Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 04:43   #4531
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

dzis rano maz poczul kopniaki! uczucie porownal do skurczu, haha

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 06:15   #4532
Zariah
Rozeznanie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Dzień dobry Nadrabiam rano bo w ciągu dnia jestem zawalona pracą. Skąd to się wszystko nagle wzięło? Telefony dzwonią jak szalone. Jakieś kretyńskie forumlarze do wypełnienia mi szefowa marketingu przesłała - masakra - jak już ona coś stworzy to naprawdę. Nikt nie wie o co jej chodzi. A było tak spokojnie...ech...
W czwartek znów wyjazd służbowy... bleeeee już mam dość
A w grudniu na 3 dni. nieznoszę!

dobrze, że jeszcze tylko 10 tygodni w pracy i koniec (w tym 2 tyg wolnego na święta)

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Butelka Calma:
http://www.edziecko.com.pl/p/292/374...karmienie.html
http://babyshop-24h.pl/medela-butelk...--smoczek-hit/

Aguśka Zgadzam się z Tobą, ale musisz przyznać,że w butelce Calma system smoka jest nie do porównania z jakimkolwiek...
Kupuje ją, zobaczymy co to będzie...
Jest z tej samej firmy co Twój laktator więc mam dobre przeczucia
a czym się różni od innych? Bo np. TT Closer to nature maja dokładnie taki sam opis (toćka w toćkę) jak Calma. Też niby imitują pierś i można się swobodnie przełączać między piersią a butlą... ja się czuję zagubiona.
i TT ma super recenzje (tu wklejam kilka z wizazu, ale jest tez wiele, wiele na innych stronach)
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=274&next=1

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
gratulacje!

kupiłam kilka pajacyków, 2 bluzy i 2 malutkie body. Wszystko na e-bayu za 10 funtów
wyprawka nabiera kształtów

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-11-08 o 06:58
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 06:33   #4533
Kathi75
Zakorzenienie

Mam chwilke to pisze spomiedzy kartonow
We czwartek ide po klucze i umowe podpisac i zacznie sie sajgon , maz ma nadzieje ze przeprowadzimy sie do 20 ( a mialam nadzieje na 15 listopada ) ale przezyje hihihi choc wolalabym urodziny obchodzic juz na nowym mieszkaniu a nie gdzies pomiedzy Coz za rok nadrobie

W tej chwili mam moc biegania , szkole a nawet w sobote musze na kurs pierwszej p0omocy latac wrrrrrrrrrr. czuje sie dobrze , wywalilo mi brzuch w koncu widac ze jestem w ciazy a nie sie " spaslam"

Imienia nie mamy
Ja obstawiam Paulinke lub Patrycje ( Hmmm jakos P ) ale maz ma watpliwosci

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 07:03   #4534
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Imienia nie mamy
Ja obstawiam Paulinke lub Patrycje ( Hmmm jakos P ) ale maz ma watpliwosci

Paulinka i Patrycja też mi się podoba do tego jeszcze Joanna (Asia) i Aleksandra (Ola) no i oczywiście Pola

wstałam bo TZ wrócił z pracy i mnie obudził i tak teraz siedzimy :P nie wytrzymałam i zjadłam gniazdko pycha idę chyba zaraz jeszcze spać tak do 10-11 bo i tak nie mam co robić obiadek dopiero na 15stą jak TŻ wstanie :P a na obiadek dzisiaj mamy ziemniaczki i kotlety schabowe po cygańsku tylko nie wiem jeszcze jaką suróweczke dać do tego :P

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Aguskaa83 tym razem do szpitala bierzesz, aż 5 koszul do karmienia ? Potrzeba, aż tyle ??

MICHAŁEK

WYMIANA

Edytowane przez Jolkaaa
Czas edycji: 2011-11-08 o 06:44
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 07:23   #4535
cziqua
Zadomowienie

Witam

a ja nie mam jeszcze nic do dzidziusia kompletnie nic nawet skarpetek też zastanawiam się kiedy będe czula ruchy tzn chyba cos tam czasami czuję albo to jelitka bo z reguły z lewej strony, a jesteśmy w polowie mniej więcej 17 tygodnia i nie moge sie doczekac tych pewnych fikań dzidzi

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 07:26   #4536
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja się tak zastanawiam jak ja się zabiorę do szpitala w torbe przecież tyle tego trzeba zabrać (ubranka dla dziecka, rożek, pieluchy, laktator, piżamy, bielizna, ciuchy dla siebie, ręczniki, szlafrok, kapcie, kosmetyki i wiele innych no masakra ja się w torbe napewno nie zmieszcze....)
Ja biorę walizkę Po tym jak moja siostra mi opowiadała, że musiała 3 torby sama taszczyc to dziękuję. Wolę coś na kółkach
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 07:33   #4537
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Good morning

Cytat:
ja już wiem, że nie dam rady spakować się w jedną torbę

a macie może w planach kupno łóżeczka turystycznego ??
Ja też pewnie w jedną się nie zmieszczę choć mam naprawdę dużą
My na pewno będziemy kupować turystyczne łóżeczko - będzie mi potrzebne na stancji w Wawie, gdzie z dzidziusiem spędzę jeszcze od urodzin jakieś 4-5 miesięcy, a i potem się przyda u rodziców TŻta jakbyśmy chcieli tam przenocować lub zostawić im maluszka Oczywiście nie mam zamiaru na nie wydawać nie wiadomo ile kasy, widziałam solidne, firmowe i z dobrymi recenzjami za ok.150-180zł.

Cytat:
pewnie jest dumny gratulacje

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Witam

a ja nie mam jeszcze nic do dzidziusia kompletnie nic nawet skarpetek też zastanawiam się kiedy będe czula ruchy tzn chyba cos tam czasami czuję albo to jelitka bo z reguły z lewej strony, a jesteśmy w polowie mniej więcej 17 tygodnia i nie moge sie doczekac tych pewnych fikań dzidzi
żeby dzidzia już niedługo dała o sobie znać ja też nic z wyprawki jeszcze nie mam... Nie znam płci to jakoś mnie nie ciągnie, ale może w czwartek zakupię coś unisex

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 07:54   #4538
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Hej,

ja kupiłam łóżko turystyczne jak jechaliśmy z Małą na wakacje ( miał 6 miesięcy), potem służyło w domu jako tzw.kojec, Mała się w tym bawiła , a ja mogłam spokojnie robić różne rzeczy np. prasować , powiesić pranie itp., łóżeczko stało w pokoju dziennym , a tradycyjne w sypialni.Przestaliśmy używać po tegorocznych wakacjach.Zakup uważam za udany.Niektórzy tylko turystyczne mają, z regulacją poziomu spania i używają od noworodka.Ja jestem za używaniem do spania łóżeczka tradycyjnego.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 07:58   #4539
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej,

ja kupiłam łóżko turystyczne jak jechaliśmy z Małą na wakacje ( miał 6 miesięcy), potem służyło w domu jako tzw.kojec, Mała się w tym bawiła , a ja mogłam spokojnie robić różne rzeczy np. prasować , powiesić pranie itp., łóżeczko stało w pokoju dziennym , a tradycyjne w sypialni.Przestaliśmy używać po tegorocznych wakacjach.Zakup uważam za udany.Niektórzy tylko turystyczne mają, z regulacją poziomu spania i używają od noworodka.Ja jestem za używaniem do spania łóżeczka tradycyjnego.
Ja niestety ze względów praktycznych będę musiała używać turystycznego przez pierwsze m-ce życia maluszka

A gdzie to się Gucia podziewa?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-11-08, 08:15   #4540
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ja niestety ze względów praktycznych będę musiała używać turystycznego przez pierwsze m-ce życia maluszka

A gdzie to się Gucia podziewa?
Kochana , ja właśnie u małych dzieci to uważam za dobry sprzęt, ale o większe dzieciaczki mi chodzi,że lepsze jest tradycyjne, jak zaczynają wstawać to łóżeczko ze szczebelkami jest fajną salą ćwiczeń . Mi pasowało mieć dwa rozstawione w mieszkaniu, bo nie musialam Małej wkładać w ciuszkach, co lata po podłodze do łóżka spaniowego wkładać ,jak chciałam coś zrobić , a nie mogłam Jej mieć na oku.No i miałam w tym swoje wszystkie zabawki, taki mały raj tam miała prywatny.
Stary 2011-11-08, 08:22   #4541
cziqua
Zadomowienie

też się zabrałam za czytanie porodu na wesoło

"Ale sie usmiałam az brzuch mnie rozbolał,ja tez cos drzuce
Moja kolezanka rodziła córke ,poród odbierał arab ,jak mała wyszła krzyczy ma pani ćurke,a jakie imie ,a ona Sara -a coś nie pasi. A jak łyżeczkował ja po porodzie ,bo łozysko nie odeszło całe ,ona nacpąna dolarganem zamiast spac mówi do niego ej.Husejn czy jak ci tam fajnie sie skrobie polskie chrzescijanski marchewki,a on bardzio lubiec marchewki ,ona tylko bez perwery doktorku"

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 08:26   #4542
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ja biorę walizkę Po tym jak moja siostra mi opowiadała, że musiała 3 torby sama taszczyc to dziękuję. Wolę coś na kółkach
Ja tez planowalam taka na kolkach
A jesli bedzie cos czego nie zmieszcze a nie bede potrzebowala tak zaraz pierwszego dnia to spakuje w druga torbe , ktora TZ mi dowiezie juz po porodzie np laktator
A tak swoja droga to czytam Was dziewczyny, czesto i jak wlasnie zabieram sie za odpisywanie to cos mi wyskakuje, albo ktos wciaga mnie w rozmowe no i klapa!
Wczoraj bylismy z adasiem obejrzec jego nowa zerowke no i juz po rozmowie Pani go spytala czy zostanie troszke z nimi, a Adas oczywiscie ze tak No wiec zostal na 2 godziny, zaliczyl obiadek i go odebralismy

Konia ja tez jestem za normalnym lozeczkiem w domu, turystyczne tylko na wyjazd. Wydaje mi sie turystyczne zbyt niestabilne i niebezpieczne w momencie gdy dziecko zaczyna wstawac podpierajac sie i podciagajac o szczebelki w lozeczku!

A ktos tez pisal zeby nie przyzwyczajac dziecka do spania z rodzicami, to nie jest az takie proste! Adas czesto spal pomiedzy nami w nocy, bylo to przy karmieniu piersia bardzo praktyczne a pozatym uwazam ze nie ma nic wspanialszego niz to male cieple cialko zwiniete obok !!!
Dziecko potrzebuje bliskosci a z wiekiem sie oduczy! Adas juz od wielu lat spi sam i nie ma problemu! Ma swoje okresy gdy chce zasnac z mamusia a potem go przenosimy i ja nie widze w tym problemu, sama dlugo tak robilam i pamietam do dzis jak przytulalam sie do mojej mamy i zasypialam, pamietam to uczucie bezpieczenstwa!
Pozatym ja wychodze z zalozenia ze ten czas z niemowlakami/dziecmi jest nam dany tak krotki ze nalezy go na maksa wykorzystac!
No jest to oczywiscie moje zdanie i napewno nie bede malenstwa odkladac i sluchac jak placze tylko przytule i bedzie git
No to sie rozpisalam!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 08:27   #4543
tynka88
Zadomowienie

Cytat:

szczerze powiedziawszy byłam przekonana że takie łóżeczko nie bedzie nam potrzebne, bo nie zamierzamy podrozowac z dzidzia, ale jak tak czytam to teraz sie bede zastanawiać

ja juz po sniadanku, jajecznica z cebulka i parówka siedze sama w domku, TZ w pracy, przed obiadem wybiore sie na spacerek a dzidzia juz wstała, chyba wstaje razem ze mna,ale to dobrze
a wczoraj wieczorem przed snem tak mnie skopała nisko w podbrzuszu że mnie troche bolalo.
Dziewczyny gdzie głównie odczuwacie ruchy w dole czy gorze brzucha? to chyba zalezy od ulozenia dzidzi, wychodziłoby ze moja ma nożki nisko

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 08:29   #4544
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Dzień dobry Nadrabiam rano bo w ciągu dnia jestem zawalona pracą. Skąd to się wszystko nagle wzięło? Telefony dzwonią jak szalone. Jakieś kretyńskie forumlarze do wypełnienia mi szefowa marketingu przesłała - masakra - jak już ona coś stworzy to naprawdę. Nikt nie wie o co jej chodzi. A było tak spokojnie...ech...
W czwartek znów wyjazd służbowy... bleeeee już mam dość
A w grudniu na 3 dni. nieznoszę!

dobrze, że jeszcze tylko 10 tygodni w pracy i koniec (w tym 2 tyg wolnego na święta)

a czym się różni od innych? Bo np. TT Closer to nature maja dokładnie taki sam opis (toćka w toćkę) jak Calma. Też niby imitują pierś i można się swobodnie przełączać między piersią a butlą... ja się czuję zagubiona.
i TT ma super recenzje (tu wklejam kilka z wizazu, ale jest tez wiele, wiele na innych stronach)
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=274&next=1

gratulacje!

kupiłam kilka pajacyków, 2 bluzy i 2 malutkie body. Wszystko na e-bayu za 10 funtów
wyprawka nabiera kształtów
Ja się do zwolenniczek TT też zaliczam, jak dla mnie smoczek bardziej przypomina brodawkę niż w innych butelkach.Moja piła od 5 miesiąca z butli jak musiała, ale chyba ciężej Jej było pić niż cyca, bo długo musiałam Ją uczyć.
Fajne są malutkie ciuszki ,a gromadzenie wyprawki też miłe.
Stary 2011-11-08, 08:32   #4545
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
s
Dziewczyny gdzie głównie odczuwacie ruchy w dole czy gorze brzucha? to chyba zalezy od ulozenia dzidzi, wychodziłoby ze moja ma nożki nisko
Ja głównie w dole ale zdarzyło mi się, że dzidek kopał w górze.

Zastanawiam się jak to będzie jak pojedziemy do teściców z dzieckiem. Gdzie my tam będziemy spac. TŻ ma swój pokój ale na wersalce we troje chyba bym się bała spac. A u nich całe mieszkanie jest tak zagracone, że strach ogarnia
Stary 2011-11-08, 08:35   #4546
Nikii89
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja o wyprawce też jeszcze nie myślę moja mama ma sklep z ciuchami i odkłada te najlepsze dla dzidzi hehe... tak więc ubranka ona mi kompletuje, my może potem coś dokupimy.
Jeszcze nic nie mam i na razie nie zamierzam kupować bo w sypialni mało miejsca. Tak więc z mężem postanowiliśmy że na przełomie luty/marzec wybierzemy się do sklepów (dzidzia ma się pojawić 20 kwietnia).
Jeszcze 2 tygodnie i na USG jedziemy. już nie umiem sie doczekać aby poznać płeć no i co najważniejsze czy jest zdrowa/y i nie ma żadnych wad wrodzonych.

Mąż w pracy a ja postanowiłam zrobić jego ulubione gołąbki
Stary 2011-11-08, 08:36   #4547
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja kolezanka rodziła córke ,poród odbierał arab ,jak mała wyszła krzyczy ma pani ćurke,a jakie imie ,a ona Sara -a coś nie pasi. A jak łyżeczkował ja po porodzie ,bo łozysko nie odeszło całe ,ona nacpąna dolarganem zamiast spac mówi do niego ej.Husejn czy jak ci tam fajnie sie skrobie polskie chrzescijanski marchewki,a on bardzio lubiec marchewki ,ona tylko bez perwery doktorku"

Dobre!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 08:46   #4548
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

dzien dobry
ja jakas taka dzisiaj nieogarnieta jestem, glowa mnie pobolewa...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 08:52   #4549
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja tez planowalam taka na kolkach
A jesli bedzie cos czego nie zmieszcze a nie bede potrzebowala tak zaraz pierwszego dnia to spakuje w druga torbe , ktora TZ mi dowiezie juz po porodzie np laktator
A tak swoja droga to czytam Was dziewczyny, czesto i jak wlasnie zabieram sie za odpisywanie to cos mi wyskakuje, albo ktos wciaga mnie w rozmowe no i klapa!
Wczoraj bylismy z adasiem obejrzec jego nowa zerowke no i juz po rozmowie Pani go spytala czy zostanie troszke z nimi, a Adas oczywiscie ze tak No wiec zostal na 2 godziny, zaliczyl obiadek i go odebralismy

Konia ja tez jestem za normalnym lozeczkiem w domu, turystyczne tylko na wyjazd. Wydaje mi sie turystyczne zbyt niestabilne i niebezpieczne w momencie gdy dziecko zaczyna wstawac podpierajac sie i podciagajac o szczebelki w lozeczku!

A ktos tez pisal zeby nie przyzwyczajac dziecka do spania z rodzicami, to nie jest az takie proste! Adas czesto spal pomiedzy nami w nocy, bylo to przy karmieniu piersia bardzo praktyczne a pozatym uwazam ze nie ma nic wspanialszego niz to male cieple cialko zwiniete obok !!!
Dziecko potrzebuje bliskosci a z wiekiem sie oduczy! Adas juz od wielu lat spi sam i nie ma problemu! Ma swoje okresy gdy chce zasnac z mamusia a potem go przenosimy i ja nie widze w tym problemu, sama dlugo tak robilam i pamietam do dzis jak przytulalam sie do mojej mamy i zasypialam, pamietam to uczucie bezpieczenstwa!
Pozatym ja wychodze z zalozenia ze ten czas z niemowlakami/dziecmi jest nam dany tak krotki ze nalezy go na maksa wykorzystac!
No jest to oczywiscie moje zdanie i napewno nie bede malenstwa odkladac i sluchac jak placze tylko przytule i bedzie git
No to sie rozpisalam!
Te łóżeczka są dość stabilne, nasza w tym buszowała ,że hoho, ale np.ciężko wyprać gdyby np. zdarzyła się jakaś przygoda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 08:54   #4550
cziqua
Zadomowienie

dziewczyny ja ogólnie piwa nie lubie ale od 2 tygodni mam takie parci na zimne piwko że masakra no i co kupiję lecha free jak już nie daje rady wytrzymac chyba nic złego dzidzi sie nie stanie? on ma zawartośc alk. do 0,5%

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-11-08, 08:59   #4551
Madziara 26
Rozeznanie

Ja dzisiaj o niebo lepiej już mnie nie gniecie i ciągnie jak wczoraj. Co do wyprawki to Tż dostal od kolegi przewijak,poduszke do karmienia i siatle ciuchów. Kojec i łożeczko od siostry dostanę więc dużo do kupowania nie bede miala

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:01   #4552
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ja ogólnie piwa nie lubie ale od 2 tygodni mam takie parci na zimne piwko że masakra no i co kupiję lecha free jak już nie daje rady wytrzymac chyba nic złego dzidzi sie nie stanie? on ma zawartośc alk. do 0,5%
Mi tez się chce ale ja nie tykam
Stary 2011-11-08, 09:07   #4553
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Mi tez się chce ale ja nie tykam
ja też bym nie tknęła, nawet "free"

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-11-08, 09:09   #4554
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj o niebo lepiej już mnie nie gniecie i ciągnie jak wczoraj. Co do wyprawki to Tż dostal od kolegi przewijak,poduszke do karmienia i siatle ciuchów. Kojec i łożeczko od siostry dostanę więc dużo do kupowania nie bede miala
to rewelacja
dziewczyny w jakies pozycji spicie? mi teraz najwygodniej teraz spac na booku zwinieta w kłębek TŻ śmieje sie ze w pozycji embrionalnej
Stary 2011-11-08, 09:12   #4555
Zia_
Zadomowienie

Bry!
Ja znow juz po basenie z rana. Normalnie jak wezme cieply przysznic potem to mam ochote sie do lozka z powrotem polozyc a nie do pracy jechac W nagrode za wysilek zamienilam moje zdrowe sniadaniowe kanapki na dwa wielkie francuskie rogale

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
ja normalnie na brzuchu pływam sobie żabką i jest ok, ale kraulem to bym się nie odważyła
Ja tez plywam zabka i nawet krawlem le malo bo sie szybko z oddychaniem mecze. Faktycznie sie brzuch rozciaga w takich pozycjach ale czy to zle? Ja wogole bardzo jubie sie rozciagac codziennie i w ciazy nie zaprzestalam

Ewelajna, gdzie kupilas zolte ciuszki? Ja bym juz taaaak bardzo chciala wyprawke zaczac kompletowac ale rozsadek podpowiada ze powinnam zaczekac na te duze poswiateczne wyprzedaze, bo wtedy wiele rzeczy mozna duzo taniej kupic. Ah to czekanie...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:19   #4556
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
pewnie jest dumny gratulacje
Zadzwonił budzik. Chwilę leżę i czuję, że mała kopie bardzo mocno. Mówię do męża, aby dał rękę. Na co on od razu "Nic nie czuję" I dostał dwa kopniaki Zaskoczony był, że to czuć w ten sposób.

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No to sie rozpisalam!
Taki noworodek/niemowlak do pół roku może sobie poleżeć poprzytulany. Ale później nie widzę sensu i celu spać razem z dzieckiem. Kiedy można razem poleżeć to można, ale spania trzeba uczyć osobno
Dla własnej wygody choćby, bo jak się gdzieś wyjeżdża to nie ma możliwości aby spać razem z dzieckiem i wtedy pojawia się problem.
Ja na pierwsze 2 miesiące mam niską, drewnianą kołyskę, która może stać obok łóżka i w każdej chwili dziecko mam w zasięgu ręki (szczebelki sięgają około 5 cm ponad materac łóżka). Idealna do nocnego karmienia bo nie będzie trzeba wstawać do łóżeczka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-08, 09:20   #4557
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
to rewelacja
dziewczyny w jakies pozycji spicie? mi teraz najwygodniej teraz spac na booku zwinieta w kłębek TŻ śmieje sie ze w pozycji embrionalnej
Na lewym boku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 09:31   #4558
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,
nadrobiłam Was

Cytat:
Muszę Wam powiedzieć, że dziś jest poniedziałek... pierwszy poniedziałek bez wymiotów
Ja też tak chcę ale masz fajnie

Cytat:
ja się tak zastanawiam jak ja się zabiorę do szpitala w torbe przecież tyle tego trzeba zabrać (ubranka dla dziecka, rożek, pieluchy, laktator, piżamy, bielizna, ciuchy dla siebie, ręczniki, szlafrok, kapcie, kosmetyki i wiele innych no masakra ja się w torbe napewno nie zmieszcze....)
Ja nie zabieram od razu rzeczy dla dziecka dlatego, że w szpitalu dziecko dostaje i pieluszki i chusteczki i ubranka więc to dopiero przywiezie mi tż jak przyjedzie nas odebrać szkoda żeby te rzeczy przeszły zapachem szpitala a siebie jakoś spakuję w jedną torbę.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej,

ja kupiłam łóżko turystyczne jak jechaliśmy z Małą na wakacje ( miał 6 miesięcy), potem służyło w domu jako tzw.kojec, Mała się w tym bawiła , a ja mogłam spokojnie robić różne rzeczy np. prasować , powiesić pranie itp., łóżeczko stało w pokoju dziennym , a tradycyjne w sypialni.
Ja miałam kojec raz mieliśmy go na wakacjach a potem używałam go w domu tak jak Ty Antek uwielbiał tam siedzieć i wciąż tam miał full zabawek a ja miałam spokój że sobie nic nie zrobi.

Cytat:
A ja mam ochotę na szampana i tak sobie myslę czy są jakieś takie małe buteleczki. Za łyka szampana oddałabym dużo

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:32   #4559
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Jest piwo bavaria 0, 000000 % alkoholu
Stary 2011-11-08, 09:34   #4560
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
to rewelacja
Lewy bok, prawy bok, na plecach z rękoma nad głową (jak małe dziecko!).
Generalnie dużo się wiercę przez sen. Zwinięta, wyprostowana, z kołdrą między nogami. Różnie, oj różnie.
Brakuje mi tylko spania na brzuchu. Ta imitacja na półboku, półbrzuchu z kołdrą pod brzuchem... to nie to samo

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości