![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 36 831
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Nadwy¿ka po sobotniej imprezie 1.1kg, masakra
![]() Ju¿ nie mogê siê doczekaæ 10.11. Teraz jemy ¶rednio, bo w ogóle nieuregulowane ¿ycie mamy. Co chwilê trzeba gdzie¶ jechaæ, co¶ za³atwiæ, zrobiæ, kupiæ meble, panele, lodówkê. Powoli zaczynamy siê pakowaæ. Od 31.10 ju¿ bêdziemy mieszkaæ na wsi, a od 10.11 karnet na multisporta, wiêc cisnê na si³kê, bo ju¿ nie mogê patrzeæ na siebie. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Miss, ja wprawdzie nie ci±¿owe wulkany mialam, ale mia³am dos³ownie masakrê na brodzie i ¿uchwie, a to ponoæ w³a¶nie typowo hormonalne. Mnie pomog³y hydrolaty - mam z kwiatów gorzkiej pomarañczy, ró¿any a teraz z kocanki. Na noc przeciera³am brodê olejkiem eterycznym z drzewka herbacianego i rano praktycznie wszystko ju¿ schodzi³o. Spróbuj te¿ Acnefanu, te¿ mi pomaga³ kiedy¶, ale potem skóra siê przyzwyczai³a i przerwalam jego stosowanie. Szamam jaglankê z owocami le¶nymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 144
|
Cytat:
O w³a¶nie, zapomnia³am o olejku z dzewa herbacianego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 627
|
MonnieB wsta³a¶ z lepszym nastawieniem?
![]() Blanka - u mnie starania szybko siê skoñczy³y ![]() Co do wyprysków po ci±¿y - mi siê robi± takie minimini "syfki" na zgiêciu miêdzy doln± warg± a brod±. mo¿e jak nie bêdzie Ci przechodziæ to umów siê do dermatologa, przepisze jak±¶ ma¶æ robion±. Ja po ci±¿y mia³am bardzo such± skórê. szczególnie na d³oniach. ale a¿ tak± skorupê czerwon±. przesz³o dziêki emolientom. a dziêki temu ¿e smaruje synka emolientami bo ma AZS to d³onie tez zawsze mam nawil¿one i juz nic siê nie dzieje. Dotka - zazdroszczê mieszkania na wsi ![]()
. Edytowane przez michalova Czas edycji: 2014-10-20 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Wtajemniczenie
|
a pochwalê siê Wam moim synem. stawia swoje pierwsze kroki bez trzymania
![]() ![]()
#4535 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Dziewczyny dzisiaj wch³onê³am ciastko francuskie z wi¶ni± karmelizowan± i mam ogromne wyrzuty sumienia.
#4536 |
Wtajemniczenie
|
to nie miej wyrzutów sumienia. nic w ten sposób nie osi±gniesz. powiedz sobie "sta³o siê, idê dalej do celu". nie mo¿esz ¿a³owaæ ¿e zjad³a¶ co¶ niedozwolonego. mamy ograniczaæ "z³e" produkty a nie rezygnowaæ z nich ca³kowicie. musisz pozbyæ siê tego my¶lenia, takich wyrzutów sumienia.
#4537 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
Cze¶æ dziewczyny. Nadrobi³am wszystkie zaleg³o¶ci w czytaniu postów.... ufff... trochê tego by³o.
Muszê stwierdziæ, ¿e mój facet nie odbiega od normy :P Moje kilogramy mu równie¿ nie przeszkadza³y (kiedy go pozna³am wa¿y³am 85 kg czyli ju¿ nie ma³o, a 5 lat pó¼niej 103 kg). Nigdy nie us³ysza³am od niego, ¿e brzydko czy ¼le wygl±dam. Ale kiedy od maja uda³o mi siê zrzuciæ ze 103kg do 96kg czyli do teraz, to us³ysza³am kilka fajnych,motywuj±cych s³ów ![]() Niestety aktualnie waga stanê³a. Co prawda, popu¶ci³am sobie. Od dzi¶ rozpoczynam walkê z moim najwiêkszym wrogiem, czyli czekolad±. To ona mnie powoli zabija... Specjalnie z tego okazji kupi³am sobie ulubiony batonik i trzymam go w torebce, nosz±c ci±gle ze sob±. 3 razy ju¿ próbowa³am po niego siêgn±æ, ale siê z trudem powstrzyma³am... Czujê siê jak przyczajony lis heheheh. Ale cieszy mnie fakt, ¿e nadal tam le¿y. Dziewczyny, jakiej aplikacji u¿ywacie do liczenia kalorii?
#4538 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
![]() Moja ulubiona aplikacja (z której mo¿esz te¿ korzystaæ na stronie www) to myfitnesspal, mo¿na skanowaæ kody kreskowe, jest od razu podzia³ nie tylko na B/W/T, ale te¿ np. gramy cukru itp. Mo¿na wpisywaæ wagê i ¶ledziæ wykresy, dodawaæ æwiczenia ![]() Teraz sza³ robi "pump up", która jest podobna do instagrama, ale jeszcze nie u¿ywa³am ![]() A je¶li wystarczy Ci zwyk³e konto na stronie, a nie aplikacja na telefon/tablet to dziewczyny sobie chwali³y potreningu.pl
![]() |
#4539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój dzisiejszy jadlospis: ¦niadanie: 2 kromki chleba z serem ¿ó³tym,kawa,gruszka Sniadanie 2: kawa, gruszka Obiad: 1 go³±bek z sosem pomidorowym Podwieczorek: broku³ na parze Kolacja: pó³ jogurtu greckiego z 1 bananem i kilkoma winogronami
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Ja by³am na potreningu, ale szybko przesz³am na slank.pl
![]()
![]() |
#4541 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja chyba zacznê rozpracowywaæ to pump up, ale to gdzie¶ tak za dwa dni ![]() ![]() Co do jad³ospisu: mizerny strasznie! ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Mój jad³ospis nie lepszy, a nawet i gorszy. Ale przynajmniej zjad³am znowu ¶niadanie ![]() - 2 kromki z almette i ¶wie¿± zielon± cebulk± - pe³noziarnisty bajgiel z kurczakiem i suszonymi pomidorami ![]() - du¿a kawa - banan - kurczak + sa³atka + kasza , taka solidna porcja ![]() - dwie kromki z szynk± z kurczaka Dzisiaj by³am poza domem w od 6;30 do 20:30, tak¿e normalny obiad o normalnej porze nie wchodzi³ w grê . I wszystko tak na szybko, po prostu lepsze opcje . I tak wysz³o ok. 1800kcal, tak¿e nie jest tak ¼le.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-10-20 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Wtajemniczenie
|
ee. Melonade, niez³y ten jad³ospis. do kanapki dodaj jakiego¶ pomidora, sa³atê czy rzodkiewkê i bêdzie super. no i kawa ani banan to nie s± posi³ki i bêdê to powtarzaæ jak mantrê
![]() ![]() jagoda - siln± wolê masz dziewczyno. dawno bym zjad³a tego batonika :p mój jad³ospis (i moja katastrofa) ¶niadanie: dwie kanapki z sa³at±, wêdlin±, pomidorem i rzodkiewk±. drugie ¶niadanie: brownie z kaszy jaglanej. jab³ko. obiad: (kpina w sumie a nie obiad) cztery kromki chrupkiego pieczywa z sa³at±, wêdlin± i papryk±. i trochê musztardy da³am. podwieczorek: jab³ko. (wiem ¿e to nie posi³ek ale na nic innego nie mia³am czasu i ochoty) kolacja: musli z mlekiem. to przez nerwy. jestem w¶ciek³a na wspó³pracownika mojego mê¿a. mia³ mieæ dwa dni wolnego a mój m±¿ mia³ go zast±piæ. wysz³o ze t¿ by³ bite 5 dni w pracy po 14h bo temu debi... zepsu³o siê auto w warszawie. ok, zdarza siê. wróci³ dzisiaj poci±giem. móg³ byæ w pracy ju¿ o 12 ale dojecha³ na ... 20. i tak sukces z tym moim jad³ospisem bo jak jestem wkurzona to przez ca³y dzieñ nic nie jem a wieczorem rzucam siê na jakie¶ niezdrowe jedzenie. jutro uzupe³niam zapasy w lodówce i jadê dalej z tym odchudzaniem ![]()
#4543 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Kurcze... Napisa³am ca³ego posta z komórki i musia³am co¶ wcisn±æ bo siê usunê³o :-( tak to jest jak piszê w okienku "szybka odpowied¼" zamiast normalnie :-/ spróbujê skleciæ od nowa....
---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Mówicie o nieudanych jad³ospisach to dla pocieszenia powiem wam co ja dzi¶ jad³am... Dzieñ zaczê³am dobrze... Elegancko ¶niadanie, herbata, drugie ¶niadanie.... A potem by³am w maku... Dwa razy... Wróci³am do domu a tam wspó³lokatorka przynios³a dla ka¿dego kfc (pracuje tam, ale pierwszy raz siê zdarzy³o ¿e przynios³a). A do tego baton mi wpad³... Wstyd i hañba. Ale wieczór wypad³ nie¼le, bo siê zastanawia³am nad æwiczeniami po czym stwierdzi³am ¿e po takim ob¿arstwie nie ma sensu i zacznê jutro. Potem jednak pomy¶la³am ¿e po takim dniu tym bardziej powinnam siê poruszaæ i zwyciêstwo.... Jednak poæwiczy³am - skalpel 2 ewki plus rozgrzewka :-D tym bardziej jutro nie bêdê chcia³a tego zaprzepa¶ciæ i siê postaram a tak to bym odk³ada³a ci±gle... Gdzie¶ ostatnio czyta³am (bardzo mo¿liwe ¿e na tym forum) ¿e czynno¶æ powtórzona 21 razy staje siê nawykiem i jaka¶ dziewczyna zastosowa³a to w³a¶nie w swoim odchudzaniu. Rzuci³am wiêc sobie wyzwanie codziennych æwiczeñ przez 21 dni ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Aaa.... No i jeszcze wspó³lokatorka zapyta³a czy jutro te¿ mi przynie¶æ z pracy jaki¶ zestaw a ja powiedzia³am, ¿e nie i podziêkowa³am ![]()
#4544 |
Wtajemniczenie
|
brawo za skalpel i za nie z³o¿enie zamówienia u kole¿anki
![]() resztê przemilczê, sama wiesz jak jest :P ale dla pocieszenia dodam, ¿e jutro planuje oszukany obiad. idê na mojego ukochanego chiñczyka, a nie jest to szczególnie dietetyczne jedzenie ![]()
#4545 | |||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Brak ¶niadania to jednorazowy wybryk - pierwszy i ostatni ![]() Z tymi obiadami jest ciê¿ko bo zjadam je oko³o 17.oo a po 20.00 k³adê siê spaæ, tak¿e mam obawy przed jedzeniem jeszcze czego¶. Do Zamo¶cia mam 30 km - mieszkam obok. Moja córeczka jest chora st±d moja nieobecno¶æ wczoraj, ale nadrabiam zaleg³o¶ci ![]() moje menu: ¦niadanie - jajecznica z 2 jaj na odrobinie margaryny + pó³ kromki chleba II ¶niadanie - dwie kanapki posmarowane ketchupem i jedna parówka Przek±ska - oko³o 2 jab³ka Obiad I - pó³ kubka ¿urku + kanapka z parówk± Obiad II - zupa kalafiorowa Kolacja - po³owa udka (w sumie sama pa³ka) i 3 ziemniaki posypane chili z piekarnika + ogórek konserwowy No i jak zwykle herbata czerwona! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Wtajemniczenie
|
o widzisz, jaki ten ¶wiat ma³y
![]() ![]() ![]()
#4547 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zobaczymy jak dzisiaj mi pójdzie :P
![]() |
#4548 |
Zadomowienie
|
Cze¶æ dziewczyny.
¯yjê i jestem ale totalny brak czasu na cokolwiek. Pozdrawiam wszystkie razem i ka¿d± z osobna. Odno¶nie nieudanych jad³ospisów nie bêdê siê dzieliæ ale powiem, ¿e w³±czam siê w grupê niezadowolonych z w³asnego menu. Cieszê siê, ¿e jeste¶cie ze mn±. Pozdrawiam
#4549 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jagoogka21 - niech siê tam zepsuje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
Ja jak mam ochotê na s³odkie kupujê czekoladê z ca³ymi orzechami. Najlepiej ciemn±, ale tu jej nie ma
![]() Mój jad³ospis: ¶niadanie: jajecznica z dwój jaj na polêdwicy drobiowej, dwie kromki razowca z twaro¿kiem i serem, pomidor, yerba mate: 478 kcal jedzenie po treningu: serek homo i jab³ko: 236 kcal obiad: ry¿ br±zowy, dwa pieczone pulpety z otrêbami w sosie pomidorowym, buraczki tarte 291 kcal (co¶ ma³o, nie?) jeszcze jakie¶ 700-900 kcal do zjedzenia
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 960
|
Od dzisiaj zaczê³am od nowa, nie jako¶ z rozmachem ale s±dzê ze bêdzie ok
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawsze staram siê jakie¶ warzywka dorzucaæ, ale akurat nie mia³am nic pod rêk±, a bardzo siê spieszy³am. Wiem, ¿e kawa ani banan to nie s± posi³ki, jak mam tak niewiele czasu na jedzenie to szczerze nie dzielê tego na jakie¶ konkretne posi³ki, a po prostu jem kiedy mogê. A do jad³ospisu, poza hektolitrami wody, dodajê wszystko, dlatego jest i kawa. Banan bardziej jako przek±ska-zapychacz, wiadomo, ¿e to nie posi³ek ![]() Dziêki. ![]() Cytat:
![]() Zaczyna³o siê dobrze, od tego pseudoobiadu siê zrobi³o kiepsko. Czemu nie zjad³a¶ nic bardziej konkretnego? Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Faktycznie kiepski dzieñ, chocia¿ brawo za æwiczenia! ![]() A od teraz omijaj fastfoody szerokim ³ukiem ![]() Co do nawyków to ró¿ne s± teorie - 2,3,4 tygodnie ... Ale ¿yczê Ci, ¿eby Ci jak najszybciej w nawyk wesz³o æwiczenie! Te¿ by mi siê przyda³o... Mimo, ¿e nie lubiê planowania rzeczy "od jutra" to o¶wiadczam uroczy¶cie, ¿e od jutra zaczynam æwiczyæ. Jak nie powiem, ¿e co¶ poæwiczy³am to mo¿ecie mnie pobiæ! ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() No ma³o tego obiadu, ma³o ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() Ma³ymi krokami do celu ![]() Ja normalnie a¿ siê bojê zapeszaæ, ale powoli mi siê wyrabia nawyk jedzenia ¶niadania ![]() A co na si³owni robisz? Moja kondycja jest fatalna, sporo mam latania na 4 piêtro i z powrotem, oczywi¶cie ¶migam po schodach i kurde, za ka¿dym razem jestem tak samo zmachana, chyba z 10minut muszê odczekaæ, ¿eby znowu normalnie funkcjonowaæ ![]() Strasznie bym to chcia³a poprawiæ.
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Ja mia³am bardzo dobr± kondycjê jak na swoj± wagê, mog³am spaliæ 800 kcal w godzinê na cross-trainerze. Czêsto wchodzi³am te¿ na stepper, je¼dzi³am na rowerku albo korzysta³am z innych maszyn takich cardio w³a¶nie. Najczê¶ciej robi³am 45min cardio, a przed cardio brzuszki, przysiady i æwiczenia na ramiona ciê¿arkami b±d¼ na maszynach, no i talia.
Lubi³am to, nie wiem czemu przesta³am, lenistwo, brak dobrej organizacji czasu.. no i mam za swoje. Na ¶niadanie dzisiaj mia³am pitê z kurczakiem, pó¼niej zjad³am trochê malini i jagód z muesli, chrupki kukurydziane, batonik (buuu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
haha tak. Yerba ma tyle
![]() ![]()
![]() |
#4555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() niech mnie kto¶ kopnie, ¿ebym te¿ zebra³a siê do æwiczeñ...
![]() |
#4556 |
Raczkowanie
|
Og³aszam 2 dzieñ bez s³odyczy
![]() A oto moje dzisiejsze menu: ¦niadanie: 2 kromki chleba z pomidorem, papryk± i ¿ó³tym serem, kawa ¦niadanie 2: kawa, jab³ko Obiad: spagetti z miêsem mielonym Podwieczorek:herbata ??? Kolacja: kalafior na parze Hmmm.... to moje menu ani nie zdrowe ani zachêcaj±ce :/
#4557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do moich æwiczeñ - jeszcze nie wiem. Opcji mam kilka: albo "koñczê" 30 day shred, albo zaczynam brazil butt lift, albo mi siê uda kupiæ wiêksze obci±¿enie i z nim zacz±æ, albo wykorzystam te hantle, które mam i u³o¿ê sobie trening za pomoc± aplikacji ![]() ![]() Tak¿e jest w czym wybieraæ! W zale¿no¶ci od czasu, si³y i ochoty co¶ z tego wybiorê ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje wczorajsze menu: ¦niadanie - jajecznica z dwóch jaj na odrobinie margaryny+ kromka chleba ¦niadanie II - dwie kromki chleba z serem ¿ó³tym+jajko na twardo przek±ska - tost z serem Obiad - wczorajsze opiekane ziemniaki z jajecznic± i ogórkiem kolacja - kromka chleba z wêdlin±+sa³atka z pomidorów+ kawa³ek troszkê kurczaka. Po drodze wpad³ mi jeszcze jeden tost! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zadomowienie
|
Hej, wpad³am na chwilê.
moje wczorajsze menu: Dwie kanapki, ¿ó³ty ser, wêdlina, pomidor banan dwie fili¿anki kawy ze ¶mietank± ry¿, kukurydza, ananas, pier¶ wêdzona z kurczaka kie³baska cienka, ser ¿ó³ty ciastka (du¿o margaryny i m±ki) pasztet w³asnej roboty 300-400 g. Bez ³adu i sk³adu jad³am kiedy mia³am chwilkê wolnego. Poza kaw± mo¿e wypi³am z dwa kubki herbaty, nie mam czasu na nic. Buziaki pozdrawiam. Fajnie, ¿e tu jeste¶cie, ¿e zawsze mogê wróciæ, my¶lê czêsto o tym jak Wam idzie.
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Powiem wam, ze sama juz nie wiem jak to bedzie z tym moim odchudzaniem. Bardzo mi sie marzy jakis taki zloty srodek zeby po prostu schudnac, tez tak marzycie czasami? Ze sie obudzicie szczuple... i ze nie bedzie juz problemow z waga, z wygladem itd.
Wczoraj szlo mi super, ale kolezanka przyniosla do pracy babeczki z kremem no i zezarlam trzy, a pozniej w domu jeszcze wiecej zarcia, serio to kompulsywne jedzenie mnie wykancza, wiem, ze to problem, bylam u lekarza, bylam w klinice zaburzen odzywiania, ale czekam juz tak dlugo na wizyte z terapeuta ze trace nadzieje... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.