|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasycznie, prosto, "nudnie":) Dla miłośniczek naturalności i prostoty
Widzę, że przewija się temat kosmetyków
![]() Co do mnie to w pielęgnacji króluje YvesRocher - tylko ich produkty potrafią okiełznać moją tłustą, skłonną do zaskórniaków cerę, jednocześnie dbając o dobre nawilżenie. Tak samo perfumy - nie znoszę zapachu piżma ![]() Zaś w makijażu, na twarz podkład to tylko mineralny (Bare Minerals), do tego sypki puder matujący z Clinique, róż MAC i kulki rozświetlające Guerlain. Tusz zazwyczaj kupuję wydłużający z Inglot, ale też zdarza się Chanel, L'Oreal czy Clinique. Cienie z kolei uwielbiam Inglotot, a najlepsza dla mnie kredka do oczu jest z Rimmel ![]() To by było na tyle ![]() ![]() Tak samo jak nie przemawia do mnie kupowanie kolejnego podkładu/pudru/tuszu itd., w przypadku kiedy już jakiś sprawdzony używam. Jak znajduję jeden, konkretny dobry produkt, to się go trzymam. Ewentualnie właśnie skuszę się czasami na jakąś nowość o dobrych recenzjach. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O ile pamiętam, studiujesz stomatologię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie też nie wiem czy za stara do niej nie jestem ![]() ![]() Naszyjnik z Zary ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() Widzę kolejna fanka tej marki ![]() ![]() Aktualna kolekcja, dział Divided black, 99zł ![]() ![]() Cytat:
A co to za rozkloszowana z Mohito ![]() ![]() Dobrze pamiętasz ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za info ![]() Niedroga ta spódnica a bardzo ładna ![]() ![]()
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
To ja też wypiszę swoje hity. Dla ścisłości - mam 19 lat (jeszcze). Wygrałam z ciężkim, wieloletnim trądzikiem.
Pielęgnacja 1. Myję twarz mydłem Protex. Polecił mi je dermatolog (też się bardzo zdziwiłam) i chociaż próbowałam go zastąpić innymi produktami, zawsze do niego wracam. 2. Mój krem na dzień to całorocznie filtr 50+, za najlepszy uważam Ducray Melascreen i Biodermę (jednak ona nie chroni tak dobrze jak Ducray) 3. Kwasy (w zależności od pory roku) - ostatnio migdałowy, używam też salicylowego i glikolowego. Odkryłam podczas bardzo kosztownych zabiegów u kosmetologa, teraz bawię się sama, znacznie niższym kosztem. 4. Olejki do twarzy: z róży piżmowej - świetnie działa na niedoskonałości cery i z nasion czerwonej maliny - rewelacyjnie nawilża i koi. Stosuję zamiennie na noc, solo, z kwasem hialuronowym lub jakimś kremem. 5. Cetaphil Dermoprotektor, najbardziej uniwersalny kosmetyk jaki znam. Używam jako: - krem do twarzy na noc, - maseczkę nawilżającą, - mleczka do demakijażu, także oczu, - krem do golenia, - balsam po goleniu, - balsam do ciała, - krem na wszelkie podrażnienia. Makijaż 1. Cienie - paleta Naked Urban Decay, baza również UD 2. Eyeliner Bobbi Brown, nie ruszają go nawet moje wiecznie łzawiące oczy 3. Róż Sephora Rose rebelle, Bourjois 4. Tusz ostatnio ulubiony żółty Wibo, ale nie widuję go już w Rossmannach ![]() Podkładu idealnego nadal szukam. Zapomniałam o niezbędniku, który już się tu przewijał - puder bambusowy z BU ![]() Edytowane przez Maqua Czas edycji: 2012-09-22 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |||||
AGA :)
|
Cytat:
![]() Mi też ![]() swojego czasu miałam problemy z wypadaniem. Znajoma fryzjerka doradziła mi cięcie bo jak powiedzała - mam słabe końcówki a długie włosy są ciężkie i one nie dają rady ich utrzymać. Później zmieniłam pielęgnację, włosy przestały wypadać i teraz cieszę się dość długimi, zadbanymi włosami. Myślę tylko nad zmianą koloru. Cytat:
![]() Jak już kupię jakieś i mi podpasują to się modlę żeby jak najdłużej wytrzymały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mogłabyś napisać o swojej diecie? Jeśli nie w wątku to na PW ![]() Będę bardzo wdzięczna ![]() Cytat:
Zakładaj blogasa! I pokaż fryzurę w całej okazałości! ![]() Wpisałam się w burgundowy trend, kupiłam wczoraj lakier do paznokci ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Mam chwilę to napiszę o swoich kosmetykach ![]() Niedawno stwierdziłam, ze jestem totalną kosmetoholiczką. Półki w łazience uginają mi się od balsamów, żeli pod prysznic czy odżywek do włosów. Obiecałam sobie, że póki nie zużyję zapasów nic nowego nie kupię. Obym wytrwała! Jako nastolatka borykałam się z trądzikiem :| Teraz jest już lepiej, ale do ideału wciąż daleko (mam nadzieję, że kosmetyki polecone przez błękitne niebo mnie do niego przybliżą ![]() ![]() Włosy: - maski i odżywki alterra, polecana przez błękitne niebo maska bingo - olejowanie: vatika (właśnie mam na włosach ![]() - na końcówki czasami nakłdam jedwab CHI albo balsam b/s mleko i miód joanny Twarz: Tutaj lista jest długa i właśnie dążę do minimalizmu. Moje hity to: - ampłuki z kwasem 50% vivienne, - glyco A - aktualnie mam kwasy Jadwigi - krem wygładzająco nawilżający jadwiga - na dzień używam fludiu alverde (od niedawna więc nie jestem w stanie go jeszcze ocenić) Podkład: na większe wyjścia Double wear EL ![]() Wciąż szukam ideału do używania na codzień, skusze się chyba na bare minealr polecane przez Mirell. Niedawno odkopałam puder jadwigii, muszę zacząć go ponownie używać ![]() Róż do policzków: Inglot. Tani i dobry ![]() Usta: Carmex, tisane, pomadka avene - niezbędna pielęgnacja
![]() Edytowane przez Ag4 Czas edycji: 2012-09-22 o 12:34 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam trochę Palermo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie odkryłam nowy hit - Farmona, Herbal Care, Odżywka do włosów cienkich i delikatnych `Żeń - szeń` ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-zen-szen.html Super włosy po niej są ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o Jadwigę, mogę z czystym sumieniem polecić papkę ![]() Ten zestaw z tweedowymi szortami ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
|
Cytat:
![]() Nie kuś kolejną odżywką do włosów ![]() ![]() Gdzie ją dostałaś? są w Ross?
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny macie jakiś sweter w 100% z kaszmiru? Jak się nosi? Warto inwestować? Edytowane przez LadyI Czas edycji: 2012-09-22 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Fionaaa Czas edycji: 2012-09-22 o 14:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zrób zrób to zdjęcie i pokaż ![]() ![]() Cytat:
![]() Świetne zestawy i piękna kobieta ![]()
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
joracuppi świetne zakupy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
joracuppi mnie również spodobała się pierwsza bluzka
![]() ![]() ![]()
#4547 | ||
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, szukam prostych, nieobcisłych, dobrych jakościowo t-shirtów z dużym dekoltem w V - potrzebuje białego i szarego. Wiecie, gdzie mogę takie znaleźć, poza tym modelem z Zary: http://www.zara.com/webapp/wcs/store...-SHIRT%20BASIC ?
A wracając do dyskusji o Lilou to niestety potwierdzam ich słabą wytrzymałość. Mam 3 bransoletki, po kilku miesiącach ścierają się, nie wyglądają tak ładnie jak na początku, matowieją. Same sznureczki można na szczęście wymieniać. Sama tak czy inaczej jestem ich fanką, chociaż wiem, że to szaleństwo płacić takie pieniądze za tak słabą jakość. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję!
Cytat:
Dziekuję! Boska! Wybrałam się dziś z rodzicami po telewizory (jeden dla mnie, drugi do salonu). Miałam kupić sobie biały, ale niestety nie było i kupiłam czarny samsunga. W końcu będę mogła odbierać telewizję cyfrową, no i kolor czarny idealnie pasuje do mojego nowego pokoju - wcześniej miałam niebieski telewizor ![]() Przy okazji kupiłam też w Marks&Spencer czarne botki do biegania na jesień. Fajnie wygladają do spódnicy, nie skracają nóg. Tak w ogóle to jestem pozytywnie zaskoczona tym sklepem, obsługa jest bardzo pomocna, miła. Do tego jest tutaj ciekawa numeracja, bo z danej rzeczy mamy i krótkie i dłuższe modele, np w spódnicy czy spodniach. Dlatego niska osoba o rozm. 36 znajdzie na siebie spodnie dobrej długości i wysoka z tego samego modelu także. Zdjęcia wyszły średnie bo mam zasłonięte rolety ![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pytanie: czego używasz pod makijaż? Bo nie widzę kremu w Twojej pelęgnacji tylko olejek arganowy, a rano go chyba nie nakładasz? I gdzie kupujesz pastę Blanx? Apteka czy w normalnych supermarketach też można ją dostać? Dzięki Tobie na pewno wypróbuję czarne mydło, wodę różaną i olejek arganowy (już zamówiony, reszta czeka na wypłatę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dostałam od rodziców w prezencie, ale niestety rzadko oglądam, bardziej służy jako element wystroju, eh ;-) A botki niezłe. Wygodne są? Ile kosztowały? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na chlapę nie ma co ich ubierać, to fakt ![]() ![]() Cytat:
puder też mam, odkryty oczywiście z wizażem ![]() Cytat:
![]() a balsam Joanny na końcówki też mogę polecić, używam na szybko, jak nie mam czasu trzymać odżywki/maski na włosach Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kremu aktualnie używam tego: http://tolpa.pl/pl/products/335/show...rezajacy_LEKKI Jest fajny, skutecznie nawilża, ale to taki zwykły krem, nic szczególnie rewelacyjnego. Pastę Blanx Med kupuję zawsze w Superpharm ![]() ![]() Migotka świetne botki! Właśnie takich potrzebuję na jesień. Edytowane przez blekitne_niebo Czas edycji: 2012-09-22 o 16:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Botki są bardzo wyogdne, obcas jest stabilny i nie za wysoki. Kosztowały 209zł, były też szare i brązowe.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Oj
![]() ![]() ![]() ![]()
#4556 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Marks&Spencer też lubię, ostatnio widziałam tam świetne swetry - jakoś już w dotyku pobija sieciówki o głowę, ale ceny też niestety przyprawiają o jej zawrót. Te które mi się podobały - od 200 zł w górę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki! ![]() ![]() Dodaję jeszcze zdjęcia dwóch pozostałych rzeczy - bluzki z H&M i spodenek z New Yorkera ![]()
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piękny naszyjnik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | ||||
|
Cytat:
denerwuje mnie tylko jego podstwa i obudowa (świecąca) - okropnie łapie kurz :| Oby dobrze służył! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja chyba póki co daruję sobie olejek bo kupiłam niedawo różany z alverde a dążę do minimalizmu kosmetycznego ![]() W poniedziałek postaram się wyskoczyć z pracy i kupić czarne mydło. Myślicie że dostanę w organique? Jesli nie to zamówię on line. No i wodę różaną, ofc. Akurat kończy mi się hydrolat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Napisz proszę ile kosztowała? Jaki to dział? Kurcze, u mnie pewnie nie będzie ![]() ![]() Zmyłam vatikę z włosów, a teraz idę malować pazury. Na burgund ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.