|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
ale wy lecicie z tymi postami
![]()
#4532 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Wtajemniczenie
|
Jaka spostrzegawcza
![]() Ależ mnie plecy niemiłosiernie rozbolały ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
mnie też bolą
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Wtajemniczenie
|
Mnie bolały zawsze lędźwie a teraz mnie od łopatek ciągnie
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
ide sie przebrać w jakieś domowe ciuchy i trochę ogarnąć mieszkanko
(pewnie za chwile i tak tu zajrzę) przyniosłam od mamy nalesniki (jeden ze szpinakiem i 3 z szynką i serem) podsmażone jak krokiety. Pycha (już zjadłam u rodziców jednego). będzie w sam raz na kolację :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
dzwonił mąż, że kurier zaraz przyjedzie z dwiema paczkami. juhu. będzie karnisz i listwy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |||
Rozeznanie
|
pochodzila , pochodzila ale w koncu nic nie kupila
![]() ![]() Cytat:
oddaj im, co za chamstwo, wysylać coś takiego to Twój suwaczek klamie, podaje, ze jestes w innym tygodniu Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie się masz. Ja czekam na paczkę z Allegro i ani kuriera ani odpowiedzi na maila.
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiłam 2 jeden czarny drugi biały, ale nie wiem czy ja mam jakieś nieforemne te cycki czy te staniki są źle uszyte, szczególnie czarny typ, po bokach materiał jakoś odstaje, w białym tylko troszkę więc jest w miarę ok, ale w czarnym bardzo odstaje i w tym czarnym jest szew po środku miseczki ( w białym też ale on się nie odciska) i strasznie na piersi się odciska, założyłam ten czarny kiedyś, żeby wypróbować i szkoda słów... w ogóle tego typu staniki to chyba nie dla mnie, źle podtrzymują moje piersi i jakoś mi w ich niewygodnie, spakowałam je do szpitala ale nie wiem co z nimi będzie... wolę te normalne staniki i zastanawiam się czy bardzo źle będzie się w nich karmić... Cytat:
Na pewno ![]() Mnie przez parę dni bolało coś w łopatce, dzisiaj coś jakby w udach albo w biodrze już sama nie wiem, no i kręgosłup wysiada... Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
przyjechał kurier. paczki super zapakowane, ale jak sie okazało to jedna listwa jest trochę uszkodzona. oczywiście kurier nic nie spisze, bo paczka nie była uszkodzona. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrr. ale listwy powinno nam starczyć, więc się nie ma co przejmować, że zabraknie.
idę obiad robić i po męża zaraz jechać |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja np mam rewelacyjne cukry rano na czczo. a juz po śniadaniu .. hooo.. że tak powiem armagedon ![]() do tego CODZIENNIE mierzę sobie aceton w moczu specjalnymi paskami. bo jeśli by się pojawił to go trzeba zbijać, ponoć jest dużo groźniejszy niż wysoki cukier dla dzidziusia. generalnie nie ma co trząść pupciami, tylko dla świętego spokoju zdrowo się odżywiać. Jeśc często a mało (6-8 posiłków) , na noc walnąc sobie jogurt z łyżką płatków, albo zjeść kanapkę z chudą wędliną (taka kanapka czy jogurt zjedzona koło 22, zaraz przed pojsciem spać, stabilizuje nam cukier we krwi i zmniejsza ryzyko wystąpienia ciał ketonowych w moczu , a zatem wspomniany aceton idzie precz). ps. mnie bardziej szkodzi na poziomy cukru kromka ciemnego ( bo karmelizowanego) chleba z ziarnami niż kawałek czekolady gorzkiej!! moja babcia tez ma cukrzycę i rano również cukry ma niskie !!!! a w nocy często jej spadają poniżej 60 i o 3 nad ranem musi codziennie wstać i zmierzyć sobie cukier, czy nie jest za niski. ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- a mierzyłaś sobie ciśnienie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zadomowienie
|
_millena być może jest prawda w tym co piszesz, lekarzem nie jestem. Ja mierzyłam kilkakrotnie glukometrem i na czczo i po jedzeniu, rano, po południu, wieczorem i jest ok, więc nie wiem czy w takim przypadku jest opcja, żeby glukoza wyszła źle. Oni mówią, że nie ma. Babcia ma sprzęt, więc sobie przezornie mierzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie mam kryzys ![]() P urwał się z pracy i zawiózł mnie do pasmanterii. Kupiłam sobie 5 motków włóczki (każdy w innym kolorze) i trzy szydełka (2,5; 3; 3,5). Nie wiem, czy to wyjście wyjdzie mi na dobre, bo już w samochodzie brzuch mi twardniał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie
![]() Chcialam sie zameldowac ze u mnie wszystko okey, juz sie przeprowadzilismy i nie mialam internetu przez pare dni. Poza tym musze teraz duuuzo czasu poswiecic na dokonczenie swojej pracy mgr bo terminy gonia. Mam dzis wizyte u gina ![]() ![]() Aaaa.. ostatnio dwie obce osoby mnie zapytaly czy juz mam termin niedlugo, bo mam nisko brzuszek ulozony.. hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
jestem na bieżąco
![]() ![]() dziś śniło mi się przebijanie wielką igła pęcherza płodowego i o dziwo sama sobie taki zabieg zażyczyłam ![]() ![]() mąż z rana obmacał mi brzuch jak nigdy tak po tacierzyńsku normalnie w szoku byłam chyba jednak trochę romantyczny jest, bo wg normy to romantyczność P. = wóz z węglem bez możliwości podłożenia ognia ![]() ![]() co do łóżeczka zwróc jak najszybciej bo ty wdychasz tego grzyba a to zdrowe nie jest szydełkowania zazdroszczę może jak mam do mnie przyjedzie to mnie nauczy bo mało pojetna jestem z tych filmików, nie mowiąc o tych rysunkach, kiedyś robiłam te paciorki ale pietro wyżej już nie potrafiłam wejśc ![]() ![]() za to sama sobie zrobiłam manicure hybrydowy tylko moje się nie błyszczą ![]() piekne zdjecia na mailu macie moze wrzucę zaraz swoje z sobotniego urodzinowego grila siostry |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a na kiedy masz termin? Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Jutro mam wizytę u gina i wiecie co, nie chce mi się na nią iść, to znaczy jak będę miała usg to fajnie, że zobaczę moje maleństwo ale ogólnie jakoś mnie ta wizyta nie cieszy, a zawsze nie mogłam się doczekać... nie wiem co się ze mną dzieje... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Zadomowienie
|
wrzucone,
a co do niuni to dziś idziemy na wizytę, ale powiem wam że ostatnio jest niegrzeczna i bije mnie po szyjce albo po czyms tam nisko bo normalnie jakby mi szpikulec wbijała i tak od 4 dni |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
Mnie się przedwczoraj śniło, że mały strasznie kopał w brzuchu i w pewnym momencie przez skórę widać było, że pcha rączkę. Złapał mnie za kciuka i nie chciał puścić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie, ale wy dużo piszecie, jutro zaczynam 39 tc, dzisiaj dziwnie się czuję, mój organizm ostatnio regularnie co 3 dni się oczyszcza, goni mnie do toalety po 5 razy dziennie.
Cytat:
Ja jeszcze robię za kierowcę, ale na krótkich trasach, ponieważ mam auto bez wspomagania, no i przy mocnych skrętach muszę się trochę napracować między innymi mięśniami brzucha, a to jest niezbyt przyjemne. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, która jest w 30 tc z czwartym dzieckiem i ma skończone 41 lat, powiedziała mi że przy żadnym nie odchodził jej czop śluzowy, porody miała różne, jedne zaczynały się od odejścia wód płodowych inne od bóli, więc chyba nie mam żadnej reguły. Ja już dostaje fioła od doszukiwania się symptomów zbliżającego się porodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Otrzymałam info od sprzedawcy, że jak najbardziej wymienią i na wlaśny koszt i zabiorą zniszczony na własny koszt. Wrzucam Wam zdjęcia owej pleśni.
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak sie cytuje wiecej niz jednego posta wiec bede pisac w taki sposob
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zadomowienie
|
libretka mnie na samą myśl, że to 39 tydzień to pewnie do toalety pogna z 10 razy dziennie. Zawsze tak miałam przed jakimś egzaminem czy innym ważnym dniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zadomowienie
|
zimno nie było na kocyku a potem jak słoneczko zaszlo już sobie troszkę stałam i zaraz uciekałam do domu bo im z alko było ciepło a mi juz nie,
M.Hybrydowy robiłam specjalnymi tanimi lakierami uv z allegro, i do porodu wiem że muszą byc czyste więc za 3 tyg w torebce zaczynam nosic aceton |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() do mnie 30 kwietnia przyjeżdża rodzina ( 4 os dorosłe + 14 miesięczny chrześniak), będę miała pełnie mieszkanie i ogólnie zamieszanie, będą przez parę dni i chociaż mam termin na 26 maja to boję się, że wtedy coś może się już wydarzyć a nie chciałabym wtedy rodzić... Ja tak samo mam na tle nerwowym ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zadomowienie
|
inf z brochowa z sr teraz pępuszka się nie przemywa spirytem tylko tym osi...., a tak w ogóle to należy tylko wietrzyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.