|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Boze Cynamonku trzymam mocno kciuki zeby Adas wyzdrowial
![]() U mnie Tosia w zwiazku ze zmiana czasu dzis urzadzila pobudke o 4.30 (na stary czas wstawala przewaznie 5.30-6.30) dopiero poszla spac o 7 takze dzien bede miala dluuuuugi ![]() ....przeiebienie trzyma - musialam odwolac stomatologa no bo jak tu trzymac jape otwarta 40 min bez kaszlniecia ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43457562] Wczoraj TŻ upuścił Młodego.... NA SZCZĘŚCIE z wysokości 10-15 cm i na tapczan. Jakoś tak niefortunnie go wziął (TŻ ma jedną rękę niesprawną), Mały się wygiął i poleciał. Niestety również na główkę, ale na miękkie. Ile ja się nastresowałam, a jaka byłam wściekła na TŻa... Ale tak: Mały zero reakcji, nawet nie zapłakał. Później zachowywał się normalnie, był dość aktywny (nawet bardzo), o 20 zasnął, spał 4 godziny, czyli normalnie. Nie zwymiotował, z oczkami (źrenicami) wszystko OK, normalnie się bawił, wodził wzrokiem. Myślicie, że wszystko jest OK? Kubku? ![]() Fiol pamiętam, że Ty pisałaś kiedyś, że Staś sturlał się z łóżka - nic mu wtedy nie było, prawda? Jezu, jak pomyślę, że to mogły być kafelki, a nie tapczan, i 1,5 metra, a nie 15 cm..... Aż mi słabo......[/QUOTE] Perse nie wiem czy Cie pociesze, ale jak ja bylam malutka nie chodzaca, nie raczkujaca, mam zostawila mnie doslownie na chwilke na srodku wersalki tam gdzie przewaznie jest wglebienie, z mysla oczywscie ze przeciez sie nie rusze, po chwili wrocila, a mnie nie bylo na wersalce, wpadla w panike, a ja co, sturlalam sie z wersalki i lezalam pod sciana - akurat byla przerwa miedzy sciana a wersalka, jak mama mnie znalazla - to moja reakcja byla taka: zero placzu, zero obic, no moze tylko tyle ze czasem mam jakies odpaly ....
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Wadera:
za betę ![]() Mam ogromną nadzieję, że z dzieciątkiem Cynamonki wszystko będzie dobrze
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendowo....smutno tutaj
Kubku trzymam abyś dotrwała jeszcze tyle ile byś chciała!Wadera trzymam mocno za betę!Rena to nie tak miało być! Miałaś dać mi nadzieję!A tymczasem ona znów przygasła Cynamonku o matko jedyna! aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam! Trzymajcie sie a ja otaczam Was modlitwą i ciepłymi myślami! ADASIU walcz z całych swych maleńkich sił!
|
#4534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jak długo bedą cię trzymać? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43456837]Adaś jak się okazało, urodził się z wadą serca. Nie przybierał na wadze, wymiotował, lekarze nie wiedzieli, co mu jest. Okazało się, że serduszko, wątroba są powiększone... I to znacznie. Miał ciężką operację. Potem trudno mu było dojść do siebie, miał odwyk z morfiny. Później, gdy Cynamonek i jej mąż myśleli, że najgorsze za nimi - okazało się, że Mały ma sepsę. Parę dni temu lekarze odkryli, że Adaś ma w serduszku albo kolonię bakterii albo skrzep. Wymiotuje, ma biegunki, mało waży, już nie działa żaden wenflon, zatkało się nawet wejście centralne, a lekarze boją się zakładać kolejnego, gdyż wiąże się to z narkozą, z której Adaś mógłby się nie wybudzić. Cynamonki przechodzą największy horror, jaki można sobie wyobrazić. Dodatkowo personel szpitala (w UK) nie ułatwia im sprawy, zwłaszcza pielęgniarki są niemiłe. Mam nadzieję, że Cynamonowa mi wybaczy, że to wszystko tak dokładnie tu opisałam, ale... każde dodatkowe zaciśnięte kciuki, każda modlitwa, każda pozytywna myśl są im bardzo bardzo potrzebne.....[/QUOTE] Takie maleństwo i już tyle musiało wycierpieć Biedna Cynamonek i jej maż Bardzo mocno trzymam kciuki żeby było wszystko ok![]() Dziś na 10:00 mam zwykłą wizyte u gina.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
Iza-trzymam kciuki za wizytę!
Ja nie wiem jeszcze, teraz jest odprawa, zaraz bedzie obchod. Na razie mam zmniejszony fenoterol i zaplanowane USG przez dyzurnych. Reszta po obchodzie.. Perse- wiesz na co zwracać uwagę- obserwuj go sobie dalej na spokojnie... Wiem, ze jestes zdenerwowana, ale pewnie nic mu nie jest. Dobrze, ze to niski upadek był. : glasiu: Nieustanne kciuki za Adasia!: kciuki: |
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w pracy. Pierwszy raz się zalogowałam z tel, ale jak przeczytałam o Cynamonku to musiałam. Trzymam za was kciuki kochana i przytulam najmocniej jak się da.
Perse mi Olek też spadł raz z łóżka. Tzn w ostatniej chwili go złapałam ale główką uderzył lekko o podłogę. Ale nic mu się nie stało
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny,
Trzymam kciuki za Małego Cynamonka. Strasznie, strasznie smutna historia. Walcz Maluszku ![]() Jestem również myślami z każdą Zafasolkowaną, trzymam za Was kciuki!! Berbie Kochana Tak się ucieszyłam, gdy przeczytałam o Twoich II kreskach ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wczoraj w nocy doczytalam, jak ciężką walke przechodzi Cynamonowa.. Przerazilam sie.. Taka smutna konkluzja mnie naszla, ze tu czlowiek nagłowi sie zeby zajsc w ciaze, potem na nia chucha i dmucha, cieszy sie ze rodzi sie dziecko.. I co? Jeszcze wszystko sie moze zdarzyc... Jakie to kurde niesprawiedliwe Rena, dr o ktorym piszesz jest immunologiem. Warto do niego pojsc na poczatek. Ale idz juz z badaniami. Mysle, ze jak nie jestes mocno cieżkim przypadkiem (czego Ci z calego serca zycze), to dr powinien cos doradzic Wadera, kciuki za dzisiejszy przyrost ![]() Perse, moj TZ powiedzial mi raz, ze jego syn w maleńkosci kilka razy spadl im z lozka na podloge i nigdy nic mu nie bylo ... Uwazam, ze taki maly upadek nie powinien miec zadnych konsekwencji... Eh, my AM, zawsze bedziemy takie.. Tego sie chyba nie da zmienic Iza, kciuki za wizyte Kubek, za Ciebie tez trzymam kciuki, Oby szczęsliwie do konca Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-10-28 o 09:55 |
|
|
|
#4539 |
|
Konto usunięte
|
Eliza ja też już czytałam 100 for na ten temat, dzieci spadały na twarde powierzchnie i nic się nie działo. Więc mam nadzieję, że u nas na tapczanie tym bardziej. Tylko ja się zawsze strasznie boję, bo mózg dziecka nie ma żadnej ochrony, jest tak jakby małą piłką w puszce i takie wstrząsy mogą się groźnie skończyć, ale wciąż - mam nadzieję, że z tej wysokości i na taką powierzchnię nic się nie stało.
Masz rację, pewnie jako AM panikuję bardzo. A co będzie, jak Mały będzie mobilny i sam się będzie wywracał... Przecież mu nie założę kasku... Co do tego, co napisałaś - moi znajomi (no tacy znajomi znajomych) niedawno zdiagnozowali u 8-letniego syna raka kości. Będzie miał endoprotezę barku. Nie chcę nawet myśleć, co przechodzą i czują... To jest po prostu tak cholernie niesprawiedliwe wszystko. Najgorsze typy chodzą po świecie zakonserwowane wódką, a takie małe bezbronne maleństwa cierpią
|
|
|
|
#4540 |
|
Rozeznanie
|
Cynamonku-trzymam mocno kciuki za Adasia,musi być dobrze
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Bo chyba nie ma na świecie większej niesprawiedliwości niż choroba albo utrata dziecka
![]() Jak w ogóle to może mieć miejsce... Modlę się za Adasia i jego rodziców... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
Persi ja wiem jak jest ciężko w takich sytuacjach, pamiętam jak mój Stasio rozbił sobie ług brwiowy jak miał niecały roczek. Wydawało się mi, że to moja wina. U dzieci niestety tak bywa. Wiem, że marne pocieszenie, ale zobaczysz będzie dobrze
Iza kciuki za wizytę. A ja nadal bez @ 4 dzień.
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Adasiu - modlę się o Twoje zdrowie
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa, trzymam kciuki za Twojego synka
Edytte, no wiesz, jak to z @ - różne zawirowania bywają... Kubek, trzymaj się tam w całości! |
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku dużo sił dla Was! Adasiu walcz!!! my tu wszystkie wspieramy Cię myslą, modlitwa!!
nie jestem sobie w stanie wyobrazić przez co przechodzicie ale wiem ze jest to bardzo trudne. IZA! kciuki za wizyte! WADREKO! i za twoja bete oczywiście tez! KUNIA! Zosia o podobnej godzinie wstała. ach ta zmiana czasu....Byłas u lekarza? bo za długo Cie to przeziębienie trzyma.. PERSE! obserwuj Artusia ale nic mu nie bedize. Zosia ma już za sobą kilka spotkan z podłoga RENA! a Ty jak się dziś czujesz? jesteś w domu? Edytowane przez eseska Czas edycji: 2013-10-28 o 11:25 |
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie to niesprawiedliwe...Cynamonku, modle się za Was...
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa - trzymam kciuki żeby wszystko szybko się ułożyło
myślami i modlitwą jestem z Wami...Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43456837]Cynamonki przechodzą największy horror, jaki można sobie wyobrazić.[/QUOTE] straszne to... znam to...trzymam kciuki i dawaj znać szybko !!! Cytat:
![]() i jak po wizycie?? Cytat:
)...najważniejsze, że do niego mam bliżej i ponoć jest jednym z lepszych specjalistów w Polsce...a test?? już dobrze - doszłam do siebie, wypłakałam swoje i wzięłam się w garść chciałam prosić dr o L4, ale cieszę się, że poszłam do pracy - nie mam kiedy analizować...---------------------------------------------- najdziwniejsze jest to, że nie plamię i wcale mnie nie boli brzuch nie wiem o co chodzi i czemu @ się nie rozkręciła...
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
Niska beta mi wyszła...
tylko 778,6 nie wiem co myśleć...
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wadera, a poprzednia była ile? I kiedy? |
|
|
|
|
#4552 |
|
Wtajemniczenie
|
W poniedziałek, równo tydzień temu, miałam 81. To dziś powinno być min. 1000...
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
EJJJJ!! Nie myśl tak! Póki nie powtórzysz bety po 48h to nie wiesz jak jest!! A na bank jest dobrze!! MUSI być!!
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
W tamtych ciążach to wszystko jakoś szybciej rosło. Nie no oczywiście, że nie tracę nadziei, ale wiecie jak to jest...
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie gin z kliniki kazał robić w dni parzyste betę! Tzn między jednym badaniem a drugim! i tak np nie po 7 dniach a po 6 lub 8 !! bo w tedy inaczej się to liczy!!
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Wadera, nie panikuj, idź na betę w środę! I sprawdzisz co i jak.
|
|
|
|
#4557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety nie mam możliwości we środę...
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43458916]
Co do tego, co napisałaś - moi znajomi (no tacy znajomi znajomych) niedawno zdiagnozowali u 8-letniego syna raka kości. Będzie miał endoprotezę barku. Nie chcę nawet myśleć, co przechodzą i czują... To jest po prostu tak cholernie niesprawiedliwe wszystko. Najgorsze typy chodzą po świecie zakonserwowane wódką, a takie małe bezbronne maleństwa cierpią [/QUOTE]Jejku jakie to niesprawiedliwe ![]() Może testuj? ![]() Na wizycie okazało się że mam nadżerke która krwawiGin pobrał mi cytologie,mówił że moge plamić do końca dnia.Po badaniu wkładka cała we krwi już nie mówiąc że bolało jak choleraNastępna wizyta za 2 tygodnie. Potem poszliśmy z tż na obiad na miasto.Tż od jakiegoś czasu namawiał mnie na zmiane fryzury,i w czasie tego obiadu wymyśliłam że zrobie fryzurke asymetrycznąOd razu poszliśmy do fryzjera i obcieła,chce też dziś zmienić kolor na jasny brąz.Będzie metamorfoza Na wkładce już mniej,choć dalej lekko plamie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

zero placzu, zero obic, no moze tylko tyle ze czasem mam jakies odpaly

za betę 

Tak się ucieszyłam, gdy przeczytałam o Twoich II kreskach 

4 dzień.