|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
może chodziło jej o ciążowe
|
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
ja tak samo Cytat:
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
A jak reszta dziewczyn po wizytach????
|
#4534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie czuje swietnie i najchetniej nie szlabym do tego szpitala...lekarz powiedzial ze on skierowanie dac musi a decyzja nalezy do mnie... no ale nie darowalabym sobie jakbym to zignorowala a cos tfu tfu by sie stalo, wiec ide...Cytat:
Cytat:
Cytat:
nio to mnie pocieszylas ten moj lekarz to przewrazliwiony chyba...najgorzej ze mi tz kracze ze na ta szyjke to mnie tu z 2 tyg w szpitalu potrzymaja... |
||||
|
|
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Opijaja dobre wieści
![]() SAMBADIJANEIRO Kciuki:p
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#4536 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Samba, nie wiem niestety, nie znam się zupełnie... U mnie bylo chyba ponad 5 cm więc dobrze i juz nie dopytwyałam... Ale dziewczyny doświadczone mówia, że nic w tym złego, to pewnie mają rację
Będzie dobrze Nie chciałam Cię straszyć...
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale pech z tą kontrolą
|
|
|
|
|
#4539 | ||
|
Zakorzenienie
|
aagula cześć
Cytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4540 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Dziś mam wolne, więc wreszcie udało mi się Was nadrobić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiem jakie to uczucie, bo sama odliczalam dni do ostatniego piątku Masz jakieś przeczucia, albo jakąś płeć preferowaną? ![]() Cytat:
Buty bardzo ładne i przynajmniej nie padniesz a wiadomo jak to nogi w ciąży - nie zawsze posłuszne.. No i te skarpetki TZ bedą na pewno super wyglądać do słoneczników - widziałam kilka takich fot na necie i zdjecia prezentuja sie mega! Już nie mogę się doczekać jakiś zdjęć z relacji ![]() Cytat:
Tańszylismy do 'magiczne słowa'. Do PL przyjechaliśmy na tydzień przed weselem, więc załatwiania była co niemiara i na kurs brakło czasu. Poszliśmy na jedną lekcje - 2h. Pan nam pokazał kroczki do '2 na 1' z jakimiś prostymi obrotami i chociaż połowy zaponieliśmy to doimprowizowaliśmy na podstawie głównego kroku i było super Także, może wykombinujecie kilka godzin na jakiś kurs, a jak nie to popróbujcie youtube.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że jest takie imie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma się co martwić na zapas. Moja szyjka też ma 3.2 cm od początku i lekarz mówi, że wszystko ok. Ogólnie mówi, że do 2.5 cm to jeszcze nic się nie martwić.Cytat:
|
|||||||||||||
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze ze zadnych skurczy poki co nie ma... Bartosz musi jeszcze tam posiedziec nie chce go tu poki co
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ja wymyślałam te przepisy no i nie oszukujmy się... teoria toerią a i tak wszystko zależy od urzędnika który przyjdzie na tą kontrole... bo ludzie są różni, trafisz na takiego gdzie nie będzie Cię w domu to powie że przyjdzie w ciągu 7 dni na kontrole jeszcze raz... a trafisz na takiego który zastanie Cię w domu w piżamie w łóżku a będzi się czepiał i szukał dziury w całym ![]() moim zdaniem jeśli nie zastaną w domu a otworzy ktoś inny to najlepiej ściemniać wizytą u lekarza lub w aptece - bo wtedy można skoczyć do apteki zrobić jakieś zakupy pod katem witaminy ciążowe czy coś i jest ok a jeśli przyjdzie na kontrole i stwierdzi że pierwszy raz był 3 dni temu i nikogo nie było to ściemniać że się spało albo było w sklepie po chleb z drugiej strony chyba nikt normalny nie odbierze zasiłku dlatego że nie było mnie w domu ![]() zus i us to dwie instytucje które rządzą się swoimi prawami
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
no i te przepisy odnoszą się ogólnie do l4... a chyba jednak inaczej podchodzi się do kobiety w ciąży na l4 a kogoś kto jest na l4 z powodu jakiejś choroby i nie ma go w domu
![]() zresztą można zadzwonić zawsze do zusu i wypytać o wszystko jak to wygląda
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja po wizycie
Z dzidzią wszystko ok ...szyjka ma długość 3,7 więc git . Dzidzia była odwrócona tyłem i mimo że Adi siedział u lekarza na kolanach to mały tylko na sekunde się odwrócił do braciszka ).Od jutra jestem z wami na bieżąco gdyz odzyskałam komp i mam l4 do następnej wizyty czyli 24.06 (możesz mnie ladan dopisac na godz 18:30) . Dzwoniłam do szkoły że jutro przyjade i dyro mówił że może lepiej żebym nie przyjeżdżała ale mam teraz dużo papierowej roboty związanej z awansem i musze się tym zająć. Trzeba się trochę przed egzaminem przymilić do dyrektora ...zwła szcza po dzisiejszej niezapowiedzianej hospitacji, która podobno wyszła super ale szczegóły miał właśnie jutro ze mna omówić Dorzucam zdięcie mojego groszka z 24t5d i idę sie zająć moim małym rozrabiaką. A jak ogarnę przez najbliższy tydzień papiery to już biorę się na ostro za wyprawke
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że vea już jest pisz kochana jak tam
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a dla Ciebie lanie
|
||
|
|
|
#4548 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pacanCytat:
Cytat:
Obejrzałam serial "chirurdzy" i mogę iść się szykować do snu.
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
ewcia super, że maluszek ok i śliczny jest
|
#4550 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, ale zasuwacie z tym pisaniem
nadrobiłam Was i mam pytanie czy można w końcu podgrzewać w mikrofalówce butelkę z mlekiem??? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale mi wypłata cały czas przychodzi od mojego pracodawcy więc też nei wiem jak to by było z tą kontrolą ?Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wydaje mi się, że te kontrole to aż tak poważna sprawa ![]() Cytat:
a za resztę trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze boję się tej glukozy - idę w środę, zobaczymy co to za cholerstwo ![]() Cierpliwosc - 1oo lat ![]() ja-ika - chyba bym z głodu padła, jakbym musiała czekać na czczo do 9 na badanie glukozy bajka1807 - co do tych bóli to powiem Ci, że się nie ma co martwić
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-05-27 o 21:00 |
|||||||
|
|
|
#4551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie brzuch boli..... Chyba się wkurzyłam niepotrzebnie.
Siostra TŻ odebrała nasze obrączki i moja jest bez cyrkonii, bo babka powiedziała, że się nie da. Nam mówiła, że się da... No k**** niech się zdecyduje.
|
#4553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje dziecię się zasłania w każdy możliwy sposób
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#4554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żeby znów zobaczyc listę subsky=rywowanych wątków klikasz na ustawienia w lewym górnym rogu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() w szpitalu powiedzieli długa, zamknięta, nie mówili ile ma ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
ewacia super, że wszystko ok !
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
miałam otwarte zdjęcie dzidzi Ewci
mąż tak patrzy "kto to, to nie moje, to nie mój Miki"
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
vea widzimy Cię
pisz co tam
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow, poznał
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
Raczkowanie
|
Czesć Dziewczyny,
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i już od dawna mam ochotę zapytać, czy mnie przyjmiecie do swojego grona...? Na początku podczytywałam, ale jako, że mieszkałam w Meksyku (przyjechałam do Polski miesiąc temu), to od czasu do Was zaglądałam. POlska pogoda i wirusy przywitały mnie słabo i generalnie na 4 tygodnie 3 tygodnie miałam wszelkie infekcje górnych dróg oddechowych, więc grzecznie leżałam w łóżku i się już od Was "uzależniłam" Termin porodu wg i OM (19.12.2012) jak i USG mam na 24.09 ![]() no i spodziewamy się DZIEWCZYNKI!! Na początku ciąży miałam trochę nerwów, bo miałam plamienia i się okazało, że mi się polip przyszwędał i moja meksykańska pani dr zdecydowała mi się go usunąć. BYło nerwowo, ale się skończyło dobrze! w znieczuleniu miejscowym Także póltora miesiąca spędziłam w łóżku...Ale teraz tfu, tfu, tfu... wszystko jest w jak najlepszym porządku i ze mną i z dzidzią, która się rozwija i rośnie jak należy! Ja tylko usycham z tęsknoty, bo od miesiąca jestem "słomianą wdową", bo mój narzeczony dopiero we czwartek przylatuje z Meksyku!!!!! A teraz kilka moich komentarzy ![]() Cytat:
![]() I co do toxoplazmozy, to ja akurat jak się okazało musiałam już kiedyś ją przejść, bo mam antyciała i mam spokój ![]() Pozdrawiam Was wszystkie, gratuluje wizyt, a za te co muszą w łózku leżeć trzymam kciuki za szybką poprawę!! |
|
|
|
|
#4560 |
|
Raczkowanie
|
Na którychś z warsztatów, chyba Bezpieczny Maluch mówili nam że nie, bo jak się podgrzeje za mocno to mleko straci swoje właściwości odżywcze. Mikrofalówi z reguły pogrzewają w jednym miejscu za mocna a w innych prawie wcale.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

a później tylko lipiec, sierpień iii 

... )

a dla Ciebie lanie

żeby wszystko było dobrze

moje dziecię się zasłania w każdy możliwy sposób