|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Haha wczoraj opowiadałam rodzicom czego nie można jeść w ciązy, teraz przyszedł mój tata i pyta: "A truskawki mozesz jeść? Bo jak chcesz to Ci przyniosę"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Raczkowanie
|
cześć! Ale ten wątek nabrał rozpedu- normalnie nie wyrabiam z czytaniem!
Ryba! Bardzo mi miło że pamiętasz ![]() ![]() Po długim weekendzie majowym właśnie kolejna wizyta. Zapiszę się na 14 maja. Mam przyjść już z wynikami krwi, moczu, robię też badania pod kątem toxo./.... Nie mogę się doczekać tej wizyty bo wtedy serduszko juz powinno bić. Czuję się dobrze, trochę mnie ogarnia senność i takie hmmm " sama nie wiem co bym zjadła..." . Nie za bardzo mam ochotę na słodkie- co mnie naprawdę dziwi bo zwykle dzień bez czegoś takiego nie istniał.:p Ogólnie też chodzę do pracy i mam nie wiele czasu bo zaczynamy remont. Chętnie bym coś napisała w pracy i poczytała co tu nowego ale nie mam możliwości. Jeśli będę się czuć dobrze to planują tak popracować do końca czerwca, później L4.
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie zawsze od kota można złapać toxo. Dzastin,Koala, Mya Powodzenia na jutrzejszych wizytach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
no to super że wszystko ok!
![]() serducho- coś pięknego!! ![]() DZIEWCZYNY, KTÓRE NIE SĄ ZAPISANE NA 1 STRONIE W MAMUŚKACH, PROSZĘ O NAPISANIE MI PW BO ROBIĘ ROBOCZĄ WERSJĘ PIERWSZEJ STRONY NOWEGO WĄTKU I CHCIAŁABYM POTEM ZROBIĆ TYLKO KOPIUJ/WKLEJ ![]() ![]() ![]() Możecie też podrzucać mi na PW stronki/ linki/ pomysły co tam może byc ![]() Proponuję żeby w pierwszym poście były tylko mamusie w drugim te wszystkie linki i inne pierdółki a na 3 miejscu kalendarz wizyt, co wy na to? ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- tak naprawdę toxo można złapać przez nieumyte owoce czy surowe mięso. A z kotami to podobno tak, że nie wolno sprzątać kuwetki i wtedy ryzyko zachorowania jest minimalne ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-04-29 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i za wszystkie kciuki również, też trzymam kciuki za jutrzejrze wizyty ![]() u mnie sie pojawił problem kolejny, telewizor nie ma dzwięku i musiałam oglądać na wspólnej tak troche niemo ![]() zaraz ide robić calzone bo tż bedzie w domu za niecale 2h ![]() ja zjadłam arbuza i mało brakowało a bym nim zwymiotowała...
![]() |
#4476 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ja tez jestem w ciązy ( termin 25 listopad 13) czyli obecnie 11 tydzien..ale sluchajcie...we wtorek dostrzeglam delikatne brazowe plamienia..natychmiast udalam sie do szpitala doktor zbadala i wszystko w porzadku przepisala duphatson ( 2 razy po 1). udalam sie jeszcze do doktor prowadzacej w pt i rowniez wszystko bylo w porzadku ladna dluga szyjka, serduszko bije jest w porzadku ale dzisiaj( ok 15) zauwazyalam ze wylatuje ze mnie taki galartowaty sluz ( dosyc mala ilosc) w intrnecie wyszukuałam i moge stwierdzic ze bylo to podobne do czopu przedporodowego...dodam ze nie boli mnie nic oprocz glowy ( brzuch czuje ale to nie jest jakis bol..poprostu czuje ze jest) . dodam ze zauwzylam ze plamienie pojawia sie po wysilku nie przemeczam sie ale np jak wejde po schodach..i nie wiem czy powinnam udac sie do szpitala znowu??? nic mnie nie boli i nie mam juz zadnych plamien co robic?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Wtajemniczenie
|
Uciekam spać kobitki
![]() Koala, Ty masz jako pierwsza wizytę więc kciuki zaciśnięte! ![]() Mya, my musimy sobie poczekać do popołudnia (ja to już w ogóle) ale oczywiście również 3mam mocno kciuki zarówno za Ciebie jak i za siebie ![]() Dobranoc ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Raczkowanie
|
hej w końcu nadrobiłam
dziś padam na pyszczek, bo w nocy żołądek dał mi popalić tak, że się budziłam z bólu z 4 razy ![]() ![]() ![]() ![]() Przez weekend tak mi brzuszek wyskoczył, że szok, długo, długo nic nie było widać a teraz muszę na odpiętym rozporku chodzić ![]() ![]() ryba gratuluje wizyty i trzymam za najbliższe ![]() espere niezły łobuz z synka ![]() Co do szkoły rodzenia to się wybieram, sa u nas kolejki, czas się za to wziąć.
#4479 | |||
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowa porą
![]() Niedługo trzeba iść spać, bo o 5 rano zawożę męża na lotnisko...jutro pewnie będę ziewać cały dzień ![]() Ryba świetna koszulka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skoro plamienia są po wysiłku to powinnas dużo wypoczywać ![]() ![]() A jak wygląda ten czop?? ![]() Cytat:
![]() Mój też coraz większy i wybieram takie luźniejsze spodnie, ale jak siedze to mnie cisną i rozpinam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Raczkowanie
|
to jest taka galaretka...brazowa bez krwi..nie wiem co mam robic bardzo sie boje..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jenyy, mam tak tragiczne dwa dni, że ciągle chodzę i płacze. Wszyscy mnie wkurzają, a najbardziej moja druga połówka... Normalnie komuś chyba wy&*^*&$% |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc dziewczyny i
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() O ludu...co mam mdłości ![]() Odnośnie szkoły rodzenia to już się wypowiadałam ![]() Cytat:
![]() Mya ja tez mam ostatnio takie dni ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i za dobre wiadomości!!! Nie jestem w stanie was nadrobić,bo dziecko,dom,praca,no i mam jeszcze klub mamuś i 2 inne wątku do ogranięcia ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-04-29 o 22:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie leb boli i brzuch...;/tak bardziej jelita chyba...wogole wy tak o jedzeniu a ja mam ciagle problem. nie czuje głodu wogole. tzn czasem mam smaka na cos ale to bardziej kaprys. a tak to czasem zapominam zjesc i dopiero żołądek zaczyna mnie bolec,przewracac na druga strone to wiem ze musze cos zjesc....ale wtedy i tak jem bardzo małe porcje bo wiecej po prostu nie wcisne. staram sie jesc regularnie ale jak patrze na jedzenie to mnie rzuca-tyle ze to nie mdlosci-bo te juz przeszły tylko jakby wstret do jedzenia....normalnie chciałabym sie nawbijac czasem a nie moge...waga ciągle leci w dół....zaczynam sie martwic bo to juz 13tydz..... Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2013-04-29 o 23:50 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-04-30 o 07:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki powodzenia na dzisiejszych wizytach. Ryba pomysł na pierwsze trzy posty bardzo dobry, będzie wszystko ładnie i przejrzyście ![]() A wsyzstkim miego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Raczkowanie
|
Dzastin- dzis zaczynamy 14 tc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam w nowym dniu! Mnie dzisiaj obudziło wymiotowanie, a że nic nie zjadłam to nic z tego nie było, teraz boję się cokolwiek zjeść o pójściu na zajęcia nie wspomnę :x |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Wtajemniczenie
|
Ja też, ja też
![]() Ale już zgłupiałam z tym liczeniem- nie 15ty tydzień zaczynamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wczoraj kupiłam sobie puzzle, 1000części i właśnie układam ![]() ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- w ogóle jak mocno się zmieniła dzidzia moja w babystrology ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Ogólnie jesteśmy już w II trymestrze ![]() ![]() Witam z rana ![]() Dziś mam dobry humor bo gardło mnie już nie boli ![]() Dziękuje za kciuki,wizyta dopiero o 17:45 więc relacja będzie wieczorem ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-30 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-04-30 o 07:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
![]() witam w 11 tygodniu i 0 dniu - czy to znaczy, że od jutra jestem w 12tc?? ![]() powodzenia dziewczyny na wizytach ![]() super ![]() jak długo czekałaś na wyniki od momentu pobrania krwi? I czy było tak, że najpierw miałaś USG a potem badanie laboratoryjne? Mnie to czeka w przyszłym tygodniu i bardzo się boję ![]() Cytat:
Dziewczyny, ilu osobowe są sale w waszych szpitalach na oddziale położniczym? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny, no ja dzisiaj w lepszym humorze. Popłakalam wieczorem to teraz jestem spokojna. Zaczęło mnie wczoraj na wieczor juz nawet pod zebrami bolec z tej zlosci...
A dzisiaj zobaczę dzidziulka, mam nadzieję, że wszystko ok i serduszko bije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Później przejęła je moja siostra i wraz z swoim chłopakiem ułożyli całość w 2 lub 3 dni ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak przed każdą wiztą powoli stres mi się załącza...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Rozeznanie
|
witam,
u mnie dzis pogoda trochę sie popsuła- tylko 16 stopni ale na szczescie nie pada <narazie> macie może jakis pomysł na prezent dla dziewczynki prawie 2-letniej? raczej nie chciałabym kupować nic z ciuchów.
![]() |
#4500 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojjjj.... na pewno nie długo mu zniknie ![]() Cytat:
![]() no stres przed wizytą to chyba zjawisko normalne ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.