W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-11-14, 13:30   #4531
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 926
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

No có¿... Wziê³y¶my tych naszych t¿-ów razem z rodzinkami Moi póki co nie daj± siê we znaki uffff Nasze mieszkanie - nasza twierdza. Bez pukania nie wchodz±

U mnie dzi¶ jako¶ tak szaro buro i chwilê pada³o. Oby w weekend troszkê s³oñca wysz³o!!
aleksandramaj jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:44   #4532
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Dzien doberek i znowu pada!

o widze, ze wiele z Was mieszka rodzinnie, ja uwazam ze mlodzi powinni mieszkac u siebie w roznych blokach conajmniej! ale we Wloszech wlasnie czesto sa budowane takie rodzinne domy, wlasnie z mysla o dzieciach i nie oszukujmy sie mieszkania sa drogie jak cholera, jak ktos dostaje w prezencie to w ogole zyje sobie z palcem w d...ze tak powiem
Stary 2013-11-14, 14:04   #4533
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ

o widze, ze wiele z Was mieszka rodzinnie, ja uwazam ze mlodzi powinni mieszkac u siebie w roznych blokach conajmniej! ale we Wloszech wlasnie czesto sa budowane takie rodzinne domy, wlasnie z mysla o dzieciach i nie oszukujmy sie mieszkania sa drogie jak cholera, jak ktos dostaje w prezencie to w ogole zyje sobie z palcem w d...ze tak powiem
No taka sytuacja by³aby idealna, gdyby jeszcze finanse pozwala³y na wybudowanie w³asnego gniazdka echhh

W³a¶nie zauwa¿y³am, ¿e masz fragment Felicità w podpisie. Uwielbiaaaaaaaam Chcemy tê piosenkê jako pierwsz± na weselu, ale za Chiny ludowe nie wiem, jak to zatañczyæ

No i ta stópka maleñka
Stary 2013-11-14, 14:14   #4534
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:

a Ty czemu tak rzadko do Pl jezdzisz, przeciez od Ciebie sa b tanie loty z Bolonii trzeba tylko upolowac, no chyba ze nie masz potrzeby i checi to juz inna sprawa
co czyszczenie zebow 600e czy Ci sie cyferki poprzestawialy? u mnie tak mniej wiecej 100 kosztuje, ale pisalam niedawno, ze u jednej dentystki jest promocja i zapisalam meza na grudzien 25 e, zobaczymy czy wroci z zebami
jak tam kiedy zjezdzacie na dol?

rzadko, bo moj TZ ma urlop w sierpniu i na swieta, a samej mi sie nie chce. razem lepiej spedzamy czas. a pozatym po nowym roku bedziemy zmieniac auto na takie na gaz, bo przez te ceny paliw drogo wychodzi. moze wtedy bedziemy jezdzic tez czasem na swieta.

bylam dzisiaj w ipercoopie. juz ozdobili w srodku choinkami. przesada jak dla mnie...
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-14, 14:22   #4535
aleksandramaj
Wtajemniczenie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4371462 9]
bylam dzisiaj w ipercoopie. juz ozdobili w srodku choinkami. przesada jak dla mnie... [/QUOTE]

Ja w niedzielê kupi³am lampki na choinkê (której jeszcze nie mam).
I widzialam w ipercoopie choinkê ³adn±, gêst±, prawie jak ¿ywa i chcê j± kupiæ. Tylko kurde faktycznie wcze¶nie
Stary 2013-11-14, 14:31   #4536
principessina
Zakorzenienie

aleksandramaj hehe w Twoj przyszly maz zgodzie sie na piosenke Rominy i Albano? Wlosi zazwyczaj nie lubia tych satrych bubli my na pierwszy taniec mielismy piosenke Giorgii "Di sole e d'azzurro"
stopka to mojego synka zaraz po urodzeniu, do tej pory ma wielka stope

evelinarav jakie auto bierzcie? ja mam na gas jestem b zadowolona, malo pali, jeszcze mi sie nigdy nie popsul, ale oczywiscie takie auto ma mniejsza moc, no ale ja nie wyprzedzam 180 na godz
e tam pisalam, ze bylismy w Ikei 3 listopada i juz wszystko swiateczne, w moich stronach choinke ubiera sie na 8 grudnia a co poniektorzy to juz na swieto sw. Cecylii
Stary 2013-11-14, 14:41   #4537
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
aleksandramaj hehe w Twoj przyszly maz zgodzie sie na piosenke Rominy i Albano? Wlosi zazwyczaj nie lubia tych satrych bubli my na pierwszy taniec mielismy piosenke Giorgii "Di sole e d'azzurro"
stopka to mojego synka zaraz po urodzeniu, do tej pory ma wielka stope
Sam to wymy¶li³ On takie starzywo lubi, ja równie¿ A piosenki "Di sole e d'azzurro"nigdy nie s³ysza³am, czas nadrobiæ zaleglo¶ci.
Stopka cudowna. Te ma³e stópki, raczki, echhh ja te¿ chcê bambino :P

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 15:15   #4538
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Ja te¿ namawiam mê¿a do samochodu z gazem.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-14, 15:42   #4539
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

Evelina, moze sie jeszcze przekonasz do samotnych podrozy. Ja tez póki mog³am to podrozowalam z tz ale widzê jak mi dobrze robi± odwiedziny. Tz zateskni a ty sobie tez zregenerujesz baterie.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-14, 15:58   #4540
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Poka¿ wiadomo¶æ
I widzialam w ipercoopie choinkê ³adn±, gêst±, prawie jak ¿ywa i chcê j± kupiæ. Tylko kurde faktycznie wcze¶nie
lepiej kup teraz bo pozniej moze nie byc
Cytat:
[B]

evelinarav jakie auto bierzcie? ja mam na gas jestem b zadowolona, malo pali, jeszcze mi sie nigdy nie popsul, ale oczywiscie takie auto ma mniejsza moc, no ale ja nie wyprzedzam 180 na godz
e tam pisalam, ze bylismy w Ikei 3 listopada i juz wszystko swiateczne, w moich stronach choinke ubiera sie na 8 grudnia a co poniektorzy to juz na swieto sw. Cecylii
chyba citroen
Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
Evelina, moze sie jeszcze przekonasz do samotnych podrozy. Ja tez póki mog³am to podrozowalam z tz ale widzê jak mi dobrze robi± odwiedziny. Tz zateskni a ty sobie tez zregenerujesz baterie.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

moze a moze kiedys jak bedziemy mieli dziecko, to sobie z dzieckiem czasem pojade ...
Stary 2013-11-14, 20:28   #4541
principessina
Zakorzenienie

a co sie dzieje z nasz bambi nic sie nie odzywa??

evelinarav
a wlasnie mialam pytac, planujecie przylot bociana?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 20:37   #4542
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:

fajnie byloby tak dostac mieszkanie w prezencie ale tak na papierku
sjoannakiedy wracacie???

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Poka¿ wiadomo¶æ
Ja taka piekna w tamtym roku kupilamjuz z Fiammi nie mozemy doczekac sie przystrojenia naszego drzewka
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-14, 20:39   #4543
principessina
Zakorzenienie

cucciola79 wlasnie kiedy bedziecie choineczke ubierac? wieszasz w tym roku pupazzetti, co w tamtym roku kupilas czy bombki? ja mam zamiar zrobic z Flaviem pierniczki
no ale kiedys ten dom bedzie wasz, chyba do grobu go nie zabiora
Stary 2013-11-15, 12:16   #4544
sjoanna
Zakorzenienie

W³osi wcze¶nie ubieraj± choinke - muszê o tym pamiêtaæ bo jak siê nie kupi choinki razem z nimi to potem ju¿ nie ma.
I bêdzie jak w zesz³ym roku ta metalowa ze ¶wiate³kami.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-11-15, 12:26   #4545
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
W³osi wcze¶nie ubieraj± choinke - muszê o tym pamiêtaæ bo jak siê nie kupi choinki razem z nimi to potem ju¿ nie ma.
I bêdzie jak w zesz³ym roku ta metalowa ze ¶wiate³kami.
Dobrze wiedzieæ, pewnie obudzi³abym siê z rêk± w nocniku Kupiê dzi¶ wieczorem
Stary 2013-11-15, 12:59   #4546
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
cucciola79 wlasnie kiedy bedziecie choineczke ubierac? wieszasz w tym roku pupazzetti, co w tamtym roku kupilas czy bombki? ja mam zamiar zrobic z Flaviem pierniczki
no ale kiedys ten dom bedzie wasz, chyba do grobu go nie zabiora
Tutaj u mnie w rodzinie to ubieraja 8 grudniano ale my chyba zaczniemy wczesniej nie nie mam wszystkie ozdoby z zeszlego rokuteraz jak Fiammi podrosla to chociaz sie nimi nacieszya Ty kochana??jakie masz ozdoby??

Zastanawiam sie wlasnie nad menu wigilijnym macie jakies fajne pomysly???
Stary 2013-11-15, 13:03   #4547
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Jestem jestem – wracam z zaswiatow.
Dzieki Princi ze o mnie pytalas - ale mi sie milo zrobilo!
Caly czas was podczytuje ale w pracy nie mam czasu zeby isc do ubikacji a co dopiero odpisywac na forum – nie mowiac o tym – ze jakos ostatnio w biurze jest gesta atmosfera. Moje biurko jest tak ustawione ze moj szef widzi non stop co robie – a ostatnio nigdzie sie nie wybieral wiec bylam pod ostrzalem. Czuje sie strasznie zestresowana i mam jakies takie dziwne ataki paniki (to pewnie reakcja na to ze ciagle musze zagryzac zeby i siedziec cicho w momencie jak chce sie wybuchnac). Dodatkowo jest ten pirla – Edo – ktory ciagle w taki sprytny perfidny sposob robi wszystko zeby mnie zdyskredytowac Ale takie zycie osoby “dipendente”. Nie bede wam tu opisywac przykladow bo to duzo pisania ale moj Tz jest caly czerwony jak mu opowiadam. Dlatego jesli macie jakies sposob zeby takiego malego . . . usadzic to dajcie znac.
Wieczorem staram sie jakos odreagowac – bylam ostatnio na silowni, potem na zumbie, na spacer sobie czasem ide jak nie leje – inaczej zwariuje
Widze, ze nowa kolezanka i to z tej samej prowincji co ja – czesc Aleksandra. Bylam kiedys w Caravaggio na mszy w sanktuarium. Ja z kolei mieszkam w Alzano Lombardo a pracuje w Seriate.
I jeszcze widze ze poruszylyscie tu temat mieszkania z tesciami – ja wam powiem moj punkt widzenia, bo naprawde nie moge zrozumiec (ja jestem ostatnio nerwowa wiec wybaczcie bezposredniosc) : gdybym ja mogla mieszkacie za darmo, nie musiala placic za wynajem ani za kredyt mieszkaniowy, ani za spese condominiali, tassa rifiuti, ev. RAI etc a w razie czego zawsze moc prosic o pomoc, czy - znajac tutejsze zwyczaje – moc przyskoczyc na talerz makaronu – jesli nie ma czasu zeby ugotowac – to bylabym szczesliwa! Polmyslcie jakbyscie musialy to sobie same zaplacic wszystko. I czy to istotne na kogo zapisany dany lokal – wazne, ze moge tam byc. Fakt – trzeba potem isc czasem na kompromis bo ktos wam robi przysluge i to niemala – ale cos za cos. Ja troche nie rozumiem. Mozecie sie uwazac za szczesciary. Ja mam bardzo duzy balast wiedzac ze musze non stop oszczedzac – mimo ze pracuje 6 dni w tygodniu, - to nie ma szalenstw, bo zarobki sa jakie sa, a zeby moc kupic mieszkanie trzeba miec wklad wlasny (obecnie min.20% approx) – zatem ciu³am te cenciki na kupke a w miedzyczasie musimy placic za wynajem i wszystkie inne oplaty normalnie.
Cucciola 79 – nie wiem czy dobrze sie domyslilam: Twoi rodzice tez mieszkaja we Wloszech? Pracuja/pracowali tutaj? Czyli Ty sie wychowywalas we Wloszech?
Marmotta – i co z tym zoladkiem – zobilas jakies badania?
Evelinarav – no wlasnie : kiedy bedzie jakies potomstwo u was? Ile wy juz jestescie po slubie?
Princi – pytalas gdzie w koncu na swieta bedziemy. Ostatecznie w okolice Merano jedziemy, bedzie moja mama. To taka ze tak powiem mezza-soluzione. Chcielismy jechac do jakiegos hotelu z basenem – ale ceny sa strasznie drogie. Poza tym mojej mamy nie byloby na to stac. I tak sie zdarzylo, ze gdy napisalam maila do hotelu gdzie juz raz bylismy w St. Leonardo in Passiria – odpisano mi, ze w hotelu nie ma miejsc ale sa apartamenty nalezace pod hotel. Spimy zatem w takim ososbnym mieszkanku polozonym ok. 200m od hotelu – ale wszystkie atrakcje i posilki full wypas sa w cenie- i dochodzimy. W pakiecie jest przejazd saniami, ciaspolata (nie wiem jak jest ciaspolata po polsku), fiaccolata, uroczysta wigilia, jakies przedstawienia, wieczor taneczny, wycieczka na mercatini do Merano. No a jak ktos chce to tez zawoza pod wyciag. Jesli udaloby mi sie pojezdzic na nartkach to jak dla mnie – bajka (moj Tz nie potrafi I jak mowi sport ten go nie “inspiruje” – a tak miedzy name to jest cykor – I sie boi ze zlamie noge). Cena byla do zakaceptowania bo 800€ na 5 dni na 3 osoby- mama placi za siebie i jest przeszczesliwa bo zawsze marzyla o swietach w gorach.
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:25   #4548
sjoanna
Zakorzenienie

Bambi - ale siê opisa³a¶!
Niestety nie mam ¿adnego sposobu na tego perfidnego drania.

Ale miejmy nadzieje ¿e siê szef na nim w koñcu pozna.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-11-15, 14:03   #4549
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
Caly czas was podczytuje ale w pracy nie mam czasu zeby isc do ubikacji a co dopiero odpisywac na forum – nie mowiac o tym – ze jakos ostatnio w biurze jest gesta atmosfera. Moje biurko jest tak ustawione ze moj szef widzi non stop co robie – a ostatnio nigdzie sie nie wybieral wiec bylam pod ostrzalem. Czuje sie strasznie zestresowana i mam jakies takie dziwne ataki paniki (to pewnie reakcja na to ze ciagle musze zagryzac zeby i siedziec cicho w momencie jak chce sie wybuchnac). Dodatkowo jest ten pirla – Edo – ktory ciagle w taki sprytny perfidny sposob robi wszystko zeby mnie zdyskredytowac Ale takie zycie osoby “dipendente”. Nie bede wam tu opisywac przykladow bo to duzo pisania ale moj Tz jest caly czerwony jak mu opowiadam. Dlatego jesli macie jakies sposob zeby takiego malego . . . usadzic to dajcie znac.
Wieczorem staram sie jakos odreagowac – bylam ostatnio na silowni, potem na zumbie, na spacer sobie czasem ide jak nie leje – inaczej zwariuje
Widze, ze nowa kolezanka i to z tej samej prowincji co ja – czesc Aleksandra. Bylam kiedys w Caravaggio na mszy w sanktuarium. Ja z kolei mieszkam w Alzano Lombardo a pracuje w Seriate.
I jeszcze widze ze poruszylyscie tu temat mieszkania z tesciami – ja wam powiem moj punkt widzenia, bo naprawde nie moge zrozumiec (ja jestem ostatnio nerwowa wiec wybaczcie bezposredniosc) : gdybym ja mogla mieszkacie za darmo, nie musiala placic za wynajem ani za kredyt mieszkaniowy, ani za spese condominiali, tassa rifiuti, ev. RAI etc a w razie czego zawsze moc prosic o pomoc, czy - znajac tutejsze zwyczaje – moc przyskoczyc na talerz makaronu – jesli nie ma czasu zeby ugotowac – to bylabym szczesliwa! Polmyslcie jakbyscie musialy to sobie same zaplacic wszystko. I czy to istotne na kogo zapisany dany lokal – wazne, ze moge tam byc. Fakt – trzeba potem isc czasem na kompromis bo ktos wam robi przysluge i to niemala – ale cos za cos. Ja troche nie rozumiem. Mozecie sie uwazac za szczesciary. Ja mam bardzo duzy balast wiedzac ze musze non stop oszczedzac – mimo ze pracuje 6 dni w tygodniu, - to nie ma szalenstw, bo zarobki sa jakie sa, a zeby moc kupic mieszkanie trzeba miec wklad wlasny (obecnie min.20% approx) – zatem ciu³am te cenciki na kupke a w miedzyczasie musimy placic za wynajem i wszystkie inne oplaty normalnie.
Cucciola 79 – nie wiem czy dobrze sie domyslilam: Twoi rodzice tez mieszkaja we Wloszech? Pracuja/pracowali tutaj? Czyli Ty sie wychowywalas we Wloszech?
woow faktycznie zestresowana jestesstres szkodzi na zdowie lepiej nie brac za bardzo wszystkiego do siebiei na wszystko patrzec z przymrozeniem oka

za darmo mieszkacfajnie byloby ale my chyba tu wszystkie placimy le bolettemoze nie cuccibo ona wciaz studiuje

Ja??co roku bylam tu na wakacje a po zrobieniu magisterki w Pl osiedlilam sie tu na stalemoj tato kilka lat temu wrocil do kraju bo tam ma swoja firmereszta jet tutaj
Stary 2013-11-15, 14:35   #4550
Konto usuniête

Cytat:
evelinarav a wlasnie mialam pytac, planujecie przylot bociana?
moze za rok, za dwa
Cytat:
Evelinarav – no wlasnie : kiedy bedzie jakies potomstwo u was? Ile wy juz jestescie po slubie?
.
wczoraj byla nasza 8 rocznica

racja, sport fajnie odstresowuje
Stary 2013-11-15, 15:06   #4551
marmotta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 311

hej dziewczyny, dziekuje za zyczenia powrotu do zdrowia, niestety te moje problemy z zoladkiem to tez pewnie stres...i bambi tez mam takiego w pracy i mam takie okresy: raz sie nim przejmuje, raz nie...Ty to chociaz odreagowujesz, ja tez musialabym zaczac jakis sport uprawiac, bo jak nie to stres mi zoladek skonsumuje...
a co do wspolnego mieszkania: wiekszosc pewnie pamieta, ze przez pierwsze 3 lata mieszkalam z tesciowa i nigdy, przenigdy nie zamieszkam juz razem ani z ni±, ani z rodzicami ,bo wolê p³aciæ wynajem i rachunki i podatki i ca... vari a mieæ w³asn± niezale¿no¶æ, robiæ co chcê i kiedy chcê, je¶æ co chcê i mieæ w³asn± prywatno¶æ...moja te¶ciowa to z³ota kobieta i zawsze mogê o pomoc poprosiæ czy wlecieæ na co¶ do jedzenia, jak nie mam ochoty gotowaæ...jednak ognuno a casa sua
marmotta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:21   #4552
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marmotta Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczyny, dziekuje za zyczenia powrotu do zdrowia, niestety te moje problemy z zoladkiem to tez pewnie stres...i bambi tez mam takiego w pracy i mam takie okresy: raz sie nim przejmuje, raz nie...Ty to chociaz odreagowujesz, ja tez musialabym zaczac jakis sport uprawiac, bo jak nie to stres mi zoladek skonsumuje...
a co do wspolnego mieszkania: wiekszosc pewnie pamieta, ze przez pierwsze 3 lata mieszkalam z tesciowa i nigdy, przenigdy nie zamieszkam juz razem ani z ni±, ani z rodzicami ,bo wolê p³aciæ wynajem i rachunki i podatki i ca... vari a mieæ w³asn± niezale¿no¶æ, robiæ co chcê i kiedy chcê, je¶æ co chcê i mieæ w³asn± prywatno¶æ...moja te¶ciowa to z³ota kobieta i zawsze mogê o pomoc poprosiæ czy wlecieæ na co¶ do jedzenia, jak nie mam ochoty gotowaæ...jednak ognuno a casa sua

jak to mowi moja mama od rodzicow i tesciow to z daleka (oczywiscie w kwestii zamieszkania)

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-11-15 o 15:22
Stary 2013-11-15, 15:31   #4553
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ

jak to mowi moja mama od rodzicow i tesciow to z daleka (oczywiscie w kwestii zamieszkania)
To dlaczego nie wynajmiecie sobie mieszkania albo kupicie swojego skoro wam tam przy nich nie jest dobrze?
Stary 2013-11-15, 15:39   #4554
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
To dlaczego nie wynajmiecie sobie mieszkania albo kupicie swojego skoro wam tam przy nich nie jest dobrze?
pisalam ,ze sa za bardzo wscibscyja nie mieszkam na jednym mieszkaniu razem z tesciami mamy nasze mieszkanie i oddzielne wejscie
a Wy skoro jest Wam tak ciezko i tak musicie oszczedzac to dlaczego nie przeniesiescie sie do tesciow??
Stary 2013-11-15, 15:51   #4555
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
pisalam ,ze sa za bardzo wscibscyja nie mieszkam na jednym mieszkaniu razem z tesciami mamy nasze mieszkanie i oddzielne wejscie
a Wy skoro jest Wam tak ciezko i tak musicie oszczedzac to dlaczego nie przeniesiescie sie do tesciow??
No i to mialam na mysli – ze za to, ze wam oddali do dyspozycji mieszkanie to w sumie mozna zaakceptowac fakt ze sa wscibscy bo rownie dobrze mogli by to mieszkanie wynajac lokatorom i miec z tego kase. Ja bym sie cieszyla – tylko tyle. A to, ze placi sie rachunki – no to chyba oczywista, ze sie je placi skoro sie konsumuje.
My nie mamy mozliwosci zeby isc do tesciow bo maja tylko jedna sypialnie. Gdybym mogla na rok, dwa lata miec taka mozliwosc na pewno zdolalabym odlozyc na wlasne mieszkanie.

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2013-11-15 o 16:02
Stary 2013-11-15, 16:00   #4556
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
o tym wlasnie pisalam le bolette to chyba rzecz normalna i wszyscy je placimy
piszesz jakos tak dziwnie ,ze naprawde ciezko Ciebie dzisiaj zrozumiec
to chyba normalne ,ze wola dac synowi mieszkanie jak obcemuktos tu pisal ze sie nie cieszy??
Stary 2013-11-15, 16:19   #4557
Konto usuniête

a co to sa te le bolette?

Stary 2013-11-15, 16:33   #4558
cucciola79
Wtajemniczenie

a dziewczynki z tym menu wigilijnym kto podsunie jakis pomysl
co by tu dobrego zrobic??
Stary 2013-11-15, 17:26   #4559
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
o tym wlasnie pisalam le bolette to chyba rzecz normalna i wszyscy je placimy
piszesz jakos tak dziwnie ,ze naprawde ciezko Ciebie dzisiaj zrozumiec
to chyba normalne ,ze wola dac synowi mieszkanie jak obcemuktos tu pisal ze sie nie cieszy??
no ale spese condominiali to nie bolletta (dla evelinyrav: bolletta to rachunek) - to samo kredyt mieszkaniowy czy wynajem. Jedyne co sie zagalopowalam to tassa rifiuti - ktora jest obliczna zdaje sie na podstawie metrow kwadratowych o ile sie nie myle). RAI - to wiadomo - niektorzy placa inni nie .
Ja wyrazilam tylko swoja opinie - tak jak to przystaje na forum - mozna sie z nia zgadzac lub nie. Nie wskazywalam nikogo ani nie chcialam zeby ktos od razu wytykal mnie i moja sytuacje.
A to co jest normalne - to wzgledna sprawa - w innym kraju byloby pewnie nie calkiem normalne. Mam kolezanke ktorej tesciowa jest dyrektorka szpitala w Krakowie. Ma w posiadaniu chyba z dwie kamienice po kilka mieszkan i wynajmuje je. Moja kolezanka z kolei z mezem wzieli na raty swoje wlasne - i dla nich z kolei to jest normalne.
Nikogo nie krytykuje ani nie oceniam - a wydaje mi sie ze cie dotknelam.
No nic - zycze milego weekendu wszystkim!
Marmotta: a wy bedziecie kupowac mieszkanie skoro juz jestesmy przy tym temacie czy na razie nie?
Stary 2013-11-15, 17:42   #4560
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
a dziewczynki z tym menu wigilijnym kto podsunie jakis pomysl
co by tu dobrego zrobic??
Je¶li chodzi o w³oskie jedzonko, to ja nic nt ¦wi±t jeszcze nie wiem
Zapycham siê tylko pandoro - jedna walizka do Pl bêdzie lecia³a tylko z pandoro, a ze dwa zjem sama :P hehe

Je¶li chodzi o wigiliê - dla mnie sa³atka jarzynowa, barszczyk czerwony z uszkami i pierogi z kapust± i grzybami - nic wiêcej mo¿e nie istnieæ Tak¿e to taka moja sugestia Ja ju¿ nie moge siê doczekaæ!!!!!

A je¶li chodzi o sprawy mieszkaniowe, to na pewno ka¿dy jest wdziêczny za ten k±t, za to ze faktycznie ³atwiej jest ze wszystkimi op³atami itd, ale mo¿na te¿ czasami sobie odrobinkê ponarzekaæ, gdy familia daje siê we znaki
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.