![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
Nie dla tej bluzy dresowej
![]() |
#4532 |
Rozeznanie
|
Właśnie porównuje z lupą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Wtajemniczenie
|
popieram Glam. 1lub3 my po spacerku i mala spala 1,5h na 2tury
#4534 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
U nas spacerek 2 godzinny- saly program- park, plac zabaw i lody
Kurcze sonia dzis grzeczna od rana ciekawe co knuje
#4536 |
Wtajemniczenie
|
3 i 4 ... choc tak podobne do siebie ze
![]() ![]() dziewczyny widziałyście? http://www.kciuk.pl/Lekarze-walcza-o...djecia-r90132/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
We wroclawiu jest system punktowy zeby sie dostac do zlobka, zapisy sa raz w roku przez tydzien, wlasine teraz i kolejnosc zgloszen nie ma zadnego znaczenia. Moja kolezanka wysylala dziecko do zlobka prywatnego rok temu i nie zapisywala duzo wczesniej, choc kto wie jak teraz wyz, chyba faktycznie musze juz porozgladac, bo na panstwowy to nie licze, skladam tylko dlatego, ze do rekrutacji licza tez puntky jak ktos wczesniej skladal i sie nie dostal, co daje nam szanse na za rok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Rozeznanie
|
pro rodzinny bardzooooo zwłaszcza jak nie przysługuje ci nawet macierzytnski bo konczysz zatrudnienie wczesniej 3v miesiaceee
#4540 | ||||
Zakorzenienie
|
za miesiąc 2
ja myślę nad rowerkiem PUKY, hulajnogą mini micro i kaskiem Spokey ![]() aldiego w okolicy nie mam ![]() co do żyrafki, to ja bym kupiła, wydaje sie lepsza od wielu chłamowatych zabawek lepiej mniej a lepsze (np ja mam mnóstwo pluszaków kurzołapów ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
robił takie małe suche bobki z mozołem kup tarkę szklaną lub plastikową, utrzyj jabłuszko Hipp ma na słoiczkach oznaczenia odnośnie wpływu na stolec, wybieraj te co regulują lub rozluźniają no i odpowiednio nawadniaj, czy piersią czy wodą ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() tym bardziej że młodszy coś sie biesić zaczyna, nie wiem, czy na zęby się szykuje czy ma inne powody, ale ostatnio upodobał sobie jeżdżenie na nas i nie chce leżeć w kojcu ani bujaku, bu Edytowane przez oolong Czas edycji: 2012-04-20 o 17:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Wtajemniczenie
|
ja daje surowe jablko a z piciaa to tylko piers.jutro nie dostanie marchewki czyli nic nie dostanie hmmm to jak ona tak reaguje na marchew to nigdy mam jej juz nie dac?dynia z ziemnakami jest blee
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- juz zglupialam.teraz mysle ze chyba za wczesnie jak dla niej te rozszerzanie...kurde a mojej sis mala miala 3mce i jadla zupki bo metaboliczka kazala,tylko miala zakaz ryyzu i bananow.
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na wszelki wypadek ![]() nie wiem, jakie jest uzasadnienie naukowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Rozeznanie
|
Kurcze dziś znowu na diecie eliminacyjnej, ale jutro jedziemy do tego naszego znajomego lekarza, bo mała się strasznie drapie w miejscach wysypki.
Ehhhh.... własnie wyczytałam że to co do tej pory było neutralne, może w pewnym momencie zacząć uczulać... więc moze to być wszystko w naszym przypadku ![]()
#4544 |
Zakorzenienie
|
Onjeeezu jak ja nienawidze tej pory dnia jak juzoba maluchy sa zmeczone i sie wydzieraja za cyckiem, jeden dostanie to drugi biadoli
Zabiore pierwszemu to wrzask bo oj chcial Jeszze. Zwariowac idzie
#4545 |
Wtajemniczenie
|
od jutra znowu mleko i tylko mleko.wyczytalam w dr google ze nawet surowe jablko moze zapierac nie spominajac o marchewce.teraz mam wyrzuty ze za wczesnie chcialam z malej zrobic dorosla
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- teraz glupia wpadlam na to ze te czeste pobudki nocne sa od czasu rozszerzania diety.ale ja glupia jestem.do 6mcy cyc i mm i wiecej nic.
#4546 |
Rozeznanie
|
W końcuuuuuuu, moja ulubiona pora dnia
![]() ![]()
#4547 |
Zakorzenienie
|
U mnie 2/3 dzieci spi jak aniolki, 1/3 jeszcze ani mysli sie polozyc
Kurcze co ja mam z tym moim dzieckiem starszym Od rana zjadla -2 gryzy kanapki -1 serek homo ( jedzony na raty) - 2 gryzy nalesnika 2 gryzy banana Plasterek pomidora 1/3 szkl mleka 3 pierogi na kolacje I kilka paluszkow, Czy mi sie wydaje ze to dosc malo??? Ggora, Oolong i inne dziewczyny- ile wasze Starszaki jedza??? Co chwila podtykam a to owoc, jogurt, zeby cokolwiek zjadla. Ja wiem ze dziecko sie nie zaglodzi i ze jak Zglodnieje to powie albo sobie cos sama wezmie ale Mnie jakos martwi bo to trwa juz od kilku dni
#4548 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasik może spróbuj małej posmarowac ten wyprysk Emoilium krem trój aktywny. Nam go pediatra poleciła jak Helcie wysypała skaza. Bardzo szybko zagoił rany i mała przestała sie denerwować bo to eliminuje swędzenie. Cytat:
My po kontroli i jest lepiej ale do wtorku jeszcze wszystkie leki mam dawac ale możemy isc na spacer jak bedzie tak ciepło jak dziś ![]() A to co się działo w przychodni to jakis dramat komediowy, brak mi słów. Helenka miała na szczescie to wszystko gdzieś i mi zasnęła na ramieniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zadomowienie
|
Jejku własnie mi brat powiedział że mojemu koledze co mieszka na mojej ulicy zmarło dziecko tydzień przed porodem serduszko przestało bić... ;( Szok a tak się cieszyli itd.
#4550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny a jak to jest z latem i czapkami dla dziecków trzeba na uszy cały czas???????
![]() |
#4551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś, śniadanie: pokrojone kawałki chałki z masłem, salami obranego z pieprzu, trochę wędzonego łososia, pokrojony ogórek, zjadł powiedzmy ok 1/2 talerzyka plastikowego 2. śniadanie - trochę podjadł resztek z pierwszego, zjadł z 6 długich chrupek kukurydzianych na spacerze obiad: zupy nie zjadł, zjadł sporo ryżu, pstrąga z piekarnika i surówki marchwiowo-kapuścianej z biedrony. Myślę, że tak ponad talerzyk plastikowy objętościowo. podwieczorek: po drzemce zjadł całego sporego banana, może z 10 gryzów jabłka ode mnie i jeden danio waniliowy, chałki odmówił kolacja: zjadł objętościowo z 1/2 talerzyka ogórka, chlebka z masłem, szprotki wędzonej. Najlepiej wyglądal, jak porwał TŻ-towi nie do końca obranego wężowego ogórka i go ogryzał, tak samo chleb wolał biegać z całą gołą kromką ![]() Ogólnie je dobrze, wybrzydza w granicach przyzwoitości, np kiedyś uwielbiał pomidory, a teraz prawie nie je, przerzucił się na ogórki, chociaż ostatnio i ta moda mija. Pija wodę, sagę owocową, głównie wiśniową, herbaty zielone, rano kakao lub inkę. Czekam z utęsknieniem na porę owocową, w zeszłym roku pochłanialiśmy je w każdej ilości ![]() Staram się pilnować pór posiłków, w większości mi to nie wychodzi (patrz awaryjne chrupki na spacerze). Ze względu na jego psyche, ale też i moją, bo młodszego nie jestem w stanie na razie uregulować, to chociaż ze starszym niech coś wiem godzinowo ![]() patrzę na to, co napisałaś i wydaje mi się, że jakiejś mega tragedii nie ma ja nie liczę, ile on je, jak jest głodny to od razu sępi staram się tylko pamiętać, by odpowiednio pił i tego pilnować (szczególnie w razie choroby), chociaż normalnie nie ma potrzeby, pije dużo ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
na słońcu też czapka osłaniająca w miarę możliwości też uszy i kark jeśli osłonięte pod wózkiem, to niekoniecznie Edytowane przez oolong Czas edycji: 2012-04-20 o 20:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mówisz ze moze jablko tez zapierac??? a mi lekarka kazała dawac;/ nic juz z tego nie rozumiem. dzis nie dałam nic tylko cyc, ale od wczoraj kupy jak nie było tak nie ma, jutro tez dostanie tylko mleko, zobaczymy co bedzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
![]() Coś nacisnęłam i mi skasowało prawie gotowego posta ![]() Przepraszam dziewczyny ale nie mam dla was czasu w tygodniu cały wolny czas poświęcam Lilce, wczoraj próbowałam was nadgonić zostały mi dwie strony i zasnęłam ![]() ![]() ![]() ![]() Wyrżnął jej się 2 ząbek wczoraj ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ale mam przeboje z chrzcinami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale napisałam chaotycznie przepraszam ![]() Ale dopięłam tego i siostra będzie chrzestną ![]() ![]() Gratuluję skończonych miesięcy ![]() ![]() Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2012-04-20 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Oolong dzieki
![]() Oj mi sie wydaje ze sonia w 3 dni tyle nie zjada, u niej 2 gryzy i dziekuje ![]() ![]() Zazdroszcze ze twoj maly ryby wsuwa, moja raczej niestety nie przepada. Jeszcze upieczona czasem zje ale wedzonej to nie ma szans Warzywa lubi- tzn surowki, pomidory, ogorki, zupy w miare zjada. Owoce jak czasem, miewa fazy na cos tam i je same jablka albo truskawki albo cos tam Do picia w zasadzie uznaje tylko wode, mleko to jak mi sie uda pol szklanki dziennie przemycic- a to jako inka, kakao czy cos
#4555 |
Zadomowienie
|
też sie tak bawiłam jak byłam mała ale ja jeszcze wygryzałam na usmiech i przykładałam do buzi a tż mówi, że on sie tak nie bawił
![]()
#4556 |
Wtajemniczenie
|
ja rowniez pod wrazaeniem jestem ze taki malec a takie rzeczy zjada.jak Ty tego dokonalas u mnie w rodzinie nikt ponizej 15rz by tego nie tknal raczej.Kkassik ja to w google wyczytalam czyli nie wiem czy to prawda bo jablko raczej czysci niz stopuje
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślałam, że to norma, że on zajada czasem też potrafi wybrzydzać, ale na pewno się nie zagłodzi, prędzej wymusi na nas coś z jego bestsellerów (banan, serek, chałka/bułka) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
Wow pierwsza
![]()
#4559 |
Wtajemniczenie
|
oolong to rowerek biegowy powinien byc juz dobry.
Glam jesli chodzi o niejadka,to nie pomoge,bo Max zawsze dobrze jadl.Byl chudy,ale czesto sie wyproznial (2-4 razy dziennie),ale pelnych posilkow bylo 5-6,tzn sniadanie I i II,obiad,jakis podwieczorek,przekaska typu Danio,potem kolacja.I z parowkami i bananami ciagle latal.A moze sa potrawy,ktore bardzo lubi i je ich najwiecej?? Jedyne co,Max nie chce jesc owocow i warzyw ![]() Moj tadek-niejadek raczyl napic sie troche piersi (chyba juz nie ma tego niedobrego smaku,bo pije;musze potem odciagnac i sprobowac) i zrobilam kaszke w butelce,pierwszy raz,to wypila 50ml ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zadomowienie
|
po wczorajszej pizzy (zjadłam całą maxi
![]() ![]()
jak chłopu zależy, to choćby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób żeby Cię zadowolić ![]() Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-04-21 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.