![]() |
#4501 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: ~ Miranda Kerr ~ Część III
Hej. Powrót do pracy po 2 tygodniach to niezłe wyzwanie.
![]() Cytat:
![]() Niestety, czasem się takie historie zdarzają. Rośliny nie są na zawsze... I to był koszmar. Mieliśmy wynajęte auto, żeby móc pozwiedzać trochę dalej niż samą Lizbonę. Mąż się niezle nagimnastykował z parkowaniem, z duszą na ramieniu. Ja bym nie dała rady. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie mam chyba nic specjalnego na liście do zakupienia, choć nie pogardziłabym nowymi sandałami, takimi na upał. 7 lat temu kupiłam piękne sandały na minimalnym koturnie w Mohito za wówczas dla mnie zawrotną cenę 315 zł (pamiętam do tej pory, jak mi ręka drżała przy płaceniu -- ponieważ buty nie miały niemal ani odrobiny skóry, jakieś minimum, wkładka i pasek. Musiałam je wtedy kupić, bo już wczesną wiosną leciałam na urlop, a w sklepach jeszcze były kozaki. ![]() ![]() Acha, no i t-shity się przydadzą. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2016-05-17 o 20:42 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Śmieszna ta Miranda, ciągle powtarzała: "I'm obsessed with it" ![]() I kto twierdzi, że pieniądze szczęścia nie dają?? Tyyyyyle butów i torebek można by kupić ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Cat Lover Czas edycji: 2016-05-18 o 12:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | ||||
Zakorzenienie
|
Co jest z tą pogodą
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Co do Biovaxu to skład nie jest taki zły. Ostatnio nie wiem co się stało z moimi włosami, ale bardzo puszyły się, nie układały. Moje eko - odzywki sobie nie radziły. Potrzebowałam czegoś co dociąży je na długości. Recenzje Biovaxu Bambus & Avocado były bardzo zachęcające w tym temacie. I faktycznie odzywka pomogła - włosy wróciły mi do dawnego stanu. Teraz używam naprzemiennie Biovaxu Bambus&Avocado z rokitnikowym balsamem Natura Siberica nawilżającym i dodającym objętości. Domyślam się ![]() ![]() Cytat:
Ja tez poszukuję sandałów takich na średnim koturnie, a jak finanse pozwolą to jeszcze na parę niskich bym się skusiła. Przeglądałam w necie i w tym roku buty nie robią na mnie wrażenia. Mam nadzieję, że coś się jeszcze nowego pojawi. Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że na pytanie co by z szafy ratowała w pierwszej kolejności w razie pożaru, odpowiedziała że nic - uciekłaby. Przedmioty najwyraźniej nie są dla niej takie ważne ![]()
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-05-18 o 13:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co chyba nie o to chodzi. Znalazłoby się wiele celebrytek, które na to samo pytanie odpowiedziałoby inaczej.
#4506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt faktem, że z reguły dużo bardziej cenimy coś jeśli zdobyliśmy to z dużym trudem. Edytowane przez Cat Lover Czas edycji: 2016-05-19 o 17:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ciężkiej pracy to chyba nie jest łatwo przebić się na międzynarodową sławę, konkurencja z całego świata, modeling to trudny biznes. Myślę, że Miranda ciężko pracowała na swój sukces. Ja sama pracuję w branży w której jest ogromna konkurencja i jest bardzo ciężko się przebić.
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-05-23 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przeżyłam, na szczęście, ani pożaru ani innego tak traumatycznego zdarzenia, ale nie muszę czegoś takiego przeżyć, żeby wiedzieć, że są ważniejsze sprawy w życiu niż ciuchy i buty. Napisałam, że Miranda mogłaby (przy swoich zarobkach) kupić całą swoją garderobę w ciągu jednego dnia. To jest fakt. Nie wnikam w to jak bardzo ciężko było jej się przebić i jak wielką musiała pokonać konkurencję. Jako topmodelka zarabia ogromne pieniądze, nieosiągalne dla przeciętnej kobiety. W związku z tym, nabywanie przez nią wszelakich dóbr materialnych również przychodzi jej o niebo łatwiej niż przeciętnie zarabiającej kobiecie. I to miałam na myśli kiedy pisałam swój komentarz. Naprawdę, nie ma potrzeby uświadamiać mnie co do tego co liczy się w życiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
Ile mnie ominęło
![]() W którym Vogue będzie ten artykuł ? Zrozumiałam że to chodzi o brytyjskie wydanie czerwcowe. Drugie pytanie to ten czarny naszyjnik ( hmm chyba tak to można określić ) który Miranda nosi w filmie w ogóle ostatnio często. W outfit Id upierają się że to Swarovski ale...coś mi on do tej marki nie pasuje. Załączam zdjęcia z tym naszyjnikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A czy tak lekko zarabia jej się pieniądze to trudno stwierdzić, myślę że w dzisiejszych czasach nikomu nie przychodzą pieniądze łatwo. A to że w jej branży są zawrotne kwoty zarobków to już inna historia. Ja na pewno zarabiam za mało w stosunku do mojej pracy, obciążeń, trudności, ale może kiedyś się to zmieni. W każdym razie mnie sukces innych osób inspiruje, nie ważne z jakiej dziedziny.
![]() |
#4511 |
Raczkowanie
|
Mnie w filmie spodobało się to że Miranda pokazała sukienkę Gucci - to taka z 2007 albo 2006 roku z samego początku jej kariery.
Wydaje mi się że ma taki sentyment do rzeczy - coś dla niej kodują. Na przykład w 2013 roku na premierę na Broadway założyła sukienkę którą kiedyś miała na randce z eks mężem. Pamiętam że wtedy były jak to zazwyczaj 'mądre' komentarze czy nie miała nic nowego. I chociaż mnie ten zestaw na premierę się nie spodobał to jednak jakoś ujęło mnie to że tak się ubrała. Teraz jak wyciągnęła tę sukienkę Gucci - było podobnie. Sam filmik bardzo mi się podoba. Pink - dobrze chyba że Swarovski się staje zamkniętym rozdziałem. Kiedy widzę najnowsze dzieła, myślę że chyba nie wiedzą już co wymyślać. Ciekawe czy jakieś nowe kontrakty dla Mirandy przyniesie druga połowa 2016 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
na całym świecie - od PL przez Azję po Stany. Na pewno kontrakt z nimi był dla Mirandy atutem zarówno finansowym, jak i umocnieniem jej pozycji w branży. Mam nadzieję, że Miranda zdobędzie nowe kontrakty. Trzymam kciuki. Szkoda, że Miranda nie ma żadnego mocnego, wieloletniego kontraktu, jak np, Doutzen Kroes, która od 10 lat jest związana z L'oreal - właśnie w Cannes świętowała swoje 10lecie jako ambasadorka L'oreala. Cytat:
![]() |
#4514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Również uważam, że nie trzeba zarabiać takich pieniędzy jak Miranda żeby udzielić takiej odpowiedzi. I jednocześnie uważam, że to że ktoś ratuje cokolwiek ze swojego dobytku przed pożarem nie musi oznaczać, że jest małostkowy. Chyba że w pierwszej kolejności ratuje szpilki i torebki a nie swojego kota albo psa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przeinaczyłam twoich wypowiedzi, a przynajmniej nie chciałam, oto co napisałaś, np.: Cytat:
Cytat:
I na prawdę nie ciągnijmy dłużej tego tematu - nie jest tego wart. Ja w każdym razie kończę już ten temat. Jest wiele ciekawszych spraw, o których można tu porozmawiać.
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-05-22 o 13:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć. W końcu się wypogodziło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4517 | ||
Zakorzenienie
|
No Teo wreszcie - już się bałam gdzieżeś się nam zapodziała
![]() Też mnie cieszy ciepełko i słoneczko - niestety na razie głownie korzystam z tarasu i ogródka - nadal jestem zwolnieniu ![]() Cytat:
![]() ![]() Z drugiej strony obawiam się, że gdyby Miranda odpowiedziała inaczej spadła by na nią krytyka, że jest materialistką ![]() ![]() ![]() Cytat:
Z innej beczki - obejrzałam "Zjawę" bardzo mi się podobała, jakoś trafiła do mnie ta historia - film dłuuugi, ale w sumie szybko mi zleciał. Nie udało mi się być w kinie, niestety, a wyszłabym zadowolona ![]() ![]() Teo ty oglądałaś, chyba pisałaś, że byłaś w kinie jeśli dobrze pamiętam.
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-05-23 o 10:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Raczkowanie
|
Miranda poleciała do Paryża i chyba dziś już wraca bo Snapchat pokazuje widok z okna samolotu.
Co do spadku popularności może tak jest - kwestia pojawienia się nowych twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam jedno zdanie odnosząc się do zarobków Mirandy, a ty to rozdmuchałaś i od razu uderzyłaś w moralizatorski ton na zasadzie "są ważniejsze rzeczy w życiu niż ciuchy". Właśnie to mnie irytuje, że podsumowujesz mnie jako małostkową materialistkę. Pisałam już na wątku, że jeżdżę 20-letnim autem i że od 13 roku życia ubierałam się głównie w secondhandach, za grosze. Naprawdę nie sądzę żebym wyjątkową wagę przykładała do pieniędzy i do rzeczy, a tego typu uwagi, Pink, mogą być dla kogoś krzywdzące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba lepiej porozmawiać na jakieś inne tematy, tak jak dotychczas. Piękny płaszcz - kolor.
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-05-23 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | ||
Raczkowanie
|
Dziewczyny przepraszam za to co napiszę ale czy w tym wątku chodzi o ocenianie siebie...?
Cat - rozumiem że czasem jedno zdanie może zaboleć, nawet jeśli ktoś wypowiada je czy pisze bez żadnych złych intencji. Ja od początku odbierałam Ciebie jako osobę widząca w rzeczach drugi wymiar - sposób w jaki pisałaś o swoim samochodzie. I to jest pozytywne. Nigdy bym nie pomyślała inaczej. Pink - jest na tym wątku długo i uważam że zawsze unikała oceniania w sensie przyklejania metek. Nawet osobom, których nie zna - mam tu na myśli Mirandę, wcześniej jej męża, Candice itd. Pink unika oceniania. I chyba też dlatego ten wątek trwa. Bo tu chodzi o jakąś inspirację (niekoniecznie wszystkim co nosi i mówi Miranda). Nikt nie jest ideałem. Zawsze można lepiej odpowiedzieć ale i nie ma odpowiedzi jaka podobałaby się wszystkim. Wątek jak ten powinen dawać zadowolenie. I tak długo jak daje - jest ok. Jesteśmy tu w kilka i sądzę że warto ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Cytat:
Chyba kilka znanych pań coś takiego robiło. Nie wiem z jakim powodzeniem, ale może Miranda,która jest już nazwiskiem - marką chce spróbować sił jako projektantka. Wracając do tego zestawu - zmieniam zdanie. Podobała mi się Miranda w kucyku - teraz jakoś taka przylizana nie wyglada dobrze. Ładnie jej włosy wyglądały w filmiku dla Vogue. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: Wyczytałam, że Miranda w Paryżu miała sesję, ale na razie nie wiadomo o co chodzi. Może nowa kampania, nowy kontrakt ![]() Dorzucam fotki z lotniska - powrót do LA źródło: dailyMail
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-08-21 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny.
Dostałam okres i napięcie zeszło ![]() Właśnie siedzę z nowym numerem Harper's Bazaar. Ciekawy artykuł o pięciu polskich markach założonych przez młode kobiety. Marki coraz bardziej liczące się w Polsce i na świecie. Biznesy rozkręcone z pasji. Inspirujący artykuł. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- P.s Teo, Mirani - dzięki za Wasze glosy rozsądku, jak to Pink ujęła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zadomowienie
|
Skończyłam Drogę królów. Tak jak pisałam wcześniej, wciągnęłam się od mniej więcej 260 strony, kiedy Kaladin został dowódcą mostowych. Wątek Kaladina najbardziej mi się podobał ale też był najbardziej rozbudowany. Przeczytałam, że następna część (która też liczy ok 960 stron
![]() Jeszcze wracając do Harper's Bazaar - pisałam już wcześniej, że ogromnym atutem magazynu są artykuły i reportaże ze świata kultury i sztuki. W tym numerze świetny tekst Piotra Zachary poświęcony Georgii O'Keeffe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||
Zakorzenienie
|
Hej Cat. No właśnie chyba tak jest z nami kobietami, że czasem dostajemy humorków. Ja też miałam ostatnio sporo stresów i chyba się nieco drażliwa zrobiłam - mam nadzieję na chwile zapomnieć o kłopotach w zbliżający się długi weekend.
No właśnie macie jakieś plany? Cytat:
chyba faktycznie, tez coś takiego kojarzę. Cytat:
Shallan też lubię i jej watek w II tomie ciekawie się rozwija. A ja skończyłam "Obietnicę krwi" Briana McCllelana - fajna, szybka akcja, nowe podejście do magii, wciągająca fabuła. Też polecam: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/17658...opinia31863661 Teraz odpocznie od fantastyki i chyba wezmę się za coś w babskich klimatach ![]() A mam z czego wybierać - moje najnowsze zdobycze książkowe - trochę zakupów i sporo prezentów od najbliższych - wiedzą jak poprawić mi humor ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak serio, nie znam tych pozycji ze zdjęcia. Cytat:
No i jaką ogromną niesprawiedliwością jest fakt, że facet - często im starszy tym bardziej interesujący. 50-letnia kobieta rzadko kiedy wygląda lepiej niż gdy miała 30 lat. Ale i tak lubię być kobietą. No i okres ciąży był wspaniały (poza pierwszym trymestrem) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak serio to II tom trylogii fantasy, o której wyżej wspomniałam, dostałam na prezent - spodobało mi się wiec jak zobaczyłam, że 2 pozostałe tomy są w promocji za pół ceny to kliknęłam. Lubię dobra fantastykę. Reszta książek to w większości nowości - w tym 2 wybitnie babskie - nowa książka jednej z moich ulubionych autorek Morton (stare, rodzinne tajemnice), romantyczna Zanim się pojawiłeś - bardzo mi polecana przez wiele dziewczyn jako piękna i wzruszająca, ale niebanalna historia. W czerwcu film na podstawie tej powieści wchodzi do kin. Jest jeszcze Sekret Wesaliusza - moje klimaty - XIX wieczna Barcelona, tajemnicze morderstwa - bardzo lubię hiszpańską literaturę. Oraz Złodziej z mgły - cicho liczę na coś w stylu mojego ukochanego Cienia wiatru. Cytat:
![]() Co do wieku to niestety tak jest jest, że większość kobiet 50+ się zmienia i nie tylko z wyglądu, ale często z charakteru. Faceci dłużej pozostają w formie. Choć z drugiej strony w PL sporo facetów i to już po 30 przestaje o siebie dbać - piwny mięsień, łysienie ![]() ![]() EDIT: podrzucam link do filmiku z Lily Aldridge, w którym prezentuje swój ulubiony łatwy , lekki letni makijaż: https://www.youtube.com/watch?v=WDAnWPXYNqQ EDIT2 ![]() http://www.fashiongonerogue.com/rosi...a-2016-photos/
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-05-24 o 12:20 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Znowu nam wątek oklapł
![]() Wiadomo już kto zastąpi Mirandę jako twarz Swarovskiego - będzie to Karlie Kloss. EDIT - podrzucam link do kampanii z Karlie - jak wam się podoba? http://www.fashiongonerogue.com/karl...mpaign-photos/ Podrzucam nowe fotki - Miranda pojechała do NYC - nowa sesja świąteczna (bożonarodzeniowa ![]() ![]() ![]() źródło: instagram,bellazon
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zadomowienie
|
Mój 2 tom Sandersona już do mnie jedzie
![]() Cytat:
No, ewidentnie jej przedłużyli włosy. Fakt, tempo w modzie zabójcze. Nie lubię tego - mamy wiosnę, a już pojawiają się (czy wręcz pojawiły się) kolekcje jesienno-zimowe (a jeszcze lato przed nami). Ja dziś wstałam o 5:00. Było świetne rześkie powietrze, 12 stopni - wytchnienie przed kolejnym upalnym dniem - mówiłam już, że nie cierpię upałów? Dla mnie max by mogło być ok 20 stopni, nie cierpię kisić się we własnym sosie. W każdym razie, rano podlałam rośliny w ogrodzie, kilka sadzonek wsadziłam do ziemi i zrobiłam trening z Chodakowską ![]() Nie pisałam wcześniej, bo nie chciałam się przedwcześnie chwalić na wypadek gdyby mój entuzjazm szybko wyparował, ale kupiłam płytę i ćwiczę. Nie robię tego żeby schudnąć, ale chciałabym nabrać kondycji i lekko wymodelować ciało. I wyprodukować trochę endorfin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Fajnie, bardzo mi się podobał II tom
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluje ![]() Co do pogody to ja właśnie wolę ciepełko - powinnam mieszkać w cieplejszym klimacie. Źle znoszę zimę, latem odżywam ![]() Tymczasem zaczęłam czytać:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.