Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 21:56   #4531
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Elllmi, grawer? A skąd pomysł, że robię grawer na obrączkach?
bo zazwyczaj się robi, więc zapytałam z ciekawości?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

a, i byłam dzisiaj z moją mamuśką pobiegać niby tylko 30 min, ale byłam padnięta jak po maratonie, zero kondycji

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:57   #4532
BlackSanctum
Zakorzenienie

Robię zwykłe, gładkie, półokrągłe, bez żadnych udziwnień. Nie chcę graweru ani z zewnątrz, ani od środka, bo to się wyciera i za 10 lat nie będzie śladu po takich ozdobach. Moja siostra brała ślub 6 lat temu i miała grawer wewnątrz, a na zewnątrz kamyczki i jakiś wzorek - grawer się wytarł, kamyczki odpadły, a wzorek jest już ledwo widoczny, także... Chcę takie zwykłe. I TŻ tak samo. Z czerwonego złota.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:00   #4533
elllmi
Zakorzenienie

mi bardziej chodziło o jakiś napis wewnątrz, a nie o ozdoby

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:02   #4534
calawdeszczu
Wtajemniczenie

zuzaaaaaaaaaa )))))))))
wygrała

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-06-05 o 22:04
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:05   #4535
s i l v e r
Zakorzenienie

Yeaaaaaaaaaa! Zuzaaaaaaaa ! Brawo!
Stary 2013-06-05, 22:06   #4536
Debrah
Zakorzenienie

Yeah! Super, świetna, inteligentna dziewczyna
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:09   #4537
ejoejo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
jakie macie łyżeczki czy tam miseczki dla dzieciów? zarzućcie linkiem z allegro
Ja nabyłam takie http://allegro.pl/tommee-tippee-mise...280215096.html

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Padnieta jestem 1,5h usypialam dziecia, nic nie pomagalo... Zawsze usypia na lozku, a dzis odwidzialo mu sie. Rece tez mu sie nie podobaja, dopiero za 2gim podejsciem padl w wozku. Nie chce go przyzwyczajac do takiego zasypiania, ale nie dalo sie inaczej
I jeszcze to jeczenie...

Jakby sie nauczyl zasypiac w dzien to wieczorem nie bylby taki padniety
Ehh, strasznie wymagajace dziecko mam
Czasem mysle, ze nie nadaje sie do tego wszystkiego........
Nie załamuj się. Każda z nas ma czasem chwile zwątpienia i poczucia bezsilności. Głowa do góry, dasz radę.

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Witaj.. a w którym tygodniu się dokładnie urodził?? Moja córa też wcześniak z 35 tygodnia... Mam nadzieję, że będziesz się częściej odzywała, będzie mi raźniej, bo chyba więcej mam wcześniaków na forum nie mamy... Zdrówka dla Mikołaja....
Dziękuję Młody też z 35t więc możemy sobie rękę podać
Czy Twoja córcia próbuje się już dźwigać do siadania?

Cytat:
Dużo nastukałyście dzisiaj.

Mnie nie było, bo - masa spraw do załatwienia. Przegląd samochodu, zakupy, zamawianie obrączek (), potem była już 15:00, to obiad, później znów do miasta, bo kurs przedmałżeński i tak zleciał cały dzień.

Ejoejo - witaj, masz cudowny nick. Zainspirował Cię Twój synek?

E_vel - grafit czy typowo srebrny? Coś się znajdzie. A co do pracy, to TŻ jest chwilowo bez. Ale jest pewna perspektywa na horyzoncie - na razie nie chcę zapeszać. Oby się udało.

Bokeh - zielone Huggies są the best.

Dziękuję Mikołaj wydawał takie dźwięki jak dopadał do cyca Teraz już troszkę z tego wyrósł.

Pewnie już o tym pisałaś, ale zapytam, obrączki będziecie mieli ze złota czy z innego metalu? Wrzuć zdjęcie wzoru.
ejoejo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:09   #4538
calawdeszczu
Wtajemniczenie

włączyłam sobie fotki z porodu
matko, jak to zleciało...

Stary 2013-06-05, 22:12   #4539
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Yeaaaaaaaaaa! Zuzaaaaaaaa ! Brawo!

Cytat:
Yeah! Super, świetna, inteligentna dziewczyna
Haaaa no jest! Oddalam na nia 3 smsy chociaz wszystkie wygladaly tak pieeeeeknie normalnie niesamowicie. A Rubik.... Bleeeeeh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-05, 22:18   #4540
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Haaaa no jest! Oddalam na nia 3 smsy chociaz wszystkie wygladaly tak pieeeeeknie normalnie niesamowicie. A Rubik.... Bleeeeeh

a żeś zaszalała!
rubik masakra, kazadi tez mi się nie podobała w takim wydaniu

Stary 2013-06-05, 22:18   #4541
s i l v e r
Zakorzenienie

Jutro zobaczę co naskrobałyście przez ten czas jak oglądałam Tap madl :P A teraz lecę spać bo Daria może za niedługo się obudzić a ja juz ledwo na oczy patrzę Pa Pa do jutra
Stary 2013-06-05, 22:20   #4542
bijkora
Rozeznanie

Jestem jestem i już będę z Wami gadać. Chyba nie dam rady tego wszystkiego nadrobić
Napisałam też w klubie co i jak

Włosomaniaczka

Stary 2013-06-05, 22:21   #4543
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Aaa.. i miałam Wam powiedzieć że dostałam link na fotoksiążkę za 8zł. zrobiłam z chrztu. Jak chcecie o dam link w K. Ale to nic szczególnego, tylko fotki, bez komentarzy
Nie mam dostępu do klubu, więc nie zobaczę linka.. Czy był to mail od family service photo?? Dostałam niedawno do nich wiadomość, ale jakoś nie chciało mi się wierzyć, że to tylko za przesyłkę się płaci i nie wchodziłam. Ale jeśli to ta sama wiadomość i zapłaciłaś tylko 8zł to jutro wybieram fotki

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A tak wogóle to czemu nie można obcinać do roku?? Pytam z ciekawości bo na razie Daria ma 5 włosków na krzyż

idę nadrabiać dalej
słyszałam, że niby dlatego, że można uszkodzić cebulki włosa. W sumie trochę w to nie wierzę. Na szczęście włoski mamy króciutkie...

Cytat:
Nie w sumie, mamy wyremontowane tory i jeżdżą głównie nowsze pociągi. Jedynie jak jadą towarowe w nocy i okno jest otwarte to słychać jak trąbią.
Jak już kiedyś pisałam mój tato jest kolejarzem no i w dzieciństwie mieszkaliśmy na stacji pkp.. tzn stacja była od strony torów a nasze mieszkanie z drugiej strony budynku... to był dopiero hardcor jak pociąg jechał to szklanki na suszarce dzwoniły, ale ja zwykle nawet nie słyszałam pociągu, bo byłam przyzwyczajona. Teraz nie wyobrażam sobie mieszkać tak blisko pkp..

Cytat:
Dużo nastukałyście dzisiaj.

Mnie nie było, bo - masa spraw do załatwienia. Przegląd samochodu, zakupy, zamawianie obrączek (), potem była już 15:00, to obiad, później znów do miasta, bo kurs przedmałżeński i tak zleciał cały dzień.

Ejoejo - witaj, masz cudowny nick. Zainspirował Cię Twój synek?

E_vel - grafit czy typowo srebrny? Coś się znajdzie. A co do pracy, to TŻ jest chwilowo bez. Ale jest pewna perspektywa na horyzoncie - na razie nie chcę zapeszać. Oby się udało.

Bokeh - zielone Huggies są the best.
Dobrze gadasz Popieram:brzydal :
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:26   #4544
calawdeszczu
Wtajemniczenie

ja też się zmywam, bo Julasek pewnie niedługo wzniesie alarm na żarełko... kurde- jeszcze ani jednej nocy całej nie przespala bez żarcia kiedy to nastąpi

dobrej nocy i superaśnego bunga bunga

aha!
meneq, buziak w czołko to za mało za taką odpowiedź hehe ;-)

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-06-05 o 22:29
Stary 2013-06-05, 22:30   #4545
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejoejo Pokaż wiadomość
Ja nabyłam takie http://allegro.pl/tommee-tippee-mise...280215096.html

Nie załamuj się. Każda z nas ma czasem chwile zwątpienia i poczucia bezsilności. Głowa do góry, dasz radę.

Dziękuję Młody też z 35t więc możemy sobie rękę podać
Czy Twoja córcia próbuje się już dźwigać do siadania?

Dziękuję Mikołaj wydawał takie dźwięki jak dopadał do cyca Teraz już troszkę z tego wyrósł.

Pewnie już o tym pisałaś, ale zapytam, obrączki będziecie mieli ze złota czy z innego metalu? Wrzuć zdjęcie wzoru.
Strasznie chce siedzieć, więc od jakiś 2 tyg sadzam ją na chwilę, nie długo bo wiadomo szkoda kręgosłupa. Zdarzyło się już kilka razy, że jak siedziała u mnie na kolanach w pozycji półleżącej (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi) to sama siadła. Strasznie silna jest.. Po porodzie spędziłyśmy 2 tyg w szpitalu i już wtedy zaczęła na chwilkę trzymać główkę.. Wszyscy lekarze dziwią się, że taka silna jak na swój wiek...

Zapomniałam zapytać a co się stało, że Mikołaj przyszedł wcześniej na świat??? JAkieś komplikacje czy po prostu śpieszyło mu się do Was??

Cytat:
Nie mam dostępu do klubu, więc nie zobaczę linka.. Czy był to mail od family service photo?? Dostałam niedawno do nich wiadomość, ale jakoś nie chciało mi się wierzyć, że to tylko za przesyłkę się płaci i nie wchodziłam. Ale jeśli to ta sama wiadomość i zapłaciłaś tylko 8zł to jutro wybieram fotki

słyszałam, że niby dlatego, że można uszkodzić cebulki włosa. W sumie trochę w to nie wierzę. Na szczęście włoski mamy króciutkie...

Jak już kiedyś pisałam mój tato jest kolejarzem no i w dzieciństwie mieszkaliśmy na stacji pkp.. tzn stacja była od strony torów a nasze mieszkanie z drugiej strony budynku... to był dopiero hardcor jak pociąg jechał to szklanki na suszarce dzwoniły, ale ja zwykle nawet nie słyszałam pociągu, bo byłam przyzwyczajona. Teraz nie wyobrażam sobie mieszkać tak blisko pkp..

Dobrze gadasz Popieram:brzydal :
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 22:46   #4546
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Zasnal!!!!!! A kombo nie z tej ziemi - suszarka, wozek i kolysanki
Jaka piekna cisza w domu
Ide jeszcze conieco dospac

To ja nie wiem, co nasze dzieciaczki maja z tym jeczeniem...... Ale straszne to jest, wywierca dziury w mozgu normalnie
no moja tak przed zasnieciem w nocy nosze ja a jak usiade to placz kregoslup mi wysiadzie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
nie no tak miło zobaczyć odp na posta ja wiem wiem.. że któreś z Was pisały kiedyś co prawda nie do mnie,że jak nie wiedzą jak skomentować to nie piszą nic..no ale ja się w pewnym sensie "żegnam" do 21go lipca, bo wiem, że w 98% nie będę w stanie was nadrabiać a nie chcę tak po prostu zniknąć bez żadnego słowa i fajnie jest wiedzieć, żeście mnie zauważyły no i tyle no
no to chyba ponad 1,5 miesiaca z mezem super
a potem za ile bedzie?

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Ale jaja! miałam jutro zawieźć do szefa papiery o wychowawcze i dzwoni do mnie że nie dojadę, bo podtopienia są tam, gdzie jest biuro czyli ich siedziba Więc mam zostawić w sklepie - bliżej o 10 km a jeszcze kawkę z dziewczynami wypiję Tak, ja też po technikum hotelarskim i studiach pedagogicznych jestem sprzedawcą w sklepie z elagancką odzieżą męską - garniaki, koszule, krawaty i te sprawy

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Aśka już PO - pisała że bolało
a ja teraz tez stoje przed dylamatem
mam prace w urzedzie w swoim zawodzie, ale teraz raz ze malo platna i atmosfera nie najlepsza a rozwazany wyjazd za granice a wiadomo, ze musialabym zaczac od pracy fizycznej w sensie ze duzo ponizej kwalifikacji
i zastanawiam sie, ale to perspektywa na lepsze zycie atutaj ...

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
bo zazwyczaj się robi, więc zapytałam z ciekawości?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

a, i byłam dzisiaj z moją mamuśką pobiegać niby tylko 30 min, ale byłam padnięta jak po maratonie, zero kondycji
jesli chodzi o grawer to ja mam
M. już zawsze
a na drugiej
P. na zawsze

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

ij dizewczyny chcialam wam tyle napsiac ale nadrobilam i juz nie mam sily
siostra na wycieczce i teraz jestem sama, calkiem, jak od rana bylo ok dobry nastroj tak teraz znowu dol

wstalam o 7 zeby wyprawic siostre na wycieczke niunka wstala przed 8 wow czyli zaczynamy juz od prard nitak mamy bo wczesniej to 10,11 czasami i 12 wstawalysmy

nakarmilam posiedzialysmy dalam brzoskwinke, poszlysmy na spacer a ze ja nie lubie tu wokol osiedla to zapuszcamys ie dalej bo tu same dewoty ojej uszka nie zakryte za cienko iubrana poza tym ja cala w wysypce to zaraz ploty no pi poszly w stroe takiej rzeczki ale to za wioske i powiem wam ze troche sie balam, no ale gdzie mam chodzic to jest taka droga konczy sie wies i ta droga prowadzi do lasu w lesie tez kilka domku taka zupelana prawdziwa wies bo tu w centrum to wiecie tak nie jest noa le balam sie mimo ze przejechalo nawet kilka aut dwa rowery i jedna dziewczyna z wozkiem
mala mi sie rozplaka to ja wzielam na rece i karmilam cycem na stojaco no i wslansie wtedy te samochody jeden drugi kurka mac, pozniej sie usppkoila pod kosciolem usiadlam na laweczce bo juz mnie strasznie nogi bolaly, poszlam na poczte wyslac kartke i do domu, spotkalam dziewczyny z ktora chodzilam do podstawowoki chwile pogadalysmy, i ona o tym moim uczuleniu jeny co tu tak masz. zalamka a teraz cieplo to nawet bluzki na ramiaczkach nie zaloze ahhhh,
wrocilysmy do domku bylysmy 3 godziny po ladna pogoda i mysle zjemy pozjdziemy znowu ale bylam tak zmeczona ze nie mialam sily iczy sie zamyklay no i dzidzka zasnela
ale po 15 minutach sie obudzila akurat ja sie polozylam i mowie nie dam rady i wzielam ja do lozka do siebie dalam cyca i spalysmy razem 3 godziny
a teraz na noc to zasenla mi o 23 ale musialam cosic na rekach a to jednak 7 kilo
teraz lece sie kapac
i tak mi smutno calkiem sama

a w domu bajzel totalny

na klub nie dam rady dzs
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:50   #4547
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

laurko, nomen specjalnie dla Was
ImageUploadedByWizaz Forum1370468990.024912.jpg
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:51   #4548
Kija80
Zadomowienie

Hej
Nadrobiłam ale nie pocytowałam i pamiętam piąte przez dziesiąte

Lady - wieszak ciekawy ale cena masakryczna. No i tak się zastanawiam na ile byłby praktyczny bo większość literek ma takie kształty że ciężko by było powiesić jakiegoś ciucha...

Calawdeszczu - super że się udało, zdjęcia Julki jak zwykle zabójcze

Sylwietta - fajne butki. Te czarne szpile też bardzo ładne tylko nie zapamiętałam która je wrzucała

Bokeh - dobrze że jednak się zdecydowałaś na ten wzór nosidła bo jest zdecydowanie najladniejsze

Szaja - ja bym do takiej spódnicy ubrała jednak gładką dopasowaną górę bo w nietoperzu będziesz chyba wyglądać jak cyganka

Marta - numer z cukierkiem plasuje Twoją teściową w ścisłej czołówce jeśli chodzi o głupie pomysły mam i teściowych

Aśka - trzymaj się bidulo w tym szpitalu...

Fewcia - gratulacje dla Blaneczki

Sylwietta - miało być coś na priv?

Nie pamiętam czy coś jeszcze chciałam
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 23:30   #4550
Kija80
Zadomowienie

Idę spać, dobranoc.
Fewciu o ile dobrze kojarzę jutro masz bioderkową wizytę więc trzymam kciuki!
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 01:10   #4551
badziabadzia
Zakorzenienie

Kurcze, mialas was nadrobc ale komentujcie tap madl a ja sobie jutro dopiero na tvnplayer mam zamiar onejrzec

Nawijko, glowa do gory! Wiem, ze to malo pocieszające ale Kubek z tego wszystkiego wyrosnie, a Ty dasz rade bo silna dziołcha jestes

Marta, nie wytzymalabym.. co za benadziejne podejscie tesciow.. na sile chca dzieco uszczesliwiac slodyczami, no idioci!
Stary 2013-06-06, 01:57   #4552
YellowSheep
Rozeznanie

Hej!
Rany co to był za dzień. Oli na zmianę radosny i marudny, ślicznie wciągnął bananka, muszę pozgrywać filmiki i fotki bo mam mnóstwo a nie mam kiedy wrzucić bu
Oczywiście babcia nie mogła sobie darować i dziś wpadła no ale jakoś przeżyłam i nastrój lepszy trochę...
Musieliśmy przełożyć szczepienie, bo rano była taka ulewa, że nie wyszłabym z małym, a auto dalej stoi.

Cała bardzo się cieszę, że z tym macierzyńskim poszło do przodu, myślę że będzie ok

Nawijko widzę że Twój dzieć dołączył do grona jęczydełek. Ja nie wiem co one mają z tym stękaniem

Bokeh dzięki Tobie wiem że na 100 procent chcę nosidło lubię chustę ale dla mnie jest problematyczna jak np. dojeżdżamy gdzieś autem, bo na dworze nie zawiążę bo będę po ziemi nią zamiatać. Jeszcze nie wiem skąd kasę wezmę ale coś wymyślę

A Twoja plujka mnie rozbawiła cudna jest

ejoejo witaj, pisz z nami jak najwięcej, pokaż zdjęcia szkrabka a nick masz cudny, mój tak robił jak się mu smoczka dawało

marta co do zachowania teściowej to szkoda słów... Zabiłabym normalnie

Fewcia kciuki za bioderka!!

SŁONKA już chcę tak mi się nie chce w domu ciągle siedzieć...

Dobranoc kobitki, znów tak późno, mam jakieś niecałe 5 godzin spania

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-06-06 o 01:58
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 01:58   #4553
Debrah
Zakorzenienie

ja też dopiero spać idę..a wiem, że mała wstanie o 5:30..
cóż, pomagałam tż z pracą.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 05:06   #4554
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Dzień dobry! Blanka budziła się co 2h,czyli standard,a pobudke zafundowala o 4.30!

Coś tam pamiętam z tego co czytałam

Gojka tak,z tej strony. Już mam jedną fotoksiążkę za darmo stamtąd (dziękuje Bokeh )
Co do pkp,do torów mamy około 20m a do stacji jakieś 50m ale absolutnie mi to w niczym nie przeszkadza.

Yellow Ty to masz przeboje! Brak słów!

Marta co Ci ludzie mają z tymi słodyczami? Czy nie ma nic innego dla dzieci?

Debrah biedna,nieprzespane noce są okropne
Mam nadzieję że dziecko pozwoli Ci w dzień odpocząć.

Mądra fewcia zastanawia się dalej nad kupnem chusty. Nie za późno?

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Blogerko,Cała mam nadzieję że nocka była spokojną.

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Nawijko uszy do góry! Każda z nas,uwierz KAŻDA ma czasem chwilę zwątpienia,nawet jeśli nie mówi o tym na forum! Już dawno mówiłam ze w pakiecie z dzieckiem powinni dawać instrukcje obsługi i nieograniczone pokłady cierpliwości.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 05:38   #4555
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
a chcesz ????
Jesteś wspaniałą mamą i nawet tak nie myśl <nonono>
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nawijko- nie mów tak. Przecież jesteś najlepszą mamą na świecie a zmęczenie materiału występuje u każdej z nas
Cytat:
Nawijka <przytul>
Cytat:
Napisane przez ejoejo Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Nawijko, glowa do gory! Wiem, ze to malo pocieszające ale Kubek z tego wszystkiego wyrosnie, a Ty dasz rade bo silna dziołcha jestes

Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
NO to dziewczyny pisze co i jak z tymi teściami. Wydawało mi się, ze mam teściów co to nie sypią dobrymi radami , oja naiwna pomyliłam się jak nic.
MOja teściowa to jest teściowa z serii "wszystko wiem najlepiej, a jak nie wiem to i tak mam racje" teść, to typowy pantoflaż, no ale mniejsza o to. Siedzimy sobie u nich w tamtą sobote, w sumie jak to zwykle bywa na obiedzie. Po obiedzie ciasto itp. a tu teść wyskakuje do nas z tekstem "A kiedy Filipowi będzie można słodycze podawać?" ja od razu wypaliłam, ze nigdy. Ten z obużeniem do mnie, że jak to nigdy, jak wy nie bedzie, to my bedziemy dawać. ja oczy jak pięć złotych a on dalej, że "przecież, tylu teraz dentystów jest dostępnych, że jak się zęby popsują, to nie będzie problemu"myślałam , ze tam padne, zatkało mnie konkretnie. Już chciałam powiedzieć, to nie będziemy przychodzić, ale Tz się odezwał. Ja wiem, ze nie unikne dawania słodyczy prze osoby trzecie, ale na pewno chce, żeby jak najpóźniej je zaczął jeść, raz kiedyś nie zaszkodzi, ale nie chce, żeby mi dziecko zamast obiadu żarło złodycze, bo chyba to teśc miał na myśli. Teściowa nie lepsza, wzięła Filipa na ręce i łazi po pokoju i czegoś szuka, w końcu Tż się pyta co tak szuka, a ona, ze cukierka dla Filipa, bo che mu dać do ćumkania, żeby wiedział jaka go słodka przyszłość czeka. Na całe szczęście go nie znalazła, jak by chciała go dać to bym nie wytrzymała, złapała Filipa i wyszła.
Z tymi słodyczami to wkurzyli mnie strasznie, ale to co teściowa nagminnie robi doprowadza mnie do białej gorączki i jeszcze raz jak tak zrobi to w końcu nie wytrzymam i jej coś powiem. Teściowa pierwszy raz widziała Filipa jak miał 3 lub 4 tygodnie (pracuje za granicą) przyszła jak Tż nie było w domu. Filip akurat spał, jak to noworodek, a ta co bach łapy donie go i go tam smyra, szturcha, smoczka wyciąga tylko, zeby się obudzić bo uwaga ona chce się z nim pobawić mówie do niej, zeby nie budziła, akurat wtedy usypiałam go 4 godziny, a ta, ze to co, ona chce się z nim bawić i już. Myłsałam, że to jednorazowy incydent, ale nie za każdym razem jak idziemy do nich a Filip akurat zasnie to tak robi, budzi go a poźniej w domu jest histeria bo zmęczony. Już powiedziałam Tż, że jak tak dalej będzie robić, to przestane tam chodzić.
no to wygadałam się
cukierek do ciumkania?

Cytat:
Witaj.. a w którym tygodniu się dokładnie urodził?? Moja córa też wcześniak z 35 tygodnia... Mam nadzieję, że będziesz się częściej odzywała, będzie mi raźniej, bo chyba więcej mam wcześniaków na forum nie mamy... Zdrówka dla Mikołaja...
Pola Wisienki jeszcze

Cytat:
a może jeszcze nie był na tyle zmęczony żeby spać i dlatego się wściekał, bo nie chciał
Wydaje mi sie, ze byl.
Nie spal od 15 odkad wrocilismy z dworu...
A poza tym jeczal nawet na rekach, ehh..

Cytat:
Robię zwykłe, gładkie, półokrągłe, bez żadnych udziwnień. Nie chcę graweru ani z zewnątrz, ani od środka, bo to się wyciera i za 10 lat nie będzie śladu po takich ozdobach. Moja siostra brała ślub 6 lat temu i miała grawer wewnątrz, a na zewnątrz kamyczki i jakiś wzorek - grawer się wytarł, kamyczki odpadły, a wzorek jest już ledwo widoczny, także... Chcę takie zwykłe. I TŻ tak samo. Z czerwonego złota.
To chyba nie do konca prawda...
Moi rodzice sa 19 lat po slubie, a napisy wewnatrz jakby robili wczoraj.

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Nawijko widzę że Twój dzieć dołączył do grona jęczydełek. Ja nie wiem co one mają z tym stękaniem
Kochana, on chyba od poczatku jest w tej ekipie... Steka jak tylko lezy sam przez 5 min.
A jak jest zmeczony to juz w ogole cyrki odstawia.

Oby dzis bylo lepiej
Bedzie na pewno, bo TZ jest w domu, wiec mnie troche odciazy.

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Cytat:

Nawijko uszy do góry! Każda z nas,uwierz KAŻDA ma czasem chwilę zwątpienia,nawet jeśli nie mówi o tym na forum! Już dawno mówiłam ze w pakiecie z dzieckiem powinni dawać instrukcje obsługi i nieograniczone pokłady cierpliwości.
fewciu, bierz nosidlo!

Kochana, niby to wiem, ale jak czasem czytam co niektore z Was robia w domu (sprzatanie, gotowanie, pieczenie ciast, itp), to ja zwykle nie mam szans nawet na obiad...
Ale co zrobie jak moje dziecie takie towarzyskie.

Juz nie smece

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 06:12   #4556
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

My juz tez nie spimy.. ostatnio mala urzadza mi pobudki co godzine.. wiec w zasadzie w nocy mamy polgodzinne drzemki zwalam to na te zębiska nieszczęsne..

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Bokeh, jakie w koncu nosidlo kupilas? Czytalam, ze planujesz, ale nie dotarlam do momentu wyboru
Stary 2013-06-06, 06:33   #4557
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

bokeh gapa, dopiero teraz obejrzajam filmik z plujka w roli glownej. Hania jest przeslodka!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 06:38   #4558
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

To jeczydlo chyba przez zeby..... Posmarowalam calgelem dziaselka i zupelnie inne dziecko......

Nawijko, co Ty za glupoty opowiadaszjestes cudowna mama, inaczej nawet nie mysl!!!!

A ja wam powiem, ze mam chyba najwiekszy kryzys od urodzenia Pietraszka.... Drugi dzien z rzedu wyje z bezsilnosci, mam dosc. Jak wczesniej myslalam o trojeczce tak teraz wiem, ze w tym momencie nie dalabym rady dwojki ogarnac. Ba, Pietraszka mi ciezko ogarnac..... Mysle tylko o tym, zeby spac, spac, spac, spac...... Jeszcze M.nie ma calymi dniami, pogoda z dupy!!!!!! Siedze w domu jak ciucmok, mam dosc, po prostu dosc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 06:57   #4559
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że to szczepieni mnie wykonczyło dziś psychicznie. PRzed nami był chłopczyk na szczepienie i też płakał, Zuza go słyszała i się zaczęła już w gabinecie lekarskim denerwować, a nawet płakać, co jej się nigdy nie zdarzało.

Idę klub nadrobić

Bidulka
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Charlizz gratuluje egzaminu ja swoj poniedzialkowy zwaliłam i mam poprawke 24 czerwca.. na dodatek jutro mam zaliczenie przedmiotu i tez czarna d.
Napisalam cos w k.
trzymam kciuki za zaliczenie dzisiejsze i za egz 24 czerwca
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Uwierz mi, ze nie tylko Twoje jest z tych high need...

Ach i Nawijko głowa do góry, czasem tez mam takie myśli, ze jestem do d.py, albo, ze nie dam juz dłużej rady, ale mamo moja mi przypomina, ze ja byłam tak samo wymagająca i wyrosły ze mnie ludzie, swoją droga tobą moja cudowna najwspanialsza rodzicielską ma jutro urodziny. Rok temu w prezencie dostała zdjęcie usg swojego pierwszego wnuka
STO lat dla Mamy
Cytat:

Jakby sie nauczyl zasypiac w dzien to wieczorem nie bylby taki padniety
Ehh, strasznie wymagajace dziecko mam
Czasem mysle, ze nie nadaje sie do tego wszystkiego........
nie mów tak, myślę, że każda z nas tak ma i to jest całkowicie normalne
Cytat:
NO to dziewczyny pisze co i jak z tymi teściami.
ehhhh.... teściowie... współczuję, dobrze, że przynajmniej tż jest za Tobą

Cytat:

a u nas po bananie była bagienna kupka, ale poza tym nic

to gratki
bagienna kupka
Cytat:

hehe, czyżby mamusia miała lepszą kondycję?
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Jestem jestem i już będę z Wami gadać. Chyba nie dam rady tego wszystkiego nadrobić
Napisałam też w klubie co i jak
dobrze, że już jesteś, martwiłyśmy się
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
laurko, nomen specjalnie dla Was
Załącznik 5278698
piękne
Cytat:
Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie

cukierek do ciumkania?

Pola Wisienki jeszcze

Wydaje mi sie, ze byl.
Nie spal od 15 odkad wrocilismy z dworu...
A poza tym jeczal nawet na rekach, ehh..

To chyba nie do konca prawda...
Moi rodzice sa 19 lat po slubie, a napisy wewnatrz jakby robili wczoraj.

Kochana, on chyba od poczatku jest w tej ekipie... Steka jak tylko lezy sam przez 5 min.
A jak jest zmeczony to juz w ogole cyrki odstawia.

Oby dzis bylo lepiej
Bedzie na pewno, bo TZ jest w domu, wiec mnie troche odciazy.

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

fewciu, bierz nosidlo!

Kochana, niby to wiem, ale jak czasem czytam co niektore z Was robia w domu (sprzatanie, gotowanie, pieczenie ciast, itp), to ja zwykle nie mam szans nawet na obiad...
Ale co zrobie jak moje dziecie takie towarzyskie.

Juz nie smece
wiesz, że ja też mam takie chwile ( np. jak oglądam "bałagany" innych dziewczyn ), ja jak Kubuś jest taki trochę tylko smęcący to biorę go w nosidło (bujaczka nie lubi) biorę do kuchni, robię np ciasto czy obiad i gadam do niego, co robię, jakie proporcje itd, do tego włączam okap i często po kilkunastu minutach odlatuje. A czasem po prostu słucha (ogólnie lubi być w kuchni bo jest dużo jaśniej niż w pokoju), czasem się pochylam do niego i np pytam Kubuś a pamiętasz ile jajek mamy wbić? i tak se z nim gadam, on się cieszy, że gadam ja się cieszę, że on gada.
A co do nauki to wczoraj myślałam sobie, jak to zrobić, żebyś mogła się z nim uczyć i wymyśliłam, żebyś np do niego mówiła, opowiadała, powtarzała, tłumaczyła Jemu tak jakbyś tłumaczyła osobie dorosłej, nawet laikowi. Czy to zły pomysł?

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
To jeczydlo chyba przez zeby..... Posmarowalam calgelem dziaselka i zupelnie inne dziecko......

Nawijko, co Ty za glupoty opowiadaszjestes cudowna mama, inaczej nawet nie mysl!!!!

A ja wam powiem, ze mam chyba najwiekszy kryzys od urodzenia Pietraszka.... Drugi dzien z rzedu wyje z bezsilnosci, mam dosc. Jak wczesniej myslalam o trojeczce tak teraz wiem, ze w tym momencie nie dalabym rady dwojki ogarnac. Ba, Pietraszka mi ciezko ogarnac..... Mysle tylko o tym, zeby spac, spac, spac, spac...... Jeszcze M.nie ma calymi dniami, pogoda z dupy!!!!!! Siedze w domu jak ciucmok, mam dosc, po prostu dosc

mam tak samo jakby jeszcze była ładna pogoda to kij wsadzam w wózek i jedziemy a tak to co trochę tylko "łeeeeeee" albo inne bo z racji, że już guga (tak to się nazywa chyba) to przy płaczu jest nie tylko charakterystyczne "łeeeee" tylko "meeeee" "leeeee" "aaaaa"
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 06:58   #4560
s i l v e r
Zakorzenienie

Dzindoberek

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ale to żadna godka Kaj to takie..... kaj ja nie godom po śląsku ale mam takie śląskie wstawki (chyba jak każdy tu mieszkający) typu kaj, wyciep, hasiok itp.... bardziej słowa niż zdania
Ja tak samo też nie godom po śląsku ale właśnie takie wstawki się zdarzają
A właśnie, mam znajomą z Sosnowca. I kiedyś przy niej powiedziałam słowo "kapuca". Nie wiedziała co to Myślałam że każdy zna to słowo a u nich się mówi kaptur. No i z hasioka też się śmiała, nie wiedziała o co kaman

Cytat:
jakie macie łyżeczki czy tam miseczki dla dzieciów? zarzućcie linkiem z allegro
Ja mam łyżeczki babydream, a miseczki z biedry.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
ja tylko tak na szybko, nie nadrobie Was dzisiaj, mlody po szczepieniach caly dzien daje mi popalic - ale nie dziwie sie!! ma straszny odczyn na obydwu nozkach, takie bable wielkie jak od konskiej muchy musi go bolec bardzo, bo nawet dotknac sie nie daje w nozki .. ehh
Bidulek mały
Durne szczepienia...

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
moja tak wczoraj pluła u tej babki zusie, taka fazka ją naszła, aż mi sie głupio zrobiło, bo tak dawała głośno i dużo

Cytat:
NO to dziewczyny pisze co i jak z tymi teściami.
Masakra!! Aż szczena mi opadła....Zachowują się jak dzieci!!

Cytat:
Ale zazdroszczę tych przygotowań przedślubnych

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości