Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-30, 14:20   #4531
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Ja też mam dzisiaj wstrętne włosy, zrobiłam sobie serum na końcówki (glisskur żółty + olej lniany) i nie miałam szansy ocenić jego efektów bo wytarzałam się w pościeli i rano nic nie zostało z fryzury. Teraz wpięłam szpilki i zrobiłam kok z wypełniaczem i wyglądam jak Mulan. XD

Jak tam sprawa ze szkołą? Wyklarowało się coś?
No ja też wczoraj byłam na basenie to takie wymęczone nieco, chyba jeszcze raz je umyję jutro i tyle.

Yop, na offtopiep isałam że mi zaproponowano kierunek ze zwierzakami, ale mój tż ich przycisnać i po wciskaniu mi kitów i ignorancji i kilku wersji wydarzeń przyznali sie do prawdy, hah.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 15:58   #4532
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Po ostatnim użyciu żelu Artiste 1:1 z Joanną Mrożącą moje włosy były bardzo obciążone i już dzień po myciu wyglądały nieświeżo, a skóra mnie swędziała, więc dziś znowu umyłam.
I wypróbowałam ten nowy żel Joanny Styling Effect Bardzo Mocny (nie mogę znaleźć dobrego linka ani obrazka w internecie, już nie mam czasu zrobić mu zdjęcia).
Nie wiem, czy oni tylko zmienili szatę graficzną, czy to coś zupełnie nowego, w każdym razie ja poza Joanną Mrożącą nie używałam innego żelu tej firmy.
Ma męski zapach (lub unisex), ale przyjemny i bardzo delikatny, czuć go tylko w czasie nakładania. Długo odgniatałam włosy, ale efekt jest zadowalający, loki są miękkie, sprężyste i ładnie błyszczą. Zobaczymy, co będzie po kilku godzinach i jutro.

Przy ostatnich 2 myciach nakładałam Isanę do loków, ale w mniejszych ilościach, może faktycznie ona mi tak spłaszczała loki.
Zaciekawiłaś mnie tym żelem Ostatnio coś męska isana i mrożąca joanna są dla mnie chyba deczko za ciężkie i patrzę za czymś lżejszym

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Udało mi się dziś uchwycić małą ciekawostkę na zdjęciu - często grubosć włosa widać na ogólnym zdjęciu, ale jak się zerknie na pojedyncze sztuki to widać więcej i tak porównałam te słabiutkie to teraz lecą i normalne włosy, a różnica jest kolosalna.

Lubię sprawdzać takie rzeczy i analizować, szkoda że nie mam mikroskopu. Jak raz sie w szkole dorwałam to mogłabym godzinami się tym zajmować, bardzo ciekawe

Umyłam dziś po basenie, dałam za dużo Joaśki i mam takie obklejone jakby, brzykdo wyglądają : /
Oj tak, mikroskop to super sprawa, również bardzo lubię analizować takie rzeczy

Też dałam dziś za dużo joaśki lnianej, sklejone deczko miałam, rozczesałam lekko i poszły do koczka na wypełniaczu Moje wszędzie latające dzieciaczkowe nowe włoski mnie już dobijają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KODC2140.jpg (69,3 KB, 24 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 18:18   #4533
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Po ostatnim użyciu żelu Artiste 1:1 z Joanną Mrożącą moje włosy były bardzo obciążone i już dzień po myciu wyglądały nieświeżo, a skóra mnie swędziała, więc dziś znowu umyłam.
I wypróbowałam ten nowy żel Joanny Styling Effect Bardzo Mocny (nie mogę znaleźć dobrego linka ani obrazka w internecie, już nie mam czasu zrobić mu zdjęcia).
Nie wiem, czy oni tylko zmienili szatę graficzną, czy to coś zupełnie nowego, w każdym razie ja poza Joanną Mrożącą nie używałam innego żelu tej firmy.
Ma męski zapach (lub unisex), ale przyjemny i bardzo delikatny, czuć go tylko w czasie nakładania. Długo odgniatałam włosy, ale efekt jest zadowalający, loki są miękkie, sprężyste i ładnie błyszczą. Zobaczymy, co będzie po kilku godzinach i jutro.

Przy ostatnich 2 myciach nakładałam Isanę do loków, ale w mniejszych ilościach, może faktycznie ona mi tak spłaszczała loki.
śliczne loczki

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Nadrobię Was kochane wieczorkiem, wklejam jeszcze kilka obiecanych zdjęć i już Was nimi więcej nie będę zamęczać
gratulacje ślicznie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Pokaż wiadomość

Sprawdziłam na stronie wypuślili jakąś serie "Super Loki": http://www.joanna.pl/produkty/wlosy-...osc-super-loki

Miałyście z tym już styczność?
ciekawie wygląda ta seria, muszę wypróbować

dzisiaj pierwszy raz używałam dyfuzora, czekam jak włosy doschną, ciekawe co wyjdzie
a Wy jak suszycie to dokładacie jakiś stylizator po suszeniu?
może macie jakiś filmik instruktażowy jak suszyć?
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 18:36   #4534
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
No ja też wczoraj byłam na basenie to takie wymęczone nieco, chyba jeszcze raz je umyję jutro i tyle.

Yop, na offtopiep isałam że mi zaproponowano kierunek ze zwierzakami, ale mój tż ich przycisnać i po wciskaniu mi kitów i ignorancji i kilku wersji wydarzeń przyznali sie do prawdy, hah.

No to fajnie, nie widziałam, że pisałaś na drugim wątku bo siedzę tylko na watach "specjalistycznych" dlatego chciałam spytać. Cieszę się, że się wszystko wyjaśniło. Musiało być im głupio.

Ja chyba muszę machnąć jakąś emolientową maskę bo niby pogoda była spoko na humektant, a siano mam okrutne..
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 19:11   #4535
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Zaciekawiłaś mnie tym żelem Ostatnio coś męska isana i mrożąca joanna są dla mnie chyba deczko za ciężkie i patrzę za czymś lżejszym
Nawet moja mama dziś powiedziała, że mam bardzo ładne loki, a widzi mnie na co dzień, więc jest do nich przyzwyczajona.
Niestety na wieczór związałam, bo sobie ćwiczyłam, więc na pewno do rana nie dotrwają. Będę jutro robić reanimację pewnie.

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
dzisiaj pierwszy raz używałam dyfuzora, czekam jak włosy doschną, ciekawe co wyjdzie
Ja po suszeniu już nic. Ale dopiero co kupiłam sobie gumę i będę nią próbować wygładzać/utrwalać loki. Dziś tego nie zrobiłam, bo sprawdzałam nowy żel.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 19:18   #4536
Klaudenc
Moderator

Cytat:

No to fajnie, nie widziałam, że pisałaś na drugim wątku bo siedzę tylko na watach "specjalistycznych" dlatego chciałam spytać. Cieszę się, że się wszystko wyjaśniło. Musiało być im głupio.

Ja chyba muszę machnąć jakąś emolientową maskę bo niby pogoda była spoko na humektant, a siano mam okrutne..
Głupio to im było jak uświadomiłam im że rozmawiają ze zdecydowanym i obeznanym człowiekiem w temacie, a nie z tłukiem który nie wie co robić. Jeszcze jak powiedziałam, że mam zamiar pracować w policji to zwariwoał i odesłał mnie natychmiast do doradcy od kursu mysleli że ja świeżak i nic nie wiem. Póki co zaproponowali biologia part-time+ animal/horse care.

Ja dziś pojechałam humektantami właśnie i widzę, że samo odstawienie protein było dobrym pomysłem. Ale ile mi wyleciało - przez tego stresa pewnie bo mało jadłam jak sie wkurzyłam. Tu jest wieczna wilgoć, lecz humektanty mi nie szkodzą, włosy je bardzo lubią

myszka - no tak, jak nie jest się przyzwyczajonym to wkurzają - u mnie od zawsze są kukuryki na przedziałkach to już przywykłam. ważne, że potem podrosną i włoski sie ładnie zagęszczą
Stary 2014-08-30, 19:22   #4537
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

No to i ja pozale się na bhd.
Góra sucha, plącząca i superspuszona a dół tłuste, półwyprostowane straki. nie ogarniam.
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 19:26   #4538
Klaudenc
Moderator

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

A co tam Joanku użyłaś do mycia? Może protein się im przejadło.

Jeszcze 2 cm i będę mieć boba ;D rozprostowałam dziś trochę i coś czuję, że ta fryzura to będzie strzał w 10

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-30 o 20:18
Stary 2014-08-30, 20:38   #4539
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wklejam porównanie długości moich włosów ze stycznia i z ostatniego zdjęcia.
W styczniu miałam już super długie, do takiej długości teraz dążę. To właśnie wtedy tak źle mi zareagowały na częste mycie () i mama mi ścięła jakieś 10cm, bo końce wyglądały koszmarnie. Może gdybym wcześniej trafiła do Mysi, nie byłoby konieczne aż tak radykalne cięcie... Strasznie mi szkoda tych włosów, no ale teraz wyglądają zdecydowanie lepiej...
Ale mi smutno jak patrzę na te stare zdjęcia. Prawie całe życie walczę o długie włosy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg styczen2014_sierpien2014.jpg (37,8 KB, 49 załadowań)
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 21:14   #4540
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
gratulacje ślicznie wyglądałaś

Ja już nie dokładam nic, w skrócie:
suszę z głową pochyloną w dół, dzielę włosy na 4 części, najpierw wkładam jedną do miski dyfuzora, włączam go na ciepły i wolny nawiew, suszę jakąś minutę, wyłączam, wkładam drugą część włosów, włączam, suszę, wyłączam i tak dalej

Cytat:
U mnie tak jest, jak przesadzę z humektantami, np. 3 mycia pod rząd

Cytat:

myszka - no tak, jak nie jest się przyzwyczajonym to wkurzają - u mnie od zawsze są kukuryki na przedziałkach to już przywykłam. ważne, że potem podrosną i włoski sie ładnie zagęszczą
Oj to mnie cieszy, że z tych dzieciaczków będą długie włosy, które wreszcie zagęszczą całość

Przeproteinowałam się, jednak duża ilość keratyny hydrolizowanej 3 mycia pod rząd to nie był dobry pomysł
Uratowałam się olejem z ostropestu i omią arganową, już jest lepiej
Stary 2014-08-30, 21:22   #4541
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:

U mnie tak jest, jak przesadzę z humektantami, np. 3 mycia pod rząd
To był mój drugi raz z humektantową maską w odstępie tygodnia bo tak to same emolienty miałam, bo kiedyś myślałam, że tak będzie bezpieczniej. No ale dziewczyny podrzuciły mi wpis Anwen o punkcie rosy i zrobiło się wszystko jasne i powoli wprowadzam coś innego niż emolienty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 22:07   #4542
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Umyłam dziś po basenie, dałam za dużo Joaśki i mam takie obklejone jakby, brzykdo wyglądają : /
- A myślałam, że Joaśki nie da się przedawkować... ale może to ja tak mam, że mogę wylać na głowę pół butelki i będzie luz :P.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 07:27   #4543
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- A myślałam, że Joaśki nie da się przedawkować... ale może to ja tak mam, że mogę wylać na głowę pół butelki i będzie luz :P.
Ja mogę dawać dużo d/s - maski od skalpu itd. i nigdy nie mam obciążone ale b/s najwidoczniej już nie ;D

Biorę jeden sumplement przez miesiąc już prawie i takie ładne, gęste brwi się po tym zrobiły.. ciekawe czy zostaną jak przestanę to jeść.
Stary 2014-08-31, 10:54   #4544
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja mogę dawać dużo d/s - maski od skalpu itd. i nigdy nie mam obciążone ale b/s najwidoczniej już nie ;D

Biorę jeden sumplement przez miesiąc już prawie i takie ładne, gęste brwi się po tym zrobiły.. ciekawe czy zostaną jak przestanę to jeść.
Co bierzesz? Ja biorę obecnie drożdże i jakiś skrzyp ale to raczej denkowanie niż jakiś mój wybór, potem planuję się przerzucić na Merz Special i olej z wiesiołka.
Stary 2014-08-31, 13:29   #4545
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Co bierzesz? Ja biorę obecnie drożdże i jakiś skrzyp ale to raczej denkowanie niż jakiś mój wybór, potem planuję się przerzucić na Merz Special i olej z wiesiołka.
'Holland and barret hair-skin-nails' - takie wszystko w jednym. Normalnie nie łykam sumplementów, staram się to nadrabiać jedzeniem, jakąś herbatką czy glutem. Kupiłam tylko z powodu niedoborów i kończę to opakowanie. Jeszcze trochę oleju z pumpkina mam to go też dokończę
Stary 2014-08-31, 15:11   #4546
zagubiona94
Raczkowanie

Kolejne podejście do dyfuzora i... jestem strasznie zadowolona! Czegoś takiego nigdy na głowie nie miałam, znaczy takich falek Podoba mi się to Suszyłam prawie 1,5h ale było warto. Po godzinie czasu dołożyłam żelu lnianego i Joaśki mrożącej ( w tym momencie z niektórych pasm nadal woda kapała O.x ) i ugniotłam włosy, a potem dosuszyłam i to chyba był kluczowy moment, bo po dosuszeniu się tak ładnie... sfalowały
Z tyłu może szału nie ma, ale mi się podoba
Włosy na zdjęciach jeszcze nie odgniecione z żelu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a2.jpg (53,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a3.jpg (53,8 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez zagubiona94
Czas edycji: 2014-08-31 o 15:12
zagubiona94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 15:29   #4547
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
'Holland and barret hair-skin-nails' - takie wszystko w jednym. Normalnie nie łykam sumplementów, staram się to nadrabiać jedzeniem, jakąś herbatką czy glutem. Kupiłam tylko z powodu niedoborów i kończę to opakowanie. Jeszcze trochę oleju z pumpkina mam to go też dokończę
Moją dietę to tyłek roztrzasnąć idzie - w związku z tym, że mam świetną przemianę materii to jem same słodycze i fastfoody, a mimo to wszystkie wyniki mam bardzo dobre [wtf, serio] . Odkąd dbam o włosy to staram się zawsze coś brać i wcierać, oczywiście z przerwami. Zawsze może być lepiej dlatego chętnie się wspomagam.
Stary 2014-08-31, 17:37   #4548
Szura6
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Coś się stało :C
W moim pierwszym poście w tym wątku załączyłam zdjęcie przed pielęgnacją. Przypominam jak to wyglądało :

http://i.imgur.com/KbCRiyj.jpg

Od tego czasu przez dwa miesiące (albo i nawet dłużej) starałam się jak najbardziej je poprawić.. Używałam przeróżnych kosmetyków szukając odpowiednich do mojego OMO. Zaczęłam od szamponu Babydream, przez Farmonę (Szampon Lniany) kończąc na Biovaxie (Proteiny mleczne, Odbudowa osłabionych włosów) jako moje "M". Na pierwsze "O" stosowałam Odżywkę Ultra Doux (olejek z awokado i masło karite), ale że była to odżywka pielęgnacyjna a nie myjąca przerzuciłam się na Yves Rocher z olejkiem jojoba. Na drugie "O" zawsze używałam maski Biovaxu do włosów suchych i zniszczonych. Po zdjęciu maski nakładałam dodatkowo odżywkę dwufazową, bez spłukiwania do osłabionych włosó (z proteinami mlecznymi jak w szamponie). Próbowałam również olejku kokosowego, ale moje włosy stały się po nim puszyste, więc chyba są zbyt porowate na niego.. Eksperymentowałam również z siemieniem lnianym, nawet dobrze po nim wyglądały (zdenerwowałam się, bo pierwszy raz mi wykipiał ). Ostatnio na włosy nałożyłam też olejku rycynowego, dodając kropelkę do mojej ulubionej maski

Wszystko ekstra, włosy trochę się poprawiły, ale... dalej są jakieś takie sianowate zwłaszcza na czubku głowy, co mnie strasznie irytuje, bo wcześniej było normalnie :C A teraz nawet jak zrobię koka to widać, że są suche ;/ Oczywiście ich nie prostuję, nie suszę gorącym powietrzem, a nawet w ogóle nie suszę. Od słońca też się raczej nie przesuszyły, ponieważ aktualnie siedzę w domu xD Może dodam zdjęcie jak to wygląda..

http://i.imgur.com/cwr1ezH.jpg
http://i.imgur.com/zFtLflv.jpg

Macie jakiś pomysł dlaczego dalej są suche? Coś źle robię?Proszę o radę co z nimi robić.
Szura6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 18:12   #4549
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szura6 Pokaż wiadomość
W moim pierwszym poście w tym wątku załączyłam zdjęcie przed pielęgnacją. Przypominam jak to wyglądało :

Od tego czasu przez dwa miesiące (albo i nawet dłużej) starałam się jak najbardziej je poprawić.. Używałam przeróżnych kosmetyków szukając odpowiednich do mojego OMO. Zaczęłam od szamponu Babydream, przez Farmonę (Szampon Lniany) kończąc na Biovaxie (Proteiny mleczne, Odbudowa osłabionych włosów) jako moje "M". Na pierwsze "O" stosowałam Odżywkę Ultra Doux (olejek z awokado i masło karite), ale że była to odżywka pielęgnacyjna a nie myjąca przerzuciłam się na Yves Rocher z olejkiem jojoba. Na drugie "O" zawsze używałam maski Biovaxu do włosów suchych i zniszczonych. Po zdjęciu maski nakładałam dodatkowo odżywkę dwufazową, bez spłukiwania do osłabionych włosó (z proteinami mlecznymi jak w szamponie). Próbowałam również olejku kokosowego, ale moje włosy stały się po nim puszyste, więc chyba są zbyt porowate na niego.. Eksperymentowałam również z siemieniem lnianym, nawet dobrze po nim wyglądały (zdenerwowałam się, bo pierwszy raz mi wykipiał ). Ostatnio na włosy nałożyłam też olejku rycynowego, dodając kropelkę do mojej ulubionej maski

Wszystko ekstra, włosy trochę się poprawiły, ale... dalej są jakieś takie sianowate zwłaszcza na czubku głowy, co mnie strasznie irytuje, bo wcześniej było normalnie :C A teraz nawet jak zrobię koka to widać, że są suche ;/ Oczywiście ich nie prostuję, nie suszę gorącym powietrzem, a nawet w ogóle nie suszę. Od słońca też się raczej nie przesuszyły, ponieważ aktualnie siedzę w domu xD Może dodam zdjęcie jak to wygląda..

Macie jakiś pomysł dlaczego dalej są suche? Coś źle robię?Proszę o radę co z nimi robić.
Może to kryzys włosowy lub przeproteinowanie?

Jeżeli to 2 pierwsze miesiące pielęgnacji to możliwe, że to kryzys - włosy po prostu muszą przyzwyczaić się do nowej pielęgnacji.

Piszesz, że po każdym myciu nakładać odżywkę z proteinami i używasz szamponu z proteinami - co ile w takim razie myjesz? Bo włosy łatwo przeproteinować, a wtedy objawem jest przesuszenie. Ogólnie ja uważam na powielanie składników w produktach do włosów, a na powielenie protein to już w ogóle. Radziłabym odstawić je a trochę (ale absolutnie nie rezygnuj z nich zupełnie!) i wtedy się okaże.

Do wygładzenia możesz spróbować jeszcze innych olei. U mnie bardzo dobrze wygładza jojba i jest raczej bezpieczny, nie słyszałam, żeby ktoś skarżył się na puch po nim jak po kokosie. Możesz też użyć płukanki zakwaszającej która domknie łuski włosa - zawsze będą trochę mniej sianowate.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-08-31 o 18:19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-31, 18:49   #4550
Szura6
Przyczajenie

Myję włosy co dwa, trzy dni. To może odstawię na razie szampon z biovaxu, ten z proteinami (i tak mi się kończył) i przeskoczę na farmonę. I odstawię również odżywkę bez spłukiwania.. Mam taką odżywkę z Joanny bez spłukiwania, również dwufazową z olejkiem arganowym, może ją nałoże
Jakiś czas temu używałam, ale właśnie dostałam tą z biovaxu i tą odstawiłam.. Używałam też Eveline, arganowy olejek 8w1 . Czytałam o nim dużo negatywnych opinii, ale zastosowałam go przed myciem, zamiast pierwszego "O" i nie były ani przetłuszczone (tak jak wszyscy opisują w KWC) ani nic
Olejek z jojoba pewnie drogi, a nie chcę tak bardzo wydawać na olejki, więc na razie odpuszczę. Mam go zresztą w mojej odżywce na pierwsze "O".

I dziękuję, nie wiedziałam że można przeproteinować włosy :C
Stary 2014-08-31, 18:59   #4551
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
I dziękuję, nie wiedziałam że można przeproteinować włosy :C
Można można, tak samo jak można przenawilżyć. Odsyłam do FAQ (są tam informacje o proteinach i kryzysie włosowym) i link do anwen: http://www.anwen.pl/2013/04/przeprot...bie-z-nim.html

Co do jojoba to ja płaciłam 4 zł więc raczej drogi nie jest. Olejowanie dużo bardziej nawilża niż dodatek oleju w odżywce, ale to już Twój wybór.

Czas edycji: 2014-08-31 o 19:01
Stary 2014-08-31, 19:32   #4552
Szura6
Przyczajenie

4 zł? Oo to może jednak kupię.. Poszukam w zielarskim.
I dziękuję za link
Stary 2014-08-31, 19:35   #4553
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
4 zł? Oo to może jednak kupię.. Poszukam w zielarskim.
I dziękuję za link
No ja coś takiego płąciłam, 4-5 zł za 15 ml. Niby malutko ml ale jest bardzo wydajny i mam go już ponad pół roku przy regularnym użytkowaniu.

Do usług.
Stary 2014-08-31, 20:00   #4554
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Pokaż wiadomość
Kolejne podejście do dyfuzora i... jestem strasznie zadowolona! Czegoś takiego nigdy na głowie nie miałam, znaczy takich falek Podoba mi się to Suszyłam prawie 1,5h ale było warto. Po godzinie czasu dołożyłam żelu lnianego i Joaśki mrożącej ( w tym momencie z niektórych pasm nadal woda kapała O.x ) i ugniotłam włosy, a potem dosuszyłam i to chyba był kluczowy moment, bo po dosuszeniu się tak ładnie... sfalowały
Z tyłu może szału nie ma, ale mi się podoba
Włosy na zdjęciach jeszcze nie odgniecione z żelu.
Ale skręcik się pojawił, świetnie, mi dyfuzor też piękni skręt podkreśla

Cytat:

A próbowałaś mycia odżywką? To wyeliminowało w jakiś 50% mój puch
Stary 2014-08-31, 20:17   #4555
Szura6
Przyczajenie

Cytat:

A próbowałaś mycia odżywką? To wyeliminowało w jakiś 50% mój puch
Jak mycia odżywką? Nie rozumiem. :C
Stary 2014-08-31, 20:18   #4556
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dziewczyny, tak lubię pielęgnować włosy, że chyba przedobrzyłam i przenawilżylam. Są ciężkie, jakieś takie strąkowate mimo dobrej pogody. Faktycznie popłynęłam na fali efektów i ostatnio chyba nieco za często robiłam emolientowe maski, ciężkie odżywki i oleje. Co teraz? Dać trochę protein czy dać parę dni spokoju?
Stary 2014-08-31, 20:18   #4557
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Moją dietę to tyłek roztrzasnąć idzie - w związku z tym, że mam świetną przemianę materii to jem same słodycze i fastfoody, a mimo to wszystkie wyniki mam bardzo dobre [wtf, serio] . Odkąd dbam o włosy to staram się zawsze coś brać i wcierać, oczywiście z przerwami. Zawsze może być lepiej dlatego chętnie się wspomagam.
Też tak mogę ale ani słodyczy ani fast foodów po prostu nie lubię, wymiotować mi się po tym chce. Przez parę lat nie jadłam słodyczy ani fast foodów i obecnie już tego nie lubię, nieczęsto jem. Wynikami się nie sugeruję akurat bo u lekarzy nie bywam ale staram się obserwować i taka nowosć w postaci sumplementu jest ciekawostką ;D Ogólnie kocham gotować, alen ie odmawiam sobie zjedzenie chipsów czy lodów jeśli mam ochotę. Mój tż dobrze gotuje

Ja jestem leniem zapominalskim jeśli chodzi o wcierki i tego typu sprawy dlatego zazwyczaj ograniczam się do myjadła i maski/odżywki, jak mam pod ręką daję b/s i nawet suszarki nie użyję bo nie mam i nie kupię bo nie chce mi sie suszyć czasem walnę jakis olej dla wzrostu itd.
Stary 2014-08-31, 20:27   #4558
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Jeżeli chcesz pielęgnować świadomie swoje włosy musisz mieć minimum wiedzy. Naprawdę, polecam Ci przeczytać na początek pigułkę i faq. Tam jest odpowiedz m.in na Twoje pytanie. Forum owszem, służy pomocą ale minimalny wkład własny jest mile widziany. Tu są odpowiedzi na wszystkie pytania przez Ciebie zadane, pigułka powstała aby ułatwić nowym osobom poruszanie się w świecie pielęgnacji i żeby za każdym razem nie tłumaczyć tego samego od nowa więc pozostaje mi zarzucić linkami:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 pigułka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 faq

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Też tak mogę ale ani słodyczy ani fast foodów po prostu nie lubię, wymiotować mi się po tym chce. Przez parę lat nie jadłam słodyczy ani fast foodów i obecnie już tego nie lubię, nieczęsto jem. Wynikami się nie sugeruję akurat bo u lekarzy nie bywam ale staram się obserwować i taka nowosć w postaci sumplementu jest ciekawostką ;D Ogólnie kocham gotować, alen ie odmawiam sobie zjedzenie chipsów czy lodów jeśli mam ochotę. Mój tż dobrze gotuje

Ja jestem leniem zapominalskim jeśli chodzi o wcierki i tego typu sprawy dlatego zazwyczaj ograniczam się do myjadła i maski/odżywki, jak mam pod ręką daję b/s i nawet suszarki nie użyję bo nie mam i nie kupię bo nie chce mi sie suszyć czasem walnę jakis olej dla wzrostu itd.
Ja się zaparłam i w sumie zleciało bo jestem tu już z Wami aktywnie ponad 2 miesiąc i w tym czasie włosy dostały mnóstwo dobrego. Jak wcześniej się ograniczyłam do zestawu 2 odżywek, maski i mycia odżywką to teraz próbowałam wszystkiego czego się bałam i czego mi się nie chciało z całkiem niezłymi efektami.

Obecnie skończyła mi się odżywka Garnier Karite i szukam zastępstwa. Chyba postawię na Oleo Repair. Szukam czegoś taniego, drogeryjnego i emolientowego bo to taka odżywka na codzień i w tym celu przetrzepuję codziennik właśnie.

Czas edycji: 2014-08-31 o 20:29
Stary 2014-08-31, 20:48   #4559
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, tak lubię pielęgnować włosy, że chyba przedobrzyłam i przenawilżylam. Są ciężkie, jakieś takie strąkowate mimo dobrej pogody. Faktycznie popłynęłam na fali efektów i ostatnio chyba nieco za często robiłam emolientowe maski, ciężkie odżywki i oleje. Co teraz? Dać trochę protein czy dać parę dni spokoju?
Zrób może zestaw minimum, samo mycie oczyszczającym szamponem i najwyżej lekka odżywka bs, protein można też dorzucić przy następnym myciu

Cytat:
Polecam pigułkę i FAQ, tam jest dużo, dużo niezbędnej wiedzy
Stary 2014-08-31, 20:51   #4560
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Zrób może zestaw minimum, samo mycie oczyszczającym szamponem i najwyżej lekka odżywka bs, protein można też dorzucić przy następnym myciu
Miałam już przesuszenie i przeproteinowanie ale przenawilżenie mnie ominęło, aż do dziś stąd też nie wiedziałam jak mam się zachować. W faq i pigułce nic nie znalazłam dlatego dziękuję .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości