|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 10,81% |
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
1 | 2,70% |
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
6 | 16,22% |
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
3 | 8,11% |
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
17 | 45,95% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Heloł!
Kurde dziwnie się czuję - macica się stawia, chyba zacznę dzień od No-spy ![]() Poza tym spałam pół nocy na siedząco - raz, że zgaga, dwa - mały coś płakał i poszłam do niego i zasnęłam na łóżku na siedząco, oparta o ścianę ![]() Idę z sierściuchem na spacer do przedszkola i zajrzę do Was ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Nie będę się rozwodzić na temat tej choroby, ale jest to bardzo niebezpieczne, kobieta przeważnie nie wie co się dzieje... ale my jesteśmy już po tylu USG, że żadnej z nas to nie grozi ![]() Po zaśniadzie przez rok czasu jest się pod opieką centrum onkologicznego, a po 3 latach od choroby jak wszystko dobrze można zajść w ciążę. Może normy teraz się zmieniły, ja znam takie sprzed kilkunastu lat. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40926022]dobry wieczór ![]() trochę czytam ale coś nie mogę się wbić.. już po wizycie teściów.. jak zwykle podnieśli mi ciśnienie, ale na szczęście tylko chwilę ich widziałam, bo mieliśmy MEGA WAŻNE SPOTKANIE OSIEDLOWE ![]() i zadali mi pytanie na odwal się "jak się czuję" i mega interesujące "ile przytyłam"... ![]() ![]() to sobie pogadaliśmy... ![]() coś się zbiera na burzę... nad Wrockiem grzmi ![]() cynamonowa - buziaki dla Ciebie ![]() jutro mamy przedstawienie w przedszkolu z okazji dnia mamy i taty ![]() ![]() i zaczeliśmy działać !! - dzisiaj TZ przywiózł szafę na strych z IKEI, - jutro mają dojśc drzwi i półki, - zamówiłam płotek do ogródka na podwyższone działki, - był też przed chwilą hydraulik ( pozazdrościłam czarownicy ![]() ![]() - no i w koncu mamy wycenę tarasu... niestety wyszło trochę więcej niż wstępnie zakładaliśmy ale podjęliśmy decyzję że robimy, oddzielimy się od sąsiadów i nie będzie takiej patelni w lecie ![]() - jak zdejmiemy grzejnik to będziemy malować ścianę jak ja lubię planować a potem robić, robić robić!!! ![]() ![]() zaraz spadam, dobranoc[/QUOTE] nie zazdrość mi hydraulika, bo ja wczoraj nerwa przez niego złapałam, a dziś to będzie chyba dym... moją ukochaną glazurę w kuchni (drogą jak cholera i już nie do zdobycia płytki) wczoraj mi nadkuł, co dopiero wyczaił Tż ![]() tak to jest ufać znajomym fachowcom... ostatnia jego praca u nas, nie będę wyliczać co spartolił ![]() -------- dzień dobry ![]() zasnąć wczoraj nie mogłam/niemogliśmy. Myslałam, że już pełnia, ale nie... spałam jakoś niespokojnie, rano jak obita dechą się czuję ![]() zła jestem bo jakieś opady zapowiadają jutro a ja mam pralkę nieczynną, czyste ubrania się powoli kończą ![]() moze ręcznie coś przepiorę, żeby dziś wyschło. ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() jaki kurs foto? doszkalasz się czy uczysz od początku? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40925919]Moje dziecko chyba wpycha główkę w szyjkę... Jest to takie nieprzyjemne odczucie na samym dole... Boję się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] nie zamartwiaj się, nic oprócz tego się nie dzieje, prawda? ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- czworaczki w 26 tyg ciąży: http://www.tvn24.pl/w-rudzie-slaskie...,327442,s.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzien dobry ![]() Dziekuje wszystkim odnosnie wozka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-22 o 06:50 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Dziendoberek...
... w 34 tc!!! ![]() Coraz bardziej ciekawa jestem, czy: -urodze za 4 tygodnie? -urodze normalnie z bolami czy odejda mi wody bez boli i poleze na porodowce umierajac z nudow az jakas litosciwa dusza zapoda mi oxy, zebym dla odmiany mogla poumierac z bolu? -dozyje w ogole dnia porodu, skoro w nocy co godzine budzi mnie seria skurczy lydek, palcow i co tam jeszcze, a hemoglobine mam najnizsza na Wizazu? Takie refleksje zaczynam miewac ![]() I pytanko - czy cos typu magnez, zelazo doustnie, furagin, acard etc MOZE teoretycznie wzmacniac w nadmiarze skurcze miesni czy raczej ni hu hu? Bo odkad na to wszystko mam uderzeniowe dawki, skurcze tez staly sie uderzeniowe. No to moze ZA DUZO tego lykam, hmmm? ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-22 o 07:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj kupiłam sobie sok pomidorowy i będę chlać bo tam duzo potasu naturalnego, banany tez maja duzo, ziemniaki. Może tez zapijaj pomidorowy, albo wsuwaj pomidory? tzn furagi nie jest na cisnienie, ale jakoś tam nas w pewien sposob zmusza do czestego siusiania, nie wiem jak się ma sprawa z acardem. Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-05-22 o 07:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo bym sobie kupila Aspargin na przyklad chetnie ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Aaaaaaaaaa, IDZIA, zapomnialam Ci napisac wczoraj, ze macalam kocyk i jest raczej leciutki, nie grubasny, ale JAKI MIĘKKI ![]()
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
potas w zbyt duzej ilosci powoduje kłopoty z sercem, ale jego niski poziom też... wiec najpierw labek powinien okreslić czy masz go za duzo czy za mało. np. moja kolezanka ma ciągle uciekający potas a w związku z tym migotanie przedsionkow, ale poziom musi kontrolowac bo za duzy tez zle wplywa. kiedys 1-2 tabl. podkradałam babci jak mnie skurcz łapał ale to było za młodu ![]() urosept moze wydalac mikroelementy itd. wiesz co jeszcze jest dobre? sok z kiszonej kapusty.... super źródło tych wszystkich dobroczynnych makro/mikro elementów. ooo ja sobie dzis drinkne ![]() aspargin chzba jest bey recepty ale na prawde bym uwazała zeby sie jeszcze serce nie przyplatało... urosept mialam pic ale tam jest zeby na zoladek uwazac wiec odpuscilam. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Oliath, podpowiedz, czy ten kocyk będzie grubaśny? Potrzebuję cieplutki gruby kocyk, najlepiej z mikrofibry ale nie chcę trafić na kolejny z cienkich bo mi się skład w końcu zrobi ![]() myslisz, że będzie on grubszy od Twojego? http://allegro.pl/kocyk-bobas-kocyki...243866847.html |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Zaczynamy 34 tydzień ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40925919]Moje dziecko chyba wpycha główkę w szyjkę... Jest to takie nieprzyjemne odczucie na samym dole... Boję się ![]() [/QUOTE] Nie panikuj i myśl pozytywnie. Na pewno jeszcze sobie posiedzi grzecznie w brzuszku ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40926022]dobry wieczór ![]() trochę czytam ale coś nie mogę się wbić.. już po wizycie teściów.. jak zwykle podnieśli mi ciśnienie, ale na szczęście tylko chwilę ich widziałam, bo mieliśmy MEGA WAŻNE SPOTKANIE OSIEDLOWE ![]() i zadali mi pytanie na odwal się "jak się czuję" i mega interesujące "ile przytyłam"... to sobie pogadaliśmy... ![]() i zaczeliśmy działać !! - dzisiaj TZ przywiózł szafę na strych z IKEI, - jutro mają dojśc drzwi i półki, - zamówiłam płotek do ogródka na podwyższone działki, - był też przed chwilą hydraulik ( pozazdrościłam czarownicy, wymieniamy grzejnik w pokoju Leosia na większy... - no i w koncu mamy wycenę tarasu... niestety wyszło trochę więcej niż wstępnie zakładaliśmy ale podjęliśmy decyzję że robimy, oddzielimy się od sąsiadów i nie będzie takiej patelni w lecie ![]() - jak zdejmiemy grzejnik to będziemy malować ścianę [/QUOTE] Pięknie wam to wszystko idzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
ha! no widzisz - chodzi
![]() ![]() ![]() Cytat:
Zacytuję Ci coś: "Kwas acetylosalicylowy zalicza się do kategorii C, gdy stosowany jest długotrwale, zaś do kategorii D. Wykazuje ona działanie teratogenne w badaniach na zwierzętach. Ten lek przeciwbólowy nie powinien być stosowany długotrwale w trakcie ciąży, bowiem hamuje syntezę tromboksanu A2, co w konsekwencji wywołuje zaburzenia w krzepnięciu krwi, zwiększając podatność organizmu kobiety na krwawienia. Kwas acetylosalicylowy podany w III trymestrze ciąży lub w okresie okołoporodowym wykazuje działanie tokolityczne, a więc hamuje syntezę prostaglandyn. W ten sposób powoduje wydłużenie czasu trwania porodu. Oprócz tego zwiększa utratę krwi podczas porodu, hamując agregację płytek krwi. Lek ten ma także wpływ na dziecko. Może spowodować przedwczesne zamknięcie przewodu tętniczego Botalla u płodu i wywołać nadciśnienie płucne. Podobne objawy w III trymestrze ciąży może spowodować ibuprofen, który zaliczany jest do kategorii B i D." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
Witam, dziewczynki
![]() próbuje Was od jakiegos czasu nadrobic i nie daje rady ![]() Trzymam kcuki za mamusie szpitalne oby jak najszybciej Was wypuszczono; współczuje tez mamusia z dolegliwosciami zwłaszcza tymi niezdiagnozowanymi. My z Bianka ogólnie spoko tylko skórcze łydek i ból bioder w nocy sak w opac nie daja jak większości ![]() Po mału sie zabrałam za pranie wyprawki a piore wszystko jak leci łącznie z kocykami. Te płyny do prania dla maluchów sa b. delikatne i nic sie po praniu z rzeczami nie dzieje -kocyki nadal sa mieciutkie ![]() Nadrabiam Was dalej i w miare mozliwosci bede sie odzywac chociazby raz na miesiac :P A tak w ogóle to nie wiem czy chwaliłam sie wizyta w zeszłym tyg. Mała wazy ponad kg i ma podobno baaaaaaaaaaaaardzo długie nogi o 2 tyg. do przodu ![]() No i zaczełysmy teraz 27 tydz. Jedna z moich szwagierek juz urodziła ale spedziła z mała ponad tydz. w szpitalu bo była zółtaczka . Teraz sa juz w domku. Za chwile rodzi druga i przyjdzie kolej na mnie ![]() Trzymajcie sie cieplutko chyba ze u Was upał to chłodno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Oli, no nic gdzies stacjonarnie musze dorwac kocyki i pomacac. dzięki
![]() Dziewczynki wizytujące, mocne kciuki zaciśnięte!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jak się wstawać dziś nie chciało, na szczęście tylko raz w nocy wstawałam. Gratuluje wszystkim nowych tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Gratuluję rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie wizyty i za dziewczyny w szpitalu ![]() Dziś się lenię, a jutro Krakowianki, odwiedzam Was ![]() W hali na Marywilskiej, tam najwięcej chińczyków, ale akurat tutaj polski sklep, producent też ![]() Jestem bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Grzebię za spodenkami krótkimi dla Norberta. Opis w jednej aukcji: kolory są żywe, soczyste. Dostępne kolory: czarny
![]() ![]() Widział ktoś soczystą, żywą czerń ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() odkąd siedzę mocno w kolorach tak widziałam tylko głeboką czerń, wyblakłą i inne ale soczystej i żywej jeszcze nie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40923494] Plus nie opuszcza mnie mój najlepszy ciążowy przyjaciel - zaparcie, to jest niemożliwe, jem ogromne ilości warzyw, tylko razowe/ciemne pieczywo, a tu korek korek korek i tyle.... [/QUOTE] Bo małe uciska ci na jelita. Ja tak miałam w poprzedniej ciąży. Teraz jest o wiele lepiej, a jak piję Inkę to już cudownie codziennie latam i nawet się nie napinam! ![]() Cytat:
Dziś wybywam na cały dzień. Z tego co wiem mam na dziś wypłatę z ZUSu zaplanowaną, pewnie jutro wejdzie. No ale ja już nie mogę wytrzymać. Od czw nie byłam nigdzie poza swoim podwórkiem i wiejskim sklepem. Oszaleć można! Oli magnez zmniejsza skurcze, ale przy reszcie leków może być zagłuszany. Jedz te pomidory, sok z pomidorów pij i tą wodę Jana!
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
ooo Roxi, ciekawostę świetną zapodałaś
![]() czyli ja z racji tego, że aspiryn, polopiryn nie mogę brać to i acard u mnie gdyby cuś odpada! po tych pierwszych w/w miałam krwotoki z nosa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
czarownica wiem, że nie musi być krwawienia przy zaśniadzie, a tak jak napisałam to macicę usuwa się w zdecydowanej ostateczności. Ja po prostu opisałam przypadek dziewczyny, która zgłosiła się tak późno do lekarza, że ten zaśniad był bardzo rozległy. U mnie w małym swzpitalu nie podjęli się leeczenia, tylko odwiezli karetką do kliniki, gdzie pracują super specjaliści. Im niestety też nie udało się uratować macicy. Sam lekarz tylko mi jeszcze mówił, że ten zaśniad był tak rozległy (całkowity), ze aż dziw, że organizm sam nie zareagował wczesniej krwawieniem lub plamieniem. Oli dzieki za info na temat kocyka, jednak szukam nadal, takiego większego na zimę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeżyłam horror zaśniadu u bardzo, bardzo bliskiej osoby, wbiło mi sie to w pamiec tak, że był to jeden z powodów mojego zamartwiania się w ciązy... jeszcze 2-3 h i byłoby po kobiecie. w sama pore pojechali na usg standardowe, Góra czuwała nad nią. To był 6 miesiac. Co 2 tyg. kontrol w centrum onkologicznym. Po roku "wyrzucili" ja stamtad a po 2 latach urodzila zdrowa corke. Ile nerwów przeszła w tej ciązy to chyba my tu razem wzięte nie miałyśmy tyle. Jechala na tabl. uspakajajacych... zycie jest okrutne, ale my sie usmiechamy i na nasze skarby z tym usmiechem czekamy ![]() Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-05-22 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Poczytalam, sie doksztalcilam i mysle, ze po pierwsze zaordynuje sobie cos w stylu np. Cardiomin B6, po drugie wyrzuce acard, po trzecie odstawie urosept, po czwarte furagin, bo sprawdzilam i rzeczywiscie wyplukuje mikroelementy (ale to po odebraniu wynikow z moczu jesli beda ok), po piate upre sie na zastrzyki, bo teraz sobie uzmyslowilam, ze gdy je bralam nie mialam W OGOLE zadnych skurczy (!!!) wiec te masakryczne ostatnie noce, puchnace kostki i masakryczne pogorszenie w kwestii dziadow wyraznie sugeruja zakrzepice albo inne gnojstwo zwiazane z zylami, a po ciazy pojde sobie na medycyne i zostane wlasnym lekarzem i juz.
#4555 | ||||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
I b. dziękuję za soczek. Tuż po herbatce na dobre rozpoczęcie dnia się przyda. Cytat:
Ciekawe jak Kiss poszedł polski?pewnie niedługo się pojawi zdać realcje z egzaminu i wizyty. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40925919]Moje dziecko chyba wpycha główkę w szyjkę... Jest to takie nieprzyjemne odczucie na samym dole... Boję się ![]() [/QUOTE] Jak dzisiaj? dalej sie wbija? [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40926022] i zaczeliśmy działać !! - dzisiaj TZ przywiózł szafę na strych z IKEI, - jutro mają dojśc drzwi i półki, - zamówiłam płotek do ogródka na podwyższone działki, - był też przed chwilą hydraulik ( pozazdrościłam czarownicy ![]() ![]() - no i w koncu mamy wycenę tarasu... niestety wyszło trochę więcej niż wstępnie zakładaliśmy ale podjęliśmy decyzję że robimy, oddzielimy się od sąsiadów i nie będzie takiej patelni w lecie ![]() - jak zdejmiemy grzejnik to będziemy malować ścianę jak ja lubię planować a potem robić, robić robić!!! ![]() ![]() zaraz spadam, dobranoc[/QUOTE] ale fajnie.. remonty i zmiany zmianami, ale też lubię ten dreszczyk... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
są różne czernie i może być taka sprana wpadająca w grafit lub szary, więc opis, jakkolwiek brzmi dość ciekawie, nie jest taki dziwny czy nie na miejscu. Myślę że bardziej popularnym określeniem na ten rodzaj czerni jest "głęboka"
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4557 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Mała, u mnie nawet najmniejsza dawka leku, którego nie powinnam powoduje jakieś skutki uboczne. Np. pseudoefedryna w najmniejszej dawce a ja dętka, w co lekarz nie mogła uwierzyć, ale w końcu uwierzyła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Perse, co do walenia w szyjkę, to znam ten ból... Filip też robi mi takie psikusy ;/ Mam nadzieję, że szybko mały zmieni pozycję.
A wczoraj zaczął walić główką w talerz biodrowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze, to ona miała dużego pecha i szczęście jednoczesnie. Na tak późnym etapie w obecnych czasach rzadko wykrywa sie zaśniad. Ja mam kilka kol po takich przebojach i u kazdej 2-3 miesiac wykryte, usuniete i nie miał czasu narobic tak wielu szkód. Jednak na onkologie zgłaszaja sie co jakis czas. W europie 1 na 1000 zapłodnionych jaj jest zasniadem, a to duzo i mało, bo w Afryce nawet 1 na 100 ![]() Co do skurczów w łydkach ... ała ... nic dodać nic ująć. Dziś w nocy moje skurcze łydek przerodziły sie w koszmar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.