![]() |
#4531 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 926
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
No có¿... Wziê³y¶my tych naszych t¿-ów razem z rodzinkami
![]() ![]() U mnie dzi¶ jako¶ tak szaro buro i chwilê pada³o. Oby w weekend troszkê s³oñca wysz³o!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Dzien doberek i znowu pada!
![]() o widze, ze wiele z Was mieszka rodzinnie, ja uwazam ze mlodzi powinni mieszkac u siebie w roznych blokach conajmniej! ![]() ![]()
#4533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W³a¶nie zauwa¿y³am, ¿e masz fragment Felicità w podpisie. Uwielbiaaaaaaaam ![]() ![]() No i ta stópka maleñka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
bylam dzisiaj w ipercoopie. juz ozdobili w srodku choinkami. przesada jak dla mnie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Wtajemniczenie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4371462 9]
bylam dzisiaj w ipercoopie. juz ozdobili w srodku choinkami. przesada jak dla mnie... ![]() Ja w niedzielê kupi³am lampki na choinkê (której jeszcze nie mam). ![]() I widzialam w ipercoopie choinkê ³adn±, gêst±, prawie jak ¿ywa i chcê j± kupiæ. Tylko kurde faktycznie wcze¶nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
aleksandramaj hehe w Twoj przyszly maz zgodzie sie na piosenke Rominy i Albano?
![]() ![]() ![]() stopka to mojego synka zaraz po urodzeniu, do tej pory ma wielka stope ![]() evelinarav jakie auto bierzcie? ja mam na gas jestem b zadowolona, malo pali, jeszcze mi sie nigdy nie popsul, ale oczywiscie takie auto ma mniejsza moc, no ale ja nie wyprzedzam 180 na godz ![]() e tam pisalam, ze bylismy w Ikei 3 listopada i juz wszystko swiateczne, w moich stronach choinke ubiera sie na 8 grudnia a co poniektorzy to juz na swieto sw. Cecylii ![]()
#4537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Stopka cudowna. Te ma³e stópki, raczki, echhh ja te¿ chcê bambino :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Ja te¿ namawiam mê¿a do samochodu z gazem.
Zobaczymy co z tego wyjdzie. ![]()
#4539 |
Zakorzenienie
|
Evelina, moze sie jeszcze przekonasz do samotnych podrozy. Ja tez póki mog³am to podrozowalam z tz ale widzê jak mi dobrze robi± odwiedziny. Tz zateskni a ty sobie tez zregenerujesz baterie.
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |||
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
a co sie dzieje z nasz bambi nic sie nie odzywa??
evelinarav a wlasnie mialam pytac, planujecie przylot bociana? ![]()
#4542 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() sjoannakiedy wracacie??? ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
cucciola79 wlasnie kiedy bedziecie choineczke ubierac? wieszasz w tym roku pupazzetti, co w tamtym roku kupilas czy bombki? ja mam zamiar zrobic z Flaviem pierniczki
![]() no ale kiedys ten dom bedzie wasz, chyba do grobu go nie zabiora ![]() ![]()
#4544 |
Zakorzenienie
|
W³osi wcze¶nie ubieraj± choinke - muszê o tym pamiêtaæ bo jak siê nie kupi choinki razem z nimi to potem ju¿ nie ma.
I bêdzie jak w zesz³ym roku ta metalowa ze ¶wiate³kami. ![]()
#4545 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam sie wlasnie nad menu wigilijnym macie jakies fajne pomysly??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Jestem jestem – wracam z zaswiatow.
Dzieki Princi ze o mnie pytalas ![]() Caly czas was podczytuje ale w pracy nie mam czasu zeby isc do ubikacji a co dopiero odpisywac na forum – nie mowiac o tym – ze jakos ostatnio w biurze jest gesta atmosfera. Moje biurko jest tak ustawione ze moj szef widzi non stop co robie – a ostatnio nigdzie sie nie wybieral wiec bylam pod ostrzalem. Czuje sie strasznie zestresowana i mam jakies takie dziwne ataki paniki (to pewnie reakcja na to ze ciagle musze zagryzac zeby i siedziec cicho w momencie jak chce sie wybuchnac). Dodatkowo jest ten pirla – Edo – ktory ciagle w taki sprytny perfidny sposob robi wszystko zeby mnie zdyskredytowac Ale takie zycie osoby “dipendente”. Nie bede wam tu opisywac przykladow bo to duzo pisania ale moj Tz jest caly czerwony jak mu opowiadam. Dlatego jesli macie jakies sposob zeby takiego malego . . . usadzic to dajcie znac. Wieczorem staram sie jakos odreagowac – bylam ostatnio na silowni, potem na zumbie, na spacer sobie czasem ide jak nie leje – inaczej zwariuje Widze, ze nowa kolezanka i to z tej samej prowincji co ja – czesc Aleksandra. Bylam kiedys w Caravaggio na mszy w sanktuarium. Ja z kolei mieszkam w Alzano Lombardo a pracuje w Seriate. I jeszcze widze ze poruszylyscie tu temat mieszkania z tesciami – ja wam powiem moj punkt widzenia, bo naprawde nie moge zrozumiec (ja jestem ostatnio nerwowa wiec wybaczcie bezposredniosc) : gdybym ja mogla mieszkacie za darmo, nie musiala placic za wynajem ani za kredyt mieszkaniowy, ani za spese condominiali, tassa rifiuti, ev. RAI etc a w razie czego zawsze moc prosic o pomoc, czy - znajac tutejsze zwyczaje – moc przyskoczyc na talerz makaronu – jesli nie ma czasu zeby ugotowac – to bylabym szczesliwa! Polmyslcie jakbyscie musialy to sobie same zaplacic wszystko. I czy to istotne na kogo zapisany dany lokal – wazne, ze moge tam byc. Fakt – trzeba potem isc czasem na kompromis bo ktos wam robi przysluge i to niemala – ale cos za cos. Ja troche nie rozumiem. Mozecie sie uwazac za szczesciary. Ja mam bardzo duzy balast wiedzac ze musze non stop oszczedzac – mimo ze pracuje 6 dni w tygodniu, - to nie ma szalenstw, bo zarobki sa jakie sa, a zeby moc kupic mieszkanie trzeba miec wklad wlasny (obecnie min.20% approx) – zatem ciu³am te cenciki na kupke a w miedzyczasie musimy placic za wynajem i wszystkie inne oplaty normalnie. Cucciola 79 – nie wiem czy dobrze sie domyslilam: Twoi rodzice tez mieszkaja we Wloszech? Pracuja/pracowali tutaj? Czyli Ty sie wychowywalas we Wloszech? Marmotta – i co z tym zoladkiem – zobilas jakies badania? Evelinarav – no wlasnie : kiedy bedzie jakies potomstwo u was? Ile wy juz jestescie po slubie? Princi – pytalas gdzie w koncu na swieta bedziemy. Ostatecznie w okolice Merano jedziemy, bedzie moja mama. To taka ze tak powiem mezza-soluzione. Chcielismy jechac do jakiegos hotelu z basenem – ale ceny sa strasznie drogie. Poza tym mojej mamy nie byloby na to stac. I tak sie zdarzylo, ze gdy napisalam maila do hotelu gdzie juz raz bylismy w St. Leonardo in Passiria – odpisano mi, ze w hotelu nie ma miejsc ale sa apartamenty nalezace pod hotel. Spimy zatem w takim ososbnym mieszkanku polozonym ok. 200m od hotelu – ale wszystkie atrakcje i posilki full wypas sa w cenie- i dochodzimy. W pakiecie jest przejazd saniami, ciaspolata (nie wiem jak jest ciaspolata po polsku), fiaccolata, uroczysta wigilia, jakies przedstawienia, wieczor taneczny, wycieczka na mercatini do Merano. No a jak ktos chce to tez zawoza pod wyciag. Jesli udaloby mi sie pojezdzic na nartkach to jak dla mnie – bajka (moj Tz nie potrafi I jak mowi sport ten go nie “inspiruje” – a tak miedzy name to jest cykor – I sie boi ze zlamie noge). Cena byla do zakaceptowania bo 800€ na 5 dni na 3 osoby- mama placi za siebie i jest przeszczesliwa bo zawsze marzyla o swietach w gorach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Bambi - ale siê opisa³a¶!
![]() Niestety nie mam ¿adnego sposobu na tego perfidnego drania. ![]() Ale miejmy nadzieje ¿e siê szef na nim w koñcu pozna. ![]()
#4549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() za darmo mieszkac ![]() ![]() ![]() Ja??co roku bylam tu na wakacje a po zrobieniu magisterki w Pl osiedlilam sie tu na stale ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4550 | |
Konto usuniête
|
moze za rok, za dwa
Cytat:
![]() racja, sport fajnie odstresowuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 311
|
hej dziewczyny, dziekuje za zyczenia powrotu do zdrowia, niestety te moje problemy z zoladkiem to tez pewnie stres...i bambi tez mam takiego w pracy i mam takie okresy: raz sie nim przejmuje, raz nie...Ty to chociaz odreagowujesz, ja tez musialabym zaczac jakis sport uprawiac, bo jak nie to stres mi zoladek skonsumuje...
a co do wspolnego mieszkania: wiekszosc pewnie pamieta, ze przez pierwsze 3 lata mieszkalam z tesciowa i nigdy, przenigdy nie zamieszkam juz razem ani z ni±, ani z rodzicami ,bo wolê p³aciæ wynajem i rachunki i podatki i ca... vari a mieæ w³asn± niezale¿no¶æ, robiæ co chcê i kiedy chcê, je¶æ co chcê i mieæ w³asn± prywatno¶æ...moja te¶ciowa to z³ota kobieta i zawsze mogê o pomoc poprosiæ czy wlecieæ na co¶ do jedzenia, jak nie mam ochoty gotowaæ...jednak ognuno a casa sua ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak to mowi moja mama od rodzicow i tesciow to z daleka (oczywiscie w kwestii zamieszkania) ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-11-15 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a Wy skoro jest Wam tak ciezko i tak musicie oszczedzac to dlaczego nie przeniesiescie sie do tesciow?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My nie mamy mozliwosci zeby isc do tesciow bo maja tylko jedna sypialnie. Gdybym mogla na rok, dwa lata miec taka mozliwosc na pewno zdolalabym odlozyc na wlasne mieszkanie. Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2013-11-15 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() piszesz jakos tak dziwnie ,ze naprawde ciezko Ciebie dzisiaj zrozumiec ![]() to chyba normalne ,ze wola dac synowi mieszkanie jak obcemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Konto usuniête
|
a co to sa te le bolette?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Wtajemniczenie
|
a dziewczynki z tym menu wigilijnym kto podsunie jakis pomysl
![]() co by tu dobrego zrobic?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wyrazilam tylko swoja opinie - tak jak to przystaje na forum - mozna sie z nia zgadzac lub nie. Nie wskazywalam nikogo ani nie chcialam zeby ktos od razu wytykal mnie i moja sytuacje. A to co jest normalne - to wzgledna sprawa - w innym kraju byloby pewnie nie calkiem normalne. Mam kolezanke ktorej tesciowa jest dyrektorka szpitala w Krakowie. Ma w posiadaniu chyba z dwie kamienice po kilka mieszkan i wynajmuje je. Moja kolezanka z kolei z mezem wzieli na raty swoje wlasne - i dla nich z kolei to jest normalne. Nikogo nie krytykuje ani nie oceniam - a wydaje mi sie ze cie dotknelam. No nic - zycze milego weekendu wszystkim! Marmotta: a wy bedziecie kupowac mieszkanie skoro juz jestesmy przy tym temacie czy na razie nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapycham siê tylko pandoro - jedna walizka do Pl bêdzie lecia³a tylko z pandoro, a ze dwa zjem sama :P hehe Je¶li chodzi o wigiliê - dla mnie sa³atka jarzynowa, barszczyk czerwony z uszkami i pierogi z kapust± i grzybami - nic wiêcej mo¿e nie istnieæ ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chodzi o sprawy mieszkaniowe, to na pewno ka¿dy jest wdziêczny za ten k±t, za to ze faktycznie ³atwiej jest ze wszystkimi op³atami itd, ale mo¿na te¿ czasami sobie odrobinkê ponarzekaæ, gdy familia daje siê we znaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.