|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
Też myślę nad olejem z wiesiołka, ale w kapsułkach, bo nie przełknełabym ![]() Odebrałam Jantar i pachnie jak tania woda po goleniu z kiosku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja lykalam 2 miesiace 3 razy po 3 olejek z wiesiolka i nie zauwazylam zeby cokolwiek wlosy sie poprawily ![]() a jakich jeszcze przyspieszaczy uzywasz? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kapsułek nie zażywam, bo po prostu ich nie mogę połknąć, więc muszę sobie radzić inaczej. ![]() ![]()
![]() |
#4534 |
Raczkowanie
|
ja łykałam tran przywieziony mi przez siostrę z Islandii i jakos nie moge ciagle odbija mi sie rybą xD a jesli o kwasy omega 3 to lykam ogórecznik
![]()
#4535 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czego używam? Piję pokrzywę, skrzyp i drożdże. Z wcierek obecnie Seboradin wzbogacony olejkiem lawendowym. Regularnie stosuję go o 2 tygodnie więc jedyne co zauważyłam to, że włosy wcale mi się nie przetłuszczają. Gdy mi się skończy będę używała Jantar. 2 dzień na noc smaruję skórę głowy Daktarinem (wiem kontrowersyjne, no ale ![]() Wiem dużo, ale bardzo chcę pobudzić włosy do wzrostu bo muszę sporo obciąć ![]() Cytat:
![]() ![]() Baby hair to ja mam aż za dużo. Jak głupia wyglądam, bo mi przy całej głowie sterczą włosy różnej długości ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie no kup sobie ten wisiołek moze za krotko stosowalam jak juz tu ktoras wspomniala albo po prostu 3majmy sie zasady ze na kazdego co innego dziala ![]() no ja wlasnie chce zaczac stosowac jakies wcierki, oleje tylko nie moge sie zdecydować co ^^
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Raczkowanie
|
jest nadczynność tarczycy i niedoczynność tarczycy. przy nadczynnosci sie chudnie a niedoczynnosci ze tyje. mojego chlopaka mama ma nadczynnosc od wielu lat i jest chudziutka a opycha sie i to naprawde ostro a nic nie tyje. a moja siostra wlasnie ma niedoczynnosci i cwiczy, pilnuje diety a nic nie moze schudnac a wrecz tyje. ma bardzo dobrego specjaliste w warszawie wiec o to sie nie martwie. leki bierze juz od kilku albo kilkunastu lat i odkad zaczela je brac przytyla i waga jej stoi albo rosnie a jak odstawila leki udalo jej sie schudnac ale kosztem zdrowia a jak znow zaczela brac waga wrocila i nic sie nie rusza.
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama pomyśl, że skoro siostra odstawia hormony to jej metabolizm znów spowalnia, jak może chudnąć?
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2012-02-02 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Raczkowanie
|
"Faktem jest, że przy niedoczynności ludzie tyją, a niechudną, z powodu słabego metabolizmu" i wcale leki nie dzialaja tak zeby metabolizm przyspieszyc. chyba ze jakies konkretne. ja wiem tyle co mowi mi mama po kazdej wizycie i siostra. a nie bierze ich roku czy dwoch zeby nie wiedziec co mowi czy co lekarz jej mowi czy czyta na ten temat w internecie bo ją to trapi.. dobra nie gadajmy o tym bo to w koncu nie jest temat o tarczycy tylko o Naszych wlosach
![]()
#4543 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() ![]() mozecie mi polecic jakies dobre sprawdzone sposoby na szybszy wzrost wlosow? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Przyczajenie
|
Cześć ;D jestem tu nowa i ostatnio postanowiłam sobie że zacznę dbać o włosy i je zapuszczać ;D mam nadzieje że mi pomożecie
![]() znacie jakieś dobre sprawdzone sposoby na wzrost włosów? ;p moje marzenie to mieć włosy do pasa ;D ale póki co mam włosy do łopatek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Raczkowanie
|
Zmiana szamponu na delikatny + odżywka po każdym myciu, olejowanie, wcierki, psikadełka, suplementacja, ziółka, bogata maska trzymana ok 30min-1h 1-2x w tyg, silikony na końcówki.
Sposobów jest mnóstwo, wystarczy wysilić się i przeczytać wątek, jak nie cały to od połowy. Przy takich ogólnikach ciężko cokolwiek doradzić ![]()
![]() |
#4546 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Totalny skrót już jest wypisany - teraz się rozejrzyj tutaj trochę i potem zadawaj ewentualne pytania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tez nie dawno tu bylam nowa ale Dziewczyny wiele rad mi dały, odpowiedziały na pytania. wszystko sobie zbierałam, zapisywałam, czytałam forum i inne i sobie zebrałam te wszystkie cenne informacje ![]() ![]() mam nadzieje że Wizażanki nie będą miały nic przeciwko że umieszczę tu to co One mi radziły ![]() więc tak: Pić: pokrzywę, skrzyp i drożdże, inne herbatki ziołowe i minimum 2l wody dziennie. Z wcierek: Seboradin, olejek lawendowy, Jantar, radical, Daktarinem, żel aloesowy. na 10 minut przed myciem nakładanie nafty Anna z biopierwiastkami. Do tego masaże skalpu kilka razy dziennie. olejek amla, Vatika kokosowa i migdałowa Kuracja wewnętrzna: drożdże, pokrzywa i Calcium Pantothenicum (w maksymalnej dawce) olej rycynowy, (który wciera się w skórę głowy) Przed myciem zawsze na noc nakładanie na włosy olej (np. z pestek winogron, krokoszowy, lniany lub oliwkę Babydream - na zmianę). Zmywanie delikatnymi szamponami (Babydream, Alterra), nakładanie odżywki. odżywka np Garniera z awokado i masłem karite, Kallosa mlecznego, Garniera z aloesem, Artiste z keratyną, Isanę z olejem babassu). Czasami do odżywki dodać można 2-3 krople gliceryny lub gluta z ugotowanego siemienia lnianego. Po spłukaniu tego wszystkiego zrobic płukankę z octu jabłkowego (na litr wody 2 łyżki octu). Włosów nie suszyć i nie prostować! czesać je kiedy już są całkiem suche i przed rozczesaniem psikamy jakąś mgiełką np Gliss Kurem Ultimate Repair. na skórę głowy używanie różnych wcierek - np wody brzozowej Zmiana szamponu na delikatny + odżywka po każdym myciu, olejowanie, wcierki, psikadełka, suplementacja, ziółka, bogata maska trzymana ok 30min-1h 1-2x w tyg, silikony na końcówki. olej recynowy witamina a + e olej z wiesiołka neoglandyna tran onozis vitapil CAPIVIT TOTAL ACTION płukanka Urticosan 4 przyciemniajac=p capivit piękne włosy Puritan’s Pride Hialu-Femi H&S na łupież + wypadające włosy Merz Special Humavit skrzyp i pokrzywa Relastan Salfazin cynk H-pantoten classic Lbiotica włosy I paznokcie Doppel herz aktiv na włosy I paznokcie skrzypowita
![]() |
#4548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Przyczajenie
|
dzięki za rady
![]() wiem że cały wątek o tym jest ale nie bardzo mam czas czytac wszystko od początku (niestety trzeba sie uczyc ) ![]() pije pokrzywe ze skrzypem, biore capivit piękne włosy, wcieram w skóre głowy pokrzepol, pod koniec dnia smaruje końcówki olejkiem rycynowym i stosuje dużo różnych masek na skórę głowy i po całej długości włosów ale też moim dużym problemem są przetłuszczające się włosy które musze myć codziennie rano więc niestety traktowane są suszarką, prostownice odstawiłam juz ze 2 miesiące temu ale przy suszarce musze zostać ![]() sorry za dwa wpisy ale coś mi komputer zbzikował ;p mam nadzieje że moje włosy ruszą się chociaż troszke z miejsca bo praktycznie wogóle mi nie rosną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z olejem rycynowym i jego ewentualnym dzialaniem wysuszającym to prawda. Dlatego jest on stosowany m.in do mycia twarzy olejami i przy kuracjach przeciwtrądzikowych/na tlustą cerę - bo wysusza ![]() Poza tym jest dosyć cięzki nakladaniu, ale jeżeli Ci odpowiada to stosuj. Jednak lepszy i przyjemniejszy bylby np olej z winogron, sezamowy, ze slodkich migdalów. Nie są drogie a na wlosy dzialają dobrze, ale o tym więcej na innych wątkach, np. "Walka o zdrowe i piękne wlosy" lub "Oleje i olejki do wlosów" Co do suszarki - susz przynajmniej zimnym powietrzem, jak nie od początku, to przynajmniej minutę, dwie na sam koniec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja od siebie jeszcze bym dodała: -suszarka z zimnym nawiewem i jonizacją -szczotka z naturalnego włosia / tangle teezeer ( muszę ją mieć ![]() -używanie grubych frotek -czepek kąpielowy na maski -czapki na mróz, by nie osłabić cebulek
![]() |
#4553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kofeina może podrażniać skalp i nie każdemu pasuje, natomiast żeby plukanki zadzialaly na porost trzeba polewać nimi też skalp. A ziólka jak wiadomo - wyszuszają wlosy przy częstym stosowaniu. Jak będziesz plukanki polewać na skalp i dodatkowo stosować Jantar z kofeiną - żebyś nie dorobila się podrażnienia skóry glowy ![]() ![]() Lepiej miesiąc stosować jedno - poobserwować, zobaczyć, czy jest przyrost i ewentualnie potem dolączyć drugą rzecz. Przy dwóch nowościach nie będziesz w stanie stwierdzić, co Ci pomaga, a co ewentualnie szkodzi ![]() Takie jest moje zdanie - ja bym zaczynala bardziej powoli. Jak się czlowiek śpieszy to się diabel cieszy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się nad tym podrażnieniem pokofeinowym- dawałam jantar z kofeiną wczoraj na łeb,nic na razie nie widac, ale będę obserwować ![]() A stosowałaś tą kofeinę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
Tylko prawda jest taka, że gdyby osoba zainteresowana tematem cokolwiek przeczytała wątek byłby 5 razy krótszy. Ja nadrabiam jestem na 69 stronie i ciągle przewijają się te same pytania. Wystarczy zerknąć na pierwszy post i przeczytać kilka ostatnich stron, a nie marnować czas innych dziewczyn które tu potem wejdą i nie będą mogły znaleźć żadnych konkretnych informacji przez te przewijające się wiecznie te same pytania.
Przy suplementacji warto zerkać czy nie powielamy tych samych składników. Wtedy zamiast pięknych długich włosów dorobimy się hiperwitaminozy ![]() Moje włoski nadal nie ruszyły i odrostu nie widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Rozeznanie
|
Przyznam, że podczytuję was regularnie, ale najpierw postanowiłam zadbać o kondycję włosów, teraz pora walczyć o przyrost
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
jesterhead
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.