|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
czeeeeeść
goście już pojechali więc jestem dziś cała wasza mam do nadrobienia chyba ze 100 stron ale pominę tą przyjemność bo w ciąży z jakiś dziwnych powodów nie mogę długo siedzieć przy kompie bo mnie zaraz tak głowa napiernicza że nic tylko paść na wyro i się nie ruszać ![]() tęskniłam za wami
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
bajka - pisz czesciej bo kinga chce kotka ogladac
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-05-27 o 09:52 |
|
|
|
|
#4203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
byle nei trzeba było palić w piecu w lipcu lub sierpniu
|
||
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
mam w sumie 3-4 znajome plus szwagierki z ktorymi trzymam kontakt. reszta to znajome z pracy itp. ale to juz nie przyjaźń. wiecej mam na forum ale... z wami tylko gadam, nie wiem jak w realu by bylo i dam sobie reke uciac ze nie z kazda mialabym chemię
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pracy w banku, ja jestem w szoku po tym co napisałyście, mobbing ![]() na taką skalę, w bankach, nie przyszło by mi do głowy |
|
|
|
|
#4206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam tą zbuntowaną nastolatką, która chodziła na czarno w żałobie po ludzkości
A róż był dla mnie uosobieniem głupoty ![]() Ale człowiek miał nierówno pod sufitem mając naście lat Cytat:
![]() Spacerówka będzie fioletowa, jeśli na ten się zdecyduję (czekam jeszcze na dokładniejsze zdjęcia, pani obiecała mi dziś wysłać), więc tylko z gondolą będzie problem. Patrzyłam już chyba wszędzie ![]() Cytat:
Babka na USG sprawdziła, czy serduszko bije tylko. No i tą szyjkę na dowcipnym obejrzała. W ogóle dziś się czuję o niebo lepiej, lekko twardy brzuch rano, ale nie bolał, całą noc przespałam. Naprawdę zaczynam się bać, że sama sobie wymyślam Cytat:
|
|
|
#4207 |
|
Raczkowanie
|
za dzisiejsze wizyty :SAMBAdiJANEIRO (15:00) mam nadzieje ze sprawa z noga nic a nic nie wplynela na Bartusia vea7 - USG połówkowe (16:20) niech sie dzidzia ujawni ![]() rusałka_1 - USG połówkowe (17:00) niech sie dzidzia ujawni ![]() ewacia85 za Ciebie i synka ![]() Samba - wracajac do Bielska - ja na osiedlu od 15 lat tylko jako gosc wpadam na kilka dni, a i tak przewaznie biegam albo po miescie, albo po rodzince albo po znajomych hehe bloki (DM 27) byly zawsze dla mnie tylko sypialnia i jak moglam to albo na dzialce siedzialam albo sie wloczylam .Lece teraz w piatek ale tym razem baze bede miala u siostry co sie pobudowala na Lotnisku a do rodzicow pewnie na chwilke bede tylko wpadac. (moi rodzice z karpackiego, tesciowie z kamienicy... trzeba bylo jakos mamuski pogodzic, to sie siostrze na glowe z MM pakujemy ![]() :brzyda l: )A aaaa wlasnie - bylas moze w tej knajpie co ja Geslerowa "rewolucjonizowala" ????? my tam mamy w niedziele po chrzcie obiad - fajnie tam teraz???? |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
słoneczko za oknem aż chce się żyć!![]() ja jestem z tych co nie wyobrażają sobie zycia w Polsce, koncze studia mam 7 lat pracy udokumentowanej, do tej pory nie moge znalezc dobre pracy, pracuje za najnizsza krajowa i gdyby nie rodzina to bylaby bida, mój Tz wyjezzda za granice ja zreszta tez bylam ale wrocilam by dokonczyc studia i na pewno nie bede tu siedziec prznajmniej przez kilka lat bo wiem ze sta mnie na to z dzieckiem nie bedzie. ile mozna sobie odmawiac wszystkiego? co do różu to nie wiem oc o Wam chodzi? przeciez male dziewczynku uwielbiaja roz, co z tego ze my nie, one z tego wyrastaja przeciez, mi TŻ tlumaczyl ze imie ma byc dla dziecka nie dla nas, czy jest popularne czy nie, czy nam sie super podoba czy srednio... i w sumie ma racje zaczelam sie przekonywac do tego ktore wymysli, bo stwierdzilam, ze moze bedzie mi kiedys wdzieczny ze nie jest kolejnym Natanem itp.
|
|
|
|
#4211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co Ty ja mówię, że on jest hardcorem, bo nigdy nie marudzi i jest mega cierpliwy zupełnie moje przeciwieństwo Cytat:
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Ja byłam w kinie
ostatnio przyniósł tych biletów tyle, ze jeszcze do sierpnia mogę iść 4 razy do kina i 2 razy do aqua parku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze wkręciłam się w szukanie kosmetyków dla małej co polecacie? ja z pewnością nic nie będę kupować z J&J, bo mnie bardzo uczulają... słyszałam, że fajna jest emulsja do kąpieli Oilatum... no i że z Nivei bardzo fajnie się sprawdzają... a do pupci sudocrem.. a wy co polecacie?
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze czekam na oceny takze... haha ale jestem pozytywnie nastawiona;p dam znac na pewno jak tylko sie obronie
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
w sprawie kalendarza wizyt proszę o PW!
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze dokupie jakies kremy itp ciekawe jak sie sprawdzi u bejbika...jeszcze zHippa sa podobno fajne ale na razie nie kupowalam to nic nei powiem wiecej |
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
też właśnie przymierzam się do NIVEA...
|
#4219 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z pracy!
Cytat:
![]() Film jest b. dobry ![]() Cytat:
Cytat:
Zbuntowaną może nastolatką nie byłam, ale punka słuchałam, 365 dni w roku glany na nogach, czarne ciuszki, czarne długie włosy itp. ![]() A co do Twojego samopoczucia, to super, że dziś już lepiej się czujesz ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Oilatum to podstawa do kąpieli
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tańszych zamienników - a równie dobrych (Eda miał non stop jakieś zapalenia, obtarcia, odparzenia) polecam EMOLIUM: http://www.aptekagalen.pl/images/emu_kapiel.jpg Jeśli zaś chcesz coś tańszego, zwykłego, to na początek polecam serię NIVEA dla dzieci: http://www.calineczka.pl/sklep/image...-2w1-500ml.jpg W przypadku emolientów już bez oliwki, w przypadku Nivea polecam odrobinę oliwki wlewać do wanienki, nie wsmarowywać w ciałko. Do pupy na co dzień nic albo minimalną ilość Linomagu; http://leki-opinie.pl/wp-content/upl...nomag-masc.jpg koniecznie zielony i też raczej co 2-3 zmianę pieluchy. A w przypadku odparzeń niezawodny okazał się sudocream: http://www.aptekagalen.pl/images/sudocrem.jpg Byle nie przesadzać z ilością, skóra musi oddychać
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz mi czy przydaje się jakiś kremik? do twarzy lub jakiś uniwersalny? jak tak to jaki? chyba zdecyduję się na ten Oilatum..
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, jak babki kąpały maluchy w szpitalu
Zero stresu, wkładają całego noworodka pod kran, szorują, smarują oliwką i oddają na ręcznik takie małe, zapłakane, pachnące oliwką cudo
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do pupy sudocrem to tylko w przypadku odparzenia już. Ja w szpitalu dostałam taką walizeczkę z różnymi ulotkami, gazetkami i próbkami i była tam taka tyci tyci próbka sudocremu w pudełeczku - spokojnie mi wystarczyło. a na co dzień do smarowania najlepszą sa chyba: bepanthen, alantan maść, linomag albo nivea sos |
|
|
|
|
#4224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A emolienty kupię jeśli okazę się, że jest taka potrzeba
|
||
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym ew. można jakiś nawilżający Oilatum/inny emolient, jakby skóra mimo wszystko wysychała. Ja pewnie kupię cały zestaw Emolium plus Linomag i Sudocrem.
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
przynajmniej dopóki pogoda się nie poprawi bo jak słoneczko wyjdzie to znów mnie do ogrodu wywieje
no i czekam na ekipę tynkarzy aż przyjadą na budowę ale wątpię żeby w tym tygodniu im się udało do nas dotrzeć raaaaany zaraz będę miała tynki w naszym domu a jeszcze rok temu trawa rosła na naszej działeczce ![]() Cytat:
to znaczy są jakieś ale tylko jakieś 4 buteleczki maxymalnie i nie ma nigdzie ani tego żelu do mycia ciała i włosów 2w1 ani tego płynu do kąpieli 2w1 co od razu do mycia się używa... a te dwa kosmetyki dziewczyny polecały więc dupa... dlatego chyba zdecyduję się na Nivea bo sobie tego Hippa nie urodzę przecież w pakiecie z Wiktorią mam już żel do mycia ciała i włosów 2w1 i płyn do kąpieli z szamponem 2w1 bo akurat była promocja w Rossmanie więc wzięłam. Mam też mydełko to najzwyklejsze Biały Jeleń w aptece zakupię Linomag i Alantan krem oraz maść oraz Sudocream żeby był w pogotowiu i też chyba na początek aby tyle potem się będzie kombinowało co dokupić w zależności od potrzeb
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2013-05-27 o 10:47 |
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
może się komuś przyda, link z wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=694920
http://www.srokao.pl/p/moje-analizy.html |
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywam z kosmetykow dla dzieci:
szampon nivea zamiennie z tym rossmanowskim babydream mydelko bambino, obecnie biały jeleń (w koncu cos syna nie uczula a i dla mnie do higieny intymnej dobry) krem nivea sos na buzie (nosze w torebce) sudocrem na czerwoną pupe na lekko czerwona pupę - olej kokosowy ogolnie po kapieli co 2-3 dni - olej kokosowy (artur twierdzi ze pachnie jak ciasteczko )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

mam do nadrobienia chyba ze 100 stron ale pominę tą przyjemność bo w ciąży z jakiś dziwnych powodów nie mogę długo siedzieć przy kompie bo mnie zaraz tak głowa napiernicza że nic tylko paść na wyro i się nie ruszać 

wcześniej po pieczywo a teraz po śmietankę, bo zachciało mi się twarożku ze szczypiorkiem

my mamy czarny wozek czyli taki jakiego niechcielismy i tez mysle nad kolorowymi dodatkami
za dzisiejsze wizyty 

jestem pełna podziwu, dla studiujących w ciąży! Pochwal się jak będziesz znała termin obrony, bo nasze kciuki mają moc