|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
bo zazwyczaj się robi, więc zapytałam z ciekawości?
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- a, i byłam dzisiaj z moją mamuśką pobiegać niby tylko 30 min, ale byłam padnięta jak po maratonie, zero kondycji
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Robię zwykłe, gładkie, półokrągłe, bez żadnych udziwnień.
Nie chcę graweru ani z zewnątrz, ani od środka, bo to się wyciera i za 10 lat nie będzie śladu po takich ozdobach. Moja siostra brała ślub 6 lat temu i miała grawer wewnątrz, a na zewnątrz kamyczki i jakiś wzorek - grawer się wytarł, kamyczki odpadły, a wzorek jest już ledwo widoczny, także... Chcę takie zwykłe. I TŻ tak samo. Z czerwonego złota.
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
mi bardziej chodziło o jakiś napis wewnątrz, a nie o ozdoby
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
zuzaaaaaaaaaa
)))))))))wygrała
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-06-05 o 23:04 |
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Yeaaaaaaaaaa! Zuzaaaaaaaa ! Brawo!
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Yeah! Super, świetna, inteligentna dziewczyna
|
|
|
|
#4537 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czy Twoja córcia próbuje się już dźwigać do siadania? Cytat:
Dziękuję Teraz już troszkę z tego wyrósł.Pewnie już o tym pisałaś, ale zapytam, obrączki będziecie mieli ze złota czy z innego metalu? Wrzuć zdjęcie wzoru. |
||||
|
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
włączyłam sobie fotki z porodu
matko, jak to zleciało... ![]()
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Haaaa no jest! Oddalam na nia 3 smsy chociaz wszystkie wygladaly tak pieeeeeknie normalnie niesamowicie. A Rubik.... BleeeeehWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
rubik masakra, kazadi tez mi się nie podobała w takim wydaniu
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zobaczę co naskrobałyście przez ten czas jak oglądałam Tap madl :P A teraz lecę spać bo Daria może za niedługo się obudzić a ja juz ledwo na oczy patrzę
Pa Pa
|
#4542 |
|
Rozeznanie
|
Jestem jestem
i już będę z Wami gadać. Chyba nie dam rady tego wszystkiego nadrobić ![]() Napisałam też w klubie co i jak
|
|
#4543 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Popieram :brzydal :
|
||||
|
|
|
#4544 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też się zmywam, bo Julasek pewnie niedługo wzniesie alarm na żarełko... kurde- jeszcze ani jednej nocy całej nie przespala bez żarcia
kiedy to nastąpi dobrej nocy i superaśnego bunga bunga ![]() ![]() aha! meneq, buziak w czołko to za mało za taką odpowiedź hehe ;-)
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-06-05 o 23:29 |
|
|
|
#4545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam zapytać a co się stało, że Mikołaj przyszedł wcześniej na świat??? JAkieś komplikacje czy po prostu śpieszyło mu się do Was?? Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a potem za ile bedzie? Cytat:
mam prace w urzedzie w swoim zawodzie, ale teraz raz ze malo platna i atmosfera nie najlepsza a rozwazany wyjazd za granice a wiadomo, ze musialabym zaczac od pracy fizycznej w sensie ze duzo ponizej kwalifikacji i zastanawiam sie, ale to perspektywa na lepsze zycie atutaj ... ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
M. już zawsze a na drugiej P. na zawsze ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- ij dizewczyny chcialam wam tyle napsiac ale nadrobilam i juz nie mam sily siostra na wycieczce i teraz jestem sama, calkiem, jak od rana bylo ok dobry nastroj tak teraz znowu dol wstalam o 7 zeby wyprawic siostre na wycieczke niunka wstala przed 8 wow czyli zaczynamy juz od prard nitak mamy bo wczesniej to 10,11 czasami i 12 wstawalysmy nakarmilam posiedzialysmy dalam brzoskwinke, poszlysmy na spacer a ze ja nie lubie tu wokol osiedla to zapuszcamys ie dalej bo tu same dewoty ojej uszka nie zakryte za cienko iubrana poza tym ja cala w wysypce to zaraz ploty no pi poszly w stroe takiej rzeczki ale to za wioske i powiem wam ze troche sie balam, no ale gdzie mam chodzic to jest taka droga konczy sie wies i ta droga prowadzi do lasu w lesie tez kilka domku taka zupelana prawdziwa wies bo tu w centrum to wiecie tak nie jest noa le balam sie mimo ze przejechalo nawet kilka aut dwa rowery i jedna dziewczyna z wozkiemmala mi sie rozplaka to ja wzielam na rece i karmilam cycem na stojaco no i wslansie wtedy te samochody jeden drugi kurka mac, pozniej sie usppkoila pod kosciolem usiadlam na laweczce bo juz mnie strasznie nogi bolaly, poszlam na poczte wyslac kartke i do domu, spotkalam dziewczyny z ktora chodzilam do podstawowoki chwile pogadalysmy, i ona o tym moim uczuleniu jeny co tu tak masz. zalamka a teraz cieplo to nawet bluzki na ramiaczkach nie zaloze ahhhh, wrocilysmy do domku bylysmy 3 godziny po ladna pogoda i mysle zjemy pozjdziemy znowu ale bylam tak zmeczona ze nie mialam sily iczy sie zamyklay no i dzidzka zasnela ale po 15 minutach sie obudzila akurat ja sie polozylam i mowie nie dam rady i wzielam ja do lozka do siebie dalam cyca i spalysmy razem 3 godziny a teraz na noc to zasenla mi o 23 ale musialam cosic na rekach a to jednak 7 kilo ![]() teraz lece sie kapac i tak mi smutno calkiem sama a w domu bajzel totalny na klub nie dam rady dzs |
||||
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
laurko, nomen specjalnie dla Was
ImageUploadedByWizaz Forum1370468990.024912.jpg |
|
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nadrobiłam ale nie pocytowałam i pamiętam piąte przez dziesiąte Lady - wieszak ciekawy ale cena masakryczna. No i tak się zastanawiam na ile byłby praktyczny bo większość literek ma takie kształty że ciężko by było powiesić jakiegoś ciucha... Calawdeszczu - super że się udało, zdjęcia Julki jak zwykle zabójcze ![]() Sylwietta - fajne butki. Te czarne szpile też bardzo ładne tylko nie zapamiętałam która je wrzucała Bokeh - dobrze że jednak się zdecydowałaś na ten wzór nosidła bo jest zdecydowanie najladniejsze Szaja - ja bym do takiej spódnicy ubrała jednak gładką dopasowaną górę bo w nietoperzu będziesz chyba wyglądać jak cyganka ![]() Marta - numer z cukierkiem plasuje Twoją teściową w ścisłej czołówce jeśli chodzi o głupie pomysły mam i teściowych Aśka - trzymaj się bidulo w tym szpitalu... Fewcia - gratulacje dla Blaneczki Sylwietta - miało być coś na priv? Nie pamiętam czy coś jeszcze chciałam
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1370469021.622203.jpg
ImageUploadedByWizaz Forum1370469044.135030.jpgImageUploadedByWizaz Forum1370469069.624164.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1370469104.895694.jpg |
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Idę spać, dobranoc.
Fewciu o ile dobrze kojarzę jutro masz bioderkową wizytę więc trzymam kciuki! |
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, mialas was nadrobc ale komentujcie tap madl
![]() Nawijko, glowa do gory! Wiem, ze to malo pocieszające ale Kubek z tego wszystkiego wyrosnie, a Ty dasz rade bo silna dziołcha jestes Marta, nie wytzymalabym.. co za benadziejne podejscie tesciow.. na sile chca dzieco uszczesliwiac slodyczami, no idioci! |
|
|
|
#4552 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Rany co to był za dzień. Oli na zmianę radosny i marudny, ślicznie wciągnął bananka, muszę pozgrywać filmiki i fotki bo mam mnóstwo a nie mam kiedy wrzucić buOczywiście babcia nie mogła sobie darować i dziś wpadła no ale jakoś przeżyłam i nastrój lepszy trochę... Musieliśmy przełożyć szczepienie, bo rano była taka ulewa, że nie wyszłabym z małym, a auto dalej stoi. Cała bardzo się cieszę, że z tym macierzyńskim poszło do przodu, myślę że będzie ok Nawijko widzę że Twój dzieć dołączył do grona jęczydełek. Ja nie wiem co one mają z tym stękaniem ![]() Bokeh dzięki Tobie wiem że na 100 procent chcę nosidło lubię chustę ale dla mnie jest problematyczna jak np. dojeżdżamy gdzieś autem, bo na dworze nie zawiążę bo będę po ziemi nią zamiatać. Jeszcze nie wiem skąd kasę wezmę ale coś wymyślę ![]() A Twoja plujka mnie rozbawiła cudna jestejoejo witaj, pisz z nami jak najwięcej, pokaż zdjęcia szkrabka ![]() marta co do zachowania teściowej to szkoda słów... Zabiłabym normalnie Fewcia kciuki za bioderka!! SŁONKA już chcę tak mi się nie chce w domu ciągle siedzieć...Dobranoc kobitki, znów tak późno, mam jakieś niecałe 5 godzin spania Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-06-06 o 02:58 |
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dopiero spać idę..a wiem, że mała wstanie o 5:30..
cóż, pomagałam tż z pracą. |
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Dzień dobry! Blanka budziła się co 2h,czyli standard,a pobudke zafundowala o 4.30!
![]() Coś tam pamiętam z tego co czytałam ![]() Gojka tak,z tej strony. Już mam jedną fotoksiążkę za darmo stamtąd (dziękuje Bokeh )Co do pkp,do torów mamy około 20m a do stacji jakieś 50m ale absolutnie mi to w niczym nie przeszkadza. Yellow Ty to masz przeboje! Brak słów! Marta co Ci ludzie mają z tymi słodyczami? Czy nie ma nic innego dla dzieci? Debrah biedna,nieprzespane noce są okropne ![]() Mam nadzieję że dziecko pozwoli Ci w dzień odpocząć. Mądra fewcia zastanawia się dalej nad kupnem chusty. Nie za późno? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Blogerko,Cała mam nadzieję że nocka była spokojną. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Nawijko uszy do góry! Każda z nas,uwierz KAŻDA ma czasem chwilę zwątpienia,nawet jeśli nie mówi o tym na forum! Już dawno mówiłam ze w pakiecie z dzieckiem powinni dawać instrukcje obsługi i nieograniczone pokłady cierpliwości. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4555 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie Cytat:
cukierek do ciumkania? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie spal od 15 odkad wrocilismy z dworu... A poza tym jeczal nawet na rekach, ehh.. Cytat:
Moi rodzice sa 19 lat po slubie, a napisy wewnatrz jakby robili wczoraj. Cytat:
A jak jest zmeczony to juz w ogole cyrki odstawia. Oby dzis bylo lepiej ![]() Bedzie na pewno, bo TZ jest w domu, wiec mnie troche odciazy. ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
![]() Kochana, niby to wiem, ale jak czasem czytam co niektore z Was robia w domu (sprzatanie, gotowanie, pieczenie ciast, itp), to ja zwykle nie mam szans nawet na obiad... Ale co zrobie jak moje dziecie takie towarzyskie. Juz nie smece
|
|||||||||
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
My juz tez nie spimy.. ostatnio mala urzadza mi pobudki co godzine.. wiec w zasadzie w nocy mamy polgodzinne drzemki
zwalam to na te zębiska nieszczęsne..---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Bokeh, jakie w koncu nosidlo kupilas? Czytalam, ze planujesz, ale nie dotarlam do momentu wyboru
|
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh gapa, dopiero teraz obejrzajam filmik z plujka w roli glownej. Hania jest przeslodka!
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
To jeczydlo chyba przez zeby..... Posmarowalam calgelem dziaselka i zupelnie inne dziecko......
Nawijko, co Ty za glupoty opowiadasz jestes cudowna mama, inaczej nawet nie mysl!!!!A ja wam powiem, ze mam chyba najwiekszy kryzys od urodzenia Pietraszka.... Drugi dzien z rzedu wyje z bezsilnosci, mam dosc. Jak wczesniej myslalam o trojeczce tak teraz wiem, ze w tym momencie nie dalabym rady dwojki ogarnac. Ba, Pietraszka mi ciezko ogarnac..... Mysle tylko o tym, zeby spac, spac, spac, spac...... Jeszcze M.nie ma calymi dniami, pogoda z dupy!!!!!! Siedze w domu jak ciucmok, mam dosc, po prostu dosc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4559 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i to jest całkowicie normalneehhhh.... teściowie... współczuję, dobrze, że przynajmniej tż jest za Tobą bagienna kupka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
), ja jak Kubuś jest taki trochę tylko smęcący to biorę go w nosidło (bujaczka nie lubi) biorę do kuchni, robię np ciasto czy obiad i gadam do niego, co robię, jakie proporcje itd, do tego włączam okap i często po kilkunastu minutach odlatuje. A czasem po prostu słucha (ogólnie lubi być w kuchni bo jest dużo jaśniej niż w pokoju), czasem się pochylam do niego i np pytam Kubuś a pamiętasz ile jajek mamy wbić? i tak se z nim gadam, on się cieszy, że gadam ja się cieszę, że on gada.A co do nauki to wczoraj myślałam sobie, jak to zrobić, żebyś mogła się z nim uczyć i wymyśliłam, żebyś np do niego mówiła, opowiadała, powtarzała, tłumaczyła Jemu tak jakbyś tłumaczyła osobie dorosłej, nawet laikowi. Czy to zły pomysł?---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4560 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzindoberek
![]() Cytat:
też nie godom po śląsku ale właśnie takie wstawki się zdarzają ![]() A właśnie, mam znajomą z Sosnowca. I kiedyś przy niej powiedziałam słowo "kapuca". Nie wiedziała co to Myślałam że każdy zna to słowo a u nich się mówi kaptur. No i z hasioka też się śmiała, nie wiedziała o co kaman Cytat:
Cytat:
Durne szczepienia... Cytat:
Masakra!! Aż szczena mi opadła....Zachowują się jak dzieci!! ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.

Nie chcę graweru ani z zewnątrz, ani od środka, bo to się wyciera i za 10 lat nie będzie śladu po takich ozdobach. 
1,5h usypialam dziecia, nic nie pomagalo... Zawsze usypia na lozku, a dzis odwidzialo mu sie. Rece tez mu sie nie podobaja, dopiero za 2gim podejsciem padl w wozku. Nie chce go przyzwyczajac do takiego zasypiania, ale nie dalo sie inaczej 

Pa Pa 

6 5 4 3 2 1

to jest taka droga konczy sie wies i ta droga prowadzi do lasu w lesie tez kilka domku taka zupelana prawdziwa wies bo tu w centrum to wiecie tak nie jest noa le balam sie mimo ze przejechalo nawet kilka aut dwa rowery i jedna dziewczyna z wozkiem
tak mi się nie chce w domu ciągle siedzieć...
)
cukierek do ciumkania?