|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
i gratulacje za drugi ząbek my jeszcze nie mamy zadnego ![]() Zmykam spać spokojnych nocek życzę
|
|
|
|
|
#4532 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No i gratki kolejnego zabka U nas zabkow brak,ale Wiki tez pozno zabkowala,pierwszy zabek miala w wieku 7 miesiecy.
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dzisiejsze usypianie Ewelinki to jakaś pomylka. Najpierw byl ryk bo zmeczona. Pospala pół godziny i ryk, bo nie chce już spać. TŻ woził ją w wózku ale tylko gorzej i gorzej. Kokosiła się ze mną na łózku u było ok, ale co przełozyłam ją do łóżeczka, to ryk. Ponuciłam kołysanki, poglaskałam po główce, policzku i szyi i zasnęła. I śmiała się przez sen tak głosno... Ale TŻ już był poirytowany, że dziecko spać nie chce. Jakbym miała wpływ na to, ile będzie spała po kąpieli... czy zrobi sobie drzemke czy zaśnie na noc
|
#4534 |
|
Gang Iren
|
Karolca
Faceci to sa naprawde z innej planety
|
#4535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale bliziutko Cytat:
ale nie mówie zasłam dziwnie brzmi kojarzy mi się z zasłabłam na codzien mówię gwarą między swoimi natomiast jeśli chodzi o czysta polszczyzne nie mam z tym żadnego problemu przestawiam się momentalnie i tak jak np pracowałam w kawiarni jeszcze w Chorzowie to przychodził np klient i chciał dwa kreple z marmelada i kołocza z kyjzą do tego dwie szolki i cola to z nim godałach a jak widziałam że ktoś do mnie mówi włączał mi się tryb polski i potrafiłam z nim ładnie mówic po polsku z tego sie ciesze bo Filipa chcę nauczyc i gwary ale i czystej polszczyzny a znam ludzi ( kumpela z podstawówki) która ino godała a co najlepsze tak jak godała tak pisała u nas nocka nawet ok stwierdziliśmy z mężem że spróbujemy tak jak przed wizytą teściowej że odkładamy malego do łóżeczka a kiedy my idziemy spac ja ide do jego pokoju na kanapę a tz w ddużym pokoju i muszę wam powiedziec że Filip obudził się o 1:30 na papu (zasnął o 20:30) potem dałam spowrotem do łóżeczka a jak o 4 zaczął się kręcic to wzięłam do siebie do łóżka i pospaliśmy do 6:30 także w porównaniu do poprzednich nocek kiedy spaliśmy we 3 i braliśmy małego na śpiocha do łózka do dużego pokoju to rewelacja nie wiem może mały się dezorientował i dlatego nie chciał spac? w każdym bądź razie wyspaliśmy sie wszyscy moje dziecię usilnie próbuje przewrócic się z plecków na brzuszek i tak jak go wzięłam do łóżka i położyłam rano obudziłam się ze stópkami młodego na mojej twarzy w dodatku zapodawał takie śmierdzące bzdurki że aż dziwne że nie padlam spac dalej )
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#4536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam już 2 razy @. Cytat:
mieliśmy podobnie po 3 dniach od pierwszego wyszedł drugi ![]() No i czekamy na fotki ![]() Dobry u Nas nocka OK . Młody zasnął tradycyjnie o 20 i spał do 1.50 potem kolejna pobudka o 6.30 z przerwą do 7.30 i udało nam się do 8.30 pospać jeszcze. Teraz Oskar już 20min bawi się w łóżeczku - szok a ja mam czas na kompa :P Spróbuję mu zrobić dziś rzadszą kaszkę. A po kaszce śpią wasze maluchy dłużej?? |
||
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Niki mój po kaszki nie śpi dluzej niestety
U nas nocka ok jedzenie o 12,3 i o 5 czyli standard
|
|
|
|
#4538 |
|
Gang Iren
|
Hej!
Nie wyspalam sie.Oczywiscie siedzialam znowu za dlugo. Poza tym Mlody ciagle wedrowal po lozeczku,uderzyl sie w glowe w panel od karuzelki,zaplataly mu sie nogi w ochraniaczu,a to poplakiwal i tak ciagle cos.Piasek czuje pod powiekami. Pije kawke i mam nadzieje,ze cos pomoze na moja sennosc.
|
#4539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzeba się zmobilizować aby kłaść się wcześniej.Wiem, trudno, bo nocka to jedyny czas kiedy jest się sam na sam ze sobą i można zrobic to, na co ma się ochotę cały dzień, czyli nic ![]() też wczoraj położylam się późno spać, poleżałam pół godizny, musiałam wstać karmić. Jak wstawałam tak uderzyłam stopą o brzeg łózka, że teraz mnie boli Nie mam siniaka ani nic, ale boli okropnie.a nocka poza zasypianiem standardowa. 1, 4, 6 i o 8.30 ppobudka. Ale TŻ wstał więc ja intensywnie spałam
|
|
#4540 |
|
Rozeznanie
|
Karolca, Nikii, Konia dziękuję
Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-09-09 o 11:05 |
|
|
|
#4541 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Oj wspolczuje bolu,mam nadzieje,ze szybko przejdzie
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Iw, znalazłam Twoje zdjęcia. Duża Twoja pociecha
I jakie ma ładne oczy!
|
#4543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę spać o 22 jakoś tak sobie postanowiłam bo jak chodziłam później to wyglądałam potem jak zombie. Cytat:
![]() a karmisz piersią czy mm? a u mnie mąż jest w pracy i nie ma kto obiadu zrobić :P tzn. jest - ja .... ale zawsze to on w niedzielę robił a pamiętam jak przed ślubem mówił że on nie bedzie gotował bo nie umie :P Miał iść też na popołudnie do pracy czyli cały dzień by go nie było , ale na szczęście odwołali mu a tak w ogóle to spokojnie dziś tu :P Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-09-09 o 11:40 |
||
|
|
|
#4544 |
|
Zadomowienie
|
A my sobie siedzimy u mojej babci na kawce a zaraz obiadek bedzie
popoludniu przyjezdza tesciu ze swoja pania bo 12 do holandii wyjezdza i wnuka chce jeszcze przed wyjazdem zobaczyc. Powiem mu jak bedzis malemu xhcial cos przywiezc niech przywiezie fajne sanki takie z mozliwoscia pchania jak wozek albo ojro milej niedzieli dziewuszki a w zalaczniku nero nowy nabytek rodzicow i kilka fotek filipka
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca Ewelinka śliczna podoba mi się to zdjęcie z chustą
![]() Gosia zdjęcia jak zwykle świetne a widać po Eryczku że apetyt ma ![]() Moniq widać że Wiktor nie boi się niczego nawet tak dużego psa i oby ząbki jednak szybciej wyszłyJolka zdolny Michałek już sam butlę sobie trzyma , a przed ostatnie zdjęcie wymiata ![]() Resztę nadrobię potem bo młody się obudził
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-09-09 o 12:09 |
|
|
|
#4546 |
|
Gang Iren
|
Ale jestem zla.Wiki trzy dni byla w szkole i znalazlam dzis ugryzienia u niej w glowie od wszy
Piekna pogoda na dworze,a my w domu kiblujemy,bo Wiki musi siedziec 8 godz z pianka zabijajaca wszy na glowie Czy to sie nie skonczy...
|
#4547 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Co do niewysypiania się, to u mnie standard-zawsze jakoś tak zleci, że idę spać po północy i oczywiście nie wysypiam się, a Matylda ma częste pobudki na mleko, podobnie jak u Karolci Ewelinka...Cytat:
Gosia, a próbowałaś może interweniować w szkole u wychowawcy? Pamiętam, że gdy byłam mała, to u nas w szkole co jakiś czas były kontrole głowy, i wszyscy rodzice byli zawiadamiani, jeśli ich dzieci miały wszy i musieli coś z tym zrobić!---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Alamig, gratki za ząbki i oby reszta ząbków też wyżynała się tak bezboleśnie!
|
|||
|
|
|
#4548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- U nas nocka w miarę, Madzia standardowo poszła spać po 20, obudziła się o 1, 5:20 z płaczem i nie mogłam jej uspokoić, wydawała mi się ciepła, na czole temp miała 37 (gdzie zawsze ma ok 36,3) a w uchu było 36,6 więc nie wiem gdzie jest prawdziwsza ale nic jej nie dawałam, przewinęłam i przy cycu usneła. Potem pobudka po 7, dostała cyca 7:40, pofikała w łóżku do 8 i jeszcze pospaliśmy do 9 rano już miała normalną temp, więc nie wiem co to było, może z płaczu ![]() Dziewczynki gdzie wy mierzycie temp? ja mam taki elektroniczny na czoło i do ucha i zawsze temp jest inna, gdzie jest prawdziwsza??? ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Gratuluję wszystkim nowych ząbków ![]() Co do @ to ja też miałam już 2 razy, normalną jak przed ciążą i w miarę regularną
|
|
#4549 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
W szkole wiedza,ze jest problem z wszami.W angielskich szkolach jest to bardzo czeste.Ciagle Wiki przynosi kartki do domu,ze w sa wszy i zeby dzieciom glowy sprawdzac.W jej klasie jest dziewczynka,ktora tyle tego ma,ze widac jak jej sie ruszaja wlosy od wszy.No wiec problem ciagle bedzie.Jak rozmawialam w tamtym roku z nauczycielka,to powiedziala,ze co moze zrobic,oni nie maja prawa przeszukiwac dzieciom glowy kto ma wszy,moga tylko wysylac kartki o problemie,jak ktos im go zglosi.Dobrze jeszcze,ze tutaj wybor srodkow na to jest przeogromny,do tego ladnie pachna itd.No ale to tez wiaze sie z wydatkami,ten mus co teraz kupilam to 12 f kosztuje,Wiki ma geste wlosy i juz dosc dlugie,kuracje trzeba powtorzyc,wiec caly preparat pojdzie.A za tydzien moze byc to samo A rodzice dzieci,ktore to roznosza maja w d.upie i nic z tym nie robia
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Alamig gratuluję ząbków
![]() Gosia masakra z tymi wszami Ja wczoraj gruntownie posprzątałam mieszkanie, poszłam spać o 21 bo ostatnio mam jakiś podły nastrój. Sąsiedzi się wyprowadzają, mieli za 2 miesiące ale zmienili zdanie. Może na parę miesięcy pójdziemy na górę jeśli się zgodzą na 500f. No i szukamy czegoś cały czas.. Musimy się przeprowadzić bo Olivia zaraz zacznie raczkować a tutaj jest mało miejsca. Niuńka właśnie się sama uśpiła. miłej niedzieli![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cziqua słodziutki Filipek
|
|
|
|
#4551 |
|
Rozeznanie
|
Ja znów na chwilę, bo Zuzia mi marudzi okropnie. Jak już pisałam na FB prawdopodobnie mamy trzydniówkę, Zuzia gorączkuje od piątku, teraz z kolei gorączka przeszła a wyszły plamy na brzuszku, klatce piersiowej i buziaku. No i marudek straszny z Zuziaka jest. Jutro Zuzia nie idzie do żłobka tylko zostanie u prababci i babci, bo ja wracam pierwszy dzień do pracy. Tak mi się niestety przytrafiło że pierwszy dzień w pracy a tu Zuzia chora :/ Ehhh ja to mam jakiegoś pecha. A po pracy śmigamy do lekarza...
|
|
|
|
#4552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4553 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No kurcze faktycznie pechowo.W pracy na pewno ca;y czas bedziesz myslec o chorej Zuzi
|
|
#4554 |
|
Zadomowienie
|
MOja Hanka dzis dostała pierwsze banany z hippa i normalnie musiałam za Nią dokończyć (a 3łyżeczki były w miseczce).... nie smakowały Jej... za to marchewka jest hitem i baaaardzo Jej smakuje (jak ja spróbowałam, to myślałam, że
). No ale cóż - lepiej, że Jej marchewka smakuje... do bananów podejście zrobimy jeszcze jutro...
|
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci co do sloiczkow i gotowania... sloiczki to wygoda, kosztowna ale wygoda. Ja kupuje z hippa i alete, one maja u nas najlepsze sklady, czasem kupie bobovita bo oni maja duzy wybor smakow - np jogurciki z hippa sa tylko truskawka+malina, wieloowocowe i jagodowy a z bobovita sa jeszcze mango i marakuja jako jogurt z musem ale bobovita ma cukier w skladzie wiec daje Julci raz na jakis czas tylko. Probowalam sama gotowac i jest to nie dosc ze latwe to szybkie i przyjemne, tylko ja nie umiem tego pozniej przechowywac - mam narazie pozamrazane w woreczkach ale chyba kupie male sloiczki i tak bede wekowac. Gotowanie dla niemowlaka to chyba najprostsze gotowanie na swiecie - ziemniak, marchewka i np brokul czy cukinia, do tego ciut maselka i gotowe pozniej z mieskiem i jest pycha a w co chcesz sie zaopatrywac? Ja kupilam tylko blender ![]() haha zdolniacha! Podczytalam Was troche rano ale jakos weny na pisanie brakowalo. Bylismy dzisiaj u tesciowej na grilu, pogoda ladna tylko wiatr straszny. Julia zasnela w drodze powrotnej i teraz odsypia jeszcze na balkonie w cieniu jutro lub pojutrze tesciowa wpadnie do mnie na prawie caly dzien zajac sie mala a ja w koncu wysprzatam porzadnie mieszkanko
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4556 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja kupilam komplet malych plastikowych pojemniczkow do mrozenia,moze cos takiego by sie u ciebie rowniez sprawdzilo?
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
natkulec podgrzewac jest juz w drodze
ufffbylam dzis z kolezanka 3h i z mlodym na spacerze, znajdlam ciastko plus kawa a pozniej lody u babci troche slodyczy i obiad trzeba sie troche opamietac z tym jedzeniem hehe
|
|
|
|
#4558 |
|
Raczkowanie
|
jej mam Was!
karolca dzięki za linka czy ktoś mnie jeszcze pamięta? |
|
|
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja Cię pamiętam! I jestem ciekawa co tam u was
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
ja pamietam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

Jak będę miała fotki to Wam wstawię.
Na szczęście (odpukać!) Szymek bardzo łagodnie przechodzi ząbkowanie. Oby już tak zostało 
i gratulacje za drugi ząbek my jeszcze nie mamy zadnego 

ale bliziutko
mieliśmy podobnie po 3 dniach od pierwszego wyszedł drugi 

Trzeba się zmobilizować aby kłaść się wcześniej.

ale nic jej nie dawałam, przewinęłam i przy cycu usneła. Potem pobudka po 7, dostała cyca 7:40, pofikała w łóżku do 8 i jeszcze pospaliśmy do 9

). No ale cóż - lepiej, że Jej marchewka smakuje... do bananów podejście zrobimy jeszcze jutro...