Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 11:44   #4531
malinka1984
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Gegee szukamy czegoś w dobrej cenie na gruponie i gruperze ale na razie ceny są dość wysokie, może uda Nam się coś we wrześniu upolować bo ja wolę morze po sezonie ;D
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:52   #4532
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Powiem Ci że zawiodła mnie dziś Twoja temperatura szczególnie ze tak późno ja wpisałaś
Świetny pomył z tym morzem no i super czas wybraliście gdzie jedziecie?
My wyjeżdżamy 7.09 na 2 tygodnie. Właśnie cieszyłam się bo owulacja miała być pod koniec wakacji ale jak teraz znów mi się wszystko poprzestawiało to lipa no nic dziś zaliczyłam skok więc łudzę się ze może już bez @ pojadę.
Powiem Ci że lubię kiedy maż budzi mnie w ten sposób ale gdyby mnie obudził o 4.30 to bym go zdzieliła poduszką i poszła spać
Mnie też zawiodła nie nastawiałam się na nic, ale skłamałabym, gdybym powiedziała, że chociaż trochę się nie łudziłam

A późno wpisałam, bo się coś dzisiaj z łóżka zwlec nie mogłam niby byłam obudzona, a nie chciało mi się wychodzić... Teraz też powinnam już siedzieć i pracować pełną parą, a nie mogę się coś zabrać

To już nie długo jedziecie Fajnie, a @ się nie przejmuj... może nie przylezie w ogóle A jeśli, to może tak, że uda Wam się trafić potem na wakacyjne szaleństwo

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
hej hej witam się i ja

dziś bylam na kolejnym monitornigu pęcherzyk 17,5mm rosnie caly czas ale ciekawostka jest to ze to mój perwszy cykl z monitoringiem i okazuje się ze owu będzie inaczej niż do tej pory myslalam i jak mi mówili Ci "znawcy lekarze" zawsze mówili ze 13 14 dc mam owu od 16dnia cyklu kazali brac duphaston nie sprawdzając czy jest po owu i tym samym nawet jeśli była to mi zahamowali duphastonem i nie dichodzilo do pekniecia w czwartek ide ponownie zobaczyć czy pekl

a weekend u nas mocno intensywny w dzialanich był no i trzeba dalej dzialac

a i ja tez z tych krasnoludkow jestem 1,58 hehe

malinka mam nadzieje ze Ci się uda jednak bez zabiegow m i tez lekarz namonitoringu wspomial zebysmy poszlik do kliniki nie plodnosci ale stanowczo odmowilam bo to dobiero 2c z unormowanymi hormonami wiec dam sobie jeszcze trochę czasu tym bardziej ze wymiennil tylko jedna i konkretnego lekarza wiec pewnie ma profity z polecenia
Działajcie, działajcie I kciuki za pęknięcie pęcherzyka

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny,
ja dziś mam spadek formy i ciągle w łóżku:/
mam nadzieję, że szybko przejdzie bo głodna się robię a nie ma kto mi pomóc
trzymaj się dzielnie

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Gegee szukamy czegoś w dobrej cenie na gruponie i gruperze ale na razie ceny są dość wysokie, może uda Nam się coś we wrześniu upolować bo ja wolę morze po sezonie ;D
We wrześniu na pewno jest taniej. My jadąc na przełomie sierpnia i września już trafiliśmy na niższe stawki za nocleg.

Pradip pytałaś się, gdzie jedziemy - do Jastarni. Dojazd w miarę ok, dw sprawdzony już, więc nie wybieraliśmy już niczego nowego
Stary 2013-08-19, 13:01   #4533
nika2228
Przyczajenie

Staramy się od 4 miesięcy o dzidziusia i nic
Miesiączka nieregularna od 28 do 33 dni. Testy owulacyjne pokazały dwie grube krechy 15 dc i pomimo przytulanek w ten dzień nic nie wyszło.

Podpowiedzcie coś na temat monitoringu cyklu (gdzie, za ile, czy na nfz)?
nika2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:32   #4534
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Wpaula - a ty masz chlamydię? bo jeśli nie masz to nie sądzę, żeby twój tż miał, więc może nie ma sensu go męczyć tym badaniem
ja sie nie badalam na chlamydie bo lekarz zaden mi nie kazal , ale ciagle mam infekcje non stopbakteryjne

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

dziewczyny mam wyniki ale nie ejstem z nich szczegolnie zadowlona nie znam sie ale na moje oko sa slabe moze ktoras z was cos sie wypowiew , w nawiasie normy

ilosc nasienia 2 (>1,5ml)
barwa zoltomleczna
ph 9 (>7,2)
uplynnienie 50 ( <60min)
liczba plemnikow 50 ( > 15mln/ml)
calkowita ilosc plemnikow w ejakujacie 100 ( >39mln)
plemniki o prawidlowej morfologii wg kryteriow who 28% ( >4%) - to mnie martwi bo na innych stronkach juz pisza ze to malo jest prawidlowych ;/

ruchliwosc plemnikow ogolna 42% (>40%) 00- sa tez malo ruchliwe ;/

ruch postepowy szybki i wolny kat a i b 30% ( >32) tutaj poza norma ;/ nie sa ruchliwie ;/

agregacja plemnikow brak

leukocyty 1-0-1 wpw
erytrocyty poj w preparacie
nablonki 1-0 wpw

Prosze niech sie wypowiedza doswiadczone
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:35   #4535
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość

za wizytę. Może od razu zinterpretuje Ci wyniki, bo ja to kompletnie się na tym nie znam
No właśnie na interpretację czekam do czwartku. Wraca wtedy mój gin z urlopu
Dziś byłam tylko po receptę u innego.

Cytat:
hej hej witam się i ja

dziś bylam na kolejnym monitornigu pęcherzyk 17,5mm rosnie caly czas ale ciekawostka jest to ze to mój perwszy cykl z monitoringiem i okazuje się ze owu będzie inaczej niż do tej pory myslalam i jak mi mówili Ci "znawcy lekarze" zawsze mówili ze 13 14 dc mam owu od 16dnia cyklu kazali brac duphaston nie sprawdzając czy jest po owu i tym samym nawet jeśli była to mi zahamowali duphastonem i nie dichodzilo do pekniecia w czwartek ide ponownie zobaczyć czy pekl

O matko co za lekarze
Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze

Cytat:
Z wynikami to nie pomogę bo równie dobrze możesz do mnie w innym języku pisać a za niedopilnowanie antybiotyku to powinnaś lanie dostać
To ten buc przepisał mi za małą ilość tabletek. Ja zorientowałam się dopiero jak je wykupiłam, wcześniej nie mogłam się do niego dostać.

Na szczęście poprosiłam gina o zmniejszenie dawki luteiny z 3 na 2 dziennie i się zgodził
Fatalnie się po niej czuję
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:38   #4536
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej witam się i ja

a weekend u nas mocno intensywny w dzialanich był no i trzeba dalej dzialac

a i ja tez z tych krasnoludkow jestem 1,58 hehe
o no to super że tyle Ci ten monitoring dał a który masz dziś dc? pokrywa Ci się to z innymi objawami owulacyjnymi?
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny,
ja dziś mam spadek formy i ciągle w łóżku:/
mam nadzieję, że szybko przejdzie bo głodna się robię a nie ma kto mi pomóc
Przesyłam Ci duuuzo energii ale taki dzień leniucha też jest czasem potrzebny
Cytat:
Mnie też zawiodła nie nastawiałam się na nic, ale skłamałabym, gdybym powiedziała, że chociaż trochę się nie łudziłam
To już nie długo jedziecie Fajnie, a @ się nie przejmuj... może nie przylezie w ogóle A jeśli, to może tak, że uda Wam się trafić potem na wakacyjne szaleństwo
Pradip pytałaś się, gdzie jedziemy - do Jastarni. Dojazd w miarę ok, dw sprawdzony już, więc nie wybieraliśmy już niczego nowego
Tak jest co cykl niby się nie nakręcamy ale jakoś tak smutno...
Jeszcze 3 tygodnie ale ten to zleci bo w sobotę wesele
Właśnie przez to że ten cykl się wydłuży owulke będę miała już po wakacjach a też troszkę na to liczyłam
Fajne miejsce wybraliście
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:55   #4537
malinka1984
Zakorzenienie

wpaula te wyniki są dobre, powiedziałabym że nawet całkiem dobre bo tak jak piszesz:
liczba plemnikow 50mln ( > 15mln/ml)
calkowita ilosc plemnikow w ejakujacie 100mln ( >39mln)
plemniki o prawidlowej morfologii wg kryteriow who 28%
Przy 50mln plemników 28% to bardzo dobry wynik więc myślę że nie masz co się czepiać męża tylko działajcie
Tp 31.03.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 14:08   #4538
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
o no to super że tyle Ci ten monitoring dał a który masz dziś dc? pokrywa Ci się to z innymi objawami owulacyjnymi?

Przesyłam Ci duuuzo energii ale taki dzień leniucha też jest czasem potrzebny

Właśnie przez to że ten cykl się wydłuży owulke będę miała już po wakacjach a też troszkę na to liczyłam
no wlasnie objawy nie bardzo pokrywają się z owu tak ze 3 dni temu zaczal jajnik dawac znac wczoraj miałam sluz plodny dziś już mniej a mam 15dc zawsze myslalam ze owu tak 13 14dc cyklu naprawdę ten monitoring daje mi sporo bo dużo się o sobie dowiaduje )

chodze do lux medu wiec nie musze placic bo mam w pakiecie z pracy wiec tez super ) ale trafiłam teaz na dziwnego lekarza stwierdził ze jak się staramy ponad rok to konieczna wizyta w poradni leczenia bezplodnosci wymienil jedna i jednego lekarza wiec jak już pisałam ewni ma profity tlumacze mu ze dopiero 2c mam wszystkie hormony ok i ze chce pelen monitoring a on na to ze on nie widzi konieczności ale dal mi skierowanie na kolejny bo się uparlam a dziś jak bylam i już się ubrałam to bezczelnie mowi ze daje mi kolejne bo widocznie to lubie masakra jakas myslam ze dostane zawalu do tego okazało się ze u niego nie ma miejsc i powiedział ze mnie nie przyjmnie w czwartek bo mu nie placa za dodatkowe branie pacjetek ale zarejestrowałam się do innej Pani doktor na monitoring jakas masakra jak go sluchalam
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:11   #4539
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
wpaula te wyniki są dobre, powiedziałabym że nawet całkiem dobre bo tak jak piszesz:
liczba plemnikow 50mln ( > 15mln/ml)
calkowita ilosc plemnikow w ejakujacie 100mln ( >39mln)
plemniki o prawidlowej morfologii wg kryteriow who 28%
Przy 50mln plemników 28% to bardzo dobry wynik więc myślę że nie masz co się czepiać męża tylko działajcie

hej ale martwi mnie ich ruchliwosc ze sa bardzo powowlne a to jest etz wazne , wyczytalam ze przyczyna moga byc gorace kapiele( to on uwielbia robi to codziennie i siedzi w tej wannie ebz konca) , ciasna bielizna ( oczywiscie tez nosi slipy ciasne) papierosy ( akurat nie pali , sporadycznie 1 szt ) i alkohol ( to czasem wypije piwko albo winko)
lub infekcja ( te poj tez krwinki o czyms moga swiadczyc) skoro ja mam ciagle infekcje to czemu on mialaby nie miec , posiew go nie ominie niestety , wole to sprawdzic i meic spokojna glowe niz mialaby chodzic kolejne iles meisiecy z infekcja.

Teraz ja ide na monitoring 27 go oby dobrze poszlo gdzies na jakims forum przeczytalam ze dobzre ejst sie przytualc pzred monitoringiem bo pani popchnie paleczka plemniki hehe i ze niektore tak zaszly po monitoringu z popchnieciem , pewnie to glupota ale moze skorzystam bo w koncu wtedy ebdzie plodny okres
Stary 2013-08-19, 14:24   #4540
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
plemniki o prawidlowej morfologii wg kryteriow who 28% ( >4%) - to mnie martwi bo na innych stronkach juz pisza ze to malo jest prawidlowych ;/
Mój TZ miał bardzo dużo plemników ale tych o prawidłowej budowie chyba zaledwie 4,5% a jakoś mu się udało.
Do tego wyszła średnia aglutynacja plemników czyli zdolność do ich złączania się, co generalnie utrudnia zapłodnienie podobno.

wpaula - wydaje mi się że Ty trochę przesadzasz i panikujesz na wyrost, szukając dziury w całym... A jak się skupisz tylko na poszukiwaniu powodu dla którego się nie udało to z pewnością jakiś sobie znajdziesz. Zobacz ile inne dziewczyny się starają/starały...
Stary 2013-08-19, 14:49   #4541
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mój TZ miał bardzo dużo plemników ale tych o prawidłowej budowie chyba zaledwie 4,5% a jakoś mu się udało.
Do tego wyszła średnia aglutynacja plemników czyli zdolność do ich złączania się, co generalnie utrudnia zapłodnienie podobno.

wpaula - wydaje mi się że Ty trochę przesadzasz i panikujesz na wyrost, szukając dziury w całym... A jak się skupisz tylko na poszukiwaniu powodu dla którego się nie udało to z pewnością jakiś sobie znajdziesz. Zobacz ile inne dziewczyny się starają/starały...
wiem ze dziewczyny sie dlugo staraja juz i wspolczuje bardzo bo nie jest to fajne starac sie dlugo i napaarwde wchodzac tu na forum to trzymam mocno kciuk marzy mi sie ze wchodze a tu ktos pisze ze 2 kreski to tez nie znaczy ze ja tez musze sie dlugo starac , staram sie zrobic co moge zeby nam ulatwic , i cieesze sie ze zrobiismy wyniki bo przynajmniej wiem co mzoemy poprawic zeby nam lepiej poszlo

nie spieszylabym sie tak gdybym miala inna umowe , a zalezy mi na zasilku rocznym ;/ a czy nastepna umowe dostane nie wiem , dlatego nie moge czekac np 2 lata nie robiac badan bo wtedy juz pewnie nie bedziemy mogli miec dziecka zanim znajde nowa prace , takie sa wlasnie warunki w Polsce, mimo ze sie chce dziecko czasem trudno i trzeba sie nakombinowac zeby je miec ;/

w tym cyklu zamierzam wlasnie nie skupiac sie na robieniu dziecka tylko na czerpaniu przyjemnosci z tego , choc przyjemnie to ejst zawsze

ja tak jak wyzej nie znam sie na tym badaniu wiec chcialam zasiegnac inf czy jest dobrze czy ne ,dla mnie ruchliwosc ponizej normy od razu oznaczala ze za dobrze nie jest ale skoro mowicie ze tak ma byc i ze jest dobrze to troche mi ulzylo zapytam jeszcze swojej Pani ginekolog co sadzi

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-08-19 o 15:36

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 15:34   #4542
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nika2228 Pokaż wiadomość
Staramy się od 4 miesięcy o dzidziusia i nic
Miesiączka nieregularna od 28 do 33 dni. Testy owulacyjne pokazały dwie grube krechy 15 dc i pomimo przytulanek w ten dzień nic nie wyszło.

Podpowiedzcie coś na temat monitoringu cyklu (gdzie, za ile, czy na nfz)?
No niestety tak to już jest, że rzadko której parze wychodzi szybko i bezboleśnie.... Miesiączką się nie stresuj, bo taka nieregularność to raczej żadna nieregularność. Takie wahania są w miarę ok. Obserwujesz się jakoś? Mierzysz temp?

Co do monitoringu, to ja chodzę prywatnie do Medicover. Niestety to trochę droga sprawa. Zazwyczaj co miesiąc wychodzą co najmniej 2 wizyty, czasami i 3. Za każde usg ok. 100 zł. Najlepiej jak się ma abonament, wtedy nie trzeba płacić za każdą wizytę. Na nfz to chyba raczej nie dają, ale może inne dziewczyny mają jakieś doświadczenie w tym temacie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

To ten buc przepisał mi za małą ilość tabletek. Ja zorientowałam się dopiero jak je wykupiłam, wcześniej nie mogłam się do niego dostać.

Na szczęście poprosiłam gina o zmniejszenie dawki luteiny z 3 na 2 dziennie i się zgodził
Dobrze, że już Twój gin wraca z urlopu i będziesz w lepszych rękach

Cytat:

No to oficjalnie już mogę powitać się z 1 dniem kolejnego 9 cyklu i tak jak mówisz, niby się nie nakręcam, ale cholera wkurza mnie to, że tak długo nie wychodzi

Pamiętaj, że na urlopie to nigdy nic nie wiadomo. Podróż, zmiana klimatu itd. może jeszcze wszystko zamieszać i nawet nie będziesz wiedziała kiedy owu się trafi. Tak więc odpoczywajcie tam, relaksujcie się i przytulajcie na całego, a kto wie... może już we czwórkę wrócicie Bo z tego co pamiętam to Mamę zabieracie, więc Was trójeczka jedzie, co?

Fajnie, że na wesele idziecie. Mi się ostatnio marzy pójść na jakieś wielkie weselicho i się porządnie wybawić, ale albo wszyscy już się pochajtali albo nikt nie chce

Cytat:
no wlasnie objawy nie bardzo pokrywają się z owu tak ze 3 dni temu zaczal jajnik dawac znac wczoraj miałam sluz plodny dziś już mniej a mam 15dc zawsze myslalam ze owu tak 13 14dc cyklu naprawdę ten monitoring daje mi sporo bo dużo się o sobie dowiaduje )

chodze do lux medu wiec nie musze placic bo mam w pakiecie z pracy wiec tez super ) ale trafiłam teaz na dziwnego lekarza stwierdził ze jak się staramy ponad rok to konieczna wizyta w poradni leczenia bezplodnosci wymienil jedna i jednego lekarza wiec jak już pisałam ewni ma profity tlumacze mu ze dopiero 2c mam wszystkie hormony ok i ze chce pelen monitoring a on na to ze on nie widzi konieczności ale dal mi skierowanie na kolejny bo się uparlam a dziś jak bylam i już się ubrałam to bezczelnie mowi ze daje mi kolejne bo widocznie to lubie masakra jakas myslam ze dostane zawalu do tego okazało się ze u niego nie ma miejsc i powiedział ze mnie nie przyjmnie w czwartek bo mu nie placa za dodatkowe branie pacjetek ale zarejestrowałam się do innej Pani doktor na monitoring jakas masakra jak go sluchalam
Masakra taki lekarz. Wkur.... mnie właśnie tacy, co jakieś własne głupie komentarze mają do dodania... przecież człowiek idzie do specjalisty po pomoc medyczną, a nie jakieś głupie pogaduchy Dobrze, że idziesz do kogoś innego, przynajmniej nerwów nie będziesz sobie psuć

Cytat:
wiem ze dziewczyny sie dlugo staraja juz i wspolczuje bardzo bo nie jest to fajne starac sie dlugo i napaarwde wchodzac tu na forum to trzymam mocno kciuk marzy mi sie ze wchodze a tu ktos pisze ze 2 kreski to tez nie znaczy ze ja tez musze sie dlugo starac , staram sie zrobic co moge zeby nam ulatwic , i cieesze sie ze zrobiismy wyniki bo przynajmniej wiem co mzoemy poprawic zeby nam lepiej poszlo

nie spieszylabym sie tak gdybym miala inna umowe , a zalezy mi na zasilku rocznym ;/ a czy nastepna umowe dostane nie wiem , dlatego nie moge czekac np 2 lata nie robiac badan bo wtedy juz pewnie nie bedziemy mogli miec dziecka zanim znajde nowa prace , takie sa wlasnie warunki w Polsce, mimo ze sie chce dziecko czasem trudno i trzeba sie nakombinowac zeby je miec ;/

w tym cyklu zamierzam wlasnie nie skupiac sie na robieniu dziecka tylko na czerpaniu przyjemnosci z tego , choc przyjemnie to ejst zawsze
Kochana, po prostu się nie spinaj. Wiem, że to trudne i każda z nas ma/miała mnóstwo planów związanych z ciążą. No ale to nie apteka... rzadko kiedy wychodzi tak jak chcemy. Zgadzam się z Malinką, że wyniki są ok, więc nie ma co więcej o tym rozmyślać. A radę Ag9 weź sobie do serca jako przyjazne słowo na lekkie 'ostygnięcie'

Dlaczego ma być u Was coś źle? Zbyt wnikliwe wyszukiwanie wszelkich możliwych problemów nie jest dobre. Jak to zawsze mówi moja Mama: nie wolno źle myśleć, bo się te złe rzeczy wywoła. Pozytywne myślenie potrafi zdziałać cuda, więc tego się trzeba trzymać. I niekoniecznie jest tak, że jak się szybciej zbadasz to szybciej zajdziesz. Czasami wszystko wychodzi ok, tak jak u mnie, a często przez psychikę nie wychodzi. I takie badanie wszystkiego za wszelką cenę, w szybkim czasie, może prowadzić do odwrotnego skutku.

Tak więc kochana, głowa do góry i uwierz w Was

Ag9 - jak tam u Ciebie? jak się czujesz?
Stary 2013-08-19, 16:27   #4543
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, po prostu się nie spinaj. Wiem, że to trudne i każda z nas ma/miała mnóstwo planów związanych z ciążą. No ale to nie apteka... rzadko kiedy wychodzi tak jak chcemy. Zgadzam się z Malinką, że wyniki są ok, więc nie ma co więcej o tym rozmyślać. A radę Ag9 weź sobie do serca jako przyjazne słowo na lekkie 'ostygnięcie'

Dlaczego ma być u Was coś źle? Zbyt wnikliwe wyszukiwanie wszelkich możliwych problemów nie jest dobre. Jak to zawsze mówi moja Mama: nie wolno źle myśleć, bo się te złe rzeczy wywoła. Pozytywne myślenie potrafi zdziałać cuda, więc tego się trzeba trzymać. I niekoniecznie jest tak, że jak się szybciej zbadasz to szybciej zajdziesz. Czasami wszystko wychodzi ok, tak jak u mnie, a często przez psychikę nie wychodzi. I takie badanie wszystkiego za wszelką cenę, w szybkim czasie, może prowadzić do odwrotnego skutku.

Tak więc kochana, głowa do góry i uwierz w Was

ciesze sie ze mezus ma dobre wynki i nie skresla to nas mimo wszystko nie podoba mi sie mala ruchliwosc plemniczkow i kupie mu jakis suplement diety na pewno mu to nie zaszkodzi , przy mom tylozgeciu plemniiczki musza byc baaardzo szybkie )) zdrowy tryb jaki pronuja w przypadku ruchliwosci ponziej normy tez tylko mu pomoze ja jestem pelna optymizmu i nadzei ze w koncu sie uda po okresie mam juz dobry humor i czekam na staranka bo to lube najbardziej z calego cyklu na pewno jakbym byla w cazy to brakowaloby mi tej adrenaliny :PP
Stary 2013-08-19, 19:05   #4544
malinka1984
Zakorzenienie

wpaula az z ciekawosci wrocilam do wynikow mojego M i oto jak sie prezentowaly;
Liczba pl.w 1 mililitrze ehakulatu 60,3 mln
Calkowita liczba pl. w ejakulacje 42,2 mln
Plemniki o ruchu progresywnym A i B -48%
progresywnym szybkim 44%
liczba plemnikow progr. 28,8 mln
Progresywnych szybkich 26,3
Plemniki o prawidlowej budowie 16%
I wg M.Radwana te wyniki sa WZORCOWE wiec Twoj M ma podobne wiec nie mecz chlopa o zle wyniki bo jest jak mlody ogier
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2013-08-19 o 19:33
Stary 2013-08-19, 19:22   #4545
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
progresywnym szybkim 44%
I wg M.Radwana te wyniki sa WZORCOWE wiec Twoj M ma podobne wiec nie mecz chlopa o zle wyniki bo jest jak mlody ogier.

bez przesady ja go nie mecze , nie ma nic gorszego niz dokuczac facetowi w tej kwestii bo sie zrazi , moj sam wzial wyniki i zaczal analizowac i zobaczyl ze ma wolne plemniki , nie jest to trudne do stwierdzenia bo byly podane przedzialy i zapytal mnie jak ma to poprawic zeby byly szybsze i poczytalismy co mozna zrobic ze brac witaminki , luzna bielizne nie rzegrzewac itd bo moj to robil wiec chyba taka rozmowa nie jest niczym zlym , tym bardziej ze on sam to zauwazyl i nie jest to moim wymyslem tylko potwierdzone w laboratorium , a co do reszty to sie ciesze ze duzo plemniczkow itd super sprawa ale ruchliwosc tez ma znaczenie bo moze ich byc milion milionow ale jak nie beda wystarczajaco ruchliwie to do celu nie dotra, na szczescie u nas tylko troszke ponziej normy i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

27go ide na monitoring zobaczymy co powie moja lekarska i tego bede sie trzymac w koncu to lekarz

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-08-19 o 19:25
Stary 2013-08-19, 19:32   #4546
malinka1984
Zakorzenienie

wpaula moje "nie mecz"bylo z usmiechem, nie chcialam zebys to zle odebrala, jesli maz sam chcial brac suplementy to super i napewno wszystko bedzie dobrze-musi.
Tp 31.03.2015
Stary 2013-08-19, 19:47   #4547
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
wpaula moje "nie mecz"bylo z usmiechem, nie chcialam zebys to zle odebrala, jesli maz sam chcial brac suplementy to super i napewno wszystko bedzie dobrze-musi.
nie no spoko ja jestem wobec niego ostrozna w slowach i w ogole :p faceci sa wrazliwi na punkcie swojej meskosci;p a witaminy chetnie bedzie lykal nie ma z tym problemu;p w ogole wbil sobie faze ze ten wiesiolek co ja biore to na potencje jest i nie moze zrozumiec ze na sluz :P i mi wmawia ze jak biore ten wiesiolek to jestem zbyt napalaona;p i dzis lykam a on sie pyta co ty tam bierzesz a ja mowie wiesiolek :p a on o nieeeeeeeeee to ja do domu nie wracam znowu mnie zameczysz:P i sie pyta czy jego witaminy tez tak beda dzialac jak ten wiesiolek bo jak tak to on ich nie bierze;p
Stary 2013-08-19, 20:53   #4548
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny mam wyniki ale nie ejstem z nich szczegolnie zadowlona nie znam sie ale na moje oko sa slabe moze ktoras z was cos sie wypowiew , w nawiasie normy

ilosc nasienia 2 (>1,5ml)
barwa zoltomleczna
ph 9 (>7,2)
uplynnienie 50 ( <60min)
liczba plemnikow 50 ( > 15mln/ml)
calkowita ilosc plemnikow w ejakujacie 100 ( >39mln)

ruchliwosc plemnikow ogolna 42% (>40%) 00- sa tez malo ruchliwe ;/

ruch postepowy szybki i wolny kat a i b 30% ( >32) tutaj poza norma ;/ nie sa ruchliwie ;/

agregacja plemnikow brak

leukocyty 1-0-1 wpw
erytrocyty poj w preparacie
nablonki 1-0 wpw

Prosze niech sie wypowiedza doswiadczone
Ja tak jak dziewczyny uważam że wyniki są dobre. Twój Tż ma siedzącą prace czy się rusza? Pilnuj go z tymi gorącymi kąpielami i ciasnymi slipkami bo to faktycznie wpływa na wyniki. Rozumiem Twoją niecierpliwość. Ja też pół roku temu kupując bilety na samolot panikowałam że jak ja w ciąży polecę a kiedy przyszedł czas wyjazdu nie mam się o co martwić. Życzę Ci (i wszystkim nam) żeby jak najszybciej się udało i duuużo przyjemności ze staranek
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

No to trzymam kciuki za czwartkowa wizytę
Dobrze że dostałaś receptę.
Nie wiem już co myśleć o tej luteinie. W sobotę jeden lekarz powiedział mi ze dopochwowa jest silniejsza od podjęzykowej, dziś mój gin (i dobry kolega tamtego) stwierdził że to nie prawda spróbuję brać ta pod język i mam nadzieję ze nie będę po niej ani ani jakoś masakrycznie się czuć...
Cytat:

co za lekarz ja mam też pakiet i chodziłam do różnych lekarzy aż znalazłam takiego co mi odpowiada i zapisuje się najczęściej do niego więc i tobie tak radzę a na pewno omijać tego z durnymi komentarzami.
To kiedy przewidujesz owulacje? mierzysz temperaturę?
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Plemnik o nieprawidłowej budowie to np taki co ma dłuższy ogonek czy niekształtną główkę ale wcale to nie znaczy ze nie jest w stanie zapłodnić komórkę a pamiętasz jak u Tża było z ruchliwością?
Cytat:
No to oficjalnie już mogę powitać się z 1 dniem kolejnego 9 cyklu i tak jak mówisz, niby się nie nakręcam, ale cholera wkurza mnie to, że tak długo nie wychodzi

Pamiętaj, że na urlopie to nigdy nic nie wiadomo. Podróż, zmiana klimatu itd. może jeszcze wszystko zamieszać i nawet nie będziesz wiedziała kiedy owu się trafi. Tak więc odpoczywajcie tam, relaksujcie się i przytulajcie na całego, a kto wie... może już we czwórkę wrócicie Bo z tego co pamiętam to Mamę zabieracie, więc Was trójeczka jedzie, co?

Fajnie, że na wesele idziecie. Mi się ostatnio marzy pójść na jakieś wielkie weselicho i się porządnie wybawić, ale albo wszyscy już się pochajtali albo nikt nie chce
Szkoda ale mówisz że następny cykl jest nasz
Tak jedziemy z moja mamą i zamierzamy robić właśnie to co napisałaś
Ciesze się na to wesele chociaż wiem ze fizycznie będę się dziwnie czułą ale jakoś przeżyje i już nie mogę się doczekać zabawy ze znajomymi. Nasze wesele było czymś niesamowitym i super się bawiłam ale strasznie mnie denerwowało ze musiałam siedzieć na środku a nie ze wszystkimi
Cytat:
ciesze się ze mężuś ma dobre wynki i nie skresla to nas mimo wszystko nie podoba mi sie mala ruchliwosc plemniczkow i kupie mu jakis suplement diety na pewno mu to nie zaszkodzi , przy mom tylozgeciu plemniiczki musza byc baaardzo szybkie )) zdrowy tryb jaki pronuja w przypadku ruchliwosci ponziej normy tez tylko mu pomoze ja jestem pelna optymizmu i nadzei ze w koncu sie uda po okresie mam juz dobry humor i czekam na staranka bo to lube najbardziej z calego cyklu na pewno jakbym byla w cazy to brakowaloby mi tej adrenaliny :PP
o ta Twoja wypowiedz bardzo mi sie podoba bo jest pełna optymizmu
Cytat:
progresywnym szybkim 44%
I wg M.Radwana te wyniki sa WZORCOWE wiec Twoj M ma podobne wiec nie mecz chlopa o zle wyniki bo jest jak mlody ogier
to są super wyniki
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:09   #4549
sylwusia0411
Raczkowanie

Witam i ja
Ja juz po @ na szczescie nie mialam na weselu i wybawislismy sie cudnie az nozki bolaly wczoraj ale po powrocie nad ranem siły na przytulanki znalezlismy . Jutro ostatni dsien brania clo i w czwartek monitoring ciekawe co mi powie gin.
dół minimalnie jeszcze jest a dzis kolezanka oznajmila ze w ciazy jest i sie podłamałam. 8 cs moze bedzie szczesliwy ale znajac moje "szczescie" to pewniec nic nie wyjdzie....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 21:10   #4550
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak jak dziewczyny uważam że wyniki są dobre. Twój Tż ma siedzącą prace czy się rusza? Pilnuj go z tymi gorącymi kąpielami i ciasnymi slipkami bo to faktycznie wpływa na wyniki. Rozumiem Twoją niecierpliwość. Ja też pół roku temu kupując bilety na samolot panikowałam że jak ja w ciąży polecę a kiedy przyszedł czas wyjazdu nie mam się o co martwić. Życzę Ci (i wszystkim nam) żeby jak najszybciej się udało i duuużo przyjemności ze staranek
wlasnie sienie rusza najpierw od rana 8h w biurze ;/ nawet dobrze nie zje a potem na 4 - 5 h do 22 dorabaia jako instruktor jazdy wiec siedzi w bezruchu ;/ do tego nie moze sie przekonac do bokserek ;/ nie ma sportu bo nie ma juz sily po calym dniu na sport ;p czasem to nawet ciezko o sile na staranka ten miesiac znowu taki bedzie, najwieksze nadzieje wiaze z wrzesniiem na urlopie bedziemy odprezeni , bo co to za staranka jak on wstaje o 6 a wraca po 22 ;/ no ale nie ma co narzekac przynajmniej jest jakas praca i to ze w ogole mozemy sie starac
Stary 2013-08-20, 05:37   #4551
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:

Nie wiem już co myśleć o tej luteinie. W sobotę jeden lekarz powiedział mi ze dopochwowa jest silniejsza od podjęzykowej, dziś mój gin (i dobry kolega tamtego) stwierdził że to nie prawda spróbuję brać ta pod język i mam nadzieję ze nie będę po niej ani ani jakoś masakrycznie się czuć...

co za lekarz ja mam też pakiet i chodziłam do różnych lekarzy aż znalazłam takiego co mi odpowiada i zapisuje się najczęściej do niego więc i tobie tak radzę a na pewno omijać tego z durnymi komentarzami.
To kiedy przewidujesz owulacje? mierzysz temperaturę?

Plemnik o nieprawidłowej budowie to np taki co ma dłuższy ogonek czy niekształtną główkę ale wcale to nie znaczy ze nie jest w stanie zapłodnić komórkę a pamiętasz jak u Tża było z ruchliwością?

Szkoda ale mówisz że następny cykl jest nasz
Tak jedziemy z moja mamą i zamierzamy robić właśnie to co napisałaś
Ciesze się na to wesele chociaż wiem ze fizycznie będę się dziwnie czułą ale jakoś przeżyje i już nie mogę się doczekać zabawy ze znajomymi. Nasze wesele było czymś niesamowitym i super się bawiłam ale strasznie mnie denerwowało ze musiałam siedzieć na środku a nie ze wszystkimi aL

o ta Twoja wypowiedz bardzo mi sie podoba bo jest pełna optymizmu

to są super wyniki
tempke przestalałam mierzyc bo wstaje o roznych porach wiec trudno się odnieść ciężko znaleźć jednego lekarza w lux medzie do monitoringu bo rejestrują tam gdzie maja wolne miejsce ale do tego typa już nie pojde bo wg mnie to było bezczelne powiedzieć ze chyba lubie przychodzić na sprawdzanie no po prostu masakra jest to młody człowiek a wogole nie okrzesany
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 06:18   #4552
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Ja w ogóle jestem nie ogarnięta. Od kilku dni biorę luteinę (zamieniona z dupka) i ją połykałam a wczoraj wieczorem patrze, a na pudełku jak byk "tabletka podjęzykowa"
Może dlatego tak źle się czułam po tym
Na pudełku/ ulotce jest stężenie progesteronu trzeba by porównać czy jest różnica w "mocy".

Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
Witam i ja
Ja juz po @ na szczescie nie mialam na weselu i wybawislismy sie cudnie az nozki bolaly wczoraj ale po powrocie nad ranem siły na przytulanki znalezlismy . Jutro ostatni dsien brania clo i w czwartek monitoring ciekawe co mi powie gin.
dół minimalnie jeszcze jest a dzis kolezanka oznajmila ze w ciazy jest i sie podłamałam. 8 cs moze bedzie szczesliwy ale znajac moje "szczescie" to pewniec nic nie wyjdzie....

Fajnie, że się wybawiliście, też bym chciała na wesele ale nic się nie szykuje
Też tak reagowałam na znajome w ciąży To normalne.
Razem czekamy do czwartku Z tym, że ja na wizytę w sprawie tej cholernej tokso
W ogóle odkąd jestem w ciąży moja siostra wyjawiła, że od przyszłego roku też chce się starać o dziecko. Z tym, że ona dopiero w tym roku kończy 19 lat, nie ma wykształcenia - skończone gimnazjum i pracy
Aktualnie mieszkamy razem i mam nadzieję, że jakoś wybije jej to z głowy na jakieś 2-3 lata jak zobaczy "jak ja się męczę"

A ja idę zaraz po firanki, do mojego świeżo pomalowanego pokoju
Fasolka będzie miała pięknie jak się urodzi, czekamy na nią
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:06   #4553
asiulka_22
Zakorzenienie

hej
przyszły mi testy owu. w niedziele ostatni dzień @ miałam, więc zaczynamy "od nowa". wogóle postnowiłam ze codziennie będe wykonywac test/ w tym cylku/ wiem, że zaraz po @ oczywiście negatywny, ale chce "uchwycić " moment tych 2 kreseczek- tak z ciekawości
i dopiero wczoraj trafiłam na strone ovufriend
========================= ========================= ==================
co sądzicie o tej"teorii"? znalazlam na innym forum
"Czesc dziewczyny!ja też próbuje zajsc w ciaze po raz drugi,gyz pierwszy raz mialam ciaze obumarla niestety!W tedy duuuzo dowiedzialam sie o metodach zajscia!Jezeli kochasz sie z partnerem codziennie to w spermie sa tak slabe plamniki,ze gdy przychodza dni plodne to one nie maja sily sie przebic,lub jest ich za malo.Najlepiej przed dniami plodnymi nie kochac sie ze 2 dni,aby one mogly byc zywe i moglo byc ich duuzo.powiedzial mi to lekarz,ktory mnie teraz prowadzi.Od zabiegu minely mi juz 3 miesiace,aiec czekamy na dni plodne i dzialamy!Powodzenia!"

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-08-20 o 08:21
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:26   #4554
malinka1984
Zakorzenienie

asiulka_22 ja robiłam w tym cyklu testy od 9dc i 10,11 dc był widoczy tylko cień cienia II kreski, 12dc już była widoczna II kreska ale nie tak intensywna jak testowa, a dziś 13dc spodziewam się II pięknych kreseczek i takich też Tobie w tym cyklu życzę

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cykle mam 26 dniowe
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2013-08-20 o 09:20
Stary 2013-08-20, 08:38   #4555
asiulka_22
Zakorzenienie

malinka1984 >> dzięki za odp.
włąśnie dzwoniłam dziś odwołać wizyte u gina/ miałąm na 22.08/- "podziałamy "w tym cyklu i może uda się zapisać we wrześniu i pójdę wtedy z jakąś konkretną informacją
/ więc przed nami 2 cs/

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-08-20 o 08:53
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:18   #4556
Gegee
Rozeznanie

Hej dziewczyny... podczutuję, ale nie mam siły nic pisać. Trzeci dzień, a drugi tak już na maksa, boli mnie głowa i normalnie nie daję rady Dużo mam roboty, a do niczego się nie nadaję trzymajcie mnie, bo padnę miłego dnia Wam życzę
Stary 2013-08-20, 11:14   #4557
kOmorowska
Rozeznanie

Witam
Gegee współczuje
ja od dziś mam zmniejszoną dawkę duphastonu i luteiny (jeszcze będę brała tydzień i koniec)
31 sierpnia mamy wesele, oczywiście nie mam co założyć, wczoraj na allegro wylicytowałam taką sukienkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3473568394.jpg (86,6 KB, 10 załadowań)

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 11:20   #4558
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny... podczutuję, ale nie mam siły nic pisać. Trzeci dzień, a drugi tak już na maksa, boli mnie głowa i normalnie nie daję rady Dużo mam roboty, a do niczego się nie nadaję trzymajcie mnie, bo padnę miłego dnia Wam życzę
A nie myślałaś o jakiś badaniach? Bo chyba bardzo często Cię ta głowa boli... Nie wiem jaki to rodzaj bólu, czy migrenowy czy taki "zwykły", ale może masz problem z ciśnieniem? Ból głowy może być też od oka, gdy masz za wysokie ciśnienie w oku...
Stary 2013-08-20, 11:40   #4559
malinka1984
Zakorzenienie

Gegee współczuje bóli głowy. Ja też ostatnio mam częstrze bóle głowy, reaguje też bardzo na zmiany ciśnienia i ogólnie mogę powiedzieć że jestem meteopatką bo każda radykalna zmiana pogody kończy się u mnie bólem głowy a czasem mega migreną.
Ag9 co do ciśnienia ja np jestem niskociśnieniowcem i Pani dr mi powiedziała że powinnam pić kawę jak mam bóle głowy a ja kawy nie pijam więc tylko cola albo tansy z Ibuprofenem.
Tp 31.03.2015
Stary 2013-08-20, 11:42   #4560
iwonka87
Raczkowanie

Hej po 36 dniach od ostatniej tabletki visanne, dostalam miesiaczke Na szczescie nie odczuwalam prawie zadnych boli Testy owulacyjne zakupione i mam nadzieje ze wyjda pozytywnie i do dziela Oby sie wszystko udalo. Pozdrawiam
iwonka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości