|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Targowiskowe ploteczki part II
dziewczyna poprosiła o zdjecia "niby poprzecieranych" rogow. i przypomniała mi, że przeciez wiedzialam że torebka była używana
![]() ppo przeglądnieciu fotek, dowieziałam się, że nagle teraz moja torba ma przebarwienie, i że przesadzam, bo te odarcia są niewioczne i inne takie. Wizazanka nie chce omiany na swoj koszt - sprawę zgłosiłam siarce
Edytowane przez redroses Czas edycji: 2013-05-23 o 20:55 |
|
|
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
I bardzo dobrze zrobiłaś kochana
|
#4533 |
|
BAN stały
|
czy ktoś jest w trakcie wymiany z lawendowelove ? miala w watku ze wyjezdza na miesiac, umowiłysmy sie na wysyłke rownoczesna, wysłałam rano, napisałam do niej, a ona juz nic, a na wizazu była
. teraz chyba wyjechała, mam nadzieje ze wysłała mi rzeczy..
|
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
zamawiałam na allegro fotelik dla dziecka, taki na rower. Dziś przyjechał kurier z DHLa. Chciałam przy nim odpakować paczkę, żeby sprawdzić czy nie jest nic uszkodzone, popękane itp. Nie pozwolił mi rozerwać opakowania dopóki nie podpiszę tego potwierdzenia odbioru. Ok. Tylko... jak to zrobiłam w ciągu kilku sekund zniknął z mojego domu, po drodze tylko krzyknął, że mam w razie czego 7 dni na reklamację... Zdenerwowało mnie to. Nie pierwszy raz korzystałam z firmy kurierskiej, nie raz z DHLa (wcześniej mój rejon miał inny kurier - tego pierwszy raz na oczy widziałam). Zawsze oglądałam paczkę przy facecie, żeby móc w razie czego od razu napisać Protokół Reklamacji. Nie wiem, zmieniło się coś? Nic nie mogę znaleźć na stronie DHL... edit: na szczęście z fotelikiem wszystko ok, pytam tak na przyszłość
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz słyszę o czyms takim Ja ZAWSZE otwieram paczkę przy kurierze bo jeśli nie sporządzi protokołu szkody od razu to poźniej można sie cmoknąć w 4 litery ![]() Niestety już kilka razy miałam taka sytuację, podpisać NALEŻY dopiero po sprawdzeniu czy jest wszystko ok.Wiem to na 100 %, mam kumpla kuriera. Poczytaj http://biznes.onet.pl/uszkodzenie-pr...20,prasa-detal |
|
|
|
|
#4536 |
|
Zadomowienie
|
za co M o h i t o dostala ban sta ly?
|
#4537 |
|
A.
|
|
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wykryłyście klona?
Ja miałam takie przypuszczenia właśnie
|
|
|
|
#4539 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.Ale bądź nadal czujna, bo w nocy zdążyła utworzyć kolejne konto (również już zbanowane). Tak że pewnie to nie było jej ostatnie słowo. A raczej konto .
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Hohoho, czyli była przeprowadzona specjalna operacja?
Winszuję !
|
|
|
|
#4541 | |
|
A.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
no to brawa
|
#4544 |
|
:)
|
a ja tak sobie przeglądam targowisko i co chwila patrze ban stały i ban stały.
Dziwi mnie ze w ogóle osoby zbanowane mają cheć zakładać konta poraz kolejny, przecież wczesniej czy później i tak sie to wydaje... Czujne oko wizażanek i "modów" i tak + BAN. Podziwiam ich zapał
|
|
|
|
#4545 |
|
A.
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy, że byś zadzwoniła/napisała do dhl czy to to wymysł kuriera czy co... |
|
|
|
|
#4547 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny, mam pytanie, jeżeli dostałam od wizażanki rzecz, która jest do reszty przesiąknięta paskudnym, obrzydliwym odorem papierosów, to czy jest to wystarczający powód do tego, żeby się odmienić?
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;41022638]Cześć dziewczyny, mam pytanie, jeżeli dostałam od wizażanki rzecz, która jest do reszty przesiąknięta paskudnym, obrzydliwym odorem papierosów, to czy jest to wystarczający powód do tego, żeby się odmienić?[/QUOTE] Spróbuj go wyprać, bo odmiany są nieopłacalne.
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2013-05-27 o 18:41 |
|
|
|
#4550 | |
|
A.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
M o h i t o i Hotter to ta sam osoba? No nieźle
Były z nią niezłe jajca z tego co pamiętam... Ja też podziwiam, że im się chce klonować
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Ohoho, a na targowisku jak zwykle już czerwiec... Nie rozumiem, że zawsze pod koniec miesiąca kilka dni z życia mi wyparowuje
![]() Nie bardzo wiem kogo o to pytać, ale już mnie szlag trafia. Dodałam dziś 2 recenzje do kosmetyków i są usunięte, opisałam co i jak, więc nie rozumiem czemu znikają. Gdzie można w tej sprawie kierować pytania? Edytowane przez sunny_eyes Czas edycji: 2013-05-29 o 14:46 |
|
|
|
#4554 | |
|
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
tylko najpierw sprawdź, czy faktycznie recenzje były zgodne z Kodeksem Recenzentki
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-05-29 o 15:07 |
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo bardziej lakoniczne recenzje pozostają przy tych kosmetykach. Co za sens dodawać opinie jak widzę, że nie jedna zostaje usunięta bo coś tam... To lepiej zrobić konkretnie wymagane rubryki, a nie rubryka opis - człowiek opisuje swoje wrażenia, a potem, że coś tam. Teraz rozumiem, osoby mające zdanie, że szkoda czasu dodawać opinie do kwc.
|
|
|
|
#4556 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
czy do Kodeksu, ktorego należy przestrzegać?bo kodeks to rodzaj regulaminu i jego zapisy to nie 'coś tam' tylko wymogi, które nie biorą się z ułańskiej fantazji twórców, zapewniam ... mi usunięto 2 recenzje przez 7 lat (a mam ich teraz 493), jedną nie z mojej ani admina winy (w opisie na KWC brakło nader istotnej info, do której się odniosłam) i zostało to wyjaśnione na moją korzyść, a drugą całkiem słusznie i jakoś mi korona z głowy nie spadła
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-05-30 o 08:59 |
|
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4558 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
) Ci odpisaća BTW - tu jest Targowisko, a ja nie jestem modem ani adminem na KWC ani Targowisku zresztą, więc jeśli masz zastrzeżenia, to jedynym właściwym miejscem zgłaszania zastrzeżeń jest jednak techniczne da KWC
|
|
|
#4559 |
|
Konto usunięte
|
Hej, pisałam tu niedawno na temat bluzki, którą otrzymałam na wymianie. Ktoś zasugerował płukanie - uwierz mi, jest ona tak okropnie przesiąknięta smrodem papierosów, że niewiele to da, nie mogę jej nawet trzymać w żadnej szafce, bo ten zapach przechodzi nawet przez papier bąbelkowej koperty :/ Na wymianę jej nie wystawię, bo nikt nie będzie chciał rzeczy w takim stanie, potem do mnie będą pretensje.
Próbuję dogadać się z wizażanką, która, jak powiedziała, też nie jest do końca zadowolona z tego, co ode mnie dostała, ale upiera się, że nie chce się odmienić "bo ona nie ma czasu, bo takie ma zasady" itd. i mówi mi, żebym bluzkę wyrzuciła, ale co mi z tego przyjdzie? Tylko na tym stracę, a ona zostanie z moimi rzeczami. Zaproponowałam, że pozwolę jej jedną z tych rzeczy zatrzymać, a także zwrócę pieniądze za przesyłkę i odeślę jej paczkę, na paczkę od niej poczekam nawet i tydzień czy dwa jak będzie trzeba, skoro nie ma czasu iść na pocztę, i nic, nadal upiera się przy swoim. Co mi radzicie? Bo ja już po prostu nie mam siły, a chciałabym załatwić to pokojowo. Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2013-05-30 o 10:47 |
|
|
|
#4560 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;41067597]Hej, pisałam tu niedawno na temat bluzki, którą otrzymałam na wymianie. Ktoś zasugerował płukanie - uwierz mi, jest ona tak okropnie przesiąknięta smrodem papierosów, że niewiele to da, nie mogę jej nawet trzymać w żadnej szafce, bo ten zapach przechodzi nawet przez papier bąbelkowej koperty :/ Na wymianę jej nie wystawię, bo nikt nie będzie chciał rzeczy w takim stanie, potem do mnie będą pretensje.
Próbuję dogadać się z wizażanką, która, jak powiedziała, też nie jest do końca zadowolona z tego, co ode mnie dostała, ale upiera się, że nie chce się odmienić "bo ona nie ma czasu, bo takie ma zasady" itd. i mówi mi, żebym bluzkę wyrzuciła, ale co mi z tego przyjdzie? Tylko na tym stracę, a ona zostanie z moimi rzeczami. Zaproponowałam, że pozwolę jej jedną z tych rzeczy zatrzymać, a także zwrócę pieniądze za przesyłkę i odeślę jej paczkę, na paczkę od niej poczekam nawet i tydzień czy dwa jak będzie trzeba, skoro nie ma czasu iść na pocztę, i nic, nadal upiera się przy swoim. Co mi radzicie? Bo ja już po prostu nie mam siły, a chciałabym załatwić to pokojowo.[/QUOTE] hmmm, a poza tym smrodem rzecz Ci się podoba? bo to wydaje mi siękluczowe, choć nie dziwię się, że Ci sytuacja conajmniej nie odpowiada bo ja wprawdzie sama jestem paląca , ale też kiedyś z all dostałam żakiet lniany, którego zapach mnie powalił (właśnie przesiagnięty tysiącletnim smrodem fajek), ale po prostu go uprałam (nie płukałam), tylko raz i już nie śmierdział - serioto naprawdę można sprać w pralce (o innych przedmiotach, takich których uprać nie można, się nie wypowiem, ale podejrzewam że jest gorsza sprawa) i wiem to od koleżanek niepalących, które np. miały rzeczy ode mnie
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-05-30 o 11:35 |
|
Nowe wątki na forum Targowisko: ciuchlandia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.

. teraz chyba wyjechała, mam nadzieje ze wysłała mi rzeczy..

.

Były z nią niezłe jajca z tego co pamiętam... Ja też podziwiam, że im się chce klonować
czy do Kodeksu, ktorego należy przestrzegać?