|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Po prostu tu widzę niesamowite postępy, niewiarygodne wręcz, więc dzielę się wiedzą i zachęcam ![]() Cytat:
Kręgosłup też daje w kość, ale wg gina to jest ból promieniujący, bo okazuje się, że podczas porodu bardzo pękła mi szyjka macicy i słabo sie goi. Stąd 10 tygodni plamień, coraz większe osłabienie, ból pleców. Może u was to kwestia tego,że plecki nie miały czasu wrócić do swojej pozycji, tym bardziej, że mamy noszące swoje dzieci często się do nich przygarbiają. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() a co to ten łapacz snów? ![]() wydaje mi sie, ze te sny to efekt przemeczenia. Dzis pobudke mialam co 2,5-3 godziny... a potrafiła juz przespac 6-7 godzin ![]()
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
hej
![]() nie mam siły, diabelek powrócił do mojego synka ![]() Mateusz wczoraj nie dostał kaszki ani kleiku tylko mleczko na noc i o 3 juz byla pobudka, pojadł i chcial sie bawic, usnal na troche i w sumie do rana juz nie bylo spania, dopiero o 10 zlitowalam sie i dalam mu kaszki i usnal. Ja dzis zostawiam Mateuszka z babcia i lece na fitness , bo oszaleje w tym domu. co do komentarzy innych, to ja czasami mam wrazenie, ze bedac mama nie mam prawa ubrac krótkiej spodnicy czy sie umalowac, bo odrazu jest to odbierane jak bym zaniedbywala dziecko i sie pindrzyła ![]() ![]() ![]() Konia mój TZ mówi cały czas Mateuszkowi ,ze ma matke wariatke, no ale ja jak widze jak on sie cala japka smieje jak ja mu majdam tymi wlosami to nie moge przestac ![]() ![]() Lenka biedna jestes z tym kręgosłupem, oby szybko Ci sie polepszylo i w koncu bedziesz mogła Kajunie wziac na raczki ![]() Gosia ja tak sprawdzam w dzien czy Mateusz oddycha..w nocy jak usne i on tez spi to nie musze sprawdzac ,bo on co jakis czas sie wierci , wzdycha, zmienia pozycje, czasami lekko chrapie, wiec wiem ze nic mu nie jest. W ogole to od kilku dni Mateusz sam przekreca sie na boczek podczas snu. Gosia co sobie kupiłas? ,pochwal sie ![]() dziewczyny karmiące butelka, czy jak wasze dziecko ma juz dosc jedzenia to odpycha rekami butelke? bo Mateusz od jakiegos czasu pod koniec jedzenia, jak juz malo co w butelce jest rekami odpycha ja. Mateusz zostal z babcia i dziadkiem w niedziele na trzy godziny, bo ja buszowalam po sklepach, ale na szczescie byl grzeczny, ciesze sie, niech sie przyzwyczaja, bo raz na jakis czas, chcialabym odetchnac i dac szanse wykazac sie dziadkom. ide sprzatac ![]()
#4474 |
Zakorzenienie
|
Tynka, Julia tez przekreca sie podczas snu na boczk ale zapomina o tylku i ja to wybudza
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4476 |
Zadomowienie
|
Mateuszowi tez tylek troche zostaje, ale czasem mu pomagam
![]() wczoraj tak usnał, ale go przekrecilam na plecki, bo taki powyginany lezał.
#4477 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ja po szalonym weekendzie i po chrzcinach (wrzuciłam parę fotek na mejla) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od wczoraj wprowadzam Laurce jabłuszko, wczoraj pluła a dziś już jej tak posmakowało, że chciała jeszcze ![]() ![]() ![]() Idę teraz trochę Was poczytać, ale pewnie nie nadrobię ![]()
![]() |
#4478 |
Rozeznanie
|
witam mamuski
![]() Aguska, jak ja rozumiem Twoje lęki... ![]() Dzisiaj Agatka kończy 5 miesięcy, także stawiamy pączki i dobre winko ![]() ![]() Dzisiaj też mieliśmy drugie szczepienie (trochę późno, ale zawsze coś stało na przeszkodzie ![]() - długość ciałka-70cm, waga- 6660g Modelka mi rośnie,czas się z tym pogodzić, ehh ![]() Podobno widać już dolną prawą jedynkę i niedługo nas zaszczyci swą obecnością. Spadam na maila podziwiać nasze cudeńka.
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Andrea dziś jest strasznie marudna i nie daje mi Was nadrobić
![]() ![]() Strasznie dziś tu zimno. |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kumkura gratulacje dla Agatki ![]()
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Kumkura gratki 5 miesiaca
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam napisać, że maruda śpi, ale mój ojciec wyszedł z rozmachem z kuchni i obudził Andreę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyciągnęłam trochę ciuszków z góry na 6-9 miesięcy i trochę juz jest pasujących ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() ![]() Wreszcie dziś ładna,niedeszczowa pogoda.Noi mogliśmy wyjść na spacer,pojechakliśmy po materac ale nie kupiliśmy,bo zamówimy ze sklepu,ale z neta.Za to kupiliśmy młodemu dwa nowe smoczki święcące w nocy ![]() ![]() Nadrobie teraz,bo tatusiek karmi małego i pójdzie mały spać,bo marudny jest a to dlatego że mało spał poprzednio. ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- I apropo nocek zapomniałam,że mały chyba po urlopie się poprzestawiał,pomimo tego że przed jak i w trakcie spał całą noc po ostatnim posiłku,gdy jadł ostatni raz o 20-21,spał do 5.Tak teraz budzi się o 2 w nocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() U nas ok, co prawda Gabrysia przez ostatnie dni troszkę marudna była ale żyjemy, wiem że to wina boląco-swędzących dziąseł i dlatego mnie ta marudność nawet nie irytuje, współczuję jej tylko mocno, mogłyby te piewsze ząbki już wychodzić a tu niewiadomo kiedy to nastąpi ![]() Poza tym przez ostatnie dni tej ostaniej flachy nie chce jeść na wieczó po kąpaniu ale zasypia potem i ładnie śpi do rana więc nie wiem o co chodzi. Może już po prostu głodna nie jest ![]() Jadła już jabłuszko, marchewkę (ale za bardzo nie daję jej marchewki bo potem tarde kupki idą, co prawda nie bolesne ale twarde) i gruszkę. Po jabłku i gruszce super, na razie słoiczki gerber i bobovita ![]() ![]() Gratulacje z okazji pokończonych miesięcy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zadomowienie
|
Hej babeczki
![]() Konia zdrówka dużo dla Ninki...oby antybiotyk pomógł... Ona ale Adaś elegancki był na chrzcie ![]() Lenka ale ta moja synowa słodziutka i taka pogodna ![]() Kumkura ale masz już dużą córę..gratki za 5 mieisęcy.. Evcia super że chrzciny tak super wyszły..no i wasza trójeczka na zdjęciu ![]() Desia śliczna córunia i jak wysoko głowę trzyma.. gkatarzynka cięzka decyzja przed wami...jak dacie rade finansowo to ja bym została na Twoim miejscu w domu, ale jak nie dacie ray tym bardziej że ni ewieadomo jak szybko Tż znajdzie pracę to chyba nie macie wyboru i musisz do pracy wrócić... Natka dwie ślicznotki na zdjęciu ![]() U nas dziś kolejny leniwy dzionek, najpierw spacerek 2 godzinny w deszczu a teraz Morfik śpi a ja na Wizażu ![]() No i chyba nadszedł czas sprzedania chusty..mały za bardzo się denerwuję jak go chce włożyć w nią...sprzedam, dołożę i kupię nosidełko które poczeka sobie aż będzie trzymał ładnie sam główkę. Co do smoczków to Lovi ma nową serię Marine, takie marynarskie smokersy śliczne...czekam aż tylko się pojawią w necie bo narazie tylko w gazecie widziałam... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-07-17 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
My jestesmy po pierwszej papce z gotowanej marchewki, marchewka sama w sobie byla tak slodziutka jak miodek
![]() ![]() Wiec mamy zaliczony soczek z marchewki, jablka, tarte jabluszko i gotowana marcheweczke ![]() evvcia super ze chrzciny udane ![]() ![]() kumkura gratulacje dla Agatki ![]() tynka masz racje zrelaksuj sie ![]()
#4488 |
Zakorzenienie
|
Dziś Ewelinka dostała na próbę sok ze świeżej marchewki
![]() ![]() Za dużo jej nie dałam, bardzo podejrzliwie na mnie patrzyła. Pierwszy łyk skończył się na śliniaczku i kwaśnej minie choć sam soczek był bardzo słodki. Kolejny łyczek był już ok. Łącznie wypiła ze 3 łyżeczki. Niedużo, ale na poczucie smaku akurat.
#4489 |
Wtajemniczenie
|
u mnie dzis pogoda do bani, nie było spaceru i widać że Sebie go brakowało chyba bo musiałam z nim jezdzic wózkiem po całym mieszkaniu i to co chwila w innym pomieszczeniu bo inaczej mu się nie podobało
![]() Seba od wczoraj przekręca się już na brzuszek, jednak nie umie z powrotem wrócić na plecki i jak się męczy to zaczyna płakać, przychodze, przekładam go na plecy a on za kilka sekund bach z powrotem na brzuch i znów w ryk i tak w kółko ![]() Kurcze tak czytam właśnie że podajecie już marchewki i jabłuszka i też mnie korci żeby już podać ![]() ![]() ![]()
#4490 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Basieńka je już co 2 godziny jak nie częściej, wcześniej miałam karmienia co 3-4 godziny. Widać za mało sycące dla niej to moje mleczko i jutro dam na spróbowanie jabłuszko... Po za tym moje dziecko dziś piszczy jak chce żeby ją nosić, gdy tylko to zrobię cisza jak makiem zasiał ![]() Aguśkaa Tak to moja pierwsza wizyta nie miałam czasu wcześniej, ale w końcu się wybiorę ![]() ![]() Gosia no może z tym patrzeniem to masz rację , ale ja widzę , że moja mała robi się bardzo szybko głodna po moim mleku, je dużo ale teraz to i bardzo często. Nawet w nocy wstaje wcześniej na jedzenie i mam nawet 3 do 4 karmień. Kumkura Gratuluję 5 miesięcy ![]() ![]() Konia i Asika Dużo zdrówka dla waszych dzieciaczków ![]()
![]() |
#4491 | ||||
Rozeznanie
|
Witam
![]() Właśnie się obudziłam z popołudniowej drzemki...spałam sobie razem z Piotrusiem...on jeszcze śpi, także zrobiłam sobie kawusię i skoczyłam na wizaz ![]() Cytat:
oj, jak ja tęsknię za zumbą...przypomniałaś mi z tym fitnesem....może czas się znowu zapisać? ![]() ![]() jutro jadę się spotkać z koleżanką z pracy z którą tam wcześniej chodziłam to może ją namówię żebyśmy znowu trochę się pozumbowały ![]() co do pogrubionego, to ![]() Cytat:
![]() Mnie też już korci, żeby podać Piotrusiowi jakieś jabłuszko czy marchewkę...za trzy dni kończy 4 m-ce to wtedy spróbuję. Co do tych kleików, to one są podawane po to żeby przyzwyczaić dziecko do glutenu, tak? Dziewczyny karmiące cycem - co do tego glutenu to trzeba odciągnąć pokarm i dać w butelce zmieszane z kaszką czy kleikiem, czy jakoś inaczej można wprowadzać guten? W ogóle nie mam pojęcia jak się za to zabrać ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4492 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli Cie to martwi, to moze pojdz do lekarza, moze sa inne powody oprocz szczepienia, moze to cos innego. Cytat:
![]() O lapaczu snow nie slyszalam, co to? ![]() Plecy mnie bola, mysle ze troche po ciazy zostalo, troche od ciaglego karmienia na poczatku, a teraz od noszenia. Nic z tym nie robie. Cytat:
Cytat:
![]() To jego nowa umiejetnosc, u nas tez juz jakis czas temu malutka mi to komunikuje ![]() Wrzucam linka co powinno dziecko umiec po tym skoku rozwojowym 14-19 tyg skoki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Konia zdrowka dla Ninki ![]() Czesc dziewczeta ![]() Mi tez sie chce juz podawac cos nowego coreczce, ale jakos sie jeszcze powstrzymuje, jeszcze z miesiac ![]() ![]() U nas dzis byla fajna pogoda, ale juz sie chmurzy :/ Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-07-17 o 17:31 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
Rybka mam taki 180x70 dywan przy meblach tylko zeby od kafli nie ciagnelo
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zadomowienie
|
ja tez mam dywan w kuchni , tylko , ze on jest z takiej jakby slomianej maty
![]() Mateusz ryczał dzisiaj przez dwie godziny non stop, juz sie odzwyczailam od tych jego szaleńczych akcji,a tu bach znowu, nie mam juz cierpliwosci ..
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubione - już opanowane. Ale skok jeszcze trwa ![]()
![]() |
#4496 |
Zadomowienie
|
ehh... a ja własnie zaliczyłam godzinny płacz Hani nie wiadomo z jakiego powodu... normalnie ją wykąpaliśmy o 18, potem olliwka, ubieranie i karmienie... no i się zaczęło - co chwilkę marudziła i wypluwała pierś, jak Ją przystawiłam do drugiej, to ładnie się przysysała i chwilę ssała i potem znów marudzenie i zmiana i tak kilka razy... potem już nie pomagała zmiana piersi a zaczął się regularny płacz, który uspokoiła dopiero suszarka... no i potem 15 minut trzymania na rękach, żeby usnęła...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |||
Gang Iren
|
Oj ale jestem zadowolona z dzisiejszego dnia.Zadowolona ze sciecia wlosow (zaraz wrzuce foto na maila) i brwi sobie zrobilam.Bylismy tez w sklepie pracowniczym meza (Next) i kupilam sobie mnostwo ciochow: dwa plaszcze,dwie pary spodni,5 bluzek z krotkim i chyba z 15 z dlugim rekawem.I wszystko za jedyne 34 funty!Najbardziej z tych plaszczy jestem zadowolona,jeden za 3 funty(oryginalna cena 75f!),drugi za 4 (z 90f!) Udane zakupy!Dla dzieciakow wyjatkowo nie kupilam nic,bo byl maly wybor i nic mi sie nie podobalo.
Cos takiego: http://4.bp.blogspot.com/-nFxYlHDWJ1...0/P1030352.JPG Kupilam w sklepie z pamiatkami w miescie York. W sumie to nie chce mi sie linkow wrzucac,zamowilam sobie z netu biale dzinsy,bluzke w panterke,grafitowy sweterek,dwie zwykle bluzki elastyczne,torebke,czarny zakiet i duzo kosmetykow.No i dzis mnostwo ciuchow w sklepie pracowniczym Radka.Ja potrafie dlugo nie kupowac nic,a jak mnie napadnie to moge wydac pol wyplaty na raz na siebie,bo nagle stwierdzam,ze wiele rzeczy potrzebuje. Cytat:
![]() Cytat:
Erykowi starcza jak nakarmie go raz na trzy godziny,wiec mysle ze sie najada. Cytat:
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
wrzuciłam zdjęcia małego kibica legi na maila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | ||||
Rozeznanie
|
gkatarzynka - fajny żółwik, na pewno się przyda
![]() powodzenia w sprawie decyzji. Ja od 5 listopada do pracy. Jak o tym pomyślę to mi strasznie smutno bo chciałabym być z małą do roku ![]() ![]() Roksape - wiesz co ja też się nie lubię na fotkach. Mało kto się lubi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oczywiście to jest moje zdanie Cytat:
![]() ale ja z tych odwrotnych ja znowu nie chce się spieszyć z rozszerzaniem ![]() konia - mocne kciuki za Ninkę. Na pewno antybiotyk pomoże. Szkoa tylko, że musi się tak męczyć Cytat:
![]() ale przyznam że czasem mimo to sprawdzam ![]() ten monitor oddechu zapewnił mi spokojny sen. Jeden z najlepszych zakupów które poczyniłam dla Malutkiej ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moje przyjaciółka robiła tak: wyciskała troszkę mleczka i mieszała z 1/2 małej łyżeczki kaszki z glutenem. I wychodziła 1-1,5 łyżeczki gotowej mieszanki i dawała do wieczornego karmienia. gosia - fryzurka super! bardzo Ci ładnie. Lepiej niż w poprzedniej fryzurce. Bardzo stylowo i sexy ![]() Powiedz mi kobietko jak to zrobiłaś że takie tanie rzeczy w Next kupiłaś ![]() Zdradź sekrecik ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- super ![]() Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2012-07-17 o 19:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Bo to jest staff shop. Tam maja koncowki serii ciuchow,ubrania z bledem,albo ktos zwrocil przybrudzone.Sa przecenione,a teraz jeszcze jest od przecenionej ceny -75% wiec wychodza rzeczy za 1-2 funty,czy drozsze jak plaszcze za 3-4f.Ale niestety trzeba byc pracownikiem,okazac karte + dowod.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.