|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |||||
kosmitka
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
agnyska - ktoś Ci chyba pisał, ale napisze i ja - kąpałam się normalnie od razu po zdjęciu szwów ![]() Cytat:
![]() Mój też więcej czuwa w dzień niż śpi, a jak budzi się to z krzykiem, to taki typ chyba ![]() A skoro w nocy tak dłigo krzyczał, to może jednak ma te kolki? Bo to się podobno taki wyciem objawia, próbowałaś jakiś lek? my kupiliśmy polecany infacol i kolek nie ma. Dalej ma wzdęcia przy kupce, ale nie ma kolek i darcia się mocnego. Cytat:
Ja ściągam katarek zakraplając do noska sól fizjologiczną i ściągam potem fridą. Ale mój nie ma katarku tylko suche gluty ![]() Cytat:
Co do szczepienia - to jak mi tłumaczyła pediatra nie chodzi o ilość wkłuć, ale o jakość i czystość leku podawanego w obu szczepionkach, w tych skojarzonych lek jest czystszy i lepsza jest jego jakość, szczególnie na jedną z chorób, ale nie pamiętam jaką. My robimy skojarzoną, rotawirusy i pneumo odpuszczamy - konsultowałam to z pracownikami sanepidu - podobno żaden pracownik sanepidu nie szczepił dziecka na rota i pneumo -w dużym mieście wojewódzkim w pl.
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzień dobry dziewczyny ![]() Piękna jesień prawda? ![]() ![]() Na 13 Tż ma wyścig, więc pospaceruję sobie po lesie ![]() Miłego dnia laseczki ![]()
![]() |
#4473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj się zezłościłam na allegro - wszystko na co się nastawię, to mi znika przez snajpera ![]()
![]() |
#4474 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Po 13 jadę na IP sprawdzić co się dzieje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Przynajmniej coś sie u Ciebie dzieje bo u mnie nadal cisza...
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
A od kiedy jest swiadomy usmiech?
jak patrze na te pseudo usmieszki to nie moge sie doczeac tych swiadomych ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zmykam szykować się na spacerek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a gdyby te nieskojarzone były złe i niebezpieczne to by je wycofali. ja myślę, że niewiele osób w kraju stać na zapłacenie tyle za szczepionki....
![]() |
#4481 |
kosmitka
|
Indygo oczywiście, że nie są złe, tylko podobno skojarzone są lepsze. Lepsza jakość leku i czystsze, podobno podkreślam.
![]() |
#4482 |
Wtajemniczenie
|
Świadome, to chyba jakoś koło 2 miesiąca - tak czytałam
![]() We wtorek mam się zglosić - bedzie równo 7 dni po terminie, ale chyba pojadę jutro wieczorem żeby mnie od wtorku rano mogli przebadać. Nie wiem... Zadzwonię na Ip jutro z rana i się dowiem. Ruchy czuję normalnie, mały się rozpycha, uplawy takie jak do tej pory. Nic niepokojącego się nie dzieje... Też już bym tam koczowala pod drzwiami Ip ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- ![]() Przestawilam się już na wywołanie ![]()
#4483 |
Raczkowanie
|
słuchajcie mam pytanie czy wasze dzieci jak juz sie najedza i da sie je do łózeczka to tez tak kopia pod kołderka i wyciagaja sie całe. moj to szaleje napina sie prezy.. niewiem czy to cos nienormalnego czy jak.. wezne go na rece to tez sie tak prezy cały tak jakby podskakiwał.. niewiem .. jak to u was wyglada
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chce juz Stefka zobaczyc ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem szczerze że jakbym nie miała fridy, too bym nie dała rady z tym katarkiem, gruszka a szzególnie ta mała to jakieś badziwie , wycia tylko "glutki" na wyjściu a u nasady nosa twardo wszsystko siedzi. Zakraplam sól fizjologiczną i lecę ![]() ![]() Z czystym noskiem 100 razy lepiej je, jest spokojny nie rzuca się , także warto Cytat:
![]() O kropleki myśle że warto zapytać w aptece, bo napewno są bez recepty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() bąbel się budzi po pół godzinnej drzemce, zdechne normalnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane! Ja tylko na chwilkę... Od wczoraj jesteśmy w domku...i uczymy się siebie...ciężka to nauka a mama taka nieporadna
![]() Przepraszam, że Was nie dam rady nadrobić... na razie chyba za bardzo panikuję...i boję się własnego dziecka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek.
Wieczór Panieński to już dla mnie wyzwanie- zmyłam się przed północą. Najpierw byłyśmy na kolacji w restauracji, apotem dziewczyny chciały iść do knajpy potańczyć- ale byłam sensacją wśród bywalców ![]() ![]() Jakby co nie tańczyłam ![]() Ale za to mnie TŻ wkur...- powiedzcie mi czy ja jestem dziwna, że na jego pytanie czy może, wypić piwo na kawalerskim- warczę???? 2x pytał- za pierwszym razem warczałam, za drugim myślałam, ze wręcz zabiję. I tak jestem zła na niego od dobrego tyg... ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do tej paniki - Ty powinnaś mieć taką ksywę ![]() ![]() Mówisz?? Bo ja już codziennie płaczę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() witam moje kochane mamusie i brzuszki ![]() My dziś po imprezie "pępkowej" (organizowali tściowie). Poszłam spać późno, zmęczona na maxa, ale Mesiulek w nocy był grzeczny i teraz śpi. Kochana moja ![]() Na szczęście mam już za sobą najbliższych gości (siostry i brata męża) i teraz spokój. Teściowa tylko za bardzo chce się mieszać, ale walczę z tym. Zaraz spróbuję coś nadrobić, ale mam pytanie na szybko: Małej kończą się papmersy, czy 2 są dużo większe od 1?? Bo nie wiem czy kupić znów dużą pakę 1 czy już 2?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiele mam pisało, ze następne kupowały 2 bo z 1 potrafiła się zawartość już wylewać np- na plecki Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-25 o 11:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2, bo 1 szybko przemiekaja ![]()
![]() |
#4491 |
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi co kupowałyście do dziecinnej apteczki jeszcze przed porodem - jakieś środki bez recepty tak na wszelki wypadek, żeby potem nie latać, ani nikogo nie ganiać po aptekach. I ewentualnie, co okazało się zaraz po porodzie potrzebne z apteki.
Bo widzę, że np. katarki na porządku dziennym. Zdrowia życzę dla maluszków. Ale mi się mała dziwnie pręży. Mam nadzieję, że jeszcze z tydzień się powstrzyma, bo byłam taka zaganiana, że szpital na cc będę dopiero załatwiać w tym tygodniu.
#4492 |
Zakorzenienie
|
No tak, panika to moje drugie imie.
Chyba muszę poszukać pediatry jakiegoś dzisiaj. Mały marudny, cieplutki i pampers obtarł chyba pępuszek i widać jakąś brunatno- zółtą wydzielinkę ![]() Ryczeć mi się chce jak sobie pomyślę że coś nie tak zrobiłam i coś może być z nim nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój mąż codziennie dziękuje mi, że urodziłam mu taką piękną córkę, że tak dobrze się nią zajmuje, mowi, że jesteśmy dla niego wszystkim. Wzruszające to jest strasznie!! mówie, że NIE MOŻE ![]() siosty dostały ją raz na ręce i póki co koniec Cytat:
2. Ja miałam w kroplówce 3. Pęcherz przebiła mi położna przypadkiem podczas badanie, nie bolało, ale same badania to hardcore ![]() w nocy jak jestem mega zmęczona to biorę ją do siebie na chwilkę, ale potem staram się odkładać do łóżeczka. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Od kiedy można werandować malucha? Jak długo? A kiedy spacer? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- skopuję Ci info z naszej SR , które ju z tu podawałam: Napisane przez archinta A właśnie- u nas dziś w szkole rodzenia ubieraliśmy dzieci i o wychodzeniu na dwór było. Także tak: Jeżeli w domu mamy ok. 21°C to ubieramy dziecku body z krótkim rękawkiem, koszulkę z długim i śpioszki lub półśpioszki i zawsze skarpetki bez ściągacza- do spania przykrywamy kocykiem. W taką pogodę jak dziś ok 16-18 °C mówiła by na ten zestaw ubierać kombinezonik taki podwójny np. podszyty bawełna , a na wierzchu polar. Jeżeli chodzi o wychodzenie na dwór: - jeżeli na dworze temp. podobna jak w domu +/- 3-4 °C (już się chyba nie załapiemy ![]() -jeżeli na dworze jest ok 10-15 °C to w pierwszy dzień po powrocie ze szpit. po prostu odpocząć, na drugi zacząć werandowanie od uchylonego okna, na 3-ci dzień okno otwieramy całkiem , a dziecko kładziemy zaraz przy nim i zaczynamy od 15-20 min. W ciągu kolejnych 2 dni wydłużamy czas do godz, także ok 5-6 dnia idziemy już na spacer; - gdy temp. na dworze ok 5°C to werandowanie zaczynamy dopiero w 7 dobie życia postępując jak wyżej. Babeczka mówiła, ze na spacery chodzimy do -10°C. Jeśli chodzi o czapki- w domu mówiła by nie ubierać, jedynie na dwór. Jak ubieramy kombinezon z kapturem to do tego nie wkładać już grubych czapek tylko te z podwójnej bawełny. To chyba tyle. Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-25 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wogóle podziwiam jak sobie dają ludzie radę z dwójką takich maluszków na raz... ![]() Cytat:
ehh.... Cytat:
![]() ![]() a swoją drogą ..nasza miała być Olivka... ja dalej chce przemycić jej na drugie imię.. ale tż chce jedno dać tylko.. zobaczymy pod koniec tygodnia. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wczoraj Wam pisałam,że martwię sie pępkiem... poszłam z Sarą do apteki- i chciałam coś na ten pępuszek... pokazałam aptekarce..a Ona do mnie ,że to na jej oko początek infekcji ![]() ![]() ![]() faktem jest..że powiedziała,że jest ciągle mokry..i możliwe,że dopiero jak kikut odpadł zacznie się zasuszac..a także,że za tydzień nas wezwą -i jak nie będzie poprawy to oni to jakoś podsuszą ![]() przy okazji lekarka ją obejrzała,zbadała,zważyła .. i mała rozwija się ponoć rewelacyjnie.. zachwalały ją,że rozwojowo i wyglądowo jest na więcej niż 2 tyg i że świetną ma skórę i wogóle.. powiedziałam,że używać zaczęłam oiliotum.. to powiedziała,że mam dalej kąpać w wodzie.. a tą olive oil ( monia to dla ciebie info) można ewentualnie na wacik i tak dotykać miejsca tam gdzie skórka jakaś sucha czy coś.. ogólnie kazała zostać przy wodzie narazie i nie przyzwyczajać małej do chemii... no i zważyli Sarą.. urodziła się 3450.. w zeszły piątek ważyła 3370 a wczoraj 3780!! ![]() ![]() ![]() przy okazji i siebie zważyłam..pierwszy raz po porodzie..i dalej jestem 6kg na plusie.. ![]()
![]() |
#4496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() teraz np. skurcze o 13:09, 13:16, 13:22, 13:29 są dość mocne ale dość krótkie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Chciałam trochę połazić po schodach ale wtedy jeszcze bardziej wszystko boli... Boję się że nie zdążę do szpitala ![]() i znów skurcz... 13sekundowy ale bolący dość... ja nie wiem czy to się już zaczyna??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Kasia - ja tak miałam od 5 do 22 o 22 rozwarcie 3 cm które chwile później było już 8cm-trowym
![]() A też miałam pierw co 5-7 minut, później co 8-10 czasami nie miałam 20 minut i znowu wracały... Trzymam kciuki, żebyś dzisiaj, niedługo urodziła ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-25 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Kasiu i odesłali Cię z IP ?? Na moje oko to chyba się zaczyna coś dziać, 3mam kciuki gdyby co!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jak sutki są zmasakrowane to i laktatorem boli, ale idzie się przyzwyczaić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale słodziaki ![]() witamy! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.