Klasycznie, prosto, "nudnie":) Dla miłośniczek naturalności i prostoty - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 19:40   #4501
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dot.: Klasycznie, prosto, "nudnie":) Dla miłośniczek naturalności i prostoty

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36679147]blekitne_niebo, olejek arganowy kupujesz na tej samej stronie co mydło?[/QUOTE]

Nie Dla mnie mają tam za duże pojemności. Stosuję olejek Botanique (30ml), kupuję go najczęściej na Allegro. Ma bardzo korzystną cenę
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 19:40   #4502
alexanne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
A widziałyście dziewczyny nową kolekcję w Mohito zaprojektowaną przez Sablewską?
http://www.facebook.com/media/set/?s...8231402&type=3
To jest chyba jej część, widziała już któraś coś w sklepie na żywo?
Ja widziałam, kolekcja była reklamowana jako wykonana z najwyższej jakości materiałów, a czego bym nie wzięła do ręki to poliester Na mnie nic szału nie zrobiło. Podobał mi się zasuwany czarny sweterek, ale w rzeczywistości okazał się wielki i trochę bezkształtny.

Cytat:
Napisane przez POTF89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bardzo proszę - doradźcie!
Jutro mam obronę i przed chwilą zauważyłam, że do czarnej torebki, którą miałam zamiar zabrać, dobrała się moja szynszyla... W związku z tym pozostały mi dwie alternatywy i nie wiem, która będzie 'mniejszym złem' dla mojego galowego stroju (na który składa się biało-czarna sukienka z Mohito, czarne szpilki (mat) oraz biała marynarka). W zasadzie w chwili obecnej mam do wyboru dwie torebki:
- beżowy kuferek z Mango
- ciemnoczerwony kuferek z Parfois.
Obie jak najbardziej mogą być elementem eleganckiej stylizacji. Skłaniam się ku beżowemu kuferkowi (wersja grzeczniejsza, jednak całość wygląda trochę hmm... mdło?). Czerwony natomiast nadaje stylizacji pazura, w dodatku ładnie kontrastuje z beżowym trenczem, który zakładam jako okrycie wierzchnie. Sama już nie wiem, doradźcie proszę...
Ja bym jednak postawiła na beżowy kuferek

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
3) olejek arganowy - wystarczy jedna kropelka. Olejek bardzo dobrze uregulował mi przetłuszczająca się skórę a także wspomógł leczenie trądziku.
Zdradź proszę, jak używasz tego olejku? Mojej cerze też przydałoby się uregulowanie przetłuszczania.
alexanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 19:43   #4503
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Ja też kocham się w 100% wypowiedzieć na każdy temat Chyba wykorzystam Twoj sposób i spróbuję jak będzie wyglądała moja zacna facjata przy użyciu olejku arganowego i czarnego mydła. Potrzebuję zarówno oczyszczenia jak i nawilżenia.
Ostrzegam tylko, minimalną ilość olejku
Stary 2012-09-21, 19:45   #4504
tinka19922
Raczkowanie

Dziewczyny, a gdzie kupujecie ten olejek arganowy? Widzę na allegro dużo aukcji z tym produktem, nie chciałabym trafić na jakiś nieoryginalny.
tinka19922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 19:45   #4505
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Ostrzegam tylko, minimalną ilość olejku
Dziękuję
W środę jak już usiądę na tyłku u siebie w Poznaniu, zamowię Hahahaha, już czuję, że to będzie hit na tym wątku
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 19:51   #4506
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexanne Pokaż wiadomość
Zdradź proszę, jak używasz tego olejku? Mojej cerze też przydałoby się uregulowanie przetłuszczania.
Aktualnie małą kropelkę wmasowuję w umytą twarz przed snem
Najpierw krem do mycia twarzy Alterra z dzikiej róży - potem woda różana - na końcu olejek
Raz w tygodniu po myciu twarzy nakładam czarne mydło.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez tinka19922 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a gdzie kupujecie ten olejek arganowy? Widzę na allegro dużo aukcji z tym produktem, nie chciałabym trafić na jakiś nieoryginalny.
Ten który ja używam jest tani, kosztuje kilkanaście złotych. Podejrzewam, że nie opłacałoby się go podrabiać
Jeśli wolisz jednak się zabezpieczyć zamów olej arganowy na stronie oferującej sprzedaż kosmetyków naturalnych.
Stary 2012-09-21, 20:31   #4507
Olcia
Zakorzenienie

Co prawda zaraz wychodzę do pracy, ale jak wrócę to muszę nadrobić te informacje o pielęgnacji może i ja coś wykorzystam...

sama stosuję do twarzy głównie Ziaję, bo jest wypróbowana i mnie nie uczula, eksperymentowałam też z Biochemią Urody...
ostatnio dzięki wizażowi odkryłam lotion Babydream do ciała
na włosy (i ciało też z resztą) olejek przeciw rozstępom BD, woda brzozowa/seboradin, maski stapiz, kallos, teraz bingo...
a kolorówka to równiez nic odkrywczego, inglot, bell, essence, my secret, edm, lirene
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 20:57   #4508
LadyI
Zakorzenienie

No i oczywiście jako bardzo podatna na wszelkie sugestie osoba zamówiłam ściereczkę do mycia twarzy i sprawdziłam gdzie kupić czarne mydło .

A teraz idę nałożyć olej na włosy, bo Wy tu o pielęgnacji, a ja się ostatnio zaniedbałam.

Edytowane przez LadyI
Czas edycji: 2012-09-21 o 21:07
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:09   #4509
julka910
Zakorzenienie

U mnie pielęgnacja urody to chyba skromny dział

Włosy - szampon, odżywka i serum Loreal Professionnel jak już wcześniej pisała.
Twarz - oczy mleczko do demakijażu Loreal Paris, Loreal Pure Zone, Garnier, tonik Lancome Pure Focus, peeling z kawy raz na jakiś czas plus na dzień krem nawilżający Biotherm, na noc krem z tej samej serii.
Makijaż - tusz do rzęs Helena Rubinstein, kredka HR, podkład jakiś Loreal (ostatnio Lumi Magique), puder Lancome lub HR, cień do powiek Lancome/Loreal Paris/HR, błyszczyk ostatnio Yves Saint Laurent.
Balsam do ciala - Lipikar z La Roche Posay (odkryłam po narodzinach córki). Antyperspirant Antidral raz w tygodniu.

Chyba tyle. Dodam że od 5 lat nie kupiłam sobie żadnego kosmetyku więc nie do końca interesuję się co tam na rynku piszczy. Zresztą kosmetyki to też nie jest działka która mnie jakoś szczególnie kręci.
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:15   #4510
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
No i oczywiście jako bardzo podatna na wszelkie sugestie osoba zamówiłam ściereczkę do mycia twarzy:co jest: i sprawdziłam gdzie kupić czarne mydło .

A teraz idę nałożyć olej na włosy, bo Wy tu ostatnio o pielęgnacji, a ja się ostatnio zaniedbałam.

Ściereczka do twarzy to moje odkrycie! Od kiedy ją używam nie wyobrażam sobie bez niej życia. Używam tej od Liz Earle : http://uk.lizearle.com/cleanse-tone-...-cleanser.html . Kupiłam też z The Body Shop lub drogeryjnych sklepów, jednak ta od Earle jest zdecydowanie najlepsza - czyści,ale też 'peelinguje', jest też ekstremalnie trwała i przy tym delikatna. Skóra jest dobrze oczyszczona. Można używać jej też do demakijażu,zmywa go dokładnie. Po czasie zauważyłam poprawiony stan skóry."Niespodzianki' pojawiają się bardzo rzadko, korektor odstawiłam. Płyn z tej serii mi nie podszedł. Zastąpiłam go natomiast Cetaphilem. Ściereczka współpracuje z większością żeli lub środków do demakijażu. Szczerze polecam.

Edytowane przez Phoebee
Czas edycji: 2012-09-21 o 21:18
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:28   #4511
caarolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
U mnie pielęgnacja urody to chyba skromny dział

Włosy - szampon, odżywka i serum Loreal Professionnel jak już wcześniej pisała.
Twarz - oczy mleczko do demakijażu Loreal Paris, Loreal Pure Zone, Garnier, tonik Lancome Pure Focus, peeling z kawy raz na jakiś czas plus na dzień krem nawilżający Biotherm, na noc krem z tej samej serii.
Makijaż - tusz do rzęs Helena Rubinstein, kredka HR, podkład jakiś Loreal (ostatnio Lumi Magique), puder Lancome lub HR, cień do powiek Lancome/Loreal Paris/HR, błyszczyk ostatnio Yves Saint Laurent.
Balsam do ciala - Lipikar z La Roche Posay (odkryłam po narodzinach córki). Antyperspirant Antidral raz w tygodniu.

Chyba tyle. Dodam że od 5 lat nie kupiłam sobie żadnego kosmetyku więc nie do końca interesuję się co tam na rynku piszczy. Zresztą kosmetyki to też nie jest działka która mnie jakoś szczególnie kręci.
możemy przybić sobie piątki nigdy jakoś szczególnie nie interesowały mnie kosmetyki a to pewnie dlatego, że moje problemy z cerą mam już dawno za sobą więc nie wymaga ona jakieś szczególnej pielęgnacji, a mój makijaż ogranicza się do podkładu + tuszu do rzęs, a od święta kreska jedyne, co to wiem, że muszę wziąć się ostro za włosy bo są w opłakanym stanie
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 21:32   #4512
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Ściereczka do twarzy... mówicie że warto spróbować
Stary 2012-09-21, 21:40   #4513
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Warto, do dostania są nawet na allegro. Można je używać z żelem do mycia. Przemywam twarz ściereczką, najlepsze efekty daje z ciepłą wodą.
Jeżeli nie spełni oczekiwań, na pewno sprawdzi się ... do kurzu.
Stary 2012-09-21, 21:43   #4514
julka910
Zakorzenienie

Ja problemy z cerą miałam w wieku 17 lat, najpierw jeden policzek, potem drugi został zaatakowany. Męczyłam się z kosmetykami ogólnodostępnymi żeby jakoś poprawić stan skóry i nic. Poszłam do dermatologa, dostałam maść na receptę, po pół roku miałam już cerę gładką i tak jest do dziś. Choć pewnie miałam dużo szczęscia bo leczenie trądziku nie jest proste.
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 21:45   #4515
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Warto, do dostania są nawet na allegro. Można je używać z żelem do mycia. Przemywam twarz ściereczką, najlepsze efekty daje z ciepłą wodą.
To się skuszę skoro ją tak pozytywnie rekomendujesz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 21:50   #4516
cosma
Zakorzenienie

Cytat:

Ściereczka do twarzy to moje odkrycie! Od kiedy ją używam nie wyobrażam sobie bez niej życia. Używam tej od Liz Earle : http://uk.lizearle.com/cleanse-tone-...-cleanser.html . Kupiłam też z The Body Shop lub drogeryjnych sklepów, jednak ta od Earle jest zdecydowanie najlepsza - czyści,ale też 'peelinguje', jest też ekstremalnie trwała i przy tym delikatna. Skóra jest dobrze oczyszczona. Można używać jej też do demakijażu,zmywa go dokładnie. Po czasie zauważyłam poprawiony stan skóry."Niespodzianki' pojawiają się bardzo rzadko, korektor odstawiłam. Płyn z tej serii mi nie podszedł. Zastąpiłam go natomiast Cetaphilem. Ściereczka współpracuje z większością żeli lub środków do demakijażu. Szczerze polecam.

To jest ta ściereczka?
http://uk.lizearle.com/cleanse-tone-....html?howtouse
Jej się samej używa czy nasącza żelem?

ten link co podałaś to chyba co innego
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 22:05   #4517
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
To jest ta ściereczka?
http://uk.lizearle.com/cleanse-tone-....html?howtouse
Jej się samej używa czy nasącza żelem?

ten link co podałaś to chyba co innego
Tak, to ta. Faktycznie ,podałam link do całego zestawu.
Najlepiej ją używać z jakimś żelem - do demakijażu lub do mycia.
Ja nakładam żel na twarz i masuję, potem zmywam wszystko ściereczką pod ciepłą wodą.
Czasami w pośpiechu żel nakładam od razu na ściereczkę i zmywam makijaż.
Stary 2012-09-21, 22:11   #4518
tinka19922
Raczkowanie

Cytat:
No i oczywiście jako bardzo podatna na wszelkie sugestie osoba zamówiłam ściereczkę do mycia twarzy i sprawdziłam gdzie kupić czarne mydło .

A teraz idę nałożyć olej na włosy, bo Wy tu o pielęgnacji, a ja się ostatnio zaniedbałam.
Haha, ja to samo własnie zrobiłam Oprócz ściereczki zamówiłam jeszcze olej arganowy i olej kokosowy, który planowałam zamówić już dawno temu. Dołączyłam do zamówienia jeszcze jedwab do włosów. Jeszcze muszę zakupić to mydło o którym mówicie ;- )
tinka19922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 22:41   #4519
madziunia2
Zadomowienie

Cytat:
To teraz trochę moich kosmetyków. Zdecydowanie stawiam na pielęgnacje, lubię być wypielęgnowana od czubka głowy po same pięty Nazwy podkreślone na czerwony to hity nad hitami

Pielęgnacja
1) czarne mydło z Maroka Savon Noir - coś cudownego nakładam raz w tygodniu w ramach oczyszczenia skóry, działa bezbłędnie! Każdy por jest czyściutki a preparat nie wysusza, bo składa się ze zmiażdżonych oliwek To mój must have
2) woda różana - ale ta oryginalna, firmy Dabur. Nigdy nie wierzyłamw toniki dopóki jej nie wypróbowałam. Przemywam cerę dwa razy dziennie wacikiem nasączonym ta wodą. Cera jest jak płatki róż
3) olejek arganowy - wystarczy jedna kropelka. Olejek bardzo dobrze uregulował mi przetłuszczająca się skórę a także wspomógł leczenie trądziku.

Te trzy powyższe produkty łącza w sobie trzy rzadkie cechy - jednocześnie oczyszczają, skutecznie nawilżają i nie zapychają. Dają mi efekt skóry niemowlaka

4) maseczka Bingo z masłem shea i 5 algami - juz pisałam i zachwalałam, ciesze się że niektórym dziewczyną pomogła
5) woda termalna Avene - klasyk
6) krem do rąk kozie mleko (wersja skoncentrowana) - fajny, codzienny krem, noszę go zawsze w torebce
7) olejek Alverde do ciała paczula i czarna porzeczka - kocham niedostępny w Polsce, ale dla niego jestem gotowa nawet zamawiać na Allegro Piękny zapach i fajna nietłusta konsystencja
8) masło do ciała Farmona karmel&cynamon - niezwykły zapach, bardzo trwały, z powodzeniem ten produkt może być stosowany jako perfumy w kremie. Niewskazany dla skóry wrażliwej (może podrażniać) i naczynkowej.
9) Seria parafinowa Bielendy do pielęgnacji stóp i dłoni - regeneruje nawet poważne uszkodzenia i zrogowacenia. Moje dłonie są narażone na ekstremalne przeżycia (szorowanie i polewanie alkoholem) a te produkty wspaniale je regenerują.
10) Pasta wybielająca Blanx - najlepsza pasta jaką stosowałam, pięknie wybiela zęby a składnik wybielający jest pochodzenia naturalnego i nie niszczy szkliwa.
11) gąbka Syrenka - używa od lat, zapewnia mi gładką i zahartowaną skórę.
12) Carmex - to jego najczęściej mam ustach Lubie go za kamforowy zapach i silnie regenerujące działanie. Ładnie też "powiększa" usta nałożony na noc gruba warstwą

Makijaż
1) róż Sephora Rose Petal - idealny odcień dla mnie, bardzo przyjemny róż
2) tusz Chanel Inimitable Intense
3) rozświetlacz mineralny La Rosa nr 61 - wypróbowałam sporo tego typu produktów i ten jest najlepszy
4) jako bronzer stosuję Wiosenną Mgłę Pudrową Paese - niestety najjaśniejszy odcien jest dla mnie za ciemny jako rozświetlacz, więc stosuje jako bronzer jesli ktoś nie ma porcelanowej karnacji produkt ten sprawdzi się jao rozświetlacz, bo daje piękny efekt tafli
5) cienie Inglot - dla mnie najlepsze, nie eksperymentuję z cieniami, bo Inglot jest tani, świetny i wielką przyjemność sprawia mi komponowanie własnej palety
6) pędzle Real Techniques - bardzo funkcjonalne, perfekcyjnie rozprowadzają kosmetyki, włosie jest miękkie, trwałe i nie wypada .
7) lakiery: Sally Hansen Salon Manicure Iced Coffee, Inglot 715 (piękny pudrowy róż), Essence Nude Glam 05 Toffi to go - bardzo klasyczne nudziaki, takie noszę najczęściej

Podkładu idealnego jeszcze nie znalazłam, tak samo jak kremu

Dla fanek burgundu: Kupiłam dziś boski lakier do paznokci Sally Hansen Xtreme Wear nr 90 Wall Brick Cos czuję, że to będzie mój hit jesieni
Ale fajne kosmetyki wynajdujesz Skusiłam się już (dzięki Tobie ) na maseczkę Bingo a jutro przejadę się zakupić to czarne marokańskie mydło Czy ono ma jakiś zapach?
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 23:26   #4520
joracuppi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dziś z tej serii czarny lakier Wczoraj znalazłam w CCC granatowe szpilki, kosztowały 39 zł. Nie są skórzane, ale za taką cenę nawet jak szybko się zniszczą, to nie będzie mi ich szkoda. Wklejam dzisiejszy zestaw:
Kurtka z pull&bear, sweter i spódnica z reserved, buty CCC, torba zara.
Świetna torba Właśnie takiej szukam lub "nietoperza". W następnym tygodniu mam zamiar wybrać się na polowanie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Ja polecam z Joanny - Rzepa kuracja wzmacniająca. Sporo włosów mi po tym odrosło.

A jeśli chodzi o temat trądziku to też z nim walczę. Może nie jest mega duży, ale bardzo zazdroszczę komuś gładkiej/ bezproblemowej cery. Ostatnio kupiłam tą maseczkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...rmabrazja.html i na prawdę widzę po niej wyraźną poprawę - nawet lekko rozjaśniła/ spłyciła blizny potrądzikowe. Używam jej plus krem z kwasami z Clarena.
Ja od prawie roku zmagam się z wypadaniem. Zaczęło się w lutym i trwa do dziś. Nic nie pomagało, zrobiłam badania i wyszło, że mam tarczycę Biorę leki, ale z wypadaniem to u mnie jak z losem na loterii. Raz wypada ich strasznie dużo, raz prawie wcale. Całe szczęście mam teraz mnóstwo bejbików od drożdży, więc może wreszcie się z tym uporam. Widziałam, że dziewczyny polecały Ci dużo fajnych produktów. Ja od siebie dodam suplement Skrzypovitę.

Cytat:
Napisane przez Kiriko Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a może podzielimy się tu też jakimiś naszymi ulubionymi kosmetykami? Klasyka i prostota to wszak także dobry wygląd.
Pielęgnacja twarzy:
Yves Rocher, Pure Calmille, żel do mycia twarzy
Alterra, Krem przeciwzmarszczkowy z wyciągiem z dzikiej róży
LRP, Effaclar Duo

Kolorówka:

Sephora, puder Double Compact Mineral
Bourjois podkład Healthy Mix (nie lubię go, czekam aż się skończy)
E.L.F. Brozner i róż w kompakcie
Sephora, Full Action, Extreme Effect Mascara
Essence, Eyebrow Stylist Set
Yves Rocher, eyeliner w mazaku
Czasem cienie z różnego pochodzenia, na usta balsam ochronny.

Co do bransoletek z Lilou, to bardzo podobną kupiłam za 45 zł, pozłacaną, z personalizacją, do wyboru kolor sznurka i gwarancja na rok we Władysławowie. Jakieś panie z Poznania miały swoje stoiska i reklamowały tak swoją firmę. Nie pamiętam teraz nazwy, ale niestety tak samo, jak w tych z Lilou, medalik się rysuje, złoto się ściera i nie wygląda to już tak fajnie

Byłam dzisiaj na zakupach Portfel boli, ale serce się raduje.

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

Edytowane przez joracuppi
Czas edycji: 2012-09-21 o 23:27
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 23:28   #4521
Kiriko
Raczkowanie

Dobra, to teraz moja kolej :

Z makijażem u mnie jest skromnie: robię u kosmetyczki hennę na brwi i rzęsy. Do tego na usta L'Oreal Rouge Caresse w kolorze Sweet Berry albo Maybelline Hydra Extreme w kolorze Natural Rosewood. Obie to zgaszone czerwienie o chłodnym tonie. Uwielbiam lakiery z Miss Sporty, zwłaszcza klasyczny burgund i delikatny, pastelowy róż.

Włosy: szampon Gliss Kur Oil Nutritive + maseczka jajeczna Joanna + odżywka b/s Joanna Naturia z makiem.

Twarz: krem AA Technologia Wieku 18+ rozświetlający, żel Nivea Pure Effect, raz w tygodniu peeling Nivea All-in-one (choć ostatnio przestawiam się na delikatne peelingowanie buzi szczoteczką - ja używam miękkiej dziecięcej do zębów, większość używa rossmannowskich szczoteczek do twarzy).

Dłonie: krem Kamill Classic

Ciało: obecnie wykańczam po mamie mus nawilżający z Garniera, ale moim ulubionym mazidłem jest mleczko do ciała Nivea Pure&Natural - uratowało mi skórę po pewnym niewypale z Eveline i od tej pory już nigdy nie narzekałam na przesuszone łydki

Bardzo zaciekawił mnie temat oleju arganowego - zawsze bałam się go dać na twarz, miałam wrażenie, że zapcha moje nieszczęsne pory.
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 23:44   #4522
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziunia2 Pokaż wiadomość
Ale fajne kosmetyki wynajdujesz Skusiłam się już (dzięki Tobie ) na maseczkę Bingo a jutro przejadę się zakupić to czarne marokańskie mydło Czy ono ma jakiś zapach?
Ma taki ledwo wyczuwalny, ale ciężko go opisać. Nie rzutuje on jednak w żaden sposób na użytkowanie, nie jest uciążliwy.
Samo mydło jest lepkie, śliskie i ciągnące, na początku dziwnie się go używa, ale efekty to wynagradzają

Dziewczyny zmagające się z wypadaniem włosów: przeglądnęłam notatki i znalazłam że świetnie na wypadanie działa olej z łopianu

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiriko Pokaż wiadomość
Bardzo zaciekawił mnie temat oleju arganowego - zawsze bałam się go dać na twarz, miałam wrażenie, że zapcha moje nieszczęsne pory.
Niestety, co człowiek to inne skłonności do zapychania. Jednak zawarty w olejku kompleks nienasyconych kwasów tłuszczowych hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych oraz zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych. Czyli wręcz te pory odblokowuje

Spotkałam się jednak z opiniami, że komuś pojawił się wysyp, jednak mogło być to spowodowane reakcją alergiczną a nie zapchaniem porów. Niestety natura nie wszystkich kocha.

Zaciekawiły mnie te szminki o których piszesz, muszę sprawdzić kolory
Stary 2012-09-22, 08:02   #4523
201606210931
Konto usunięte

LadyI kiedy założysz bloga ?
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 09:04   #4524
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahaha, już widzę Twoją minę przed monitorem
Cytat:
Powiedz mi, na ile wystarcza jedna szmatka muślinowa ?
Cytat:
Haha, ja to samo własnie zrobiłam Oprócz ściereczki zamówiłam jeszcze olej arganowy i olej kokosowy, który planowałam zamówić już dawno temu. Dołączyłam do zamówienia jeszcze jedwab do włosów. Jeszcze muszę zakupić to mydło o którym mówicie ;- )
Ja też jak siądę na dupce w Poznaniu to zamowię ściereczkę, czarne mydło i olej arganowy. No i jeszcze czeka mnie wycieczka na pocztę w celu wysłania kartek na postcrossing, moje konto będzie płakało
Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
No właśnie, kiedy ?!
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:32   #4525
zarina_
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam dziś z tej serii czarny lakier Wczoraj znalazłam w CCC granatowe szpilki, kosztowały 39 zł. Nie są skórzane, ale za taką cenę nawet jak szybko się zniszczą, to nie będzie mi ich szkoda. Wklejam dzisiejszy zestaw:
Kurtka z pull&bear, sweter i spódnica z reserved, buty CCC, torba zara.
świetnie wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
może właśnie miałaś Bronte, czyli te nieimpregnowane, bez usztywnionej pięty, z inną podeszwą... ja póki co jestem zadowolona, chociaż na wątku o emu dziewczyny piszą, że z roku na rok jakość coraz gorsza

moje ubranie z wczoraj... zamiast kurtki ubrałam ciepły sweter, zwłaszcza, że w pracy wieje klimatyzacja ujdzie?
Mam Emu Bronte i wyglądają po zeszłej zimie jak nowe, z tym, że impregnowałam je i chodziłam tylko w mroźne dni, nigdy nie ubrałam ich gdy pogoda była "niepewna", myślę, że ten sezon bez problemu wytrzymają, a w kolejnym (lub pod koniec tego) może skuszę się na porządniejszy model
Zestaw bardzo fajny!

blekitne_niebo świetna recenzja kosmetyków, bardzo zaciekawiło mnie czarne mydło z Maroka Savon Noir, zaraz będę szukać więcej informacji na ten temat

Moje hity wyglądają tak:

Pielęgnacja:

- Dermedic hydrain2 krem nawilżający o przedłużonym działaniu, bardzo dobrze nawilża a przy okazji nie zapycha (a tyle kremów już testowałam i zawsze coś było nie tak)
- Bambino krem ochronny stosuję co kilka dni, jest dla mnie niezastąpiony
-Pasta cynkowa niezastąpiona na niespodzianki
-Gliss Kur spray do włosów nie wyobrażam sobie rozczesania włosów bez tego sprayu, używałam już fioletowego i czarnego, następnym razem skuszę się jeszcze na inny
-Olejek Altera Migdały i Papaja, Oliwka Babydream dla mam, olejek rycynowy wszystkie trzy mieszam ze sobą i nakładam na noc na włosy, odżywiają włosy i widać poprawę w ich kondycji.

Do tego bardzo lubię żele pod prysznic nivea i dove, masło do ciała isana, balsamy zapachowe sephora

Kolorówka:
-Mineralny podkład Lumiere dla mnie jest doskonały: kryje, wygląda naturalnie, nie zapycha
-Diorblush 533 kolor można stopniować, wygląda doskonale zarówno w makijażu dziennym jak i wieczorowym
-Paletki Sleek (Oh so special, bad girl) bardzo je lubię, mam porównanie z cieniami diora i chanel, nie widzę większej różnicy przy nakładaniu na bazę art deco
-Carmex balsam do ust to już wizażowy klasyk, więcej nie trzeba o nim pisać.
zarina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:32   #4526
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Widziałam na jakimś blogu. Wyglądaja fajnie. Masz z nimi moze jakieś doświadczenie?
Jeszcze nie mam, ale myślę że się to zmieni

Cytat:

Dziewczyny zmagające się z wypadaniem włosów: przeglądnęłam notatki i znalazłam że świetnie na wypadanie działa olej z łopianu

U mnie z wypadaniem bardzo dobrze radzi sobie amla ( osobiście mam amlę gold) i fajny też jest szampon vichy dercos

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:00   #4527
AsikL
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny!

Wstawiam obiecane zdjęcia torby. Dodatkowo porównanie wielkości z shopperem.
dziekuje za zdjecia piekna jest, nic tylko fundusze uzbierac
Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość
Ja mam srebrne i to zależy od rodzaju zawieszki. Serduszko jest już matowe , ale mam też figurki dziewczynki i chłopczyka i są jak nowe, pewnie przez to, że nie mają takiej dużej płaskiej powierzchni.

Zawieszki można wypolerować preparatem do srebra, są niemal jak nowe

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

no co Ty! dziękuję za to "wtrącalstwo", masz rację Skąd ja to zboczenie znam!

Ryby u mnie tylko w kapsułkach, niestety nie jestem ich amatorką. Tran ujdzie, prawda? Pilnuję też innych "dobrych" tłuszczów z DHA i EPa, wiesiołek, oliwa z oliwek, olej sezamowy. Na szczęscie te akurat lubię
a czym polerujesz srebro?

co do kosmetykow to ja polecam :
1.zel do mycia twarzy Yves Rocher Pure Calmille
2. Krem Yves rocher Hydra Vegetal
3. woda termalna Avene
4. płyn micelarny Yves Rocher
5. Aloesowe chusteczki peelingujace Equilibra - moj hit
6. Maska do wlosow alterra z granatem

Jesli chodzi o kolorówkę to
1. Krem BB garnier
2. Lakiery Essie - odkąd kupiłam swoj pierwszy nie chcialam juz malowac zadnym innym
AsikL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:13   #4528
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz mi, na ile wystarcza jedna szmatka muślinowa ?
Przy sumiennym dbaniu starcza spokojnie na dobrych kilka miesięcy.
Ja mam swoją pół roku, wygląda jak nowa. Ale zamierzam dokupić sobie kolejne. Najlepiej prać ją jednak ręcznie, wtedy nie niszy się jej faktura.
Stary 2012-09-22, 10:19   #4529
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie długo namawiać nie trzeba Podoba mi się, że współpracuje z każdym żelem, mam swój ulubiony Pure Camille z YR i nie zamierzam go zmieniać

Cytat:
Możemy przybić piątkę. Takie spontaniczne zakupy są najlepsze, jeśli odłożę na później to zapominam, a dzięki temu odkryłam np. swój hit - puder bambusowy z BU

Cytat:
Napisane przez joracuppi Pokaż wiadomość
Świetna torba Właśnie takiej szukam lub "nietoperza". W następnym tygodniu mam zamiar wybrać się na polowanie

Ja od prawie roku zmagam się z wypadaniem. Zaczęło się w lutym i trwa do dziś. Nic nie pomagało, zrobiłam badania i wyszło, że mam tarczycę Biorę leki, ale z wypadaniem to u mnie jak z losem na loterii. Raz wypada ich strasznie dużo, raz prawie wcale. Całe szczęście mam teraz mnóstwo bejbików od drożdży, więc może wreszcie się z tym uporam. Widziałam, że dziewczyny polecały Ci dużo fajnych produktów. Ja od siebie dodam suplement Skrzypovitę.

Pielęgnacja twarzy:
Yves Rocher, Pure Calmille, żel do mycia twarzy
Alterra, Krem przeciwzmarszczkowy z wyciągiem z dzikiej róży
LRP, Effaclar Duo

Kolorówka:

Sephora, puder Double Compact Mineral
Bourjois podkład Healthy Mix (nie lubię go, czekam aż się skończy)
E.L.F. Brozner i róż w kompakcie
Sephora, Full Action, Extreme Effect Mascara
Essence, Eyebrow Stylist Set
Yves Rocher, eyeliner w mazaku
Czasem cienie z różnego pochodzenia, na usta balsam ochronny.

Co do bransoletek z Lilou, to bardzo podobną kupiłam za 45 zł, pozłacaną, z personalizacją, do wyboru kolor sznurka i gwarancja na rok we Władysławowie. Jakieś panie z Poznania miały swoje stoiska i reklamowały tak swoją firmę. Nie pamiętam teraz nazwy, ale niestety tak samo, jak w tych z Lilou, medalik się rysuje, złoto się ściera i nie wygląda to już tak fajnie

Byłam dzisiaj na zakupach Portfel boli, ale serce się raduje.
Też go uwielbiam. Co kupiłaś? Ja wczoraj skusiłam się na metaliczny t-shirt z Re, ale nie jestem do końca przekonana (dodaję zdjęcie podobnego z H&M). Pomyślałam, że to fajna alternatywa dla białego do czarnych rurek i ciemnej marynarki, jeśli widać go tylko kawałek A poza tym odebrałam spódnicę z Mng i kombinezon, nad którym też jeszcze myślę, bo o ile wykonanie jest rewelacyjne, tak jakaś rozmiarówka jest dziwna. Może zrobię później zdjęcie i się Was poradzę. Poza tym mierzyłam fajną rozkloszowaną spódnicę z ekoskóry w H&M, ale była na mnie za duża. Macie pomysł gdzie mogę znaleźć podobną? Tylko nie chcę gumki w pasie. (przepraszam za fryzurę)

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
Cytat:

No właśnie, kiedy ?!
No zwariowały . Chyba nie miałabym czasu robić zdjęć, zaraz znowu rytuał: uczelnia, książki, sen, uczelnia, książki, sen.. Chociaż podobno ten rok ma myć najprzyjemniejszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (11,7 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21092012561.jpg (65,1 KB, 285 załadowań)

Edytowane przez LadyI
Czas edycji: 2012-09-22 o 10:45
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:43   #4530
madziunia2
Zadomowienie

Cytat:
Ma taki ledwo wyczuwalny, ale ciężko go opisać. Nie rzutuje on jednak w żaden sposób na użytkowanie, nie jest uciążliwy.
Samo mydło jest lepkie, śliskie i ciągnące, na początku dziwnie się go używa, ale efekty to wynagradzają

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Niestety, co człowiek to inne skłonności do zapychania. Jednak zawarty w olejku kompleks nienasyconych kwasów tłuszczowych hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych oraz zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych. Czyli wręcz te pory odblokowuje

Spotkałam się jednak z opiniami, że komuś pojawił się wysyp, jednak mogło być to spowodowane reakcją alergiczną a nie zapchaniem porów. Niestety natura nie wszystkich kocha.

Zaciekawiły mnie te szminki o których piszesz, muszę sprawdzić kolory
Dzięki za opowiedź, to fajnie że zapach nie przeszkadza, bo trochę się obawiałam mocnej orientalnej woni (nie lubię takich zapachów zwłaszcza używanych blisko nosa ) Zaraz jadę do miasta zakupić to mydło,mam nadzieję że będzie

Cytat:
Mnie długo namawiać nie trzeba Podoba mi się, że współpracuje z każdym żelem, mam swój ulubiony Pure Camille z YR i nie zamierzam go zmieniać

Możemy przybić piątkę. Takie spontaniczne zakupy są najlepsze, jeśli odłożę na później to zapominam, a dzięki temu odkryłam np. swój hit - puder bambusowy z BU

Też go uwielbiam. Co kupiłaś? Ja wczoraj skusiłam się na metaliczny t-shirt z Re, ale nie jestem do końca przekonana (dodaję zdjęcie podobnego z H&M). Pomyślałam, że to fajna alternatywa dla białego do czarnych rurek i ciemnej marynarki, jeśli widać go tylko kawałek A poza tym odebrałam spódnicę z Mng i kombinezon, nad którym też jeszcze myślę, bo o ile wykonanie jest rewelacyjne, tak jakaś rozmiarówka jest dziwna. Może zrobię później zdjęcie i się Was poradzę. Poza tym mierzyłam fajną rozkloszowaną spódnicę z ekoskóry w H&M, ale była na mnie za duża. Macie pomysł gdzie mogę znaleźć podobną? Tylko nie chcę gumki w pasie.

No zwariowały . Chyba nie miałabym czasu robić zdjęć, zaraz znowu rytuał: uczelnia, książki, sen, uczelnia, książki, sen.. Chociaż podobno ten rok ma myć najprzyjemniejszy
Też mierzyłam tą spódnicę z H&M, niestety na mnie wyglądała karykaturalnie, ale ogólnie super jest!
Tak przy okazji super naszyjnik masz Skąd on?
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości