|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
![]() kuchnia tez bardzo, szkoda, ze z tym stolem tak wyszlo.
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
![]() maya bardzo podoba mi się na fotkach kuchnia ![]() stół ze szkłem będzie zdecydowanie lepiej wyglądał, ale ja bym się wcale nie pogniewała gdybym miała taką extra kuchnię,nawet z takim grzejnikiem ![]() kwestię rodzeństwa a w szczególności Zuzkę rozumiem...że się psoci,przeszkadza,broi... już to przerobiłam,a i do teraz różne inne sytuacje się pojawiają ![]() reszty zapomniałam ![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie daje rady czasami, staram się jak mogę nie podnosić głosu ale niestety czasem nie daje rady, po ręce też zdarzyło mi się uderzyć... bo tłumaczenia i prośby zostawienia Maćka w spokoju gdy on je nie skutkowały... dzięki za komentarze ![]() co do kuchni to powiem Ci szczerze, że nawet nie myślałam o takich szafkach, jakoś nie było kiedy, a nie byłby to głupi pomysł okapów w tym stylu teraz sporo jest, mężowi się one strasznie podobały Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasiu, ja też Zuzę rozumiem, zazdrosna jest, choć bardzo kocha braciszka, często to powtarza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Aga, Tobie też dziękuję bardzo za wszystkie komentarze ![]() Aaaa, dorzuciłam jeszcze jedną fotkę do albumu ![]()
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2013-02-22 o 20:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Też poodstawiałam tamte krople sterydowe i inhalacje ![]() Zdrówka dla Kubusia ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() E tam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Super,że Maciuś tak rośnie i dobrze się rozwija ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze,że Alan ma się lepiej ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dziewczyny,a gdzie Wy? Co tu takie pustki straszne? ![]() Zrobiłam starszym chłopakom krokiety i barszczyk,B.zjadł z uszkami ![]() ![]() Miłego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Nie ma Was. Wybrałam wreszcie fotelik. Naczytałam, naoglądałam i wybrałam MC Rodi AirProtect. Jednak z Cybexa zrezygnowałam ze względu na rozmiary. Wyobraźcie sobie, że dzis.....grillowalismy ![]() ![]() Teraz sącze piwko, kolejne, małż kąpie Alana . Idę na X Factor popatrzeć na Mozila hmmmm ![]() Coś mi sie klawiatura poprzestawiała i jakos dziwnie pisze
#4537 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jutro do pracy na rano, stresuje sie bo bede sama na głownej kasie ![]() Aga dzisiaj Werka miala przymiarke w nowym foteliku( kupowalam bez przymiarki)i okazal sie w sam raz tzn. ma sporo luzu a ubrana byla w spodniach narciarskich, zadowolona byla bo sama potrafi usiasc (nie musze jej dzwigac) . Ja polecam cybexa ![]() no ale Werka nie jest duza ma cos ok. 100cm wzrostu i wazy 16,5 kg a dla Alana moglby byc za ciasny
#4538 |
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Czeko jak przetrwałaś w pracy? pamietam jak ja pracowałam kiedyś w Real'u na kasie i sie stresowalam, wiec doskonale Cię rozumiem ![]() Czyli dobrze zrobiłam , że zrezygnowałam z Cybexa, bo skoro Werka jest akurat to Alan napewno miałby ciasno. Jutro kupujemy MC ![]() Dopiero wrócilismy do domu. Zmęczona winem jestem ![]() Dobranoc. Mam nadzieję, że jutro będzie nas więcej.
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas nie ma takiego ruchu jak w duzych marketach ale nerwowka jest- trzeba znac wszystkie kody na warzywa i owoce, na pieczywo, ciasta, robic rozliczenia zmiany w kasie i terminalu , do tego dochodzi obsługa lotka ![]() a Alan mial przymiarke czy tez w ciemno bedziesz kupowac?
![]() |
#4540 |
Wtajemniczenie
|
Dzieńdobry
Czeko to faktycznie nie taki diabeł straszny, myslałam, że zapierdziel masz niezły. W ciemno kupujemy, bo u nas nie ma w sklepach tego fotelika. ***** Alan sie dzis zbunotawał. Siedział, wymyślał, marudził, cudował, wkońcu na zjedzenie śniadania dałam Mu jeszcze 5 minut. Dalej nic nie tknął, więc czas minął i po śniadaniu. Zaczął krzyczeć, że przecież on chce to zjeść więc dałam Mu kolejne 3 minuty, a on znowu to samo. Powiedziałam, że do II śniadania nic nie dostanie i do tego czasu nie może chodzić na dół do babci. Ależ kombinuje teraz ![]()
#4541 |
Ola-Unhola
|
Heloł
![]() Widzę, ze pustawo było. Ja też w weekend nie siadam, bo Małż jak usiądzie to wstać nie może ![]() Wczoraj przemeblowałam dzieciom pokój, zmieniłam ustawienie łóżka, szaf (wszystko sama ![]() ![]() Oglądam też foteliki, bo tak zastanawiałam się nad Bartkiem, jeździ w Graco, ale jest dla niego za mały (za mało wyciąga się w górę i nie osłania głowy) i myślałam o podstawce już. Ale jak poczytałam, ze to nie polecane i w ogóle nie chroni i własciwie do 12 rż, to fotelik tylko, to już sama nie wiem. Ten Graco ma za bezp. 1 ![]() ![]() Moje typy to Recaro Monza Nova, Romer Kid, Concord Transformer T (ale raczej odpada, bo dwa to 1600 zł ![]() Ale kurcze muszę kupić dwa! ![]()
![]() |
#4542 |
Wtajemniczenie
|
Ooo Concorda to i ja chciałam, ale mąż mnie ostudził, że za drogi troche dla nas . A Recaro i Roemer jest bardzo wąski, węższy nawet od Cybexa.
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 ![]() Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2013-02-25 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Muszę przymierzyć i tak. Bartek chudy, więc na szerokośc, to pewnie większość będzie dobra, bardziej musze popatrzeć na wysokość (max wyciągniety zagłówek) - takie info trudno znaleźć w necie. A Antoś tez drobniutki, a za dwa lata Bartek odda mu swój ![]() Idę szukać wymiarów ![]() Eee ten Recaro wcale nie taki mały http://www.recaro-polska.pl/index.ph...a-nova-seatfix Teraz porównując wysokośc max, to znalazłam co nieco ![]() Recaro: 81cm Romer: 86cm Concord Transf T: 83cm Rodi AP: ? agga, jak dostaniesz już, to zmierzysz mi na max wyciągnięty zagłówek?
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2013-02-25 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam nieco inne wymiary Recaro ![]() Jasne, dzis zamawiamy ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- A no i ja jeszcze zwracałam uwagę, żeby to siedzisko potem można było odpiąć, jak dziecko skończy 12 lat.
![]() |
#4545 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() No i chyba pomysle jednak nad Isofixem czyli Romer Kidfix Sict, Concord Trans T lub Click lub Recaro Monza nova Seatfix Boże zamotałam się już ![]() A wiesz, ze niektóre firmy ostrzegają, ze nawet jeżeli jest możliwość rozłożenia fotelika, to nie polecają używania samej podkładki (rozkładane tylko na potrzeby przechowywania np.) http://fotelik.info/pl/news/siedzisk...chrony,76.html np Maxi Cosi wycofał się z pozwolenia na używanie podkładki bez oparcia, choć demontaż jest możliwy.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2013-02-25 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Wtajemniczenie
|
Wiem, czytałam o tych podkładkach. Ale co zrobić, jesli dziecko osiągnie już ten 1,50 cm i 12 lat? Fotelik za mały, a bez podkladki przepisy drogowe nie pozwalaja.
Ja na Twoim miejscu jesli finanse Wam pozwalają nie zastanawiałabym sie i wzięła Concorda!! ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- A no i jesli masz isofix to też bym brała odrazu taki fotelik. Jest o wiele bezpieczniej.
#4547 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ale jeżeli powyżej 12 lat, 150 cm i 36 kg to juz bez niczego - jak dorosły ![]() No jeszcze Isofixa nie mam, ale Będziemy w tym roku samochód zmieniać (chyba ![]() Kurde - drogi ten Concord ![]()
![]() |
#4548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To ja coś nie zrozumialam z tym wiekiem i wymiarami ![]() A teraz do tego auta co macie bez isofixa da sie przypiąc fotelik z isofixem ![]()
![]() |
#4549 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
agga same ze sobą gadamy ![]()
![]() |
#4550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę i zastanawiam siegdzie się pochowała reszta ![]()
![]() |
#4551 |
Ola-Unhola
|
No własnie
![]() To ja idę sprzatać w łazience a potem trzeć ziemniaki na placki dla dzieci ![]()
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
angy ciekawa jestem tych szmaragdowych legginsów. mayah uwilebima fuksje,chcę dodatki do sukienkiw tym kolorze sobie sprawić. Wojtusiu gratuluje córci ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Właśnie miałam to pisać ![]() Ja narazie się jeszcze nie myśle o zmianie fotelika, M. jest nadzywczaj niska na swój wiek choć jakoś ostatnio skoczyła. Ale myślę że 96cm nie ma nawet.
![]() |
#4553 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
![]() my dziś znow jedziemy do pulmonolog bo maly kaszle, nie ma apetytu ehhh chyba się nie wyleczymy nigdy Ola mój Eryk od dawna jeździ na podkładce w foteliku tylko jak w trase gdzies jedziemy nie kupowałabym fotelika już na Twoim miejscu jak mielismy wypadek to nic mu się nie stało poza obtarciem od pasa a przy dużo większym wypadku to żaden fotelik nie pomoze
#4554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdyby foteliki nie pomagały to nikt nie zawracałby sobie głowy jakimiś testami, wymyslaniem nowych rozwiązań i kombinowaniem co by tu jeszcze zrobić żeby dziecko było jak najbardziej chronione. Moim zdaniem nasz bardzo złe podejście ![]()
![]() |
#4555 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Mój Małż szybko jeździ i czasami wymsknie mu się zachowanie mało bezpieczne, więc tym bardziej. Zresztą nie tylko od nas to zależy na drodze. Oglądałam troszkę filmików i czytałam historie, gdzie foteliki ratują dziecko, albo przynajmniej zmniejszają obrażenia, a to bardzo duzo. I w ogóle zła jestem na siebie, ze kupując Bartkowi graco nie czytałam testów ![]() ![]()
![]() |
#4556 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dziecko majace 150cm wzrostu to w sumie tak jak bym siebie w ten fotelik zapinala ![]() otoz jeździ w foteliku w dluzsze trasy gdyż zawsze zasypia i jest mu wygodniej niż jak mu glowa leci i wybacz - nie Tobie mnie pouczać ![]()
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
![]() Jestem, żyję, ale nawet średnio czytam, bo wróciłam do roboty, a tu wiadomo-Wielki Brat czuwa ![]() Zosia zdrowa ![]() Papa ![]()
#4558 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dużo zdrówka dla Małego ![]() ![]() kuchnia to kompromis, kolory moje, forma i styl męża ![]() dzięki za komentarze w albumie ![]() Cytat:
![]() moze podjadę zobaczyć ![]() ![]() w końcu blisko będę miała, bo wesele w Rz? Cytat:
![]() ![]() ja MC kupiłam tak bez dłuższego zastanawiania się i jest OK Cytat:
![]() idę pakować kartony, jutro lub w czwartek jedziemy do Ikei na ost zakupy mebelkowe, Zuzi chcę kupić z TEJ serii, męzowi biurko i mnóstwo innych pierdołek ![]()
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
![]() Bylam zapracowana, a teraz, jak mam wolne, to Antos od soboty ma jakiegos wirusa. Raz byla temperatura 1-2 luzne kupki na dzien, a wczoraj raz wymioty. W sumie nic szczegolnego, ale ma okresy, ze wlacza mu sie wielki marudek i praktycznie niewiele jestem w stanie zrobic poza siedzeniem i przytulaniem ![]() Tez nie mamy fotelika, ale musze pojechac i przymierzyc. Nie wiem, jaki wybrac, musze sprawdzic, co bedzie w naszych mozliwosciach finansowych, a na dodatek bezpieczne.
#4560 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja tez musze kupic małemu fotelik, co prawda miesci się jeszcze w Romerze ale już ledwo
sprawdzałam testy i musze przejechać się do sklepu bo bez przymierzania nie da rady, pewnie sprawdzimy w sklepie i zamówimy z neta jeśli będzie roznica cenowa wybor i tak będzie najważniejszy pod względem bezpieczeństwa a później wygody i musze Erykowi nowa podkladke kupic
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.