~ Miranda Kerr + OT ~ Część III - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-25, 17:58   #4531
Cat Lover
Zadomowienie

Dot.: ~ Miranda Kerr ~ Część III

Cytat:
Napisane przez PinkVanille
To ty ranny ptaszek jesteś Kiedyś sama wstawałam o 6.00 rano żeby poćwiczyć przed zajęciami na uczelni. Odkąd zaczęłam pracować to niestety wolę pospać te pół godziny dłużej
Gratuluje ćwiczenia na dobry początek dnia to bardzo fajna sprawa. A jaka płytę kupiłaś? Kto prowadzi ćwiczenia?
Rannym ptaszkiem jestem tylko w okresie wiosenno-letnim. A to dlatego, że jestem bardzo wrażliwa na światło i chociaż mam w sypialni rolety blackout plus zasłony, to i tak budzę się ze światłem. A kiedy się zbudzę to ciężko mi zasnąć z powrotem, więc już z reguły wstaję.

Cytat:
A jaka płytę kupiłaś? Kto prowadzi ćwiczenia?
Kupiłam Bikini Ewy Chodakowskiej.

Cytat:
Co do pogody to ja właśnie wolę ciepełko - powinnam mieszkać w cieplejszym klimacie. Źle znoszę zimę, latem odżywam Na razie, przynajmniej u mnie, nie było jeszcze prawdziwie upalnego dnia.
Ja nie lubię ani niskich ani wysokich temperatur. Najlepiej się czuję w przedziale umiarkowanym 10-20 stopni. Po zastanowieniu nie chciałabym cały rok 20 stopni, bo uwielbiam płaszcze i trencze

Fajny kubek z sową
Cat Lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 18:11   #4532
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PinkVanille Pokaż wiadomość
No Teo wreszcie - już się bałam gdzieżeś się nam zapodziała
W sumie się zapodziałam gdzieś w czasoprzestrzeni. Robimy w pracy dwa duże projekty jednocześnie i autentycznie nie wiem, od czego zacząć -- wiele etapów, wiele osób, trudno wszystko zgrać. Dopiero się wdrażam w pracę w ten sposób i jest mi bardzo trudno. Z pracy wychodzę oszołomiona, potem odbieram dziecko, a potem to już gubię czas tak do 21 -- nie wiem, co się dzieje w tym czasie.

Cytat:
Niestety obawiam się, że nie dla Mirandy tego typu kontrakty. Nie wykluczam tego, ale najczęściej luksusową biżuterię reklamują albo modelki high fashion albo tzw. no names. Miranda nie należy do żadnej z tych kategorii. Przy całej mojej sympatii do Randzi to jednak trzeba stwierdzić, że jej popularność trochę osłabła, przekroczyła już 30, ścięła włosy - no nie będzie aż tak łatwo z kontraktami. Chociaż z drugiej strony jej pozycja w Azji jest niezwykle mocna a to ważny rynek. No zobaczymy - ja trzymam kciuki za coś na prawdę dużego - coś w stylu L'oreal.
Wiem to wszystko, ale i tak liczę, że może trafi się jej coś fajniejszego niż Swarowszczak.

Cytat:
Z innej beczki - obejrzałam "Zjawę" bardzo mi się podobała, jakoś trafiła do mnie ta historia - film dłuuugi, ale w sumie szybko mi zleciał. Nie udało mi się być w kinie, niestety, a wyszłabym zadowolona Świetne aktorstwo, piękne plenery, a i fabuła mnie wciągnęła. Choć przyznaję film miejscami jest trudny w odbiorze. Za całość daję 9/10
Teo ty oglądałaś, chyba pisałaś, że byłaś w kinie jeśli dobrze pamiętam.
Tak, byliśmy na tym w kinie. Trudny film, momentami już miałam dość, ale doceniam całokształt i te plenery...

Cytat:
Napisane przez Cat Lover Pokaż wiadomość
Skończyłam Drogę królów. Tak jak pisałam wcześniej, wciągnęłam się od mniej więcej 260 strony, kiedy Kaladin został dowódcą mostowych. Wątek Kaladina najbardziej mi się podobał ale też był najbardziej rozbudowany. Przeczytałam, że następna część (która też liczy ok 960 stron ) skupia się najbardziej na Shallan - ten wątek mniej mi się podobał, ale może zmienię zdanie w następnej części.
Heh, ja poległam. Czytam ledwie po kilka stron wieczorem, a to i tak, jak dobrze pójdzie. Jestem gdzieś na 100 stronie i już jest lepiej niż na samym początku, nawet się wciągnęłam.

A GoT oglądacie?

Cytat:
EDIT: podrzucam link do filmiku z Lily Aldridge, w którym prezentuje swój ulubiony łatwy , lekki letni makijaż:
https://www.youtube.com/watch?v=WDAnWPXYNqQ

EDIT2 : podrzucam jeszcze link do sesji dla australijskiego Vogue - pozują Lily Aldridge i Rosie H-W:
http://www.fashiongonerogue.com/rosi...a-2016-photos/
Liiiiily
Dzięki za link! Chociaż trudno to uznać za makijaż
Cytat:
Znowu nam wątek oklapł

Wiadomo już kto zastąpi Mirandę jako twarz Swarovskiego - będzie to Karlie Kloss.
EDIT - podrzucam link do kampanii z Karlie - jak wam się podoba?
http://www.fashiongonerogue.com/karl...mpaign-photos/

Podrzucam nowe fotki - Miranda pojechała do NYC - nowa sesja świąteczna (bożonarodzeniowa - uwielbiam tempo w modzie ) kampania marki JoeFresh. Chyba jej przedłuzyli włosy na sesję
źródło: instagram,bellazon
Wątek też ma fazy, jeszcze ożyje

Karlie mi kompletnie nie pasuje do jakiejkolwiek biżuteri..

Ja w pt pracuję, więc nie mam długiego urlopu, ale jeśli będzie łądnie, to jutro jedziemy na działkę. A wy?

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 18:56   #4533
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Rannym ptaszkiem jestem tylko w okresie wiosenno-letnim. A to dlatego, że jestem bardzo wrażliwa na światło i chociaż mam w sypialni rolety blackout plus zasłony, to i tak budzę się ze światłem. A kiedy się zbudzę to ciężko mi zasnąć z powrotem, więc już z reguły wstaję.
Ja też o tej porze roku szybciej się budzę z tych samych względów - szybko robi się jasno

Cytat:
Kupiłam Bikini Ewy Chodakowskiej.
A jaki poziom trudności tych ćwiczeń - średniozaawansowany czy raczej trudniejszy?

Cytat:
Fajny kubek z sową
dziękuję mój ulubiony - no kawa w nim smakuje mi najlepiej

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
W sumie się zapodziałam gdzieś w czasoprzestrzeni. Robimy w pracy dwa duże projekty jednocześnie i autentycznie nie wiem, od czego zacząć -- wiele etapów, wiele osób, trudno wszystko zgrać. Dopiero się wdrażam w pracę w ten sposób i jest mi bardzo trudno. Z pracy wychodzę oszołomiona, potem odbieram dziecko, a potem to już gubię czas tak do 21 -- nie wiem, co się dzieje w tym czasie.
Rozumiem jak to jest. Tez miewam takie momenty. Trzymaj się

Cytat:
A GoT oglądacie?
Chociaż miałam nie oglądać (czekać na książkę) to się złamałam i oglądam i ten sezon mi się podoba, może po części dlatego że nie mam porównania - serial przegonił już książki, ale dobrze mi sie ogląda.

Cytat:
Liiiiily
Dzięki za link! Chociaż trudno to uznać za makijaż
taki make up - no make up, ale ja lubię takie delikatne makijaże na co dzień.

Cytat:
Ja w pt pracuję, więc nie mam długiego urlopu, ale jeśli będzie łądnie, to jutro jedziemy na działkę. A wy?
Ja nie planuje niczego szczególnego - spotkam się z rodziną, znajomymi. Trochę dobrego jedzenia, winko, pewnie jakieś filmy

PinkVanille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 20:00   #4534
Cat Lover
Zadomowienie

Cytat:
A jaki poziom trudności tych ćwiczeń - średniozaawansowany czy raczej trudniejszy?
To jest właśnie fajne, bo trening jest podzielony na dwie rundy, każda po 20 min. Ja na razie robię 1 i jestem spuchnięta po wysiłku A oprócz tego, większość ćwiczeń (w rundzie jest 30) jest w dwóch wersjach: łatwiejsza dla początkujących i trudniejsza dla zaawansowanych. Nietrudno zgadnąć, którą wersję robię ja, póki co ale jak poprawię kondycję, to chcę przejść do trudniejszych.

Cytat:
Napisane przez teorema
A GoT oglądacie?
Oglądałam wszystkie poprzednie sezony, nowego nie, czekam aż będą wszystkie odcinki i wtedy machnę maratonem

Cytat:
Napisane przez teorema
o kurka, to siły i ogarnięcia tematu Ci życzę, Teo.

Cytat:
Napisane przez teorema
A ja od kilku godzin delektuję się SAMOTNOŚCIĄ. Reszta familii wybyła nad jezioro do dziadków i zostałam SAMA. Uwielbiam te momenty, bo nie ma ich dużo, a czasem lubię być sama ze sobą.
Stary 2016-05-26, 05:50   #4535
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
To jest właśnie fajne, bo trening jest podzielony na dwie rundy, każda po 20 min. Ja na razie robię 1 i jestem spuchnięta po wysiłku A oprócz tego, większość ćwiczeń (w rundzie jest 30) jest w dwóch wersjach: łatwiejsza dla początkujących i trudniejsza dla zaawansowanych. Nietrudno zgadnąć, którą wersję robię ja, póki co ale jak poprawię kondycję, to chcę przejść do trudniejszych.
Faktycznie fajnie, że są dwa rodzaje treningu. No to wytrwałości w ćwiczeniach życzę

I nowe fotki:

1-2 Miranda poparła jakąś akcję (prawdopodobnie charytatywną) fotografując się w tym t-shircie źródło:instagram
3-4 Miranda uczy australijskiego akcentu czekamy na filmik to akcja Vanity Fair źródło:bellazon
5 Royal Albert źródło:bellazon

UDANEGO DNIA WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Edytowane przez PinkVanille
Czas edycji: 2016-08-21 o 20:56
Stary 2016-05-27, 09:30   #4536
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak mam i tego nienawidzę. Bo jednak wstawanie o świcie nie jest dla mnie, potem chodzę nieprzytomna. Ale tego nie przeskoczę, przed 4 ptaki zaczynają ćwierkać, co mnie budzi dzień w dzień przez okres wiosenno-letni... Też mam żaluzje plus zasłony zaciemniające, a i tak wiem, kiedy zaczyna świtać. :/

Cytat:
Ja nie lubię ani niskich ani wysokich temperatur. Najlepiej się czuję w przedziale umiarkowanym 10-20 stopni. Po zastanowieniu nie chciałabym cały rok 20 stopni, bo uwielbiam płaszcze i trencze
Już tu kiedyś pisałam, że lubię polską zmienność pór roku, dlatego nie zrezygnowałabym z zimy i jesieni. Natomiast w lato najbardziej lubię 20-25 stopni C.
Cytat:
Rozumiem jak to jest. Tez miewam takie momenty. Trzymaj się
Dziękuję Staram się trzymać, regenerować siły w wolnych chwilach, nie siedzę w necie, nie oglądam TV (tylko GoT teraz ). Wolny czas spędzam na działce, bo to mnie regeneruje.

Cytat:
Chociaż miałam nie oglądać (czekać na książkę) to się złamałam i oglądam i ten sezon mi się podoba, może po części dlatego że nie mam porównania - serial przegonił już książki, ale dobrze mi sie ogląda.
Mnie też się zaczął podobać, szczególnie 2 ostatnie odcinki.

Cytat:
Ja nie planuje niczego szczególnego - spotkam się z rodziną, znajomymi. Trochę dobrego jedzenia, winko, pewnie jakieś filmy
Miłego wypoczynku.

Ja dziś w pracy, ale zdalnie. Jutro może znów na działkę.
Cytat:
Oglądałam wszystkie poprzednie sezony, nowego nie, czekam aż będą wszystkie odcinki i wtedy machnę maratonem
To dobry pomysł, ja też lubię oglądać za jednym zamachem.

Cytat:
o kurka, to siły i ogarnięcia tematu Ci życzę, Teo.
Dziękuję

Cytat:
A ja od kilku godzin delektuję się SAMOTNOŚCIĄ. Reszta familii wybyła nad jezioro do dziadków i zostałam SAMA. Uwielbiam te momenty, bo nie ma ich dużo, a czasem lubię być sama ze sobą.
Och, jak zazdroszczę. Ja też lubię takie chwile. Oczywiście mam nadal małe dziecko, więc teraz się one nie zdarzają, ale jak podrośnie, to na pewno będę dla siebie wyrywać takie chwile.

Stary 2016-05-27, 10:14   #4537
Cat Lover
Zadomowienie

Cześć!

Ciągle jestem sama Aż do jutra, całe trzy doby
Mój mąż w środę, kiedy wyjeżdżali, patrzył na mnie z czymś na kształt współczucia: że jestem taka biedna (i niemądra!), że świadomie rezygnuję z wyjazdu z nimi.
A ja tu mam teraz mały raj: łażę po ogrodzie, wkopuję rośliny, chodzę na spacery, jeżdżę na rowerze, czytam, słucham muzy, tańczę. Robię co chcę i kiedy chcę. Nie muszę się na nikogo oglądać, nikogo ubierać, karmić, po nikim sprzątać. Jestem tylko dla siebie.
Wczoraj spędziłam miłe popołudnie z Mamą i Babcią. Tylko my trzy. Takie chwile się raczej nie zdarzają.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-27, 11:28   #4538
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć!

Ciągle jestem sama Aż do jutra, całe trzy doby
Mój mąż w środę, kiedy wyjeżdżali, patrzył na mnie z czymś na kształt współczucia: że jestem taka biedna (i niemądra!), że świadomie rezygnuję z wyjazdu z nimi.
A ja tu mam teraz mały raj: łażę po ogrodzie, wkopuję rośliny, chodzę na spacery, jeżdżę na rowerze, czytam, słucham muzy, tańczę. Robię co chcę i kiedy chcę. Nie muszę się na nikogo oglądać, nikogo ubierać, karmić, po nikim sprzątać. Jestem tylko dla siebie.
Wczoraj spędziłam miłe popołudnie z Mamą i Babcią. Tylko my trzy. Takie chwile się raczej nie zdarzają.
Ty szczęściaro Ja też marzę o jednej takiej dobie. Mam nadzieję, że wyjazd do Paryża tylko z mężem nieco podbuduje moje morale, bo teraz szoruje po dnie...

Stary 2016-05-27, 11:54   #4539
Cat Lover
Zadomowienie

Żeby nie było tak różowo, właśnie wyleciał mi z łap słoik z chrzanem i mam teraz całą kuchnię ufajdoloną tymże chrzanem: podłogę, lodówkę, blaty Ależ ze mnie kaleczniak, Brawo ja. Aaaa!

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Jestem taka zdolna, że zdołałam uwalić lodówkę w środku i na zewnątrz Słoik musiał się roztrzaskać zanim zamknęłam lodówkę.
Napisałam do męża o tym moim małym wypadku w kuchni. Oboje sobie gratulujemy, że go tu nie ma.
Stary 2016-05-27, 12:46   #4540
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Żeby nie było tak różowo, właśnie wyleciał mi z łap słoik z chrzanem i mam teraz całą kuchnię ufajdoloną tymże chrzanem: podłogę, lodówkę, blaty Ależ ze mnie kaleczniak, Brawo ja. Aaaa!

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Jestem taka zdolna, że zdołałam uwalić lodówkę w środku i na zewnątrz Słoik musiał się roztrzaskać zanim zamknęłam lodówkę.
Napisałam do męża o tym moim małym wypadku w kuchni. Oboje sobie gratulujemy, że go tu nie ma.
Buehehe, nie może być za dobrze, bo to by było nudne

Pisałam Wam jakiś czas temu, że ostatnio kupiony przeze mnie podkład nie spełnia moich oczekiwań. Niby wybrałam sobie nowy, ale ostatecznie nie kupiłam, zaczęłam używać samej bazy rozświetlającej Miss Sporty za jakieś 12 zł. Jestem zachwycona jej działaniem, w ogóle nie brakuje mi podkładu. Bardzo zachwalam i polecam
http://www.rossmann.pl/Produkt/Miss-...-ml,376604,333

Stary 2016-05-27, 14:55   #4541
Cat Lover
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teorema

Pisałam Wam jakiś czas temu, że ostatnio kupiony przeze mnie podkład nie spełnia moich oczekiwań. Niby wybrałam sobie nowy, ale ostatecznie nie kupiłam, zaczęłam używać samej bazy rozświetlającej Miss Sporty za jakieś 12 zł. Jestem zachwycona jej działaniem, w ogóle nie brakuje mi podkładu. Bardzo zachwalam i polecam
Jak tak zachwalasz, to spróbuję, tym bardziej że kosztuje grosze.
Ja podczas ostatniej promo kupiłam City Radiance i też polecam, ale ten podkład już jest droższy, bez promocji ok 55 zł (duży plus, że ma SPF 30).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-27, 16:38   #4542
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak tak zachwalasz, to spróbuję, tym bardziej że kosztuje grosze.
Ja podczas ostatniej promo kupiłam City Radiance i też polecam, ale ten podkład już jest droższy, bez promocji ok 55 zł (duży plus, że ma SPF 30).
Polecam, ona jest różowo-perłowa, daje bardzo delikatny"glow". Nigdy nie używałam niczego podobnego, zawsze tylko krem+podkład, a efekt po tej bazie jest bardziej naturalny, świetlisty, teraz na lato doskonały. Sama nie mogę uwierzyć, że ja, fanka cery matowej, tak polubiłam ten gadżecik

Jestem pewna, że na zimę wrócę do podkładu, ale teraz fajnie mi z tym, że ograniczyłam makijaż o jeden etap

Stary 2016-05-27, 20:23   #4543
Malinowaslodycz
Raczkowanie

Cytat:
Polecam, ona jest różowo-perłowa, daje bardzo delikatny"glow". Nigdy nie używałam niczego podobnego, zawsze tylko krem+podkład, a efekt po tej bazie jest bardziej naturalny, świetlisty, teraz na lato doskonały. Sama nie mogę uwierzyć, że ja, fanka cery matowej, tak polubiłam ten gadżecik

Jestem pewna, że na zimę wrócę do podkładu, ale teraz fajnie mi z tym, że ograniczyłam makijaż o jeden etap
Przepraszam, ze się wtracam ale podczytuje ten wątek jaką masz cerę? Jedt idealnie gladziutka i bezproblemowa, czy są drobne przebarwienia itp? Ta baza niezapycha?
Malinowaslodycz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 05:55   #4544
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malinowaslodycz Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze się wtracam ale podczytuje ten wątek jaką masz cerę? Jedt idealnie gladziutka i bezproblemowa, czy są drobne przebarwienia itp? Ta baza niezapycha?
Hej.

Cerę mam bezproblemową z małymi naczynkami na policzkach, a latem z piegami (niektórzy uważają je za przebarwienia, ja nie ). Mnie ta baza nie zapycha, ale powiem szczerze, że nigdy żaden kosmetyk nie zapchał mi porów, więc nie wiem, czy jestem reprezentatywna.

Od razu muszę dodać, że nie jestem zwolenniczką podkładów kryjących czy baz zakrywających naturalną strukturę skóry. Jeśli więc lubisz, aby kosmetyk zakrył silniejsze niedoskonałości, to ta baza się nie sprawdzi. Ona jest rozświetlająca. Ale za 12 zł można dać szansę jej szansę Czasem jest w promocji za 8 zł.

Stary 2016-05-28, 13:47   #4545
Malinowaslodycz
Raczkowanie

Cytat:
Hej.

Cerę mam bezproblemową z małymi naczynkami na policzkach, a latem z piegami (niektórzy uważają je za przebarwienia, ja nie ). Mnie ta baza nie zapycha, ale powiem szczerze, że nigdy żaden kosmetyk nie zapchał mi porów, więc nie wiem, czy jestem reprezentatywna.

Od razu muszę dodać, że nie jestem zwolenniczką podkładów kryjących czy baz zakrywających naturalną strukturę skóry. Jeśli więc lubisz, aby kosmetyk zakrył silniejsze niedoskonałości, to ta baza się nie sprawdzi. Ona jest rozświetlająca. Ale za 12 zł można dać szansę jej szansę Czasem jest w promocji za 8 zł.
Dziękuję bardzo

Dziewczyny, a zapytam mogę dołączyć do waszego wątku? Czytam już od drugiej części, ale wtedy nie miałam konta na wizazu
Stary 2016-05-28, 19:13   #4546
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję bardzo

Dziewczyny, a zapytam mogę dołączyć do waszego wątku? Czytam już od drugiej części, ale wtedy nie miałam konta na wizazu
Hej, oczywiście, że tak, zapraszamy do regularnych odwiedzin

Napiszesz coś o sobie? O nas już co nieco wiesz.

Stary 2016-05-28, 19:47   #4547
Malinowaslodycz
Raczkowanie

Co mogę napisać o sobie....tak nawiąże do tematyki wątku, bo czytam go już naprawdę długo pamiętam jak udzielala sie jeszcze Ewciak
Mirada zainspirowala mnie do przejscia na zdrowy tryb życia, daje takiego małego kopa np do założenia aparatu bo chyba bym się nie odważyła itp.
Interesuje się literaturą, chociaż ostatnio czasu na czytanie bardzo mało, lubię dobre kino, modę i ładne wnętrza. Czas najchętniej spędzam relaksując się w ogrodzie
Stary 2016-05-29, 11:34   #4548
PinkVanille
Zakorzenienie

Część dziewczyny jak wam mija weekend?

Cytat:
Witamy i zapraszamy do stałego udzielania się

Cytat:
a już myślałam, że tylko mi się takie rzeczy przytrafiają.
Ale trochę urozmaicenia zawsze dobrze robi inaczej byś się za bardzo wynudziła.

Cytat:

http://www.rossmann.pl/Produkt/Miss-...-ml,376604,333
Cena bardzo zachęcająca
ja samej bazy zamiast podkładu jeszcze nie używałam. Kiedyś zamiast podkładu stosowałam krem BB Diora- leciutki, fanie ujednolicał cerę. Teraz na lato tez myślę o kremie BB lub CC, ale zastawiam się nad wypróbowaniem tych prawdziwych azjatyckich produktów

Zmieniając temat skończyłam czytać Zanim się pojawiłeś Jojo Moyes i zaskoczyła mnie ta książka. Wydawało mi się, że będzie to mile, babskie czytadło, a tymczasem książka mnie poruszyła, nawet wstrząsnęła, miejscami miałam świeczki w oczach. Jeszcze rozważam pewne kwestie...

Poranna pielęgnacja twarzy według Mirandy - w zasadzie jest to reklama Kora Organics:
https://www.youtube.com/watch?v=y3saCkHtD_A

I nowe fotki Mirandy z 26.05.16 r. - jak wam się podobaj jej espadryle? Lubicie takie buty czy niekoniecznie?

Stary 2016-05-29, 11:56   #4549
Malinowaslodycz
Raczkowanie

Ja polecam krem cc z bell. Azjatyckie są fajne, bo mocno kryją ale mają też dużo silikonow w składzie więc trzeba bardzo dobrze oczyścić buzię. Mi niestety zrobiły kuku
Stary 2016-05-30, 07:06   #4550
Cat Lover
Zadomowienie

Malinowaslodycz, witaj na wątku

Cytat:
jak wam się podobaj jej espadryle? Lubicie takie buty czy niekoniecznie?
Te to jeszcze wizualnie mi się nawet podobają, chociaż jak dla mnie ten koturn jest za wysoki. Natomiast espadryle na płaskiej podeszwie wcale mi się nie podobają.
Mam bardzo podobne koturny do tych ze zdjęcia, tylko skóra jest w kolorze złotym. I od kilku lat leżą w pudełku, nie ubrałam ich ani razu, bo są bardzo niewygodne. Przy chodzeniu pięta unosi się, stopa się rusza i rzemyk wrzyna się w skórę. Właśnie rozważam żeby je w końcu sprzedać na Allegro.

Cytat:
Zmieniając temat skończyłam czytać Zanim się pojawiłeś Jojo Moyes i zaskoczyła mnie ta książka. Wydawało mi się, że będzie to mile, babskie czytadło, a tymczasem książka mnie poruszyła, nawet wstrząsnęła, miejscami miałam świeczki w oczach. Jeszcze rozważam pewne kwestie...
Przyjrzę się tej książce, Pink W środę nie zdążyłam odebrać z poczty II tomu Sandersona i zabrałam się za reportaż Swietłany Aleksijewicz Czarnobylska modlitwa. Kronika przyszłości.
Dopiero jak się czyta relacje osób bezpośrednio dotkniętych tą tragedią, to można spróbować ogarnąć skalę tej tragedii. Ale tylko spróbować. Poruszająca i wstrząsająca lektura. Polecam.
Stary 2016-05-30, 08:55   #4551
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam krem cc z bell. Azjatyckie są fajne, bo mocno kryją ale mają też dużo silikonow w składzie więc trzeba bardzo dobrze oczyścić buzię. Mi niestety zrobiły kuku
Dzięki Malinowa za polecenie - przyglądałam się kiedyś zarówno kremowi BB jak i CC z Bell, ale nie umiałam się zdecydować - właśnie zastanawiałam się czy nie będą zapychać. Używałaś tylko tego cc czy tez bb - jaka jest między nimi różnica? Mi zależy na naturalnym wyglądzie - ujednoliconej cerze, ale żeby troszeczkę krył.
Nie wiedziałam, że azjatyckie maja dużo silikonów.
Przeglądałam nowości w tej kategorii i wypatrzyłam, ze w Sephorze, ale tylko online są do kupienia azjatyckie kremy bb i cc - można kliknąć mały testowy rozmiar:
http://www.sephora.pl/Erborian/BERBOR/SC342
oraz nowość o Bare Minerals:
http://www.sephora.pl/Makijaz/Cera/K...SPF30/P2142013
podobno dobry i niezapychający - tylko cena

Cytat:
Te to jeszcze wizualnie mi się nawet podobają, chociaż jak dla mnie ten koturn jest za wysoki. Natomiast espadryle na płaskiej podeszwie wcale mi się nie podobają.
Mam bardzo podobne koturny do tych ze zdjęcia, tylko skóra jest w kolorze złotym. I od kilku lat leżą w pudełku, nie ubrałam ich ani razu, bo są bardzo niewygodne. Przy chodzeniu pięta unosi się, stopa się rusza i rzemyk wrzyna się w skórę. Właśnie rozważam żeby je w końcu sprzedać na Allegro.
Mam takie samo zdanie koturny Mirandy wizualnie ładnie się prezentują, ale koturn spokojnie ma gdzieś 10 albo lepiej cm dla mnie za wysokie.
Koturny lubię, ale niekoniecznie z takiej plecionki i na pewno nie aż tak wysokie. Kiedyś skusiłam się na wyprzedaży w Prima Moda na koturny ok 10 - 12 cm - piękne z wyglądu, ale niepraktyczne. Ja mam szczupłe stopy i jak w nich chodziłam to stopa leciała mi do przodu - nie było to zbyt wygodne. Poza tym aż tak wysokie buty ograniczają trochę szybkie poruszanie się nie da się w nich ani szybko chodzić (w moim tempie) ani swobodnie biegać, np. żeby dogonić autobus. Niestety też moje piękne koturny leżą w szafie nienoszone
Płaskie espadryle też mi się nie podobają
Teraz szukam sandałów na średnim koturnie takim 5-8 cm.

Miranda była kilka dni temu w Paryżu - sesja dla Ochirly (zdj. 1-2) na kolejny sezon - cicho liczyłam na coś nowego - niestety nie tym razem (źródło: bellazon)
(zdj. 3 - 4) backstage sesji dla JoeFresh (źródło: instagram/twitter Mirandy)

Stary 2016-05-30, 10:04   #4552
Malinowaslodycz
Raczkowanie

Tylko CC, mnie nie zapchal a mam do tego duże skłonności. Pozakrywal mi drobne zaczerwienienia, przebarwienia po wypryskach -byłam bardzo zadowolona. Dodatkowo jest jasny i tani. Azjatyckie niestety mają silikony dlatego buzia wygląda tak gładko, ale mnie to mocno zapycha. Jak też pisałam wtedy trzeba buzię z tych silikonow bardzo dobrze oczyścić
Stary 2016-05-30, 15:06   #4553
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko CC, mnie nie zapchal a mam do tego duże skłonności. Pozakrywal mi drobne zaczerwienienia, przebarwienia po wypryskach -byłam bardzo zadowolona. Dodatkowo jest jasny i tani. Azjatyckie niestety mają silikony dlatego buzia wygląda tak gładko, ale mnie to mocno zapycha. Jak też pisałam wtedy trzeba buzię z tych silikonow bardzo dobrze oczyścić
Brzmi na prawdę nieźle, może się skusze i go wypróbuję
Chociaż ostatnio staram się nie kupować nadmiaru kosmetyków, a aktualnie używam lekki, rozświetlający podkład Marca Jacobsa (końca nie widać), ale w lecie chciałabym się przerzucić na coś jeszcze lżejszego.
A powiedz mi jeszcze jakie Bell CC daje wykończenie takie bardziej satynowe czy matuje?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-30, 15:19   #4554
Malinowaslodycz
Raczkowanie

Cytat:
Brzmi na prawdę nieźle, może się skusze i go wypróbuję
Chociaż ostatnio staram się nie kupować nadmiaru kosmetyków, a aktualnie używam lekki, rozświetlający podkład Marca Jacobsa (końca nie widać), ale w lecie chciałabym się przerzucić na coś jeszcze lżejszego.
A powiedz mi jeszcze jakie Bell CC daje wykończenie takie bardziej satynowe czy matuje?
Jak chcesz mogę jutro rano zrobić zdjęcie przed a później się nim pomalowac i wyśle na priv. Tylko mam trochę suchych skórek

Satynka
Stary 2016-05-30, 15:29   #4555
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcesz mogę jutro rano zrobić zdjęcie przed a później się nim pomalowac i wyśle na priv. Tylko mam trochę suchych skórek

Satynka
wole takie wykończenie
jeśli to nie problem chętnie zobaczę fotkę jak to wygląda na buzi

Stary 2016-05-30, 15:34   #4556
Malinowaslodycz
Raczkowanie

Cytat:
wole takie wykończenie
jeśli to nie problem chętnie zobaczę fotkę jak to wygląda na buzi
Jasne, jak będę miała chwilę to nawet wieczorem zrobię
Stary 2016-05-30, 19:33   #4557
teorema
Wtajemniczenie

Cześć! Co za tropiki

Cytat:
Co mogę napisać o sobie....tak nawiąże do tematyki wątku, bo czytam go już naprawdę długo pamiętam jak udzielala sie jeszcze Ewciak
Mirada zainspirowala mnie do przejscia na zdrowy tryb życia, daje takiego małego kopa np do założenia aparatu bo chyba bym się nie odważyła itp.
Interesuje się literaturą, chociaż ostatnio czasu na czytanie bardzo mało, lubię dobre kino, modę i ładne wnętrza. Czas najchętniej spędzam relaksując się w ogrodzie
Mogłabym się pod tym podpisać w 100%

Cytat:
Część dziewczyny jak wam mija weekend?
Ja byłam na działce przez 2 dni, a resztę czasu odpoczywaliśmy a to w domu, a to nad Wisłą na Wege Pikniku
Te 3 dni ze słońcem dały mi więcej energii niż urlop w Portugalii.

Cytat:
I nowe fotki Mirandy z 26.05.16 r. - jak wam się podobaj jej espadryle? Lubicie takie buty czy niekoniecznie?
Nie za bardzo podobają mi się takie buty, wyjątkiem są espardyle Hilfigera, ale za taką cenę nie kupię.
https://lamoda.pl/offer/tommy-hilfig...-i1822148.html
Inny minus tych butów: słabo wyglądają z chudymi nogami, takimi jak moje

Cytat:
Nie wiedziałam, że azjatyckie maja dużo silikonów.
I wydał się sekret urody Azjatek -- tona silikonu. A ja myślałam, że to te cudowne azjatyckie specyfiki, sama natura, zero słońca. Jak zwykle pic na wodę

Stary 2016-05-30, 20:07   #4558
Malinowaslodycz
Raczkowanie

Dziewczyny polecam bloga AzjatyckiCukier, jest tam trochę wiadomości
Stary 2016-05-31, 13:49   #4559
Cat Lover
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malinowaslodycz
Cytat:
Napisane przez teorema
Ja też się pod tym podpisuję, na szczęście nie w 100%, bo czas na czytanie jeszcze znajduję A propos, zabrałam się za II tom Archiwum Burzowego Światła, wątek Shallan faktycznie od początku fajnie się rozwija.

Dziewczyny, a jakie wnętrza lubicie? Jaką kolorystykę, meble, dodatki?

Ja lubię biel we wnętrzach, dużo bieli z akcentami kolorystycznymi, w postaci np. kolorowych poduszek, małych mebli. Większe meble, jak np komody, również preferuję w kolorze białym lub jasnym. Ogólnie ciemne, brązowe meble, czy beżowe ściany nie są dla mnie. Co do wzornictwa -to bardzo podoba mi się wzornictwo skandynawskie. Ogólnie, lubię proste, funkcjonalne formy, bez niepotrzebnych udziwnień.

P.s. Widziałyście autorską kolekcję biżuterii Eos dla Kruka zaprojektowaną przez Alicję Bachledę-Curuś? Złote bransoletki bardzo mi się podobają. Ale jakie ceny?! 15 tysi...
http://wkruk.pl/bransolety/bransolet...-kruk,id-82640

Edytowane przez Cat Lover
Czas edycji: 2016-05-31 o 13:51
Stary 2016-05-31, 14:39   #4560
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też się pod tym podpisuję, na szczęście nie w 100%, bo czas na czytanie jeszcze znajduję A propos, zabrałam się za II tom Archiwum Burzowego Światła, wątek Shallan faktycznie od początku fajnie się rozwija.
i ja też się podpisuję, ale też nie w 100% bo choć mam mniej czasu na czytanie to jednak staram się czytać w każdej wolnej chwili.
Ależ jesteśmy wszystkie zgodne

Cytat:
Dziewczyny, a jakie wnętrza lubicie? Jaką kolorystykę, meble, dodatki?
Cytat:
Ja lubię biel we wnętrzach, dużo bieli z akcentami kolorystycznymi, w postaci np. kolorowych poduszek, małych mebli. Większe meble, jak np komody, również preferuję w kolorze białym lub jasnym. Ogólnie ciemne, brązowe meble, czy beżowe ściany nie są dla mnie. Co do wzornictwa -to bardzo podoba mi się wzornictwo skandynawskie. Ogólnie, lubię proste, funkcjonalne formy, bez niepotrzebnych udziwnień.

Ja lubię minimalizm - jasne wnętrza, nieprzekombinowane meble. Również uważam, że za pomocą dodatków można wnętrzu dodać charakteru. Podobnie jak Cat lubię skandynawskie wzornictwo.
Kiedyś teorma wrzucała tu linki do fajnych wnętrz i stylów. Nie pamiętam już jaki to był konkretnie styl (nowy yorski czy skandynawski,) ale były tam wnętrza coś w sam raz jak dla mnie

Cytat:
P.s. Widziałyście autorską kolekcję biżuterii Eos dla Kruka zaprojektowaną przez Alicję Bachledę-Curuś? Złote bransoletki bardzo mi się podobają. Ale jakie ceny?! 15 tysi...
http://wkruk.pl/bransolety/bransolet...-kruk,id-82640

Widziałam, tez mi się podoba ale ceny

A propos biżuterii to zepsuły mi się moje ulubione kolczyki poszukuje nowej pary - takiej co by pasowała do większości stylizacji i nadawały się do pracy - jak coś ciekawego gdzieś zauważycie bardzo proszę o linki

Czas edycji: 2016-05-31 o 14:40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości