|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Konto usunięte
|
U mnie na historii to na egzaminach z epok dawali jeszcze do wyboru 2-4 książki do przeczytania. Lista miała gdzieś ze 50-100 pozycji więc był dość ciekawy wybór.Z tych lektur miały być pytania i co , niektórzy nawet nie nie robili tego. Chociaż przyznam, że jak raz wybrałam biografię Piłsudskiego, która miała prawie 1000 stron, wolałam przeczytać Wikipedię bo jak się zorientowałam to było już za późno na zmianę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Konto usunięte
|
Ja się nie odzywam bo właśnie z historii literatury mam poprawkę. No ale jak gadałam z koleżanką najczęściej prowadzący tego przedmiotu mają lekkie skrzywienia
![]() Ale u mnie wszyscy raczej wszystko czytają chyba że fizycznie nie ma mozliwości, ale taka sytuacja (woda, ziemia, dwutlenek węgla, halucyjna, hemoglobina - taka sytuacja) miała miejsce raz Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-02-17 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Konto usunięte
|
Ja tam trochę rozumiem bo z ręką na sercu - kończąc filologię tak naprawdę język zna się słabo (przynajmniej na licencjacie) :| i w sumie tak naprawdę o kant d... rozbić tę literaturę skoro zajęcia z praktycznej nauki i gramatyki są sukcesywnie obcinane a niedługo gramatyka praktyczna ma być w ogóle zlikwidowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
sissy that walk
|
A jak jest na lingwistyce stosowanej? Bo szczerze mówiąc nie wiem zbyt dobrze czym się te kierunki dokładnie różnią od siebie, słyszałam tyle, że w porównaniu do lingwistyki na filologii niewiele praktycznego języka da się złapać (że to bardziej historia, kulturówka itd.).
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Konto usunięte
|
Nie wiem w sumie jak jest na lingwistyce, ale języka nie da się załapać głównie przez cięcia godzin... Profesorka nam płakała że za jej czasów to było nie do pomyślenia a teraz? Opisowa godzina wykładu godzina ćwiczeń, praktyczna gramatyka godzina, praktyczna nauka góra trzy godziny (w sensie trzy zajęcia czyli 4,5h zegarowe) w tygodniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
sissy that walk
|
Faktycznie niewiele... W sumie trudno się dziwić, że potem na zajęciach z języka w szkołach ponadgimnazjalnych świeżo upieczony magister najczęściej nie wie, o czym mówi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Konto usunięte
|
Nom Heledore :- )
U nas takie słuchy chodzą. "A co jeśli ktoś nie zaliczy?" "yyy to ma warunek ale w sumie nie wiem bo tego przedmiotu już dalej nie będzie i musimy się jakoś dogadać" (tak jest u nas :facepalm: ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
U nas ten sam problem, 4x 1.5h PNJotów, fakultet z gramy praktycznej i do wyboru seminarium, na którym robi się testy gramatyczne z całości. Chcieliśmy pisać podanie o zwiększenie liczby godzin PNJotów, ale ludzie zaczęli protestować, że boją się wylotu.
![]() Nie idą w stronę wywalenia, pierwszorocznym dodali więcej praktycznych do planu.
Edytowane przez mell002 Czas edycji: 2013-02-17 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Konto usunięte
|
No właśnie a u nasz często praktyczna jest totalnie z d... np 4,5 godziny pod rząd w poniedziałek w czwartek 1,5h
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Oh co jeszcze powiem żeby dodać smaczku - przedmioty związane z nauczaniem języków obcych, pedagogika i tak dalej to przedmioty bardziej niż śmieszne i traktowane po macoszemu. Filozofia, językoznawstwo i historia literatury górą, nie ważne że będziesz potem uczył w podstawówce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
sissy that walk
|
Oczywiście
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam odczucie, że dużo osób (łącznie z tymi, które poszly na filologię nie wiedząc co się na niej robi) mysli po prostu, że studia filologiczne to jak tak, jak język polski w liceum, tylko w trochę rozszerzonej formie i oczywiscie w języku obcym. I potem, jak opowiadam takim osobom o tym, że na języku biznesu uczymy się nie tylko nazw, ale również, na przykład, różnic w ustawodawstwie albo tego, jakie są rodzaje spółek osobowych i czym się różnią od polskich odpowiedników to jest wielkie zdziwienie, że czegoś takiego uczą na filologii. Według niektórych na filologii uczą języka. Taaa.... ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez linka_12 Czas edycji: 2013-02-17 o 13:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Konto usunięte
|
Haaaaaaaaaaaj faaaaaaaaaaaaaaajw
![]() Moje ulubione przedmioty-hity to właśnie: wf, historia filozofii (poza samą filozofią), technologia informacyjna ![]() ![]() teraz mam 5. dwa dni w tygodniu dojeżdżam tylko na 1,5 h W ŚRODKU DNIA pozdrawiam moją pracę po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4549 |
Konto usunięte
|
Wiedzę i akwizycję języka miałam z super babką
![]() ![]() No i oczywście nazwa. A że pan X tomików tych najważniejszych wydał 5, to fajnie. A że panów X jest jakieś 2340230480923040230409823 80942 w danym okresie literackim, to też fajnie ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- A w ogóle rozwala mnie tekst - doczytacie w domu. Bo w sumie czasami moje zajęcia były żałosne. Raz miałam babkę która każdemu dała referat do zrobienia ględziłeś 45 minut o tym, potem ktoś inny, ona mówiła "fajnie fajnie doczytamy w domu bo śpieszę się na tramwaj" ![]() ekstra. |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#4551 |
Konto usunięte
|
Ja przepraszam że tak ględzę w kółko o studiach ale dzisiaj mam nerwa do potęgi.
Literatura. Wiersze. Przynosisz je na zajęcia. I wymagają od ciebie interpretacji na poziomie akademickim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A i tak wśród tych 29 osób znalazłoby się co najmniej 10 osób, które właściwie same nie wiedzą, co tu robią. Cytat:
![]() A i tak najbardziej "lubiłam" w zeszłym semestrze dzień, kiedy miałam zajęcia od 8 do 18;30... co zmieściłoby się spokojnie w godz. 8-15 z 15 minutowymi przerwami, no ale po co, lepiej dowalić nam okienka po 1,5 h ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Konto usunięte
|
Filolożki - załóżmy sobie hejterski wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Konto usunięte
|
Noo, to jest norma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mozna zadawac takie głupie pytania,?! jak można się pytac o takie banały przecież to powinniście wiedzieć! , co z was za idioci? jesteście na studiach to macie studiować a nie że ja wam odpowiem na wszystkie pytania! I wejściówki na zajęcia które obejmują ten sam materiał co zaliczenie. W tej książce ( literatura zalecana na egzamin) sa błedy ale wy jesteście studentami i powinniście je wyłapać zamiast bez sensu uczyć się bzdur!! A później głupie gadanie jak to studenci zagraniczni sa syuper bo nie boja sie zadawać pytan i są bardzo otwarci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() -witam, oto spis lektur na nasz przedmiot (powieści) 423948293423 -oto spis poezji 349024980328942 -oto spis podręczników które musicie przeczytać: 5 ale uwaga zawierają błędy i (jak wyżej) macie je wyłapać a nie kuć bez sensu -oto spis literatury dodatkowej która pomoże wam zrozumieć epokę: 4382840239423842 biedne te podręczniki, jak widać nie tylko u mnie każdy zawiera błąd ![]() błąd na błędzie bzdura na bzdurze, to jest źle - jak jest dobrze? wiem, ale nie powiem http://img.youtube.com/vi/vs_WRcQKmOE/0.jpg Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-02-17 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4559 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4560 |
Konto usunięte
|
zapraszam wszelkie studentki i absolwentki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post39286156
do grupowego wylewania frustracji i innych ![]() ps. ale kretyński błąd w tytule popełniłam, nie martwcie się. Aktualnie robię notatki i wyglądają tak "Obkicze jego poezji charakteryzowao pokazywanie stanów psycjicznych w danej chwili. Nie liczyła się przwszłość" to ze złości ![]() Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-02-17 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.