|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cześć,
Ogromnie się cieszę, że Persephone już wróciła i mam nadzieję, że i Gabbi szybciutko do nas wróci. Co do bóli brzucha - ja mam chyba coś podobnego jak Rinco. Od kilkunastu dni co jakiś czas pojawia się takie dziwne kłucie w... hm, powiedziałabym że w okolicach szyjki, ale kto to wie co tam dokładnie kłuje ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
U mnie trwa to czasem kilka minut, tzn. tak, jakby przez te kilka minut ktoś mnie czymś tam dźgał. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() |
#4533 |
Zadomowienie
|
co do nospy nam położna powiedziała zeby nie brac samemu w 3 trymestrze bo jest niewskazana,
pozwoliła zawiesic max 2 metry firanki na taśmie z odpoczynkami wiecie kiedyś na stojąco mogłam sobie założyc spodnie a teraz normalnie jeden wielki ból ja próbuję jedną noge do góry podciągnąc i wcisnąc do nogawki, nie wiem co dokładnie boli krocze czy jakieś mięśni ud ogólnie jak babcia czasem się czuję wczoraj zostałam zmuszona aby podejśc jako pierwsza do okienka tłumaczę że dobrze się czuje i poczekam te 5 mni ale nie babska naciskały i okazało się że 2 okienko w tym czasie jak ja czekałam za panią obsłużyło nawet te osoby co były za mną, normalnie czułam źle z tym faktem Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2012-03-28 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
mi gin pow czy ta nospa to wymysły moich koleżanek i mam nic nie brać
#4535 |
Konto usunięte
|
Powiem tak, jak nie musicie, to nie bierzcie nic.
Ja będę miała po ciąży wątrobę do wymiany chyba :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i mam nadzieję, że u mnie tak jest ![]() Czy kupuje któraś z Was koszulę do karmienia na ramiączkach? ale nie odpinanych, bo ja mam ochotę taką sobie kupić z regulowanymi ramiączkami i się zastanawiam czy będzie wygodnie karmić w takiej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się urodziłam na Kopernika i od tego czasu pewnie nie wiele się tam zmieniło ![]() Moja przyjaciółka rodziła dwa razy na Kopernika, tylko dlatego że miała tam lekarza. Za pierwszym razem 7 lat temu mówiła, że ten szpital to dramat, zarówno opieka jak i całość wyposażenie itp. Córkę urodziła 3 lata temu i mówiła, że jest już lepiej, ale mówiła że też nie jest obiektywna bo po prostu przy drugim dziecku już nie potrzebujesz tyle pomocy. W każdym razie przy ostatnim porodzie miała fatalną położną, rodziła długo i z wianuszkiem studentów gapiących się w jej krocze ![]() ![]() O Ujastku ciągle myślę ale boję się, że nikt nie pomoże mi przy karmieniu i że będą dokarmiać no i szybko odeślą do domu, bo trzeba zwolnić miejsce. ![]() O Narutowiczu nic nie wiem. Ale chodziłam do sr Siemiradzkiego i zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Szpital też ponoć bardzo przyjazny pacjentce no i Ci lekarze i położne które prowadziły super. Ale to szpital półprywatny, więc płaci się za znieczulenie, poród rodzinny i inne luksusy ![]() Generalnie jestem zdeterminowana żeby rodzić w Żeromskim, dobre opinie, nowe sale, no i byłam tam z krwawieniem i naprawdę spotkałam wtedy kilka osób i wszyscy uśmiechnięci i serdeczni, bardzo pomocni. niedługo zapiszę się tam na ktg, to będę wiedziała czy to moje jednorazowe spostrzeżenia czy tam faktycznie jest miło. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33189900]Powiem tak, jak nie musicie, to nie bierzcie nic.
Ja będę miała po ciąży wątrobę do wymiany chyba :/[/QUOTE] podobno nasze stworki oddają nam trochę kom macierzystych i nas leczą więc może nie będzie tak źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to chyba nic specjalnie groźnego. Ja wizytuję dopiero za tydzień, więc jeśli Ty masz wizytę jutro, będę wdzięczna, jak dasz znać, jeśli się czegoś na ten temat dowiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
![]() miało mnie dziś nie być, ale zadziałała chyba moja ciążowa skleroza i po sprawdzeniu kalendarza okazało się, że wizytę u fryzjera mam jutro ![]() ![]() Trzymamy kciuki za Gaabbi, mam nadzieje, że szybko do nas wróci. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4542 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33184690]Na to liczę
![]() Jejku, po spaniu mam takie dłonie, jakbym rąbała drewno ![]() ![]() Wczoraj miałam znowu boskie ciśnienie 170/110 :O Ale chyba wynikało ze zdenerwowania na mój aparat ciśnieniowy (jest stary, jak Wam pisałam i ten rękaw się nie klei do końca i czasami się odpina i nie umiem zmierzyć), w końcu dostałam aparat od teściowej (jednak też elektryczny, ale nowiutki) i najwyższe było 153/100, ale wieczorem już ładne, około 120/80, dzisiaj rano to samo. Ale zaraz zabieram się za śniadanko i moje dragi ![]() ![]() ![]() ![]() ja dzisiaj byłam w przychodni po skierowanie na morfologie i mocz i przy okazji zmierzyłam sobie ciśnienie i miałam 95/65, strasznie niskie i też sie wystraszyłam nie zakodzi to mojemu maleństwu? ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- brzucholek śliczny ![]()
![]() |
#4545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia... cieszę się ogromnie na ten urlop dziekański, bo mogę zacząć myśleć tylko o maluszku ale teraz będzie gadanie i wypytywanie ze strony wszystkich i już widzę ich niezadowolenie ze mnie... ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- ewus - śliczny brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- jeeeny teraz sobie tak myślę nad tą koszulą na ramiączkach do karmienia, o którą pytałam czy będzie wygodnie karmić, no przecież chyba bardzo wygodnie, tylko ramiączko zdjąć i gotowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
gaabbi-wracaj szybko do zdrowia
![]()
#4548 |
Wtajemniczenie
|
Witam!!!
jak leci dziewczyny? widze, ze Gaabbi w szpitalu jest! Trzymam kciuki za nia, niech szybko wychodzi i jeszcze nie rodzi!!! ![]() agata - niezle ceny za takie paki ciuszkow :brawo: ja mam tez gorsze dni teraz, jestem strasznie zmeczona, wrecz wyczerpana, pojawily sie pouchniecia na nogach ![]() Zgage m am praktycznie caly czas, jak jem, jak nie jem, budzi mnie w nocy. Powoli zaczynam miec tego dosc i chce zeby bylo juz po wszystkim. Dzis kupilam 2 staniki do karmienia - po 15zl - bialy i czarny. spac mi sie chce i musze Was nadrobic... |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a te 4 kg to od początku ciąży ??? A maleństwo jak się rozwija ? Dobrze przybiera na wadze? Jeśli tak to chyba takie małe kg to powód do radości ![]() co do pieluszek... hmm. sama nie wiem. Nie orientowałam się w tym temacie przyznam szczerze, że w nikt z moich znajomych nie używa wielorazówek, a ja sama nie mam żadnego doświadczenia. Chyba by mi się nie chciało ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33187412] A jeszcze wczoraj miałam takie dziwne bóle, jakby ciągnięcie mięśni w okolicy pępka, ja już miałam wizję odklejającego się łożyska, ale to były tylko takie chwilowe bóle, nie ciągle, przeważnie przy wstawaniu - miałyście też kiedyś takie coś?[/QUOTE] ja czułam kłucie w okolicach pępkach przy polegiwaniu na boku, ale tylko przez 2 dni i przeszło. jeśli chodzi o ciągnięcie to ja często czuję , takie ciągnięcie dołu brzucha w dół, szczególnie przy chodzeniu. To ponoć stawiająca sie macica. Cytat:
![]() ![]() Mutsy transporter to ten sam wozek co stary X-Lander XA. Nawet stelaże pasują do siebie wzajemnie, tzn możesz do tego wózka dopiąć spcerówkę z XA i leży jak ulał i na odwrót. On się faktycznie składał najbardziej kompatybilnie ze wszystkich Mutsy'ich. Natomiast nie miał przekładanej spacerówki, dlatego brałam pod uwagę inne modele Mutsy. I gdyby nie wyszedł Move, to pewnie byśmy się zdecydowali na 4Ridera. Move spełnia moje wymagania pod względem : mniejszych wymiarów po złożeniu, przekładanej spacerówki, glębszego daszku nad spacerówką, dodatków które zawiera w cenie standardu, większego kosza pod spacerówką (jestem rupieciarą i torbiarzem), troszkę głębszej spacerówki, chociaż wiem, że w Mustym dzieciaki też nie marzną. Ale pomyślałam sobie, że może przed wiatrem będzie bardziej osłonięty. Ja zamierzam tym wózkiem jeździć 3 lata ![]() ![]() ![]() ![]() A X-L Move składa się lepiej niż Mutsy Transporter - sprawdziłam w sklepie. Mnie już obsługa kojarzy, a mąż się wstydzi ze mną wchodzić, bo ja normalnie z metrem wchodziłam i mierzyłam. Wynosiłam sobie na zewnątrz, wkładałam do bagażnika, do przodu, do tyłu... generalnie byłam najbardziej upierdliwym klientem chyba. Dla mnie mega ważna jest praktyczna strona i musiałam sobie wszystko posprawdzać ![]() Co jeszcze... XL ma mniejszą gondolę, w Mutsych mieszczą się duże dzieci lepiej niż w Xach, a pasażer zapowiada sie na sporego, więc jakby to był minus lekki, no ale możemy miec problem ze zmieszczeniem się w gondole na późną jesienią, jak już bedzie bardziej poubierany w te kombinezony , i inne gadżety... dlatego potrzebna mi była przekładana spacerówka, która się rozkładała na płask - do ewentualnego przełożenia wcześniej niż po 6-7 miesiącach, gdyby gówniarz nie chcial jezdzić w gondoli. No i taki gadzet ma Move anie ma Transporter. Inne modele Musty maja przekładana spacerówkę, ale za to są większe po złożeniu, mają mniejsze kosze pod wózkiem ( a ten dokupowany jest niewygodny w użytkowaniu) no i są droższe. Obydwie firmy produkują wózki na szerokich stelażach, ponoć nie mieszczą się między niektórymi ladami czy półkami, kasami w sklepach... więc jakby było mi wszystko jedno czy sie nie zmieszczę w sklepie za 2300 zł czy za 3300 zł ![]() ![]() No .. i po takich właśnie miesięcznych analizach doszłam do wniosku , że Move będzie jednak najlepszy. Bardzo żałuję, że Mutsy nie spełniają wszystkich moich wymagań bo są urocze i piękne jak dla mnie , a XLanderami jezdzi pół Polski ![]() .. mówiłam że będzie długo... ale sama chciałaś ![]() Cytat:
![]() A jakie miałas wyniki krzywej cukrowej ? Bo wg dr Juszczyka i internistów mam nietolerancję glukozy ( 75 g - po 2 godzinach miałam wynik 8,32 ) natomiast wg poradni diabetologicznej i innych ginekologów jestem matką cukrzycową. Od dwóch miesięcy jestem na diecie, która zalecił mi mój ginekolog, ale cukry z samokontroli wychodziły kiepskie i dlatego teraz muszę korzystać z poradni. W poniedziałek okaże się, czy mi wepchną insulinę czy nie. ![]() Faktycznie mówią o Ujastku, że jakoś specjalnie się tam Toba nie zajmują, ale z racji lekarza nie mam innego wyjścia, wypada mi tam wlaśnie rodzić, zresztą takie zalożenie było od początku. Ja sobie myślę, że i tak jesteś tam 3-7 dni, i pal licho ze mną, ważne że dziecko będzie miało dobrą opiekę. O Żeromskich słyszałam dobre opinie, nawet bardzo. To samo zresztą o wyremontowanym i odmienionym Narutowiczu. Dr Juszczyk też się jakoś specjalnie ze mną nie patyczkuje. Tzn jest kompetentny, ale po prostu nie jest jakoś mega wrażliwy ![]() Cytat:
model Mega Sako i to PO PROSTU JEST REWELACJA. Zamierzam go wykorzystać również do karmienia. Jeśli chodzi o wygodę to kiedyś, zdarzyło mi się nawet na nim noc przespać bo usnęłam przy oglądaniu filmu a byłam w domu sama, bez chłopa i obudziałam się rano rzeźka i wypoczęta, także .. polecam ręcami i nogami . co do ułożenia dzieciaka, mój najpierw był pośladkowo, potem się obrocił na chwilę w dobrą stronę, a teraz siedzi w poprzek- miednicowo.... Mam ponoć sporo wód, w gornej granicy normy, więc jest szansa że się ułoży odpowiednio, ale w sumie to mnie już wszystko jedno. Niech robi co chce - bezstresowo ![]() La Monica o Koperniku słyszy się też różne rzeczy, a jeśli chodzi o specjalistów, to pamiętaj, że tam pracuje nie tylko profesorstwo , ale także osoby z małym doświadczeniem ( jak w każdym szpitalu), jeśli chodzi o sprzęt to mają stary i hmm.. tak sobie kiedyś pomyślalam, że jak szpital uniwersytecki to mogli by mieć coś lepsiejszego. Poród jednej z moich znajomych w tym szpitalu zakonczył się bardzo zle, wręcz tragicznie dla dziecka (zarazili czymś malucha, skutek - nawet nie będę pisać ). Kolejna rodziła na korytarzu bo brakło miejsc ( dla mnie abstrakt, to juz chyba wole masówkę na Ujastku niż swiecenie rozwartym tyłkiem na korytarzu) , kolejna dziewczyna przeleżala tam kilka dni, a wkoncu przekierowali ją do innego.. miasta... bo "oni nie wiedzą co dalej". A ja myslalam, że to najlepsi specjaliści... C'est la vie... Jak się boisz Ujastka to idz do Narutowicza. A skąd masz lekarza? ja mam problem z założeniem butów... dlatego przeszlam już na wsuwy szybkobiegi. Generalnie mam juz problem z brzuchem. Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-03-28 o 14:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
W ogóle zauważyłam, że ostatnio mam zachwiania równowagi, idę idę i chcę stanąć i nagle lecę w jedną stronę, chcę obok kogoś się przecisnąć np. obok męża w domu to lecę na niego, on się śmieje, że jestem niebezpieczna i że strasznie się rozpycham, po za tym nogi mi się plączą i potykam się o wszystko, na drodze o jakiś kamyk, w domu o dywanik w łazience na przykład, czasem nawet o własną nogę się zaczepiam, śmieszne to jest ale bardzo łatwo jest upaść wtedy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Wtajemniczenie
|
aaa walsnie, zapowiadaja nagla zmiane pogody - nawet z opadami sniegu, kiedy chcialam wybrac sie na weekendowy pobyt gdzies blisko w gory
![]() zrezygnowalam z Zakopca i krokusow, bo to za daleko dla mnie i boje sie, ze nie dam rady fizycznie. A jak jakis misio sie pojawi na horyzoncie i trzeba bedzie wiac?? ![]() w domu mam sajgon - balagan od 2 dni ale nie mam sily ogarnac tego.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4554 |
Wtajemniczenie
|
dzis mam zamiar zrobic kopytka na obiad, bo maz sobie zazyczyl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | ||||
Wtajemniczenie
|
właśnie wszamałam sobie brokuły z majonezem
![]() Cytat:
Cytat:
ja generalnie mam podejście ekologiczno-ekonomiczne do życia (czyli np nie kupuję badziewia, bo wtedy płące dwa razy a do tego produkuję masy śmieci, segreguję śmieci - bo mam taką możliwość, nie marnuję wody - w Polsce mamy strasznie mało zasobów wody pitnej, no i rachunki tez nie są bez znaczenia, jeżdżę rowerem itd), ale wkurza mnie taki ekoterror - najbardziej chyba to nieszczęsne globalne ocieplenie i emisja dwutlenku węgla... Człowiek nie ma w ogóle żadnego wpływu na zmiany klimatyczne, ponad 95% dwutlenku węgla produkują oceany, i wystarczy, ze wybuchnie sobie wulkan, a wszystkie wysiłki człowieka prowadzące do redukcji emisji co2 idą na marne... Cytat:
![]() super ![]() Cytat:
![]() A normalnie jakie masz? Bo generalnie niskie ciśnienie maluchowi nie szkodzi, tylko Ty możesz być senna, mieć zawroty głowy, czasami mroczki. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też ostatnio zgaga się nasiliła i któraś z dziewczyn której tak w ogóle to dziękuję i z góry przepraszam że nie pamiętam która podsunęła mi myśl o mleczku mąż mi kupił nazywa się gaviscon i powiem Ci że pomaga jak nie daję rady to uśnierza tą zgagę może spróbuj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- zmykam, musze sie polozyc chociaz na chwile bo padam na p...y..s...k. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też chcę właśnie jedną na ramiączkach sobie kupić i zastanawiam się jaka koszula będzie najlepsza do porodu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.