|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Brzmi, jakbyś się usiłowała dostać na audiencję do papieża
![]()
#4532 |
Zakorzenienie
|
Mój sam się budzi o 4h. Nie wiem właśnie czy powinnam go budzić co 3, niby co 3 godziny powinno się karmić... W nocy w sumie też wsajemy tak jak już nam sam stęka i komunikuje, że jest ready
![]() Może dlatego mnie te cycki bolą bo są jakieś niewyładowane. Masakra ![]() ![]() Ja bym dzisiaj Filipa wykąpała ale boję się o ten pępek. Chyba że go jakimiś wacikami wyczyszczę ![]() ![]() Myślicie że mogę go tak ostrożnie pochlapać wodą? Czy lepiej poczekać na wizytę i dowiedzieć się co i jak i dopiero po niej moczyć - bo obawiam się że mimo dużych starań pępek i tak by sięgnęła jakaś tam ilość wody. Ancia a od kiedy u was tak płacze ? I jeszcze jedno pytanie. Ile dni po zarejesrowaniu się w przychodni przychodzi położna czy tam pielęgniarka środowiskowa?( tzn. ile u was to trwało) Bo tż idzie w poniedziałek i nie wiem czy kombinować kogoś na własną rękę czy czekać/ Jenyy ile pytań, wybaczcie ![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-25 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||||||
Zadomowienie
|
Heloo mamcie i chuchatki
![]() Cytat:
![]() A my tez mamy ustaloną datę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak w ogóle już 3 godz próbuję Wam odpisać ale mój pieronek nie śpi od paru godz z małymi przerwami i ciągle wisi na cycku, nawet daliśmy w końcu butlę mm, wytrąbił całą, ale też po tym nie śpi tylko zrobił megaa kupę ![]() ![]() ![]() A Madziaaa co do chusteczek nawilżanych ja robię tak, żeby były ciepłe ( bo mały się drze jak biorę taką z pudełka) wsadzam sobie do biustonosza na chwilę przed przewijaniem i wyciągam jak trzeba dupkę wytrzeć a wtedy są cieplutkie ![]() ![]()
![]() |
#4534 |
Rozeznanie
|
Wpadam na razie tak bez nadrabiania zameldować że wróciliśmy z Warszawy.
Ogólnie jestem wymęczona, bo u znajomych mała imprezka się wywiązała, poszłam spać ok 3 nad ranem a o 5 obudziła mnie reszta głośnymi "rozmowami o życiu" ![]() No ale plan zrealizowany, mebelki zakupione (oprócz jednej komody, bo akurat im wyszła...), teraz tatuś z dziadkiem muszą się zabrać do roboty i to wszystko poskręcać ![]() Nadrobię Was pewnie jutro z rana, bo zaraz padnę, ale najważniejsze- gratulacje dla Sharifiy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niedawno wróciłam z IKEI - chyba już wszystkie meble mam do sypialni. Jutro sobie poskręcam szafkę nocną, a męża poproszę o zamontowanie półki i pokoik będzie skończony ![]() ![]()
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Franuś już grzeczny? Dzisiejsze płacze minęły? Archi ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam spać, dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to z ciekawości ile czasu karmicie? Nam na szkole rodzenia położna tłumaczyła, że co 3-4h -> 20 minut z jednej piersi i 20 z 2, bo podobno dopiero po 10 minutach z piersi zaczyna lecieć mleko właściwe - pełnowartościowe. Tłumaczyli też, że w nocy jak maluch się nie budzi to nawet 5-6h może być przerwy w karmieniu.
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę obadać temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja daje jej INFACOL bo tu mozna dawac od urodzenia...ale chyba slabo pomaga.....Cos czuje ze nocka bedzie nie przespana.... ![]() Cytat:
![]() |
#4540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy karmicie obiema przy jednym karmieniu? ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
tak tez mówiła ze można, tylko potem żeby pamiętać, że trzeba przy następnym karmieniu karmić z 2. Albo jak się karmił z drugiej tylko chwilkę to potem od tej zacząć, żeby pokarm równomiernie z obu byl odciągany.
#4542 |
Zadomowienie
|
ja chyba tez...
jutro mam ktg i do gina wchodze na konsultacje... ma zadecydowac czy mnie kładzie do wywołania czy dalej mam w domu czekac... chociaz nie wiadomo czy tym drugim sposobem sie doczekam... pazdziernik zaraz bedzie... ![]() swoja droga jutrzejsza mina gina bezcenna bo tydz temu mówił ze urodze w ciagu tyg... ![]() kłamca ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja karmię MM, więc i tak przepajam, dosyć często nawet, przeważnie między posiłkami ![]()
![]() |
#4544 | ||
Wtajemniczenie
|
Melduję się i powracam do świata wizażowego po intensywnym weekendzie
![]() ![]() w piątek ślub kuzynki, w sumie byliśmy do 10tej, ale i tak miałam już dosyć, krzyż dawał o sobie znać, bo w sumie miało być tylko przyjęcie, ale w końcu jakiś dj się znalazł i nawet kilka kawałków zatańczyliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nadrobiłam 2 strony, zostało jeszcze 10, ale to jutro bo dziś padam, kolorowych snów ![]()
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-09-25 o 22:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Zaraz zwariuje. Mały wisi mi na cyckach od godziny ? Usypia a jak go odstawiam to się budzi i dalej chce
![]() Może on się nie najada moim mlekiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Edytowane przez OrangeJuice Czas edycji: 2011-09-26 o 06:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój w nocy to co 2 - 2,5 godz sie budzi i je tak z 10-15 min. Chciałabym żeby choc raz przespał ciągiem ze 4 godz, nie wspomnę o 5, 6 godz ![]() Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to się nie przywitałam Dzień doberek ![]() ![]() ![]() ![]() Po wieczornych wojażach nocka była super, przyszedł tz z nocki i śpią razem z Adasiem, a ja mam czas na wizaz ![]() ![]() Mamusie mam pytanko: czy wasze maluszki ulewają w nocy? Bo mój niestety czasami uleje, jak ja już zasnę i jak biorę później do karmienia, to ma mokre ubranko i boję się, że może sie zachłysnąć a ja nawet nie będę wiedziała ![]()
![]() |
#4548 | |
KWC
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zadomowienie
|
Hej Wam =)
mam takie pytanko: czy jak odchodziły Wam wody to dużo i czułyście ból przy tym? Bo rano miałam mokre majtki trochę i czułam że coś ze Mnie wylatuje i miałam przy tym ból (takjakbym miała pełny pęcherz i nie byłam w stanie się zabardzo wyprostować) Wpadam już do Was tylko z pytaniami =) |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() No i po weekendzie ![]() Cotka czytałam gdzieś żeby nie pozwalać dziecku zasypiac przy piersi. Należy delikatnie je wybudzać, gładzić po policzku, podnieść tak jakdo odbicia i znowu dokarmić. Nie wiem może, to pomoże żeby Filip zasypiał po karmieniu snem kamiennym ![]() Archi Się uśmiałam z tym panieńskim bo mi się przypomniało jak ja byłam. Normlanie czułam się jak 7 cud świata ![]() ![]() A co do Tż, to rozumiem Twoje zdenerwowanie. Im bliżej tym bardziej nerwowo i wiadomo, że chcemy ich w pełni gotowości. Chociaż mój ma przydział, że może jedno piwko wypić. Nawet wczoraj wieczorem sobie otworzył. Tak ustaliliśmy i jest okej. Były okazje, że chciał się napić więcej (urodziny kolegi) to mu powiedziałam, że jak chce niech pije, ale niech nie liczy, że zadzwonie po niego w razie "W", no i dodałam coś w stylu "ciekawe co na to moi rodzice jak zadzwonie do taty żeby mnie zawiózł na porodówke"... Podobnie było z zabieraniem ze soba telefonu i innymi kwestiami (wyjazdy slużbowe), żarliśmy się o to co chwilę. Mam nadzieje, że i u Was ta przedporodowa nerwówka się ustabilizuje. ![]() Bordana ![]() ![]() A. Dzwoniłam dziś na Ip z zapytaniem o której mam jutro przyjechać, to mi facet powiedział, że najlepiej rano i, że zbada mnie lekarz który ma dyżur i zdecyduje czy mnie położy czy nie ![]() mogą odesłać po terminie do domu? Się chyba załamie już całkiem... Śnią mi się już takie głupoty, że odstaję do głowy...
#4551 |
Zadomowienie
|
Ja też się zastanawiam czy jakbym pojechała po 40 tygodnia, to by Mnie odesłali
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz jeszcze ten wyciek? ![]()
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
To nie powinni Cię już wypuszczać, bo jednak przenoszona ciąża
Co jakiś czas mi troszeczkę wyleci, ale nie wiem czy to nie pęcherz bo cały czas Mnie boli pęcherz lub okolice pęcherza |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak pęcherz to powinnaś to czuć ![]()
![]() |
#4555 |
Zadomowienie
|
one nie mają zapachu (napisałam że pęcherz, bo boli)
Poczekam jeszcze ze dwie godzinki i jeśli nie przejdzie to się przejdę do szpitala (naszczęście blisko mam) =) ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- malgosia a Ja Ciebie podziwiam =) Ja wariuje w 39 tygodniu że jeszcze nie rodzę, a Ty już prawie 41 =) |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę iść go gdzieś zważyć ( tylko gdzie, do przychodni, poprosić o samo ważenie?), żeby zobaczyć czy przybiera, czy spada- bo może muszę go dokarmić. Cytat:
![]() A co do ip. Jak nie będa mieli miejsc a ty będziesz bez rozwarć to mogą Cię puścić niby jeszcze na 2-3 dni do domu. Chociaż ja trzymam kciuki, żeby Cię przyjeli bo ile można ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też wariuję, ale nic na to nie moge poradzić. Nie chcesz wiedzieć co się dzieje w mojej łepetynie. Wywoływacze naturalne nie działają ![]() Wogóle, to zabroniłam sprzątać Tż w domu żebym miała dziś co robić bo dzień przed to wiem, że będzie mi się dłużyło ![]()
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak mam nadzieję że to to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Książkowe teorie swoją drogą, a każde dziecko jest inne i one raczej książek nie czytają!! przy jednym karmieniu jedną, nastepne karmienie drugi cyc Cytat:
Cytat:
Teoretycznie nie powinni Cię odesłać, ale wszytsko zależy czy będą mieli miejsca ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spróbuj stanąć nago na wadze i zważyć się razem z dzieckiem a potem bez i oblicz różnicę. Dziewczyny tak robiły. A jak nie to myslę, że mozesz spróbwac podejśc do przychodni zeby go zwazyć. To nic nie kosztuje..No może dobrą wolę i troszkę laski jakiejś baby w przychodni ![]() Mnie to się wydaje, że nie masz co się denerwować bo chyba ustabilizowanie karmienia wymaga trochę czasu. ![]() Echhh na mnie to nic nie działa. Na ostatniej wizycie lekarz mi tam bolesnie gmerał i nic mi po tym nie było..zero plamień NIC. ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() Pytałam mojego Gina czy mnie nie odeślą do domu. Gin mi powiedział , że on by nie odesłał do domu bo za duże ryzyko. No ale on to on. A zycie zyciem. Własnie w tych książkach, to tak pięknie ładnie opisane, a jak Wy opowiadacie o swoich zmaganiach to nijak to się ma do teorii. Można próbować tych książkowych zaleceń, a dzieci i tak weryfikują co i jak ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.