu. Pomimo boboticu ![]() Ale na bąki pomaga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bylam u lekarza we wtorek na U3 i tez nie mierzyli Nadii obwodu klatki piersiowej Cytat:
![]() Pomalutku bedziemy probowac. Nadia tez zasypia czasem przy wieczornym karmieniu jednak odlozona do lozeczka krzyczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana, ja mieszkam w Niedersachsen Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Amarcia ![]() Aga_pe25 ten bobotic chyba ostatnio chwaliła anulinka, u nas espumisan też nie działał, jedyne co trochę pomagało to debridat ale on jest na receptę
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-08-11 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Rozeznanie
|
Ja siebie też lubię w okularach i się sobie podobam, nawet sobie kupiłam takie wypasione z Versace, a teraz mąż na mnie psy wiesza, że mam je 2 lata i widział mnie w nich 2 razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Agnieszka.M ja miałam dokładnie tak jak Ty. ludzi na ulicy nie poznawałam...a żeby juz cos przeczytać z aleka to nie było mowy ![]() ja do okularów przyzwyczajona bo od dziecka na nosie miałam...tylko, że 5 lat temu okulista stwierdził, e mam na tyle naprawiony wzrok, że nie musze nosić ciągle...mogłam tylko do czytania, komputera, tv itd. tez tak robiłam...dodam, że miałam tylko jedno oko chore...na które nosiłam -0,5..to malusia wada...a na drugie 0..a teraz do tego dodał 2 dioptrie ![]() zisoaa wczoraj jak wyszliśmy z domu od razu był ryk, pochodziliśmy roche po osiedlu z czego połowe drogi małz go niósł, a druga połowę wył...a dzisiaj musimy iść do optyka i juz się boję.. aga_pe no dużo ![]() matall gratki za nocke, u mnie tez dzis ładnie spał...od 20 do 2 a potem do 7 ![]() amarcia ![]() ![]() anulinka podziwwiam, że ciągle ściągasz ten pokarm ![]() ![]() wczoraj małż został z małym sam na 2,5 h jak byłam u lekarza i wiecie co mi wieczorem powiedział? ![]() że teraz dopiero rozumie co ja tu w domu przezywam i ile mnie to kosztuje i, że wcale mi sie nie dziwi, że czasami chodze podenerwowana ![]() Piotrus na pierwszej drzemce w bujaku :P ale jakoś niespokojnie spi ![]()
#4544 |
Wtajemniczenie
|
agnieszka_pe25, przerabialiśmy delicol, espumisan i dopiero bobotic przyniósł ulgę
![]() antropia, kwestia przyzwyczajenia i organizacji dnia ![]() Myślę, że jak skończę karmić ( odciągać ) będzie mi tego brakowało ![]() Dziewczyny, ja jeszcze nie dostałam @. Sama zostałam czy jeszcze któraś?? Nie wiem, czy przy karmieniu mieszanym nie powinnam już mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba każdy facet powinien zostać sam na sam z dzieckiem na parę godzin, a najlepiej jedną całą dobę i myślę, że radykalnie zmieniliby podejście do matek swoich dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
problemy brzuszkowe ma na 100% placz przy baczkach ale procz tego chyba zeby ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a nie mowilam ze takie zostawianie dziecka z tz zdziala cudy? tylko regularnie trzeba zeby nie zapomnial jak jest fajnie ![]() kurde, posmarowalam mu dziasla dentinoxem i najpierw kurczowo trzymal mi reke, a po masazyku wielki usmiech i spokoj ![]() ale procz tego ze ma miejsce jedynek pogrubione to nie jet czerwone, wiec watpie czy mu tak szybko wyjda. to mozliwe zeby go az tak bardzo meczyly? dlugo przed wyjsciem? domi tak nie mial wiec nie wiem co myslec
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Witam czwartkowo
![]() Czytam Was, czytam, ale jak sie zabieram do pisania to zawsze cos sie zaczyna dziac, albo Olek cos chce, albo Maya, albo inna zlosliwosc ![]() Za nami calkiem fajna noc, z jedna pobudka na UU, Mayka nadal spi ![]() Jak czytam co macie za przeboje w nocy (zreszta w dzien tez) to nawet nie probuje narzekac. Matall Tobie zwlaszcza wspolczuje bo i z Tzem masz "radosnie" i Edzik daje Ci popalic, ale pomysl, ze kiedys to sie skonczy, wszystkie problemy brzuszkowe, nocne i inne - to przejdzie. Moria spoznione, ale szczere 100 lat !!! ![]() No nic, ide ogarnac chate, poki mam wzgledny spokoj, Olek cos w kuchni kombinuje, ale jeszcze zadne sie nie drze, wiec mam szanse cos zrobic ![]() Mayka konczy dzisiaj 9 tygodni... Mam wrazenie, ze coraz szybciej te tygodnie leca, a swoja droga dopiero bylam w 9 tyg ciazy ![]() Chcialabym znowu byc... no, ale nie moge bez przerwy w ciazy chodzic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a juz myslalam ze z kolkami pozegnalismy sie raz na zawsze
![]() |
#4549 |
Wtajemniczenie
|
ja tęz polecam bobotic
![]() jak mi płakał przy bączkach tak teraz spokój :P
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
aga_pe ja daje teraz esputicon i mała fajnie pierdzi, on ma w jednej kropelce tyle co infacol w pipetce, więc możesz dać więcej kropelek 2-3 i może będzie lepiej
![]() anulinka ![]() Grazin zazdroszczę przewrotów Sebusia, Gabulek chyba za ciężki na takie akrobację, bo nóżką nie może zarzucić jeszcze ![]() Zosia jak sie nauczyła to też fik i ciągle na brzuszku leżała ![]() antropia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Anulinko ![]() ![]() ![]() fiu fiu jak tak można 2 kg mniej niż przed ciążą ![]() usypiam Wiktora dokładnie tak samo, pielusia przy ryjku być musi ![]() i też wydaje mi się, że takie ściąganie pokarmu co 4 - 6 godzin jest najefektywniejsze i jestem pozytywnie zdziwiona efektami ![]() matallewar cieszę się, że widać już maleńkie światełko w tunelu i będzie więcej spania a tym samym ulgi dla Ciebie; Witam się i ja ![]() Nockę odespałam, TŻ dał jeść Wikusiowi o 3ej, pospał malutki do 6, potem odciąganko 290 ml, normalnie taka dumna z siebie jestem bo na początku myślałam, że z karmienia nici ![]() oparzyłam wczoraj cały nadgarstek gorącym olejem, dziś przychodzi pan naprawić pralkę i sterty brudnego znikną z łazienki. Idziemy na spacerek, bo pogoda śliczna ![]() Dnia ze słonkiem dla Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
Anulinka
ja tez jeszcze nie mam @ i nie tesknie jakos ![]() Antropia ciaza jak najbardziej mogla wplynac negatywnie na wzrok, ale zeby az tak ![]() Ja odwrotnie - nosilam wczesniej okulary, "odkryto" nawet u mnie astygmatyzm, a teraz daje rade bez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i gdyby nie kasa to może może .... ![]() Oluś gada już ????? w ogóle wczoraj natrfiłam na Wasz wątek 2009 i się zdziwiłam, że on jeszcze żyje i ile nowych mamuś będzie znów ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- aha bzyczka nie chce mi się tłumaczyć , więc znalazłam w neci e i wklejam : ![]() Zdrowy noworodek urodzony o czasie na zazwyczaj obwód głowy około 35 cm (od 32 do 39 cm) i obwód klatki piersiowej o 1-2 mniejszy niż obwód głowy. Około 3.-4. miesiąca życia wyrównują się obwody głowy i klatki piersiowej, potem klatka piersiowa jest większa. Taka sekwencja zdarzeń świadczy o prawidłowym rozwoju. Pomiary obwodu głowy i klatki piersiowej wykonuje się centymetrem jako rutynowe badanie u dzieci do drugiego roku życia. Wyniki powinno się porównywać z danymi na siatkach centylowych oraz oceniać dynamikę przyrostów indywidualnie dla każdego dziecka. ale leniuch ze mnie ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-08-11 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
czeeesc
pogoda TRAGICZNA leje, 12 stopni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
no to sebulek dziekuje za brawa
![]() ale dziwi mnie ze z brzucha sie nie przewraca skoro to dla dzieci jest łatwiejsze ![]() nie wiem czy nie ma skoku ostatnio mam masakre zeby go w dzien uspic, zreszta w nocy to samo... w ogole ostatnio robi dziwne kupy. od około tygodnia nie sa zielone ale takie hmm pomaranczowe i wodniste ale robi jedna do dwóch dziennie wiec to chyba nie biegunka coi to moze byc? sluzu nie ma. brzuuch tez go chyba nie boli jakos specjalnie ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- o boze tragicznsa pogoda ![]() mam nadzieje ze sie jeszcze wypogodzi ![]()
#4557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja ciężarna jeszcze siostra na szczęście się uspokoiła i nasze kontakty są aktualnie znacznie, znacznie lepsze.. wszytsko na dobrej drodze, żeby bylo tak jak kiedyś! Bardzo się cieszę, bo jako dzieci i nastolatki byłyśmy nierozłączne.. No i zaczynam od nowa siostre lubieć jak widzę jak za Antonkiem szaleje ![]() AgaM. nie znikaj ![]() ![]() W ogóle to po twoich wypowiedziach widać, że bardzo mądra i inteligentna z Ciebie osóbka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Buziaki dla Pepe i dla Ciebe gratki za spadek wagi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I dobrze wkońcu Cię doceni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() anulinka2009 podpytam.. czy L4 wydłuża macierzyński? Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-08-11 o 10:18 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
antopia
![]() ![]() Kazdy facet powinnien zostac z dzieckiem pare godzin. Wtedy dopiero przekonaliby sie ile to pracy. ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez nie mam @ i nie chce miec jak najdluzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
|
gusiagatko :
zdziwiło mnie to troche, ale widocznie tutaj nie mierzą.. a jeśli mogę zapytać, to gdzie mieszkasz w de ? ![]() tak w ogóle to zapomniałam tej kartki zostawić, co przysłali na U3.. ; / |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.