Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 13:04   #4531
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

ale wy lecicie z tymi postami

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:06   #4532
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ale wy lecicie z tymi postami
masz zły suwaczek :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:07   #4533
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
masz zły suwaczek :P
Jaka spostrzegawcza

Ależ mnie plecy niemiłosiernie rozbolały

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:08   #4534
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Jaka spostrzegawcza

Ależ mnie plecy niemiłosiernie rozbolały
mnie też bolą

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-18, 13:09   #4535
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
mnie też bolą
Mnie bolały zawsze lędźwie a teraz mnie od łopatek ciągnie

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-04-18, 13:11   #4536
niunia32
Zakorzenienie

ide sie przebrać w jakieś domowe ciuchy i trochę ogarnąć mieszkanko

(pewnie za chwile i tak tu zajrzę)

przyniosłam od mamy nalesniki (jeden ze szpinakiem i 3 z szynką i serem) podsmażone jak krokiety. Pycha (już zjadłam u rodziców jednego). będzie w sam raz na kolację :P

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-18, 13:19   #4537
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
ide sie przebrać w jakieś domowe ciuchy i trochę ogarnąć mieszkanko

(pewnie za chwile i tak tu zajrzę)

przyniosłam od mamy nalesniki (jeden ze szpinakiem i 3 z szynką i serem) podsmażone jak krokiety. Pycha (już zjadłam u rodziców jednego). będzie w sam raz na kolację :P
Oczywiście że tu zajrzysz to jest uzależnienie wiem coś o tym

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 13:22   #4538
niunia32
Zakorzenienie

dzwonił mąż, że kurier zaraz przyjedzie z dwiema paczkami. juhu. będzie karnisz i listwy

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-18, 13:23   #4539
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

ps. Grazynka z Klanu szaleje w galerii za kase z Ryska
pochodzila , pochodzila ale w koncu nic nie kupila podarla liste z zakupami, w sumie dobry pomysl niby idziesz na zakupy a kasy nie tracisz

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Musze Wam się pożalić. Właśnie odebrałam łóżeczko i bujaczek. O ile bujaczek ok, to łóżeczko jest całe zapleśniałe i teraz nie wiem czy je szorować czy zwracać. Normalnie tak jak zaczeło się kipesko zamówienie tak też się skończylo;.

oddaj im, co za chamstwo, wysylać coś takiego

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ale ja jestem w 38 TC
to Twój suwaczek klamie, podaje, ze jestes w innym tygodniu

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś ćwiczenia z oddychania przy porodzie, tak żeby wiedzieć kiedy i jak oddychać ? Chciałabym coś więcej na ten temat się dowiedzieć, a nie mam pojęcia skąd...
na emailu są

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Ja też mam problemy w pracy z wypłatą.
W sumie na L4 jestem od marca, więc teraz czekam na zapłatę od pracodawcy za marzec (pierwsze 30 dni).
Wypłata powinna być do 10 kwietnia a tu ani widu ani słychu. Na szczęście jak się osobiście poprosi w kadrach to przesyłają. W firmie pracuje ponad 100 osób, więc jak nie każdy pójdzie to sobie oszczędzają. Słyszałam już rozmowy, że to nie wypada prosić o wypłatę i że od tego każdy ma oszczędności, żeby nie zachować godność
to jest beszczelność, żeby komuś tak sugerować, nie można się zrzec wyplaty, kto w ogóle taki punkt myślenia posiada, jakiś debil-manipulacja tu odchodzi jak nic, im więcej mają kasy tym są bardziej pazerni, najlepiej gdyby ludzie za darmo pracowali. Najbardziej mnie szokuje, że to duża firma, rozumiem firmymale typu krzak i ludzi którzy nie mają pojęcia o prowadzeniu biznesu a zaczynają zatrudniać pracowników i karmią ich wlasnie takimi tekstami
Stary 2012-04-18, 13:24   #4540
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
dzwonił mąż, że kurier zaraz przyjedzie z dwiema paczkami. juhu. będzie karnisz i listwy
Fajnie się masz. Ja czekam na paczkę z Allegro i ani kuriera ani odpowiedzi na maila.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-18, 13:33   #4541
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Begie nie pamiętam czy mi odpisałaś w poprzedniej części (możliwe, że przoeczyłam) jak te staniki z snc? fajne? jutro się wybieram na zakupy
To ja chyba przeoczyłam Twoje pytanie... już piszę
kupiłam 2 jeden czarny drugi biały, ale nie wiem czy ja mam jakieś nieforemne te cycki czy te staniki są źle uszyte, szczególnie czarny typ, po bokach materiał jakoś odstaje, w białym tylko troszkę więc jest w miarę ok, ale w czarnym bardzo odstaje i w tym czarnym jest szew po środku miseczki ( w białym też ale on się nie odciska) i strasznie na piersi się odciska, założyłam ten czarny kiedyś, żeby wypróbować i szkoda słów... w ogóle tego typu staniki to chyba nie dla mnie, źle podtrzymują moje piersi i jakoś mi w ich niewygodnie, spakowałam je do szpitala ale nie wiem co z nimi będzie... wolę te normalne staniki i zastanawiam się czy bardzo źle będzie się w nich karmić...

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Normalnie płakać mi się chce
Od kilku dni jestem słaba. Latają mi m roczki przed oczami, a jak coś robię, to robi mi się szybko słabo i później nie mogę dojść do siebie.
Dzisiaj nawet szydełka nie mogę utrzymać w ręce, tak mi się trzęsą
Może przez ciśnienie tak Ci się dzieje ... mówili dzisiaj w RMF Maxxx, że biometr słaby... a może przez jakieś leki? może czymś się stresujesz?

Cytat:
mam nadzieję że będzie ładnie wyglądał
Na pewno

Cytat:
Mnie bolały zawsze lędźwie a teraz mnie od łopatek ciągnie
Mnie przez parę dni bolało coś w łopatce, dzisiaj coś jakby w udach albo w biodrze już sama nie wiem, no i kręgosłup wysiada...

Cytat:

Daaaaj jedneeego

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:43   #4542
niunia32
Zakorzenienie

przyjechał kurier. paczki super zapakowane, ale jak sie okazało to jedna listwa jest trochę uszkodzona. oczywiście kurier nic nie spisze, bo paczka nie była uszkodzona. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrr. ale listwy powinno nam starczyć, więc się nie ma co przejmować, że zabraknie.

idę obiad robić i po męża zaraz jechać

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-18, 13:47   #4543
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja też nie miałam. Zmieniłam w połowie ciąży lekarza, bo wydawało mi się, że tamten trochę olewał i moje obawy i badania. Zmieniłam na ordynatora szpitala, w którym będzie rodzić i na pierwszej wizycie pytałam go również o glukozę i powiedział,że jak na czczo wyjdzie źle to wtedy zrobimy glukozę, ze on nie widział cukrzyka, któremu na czczo by wyszło dobrze a glukoza źle.
Nie wiem ile w tym prawdy,ale odpuściłam, skoro 2 lekarzy tak mi mówiło. Pytałam jeszcze babci, która ma cukrzycę i powiedziała, że gdybym miała cukrzycę to musiałby mi wyjść podwyższony cukier w krwi
NIE PRAWDA!!
ja np mam rewelacyjne cukry rano na czczo. a juz po śniadaniu .. hooo.. że tak powiem armagedon i można sobie z tym poradzić, ale trzeba wiedzieć o tym, ze one po tym śniadaniu takie są. Potem po godzinie 12 do wieczora mam juz spokój, nawet jak kit keta wtrząsne to nie wyskakuje mega wielki.
do tego CODZIENNIE mierzę sobie aceton w moczu specjalnymi paskami. bo jeśli by się pojawił to go trzeba zbijać, ponoć jest dużo groźniejszy niż wysoki cukier dla dzidziusia.

generalnie nie ma co trząść pupciami, tylko dla świętego spokoju zdrowo się odżywiać. Jeśc często a mało (6-8 posiłków) , na noc walnąc sobie jogurt z łyżką płatków, albo zjeść kanapkę z chudą wędliną (taka kanapka czy jogurt zjedzona koło 22, zaraz przed pojsciem spać, stabilizuje nam cukier we krwi i zmniejsza ryzyko wystąpienia ciał ketonowych w moczu , a zatem wspomniany aceton idzie precz).

ps. mnie bardziej szkodzi na poziomy cukru kromka ciemnego ( bo karmelizowanego) chleba z ziarnami niż kawałek czekolady gorzkiej!!

moja babcia tez ma cukrzycę i rano również cukry ma niskie !!!! a w nocy często jej spadają poniżej 60 i o 3 nad ranem musi codziennie wstać i zmierzyć sobie cukier, czy nie jest za niski.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Od kilku dni jestem słaba. Latają mi m roczki przed oczami, a jak coś robię, to robi mi się szybko słabo i później nie mogę dojść do siebie.
a mierzyłaś sobie ciśnienie ?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:51   #4544
8ewus8
Zadomowienie

_millena być może jest prawda w tym co piszesz, lekarzem nie jestem. Ja mierzyłam kilkakrotnie glukometrem i na czczo i po jedzeniu, rano, po południu, wieczorem i jest ok, więc nie wiem czy w takim przypadku jest opcja, żeby glukoza wyszła źle. Oni mówią, że nie ma. Babcia ma sprzęt, więc sobie przezornie mierzę.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:01   #4545
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak mam kiedy mam niskie ciśnienie.
Cytat:
Gabbi a jak z ciśnieniem u Ciebie??
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Może przez ciśnienie tak Ci się dzieje ... mówili dzisiaj w RMF Maxxx, że biometr słaby... a może przez jakieś leki? może czymś się stresujesz?
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

a mierzyłaś sobie ciśnienie ?
Bo ja wiem jakie mam ciśnienie Nie mierzyłam, bo nie mam ciśnieniomierza

Ogólnie mam kryzys

P urwał się z pracy i zawiózł mnie do pasmanterii. Kupiłam sobie 5 motków włóczki (każdy w innym kolorze) i trzy szydełka (2,5; 3; 3,5). Nie wiem, czy to wyjście wyjdzie mi na dobre, bo już w samochodzie brzuch mi twardniał
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:01   #4546
martula007
Raczkowanie

Witam wszystkie

Chcialam sie zameldowac ze u mnie wszystko okey, juz sie przeprowadzilismy i nie mialam internetu przez pare dni. Poza tym musze teraz duuuzo czasu poswiecic na dokonczenie swojej pracy mgr bo terminy gonia. Mam dzis wizyte u gina Ciesze sie strasznie, zobaczymy co mi powie ciekawego
Aaaa.. ostatnio dwie obce osoby mnie zapytaly czy juz mam termin niedlugo, bo mam nisko brzuszek ulozony.. hehe chyba sie powoli zbliza godzina ZERO...
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:04   #4547
diablica071086
Zadomowienie

jestem na bieżąco

dziś śniło mi się przebijanie wielką igła pęcherza płodowego i o dziwo sama sobie taki zabieg zażyczyłam

mąż z rana obmacał mi brzuch jak nigdy tak po tacierzyńsku normalnie w szoku byłam chyba jednak trochę romantyczny jest, bo wg normy to romantyczność P. = wóz z węglem bez możliwości podłożenia ognia

co do łóżeczka zwróc jak najszybciej bo ty wdychasz tego grzyba a to zdrowe nie jest

szydełkowania zazdroszczę może jak mam do mnie przyjedzie to mnie nauczy bo mało pojetna jestem z tych filmików, nie mowiąc o tych rysunkach, kiedyś robiłam te paciorki ale pietro wyżej już nie potrafiłam wejśc za trudne to było dla mnie

za to sama sobie zrobiłam manicure hybrydowy tylko moje się nie błyszczą i nie wiem o co chodzi, zobaczymy czy wytrzymają tyle ile od kosmetyczki jeśli tak to sama będę sobie robic nic ze zamiast 1 h spędziłam nad tym 2

piekne zdjecia na mailu macie moze wrzucę zaraz swoje z sobotniego urodzinowego grila siostry
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:12   #4548
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Mam dzis wizyte u gina Ciesze sie strasznie, zobaczymy co mi powie ciekawego
Aaaa.. ostatnio dwie obce osoby mnie zapytaly czy juz mam termin niedlugo, bo mam nisko brzuszek ulozony.. hehe chyba sie powoli zbliza godzina ZERO...
Trztmam kciuki za wizytę
a na kiedy masz termin?

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość

piekne zdjecia na mailu macie moze wrzucę zaraz swoje z sobotniego urodzinowego grila siostry
Wrzuć, wrzuć na pewno chętnie obejrzymy

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Jutro mam wizytę u gina i wiecie co, nie chce mi się na nią iść, to znaczy jak będę miała usg to fajnie, że zobaczę moje maleństwo ale ogólnie jakoś mnie ta wizyta nie cieszy, a zawsze nie mogłam się doczekać... nie wiem co się ze mną dzieje...

Wanda
Stary 2012-04-18, 14:13   #4549
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkie

Chcialam sie zameldowac ze u mnie wszystko okey, juz sie przeprowadzilismy i nie mialam internetu przez pare dni. Poza tym musze teraz duuuzo czasu poswiecic na dokonczenie swojej pracy mgr bo terminy gonia. Mam dzis wizyte u gina Ciesze sie strasznie, zobaczymy co mi powie ciekawego
trzymam kciuki
Stary 2012-04-18, 14:13   #4550
diablica071086
Zadomowienie

wrzucone,

a co do niuni to dziś idziemy na wizytę, ale powiem wam że ostatnio jest niegrzeczna i bije mnie po szyjce albo po czyms tam nisko bo normalnie jakby mi szpikulec wbijała i tak od 4 dni
Stary 2012-04-18, 14:15   #4551
8ewus8
Zadomowienie

Mnie się przedwczoraj śniło, że mały strasznie kopał w brzuchu i w pewnym momencie przez skórę widać było, że pcha rączkę. Złapał mnie za kciuka i nie chciał puścić
Stary 2012-04-18, 14:18   #4552
libretka
Raczkowanie

Cześć mamusie, ale wy dużo piszecie, jutro zaczynam 39 tc, dzisiaj dziwnie się czuję, mój organizm ostatnio regularnie co 3 dni się oczyszcza, goni mnie do toalety po 5 razy dziennie.

Cytat:
Ja też nie miałam. Zmieniłam w połowie ciąży lekarza, bo wydawało mi się, że tamten trochę olewał i moje obawy i badania. Zmieniłam na ordynatora szpitala, w którym będzie rodzić i na pierwszej wizycie pytałam go również o glukozę i powiedział,że jak na czczo wyjdzie źle to wtedy zrobimy glukozę, ze on nie widział cukrzyka, któremu na czczo by wyszło dobrze a glukoza źle.
Nie wiem ile w tym prawdy,ale odpuściłam, skoro 2 lekarzy tak mi mówiło. Pytałam jeszcze babci, która ma cukrzycę i powiedziała, że gdybym miała cukrzycę to musiałby mi wyjść podwyższony cukier w krwi
mój lekarz też tak mówił, ale dał skierowanie na glukozę, no i wyszła tak na granicy.

Ja jeszcze robię za kierowcę, ale na krótkich trasach, ponieważ mam auto bez wspomagania, no i przy mocnych skrętach muszę się trochę napracować między innymi mięśniami brzucha, a to jest niezbyt przyjemne.
Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, która jest w 30 tc z czwartym dzieckiem i ma skończone 41 lat, powiedziała mi że przy żadnym nie odchodził jej czop śluzowy, porody miała różne, jedne zaczynały się od odejścia wód płodowych inne od bóli, więc chyba nie mam żadnej reguły.
Ja już dostaje fioła od doszukiwania się symptomów zbliżającego się porodu.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:20   #4553
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Nie mam dostępu do maila. Jeśli to nie będzie problemem to proszę ładnie o wysłanie ćwiczeń na: lamonica3@interia.pl

Ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi, wczoraj zrobić gbs, u diabetologa po zaświadczenie, a pojutrze do gina śmigam...padam na twarz, całe 26 lat tyle się po lekarzach nie wychodziłam co teraz, w ciąży.
O witaj w klubie, ja też dzsiaj zaliczyłam lekarzy w piątek kolejna wizyta.

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
O nieeee, zniknęło mi całe cytowanie z 7 stron
Więc z tego co pamiętam:

gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści.

Kwiatuszek i czapeczka z uszkami super!! Ja jakoś nie mogę się do tego przekonać, miałam uszyć literkę M z jakiegoś łądnego materiału, wypchać watą i zawiesić na stelażu baldachimu zamiast karuzeli na początku. I myślę o tym już 2 miesiące a nic nie robię, z szydełkiem pewnie byłoby tak samo

Ja samochodem jeżdżę. Mieszkam na wsi więc na rehabilitację, sr, zakupy czy wizyty u lekarza musiałabym jeździć autobusem i później dźwigać torby czy chodzić po mieście na nogach. Więc muszę jeździć, innego wyjścia nie mam

Ktoś pisał o stanikach w TEXTILU, tylko nie wiem czy dobrze kojarzę ale chodziło chyba o te sportowe. Byłam wczoraj, nie widziałam sportowych ale były te do karmienia z odpinaną miseczką za 8,99zł. Kupiłam jeden najmniejszy jaki był 75C ale i tak jest na mnie za duży ogólnie stanik nie jest zły, miły materiał, dobrze wykończony, szybko można odpiąc miseczkę, były białe i czarne i naprawdę w dużych rozmiarach.

Wczoraj przyszło mi łóżeczko i materacyk! jutro planuję jeszcze kupić Pampersy, spirytus, podpaski i......będę miała całą wyprawkę zakończoną!!
A przed chwilą wstawiłam pierwsze pranie

Co do bóli i dolegliwości to mnie też dopadło wczoraj wieczorem bolał mnie krzyż, pachwiny i dół brzucha, ledwo chodziłam a jak leżałam to musiałam mieć złączone nogi, wtedy bolało mniej. Dziś już trochę lepiej ale jak chodzę to bolą pachwiny i wewnętrzna strona ud

Ahaaa i jeszcze jedno pytanie. Ćwiczyć i masować krocze można już w 36tc czy po skończeniu 36 tygodnia??
Masaż można po 34 tygodniu. Ja dopiero zaczełam, ale masakra to dla mnie jest bo nie sięgam, za tłusta jestem już, więc w piątek jadę odebrać epino.

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Ja też mam problemy w pracy z wypłatą.
W sumie na L4 jestem od marca, więc teraz czekam na zapłatę od pracodawcy za marzec (pierwsze 30 dni).
Wypłata powinna być do 10 kwietnia a tu ani widu ani słychu. Na szczęście jak się osobiście poprosi w kadrach to przesyłają. W firmie pracuje ponad 100 osób, więc jak nie każdy pójdzie to sobie oszczędzają. Słyszałam już rozmowy, że to nie wypada prosić o wypłatę i że od tego każdy ma oszczędności, żeby nie zachować godność
Co to znaczy, żeby o wypłatę się upominać??? Ja pierniczę. Chciaż ja dzisiaj musiałam udowodnić moim szefowym, że wpłacam im kasę na ubepieczenie grupowe, bo one nie chcą go pokrywać z własnej kasy - szleńcze 49,50.

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
ja od 25marca jestem po ZUSem i do tej pory moje L4 nie dotarły do ZUS zyc nie umierać
A nie probowalas się dowiedzieć czemu to tak?? Moze nie muszą skoro zakład zatrudnia powyżej 100 etatów to nie musi zanosić do zus l4 tylko sam Ci powinien wypłacać. A jak nie to ewentualnie napisz oficjalne pismo i postrasz, że zwrócisz się do nich po kase z odstekami, tylko powinnaś mieć kopie składanych w terminie l4. Ja tak zrobiłam ,bo moje pierwsze zwolnie w zus wyladowało 2tygodnie po tym jak je złożyłam u pracodawcy, a dodam, ze składam w tym samym dniu co otrzymuję.

Cytat:
Kurcze ja bym obstawiała albo odwodnienia albo niskie ciśnienie. Spróbuj może sobie zrobić malą kawke z mlekiem, taką bardzo lekką i powinno pomóc. A jak nie to jeszcze można nogi do góry i tak z 15 minut poleżać to ponoć też się ciśnienie wyrównuje. A jak nie masz ciśnieniomierza to podjedż do apteki albo na ip i tam powinni Ci zmierzyć ciśnienie. A aptekach płaci się chyba 1zł z pomiar, tylko odczekaj jakies 5-10 minut bo bedzie niewiarygodne, a ogólnie polecam zakup ciśnieniomierza.

Cytat:
przyjechał kurier. paczki super zapakowane, ale jak sie okazało to jedna listwa jest trochę uszkodzona. oczywiście kurier nic nie spisze, bo paczka nie była uszkodzona. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrr. ale listwy powinno nam starczyć, więc się nie ma co przejmować, że zabraknie.

idę obiad robić i po męża zaraz jechać
Coś dzisiaj z tymi kupierierami i paczkami do dupy jest.

Cytat:
jestem na bieżąco

dziś śniło mi się przebijanie wielką igła pęcherza płodowego i o dziwo sama sobie taki zabieg zażyczyłam

mąż z rana obmacał mi brzuch jak nigdy tak po tacierzyńsku normalnie w szoku byłam chyba jednak trochę romantyczny jest, bo wg normy to romantyczność P. = wóz z węglem bez możliwości podłożenia ognia

co do łóżeczka zwróc jak najszybciej bo ty wdychasz tego grzyba a to zdrowe nie jest

szydełkowania zazdroszczę może jak mam do mnie przyjedzie to mnie nauczy bo mało pojetna jestem z tych filmików, nie mowiąc o tych rysunkach, kiedyś robiłam te paciorki ale pietro wyżej już nie potrafiłam wejśc za trudne to było dla mnie

za to sama sobie zrobiłam manicure hybrydowy tylko moje się nie błyszczą i nie wiem o co chodzi, zobaczymy czy wytrzymają tyle ile od kosmetyczki jeśli tak to sama będę sobie robic nic ze zamiast 1 h spędziłam nad tym 2

A robiłaś tymi specjalnymi lakierami i pod zwykłą lampę wkładałaś do tipsów?? Bo ja tak chciałam zrobić, ale już nie chcę kombinować ,bo do porodu trzeba mieć naturalne pazurki bez lakieru.

Otrzymałam info od sprzedawcy, że jak najbardziej wymienią i na wlaśny koszt i zabiorą zniszczony na własny koszt. Wrzucam Wam zdjęcia owej pleśni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0271.jpg (102,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0272.jpg (77,2 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-04-18, 14:20   #4554
martula007
Raczkowanie

Nie wiem jak sie cytuje wiecej niz jednego posta wiec bede pisac w taki sposob Termin mam na 10 maja, ale sam lekarz mi powiedzial, ze jego zdaniem szybciej sie rozpakuje bo moja szyjka jest krotka i miekka.. chociaz z drugiej strony powiedzial ze mial pacjentki, ktore czesto musialy uwazac w trakcie ciazy a pozniej nie mogly urodzic na szczescie mam juz skonczonych 37 tygodni...
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:22   #4555
8ewus8
Zadomowienie

libretka mnie na samą myśl, że to 39 tydzień to pewnie do toalety pogna z 10 razy dziennie. Zawsze tak miałam przed jakimś egzaminem czy innym ważnym dniem.
Stary 2012-04-18, 14:24   #4556
begie13
Zadomowienie

Cytat:
wrzucone,

a co do niuni to dziś idziemy na wizytę, ale powiem wam że ostatnio jest niegrzeczna i bije mnie po szyjce albo po czyms tam nisko bo normalnie jakby mi szpikulec wbijała i tak od 4 dni
bardzo ładny duży brzuszek nie zimno Ci było tak siedzieć na tym kocu?

Cytat:
Mnie się przedwczoraj śniło, że mały strasznie kopał w brzuchu i w pewnym momencie przez skórę widać było, że pcha rączkę. Złapał mnie za kciuka i nie chciał puścić
Sny w ciąży są naprawdę dziwne...

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie, ale wy dużo piszecie, jutro zaczynam 39 tc, dzisiaj dziwnie się czuję, mój organizm ostatnio regularnie co 3 dni się oczyszcza, goni mnie do toalety po 5 razy dziennie.
Coś jest chyba na rzeczy

Wanda
Stary 2012-04-18, 14:29   #4557
diablica071086
Zadomowienie

zimno nie było na kocyku a potem jak słoneczko zaszlo już sobie troszkę stałam i zaraz uciekałam do domu bo im z alko było ciepło a mi juz nie,

M.Hybrydowy robiłam specjalnymi tanimi lakierami uv z allegro, i do porodu wiem że muszą byc czyste więc za 3 tyg w torebce zaczynam nosic aceton
Stary 2012-04-18, 14:36   #4558
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Otrzymałam info od sprzedawcy, że jak najbardziej wymienią i na wlaśny koszt i zabiorą zniszczony na własny koszt. Wrzucam Wam zdjęcia owej pleśni.
łeee straszna ta pleśń, jak można coś takiego wysłać?

Cytat:
Nie wiem jak sie cytuje wiecej niz jednego posta wiec bede pisac w taki sposob Termin mam na 10 maja, ale sam lekarz mi powiedzial, ze jego zdaniem szybciej sie rozpakuje bo moja szyjka jest krotka i miekka.. chociaz z drugiej strony powiedzial ze mial pacjentki, ktore czesto musialy uwazac w trakcie ciazy a pozniej nie mogly urodzic na szczescie mam juz skonczonych 37 tygodni...
to w razie czego spokojnie możesz rodzić

do mnie 30 kwietnia przyjeżdża rodzina ( 4 os dorosłe + 14 miesięczny chrześniak), będę miała pełnie mieszkanie i ogólnie zamieszanie, będą przez parę dni i chociaż mam termin na 26 maja to boję się, że wtedy coś może się już wydarzyć a nie chciałabym wtedy rodzić...

Cytat:
libretka mnie na samą myśl, że to 39 tydzień to pewnie do toalety pogna z 10 razy dziennie. Zawsze tak miałam przed jakimś egzaminem czy innym ważnym dniem.
Ja tak samo mam na tle nerwowym ...

Wanda
Stary 2012-04-18, 14:42   #4559
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
O witaj w klubie, ja też dzsiaj zaliczyłam lekarzy w piątek kolejna wizyta.

Masaż można po 34 tygodniu. Ja dopiero zaczełam, ale masakra to dla mnie jest bo nie sięgam, za tłusta jestem już, więc w piątek jadę odebrać epino.

Co to znaczy, żeby o wypłatę się upominać??? Ja pierniczę. Chciaż ja dzisiaj musiałam udowodnić moim szefowym, że wpłacam im kasę na ubepieczenie grupowe, bo one nie chcą go pokrywać z własnej kasy - szleńcze 49,50.

A nie probowalas się dowiedzieć czemu to tak?? Moze nie muszą skoro zakład zatrudnia powyżej 100 etatów to nie musi zanosić do zus l4 tylko sam Ci powinien wypłacać. A jak nie to ewentualnie napisz oficjalne pismo i postrasz, że zwrócisz się do nich po kase z odstekami, tylko powinnaś mieć kopie składanych w terminie l4. Ja tak zrobiłam ,bo moje pierwsze zwolnie w zus wyladowało 2tygodnie po tym jak je złożyłam u pracodawcy, a dodam, ze składam w tym samym dniu co otrzymuję.

Kurcze ja bym obstawiała albo odwodnienia albo niskie ciśnienie. Spróbuj może sobie zrobić malą kawke z mlekiem, taką bardzo lekką i powinno pomóc. A jak nie to jeszcze można nogi do góry i tak z 15 minut poleżać to ponoć też się ciśnienie wyrównuje. A jak nie masz ciśnieniomierza to podjedż do apteki albo na ip i tam powinni Ci zmierzyć ciśnienie. A aptekach płaci się chyba 1zł z pomiar, tylko odczekaj jakies 5-10 minut bo bedzie niewiarygodne, a ogólnie polecam zakup ciśnieniomierza.

Coś dzisiaj z tymi kupierierami i paczkami do dupy jest.

A robiłaś tymi specjalnymi lakierami i pod zwykłą lampę wkładałaś do tipsów?? Bo ja tak chciałam zrobić, ale już nie chcę kombinować ,bo do porodu trzeba mieć naturalne pazurki bez lakieru.

Jak ktoś mógł sprzedać coś takiego????? To jest łóżeczko turystyczne tak?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-18, 14:48   #4560
diablica071086
Zadomowienie

inf z brochowa z sr teraz pępuszka się nie przemywa spirytem tylko tym osi...., a tak w ogóle to należy tylko wietrzyc normalnie dziwni są bo niby % dostają się do krwi dziecka wg najnowszych badań
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości