Klasycznie, prosto, "nudnie":) Dla miłośniczek naturalności i prostoty - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 10:46   #4531
Mirell
Zakorzenienie

Dot.: Klasycznie, prosto, "nudnie":) Dla miłośniczek naturalności i prostoty

Widzę, że przewija się temat kosmetyków
Co do mnie to w pielęgnacji króluje YvesRocher - tylko ich produkty potrafią okiełznać moją tłustą, skłonną do zaskórniaków cerę, jednocześnie dbając o dobre nawilżenie. Tak samo perfumy - nie znoszę zapachu piżma Tradycyjne perfumy więc odpadają, za to gustuję w zapachach owocowych, lubię wanilię.
Zaś w makijażu, na twarz podkład to tylko mineralny (Bare Minerals), do tego sypki puder matujący z Clinique, róż MAC i kulki rozświetlające Guerlain. Tusz zazwyczaj kupuję wydłużający z Inglot, ale też zdarza się Chanel, L'Oreal czy Clinique. Cienie z kolei uwielbiam Inglotot, a najlepsza dla mnie kredka do oczu jest z Rimmel
To by było na tyle Nie lubię przesady w makijażu, chociaż ostatnio zastanawiam się jeszcze nad jakimś dobrym eyelinerem
Tak samo jak nie przemawia do mnie kupowanie kolejnego podkładu/pudru/tuszu itd., w przypadku kiedy już jakiś sprawdzony używam. Jak znajduję jeden, konkretny dobry produkt, to się go trzymam. Ewentualnie właśnie skuszę się czasami na jakąś nowość o dobrych recenzjach.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość

No zwariowały . Chyba nie miałabym czasu robić zdjęć, zaraz znowu rytuał: uczelnia, książki, sen, uczelnia, książki, sen.. Chociaż podobno ten rok ma myć najprzyjemniejszy
Świetnie wyglądasz! Ta spódnica z H&M to aktualna kolekcja?
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:48   #4532
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Przy sumiennym dbaniu starcza spokojnie na dobrych kilka miesięcy.
Ja mam swoją pół roku, wygląda jak nowa. Ale zamierzam dokupić sobie kolejne. Najlepiej prać ją jednak ręcznie, wtedy nie niszy się jej faktura.
A w czym ją pierzesz ?
Cytat:
Mnie długo namawiać nie trzeba Podoba mi się, że współpracuje z każdym żelem, mam swój ulubiony Pure Camille z YR i nie zamierzam go zmieniać

Możemy przybić piątkę. Takie spontaniczne zakupy są najlepsze, jeśli odłożę na później to zapominam, a dzięki temu odkryłam np. swój hit - puder bambusowy z BU

Też go uwielbiam. Co kupiłaś? Ja wczoraj skusiłam się na metaliczny t-shirt z Re, ale nie jestem do końca przekonana (dodaję zdjęcie podobnego z H&M). Pomyślałam, że to fajna alternatywa dla białego do czarnych rurek i ciemnej marynarki, jeśli widać go tylko kawałek A poza tym odebrałam spódnicę z Mng i kombinezon, nad którym też jeszcze myślę, bo o ile wykonanie jest rewelacyjne, tak jakaś rozmiarówka jest dziwna. Może zrobię później zdjęcie i się Was poradzę. Poza tym mierzyłam fajną rozkloszowaną spódnicę z ekoskóry w H&M, ale była na mnie za duża. Macie pomysł gdzie mogę znaleźć podobną? Tylko nie chcę gumki w pasie. (przepraszam za fryzurę)

No zwariowały . Chyba nie miałabym czasu robić zdjęć, zaraz znowu rytuał: uczelnia, książki, sen, uczelnia, książki, sen.. Chociaż podobno ten rok ma myć najprzyjemniejszy
Także mierzyłam tą spódniczkę, ale najpierw wzięłam w kolorze nude, a na czarną już zabrakło czasu. Przyjemna dla oka, ale chyba wolę tą rozkloszowaną z Mohito, chociaż ciut droższa.

O ile pamiętam, studiujesz stomatologię ?
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:54   #4533
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziunia2 Pokaż wiadomość

Też mierzyłam tą spódnicę z H&M, niestety na mnie wyglądała karykaturalnie, ale ogólnie super jest!
Tak przy okazji super naszyjnik masz Skąd on?

No właśnie też nie wiem czy za stara do niej nie jestem. Podobają mi się rozkloszowane spódnice, ale kojarzą mi się z przedszkolem.

Naszyjnik z Zary Też mi się bardzo podoba, ale miałam go wczoraj na sobie drugi raz

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Co do mnie to w pielęgnacji króluje YvesRocher - tylko ich produkty potrafią okiełznać moją tłustą, skłonną do zaskórniaków cerę, jednocześnie dbając o dobre nawilżenie. Tak samo perfumy - nie znoszę zapachu piżma Tradycyjne perfumy więc odpadają, za to gustuję w zapachach owocowych, lubię wanilię.
Zaś w makijażu, na twarz podkład to tylko mineralny (Bare Minerals), do tego sypki puder matujący z Clinique, róż MAC i kulki rozświetlające Guerlain. Tusz zazwyczaj kupuję wydłużający z Inglot, ale też zdarza się Chanel, L'Oreal czy Clinique. Cienie z kolei uwielbiam Inglotot, a najlepsza dla mnie kredka do oczu jest z Rimmel
To by było na tyle Nie lubię przesady w makijażu, chociaż ostatnio zastanawiam się jeszcze nad jakimś dobrym eyelinerem
Tak samo jak nie przemawia do mnie kupowanie kolejnego podkładu/pudru/tuszu itd., w przypadku kiedy już jakiś sprawdzony używam. Jak znajduję jeden, konkretny dobry produkt, to się go trzymam. Ewentualnie właśnie skuszę się czasami na jakąś nowość o dobrych recenzjach.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Świetnie wyglądasz! Ta spódnica z H&M to aktualna kolekcja?
Dziękuję!
Widzę kolejna fanka tej marki . Mają bardzo przystępne ceny, kosmetyki z dostawą do domu i mało tzw. 'bubli'.

Aktualna kolekcja, dział Divided black, 99zł .

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
A w czym ją pierzesz ?

Także mierzyłam tą spódniczkę, ale najpierw wzięłam w kolorze nude, a na czarną już zabrakło czasu. Przyjemna dla oka, ale chyba wolę tą rozkloszowaną z Mohito, chociaż ciut droższa.

O ile pamiętam, studiujesz stomatologię ?

A co to za rozkloszowana z Mohito ? Mogłabym zapłacić więcej, oby nie miała gumki i nie wyglądała jak z ceraty.
Dobrze pamiętasz.
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:05   #4534
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję!
Widzę kolejna fanka tej marki . Mają bardzo przystępne ceny, kosmetyki z dostawą do domu i mało tzw. 'bubli'.

YR u mnie rządzi bo się sprawdza, aczkolwiek promocje też mają niezłe Za ich krem matujący mogę dać się pokroić, tak samo żel i tonik głębokooczyszczające. Podobnie uwielbiam serię Cure Solutions, chociaż tu już ceny są wysokie ale od czego mamy kartę lojalnościową

Dziękuję za info
Niedroga ta spódnica a bardzo ładna Pytanie tylko czy standardowo na moje nogi nie za krótka, żebym w niej nie wyglądała jak fanka sado-maso
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:12   #4535
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też nie wiem czy za stara do niej nie jestem. Podobają mi się rozkloszowane spódnice, ale kojarzą mi się z przedszkolem.

Naszyjnik z Zary Też mi się bardzo podoba, ale miałam go wczoraj na sobie drugi raz

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Dziękuję!

A co to za rozkloszowana z Mohito ? Mogłabym zapłacić więcej, oby nie miała gumki i nie wyglądała jak z ceraty.
Dobrze pamiętasz.
Jest o wiele ładniejsza niż ta z H&M. Zdaje się że nie ma żadnej gumki, ale nie pamiętam dokładnie. Na pewno też nie odstaje aż tak jak ta z H&M, w sensie nie jest aż tak rozkloszowana. Skóra jest jednolita i nie wygląda jak z ceraty. Wydaje mi się, że kosztowała w granicach 119-139 zł.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:13   #4536
Maqua
Zakorzenienie

To ja też wypiszę swoje hity. Dla ścisłości - mam 19 lat (jeszcze). Wygrałam z ciężkim, wieloletnim trądzikiem.

Pielęgnacja
1. Myję twarz mydłem Protex. Polecił mi je dermatolog (też się bardzo zdziwiłam) i chociaż próbowałam go zastąpić innymi produktami, zawsze do niego wracam.
2. Mój krem na dzień to całorocznie filtr 50+, za najlepszy uważam Ducray Melascreen i Biodermę (jednak ona nie chroni tak dobrze jak Ducray)
3. Kwasy (w zależności od pory roku) - ostatnio migdałowy, używam też salicylowego i glikolowego. Odkryłam podczas bardzo kosztownych zabiegów u kosmetologa, teraz bawię się sama, znacznie niższym kosztem.
4. Olejki do twarzy: z róży piżmowej - świetnie działa na niedoskonałości cery i z nasion czerwonej maliny - rewelacyjnie nawilża i koi. Stosuję zamiennie na noc, solo, z kwasem hialuronowym lub jakimś kremem.
5. Cetaphil Dermoprotektor, najbardziej uniwersalny kosmetyk jaki znam. Używam jako:
- krem do twarzy na noc,
- maseczkę nawilżającą,
- mleczka do demakijażu, także oczu,
- krem do golenia,
- balsam po goleniu,
- balsam do ciała,
- krem na wszelkie podrażnienia.

Makijaż
1. Cienie - paleta Naked Urban Decay, baza również UD
2. Eyeliner Bobbi Brown, nie ruszają go nawet moje wiecznie łzawiące oczy
3. Róż Sephora Rose rebelle, Bourjois
4. Tusz ostatnio ulubiony żółty Wibo, ale nie widuję go już w Rossmannach

Podkładu idealnego nadal szukam.

Zapomniałam o niezbędniku, który już się tu przewijał - puder bambusowy z BU

Edytowane przez Maqua
Czas edycji: 2012-09-22 o 12:06
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:48   #4537
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
A w czym ją pierzesz ?
Najczęściej z jakimś mydłem ( np. szarym).
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 12:32   #4538
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Wklejam dzisiejszy zestaw:
Kurtka z pull&bear, sweter i spódnica z reserved, buty CCC, torba zara.
Jak zwykle super!

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość

Jedyną rzeczą, która mi jak dotąd pomogła, było skrócenie fryzury.
Mi też
swojego czasu miałam problemy z wypadaniem. Znajoma fryzjerka doradziła mi cięcie bo jak powiedzała - mam słabe końcówki a długie włosy są ciężkie i one nie dają rady ich utrzymać.
Później zmieniłam pielęgnację, włosy przestały wypadać i teraz cieszę się dość długimi, zadbanymi włosami. Myślę tylko nad zmianą koloru.

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
Z butami to mam tak, że zawsze mnie coś uwiera, obciera, kuje, zawsze coś jest nie tak, nie lubię kupować butów
o rety to tak jak mnie

Jak już kupię jakieś i mi podpasują to się modlę żeby jak najdłużej wytrzymały

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
To teraz trochę moich kosmetyków. Zdecydowanie stawiam na pielęgnacje, lubię być wypielęgnowana od czubka głowy po same pięty Nazwy podkreślone na czerwony to hity nad hitami

Pielęgnacja
1) czarne mydło z Maroka Savon Noir - coś cudownego nakładam raz w tygodniu w ramach oczyszczenia skóry, działa bezbłędnie! Każdy por jest czyściutki a preparat nie wysusza, bo składa się ze zmiażdżonych oliwek To mój must have
2) woda różana - ale ta oryginalna, firmy Dabur. Nigdy nie wierzyłamw toniki dopóki jej nie wypróbowałam. Przemywam cerę dwa razy dziennie wacikiem nasączonym ta wodą. Cera jest jak płatki róż
3) olejek arganowy - wystarczy jedna kropelka. Olejek bardzo dobrze uregulował mi przetłuszczająca się skórę a także wspomógł leczenie trądziku.
dorzuciłam te 3 produkty do swojej zakupowej listy

Cytat:
Carpaibex ja bardzo lubię pisać takie elaboraty Miło że komuś chce się to czytać. Zresztą muszę dać świeżą pożywkę dla moich psychofanek
Pisz, pisz! Bardzo fajnie się Ciebie czyta i korzysta z Twoich rad

Mogłabyś napisać o swojej diecie? Jeśli nie w wątku to na PW Bardzo proszę! Zdaję sobie sprawę, że źle się odżywiam i bardzo chciałabym to zmienić. Już dodałam kilka zdrowych produktów, ale to wciąż nie to samo :/
Będę bardzo wdzięczna

Cytat:

Też go uwielbiam. Co kupiłaś? Ja wczoraj skusiłam się na metaliczny t-shirt z Re, ale nie jestem do końca przekonana (dodaję zdjęcie podobnego z H&M). Pomyślałam, że to fajna alternatywa dla białego do czarnych rurek i ciemnej marynarki, jeśli widać go tylko kawałek A poza tym odebrałam spódnicę z Mng i kombinezon, nad którym też jeszcze myślę, bo o ile wykonanie jest rewelacyjne, tak jakaś rozmiarówka jest dziwna. Może zrobię później zdjęcie i się Was poradzę. Poza tym mierzyłam fajną rozkloszowaną spódnicę z ekoskóry w H&M, ale była na mnie za duża. Macie pomysł gdzie mogę znaleźć podobną? Tylko nie chcę gumki w pasie. (przepraszam za fryzurę)

Czadowy ten zestaw ze spódnicą!!
Zakładaj blogasa! I pokaż fryzurę w całej okazałości!

Wpisałam się w burgundowy trend, kupiłam wczoraj lakier do paznokci

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Mam chwilę to napiszę o swoich kosmetykach

Niedawno stwierdziłam, ze jestem totalną kosmetoholiczką. Półki w łazience uginają mi się od balsamów, żeli pod prysznic czy odżywek do włosów. Obiecałam sobie, że póki nie zużyję zapasów nic nowego nie kupię. Obym wytrwała!

Jako nastolatka borykałam się z trądzikiem :| Teraz jest już lepiej, ale do ideału wciąż daleko (mam nadzieję, że kosmetyki polecone przez błękitne niebo mnie do niego przybliżą

Włosy:
- maski i odżywki alterra, polecana przez błękitne niebo maska bingo
- olejowanie: vatika (właśnie mam na włosach, alterra i baby dream fur mama
- na końcówki czasami nakłdam jedwab CHI albo balsam b/s mleko i miód joanny

Twarz:
Tutaj lista jest długa i właśnie dążę do minimalizmu.
Moje hity to:
- ampłuki z kwasem 50% vivienne,
- glyco A
- aktualnie mam kwasy Jadwigi
- krem wygładzająco nawilżający jadwiga

- na dzień używam fludiu alverde (od niedawna więc nie jestem w stanie go jeszcze ocenić)

Podkład: na większe wyjścia Double wear EL - na codzień jest jednak za ciężki.
Wciąż szukam ideału do używania na codzień, skusze się chyba na bare minealr polecane przez Mirell.
Niedawno odkopałam puder jadwigii, muszę zacząć go ponownie używać

Róż do policzków: Inglot. Tani i dobry
Usta: Carmex, tisane, pomadka avene - niezbędna pielęgnacja

Aga

Edytowane przez Ag4
Czas edycji: 2012-09-22 o 12:34
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:09   #4539
Phoebee
Zakorzenienie

Wrzucam trochę Palermo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Olivia+Palermo+Olivia+Palermo+Brooklyn+mDLuQ0HcX_Ql.jpg (29,7 KB, 113 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_maph5aLP5C1rhrg8jo1_500.jpg (47,7 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Olivia+Palermo+Celebs+Christian+Dior+Show+NfVf-bdCfNl.jpg (33,9 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg olivia-palermo2012-09-16_16-26-41steps-out-for-london-fashion-week-497x800.jpg (54,1 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Olivia-Palermo-Reiss-Rosalie-Double-Breasted-Blazer.jpg (41,4 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 091512-wknd-style-olivia-palermo-3-ss-662w-at-1x.jpg (60,8 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Olivia+Palermo+Olivia+Palermo+East+Village+h5o_0l75ifYl.jpg (39,1 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_maqx0bsMlc1qdrgs1o1_500.jpg (86,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a3bfe51e41183a01_olivia-palermo.xxxlarge_1.jpg (63,7 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg palermo-91812- (2)-thumb-466x686-100098.jpg (67,8 KB, 72 załadowań)
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:45   #4540
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
YR u mnie rządzi bo się sprawdza, aczkolwiek promocje też mają niezłe Za ich krem matujący mogę dać się pokroić, tak samo żel i tonik głębokooczyszczające. Podobnie uwielbiam serię Cure Solutions, chociaż tu już ceny są wysokie ale od czego mamy kartę lojalnościową

Dziękuję za info
Niedroga ta spódnica a bardzo ładna Pytanie tylko czy standardowo na moje nogi nie za krótka, żebym w niej nie wyglądała jak fanka sado-maso
Jest wyjątkowo długa jak na ten dział. Zazwyczaj ledwo zakrywają mi pośladki, a tu byłam zaskoczona. Chociaż z tego co zauważyłam na zdjęciach mimo, iż mamy tyle samo centymetrów Twoje nogi są dłuższe - Szczęsciaro.

Cytat:
Jest o wiele ładniejsza niż ta z H&M. Zdaje się że nie ma żadnej gumki, ale nie pamiętam dokładnie. Na pewno też nie odstaje aż tak jak ta z H&M, w sensie nie jest aż tak rozkloszowana. Skóra jest jednolita i nie wygląda jak z ceraty. Wydaje mi się, że kosztowała w granicach 119-139 zł.
Dziękuję bardzo za informację . Koniecznie się wybiorę, chociaż w moim Mohito wykupują wszystko w dniu dostawy.

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Czadowy ten zestaw ze spódnicą!!
Zakładaj blogasa! I pokaż fryzurę w całej okazałości!

Wpisałam się w burgundowy trend, kupiłam wczoraj lakier do paznokci

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Niedawno stwierdziłam, ze jestem totalną kosmetoholiczką. Półki w łazience uginają mi się od balsamów, żeli pod prysznic czy odżywek do włosów. Obiecałam sobie, że póki nie zużyję zapasów nic nowego nie kupię. Obym wytrwała!

Jako nastolatka borykałam się z trądzikiem :| Teraz jest już lepiej, ale do ideału wciąż daleko (mam nadzieję, że kosmetyki polecone przez błękitne niebo mnie do niego przybliżą

Włosy:

Twarz:
Moje hity to:
- glyco A

- na dzień używam fludiu alverde (od niedawna więc nie jestem w stanie go jeszcze ocenić)

Wciąż szukam ideału do używania na codzień, skusze się chyba na bare minealr polecane przez Mirell.

Fryzurę może pokażę jak wyjdzie mi ładne ombre u fryzjera, bo się wybieram w tym tygodniu (chyba zapisałam się na czwartek). A ten zestaw to tylko z przymierzalni, bo i bluzkę i spódnicę mierzyłam.

Właśnie odkryłam nowy hit - Farmona, Herbal Care, Odżywka do włosów cienkich i delikatnych `Żeń - szeń`,
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-zen-szen.html
Super włosy po niej są. Kupiłam kilka dni temu i rano nałożyłam, chyba przebije moją ulubioną z Beauty Formulas. Dawno nie byłam tak pozytywnie zaskoczona, a kupuję nowości przynajmniej raz w tygodniu.

Jeśli chodzi o Jadwigę, mogę z czystym sumieniem polecić papkę.

Cytat:
Wrzucam trochę Palermo.
Ten zestaw z tweedowymi szortami
Stary 2012-09-22, 14:00   #4541
Ag4

Cytat:

Właśnie odkryłam nowy hit - Farmona, Herbal Care, Odżywka do włosów cienkich i delikatnych `Żeń - szeń`,
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-zen-szen.html
Super włosy po niej są. Kupiłam kilka dni temu i rano nałożyłam, chyba przebije moją ulubioną z Beauty Formulas. Dawno nie byłam tak pozytywnie zaskoczona, a kupuję nowości przynajmniej raz w tygodniu.

Jeśli chodzi o Jadwigę, mogę z czystym sumieniem polecić papkę.
o tak, papka jest dobra

Nie kuś kolejną odżywką do włosów
Gdzie ją dostałaś? są w Ross?

Aga

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 14:09   #4542
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
o tak, papka jest dobra

Do R. rzadko chodzę, więc nie wiem. Kupiłam ją w drogerii Sekret Urody, mojej ulubionej jeśli chodzi o kosmetyki do włosów. Znajduję w niej Jantar, wszystkie produkty Marion, Joanna, Farmona, kiedyś to była drogeria Natura. Kosztuje 7-8zł i już ją kocham . Próbowałam wczoraj Syoss bez silikonów i włosy były oklapnięte, beż życia, obciążone, a tu jedna aplikacja tego cuda i są jak nowe.

Dziewczyny macie jakiś sweter w 100% z kaszmiru? Jak się nosi? Warto inwestować?

Edytowane przez LadyI
Czas edycji: 2012-09-22 o 14:10
Stary 2012-09-22, 14:35   #4543
Fionaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję za info
A mogłabyś napisać coś więcej o swoich sprawdzonych kosmetykach? Bo wygląda na to, że mam podobną cerę, a mnie już cholera bierze, bo same z nią problemy

Cytat:
o tak, papka jest dobra

Ja bym jej szukała w jakiś mniejszych sklepikach Wiem, że są też inne rodzaje - rumiankowa (blond i rozjaśniane), z lnem chyba też. Dzięki LadyI, bo się zastanawiałam nad tą odżywką, a teraz kupię na 100%

Edytowane przez Fionaaa
Czas edycji: 2012-09-22 o 14:46
Fionaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:41   #4544
joracuppi
Raczkowanie

Cytat:
I żel z YR jest baaaaaardzo wydajny A kupiłam 2 pary rajstop w H&M jedne zwykłe czarne mocno kryjące, a drugie w kolorze burgundowym i białą bluzkę z rękawkiem przed łokieć, ze złotym suwakiem z tyłu, bardzo kobieca i dopasowana Później Stradivarius: koszula-body w kolorze jasnego różu z białym kołnierzykiem, biała bluzka z perełkami i brązowy sweterek (wszystkie rzeczy w załącznikach). I jeszcze spodenki skórzane z New Yorkera Muszę sie wybrac jeszcze po torebkę, spodnie i jakiś staniczek

Zrób zrób to zdjęcie i pokaż Z chęcią zobacze Twoje zdobycze

Cytat:
Mogłabyś mi powiedzieć coś więcej o tym podkładzie? Jak krycie, itd.? Gdzie go kupujesz, jak jest z odcieniami i czym go nakładasz? Też się nad nim zastanawiam, więc byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje

Cytat:
Wrzucam trochę Palermo.
Świetne zestawy i piękna kobieta Choć nie przypadł mi to gustu przedostatni, bo nie przepadam za tego typu spódnicami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6509065004_1_1_2.jpg (63,9 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6802414430_1_1_3.jpg (26,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8410157142_1_1_3.jpg (17,4 KB, 42 załadowań)

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:49   #4545
blekitne_niebo
Zakorzenienie

joracuppi świetne zakupy Urocza jest ta bluzka z pierwszego załącznika
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:58   #4546
kunia1
Zakorzenienie

joracuppi mnie również spodobała się pierwsza bluzka na tyle, żeby spytać z jakiego jest działu i ile kosztuje

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:10   #4547
Ag4

Cytat:
Napisane przez Fionaaa Pokaż wiadomość

Ja bym jej szukała w jakiś mniejszych sklepikach Wiem, że są też inne rodzaje - rumiankowa (blond i rozjaśniane), z lnem chyba też. Dzięki LadyI, bo się zastanawiałam nad tą odżywką, a teraz kupię na 100%
U mnie własnie same Rossmany dookoła :/ aah i jeszcze schlecker :/ Pozamykali wszystkie natury w okolicy, małych drogerii też jak na lekarstwo

Cytat:
Napisane przez joracuppi Pokaż wiadomość
I żel z YR jest baaaaaardzo wydajny A kupiłam 2 pary rajstop w H&M jedne zwykłe czarne mocno kryjące, a drugie w kolorze burgundowym i białą bluzkę z rękawkiem przed łokieć, ze złotym suwakiem z tyłu, bardzo kobieca i dopasowana Później Stradivarius: koszula-body w kolorze jasnego różu z białym kołnierzykiem, biała bluzka z perełkami i brązowy sweterek (wszystkie rzeczy w załącznikach). I jeszcze spodenki skórzane z New Yorkera Muszę sie wybrac jeszcze po torebkę, spodnie i jakiś staniczek
Super zakupy~!!

Aga
Stary 2012-09-22, 15:53   #4548
agnieszka16
Zadomowienie

dziewczyny, szukam prostych, nieobcisłych, dobrych jakościowo t-shirtów z dużym dekoltem w V - potrzebuje białego i szarego. Wiecie, gdzie mogę takie znaleźć, poza tym modelem z Zary: http://www.zara.com/webapp/wcs/store...-SHIRT%20BASIC ?

A wracając do dyskusji o Lilou to niestety potwierdzam ich słabą wytrzymałość. Mam 3 bransoletki, po kilku miesiącach ścierają się, nie wyglądają tak ładnie jak na początku, matowieją. Same sznureczki można na szczęście wymieniać. Sama tak czy inaczej jestem ich fanką, chociaż wiem, że to szaleństwo płacić takie pieniądze za tak słabą jakość.
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:56   #4549
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zarina_ Pokaż wiadomość
świetnie wyglądasz!

Dziękuję!
Cytat:

Świetnie wyglądasz!
Cytat:
Jak zwykle super!

Dziekuję!
Cytat:
Wrzucam trochę Palermo.
Boska!

Wybrałam się dziś z rodzicami po telewizory (jeden dla mnie, drugi do salonu). Miałam kupić sobie biały, ale niestety nie było i kupiłam czarny samsunga. W końcu będę mogła odbierać telewizję cyfrową, no i kolor czarny idealnie pasuje do mojego nowego pokoju - wcześniej miałam niebieski telewizor)

Przy okazji kupiłam też w Marks&Spencer czarne botki do biegania na jesień. Fajnie wygladają do spódnicy, nie skracają nóg. Tak w ogóle to jestem pozytywnie zaskoczona tym sklepem, obsługa jest bardzo pomocna, miła. Do tego jest tutaj ciekawa numeracja, bo z danej rzeczy mamy i krótkie i dłuższe modele, np w spódnicy czy spodniach. Dlatego niska osoba o rozm. 36 znajdzie na siebie spodnie dobrej długości i wysoka z tego samego modelu także. Zdjęcia wyszły średnie bo mam zasłonięte rolety
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_3420.jpg (90,2 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_3421.jpg (55,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_3422.jpg (65,3 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_3423.jpg (49,3 KB, 31 załadowań)

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:58   #4550
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz trochę moich kosmetyków. Zdecydowanie stawiam na pielęgnacje, lubię być wypielęgnowana od czubka głowy po same pięty Nazwy podkreślone na czerwony to hity nad hitami

Pielęgnacja
1) czarne mydło z Maroka Savon Noir - coś cudownego nakładam raz w tygodniu w ramach oczyszczenia skóry, działa bezbłędnie! Każdy por jest czyściutki a preparat nie wysusza, bo składa się ze zmiażdżonych oliwek To mój must have
2) woda różana - ale ta oryginalna, firmy Dabur. Nigdy nie wierzyłamw toniki dopóki jej nie wypróbowałam. Przemywam cerę dwa razy dziennie wacikiem nasączonym ta wodą. Cera jest jak płatki róż
3) olejek arganowy - wystarczy jedna kropelka. Olejek bardzo dobrze uregulował mi przetłuszczająca się skórę a także wspomógł leczenie trądziku.

Te trzy powyższe produkty łącza w sobie trzy rzadkie cechy - jednocześnie oczyszczają, skutecznie nawilżają i nie zapychają. Dają mi efekt skóry niemowlaka

4) maseczka Bingo z masłem shea i 5 algami - juz pisałam i zachwalałam, ciesze się że niektórym dziewczyną pomogła
5) woda termalna Avene - klasyk
6) krem do rąk kozie mleko (wersja skoncentrowana) - fajny, codzienny krem, noszę go zawsze w torebce
7) olejek Alverde do ciała paczula i czarna porzeczka - kocham niedostępny w Polsce, ale dla niego jestem gotowa nawet zamawiać na Allegro Piękny zapach i fajna nietłusta konsystencja
8) masło do ciała Farmona karmel&cynamon - niezwykły zapach, bardzo trwały, z powodzeniem ten produkt może być stosowany jako perfumy w kremie. Niewskazany dla skóry wrażliwej (może podrażniać) i naczynkowej.
9) Seria parafinowa Bielendy do pielęgnacji stóp i dłoni - regeneruje nawet poważne uszkodzenia i zrogowacenia. Moje dłonie są narażone na ekstremalne przeżycia (szorowanie i polewanie alkoholem) a te produkty wspaniale je regenerują.
10) Pasta wybielająca Blanx - najlepsza pasta jaką stosowałam, pięknie wybiela zęby a składnik wybielający jest pochodzenia naturalnego i nie niszczy szkliwa.
11) gąbka Syrenka - używa od lat, zapewnia mi gładką i zahartowaną skórę.
12) Carmex - to jego najczęściej mam ustach Lubie go za kamforowy zapach i silnie regenerujące działanie. Ładnie też "powiększa" usta nałożony na noc gruba warstwą

Makijaż
1) róż Sephora Rose Petal - idealny odcień dla mnie, bardzo przyjemny róż
2) tusz Chanel Inimitable Intense
3) rozświetlacz mineralny La Rosa nr 61 - wypróbowałam sporo tego typu produktów i ten jest najlepszy
4) jako bronzer stosuję Wiosenną Mgłę Pudrową Paese - niestety najjaśniejszy odcien jest dla mnie za ciemny jako rozświetlacz, więc stosuje jako bronzer jesli ktoś nie ma porcelanowej karnacji produkt ten sprawdzi się jao rozświetlacz, bo daje piękny efekt tafli
5) cienie Inglot - dla mnie najlepsze, nie eksperymentuję z cieniami, bo Inglot jest tani, świetny i wielką przyjemność sprawia mi komponowanie własnej palety
6) pędzle Real Techniques - bardzo funkcjonalne, perfekcyjnie rozprowadzają kosmetyki, włosie jest miękkie, trwałe i nie wypada .
7) lakiery: Sally Hansen Salon Manicure Iced Coffee, Inglot 715 (piękny pudrowy róż), Essence Nude Glam 05 Toffi to go - bardzo klasyczne nudziaki, takie noszę najczęściej

Podkładu idealnego jeszcze nie znalazłam, tak samo jak kremu

Dla fanek burgundu: Kupiłam dziś boski lakier do paznokci Sally Hansen Xtreme Wear nr 90 Wall Brick Cos czuję, że to będzie mój hit jesieni

Ja mam pytanie: czego używasz pod makijaż? Bo nie widzę kremu w Twojej pelęgnacji tylko olejek arganowy, a rano go chyba nie nakładasz? I gdzie kupujesz pastę Blanx? Apteka czy w normalnych supermarketach też można ją dostać?
Dzięki Tobie na pewno wypróbuję czarne mydło, wodę różaną i olejek arganowy (już zamówiony, reszta czeka na wypłatę ). Mam podobny problem, cera tłusta i trądzikowa a jednocześnie wiecznie mam jakieś suche placki na buzi
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:01   #4551
marylinda
BAN stały

Cytat:
Dziękuję!

Świetnie wyglądasz!

Dziekuję!

Boska!

Wybrałam się dziś z rodzicami po telewizory (jeden dla mnie, drugi do salonu). Miałam kupić sobie biały, ale niestety nie było i kupiłam czarny samsunga. W końcu będę mogła odbierać telewizję cyfrową, no i kolor czarny idealnie pasuje do mojego nowego pokoju - wcześniej miałam niebieski telewizor)

Przy okazji kupiłam też w Marks&Spencer czarne botki do biegania na jesień. Fajnie wygladają do spódnicy, nie skracają nóg. Tak w ogóle to jestem pozytywnie zaskoczona tym sklepem, obsługa jest bardzo pomocna, miła. Do tego jest tutaj ciekawa numeracja, bo z danej rzeczy mamy i krótkie i dłuższe modele, np w spódnicy czy spodniach. Dlatego niska osoba o rozm. 36 znajdzie na siebie spodnie dobrej długości i wysoka z tego samego modelu także. Zdjęcia wyszły średnie bo mam zasłonięte rolety
Ja mam białego samsunga
Dostałam od rodziców w prezencie, ale niestety rzadko oglądam, bardziej służy jako element wystroju, eh ;-)
A botki niezłe. Wygodne są? Ile kosztowały?
marylinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:05   #4552
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zarina_ Pokaż wiadomość
Mam Emu Bronte i wyglądają po zeszłej zimie jak nowe, z tym, że impregnowałam je i chodziłam tylko w mroźne dni, nigdy nie ubrałam ich gdy pogoda była "niepewna", myślę, że ten sezon bez problemu wytrzymają, a w kolejnym (lub pod koniec tego) może skuszę się na porządniejszy model
Zestaw bardzo fajny!
dziękuję
na chlapę nie ma co ich ubierać, to fakt chociaż kiedyś troche błotka dostało się na moje stingery, ale jak wyschły to nie było ani śladu

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
To ja też wypiszę swoje hity. Dla ścisłości - mam 19 lat (jeszcze). Wygrałam z ciężkim, wieloletnim trądzikiem.

Pielęgnacja
1. Myję twarz mydłem Protex. Polecił mi je dermatolog (też się bardzo zdziwiłam) i chociaż próbowałam go zastąpić innymi produktami, zawsze do niego wracam.
2. Mój krem na dzień to całorocznie filtr 50+, za najlepszy uważam Ducray Melascreen i Biodermę (jednak ona nie chroni tak dobrze jak Ducray)
3. Kwasy (w zależności od pory roku) - ostatnio migdałowy, używam też salicylowego i glikolowego. Odkryłam podczas bardzo kosztownych zabiegów u kosmetologa, teraz bawię się sama, znacznie niższym kosztem.
4. Olejki do twarzy: z róży piżmowej - świetnie działa na niedoskonałości cery i z nasion czerwonej maliny - rewelacyjnie nawilża i koi. Stosuję zamiennie na noc, solo, z kwasem hialuronowym lub jakimś kremem.
5. Cetaphil Dermoprotektor, najbardziej uniwersalny kosmetyk jaki znam. Używam jako:
- krem do twarzy na noc,
- maseczkę nawilżającą,
- mleczka do demakijażu, także oczu,
- krem do golenia,
- balsam po goleniu,
- balsam do ciała,
- krem na wszelkie podrażnienia.

Makijaż
1. Cienie - paleta Naked Urban Decay, baza również UD
2. Eyeliner Bobbi Brown, nie ruszają go nawet moje wiecznie łzawiące oczy
3. Róż Sephora Rose rebelle, Bourjois
4. Tusz ostatnio ulubiony żółty Wibo, ale nie widuję go już w Rossmannach

Podkładu idealnego nadal szukam.

Zapomniałam o niezbędniku, który już się tu przewijał - puder bambusowy z BU
zaciekawiłaś mnie tym Cetaphilem, bo mam AZS, więc może by się przydał... chociaż na uczulenie,wysypki na twarzy stosuję Dermobazę i też jest super.
puder też mam, odkryty oczywiście z wizażem
Cytat:
Jak zwykle super!
dorzuciłam te 3 produkty do swojej zakupowej listy

Pisz, pisz! Bardzo fajnie się Ciebie czyta i korzysta z Twoich rad

Włosy:

Twarz:
Moje hity to:
- glyco A

i ja również dodałam do listy, blekitne_niebo, przyłączam się do Ag4, pisz, pisz, sprawi to przyjemność i Tobie i nam
a balsam Joanny na końcówki też mogę polecić, używam na szybko, jak nie mam czasu trzymać odżywki/maski na włosach
Cytat:
joracuppi mnie również spodobała się pierwsza bluzka na tyle, żeby spytać z jakiego jest działu i ile kosztuje
mnie też zaciekawiła
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:08   #4553
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie: czego używasz pod makijaż? Bo nie widzę kremu w Twojej pelęgnacji tylko olejek arganowy, a rano go chyba nie nakładasz? I gdzie kupujesz pastę Blanx? Apteka czy w normalnych supermarketach też można ją dostać?
Dzięki Tobie na pewno wypróbuję czarne mydło, wodę różaną i olejek arganowy (już zamówiony, reszta czeka na wypłatę ). Mam podobny problem, cera tłusta i trądzikowa a jednocześnie wiecznie mam jakieś suche placki na buzi
Nie napisałam nazwy kremu, bo chciałam polecić tylko produkty co do których jestem w 100% przekonana, a idealnego kremu i podkładu jeszcze nie znalazłam
Kremu aktualnie używam tego: http://tolpa.pl/pl/products/335/show...rezajacy_LEKKI
Jest fajny, skutecznie nawilża, ale to taki zwykły krem, nic szczególnie rewelacyjnego.
Pastę Blanx Med kupuję zawsze w Superpharm Cena bez promocji to 25zł. Rewelacyjnie wybiela zęby (mnie wybieliła o 4 tony). Dobrze też podtrzymuje efekt wybielania u dentysty. Ma tez bardzo funkcjonalny dozownik.

Migotka świetne botki! Właśnie takich potrzebuję na jesień.

Edytowane przez blekitne_niebo
Czas edycji: 2012-09-22 o 16:10
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:09   #4554
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylinda Pokaż wiadomość
Ja mam białego samsunga
Dostałam od rodziców w prezencie, ale niestety rzadko oglądam, bardziej służy jako element wystroju, eh ;-)
A botki niezłe. Wygodne są? Ile kosztowały?
O widzisz! Wymyśliłam sobie biały żeby pasował mi do koloru ścian, ale czarny też w sumie pasuje, bo mam czarny monitor od komputera, czarne dodatki. Z resztą płaski telewizor znacznie lepiej się prezentuje niż te stare "grube" odbiorniki.
Botki są bardzo wyogdne, obcas jest stabilny i nie za wysoki. Kosztowały 209zł, były też szare i brązowe.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:11   #4555
kunia1
Zakorzenienie

Oj Ja to jednak czytać nie umiem Ona jest ze stradiego, nie wiem czemu zrozumiałam, że h&m A to chyba wiem, która to - chyba kosztowała coś 90zł

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:18   #4556
marylinda
BAN stały

Cytat:
O widzisz! Wymyśliłam sobie biały żeby pasował mi do koloru ścian, ale czarny też w sumie pasuje, bo mam czarny monitor od komputera, czarne dodatki. Z resztą płaski telewizor znacznie lepiej się prezentuje niż te stare "grube" odbiorniki.
Botki są bardzo wyogdne, obcas jest stabilny i nie za wysoki. Kosztowały 209zł, były też szare i brązowe.
To prawda. Ja mam w pokoju wszystkie meble białe, poza tapicerowanymi, więc biały musiał być. Tata się ze mnie śmiał, bo przy zakupie odkurzacza również uparłam się na biały... No i taki mam

Marks&Spencer też lubię, ostatnio widziałam tam świetne swetry - jakoś już w dotyku pobija sieciówki o głowę, ale ceny też niestety przyprawiają o jej zawrót. Te które mi się podobały - od 200 zł w górę...
marylinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:20   #4557
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Warto, do dostania są nawet na allegro. Można je używać z żelem do mycia. Przemywam twarz ściereczką, najlepsze efekty daje z ciepłą wodą.
Jeżeli nie spełni oczekiwań, na pewno sprawdzi się ... do kurzu.
Kupiłam ostatnio w Biedronce takie z mikrofibry do kurzy, nadają się one? Zwilżyć ją, nałożyć żel i przecierać twarz, tak? A później jeszcze spłukać wodą buzię?
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:22   #4558
joracuppi
Raczkowanie

Cytat:
joracuppi świetne zakupy Urocza jest ta bluzka z pierwszego załącznika
Dziękuję

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
mnie też zaciekawiła
To ta. Co prawda cena znacznie wygórowana, ale bardzo mi się spodobała i nie mogłam się oprzeć żeby jej nie kupić
Cytat:
Super zakupy~!!
Dzięki!

Dodaję jeszcze zdjęcia dwóch pozostałych rzeczy - bluzki z H&M i spodenek z New Yorkera
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 101_5420.jpg (85,9 KB, 134 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101_5421.jpg (87,3 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101_5422.jpg (91,2 KB, 155 załadowań)

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:26   #4559
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie długo namawiać nie trzeba Podoba mi się, że współpracuje z każdym żelem, mam swój ulubiony Pure Camille z YR i nie zamierzam go zmieniać

Możemy przybić piątkę. Takie spontaniczne zakupy są najlepsze, jeśli odłożę na później to zapominam, a dzięki temu odkryłam np. swój hit - puder bambusowy z BU

szkoda, też liczyłam, że założysz bloga
piękny naszyjnik
Stary 2012-09-22, 16:33   #4560
Ag4

Cytat:

Miałam kupić sobie biały, ale niestety nie było i kupiłam czarny samsunga.
Mam samsunga u siebie w pokoju.
denerwuje mnie tylko jego podstwa i obudowa (świecąca) - okropnie łapie kurz :|

Oby dobrze służył!

Cytat:
Ale szał wszystkie będziemy się mydlić i mazać tym samym
Ja chyba póki co daruję sobie olejek bo kupiłam niedawo różany z alverde a dążę do minimalizmu kosmetycznego więc najpierw zużyję ten który mam.
W poniedziałek postaram się wyskoczyć z pracy i kupić czarne mydło.
Myślicie że dostanę w organique? Jesli nie to zamówię on line. No i wodę różaną, ofc. Akurat kończy mi się hydrolat

Cytat:
Kupiłam ostatnio w Biedronce takie z mikrofibry do kurzy, nadają się one? Zwilżyć ją, nałożyć żel i przecierać twarz, tak? A później jeszcze spłukać wodą buzię?
Ja czasami używam tej z mikrofibry. Działa trochę jak peeling, nie trzyj za mocno żebyś sobie buzi nie podrażniła

Cytat:
Napisane przez joracuppi Pokaż wiadomość

Dodaję jeszcze zdjęcia dwóch pozostałych rzeczy - bluzki z H&M i spodenek z New Yorkera
Bluzka! Bluzka!
Napisz proszę ile kosztowała?
Jaki to dział?
Kurcze, u mnie pewnie nie będzie Jest boska! Ja też chcę

Zmyłam vatikę z włosów,
a teraz idę malować pazury. Na burgund

Aga
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości