Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 09:50   #4201
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

czeeeeeść
goście już pojechali więc jestem dziś cała wasza mam do nadrobienia chyba ze 100 stron ale pominę tą przyjemność bo w ciąży z jakiś dziwnych powodów nie mogę długo siedzieć przy kompie bo mnie zaraz tak głowa napiernicza że nic tylko paść na wyro i się nie ruszać
tęskniłam za wami
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:51   #4202
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Z tego co zauważyłam to właśnie większość kobiet nie może...
niestety może i jesteśmy bardziej uświadomionym pokoleniem,ale i słabszym fizycznie i ciężej nam donosić ciążę niż starszym pokoleniom. W dodatku te hormony wszędzie, faszerowana żywność, choroby cywilizacyjne. Już nie wspomnę,że samo zajście w ciążę to często nie lada wyzwanie...
za to kiedys pracowalo sie duzo fizycznie cale zycie i kobiety tez do wiekszych wysilkow byly przygotowane. moze stad taki heroizm pracy do konca (noi i wtedy chyba nie dawali l4 na zawolanie...). poza tym chyba bylo tez duzo przypadkow poronień...

bajka - pisz czesciej bo kinga chce kotka ogladac

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-05-27 o 09:52
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:54   #4203
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wysłałam męża już drugi raz do sklepu wcześniej po pieczywo a teraz po śmietankę, bo zachciało mi się twarożku ze szczypiorkiem biedny

101 dni do porodu
mąż też już pewnie odlicza

Cytat:
To ja słyszałam,że ma nie być wiosny, tylko lato...no ale...
Jak nie będzie upałów to będzie spoko, mniej się wymęczymy.
nie będę rozpaczać jeśli upały nas ominą byle nei trzeba było palić w piecu w lipcu lub sierpniu
Stary 2013-05-27, 09:56   #4204
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

A jeszcze tak zapytam Was dziewczyny czy macie duże grono znajomych/koleżanek?Bo znam wiele dziewczyn na forum, które w realu mają mało koleżanek, nawet niektóre świadkowały sobie wzajemnie na ślubie bo nie miały innych koleżanek do tego.
mam w sumie 3-4 znajome plus szwagierki z ktorymi trzymam kontakt. reszta to znajome z pracy itp. ale to juz nie przyjaźń. wiecej mam na forum ale... z wami tylko gadam, nie wiem jak w realu by bylo i dam sobie reke uciac ze nie z kazda mialabym chemię

Stary 2013-05-27, 10:07   #4205
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
czeeeeeść
goście już pojechali więc jestem dziś cała wasza mam do nadrobienia chyba ze 100 stron ale pominę tą przyjemność bo w ciąży z jakiś dziwnych powodów nie mogę długo siedzieć przy kompie bo mnie zaraz tak głowa napiernicza że nic tylko paść na wyro i się nie ruszać
tęskniłam za wami
witaj z powrotem, teraz już na stałe?

a co do pracy w banku, ja jestem w szoku po tym co napisałyście, mobbing
na taką skalę, w bankach, nie przyszło by mi do głowy
Stary 2013-05-27, 10:15   #4206
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja tam lubie róż

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja byłam tą zbuntowaną nastolatką, która chodziła na czarno w żałobie po ludzkości Słuchałam ciężkiego brzmienia - które obecnie mnie irytuje i nosiłam glany i pacyfki
A róż był dla mnie uosobieniem głupoty
Ale człowiek miał nierówno pod sufitem mając naście lat

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
heh i rozowe czachy na budce my mamy czarny wozek czyli taki jakiego niechcielismy i tez mysle nad kolorowymi dodatkami

a gondoli nie umiem znalezc samej uzywanej grrr a nowa droga jak fix... cabriofix

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

matal a patrzylas na gumtree na oferty wozkow? bo w krk dosc duzo jest i latwiej na zywo zobaczyc
Właśnie ja też szukam dodatków
Spacerówka będzie fioletowa, jeśli na ten się zdecyduję (czekam jeszcze na dokładniejsze zdjęcia, pani obiecała mi dziś wysłać), więc tylko z gondolą będzie problem.
Patrzyłam już chyba wszędzie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ostatnio też byłam na chrzcie i mała tzn 6 miesięczną trzymała mama godzine na rękach i miała później zakwasy i mówiła że myślała że zemdleje. U nas wsadzaja w wózki i sie nie pitola... ja miałam 2 lata na chrzcie wiec szłam i siedziałam sama

Tez uwazam że dziwnie tym bardziej że mi proponowali zebym została, jak chce w tym samym szpitalu!.
Matal zrobili Ci USG??
Wiesz co, w wózki też ludzie wkładali, ale mój się tak darł, że by księdza nie było słychać Dlatego chcę wcześnie, bo nie chcę powtórki z rozrywki

Babka na USG sprawdziła, czy serduszko bije tylko. No i tą szyjkę na dowcipnym obejrzała.
W ogóle dziś się czuję o niebo lepiej, lekko twardy brzuch rano, ale nie bolał, całą noc przespałam. Naprawdę zaczynam się bać, że sama sobie wymyślam

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No u mnie opcji zostania w kraju zupełnie nie ma.Bezskutecznie przez 3 lata szukałam pracy w zawodzie i/lub za godziwe pieniądze, ale albo staż, albo śmieciówa za niecałego tysiaca.U męża to samo.A muszę jeszcze zostać z dziećmi bo ze żłobkiem ciężko.Mąż miał firmę, ale przyniosła tylko straty.A ileż można pożyczać, kiedyś trzeba oddać.
My z tż też dorastamy do decyzji o przeprowadzce. Pół roku szukania pracy dla programisty, to po prostu żal. Jak coś proponują, to za takie pieniądze, że ok, może stażysta by tyle wziął, ale nie doświadczony programista! W każdym razie nie wiem, czy nie skończy się na tym, że tż wyjedzie gdzieś do pracy, a my do niego dojedziemy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 10:15   #4207
Sylwia cypr
Raczkowanie

dzien doberek

za dzisiejsze wizyty :
SAMBAdiJANEIRO (15:00) mam nadzieje ze sprawa z noga nic a nic nie wplynela na Bartusia
vea7 - USG połówkowe (16:20) niech sie dzidzia ujawni
rusałka_1 - USG połówkowe (17:00) niech sie dzidzia ujawni
ewacia85 za Ciebie i synka

Samba - wracajac do Bielska - ja na osiedlu od 15 lat tylko jako gosc wpadam na kilka dni, a i tak przewaznie biegam albo po miescie, albo po rodzince albo po znajomych hehe bloki (DM 27) byly zawsze dla mnie tylko sypialnia i jak moglam to albo na dzialce siedzialam albo sie wloczylam .
Lece teraz w piatek ale tym razem baze bede miala u siostry co sie pobudowala na Lotnisku a do rodzicow pewnie na chwilke bede tylko wpadac. (moi rodzice z karpackiego, tesciowie z kamienicy... trzeba bylo jakos mamuski pogodzic, to sie siostrze na glowe z MM pakujemy :brzyda l: )
A aaaa wlasnie - bylas moze w tej knajpie co ja Geslerowa "rewolucjonizowala" ????? my tam mamy w niedziele po chrzcie obiad - fajnie tam teraz????
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 10:19   #4208
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
dzien doberek

za dzisiejsze wizyty :
SAMBAdiJANEIRO (15:00) mam nadzieje ze sprawa z noga nic a nic nie wplynela na Bartusia
vea7 - USG połówkowe (16:20) niech sie dzidzia ujawni
rusałka_1 - USG połówkowe (17:00) niech sie dzidzia ujawni
ewacia85 za Ciebie i synka

Samba - wracajac do Bielska - ja na osiedlu od 15 lat tylko jako gosc wpadam na kilka dni, a i tak przewaznie biegam albo po miescie, albo po rodzince albo po znajomych hehe bloki (DM 27) byly zawsze dla mnie tylko sypialnia i jak moglam to albo na dzialce siedzialam albo sie wloczylam .
Lece teraz w piatek ale tym razem baze bede miala u siostry co sie pobudowala na Lotnisku a do rodzicow pewnie na chwilke bede tylko wpadac. (moi rodzice z karpackiego, tesciowie z kamienicy... trzeba bylo jakos mamuski pogodzic, to sie siostrze na glowe z MM pakujemy :brzyda l: )
A aaaa wlasnie - bylas moze w tej knajpie co ja Geslerowa "rewolucjonizowala" ????? my tam mamy w niedziele po chrzcie obiad - fajnie tam teraz????
Ja byłam, fajnie i dobre jedzonko

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 10:20   #4209
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Teacherka Myszka Minnie Ja kupiłam bodziaka czerwonego w białe kropki z Hello Kitty

Matal ale który wózek?

Wiem,że Was ciągle męczę różnymi pytaniami,ale ciągle mnie nachodzi.Właśnie czytałam gazetkę Polskiego Banku Krwi Pępowinowej,bo dawali na SR. No i myślę...w sumie nie przewidywałam takiego wydatku, a tu jeszcze szczepienia i dużo innych ważnych rzeczy trzeba opłacić, no ale dumam nad tym.
Ta krew może być dla tego dzidziusia jak i dla jego rodzeństwa. Natomiast gdzieś mi się obiło o uszy,że jak tą krew pobiorą to trafia do laboratorium i tam oceniają,czy się do czegoś nadaje.Jak nie to i tak traci się część kasy.Słyszałyście coś o tym?
tak, moze sie okazac ze masz za malo tych komorek w krwii sciagnietej z pepowiny i kasa za pobranie przepada. coz, zdarza sie...

Stary 2013-05-27, 10:21   #4210
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Witam z rana słoneczko za oknem aż chce się żyć!

ja jestem z tych co nie wyobrażają sobie zycia w Polsce, koncze studia mam 7 lat pracy udokumentowanej, do tej pory nie moge znalezc dobre pracy, pracuje za najnizsza krajowa i gdyby nie rodzina to bylaby bida, mój Tz wyjezzda za granice ja zreszta tez bylam ale wrocilam by dokonczyc studia i na pewno nie bede tu siedziec prznajmniej przez kilka lat bo wiem ze sta mnie na to z dzieckiem nie bedzie. ile mozna sobie odmawiac wszystkiego?

co do różu to nie wiem oc o Wam chodzi? przeciez male dziewczynku uwielbiaja roz, co z tego ze my nie, one z tego wyrastaja przeciez, mi TŻ tlumaczyl ze imie ma byc dla dziecka nie dla nas, czy jest popularne czy nie, czy nam sie super podoba czy srednio... i w sumie ma racje zaczelam sie przekonywac do tego ktore wymysli, bo stwierdzilam, ze moze bedzie mi kiedys wdzieczny ze nie jest kolejnym Natanem itp.
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 10:22   #4211
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
http://wolnoscsmakowania.blogspot.co...urczakiem.html na obiadek chyba zrobię,ale muszę się zebrać do sklepu-to boliiii
zrób i napisz czy dobre, też zrobię
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
czeeeeeść
tęskniłam za wami
cześć

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
mąż też już pewnie odlicza
co Ty ja mówię, że on jest hardcorem, bo nigdy nie marudzi i jest mega cierpliwy zupełnie moje przeciwieństwo
Cytat:
a co do pracy w banku, ja jestem w szoku po tym co napisałyście, mobbing
na taką skalę, w bankach, nie przyszło by mi do głowy
no niestety

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 10:22   #4212
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Tylko muszę poczekać, aż będe mogła ściągnąć i spokojnie obejrzeć
Ja byłam w kinie mam vouchery, z pracy dają nam 2 bilety co kwartał. A mąż dostaje też z pracy bilety jako nagroda za jakiś pomysł udoskonalenia cZegoś w firmie - który wejdzie w życie. U niego dają też vouchery do aqua parku na 2 godziny ostatnio przyniósł tych biletów tyle, ze jeszcze do sierpnia mogę iść 4 razy do kina i 2 razy do aqua parku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 10:25   #4213
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

ja ostatnio z bratem załatwiałam UP z tym że on ma inne UZASADNIONE powody żeby się tam zarejestrować i wiecie co nas spotkało. Zapisaliśmy się w UP, dostał skierowanie do pracy do firmy cateringowej jako zaopatrzeniowiec, bo wczesniej był kierowca,mówią mu, że ma zadzwonić i co dzwoni a Pani mu mówi :gdzie pan mieszka. tu i tu, że to daleko od jego miejsca zamieszkania drugi koniec Warszawy, że ona chce kogoś z okolicy, że za takie pieniądze czy chce mu się pracować?, w sumie to ona szuka kogos kto ma doświadczenie w szkole na kuchni i żeby przyjechał to podpisze mu ten kwit, że był ale się nie nadaje... a miał jechać do niej na rozmowe i wziąć CV, Pani z góry nie chciała nawet żeby tą pracę podjał, ba ona nawet nierobiła rekrutacji, bo pewnie miala kogoś już ustawionego

więc ja się nie dziwie że kombinują, ale w tym kraju wszyscy kombinuja
wiec to działa w 2 strony!!
to jest temat rzeka... ale i tak uważam ze wiekszosc tych w UP co przychodza to nieroby, sama bylam pod koniec roku w UP i troche ogladalam i sie nasluchalam...
Stary 2013-05-27, 10:25   #4214
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ladan śniło mi się, że wychodziłaś ze szpitala ale Julcia okazała się chłopcem

kurcze wkręciłam się w szukanie kosmetyków dla małej co polecacie? ja z pewnością nic nie będę kupować z J&J, bo mnie bardzo uczulają... słyszałam, że fajna jest emulsja do kąpieli Oilatum... no i że z Nivei bardzo fajnie się sprawdzają... a do pupci sudocrem.. a wy co polecacie?
Stary 2013-05-27, 10:26   #4215
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Lolaaaaaaa88 gratuluję zdania egzaminów jestem pełna podziwu, dla studiujących w ciąży! Pochwal się jak będziesz znała termin obrony, bo nasze kciuki mają moc
dziękuje jeszcze czekam na oceny takze... haha ale jestem pozytywnie nastawiona;p dam znac na pewno jak tylko sie obronie
Stary 2013-05-27, 10:26   #4216
ladanseuse14
Zakorzenienie

w sprawie kalendarza wizyt proszę o PW!
Stary 2013-05-27, 10:28   #4217
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

kurcze wkręciłam się w szukanie kosmetyków dla małej co polecacie? ja z pewnością nic nie będę kupować z J&J, bo mnie bardzo uczulają... słyszałam, że fajna jest emulsja do kąpieli Oilatum... no i że z Nivei bardzo fajnie się sprawdzają... a do pupci sudocrem.. a wy co polecacie?
Moja Mama zakupila juz dla nas Nivea dla dzieci i powim Ci, ze super konstystencja i zapach delikatny jeszcze dokupie jakies kremy itp ciekawe jak sie sprawdzi u bejbika...

jeszcze zHippa sa podobno fajne ale na razie nie kupowalam to nic nei powiem wiecej
Stary 2013-05-27, 10:31   #4218
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Moja Mama zakupila juz dla nas Nivea dla dzieci i powim Ci, ze super konstystencja i zapach delikatny jeszcze dokupie jakies kremy itp ciekawe jak sie sprawdzi u bejbika...

jeszcze zHippa sa podobno fajne ale na razie nie kupowalam to nic nei powiem wiecej
też właśnie przymierzam się do NIVEA...
Stary 2013-05-27, 10:33   #4219
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się z pracy!
Cytat:
Ladan śniło mi się, że wychodziłaś ze szpitala ale Julcia okazała się chłopcem

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a "Drogówkę " opłaca się oglądać ?
Film jest b. dobry Jak dla mnie to typowo męskie kino. Siedziałam i tylko się wkurzałam jacy faceci są ohydni

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć
Zaraz spróbuję Was nadrobić, a na razie chciałam się przywitać Coś mnie od kilku dni szczypią oczy i ciężko mi idzie w ogóle siedzenie przed kompem, mimo że cały czas używam kropli nawilżających... Nie wiem, czy hormony ciążowe mogą coś takiego spowodować
A nosisz soczewki?

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja byłam tą zbuntowaną nastolatką, która chodziła na czarno w żałobie po ludzkości Słuchałam ciężkiego brzmienia - które obecnie mnie irytuje i nosiłam glany i pacyfki
A róż był dla mnie uosobieniem głupoty
Ale człowiek miał nierówno pod sufitem mając naście lat
Babka na USG sprawdziła, czy serduszko bije tylko. No i tą szyjkę na dowcipnym obejrzała.
W ogóle dziś się czuję o niebo lepiej, lekko twardy brzuch rano, ale nie bolał, całą noc przespałam. Naprawdę zaczynam się bać, że sama sobie wymyślam
Matall, ja miałam podobnie Zbuntowaną może nastolatką nie byłam, ale punka słuchałam, 365 dni w roku glany na nogach, czarne ciuszki, czarne długie włosy itp. Teraz jak patrzę na swoje zdjęcia z tamtych lat, to uśmiecham się z rozrzewnieniem

A co do Twojego samopoczucia, to super, że dziś już lepiej się czujesz

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:

Oilatum to podstawa do kąpieli I sudocrem też

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 10:33   #4220
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli nie szkoda Ci kasy albo dziecko okaże się z bardzo wrażliwą skurą, to tylko emolienty. Np. Oilatum, aczkolwiek tu płacisz za markę

Z tańszych zamienników - a równie dobrych (Eda miał non stop jakieś zapalenia, obtarcia, odparzenia) polecam EMOLIUM:
http://www.aptekagalen.pl/images/emu_kapiel.jpg

Jeśli zaś chcesz coś tańszego, zwykłego, to na początek polecam serię NIVEA dla dzieci:
http://www.calineczka.pl/sklep/image...-2w1-500ml.jpg

W przypadku emolientów już bez oliwki, w przypadku Nivea polecam odrobinę oliwki wlewać do wanienki, nie wsmarowywać w ciałko.

Do pupy na co dzień nic albo minimalną ilość Linomagu;
http://leki-opinie.pl/wp-content/upl...nomag-masc.jpg
koniecznie zielony i też raczej co 2-3 zmianę pieluchy.

A w przypadku odparzeń niezawodny okazał się sudocream:
http://www.aptekagalen.pl/images/sudocrem.jpg
Byle nie przesadzać z ilością, skóra musi oddychać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-27, 10:39   #4221
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli nie szkoda Ci kasy albo dziecko okaże się z bardzo wrażliwą skurą, to tylko emolienty. Np. Oilatum, aczkolwiek tu płacisz za markę

Z tańszych zamienników - a równie dobrych (Eda miał non stop jakieś zapalenia, obtarcia, odparzenia) polecam EMOLIUM:
http://www.aptekagalen.pl/images/emu_kapiel.jpg

Jeśli zaś chcesz coś tańszego, zwykłego, to na początek polecam serię NIVEA dla dzieci:
http://www.calineczka.pl/sklep/image...-2w1-500ml.jpg

W przypadku emolientów już bez oliwki, w przypadku Nivea polecam odrobinę oliwki wlewać do wanienki, nie wsmarowywać w ciałko.

Do pupy na co dzień nic albo minimalną ilość Linomagu;
http://leki-opinie.pl/wp-content/upl...nomag-masc.jpg
koniecznie zielony i też raczej co 2-3 zmianę pieluchy.

A w przypadku odparzeń niezawodny okazał się sudocream:
http://www.aptekagalen.pl/images/sudocrem.jpg
Byle nie przesadzać z ilością, skóra musi oddychać
bardzo Ci dziękuję
a powiedz mi czy przydaje się jakiś kremik? do twarzy lub jakiś uniwersalny? jak tak to jaki? chyba zdecyduję się na ten Oilatum..
Stary 2013-05-27, 10:39   #4222
matallewar
Zakorzenienie

Przypomniało mi się, jak babki kąpały maluchy w szpitalu
Zero stresu, wkładają całego noworodka pod kran, szorują, smarują oliwką i oddają na ręcznik takie małe, zapłakane, pachnące oliwką cudo

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-27, 10:41   #4223
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Oilatum jest świetne, bo nie trzeba po nim niczym dziecka smarować
a do pupy sudocrem to tylko w przypadku odparzenia już. Ja w szpitalu dostałam taką walizeczkę z różnymi ulotkami, gazetkami i próbkami i była tam taka tyci tyci próbka sudocremu w pudełeczku - spokojnie mi wystarczyło.
a na co dzień do smarowania najlepszą sa chyba: bepanthen, alantan maść, linomag albo nivea sos

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 10:41   #4224
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
co do różu to nie wiem oc o Wam chodzi? przeciez male dziewczynku uwielbiaja roz, co z tego ze my nie, one z tego wyrastaja przeciez, mi TŻ tlumaczyl ze imie ma byc dla dziecka nie dla nas, czy jest popularne czy nie, czy nam sie super podoba czy srednio... i w sumie ma racje zaczelam sie przekonywac do tego ktore wymysli, bo stwierdzilam, ze moze bedzie mi kiedys wdzieczny ze nie jest kolejnym Natanem itp.
jak juz pisałąm, póki ja będę wybierać, do czasu jak dziecko nie zacznie mówić co chce, to róziu jak najmniej
Cytat:
nie wiem czy zwracasz uwagę na składy. Ale sporo osób poleca rossmanowski babydream albo hippa A emolienty kupię jeśli okazę się, że jest taka potrzebaz kolei jeśli chodzi o sudocrem, podobno odchodzi się od stosowania porfilaktycznego, za każdym razem
Stary 2013-05-27, 10:41   #4225
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo Ci dziękuję
a powiedz mi czy przydaje się jakiś kremik? do twarzy lub jakiś uniwersalny? jak tak to jaki? chyba zdecyduję się na ten Oilatum..
Krem to do buzi na wyjście na dwór, bo już chłodno może być.
A poza tym ew. można jakiś nawilżający Oilatum/inny emolient, jakby skóra mimo wszystko wysychała.

Ja pewnie kupię cały zestaw Emolium plus Linomag i Sudocrem.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-27, 10:45   #4226
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Krem to do buzi na wyjście na dwór, bo już chłodno może być.
A poza tym ew. można jakiś nawilżający Oilatum/inny emolient, jakby skóra mimo wszystko wysychała.

Ja pewnie kupię cały zestaw Emolium plus Linomag i Sudocrem.
cały zestaw tzn?
Stary 2013-05-27, 10:45   #4227
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Zero stresu, wkładają całego noworodka pod kran, szorują, smarują oliwką i oddają na ręcznik takie małe, zapłakane, pachnące oliwką cudo
Stary 2013-05-27, 10:46   #4228
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
witaj z powrotem, teraz już na stałe?
przynajmniej dopóki pogoda się nie poprawi bo jak słoneczko wyjdzie to znów mnie do ogrodu wywieje no i czekam na ekipę tynkarzy aż przyjadą na budowę ale wątpię żeby w tym tygodniu im się udało do nas dotrzeć raaaaany zaraz będę miała tynki w naszym domu a jeszcze rok temu trawa rosła na naszej działeczce
Cytat:

dziewczyny polecały Hippa swego czasu ale ja się wkurzyłam bo u mnie w mieście byłam poglądowo i w Rossmanie i w Drogerii Natura i nie ma Hippa to znaczy są jakieś ale tylko jakieś 4 buteleczki maxymalnie i nie ma nigdzie ani tego żelu do mycia ciała i włosów 2w1 ani tego płynu do kąpieli 2w1 co od razu do mycia się używa... a te dwa kosmetyki dziewczyny polecały więc dupa... dlatego chyba zdecyduję się na Nivea bo sobie tego Hippa nie urodzę przecież w pakiecie z Wiktorią mam już żel do mycia ciała i włosów 2w1 i płyn do kąpieli z szamponem 2w1 bo akurat była promocja w Rossmanie więc wzięłam. Mam też mydełko to najzwyklejsze Biały Jeleń jeszcze oliwkę dokupię z Nivea i kremik zimowy do buzi i na początek starczy w aptece zakupię Linomag i Alantan krem oraz maść oraz Sudocream żeby był w pogotowiu i też chyba na początek aby tyle potem się będzie kombinowało co dokupić w zależności od potrzeb

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2013-05-27 o 10:47
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 10:48   #4229
passion80
Zakorzenienie

może się komuś przyda, link z wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=694920

http://www.srokao.pl/p/moje-analizy.html
Stary 2013-05-27, 10:49   #4230
83monia
Zakorzenienie

ja uzywam z kosmetykow dla dzieci:
szampon nivea zamiennie z tym rossmanowskim babydream
mydelko bambino, obecnie biały jeleń (w koncu cos syna nie uczula a i dla mnie do higieny intymnej dobry)
krem nivea sos na buzie (nosze w torebce)
sudocrem na czerwoną pupe
na lekko czerwona pupę - olej kokosowy
ogolnie po kapieli co 2-3 dni - olej kokosowy (artur twierdzi ze pachnie jak ciasteczko )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości