|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Katarzynka, mam nadzieję, że z pracą tż będzie ok i zostaniesz z Hanią jak sobie wcześniej planowałaś. Ja muszę wrócić do pracy w październiku i też się martwię, co będzie z Filipkiem. Mieszkamy w jednym domu z teściami (oni na dole, my na górze) i naturalne byłoby, gdyby zechcieli się zająć jedynym wnukiem, no ale jeszcze nic nie wiadomo. Wiem,że to nie jest ich obowiązek i na emeryturze mają prawo sobie odpocząć, no ale miałam nadzieję, że zostawię małego z dziadkami a nie z kimś obcym ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Gosia potwierdzam pięknie wygladasz
![]() w ogole to dzien dobry ![]() Mateuszek dalej marudny, uspic go graniczy z cudem, jesc za bardzo nie chce, musze w jednej rece trzymac suszarke w drugiej butelke, od dwoch dni budzi sie o 3, krztusi sie wdg mnie ślina, nie mam sily na nic. U nas tez pogoda koszmarna, wieje i co chwile pada, wiec pewnie ze spaceru nici. Wiem ,ze juz pisalyscie, ale jakich pieluszek uzywacie na noc? my ostatnio przeszlismy na 4 dady i chyba nie daja rady w nocy, bo jak zmieniam pieluche nad ranem , to pupka jest wilgotna, chce kupic pampersy, ale nie wiem które , bo jest kilka rodzajow.
#4533 |
Zakorzenienie
|
kupilam Wiktorkowi przytulanke z pozytywka
![]() ![]() http://www.tanimarket.pl/pluszowa-za...ol-67-003.html wyszlam na spacer aby kupić właśnie ta pozytywkę ale deszcz nas złapał ![]() ja używam dady 3 na dzien i na noc i w nocy nie przewijam małego, dopiero nad rarem zmieniam i nie ma wilgotnej pupy Wiktorek ostatnio usypia w swoim łóżeczko nie ma moich rekach ufff ale w łóziu ze smoczkiem oczywiście ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-07-18 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Gdzie to lato ja się pytam... Na Mazurach też leje ![]() Dziękujemy za komplementy odnośnie zdjęć ![]() ![]() Gosia ślicznie wyglądasz ![]() ![]() ta wysypka Wiki to może być rumień wirusowy - w Polsce teraz panuje, przynajmniej u nas co drugie dziecko ostatnio to ma. I ta wysypka przesuwa się po ciele w dół, trochę swędzi, ale nic na nią się nie podaje, czasem lekarz zaleca pić wapno. Akurat jak byłam z Laura w przychodni wtedy co te kupy zielone robiła to mnie pediatra ostrzegała przed tym, że jak się pojawi taka wysypka i nic więcej dolegliwości to właśnie ten rumień i żebym nie panikowała. Mam nadzieję, że szybko Wiki zejdzie, bo pewnie jest to nieprzyjemne. Karo_Z tak jak już ktoś napisał (chyba Zariah) kleiki są bezglutenowe i można je podawać już, a nie wiem jak to jest z tym glutenem dokładnie, bo zalecenia się co chwila zmieniają. Dopytam dopiero na szczepieniu, tj. 9 sierpnia. Szkoda, że karuzelka się popsuła... ![]() Koniakonia ![]() ![]() ![]() U nas nocka w miarę ok ![]() ![]() Jutro wybieramy się do koleżanki, która 9 lipca urodziła córeczkę i dziś dzwoniła, że zaprasza nas z Laurką ![]() ![]()
#4535 |
Zadomowienie
|
cytrynka jak uzywalismy 3 to tez bylo ok, moze te 4 sa jakies inne
![]()
#4536 |
Wtajemniczenie
|
Tynka, my używamy pampers activ baby 3 i jestem zadowolona, nigdy nie zostały przesikane i dobrze chłoną.
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- a może po prostu jeszcze są za duże? Trochę wcześnie jak na 4. Ale ja się nie znam ![]() ![]()
#4537 |
Zakorzenienie
|
Też ich używam i jestem zadowolona. Ale ja używam 4 bo trójki były ciasne przy nóżkach. Chłoną naprawdę bardzo dobrze i wytrzymują całą noc.
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej Kochane!
Rzadko piszę, ale częściej Was podczytuję w tak zwanym międzyczasie, więc prawie, że jestem na bierząco ![]() Gosia, potwierdzam i dorzucam się do komplementów Twojej nowej fryzury! Ślicznie Ci w niej, mega kobieco i seksownie, włosy nabrały kształtu! Ja też jestem przed fryzjerem, ale podobnej fryzury nie mogłabym sobie zafundować-mam kręcone włosy i pewnie sterczałyby we wszystkie strony! Gkatarzynka- obstawiam skok, co sugeruje że Mała obudziła się o innej niż zwykle porze i tylko jedzonko było w stanie Ją uspokoić... Zariah, teraz tzn za ok 2 tyg jadę na dłużej do Polski, i pozowlę sobie skorzystać z Twoich podpowiedzi odnośnie wakacyjnej lektury, jaką udzieliłaś Koni. Równierz uwielbiam czytac, ale ostanimi czasy moją jedyną lekturę stanowią albo pozycje o zarządzaniu ( studia), albo poradniki o dzieciach, które zresztą pasjami pochłaniam. Ale już czuję potrzebę sięgnięcia po inny repertuar, także rychło po przyjeżdzie odwiedzę moją starą bibliotekę ![]() MoniaHan, widzę, że wagowo Hania i Matylda jadą dość podobnie. Ok 2 tyg temu na ważeniu wyszło, że Matylda spadła w siatce oczko niżej i nie przybrała tyle, co zawsze-czyli ok 170-180 g/tydz, tylko bodajże 120....Dostałam polecenie jak najczęstszego karmienia w ciągu dnia oraz wybudzania w nocy. W ten piątek idziemy na kontrolę, być może zalecą mi uzupełnianie diety mieszanką. Choć z 2 str. pielęgniarka na szczepieniu też ważyła i chwaliła Matyldę, mówiła, że długi okres przerwy nocnej-Matylda potrafiła przespać już ciurkiem nawet 8 h i wzmożona ruchliwość dziecka sprawiają, że już tak mocno ta waga nie rośnie. I powiedziała, że widać po Matyldzie że ejst szczęśliwa, radosna i żwawa więc głodna nie chodzi! No ale budzę ją i tak ok 1 i karmię, a wciągu dnia podaję pierś co 2 h, wcześniej wytrzymywała nawet 3-4 h pomiędzy dziennymi karmieniami....Zobaczymy, ile przybrała! Może z Twoją Hanią jest podobnie, a do tego to samo co u nas, czyli geny? Ty jesteś drobna i szcupła, i Hanai tak samo może po Tobie... Konia, mam nadzieję, że Nince już lepiej, i antybiotyk pomógł...Dobrze kombinujesz ze zmianą lekarki, bo lepiej mieć taką, która zawsze będzie pod ręką w razie w, i do tego zna nasze dziecko. A z tego co piszesz, babka także zna się na rzeczy! Emigra, może nie doczytałam, a na długo jedziesz do Polski? Idę ogarnąć mieszkanie i samą siebie, bo szykuje się dziś herbata i plotki u koleżanki, która właśnie podczas pobytu w Pl dowiedziała się, że spodziewa się dziewczynki! Matylda będzie miala więc koleżankę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Ewelinka dostała owoce ze słoiczka (po wczorajszym soku z marchewki na razie będzie miała papki i przeciery bez "osadów" - nie strawiła tych marchewkowych wiórków z soku, nic innego się nie działo).
Dziś było jabłko, winogrono i marchewka. Na początek się skwasiła, ale z apetytem zjadła 1/4 słoiczka ![]()
#4540 |
Zakorzenienie
|
Ja używałam Dady 3 i byłam zadowolona choć według mnie Pampki lepiej chłoną jednak
Gosiu fryzura rewelacja!!! Moja dziecię dziś wyjątkowo głodne. Je z 2 piersi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Wtajemniczenie
|
witanko
![]() alez noc mialam mega nieprzespana bo zazwyczaj jest tylko nieprzespana ![]() wczoraj pomyslalam ze moze Hania bedzie znow ze mna spac to bedzie sobie maraton mleczny urzadzac i troche przybierze, ale ona jak czula cycka to chyba co pol godziny sie budzila, o rany jak sie mega nie wyspalam, o 8 dalam cyca na siedzaco i odlatujaca przelozylam do lozeczka i sobie przynajmniej pospalam godzine bo Hanek obudzila sie i dalam cyca znow i zasnela na godzine, ja nie moglam juz spac bo przyjechala firma i robila ogrodzenie= pila mechaniczna poszla w ruch i inne mlotki ![]() Ewelajna no u nas to tez moga byc geny, ja zawsze bylam najnizsza i najmniejsza w przedszkolu i szkolach, my z Tz mali jestesmy, ja urodzilam sie w terminie i wazylam tylko 2400g.Hania przybrala teraz tylko 140g w 3tyg i to mnie zmartilo no i spadla w centylach. pojade ja dzis jeszcze raz zwazyc na innej wadze, bo cos mi sie nbie chce wierzyc, ona je co 2h w dzien, wieczorami wisi na cycu godzinami, dostaje mm codziennie , nieduzo go wypija ale zawsze, w nocy najdluzsza przerwe ma 3,5h, tylko ze ulewala ostatnio sporo, juz nawrt myslalam ze jest przekarmiona.tylko ze Hania to lubi malo a czesto jesc.ale tak jak mowisz geny tez maja swoja role a Hani rodzice i dziadkowie z dwoch stron to drobni ludzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Ewelajna jedziemy tylko do niedzieli, tzn w niedziele kolo poludnia juz bedziemy wracac. Jedziemy tylko do mojej rodziny, zeby poznali Julcie na zywo, bo nastepna wizyta bedzie chyba dopiero na wielkanoc
![]() Ululalam corcie i ide sie pakowac, mam stresa ze czegos zapomne, wiec zrobilam sobie liste, maz wydrukuje w pracy i wieczorem poodhaczam co jest ![]() Karolca super ze Ewelince smakuja owocki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Aaa MoniaHan doczytalam ze macie problem z jedzeniem i Hania malo przybrala. Julka tez kilka tygodni robila jazde i mleka wcale mogla nie jesc, zaczelam wtedy wprowadzac nowe pokarmy typu jablko, gruszka, kaszki.... i to zjadala. Mam ksiazke o skokach rozwojowych - wszystkie dokladnie opisane i wlasnie o skoku 19 tygodnia jest napisane ze najczesciej pojawiaja sie problemy z jedzeniem, dziecko odrzuca piers czy butle i ze to dobry czas na wprowadzanie nowych pokarmow. Naszczescie niechec do jedzenia minela. Julka wazy kilo wiecej niz Hania, jest na mm, a ma 58,5 cm. Wazne ze w ogole przybiera na wadze. Choc jak masz mozliwosc to lepiej zrobic badania dla spokoju wlasnego chocby ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
![]() Wczoraj miałam podnadrabiać,poodpisywac ale wzieliśmy się za rozpakowywanie i sprzątanie.Mam nadzieje,że dzisiaj nadrobie conieco ![]() Dzisiaj mały dał nam czadu, bo zrobił dwójeczke, myje mu pupe a tu nagle jak nie wyskoczy z kupą= poszło mocne ciśnienie,to okupkał mnie tzn piżame, pościel, mate, siebie bo wsadził mi stope. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- koniu,ależ męczy małą choróbsko.Oby jej szybko przeszło.Zdrowia życze ![]() emigra,super że nocka ok i zazdraszczam wyjazdu do pl. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie Emigra tak sie zastanawiam czy wprowadzic cos dla Hanulki, ale sie boje troche o jej brzuszek, no i tutaj sie zaleca wprowadzanie nowych rzeczy od 6miesiaca, ale jak lyzeczke jej dam jabluszka albo czegos innego ze sloiczka to sie nic nie stanie pewnie. pojade zwazyc Hanie jeszcze raz dzisiaj, a wzrostu Hanka ma 65cm. czyli urosla 10cm od urodzenia, a ruchliwa jestbardzo
![]() z badaniami to moze byc tutaj problem,ale zobacze jesli za miesiac tez przyrost bedzie taki maly to wtedy bede walczyc o badania, Hania jest wesola i dosc szalona, i tak sobie pomyslalam ze tak slabo sypia a od tego tez sie nie na wadze nie przybiera bo widze po sobie - mam kilka miesiecy nieprzespane noce i waga leci w dol. a sen jest jej potrzebny aby sie rozwijac prawidlowo, a np. teraz miala drzemke...az cale 20min, dobrze ze chociaz zdazylam wziac prysznic. |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też pogoda nie zafajna. ![]() Współczuje,oby mu przeszło marudzenie. ![]() MoniaHan,a oni mierzą Ci maluszka czy Ty sama to robisz??? ![]() Tak ponoć jest,że od 6 miesiąca się rozszczerza,ja 30-stego lipca będe miała wizyte położnej i będzie właśnie gadka o rozszerzaniu diety.Aczkolwiek,ja już powoli zaczełam mu rozszerzać i dawać mu co nie co ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Zapomniałam dodać,że mały ma 5 miesięcy a za ok.19 dni będzie miał 6 miesięcy ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-07-18 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
U nas nocka koszmarna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Macie jakiś pomysł czemu moja Madzia tak nerwowo śpi???
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cytrynko,fajna zabawka,ja też pokaże co mały dostał.Wprawdzie to od 12 miesiąca życia,ale pingwin do kąpieli jest rewelacyjny ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=8TzJ9...eature=related Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-07-18 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To i ja się pochwalę zabawką Lenki, dostała na dzień dziecka od swojego taty ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Gang Iren
|
O rany ciagle zbieram komplementy,ale fajnie
![]() ![]() Emigra wam fajnie z ta Polska!Zabierz mnie ze soba co? ![]() I jestem ciekawa jaka ty bedziesz miec fryzurke! Tynka ja uzywam tych samych na noc co w dzien Pampers Activ Fit albo Pampers Baby Dry. O Ewelajna i ty zmiana fryzurki,faknie!Mam nadzieje,ze sie pochwalisz!
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Wtajemniczenie
|
Emigra udanego pobytu w Polsce
![]() Tynka my uzywamy na noc pampers newbaby rozmiar 3. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Co do ważenia, to chyba nalerzy trzymać się stale tej samej wagi lub przynajmniej porównywać najnowszy wynik ważenia z ostanim z tej samej wagi, bo każda może ważyć trochę inaczej, i to już zafałszowuje obraz! Cytat:
![]() Cytat:
My zaczęliśmy rozszerzać , w sensie pomalutku gluten-ok łyżeczki-dwóch, ale nei co dziennie, i troszkę papek-na pierwszy ogien poszła gruszka, potem jabłko...Gruszka bardzo posmakowala Matyldzie i dodatkowo dobrze wpłynęła na kupki, ale niczego nie podawałm w dużych ilościach i zawsze po pełnym karmieniu piersią raz dziennie lub co dwa dni. Kupki bez zarzutu, brzuszek też...A takie prawdziwe rozszerzanie diety dopiero po 6 mieś. uskutecznię! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na noc uzywam Pampers Simply Dry, a na dzien Huggiesy (jakies Dry). Musze skonczyc te huggisy juz mi nie wiele zostalo, maz sie ulaszczyl na jakas promocje ale sa niefajne... :/ sztywne i wklad sie roluje w srodku jak sa mokre. Pampersy w nocy zawsze daja rade, nawet 10-12h. Hej kobitki. U nas nocka lepsza od poprzednich, corcia jadla chyba tylko ze 2 razy, nie wiem dokladnie ale malo bo piersi nie bolaly z rana. Wczoraj zasnela po 20 i spalysmy dzis do 10 :P z przerwa na wyjecie kupy o 7. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
Rybka a mozna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy w czasie skoku Wasze dzieci zachowują się mniej więcej tak samo przez cały czas trwania skoku, czy te zachowania się zmieniają? Bo ja miałam wrażenie, że u nas skok się już skończył, ale od wczoraj jest gorzej niż było przez ostatnie półtora tygodnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pojechalam zwazyc Hanie na tej samej wadze co wczoraj i wazy 5750g, to troche duza roznica bo wczoraj wazyla 5440g, ta kobieta nawet dziecka zwazyc nie potrafila, tak mi sie wlasnie wydawalo ze glowka Hani tak poza waga troche jest, co za ciemna masa z tej baby, tylko mi stresu narobila. takze Hania przybrala ok bo 450g w ciagu 3tyg. jak ja wazylam nie plakala, zasnela podczas powrotu do domu a to tylko 5km, wiec stwierdzilam ze zaryzykuje i skoro spi to pojade do polskiego sklepu prawie 30km w jedna strone, ostatnio strasznie nam sie darla jak tam jechalismy, ale nie chcialam jej wybudzac wyjmujac z samochodu. w jedna strone spala, zakupy robilam w drzwiach sklepu i patrzylam przez szybe samochodu czy sie nie budzi, obudzila sie i darla sie w drodze powrotnej, a tego nie lubie bo zadlawia sie slina, jak juz mocno plakala zjechalam na zjazd i pokarmilysmy sie 15min chyba i dojechalam do domu z draca sie jak przescieradlo Hanka
![]() kupilam jej sloiczek deserek bobo fruto smaku jablko, maliny z jagodami - czy to moge podac jako pierwszy raz? czy lepiej kupic np. samo jablko? oj chyba jednak tak czy inaczej nie podam tego sloiczka bo wieczko sie nie ugina, tzn nie klika, a napisane jest jesli wieczko sie nie ugina - nie podawaj. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-07-18 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.