|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
[QUOTE=kism;33178773]
O to na pewno, każdy zrobi po swojemu ![]() Nic się nie stało ![]() zwolenniczką ich stosowania tu tak małych dzieci i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33181655]Ale powiem Wam, że już chyba przez te wszystkie leki, leżenie, lekarzy (l
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobranoc! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
buongiorno !!
![]() Znowu mąż poszedł do pracy a ja nie mogę zasnąć ![]() Wczoraj miałam przeokrutne twardnienia brzucha, dopiero wieczorem jak się położyłam to trochę mi przeszło... Dzisiaj robię dzień lenia, mam zamiar cewać cały dzień ![]()
#4474 |
Zadomowienie
|
Bry
Mój też poszedł do pracy, ale ja nigdy nie mogę zasnąć jak on pójdzie. Piszę do Was z mojego nowego stoliko-biureczka z ikei ![]() Wczorak jeszcze wieczorem udało mi się opróżnić stare i M z moim tatą wynieśli na strych stare. Mnie od przedwczoraj boli kręgosłup, tak myślałam, że się odezwie, bo od dawien dawna mam skrzywienie, ale do tej pory jakoś nie odczuwałam go zbytnio. |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() Rzeczywiście coś ruszyło od wczoraj ale akurat jak ja się położyłam spać ![]() Mąż poszedł do pracy a mi się chce spaaać jak nigdy. Piję herbatę z cytryną i chyba się zdrzemnę... Dzisiaj też muszę się zabrać za mój "busz" i doprowadzić go do porządku, bo jutro wizyta ![]() ![]() Słuchajcie czy to normalne, że minęło już 1,5 tygodnia i nadal nie ma decyzji o moim urlopie dziekańskim ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Dziewczyny chyba jeszcze śpią.... tylko 3 osoby na wątku o tej porze...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja bratowa tam rodziła, kilka koleżanek. żadna nie narzekała. Cytat:
przeczytałam zmieniać. Cytat:
Wstałam nie dawno. Po 21 poszliśmy spać. Ja oczywiście zaliczyłam kilka pobudek w nocy. przed 6 wstałam z mężem by zrobić mu kanapki do pracy i dopiero koło 7 zasnęłam |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() _agata, gratuluję zakupów ![]() Ja dizsiaj kończę prasować ciuszki, chyba na razie nic nie kupuję więcej. Generalnie zostały tylko pierdółki i pieluszki do końca i chusta ( i przyczepka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
no - to ja sobie robię śniadanie, budziłam się chyba 20 razy a do tego po 2 poszłam spać. Po śniadaniu do szpitala spotkać się z położną - tak mi się nie chce! i po tem na miasto, może wreszcie biustonosz do karmienia upoluję bo naprawdę będę się pieluszkami przewiązywać no i buty trzeba by było jakieś sobie skąbinować bo aż wstyd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Andzya nie o zgrozo tylko - to było siedem pięknych lat temu
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jejku, po spaniu mam takie dłonie, jakbym rąbała drewno ![]() ![]() Wczoraj miałam znowu boskie ciśnienie 170/110 :O Ale chyba wynikało ze zdenerwowania na mój aparat ciśnieniowy (jest stary, jak Wam pisałam i ten rękaw się nie klei do końca i czasami się odpina i nie umiem zmierzyć), w końcu dostałam aparat od teściowej (jednak też elektryczny, ale nowiutki) i najwyższe było 153/100, ale wieczorem już ładne, około 120/80, dzisiaj rano to samo. Ale zaraz zabieram się za śniadanko i moje dragi ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
no pięknych,pięknych to fakt ![]() ![]()
#4484 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Naczytałam się o Waszych wypiekach i też sobie zrobiłam chlebek pszenny w maszynce, najgorsze jest to że mogłabym go jeść i jeść, nie to co kupny ![]() ![]() Nie wiem co ze mną jest nie tak, boli mnie pochwa czy tam jakieś jej okolice ciągnie się za mną jak zmieniam pozycje leżąc, mam wrażenie że każdy swój ruch w nocy czułam nie wiem czy mam się martwić, czy jest wszystko dobrze, coś mi się widzi jakaś infekcja która może być za to odpowiedzialna, ale ponoć biały mleczny śluz jest normalny więc ja już nie wiem ;(trochę się w poniedziałek nachodziłam po mieście i mniej ostatnio sypiam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33184690]Na to liczę
![]() Jejku, po spaniu mam takie dłonie, jakbym rąbała drewno ![]() ![]() Wczoraj miałam znowu boskie ciśnienie 170/110 :O Ale chyba wynikało ze zdenerwowania na mój aparat ciśnieniowy (jest stary, jak Wam pisałam i ten rękaw się nie klei do końca i czasami się odpina i nie umiem zmierzyć), w końcu dostałam aparat od teściowej (jednak też elektryczny, ale nowiutki) i najwyższe było 153/100, ale wieczorem już ładne, około 120/80, dzisiaj rano to samo. Ale zaraz zabieram się za śniadanko i moje dragi ![]() ![]() ![]() ![]() Perse, z tego co wiem, melisę można bez ograniczeń. Rumianek też ma łagodne działanie uspokajające. I jeszcze jedno mi przyszło do głowy. Próbowałaś robić sobie takie ćwiczenia oddechowe - że kładziesz się wygodnie i przez parę minut oddychasz "do brzucha" (przeponowo) i skupiasz się na tym oddechu. Z każdym wdechem wyobrażasz sobie (najlepiej jak najkonkretniej - typu świetliste bańki ![]() ![]() No iw ogóle ćwiczenia relaksacyjne - typu po kolei skupiasz się na poszczególnych częściach swojego ciała, napinasz je i rozluźniasz. Wiesz, tak wolno - stopy, łydki, uda itd. I potem, jak już wszystko rozluźnisz, to tak sobie leżysz w błogości i wyobrażasz jakieś przyjemne sytuacje, typu plaże, laguny, słońce i bryza ![]() może przy lekach wszystkich to się wydaje banalne, ale na prawdę jest skuteczne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez mam 13 kg na + ![]() Ja zbieram sie od godz. i nie moge wyjsc z domu, musze zwolnienie zaniesc i nie chce mi sie isc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zadomowienie
|
A ja "zmacać"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
![]() Widzę, że planujecie stosować wielorazowe pieluszki. Mogę wiedzieć czy to tylko pro ekologiczne zapędy czy macie może jakieś inne teorie na ten temat? Jeśli chodzi o wagę, to na razie +10kg, ale mam nadzieję ze na 13 się skończy. A biust... ehh... nie wiem, czy znajdziecie taką, która ma większy, a ponoć jeszcze urośnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4491 |
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki, przyszłam się tylko przywitać, czytam Was regularnie, ale nie mam siły pisać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zrobiłam sobie wreszcie zdjęcie.
Może mi któraś przypomnieć jak się wrzuca na pocztę, bo nie chcę pokasować nie daj Boże waszych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybierasz zdjęcie ze swego kompa OTWÓRZ/OK i u góry jest WYŚLIJ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zadomowienie
|
dzięki niunia, chyba się udało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki!
Gaabbi jest w szpitalu ze względu na skurcze... ![]() Wiadomość od niej: "Niestety, ale wczoraj na wizycie u gin ktg zarejestrowało silne skurcze i w trybie natychmiastowym wylądowałam w szpitalu. Trzymajcie za mnie kciuki. Pozdrawiam" |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |||
Rozeznanie
|
Cześć!
ja dopiero wstałam, ale prawie do północy walczyłam o torebkę na allegro. W końcu wygrałam. ![]() Cytat:
![]() Co do worków sako, czy mogłabyś podać link do worka, który kupiłaś? Dużo kosztowała przesyłka? Cytat:
![]() ![]() Odchudzaniem zajmę się później. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() EDIT: Spojrzałam na termin, chyba jeszcze nie....
Edytowane przez ladybird_1987 Czas edycji: 2012-03-28 o 10:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Raczkowanie
|
oj, no to trzymam kciuki, ona ma termin na połowę czerwca, te skurcze trochę za szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-28 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.