|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Zosineczka a jak tam w ogóle z tym twoim - dużo ma za dużo? Wiesz jak on pracuje fizycznie to musi jeść porządnie - i raczej bym nie ograniczała ilości a zmieniała jakość ... Jeśli te kanapki mu zrobisz na ciemnym pieczywie z minimalnym masłem, chudą wedliną i warzywami to niech je na zdrowie ... Jak mu zupe dajesz (nawet kartoflanke) to ja sie nie dziwie że zjadł z chlebem bo dla faceta zupa to takie nic ... no a potem napada na krakersy - bo tego sie nie da usprawiedliwic... piwo cieżko będzie wyeliminować do zera bo faceci są przywiązani ....
![]() Ja walcze z moim mężem. Tj on twierdzi ze walczy razem ze mną ... Startowaliśmy niby razem - on miał 95 (185 wzrostu) ... I sie odchudzał ... gdzieś tak w maju (po 7 miechach) miał niecałe kilo mniej ![]() ![]() To mu wjechałam na ambicje, troche postraszyłam... No i jest troche lepiej (podejrzewam że nie żre tyle w pracy) - w efekcie dziś jak mu kazałam wskoczyc na wagę ma 90,8 ... Czyli dalej dobre 6-10 kg za dużo ...Ale postep jest...minimalny ![]() Opisuje Ci to żebys sie za bardzo nie stresowała bo z facetami jest mega trudno ... My same chcemy schudnąć a oni ... niby chca .. ale rezygnować z niczego nie chca ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Nadalko brawo ![]() ![]() ![]() Ja wróciłam z biegania bo już naprawde sie na siebie wkurzyłam ... Mam 1,4 kg nadwyżki i to juz po jednym dniu diety wiec raczej woda mi spadła ...Zresztą i tak jest o 0,6 mniej niż w zeszłą sobotę ![]() Już nawet pomijając niezbyt dobrą dietę (w tym tygodniu na 5 dni/3 dietetyczne) to odpusciłam treningi - od początku sierpnia dziś biegałam ...2 raz ![]() Trzeba się brać w garść bo jak zobaczyłam 73 na wadze to mną wstrząsneło (na szczęście to była woda po soli).. Dziś za mną 7 km biegania , przede mną 15 km marszu przez las (trenujemy trochę przed Bieszczadami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Hehe, to ja sobie u teściów nakupowałam różnych zdrowych rzeczy, zaplanowałam posiłki, ostatniego dnia sięgam po serek naturalny, a tampusto, bo szwagierka dała... psu. No ale trudno, zjadłam coś innego
![]() Mężowi nic nie mówię, niech sobie je co chce. On co prawda bardzo szczupły, ale zupa to zupełnie nie obiad dla niego, przejdzie najwyżej w piątek z racji postu :p a Twój ma dużą nadwagę?
#4533 |
Rozeznanie
|
asiu bardzo duzo, zeby mial bmi ponizej 25 to musi zejsc w dol o 23kg. Nie da rady tak go rodzice wychowali. Krzywi sie jak widzi moj ciemny chleb, dla nich chuda wedlina to nie wedlina i ciagle u nich jest kielbasa, salceson, pasztetowa, boczek, mielonki itp. Zupe daje im zawsze kolo 12-13 gdzie na sniadanie zjedza gore kanapek z czyms co ci pisalam i to jeszcze zupa na kosciach, miesie, kurczaku czy kaczce do tego musi lycha stawac, ze tak powiem czyli z maka, smietana, zasmazka itp, a warzyw to tam niemal zero jest-jak robia rosol taki wielki gar w jakim gotuje sie bigos dla calej rodziny na swieta to daja zaledwie ze 3 male marchewki w calosci, selera, jedna pietruszke, a potem wyrzucaja selera i kroja te znikome ilosci marchewki, inne zupe tak samo robia plus duzo ziemniakow, a ich rosol na talerzu to glownie kluski, do pomidorowki daja mieso z kosci i make, obiad dostaja 16-17 mieso, kaczka, kura zalezy co jest wyciagniete, w wiekoszosci przypadkow ziemniaki, rzadko kiedy sa kluski, a kasz, ryzu itp wcale nie jada, do tego pomidory ze smietana 18 albo miezeria czy surowka z bialej ale z majonezem. Uzywaja strasznie duzo soli i tluszczu, smietance 30% do zup, duszenia kury czy kaczki. Kaczke czy kure jedza tylko duszona w smietance 30 i cebuli w dodatku ze skora, nie widzialam jeszcze zeby byla pieczona, a chetnie bym taka zjadla. Warzywa jedza tyle co do drugiego dania czyli tak na prawde wielki nic i czasem pomidora do kanapek. Rzadko kiedy jem z nimi obiad, a zup wcale nie jadam. To teraz juz wiadomo na bank czego co chwila tak jezdze do sklepu i kupuje dla siebie rzeczy. Teraz mam w zapasie paczke szpinaku ale jak znowu bede jechac do nich to sie zaopatrze w wieksza ilosc mrozonek.
U mnie tak sie nie da postraszyc niestety ![]() w klubie cos nakrobie zaraz w swoim dziale i prosze o szybka odpowiedz/rade ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- z dzisiaj bylo tak, ze siedziala do 16 u siebie i wcale nie wychodzilam na dwor. Tesciowa wrocia z pracy i od razu do mnie przyszla sie pytac co jest grane, ze siedze caly dzien u siebie. Jak sie okazalo tesc sie poskarzyl, ze nie wyszlam wcale, a potem tz mowil, ze ojciec chodzil i gadal, ze nie ma jesc-pewnie na mnie narzekal, ze nie wstalam i nic nie zrobilam. A jak wstalam rano tylko po to by wyniesc naczynia i psu dac jesc po tym jak zobaczylam, ze mi plany zepsuli z zupa. Pozniej tz mi pisal, ze butla juz wymieniona ale wcale mnie to nie ruszylo. Bylam w polu duzo czasu, poniewaz jutro niedziela i dozynki oraz ja jade wieczorem do mamy wiec kopalam ziemniaki dla nich i dla siebie oraz zbieralam inne rzeczy z pola dla siebie do domu. Waga u mnie byla dzisiaj taka jak ostatnio ale salatke z bri i tak bede jesc z racji, ze wyjezdzam i wyjadam resztki co kupowalam.
#4534 |
Rozeznanie
|
siema
![]() u mnie dalej waga sie trzyma choc sie balam, ze mi wzrosnie, poniewaz niemal caly dzien poscilam, a wieczorem pojadlam. zjadlam wczoraj od rana: 1. kanapke skladana z serkiem topionym, salata, brzowskiwnia i jogurtem 2. serek topiony caly 3. brzoskiwnia z jogurtem malym wszystko bylo w pokoju jak nie wychodzilam wcale 4. kawa z mlekiem i przy robienia obiadu probowalam co brakuje kaczce oraz troche surowki 5. na kolacje pojadlam: *wpierw salatke z salaty, cyca, sera brie i grzanek, *a jakas godzine potem pol puszki ananasa z serem zoltym. z dzisiaj bede zapisywac sobie w telefonie, poniewaz po obiedzie tz wiezie do mamy, a u niej juz bede jesc w pelni dietetycznie maja pol lodowki do siebie. Jeszcze tz wykorzystam u mamy zeby mnie zawiozl do sklepu chyba, ze pozno bedzie to sie wybiore jutro jak wstane i ogarne do sklepu albo sie przejade napierw na targ, a potem do sklepu. U mamy tez czeka na mnie steper, ktory ostro bede uzywac.
#4535 |
Zakorzenienie
|
Spędziłam wczoraj super dzień - choć zakwasy też mam super
![]() Zapowiada się leniwa niedziela .... Z koncertem wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Jedzenie wczoraj nienajgorsze - ruchu dużo... dzis rozważam jakiś pilates albo inne delikatne coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Rozeznanie
|
zjadlam dzisiaj tylko sniadanie, wypilam 3kawy, jeden maly tarczyn pomaranczowy i poki co tyle mojego jedzenia. Odkad wrocilam ciagle sprzatac z mama, bo sis taki burdel zostawila. Zdazylam przed mama cos w domu ogarnac i pojechac z tz na zakupy zeby bylo co jesc.
na diete zakupilam: mleko 0,5%, tworogi chude, pol kilowy serek wiejski light, jogurty calpro, 3 paczki warzyw na patelnie, lososia wedzonego, zgrzewke wody, mini powoszki(mini kabanosy wedzone wielkosci i grubosci malego palca, szynke-poledwice drobiowa lece dalej sprzatac z mama i sie wykapac ![]()
#4537 |
Zakorzenienie
|
nadalka, gratki, ładnie ci spadło
![]() u mnie wielka masakra, ale od jutra wracam juz na dietetyczne tory... no niestety koniec tego dobrego... choc musze powiedziec, ze bardzo źle sie czuje ciagle taka nażarta do fula ;/ zdecydowanie wole lekki glod ;/ mam nadzieje ze znowu bedzie mi dobrze szło. Plan 65kg do 29 wrzesnia(roczek małej). Mysle ze racjonalne i realne ![]() DObranoc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Rozeznanie
|
ja na szybko, bo tata zaraz u mnie bedzie i pewnie gdzies wyjdziemy razem.
spadlo mi i do podpisu brakuje 0.5kg ![]()
#4539 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Ile kilogramów zostało do końca odchudzania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
U mnie na wadze znów trochę więcej (?!), ale obwody ładnie spafają, więc się nie martwię
![]() ![]() ![]() Synek dziś pierwszy raz się ani razu nie zesikał, ale super ![]()
#4542 |
Zadomowienie
|
Hej!
![]() U mnie waga stoi, ale się nie dziwie, bo ostatnio różnie jem, raz lepiej raz gorzej, ale raczej nie przesadzam z jedzeniem. Myślę, że jakbym w końcu zaczęła ćwiczyć to może by coś ruszyło, ale ostatnio brakuje mi ku temu motywacji... Była dzisiaj burza u mnie i nawet grad padał, a mały kotek się wystraszył i wybiegł na deszcz. Cały był mokry i się trząsł, musiałam go wysuszyć i uspokoić trochę. A potem znowu mruczał i atakował mi ręce ![]() Bardzo cicho tu ostatnio jest Miłego wieczoru! ![]()
![]() |
#4543 |
Rozeznanie
|
dokladanie tak jak nadalka napisala, a konkretnie do pierwszego celu, bo potem chce zejsc jeszcze o 10-13 ale to zalezy jak mi bedzie szlo i ile czasu i zajmie dojscie do tego co jest w podpisze
![]() mialam strasznie napiety grafik od poludnia ![]() dokonczylam sprzatanie w domu, ugotowalam obiad, bylam u fryzjera, zrobilam zakupy kosmetyczne, dokupilam rzeczy do domu, po powrocie do domu robilam wlasnej roboty warzywa na patelnie i po tym sprzatalam kuchnie, wyrzucilam smieci, poskladalam w szafie, naszykowalam sobie rzeczy do siebie, bo na zakupach tez dokupowalam zapasy, wyjelam mieso by sie rozmrozilo zebym je jutro zamarynowa, a w srode upiekla. W miedzy czasie pranie sciagalam co wczoraj bylo robione i wiesialam nowe wiec na nowy steper juz wcale nie mam sily. Jutro mam mniej napiety grafik, poniewaz jak wstane na spokojnie mam jedna sprawe tylko do zalatwienia, a tak to nic wiecej nie mam do roboty chyba, ze teraz na noc nie skoncze roboty zagranicznej przy kompie. na szybko co dzisiaj bylo do jedzonka choc nie idealnie: 1. 4piwoszki, kawa z mlekiem, bulka, 2lyzki serka wiejskiego lekkiego, losos wedzony 2. 2duzy ziemniak, leczo z szynki swinskiej i warzywami w wersji light 3. 2kromki chleba, plasterek zoltego, szynka drobiowa, pol pomidora, lyzeczka serka kanapkowego, kawa z mlekiem 4. garsc czipsow, drink butelkowy 5. 40g sera plesniowego, jogurt calpro, losos wedzony, bulka ide pracowac, poniewaz jak tu zostane w zyciu nie zaczne ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- wypilam przy pracy tigera i zaraz ide do lozka tylko czekam az mi sie cos jeszcze sciagnie na jutro by dokonczyc to nad czym pracowalam, a to chwile potrwa wiec troche wam tylek pozawracam ![]() Niedlugi bedzie nasza z tz pierwsza rocznica oraz moje urodziny i chcialam prostownice taka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...olour-es3.html , bo moja choc dobra i mam kilka lat, a takze wciaz dobrze dziala ALE niestety zdzieraja mi sie plytki ceramiczne w sumie to jedna jest tyci zdarta i sie boje, ze niedlugo gorzej bede zdarte plytki. No wiec do sedna sprawy choc miala byc prostownica to sie zastanawiam nad tym czy by z nia nie poczekac do mikolaja i gwiazdki, a za to na rocznice i urodziny zeby tz mi jakas kwote do kursu na prawko wplacil. ![]() Na kursie mam tak, ze tyle ile im wplace to jakos obliczaja liczbe jazd i jak wyjezdze wtedy kolejne lekcje mam jak znowu wplace jakies pieniadze. Z reszta pierwszy 1-1.5miesiaca jakos wyklady trwaja, a potem jazdy. Jutro dostane grafik wykladow to bede wiedziec mniej wiecej kiedy zaczne jazdy-to jest ta sprawa po sniadaniu do zrobienia tak przy okazji ![]() Z jednej strony chce te prostownice, a z drugiej mysle nad ta kasa by szybciej skonczyc kurs wiec doradzcie cos ![]() Oooo juz mi sie sciagnelo ![]() ![]() milych koszmarow, karaluchow w lozku itp ![]() ![]()
#4544 |
Zakorzenienie
|
Ufff no cicho sie zrobiło - ale w sumie się nie dziwie ... Za czasem ciezko znaleźć taka motywacje do odchudzania jak na początku...
Beatko mój kot dziśzrzucał nam na głowe kosmetyki z regału po kolei bo było późno i zaspaliśmy a micha pusta ![]() ![]() Ogolnie ja tez przyznam ze do końca nie ogarniam - ale każdy ma swoją koncepcję ... Ja lubie tak maksymalnie prosto bez kombinowania ![]() zosineczka sama nie wiem co chcę na rocznicę wiec nie doradzę ![]() Kurs na pewno warto robić w miarę intensywnie, jednym ciągiem a wiadomo że to duży wydatek ... Co do prostownicy - sporo zależy od tego czy korzystasz codziennie czy od święta ? Jaw sumie nie korzystam na codzień wiec nie wiem ... Moja waga raz w dól raz w góre i nie do końca jest to związane z tym co jem ... Jest niestety wiecej niż w podpisie, pilnuje się ale jakoś nie bardzo spada... Prosta rada - trzeba to wybiegać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Rozeznanie
|
asiu korzystam codziennie, a juz zwlaszcza teraz jak mam wlosy krotkie i moje strasznie sie kreca z natury, a nie lubie sie i nie czuje dobrze w kreconych. U mnie tez raz w gore raz w dole ale u mnie to przez wartosci kaloryczne pochodzace ostatnio z sera, chleba i mini kabanosow. :P tych ostatnich juz nie ma na szczescie. sera zostalo mi polowe i jakis niezbyt dobry tym razem wybralam
Edytowane przez Zosienieczka Czas edycji: 2013-08-20 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Rozeznanie
|
spodziewalam sie wieksze ilosci postow, a tu dupa!!!
bylam wczoraj na urodzinach u rodziny ale nie poszalalam z jedzenie. Zjadlam kilka koreczkow, pieczone mieso z ziemniakiem i salata, kawalek rolady serowej, maly kawalek torty. Troche coli polecialo, 2kawy, kiliszek wina i kilka kieliszkow likieru. Pogoda u mnie strasznia, w nocy burza bylam i zapowiada sie na deszcz. Nie wykluczone, ze w taka pogode jeszcze dzisiaj bede z kims jechac po psa na dzialke.
#4548 |
Zakorzenienie
|
ja juz dzisiaj normalnie ;/ powoli bedzie trzeba dobic do podpisu ;/
ja tez nie kumam za bardzo podpisu zosienieczki xD to z tego wychodzi ze schudłas dopiero 0,4kg? czy 22kg? bo w tabelce cie nie ma... |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
anuszka +22.4 to liczba kilogramow, ktore musze stracic. Nie robie sobie wagi startowej ani ile schudlam tylko edytuje czyli jakbym schudla 0.4kg to by w podpisie było tylko +22-21-20-19 itp
znowu mialam ciezki dzien i zalatany. ![]() rano zjadlam 3plasterki szynki i plasterek sera zoltego teraz bulke z lososiem wedzonym i kubek herbaty i zmykam dalej ![]()
#4550 |
Rozeznanie
|
w koncu skonczylam na dobre.
Przy okazji ''fajnie'' sie pisze z samym soba wiec znikam na jakis czas az sie zacznie tutaj cos dziac
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie juz dzis powoli lepiej ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Tydzień już nie zaglądałam bo u mnie po staremu. Jak zawsze dużo spraw do ogarnięcia a przed urlopem wszystko x 2 ![]() Nadalka Gratuluję nadwagi ![]() ![]() Kwiatuszku, Furry Gotowe już na pierwszy dzwonek? Furry ma lepiej bo tylko jednego dzieciaka musi wyposażyć w książki i ołówki ![]() W pracy koleżanka ma 3 dzieci w wieku 7, 9 i 13 lat i jak opowiada ile kasy wydała a ile jeszcze wyda to masakra jakaś ![]() ![]() Asiu Kiedy wyjeżdżasz i gdzie? Bo albo nie pisałaś albo ja nie doczytałam... Powinnam suwaczek sobie zrobić: już tylko 15 dni do urlopu ![]() Zosiu Ja jako weteranka w temacie prostownic polecam Babyliss ( niestety modelu nie znam a nie chce mi się kartonu szukać) Jest to moja czwarta prostownica i przy tej firmie zostanę. No i dzięki za tak długie posty. Przynajmniej ktoś reanimuję nasz wątek ![]() Monia Myślałam dziś o Tobie i zaczęłam się śmiać. W pracy jak na wariatkę na mnie patrzeli ![]() ![]() ![]() Sorki jeżeli na coś nie odpisałam - czytałam na raty i coś z pewnością mi uciekło Wracając jeszcze do mojej " diety" chyba znalazłam sposób na siebie. Póki co siedzę cicho żeby nie zapeszyć ![]() Przed wyjazdem dam znać co i jak jeżeli przyniesie to dobry efekt. Zdradzę tylko tyle: powrót do fundamentalnych podstaw bez żadnych udziwnień ![]() Trzymajcie się ![]()
18.11.2014 ![]() ![]() ![]() "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-08-22 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Ja się chyba przestanę ważyć, bo jakoś ciągle waga stoi w miejscu mimo że centymetry spadają... Nie wiem czemu
![]() Właśnie skończyłam pierwszy trening z Mel B, zabiła mnie ta kobieta. Carla, zżera mnie ciekawość jaki masz sposób ![]()
#4556 |
Zakorzenienie
|
Carla no stanęło na tym ze najpierw tydzień nad polskim morzem .. u teściowej żeby nie było za pięknie
![]() ![]() W sumie już nawet przestałam oglądać oferty bo po tego rocznych upałach wyjazd w słońce i 30 stopni średnio mi podchodzi ... Z drugiej strony na takie 'wakacje plazowe' chciałabym jechać jak w końcu osiagne "satysfakcjonujacy efekt" w kostiumie ![]() ![]() W sumie się cieszę też dlatego,że nigdy nie byłam tak daleko na południu Polski - w ogóle śmieszne jak słabo znam własny kraj ...Trzeba nadrobić braki ![]() U mnie niestety średnio - staram się wrócić do swoich początków i ustalic zasady skutecznej diety (tj takiej jaka na mnie dzialała) i poprostu zastosować... Anuszka piękną masz tą wagę ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Ogolnie takie polowanie mogłoby dać dobre efekty ... Oglądałam ostatnio dokumenty bbc - przestawili dosyć grubych brytyjczyków na diete prehsistoryczną - 5 kg orzechów, owoców i warzyw (wszystko surowe) na dwa tygodnie ... Nie chodziło o odchudzanie a o zdrowie .. I faktycznie pospadały im złe cholesterole , widocznie schudli, cołnęły się stany przedcukrzycowe , zaparcia itd ... A jakby jescze trzeba było te 5 kg uzbierać i od czasu do czasu uciekać przed kolegami zmaczugą to efekt odchudzający by był na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
Hej!
U mnie z dietą ciężko bo nie umiem się zmotywować ![]() Asia i Carla ja też muszę wrócić do początków diety, przeanalizować wszystko i wyciągnąć jakieś wnioski. Może uda mi się ustalić jakąś sensowną dietę, która będzie działać. Chętnie pojechałabym w góry, ale za bardzo nie mam kasy ani czasu, mimo, że w sumie jakoś super daleko nie mam ![]() Miłego dnia! ![]()
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Jutro jadę
![]() ![]() Beatko no własnie trudno z motywacja -może zmęczone wszystkie jesteśmy? Mnie te wakacje wcale nie zmotywowały (na co liczyłam) i w sumie sierpień nie był udany (poza samym początkiem) Może jak wróce z wakacji ![]() W sumie to juz jutro czeka mnie spotkanie z teściową - która też sie odchudza z dietetyczka i ciekawa jestem efektów moze to mnie zmobilizuje ![]() W kazdym razie dzis jest dobrze : Sn musli z jog nat i malinami +migdały w płatkach Lunch sałatka 9fasolka szparagowa, jajka 2, pomidory 2, łyżka majonezu light, troche parmezanu powierzchu w planach: O Tortille orkiszowe z kurczakiem P Maliny z jogurtem i migdałam K Sałatka z rukoli, pomidorów , ogórka i kukurydzy z kurczakiem I może wreszcie się uda dotrzymać diety i żeby nic nie wpadło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- O nadalkoa ty tez jedzieszza tydzień? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.