|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moje taaaaaaaaaakie wielkie na babystrology o_O Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja byłam czwartym dzieckiem i powiem Ci że to naprawdę super sprawa! Moje dziecko na pewno nie będzie jedynakiem/jedynaczką. Ale chłodno dzisiaj tak mi się pakować nie chce....
|
|
#4533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dziś zasypiam na stojąco Pobudkę miałam po 4 a o 5 wyjeżdżaliśmy na lotnisko, nie wiem jak przepykam cały dzień w pracy ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja farbowałąm włosy 2 tygodnie temu ale farbą bez amoniaku Cytat:
|
||||
|
|
|
#4534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muszę się nastawić bo u mnie pewnie też będzie wszystko płatne...a ceny są jednak zabójcze
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Denerwuje się jak głupia, masakra
ostatnio denerwowałam się tak przed dentystą a to bez porównania
|
|
|
|
#4536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. TŻt już wie że ma mieć wolne na cały czas okołoporodowy i na pewno nie będzie z tym problemu, a i Mama w razie czego weźmie wolny 1 dzień żeby go zastąpić.Hehe widzisz, Narutowicz jest teraz jednym z bardziej polecanych w Krakowie, dawniej ponoć oddział gin-poł przypominał rzeźnie ze starych horrorów, w ostatnim czasie rodziło tam wiele znajomych i bardzo polecają. Co dla mnie też ważne, nie ma tam porodówki jak np na Siemiradzkiego że jest jedna sala, na niej oddzielone parawanami kilka łóżek i baby jedna obok drugiej se rodzą... Nie wyobrażam sobie czegoś takiego, nie chciałabym żeby mąż innej kobiety słuchał jak ja rodzę, a w tym szpitalu właśnie są pokoje porodowe, z łazienką, wanną także póki co wszystko mi się tam widzi. Mój kardiolog polecał jeszcze Żeromskiego, ale że gina mam z Narutowicza to już tam pewnie zostanie. Zjadłam kolejną porcję arbuza, a na dzisiaj zamówiłam sobie u Mamy kapuśniaczek i żeberka w młodej kapuście z ziemniakami... Mam nadzieję że w końcu uda mi się zjeść mięso i nie odrzuci mnie na sam zapach ![]() Witam nowe Mamusie ![]() I gratuluję udanych wizyt i wielkich, ruchliwych Dzidziusiów ![]() Uciekam coś posprzątać. Piszecie o cenach za badania... Ja u siebie robiłam cały pakiet dla kobiet w ciąży, łącznie z grupą krwi, różyczka, cyto, toxo, hiv, kiła i cuda wianki i zapłaciłam 495 zł Na szczęście to już badania konieczne do porodu, teraz zostanie mi tylko morfologia, mocz i takie podstawowe badania.
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-04-30 o 14:17 |
|
|
|
|
#4537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a z tego co dziewczyny mówiły to nie można ich odstawiać nagle....ma to niby żly wpływ czy coś takiego....mam nadzieję że jak raz zapomniłam to się nic nie stanie
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Azealia drogie te Twoje cuda wianki
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
za dzisiejsze wizyty ![]() sprawdziłam ktoretematy maja ile pkt : 1-1 4-4 5-10 12-1 7- 2 10-2 Kto nie głosował to głosuje
|
#4540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
że jak lekarz tak powiedział TO MUSI KONIECZNIE TAK BYĆ i jak jest tyle badań to mam je zrobić. Dobrze że miałam kartę i nią płaciłam, bo gotówkowo nastawiłam się na max 300 zł. A mało tego, ja tam mam jeszcze 5% rabat więc pomyśl Dziewczyny w mojej okolicy dzisiaj był straszny wypadek, odczepiła się naczepa z drewnem od tira i uderzyła w samochody, najbardziej ucierpiał samochód który był najbliżej, kierowca zginął, a jego żona w ciąży i dziecko zostali przewiezieni do szpitala.. Ciągle mi się to pląta po głowie, co za straszna tragedia i tak bardzo mi żal tej dziewczyny Zwłaszcza teraz gdy wiem co to znaczy być w ciąży...
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4542 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja wiem ,że to nie jest odstawienie... ale jak naczytałam się o tym duphastonie to mam nadzieję że taka mała zmiana nie będzie miała wpływu ja to jestem taka zestresowana bo nic nie wiem czy jest dobrze czy nie byle do 7 maja będę spokojniejsza jak będzie już tętno---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
zresztą wszystkie są fajne ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to przykre ![]() Jak wracałam rano z lotniska to chyba też był wypadek na autostradzie w pewnym momencie usłyszałam mały huk i aż się przestraszyłam, czy to mi się coś z autem nie dzieje...spojrzałam we wsteczne lusterko i zobaczyłam na przeciwległym pasie czarny unoszący się dym nie wiem co się stało, bo jechałam 120km/h i szybko się stamtąd oddaliłam, ale dziwnie to wyglądało... nie wiem czy auta się zderzyły czy coś wybuchło ![]() Ryba nie wiem czy mój głos już zaliczyłaś, al eja też jestem za 5
|
|
|
|
|
#4544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie zawsze mama ostrzega jak stoimy na światłach a przed nami tir żebym nie podjeżdzała za blisko bo może coś się stać,bo też czytała o podobnym wypadku... Witam nową mamusię Drogie u Was te badania, ja za całość (z grupą krwi) zapłaciłam niecałe 200zł. U mnie już stres w pełnej krasie i 100 myśli na minute...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-30 o 16:02 |
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do toxo u mnie sądzę że musiałam się zarazić np przez nieumyty owoc(często jadłam coś prosto z krzaka lub drzewa:/ ),bo kot kuwetę ma od jakiś 2 miesięcy,a wcześniej miałam kotkę wychodzącą,która z kuwety nie korzystała. Witaj Nynka,jak tam dzisiaj lepiej już? Nena U nas oddział miejskiego szpitala po remoncie,podobno są jedynki i dwójki z łazienkami. Koala no piękna duża DzidziaAgnieszka Gratulacje,dużo sił i zdrówka dla Was Azealia Arbuzowa dziewczyno! |
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastin
wyluzuj, wszystko jest ok Ja o dziwo jakoś się nie stresuję zabardzo przed wizytą tylko z niecierpliwością na nią czekam, aż zobaczę moją dzidzę i usłyszę dobre wieści ![]() Trzeba myśleć pozytywnie, bo co innego na pozostaje... A dziś mi przyszewdł modem i wreszcie mam neta na nowej chacie |
|
|
|
#4547 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana trzymam Na pewno będzie wszystko dobrze, a Maleństwo będzie fikać i machać do Was z monitorka Cytat:
A jak zaczął szukać Kropka i nie mogł go ustrzelić na usg to już miałam zgon ![]() Dziewczyny... kapuśniak to jest to! Od dawna mi tak nic nie smakowało a teraz na deser prince polo ![]() Obawiam się że z magicznych 50 kg w ciąży dobiję do 100 jak tak dalej pójdzie... :P
|
|
#4548 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyczytałam w internecie, że wynik beta hcg na początku ciąży może wskazywać na płeć dziecka. W skrócie - jak jest bliżej dolnej granicy to będzie chłopak, a jak bliżej górnej to dziewczynka. Ja w pierwszej ciąży miałam właśnie bliżej dolnej granicy i mam synka (czyli by się sprawdziło), a teraz, mniej więcej w tym samym czasie mam strasznie wielką wartość, przy samej górnej granicy. No i ciekawi mnie jak jest u Was (zwłaszcza u mam, które już mają dzieci albo znają płeć). Ja chciałabym teraz mieć dziewczynkę i się łudzę, że może ta wysoka beta to będzie dobra wróżba
|
|
|
|
#4549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rinco u mnie beta była wysoka, zobaczymy czy się sprawdzi:P
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-30 o 16:15 |
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, chciałam tylko napisać do zobaczenia po majówce, bo ja za niedługo kończę pracę i juz raczej nie będę miała czasu wejść... dziś pakowanie, o 5 rano wyjazd...
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
aż sprawdzę dzisiaj jak dam radę
|
|
|
|
|
#4551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To by była parka ![]() Ola miłego wyjazdu!!! |
|
|
|
|
#4553 |
|
Wtajemniczenie
|
No nic... zbieram się.
Dam znać po wizycie,wieczorkiem jakoś
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie miałam bety...
Ola udanego wypoczynku Dzastin czekamy na relację |
|
|
|
#4555 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam betę ale była taka po środku... A jak po środku to znaczy że kto będzie? Ono?
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4557 | |
|
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
OLA udanej majówki
|
|
#4558 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nic sie nie dzieje,wiec spokojnie Cytat:
![]() na nic zdają się nerwy,a jeszcze szkodzą! Cytat:
czekamy ![]() ja juz wrocilam obzarta...ale chyba jeszcze truskawki zjem ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- aha, i ja tez grupe krwi robilam - jeszcze 15 zl doplace,zeby dostac to wydrukowane w formie karty ![]() ale trudno...nie taki wydatki będziemy jeszcze ponosić... a jak juz pojde 14.05 to gina, to pozniej co miesiac najgorsze sa poczatki, najwiej kasy idzie |
||||||
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
ja już po endo, wyniki idealne (to już sama sobie wyinterpretowałam
A propos dzisiaj chciała mi wystawić receptę zniżkową a tu EWUŚ pokazał komunikat "problemy z ubezpieczeniem". RMUA z pracy już nie biorę, no bo przecież jest EWUŚ.... Cytat:
|
|
|
|
|
#4560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już częściowo spakowana ![]() u mnie ten EWUŚ jeszcze nie działa, no ale też się zastanawiam, czy to dobry pomysł.. co do badań to macie strasznie drogo. U mnie w laboratorium morfologia kosztuje 4 złote, mocz 4 złote, toxo 50, glukoza 7 .. np. mi jak poszłam z tymi siedmioma czy osmioma badaniami to powiedziała że 94 złote, z tym że nie skumała że mam z NFZ bezpłatnie cytologię mi lekarz robił na miejscu wiec za friko, a inne będę robiła za 3 tygodnie też na NFZ
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

Gratulacje

Pobudkę miałam po 4 a o 5 wyjeżdżaliśmy na lotnisko, nie wiem jak przepykam cały dzień w pracy 

ostatnio denerwowałam się tak przed dentystą a to bez porównania 

a z tego co dziewczyny mówiły to nie można ich odstawiać nagle....ma to niby żly wpływ czy coś takiego....mam nadzieję że jak raz zapomniłam to się nic nie stanie

Zwłaszcza teraz gdy wiem co to znaczy być w ciąży...

to jest to! Od dawna mi tak nic nie smakowało