Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-20, 07:54   #4531
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Nadwy¿ka po sobotniej imprezie 1.1kg, masakra
Ju¿ nie mogê siê doczekaæ 10.11.
Teraz jemy ¶rednio, bo w ogóle nieuregulowane ¿ycie mamy. Co chwilê trzeba gdzie¶ jechaæ, co¶ za³atwiæ, zrobiæ, kupiæ meble, panele, lodówkê. Powoli zaczynamy siê pakowaæ. Od 31.10 ju¿ bêdziemy mieszkaæ na wsi, a od 10.11 karnet na multisporta, wiêc cisnê na si³kê, bo ju¿ nie mogê patrzeæ na siebie.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Miss, ja wprawdzie nie ci±¿owe wulkany mialam, ale mia³am dos³ownie masakrê na brodzie i ¿uchwie, a to ponoæ w³a¶nie typowo hormonalne.
Mnie pomog³y hydrolaty - mam z kwiatów gorzkiej pomarañczy, ró¿any a teraz z kocanki.
Na noc przeciera³am brodê olejkiem eterycznym z drzewka herbacianego i rano praktycznie wszystko ju¿ schodzi³o.
Spróbuj te¿ Acnefanu, te¿ mi pomaga³ kiedy¶, ale potem skóra siê przyzwyczai³a i przerwalam jego stosowanie.

Szamam jaglankê z owocami le¶nymi i zbieram siê, bo jadê z mam± na zakupy, a potem na wie¶ zajrzeæ jak siê remont posuwa.
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:08   #4532
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Poka¿ wiadomo¶æ
Nadwy¿ka po sobotniej imprezie 1.1kg, masakra
Ju¿ nie mogê siê doczekaæ 10.11.
Teraz jemy ¶rednio, bo w ogóle nieuregulowane ¿ycie mamy. Co chwilê trzeba gdzie¶ jechaæ, co¶ za³atwiæ, zrobiæ, kupiæ meble, panele, lodówkê. Powoli zaczynamy siê pakowaæ. Od 31.10 ju¿ bêdziemy mieszkaæ na wsi, a od 10.11 karnet na multisporta, wiêc cisnê na si³kê, bo ju¿ nie mogê patrzeæ na siebie.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Miss, ja wprawdzie nie ci±¿owe wulkany mialam, ale mia³am dos³ownie masakrê na brodzie i ¿uchwie, a to ponoæ w³a¶nie typowo hormonalne.
Mnie pomog³y hydrolaty - mam z kwiatów gorzkiej pomarañczy, ró¿any a teraz z kocanki.
Na noc przeciera³am brodê olejkiem eterycznym z drzewka herbacianego i rano praktycznie wszystko ju¿ schodzi³o.
Spróbuj te¿ Acnefanu, te¿ mi pomaga³ kiedy¶, ale potem skóra siê przyzwyczai³a i przerwalam jego stosowanie.

Szamam jaglankê z owocami le¶nymi i zbieram siê, bo jadê z mam± na zakupy, a potem na wie¶ zajrzeæ jak siê remont posuwa.

O w³a¶nie, zapomnia³am o olejku z dzewa herbacianego Dziêki!! Koniecznie muszê spróbowaæ, bo wstyd wyj¶æ z domu...
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:08   #4533
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

MonnieB wsta³a¶ z lepszym nastawieniem?
Blanka - u mnie starania szybko siê skoñczy³y w grudniu odstawi³am tabletki, w styczniu zabezpieczalismy siê prezerwatyw± a w lutym po pierwszym okresie zasz³am w ci±¿ê. w walentynki. Tak przed walenttnkow± kolacj± pomy¶la³am, ¿e zmajstrujemy Syna i siê uda³o za pierwszym razem. Nie liczy³am ¿adnych dni p³odnych.
Co do wyprysków po ci±¿y - mi siê robi± takie minimini "syfki" na zgiêciu miêdzy doln± warg± a brod±. mo¿e jak nie bêdzie Ci przechodziæ to umów siê do dermatologa, przepisze jak±¶ ma¶æ robion±. Ja po ci±¿y mia³am bardzo such± skórê. szczególnie na d³oniach. ale a¿ tak± skorupê czerwon±. przesz³o dziêki emolientom. a dziêki temu ¿e smaruje synka emolientami bo ma AZS to d³onie tez zawsze mam nawil¿one i juz nic siê nie dzieje.
Dotka - zazdroszczê mieszkania na wsi

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-10-20 o 08:18
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:11   #4534
michalova
Wtajemniczenie

a pochwalê siê Wam moim synem. stawia swoje pierwsze kroki bez trzymania wygl±da jak pijany zaj±c, jest przes³odki i gdybym nie by³a na diecie to bym go chyba zjad³a )
Stary 2014-10-20, 11:11   #4535
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Dziewczyny dzisiaj wch³onê³am ciastko francuskie z wi¶ni± karmelizowan± i mam ogromne wyrzuty sumienia.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:59   #4536
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny dzisiaj wch³onê³am ciastko francuskie z wi¶ni± karmelizowan± i mam ogromne wyrzuty sumienia.
to nie miej wyrzutów sumienia. nic w ten sposób nie osi±gniesz. powiedz sobie "sta³o siê, idê dalej do celu". nie mo¿esz ¿a³owaæ ¿e zjad³a¶ co¶ niedozwolonego. mamy ograniczaæ "z³e" produkty a nie rezygnowaæ z nich ca³kowicie. musisz pozbyæ siê tego my¶lenia, takich wyrzutów sumienia.
Stary 2014-10-20, 13:46   #4537
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

Cze¶æ dziewczyny. Nadrobi³am wszystkie zaleg³o¶ci w czytaniu postów.... ufff... trochê tego by³o.
Muszê stwierdziæ, ¿e mój facet nie odbiega od normy :P
Moje kilogramy mu równie¿ nie przeszkadza³y (kiedy go pozna³am wa¿y³am 85 kg czyli ju¿ nie ma³o, a 5 lat pó¼niej 103 kg). Nigdy nie us³ysza³am od niego, ¿e brzydko czy ¼le wygl±dam. Ale kiedy od maja uda³o mi siê zrzuciæ ze 103kg do 96kg czyli do teraz, to us³ysza³am kilka fajnych,motywuj±cych s³ów
Niestety aktualnie waga stanê³a. Co prawda, popu¶ci³am sobie.
Od dzi¶ rozpoczynam walkê z moim najwiêkszym wrogiem, czyli czekolad±. To ona mnie powoli zabija... Specjalnie z tego okazji kupi³am sobie ulubiony batonik i trzymam go w torebce, nosz±c ci±gle ze sob±. 3 razy ju¿ próbowa³am po niego siêgn±æ, ale siê z trudem powstrzyma³am...
Czujê siê jak przyczajony lis heheheh. Ale cieszy mnie fakt, ¿e nadal tam le¿y.

Dziewczyny, jakiej aplikacji u¿ywacie do liczenia kalorii?

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 20:02   #4538
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny. Nadrobi³am wszystkie zaleg³o¶ci w czytaniu postów.... ufff... trochê tego by³o.
Muszê stwierdziæ, ¿e mój facet nie odbiega od normy :P
Moje kilogramy mu równie¿ nie przeszkadza³y (kiedy go pozna³am wa¿y³am 85 kg czyli ju¿ nie ma³o, a 5 lat pó¼niej 103 kg). Nigdy nie us³ysza³am od niego, ¿e brzydko czy ¼le wygl±dam. Ale kiedy od maja uda³o mi siê zrzuciæ ze 103kg do 96kg czyli do teraz, to us³ysza³am kilka fajnych,motywuj±cych s³ów
Niestety aktualnie waga stanê³a. Co prawda, popu¶ci³am sobie.
Od dzi¶ rozpoczynam walkê z moim najwiêkszym wrogiem, czyli czekolad±. To ona mnie powoli zabija... Specjalnie z tego okazji kupi³am sobie ulubiony batonik i trzymam go w torebce, nosz±c ci±gle ze sob±. 3 razy ju¿ próbowa³am po niego siêgn±æ, ale siê z trudem powstrzyma³am...
Czujê siê jak przyczajony lis heheheh. Ale cieszy mnie fakt, ¿e nadal tam le¿y.

Dziewczyny, jakiej aplikacji u¿ywacie do liczenia kalorii?
Ja bym nie mog³a nosiæ przy sobie ulubionych s³odyczy, bo na 100% bym zjad³a. Na mnie lepiej dzia³a nie kupowanie i trzymania siê z dala od miejsc, gdzie mo¿na kupiæ to, co bym tak chêtnie zjad³a .

Moja ulubiona aplikacja (z której mo¿esz te¿ korzystaæ na stronie www) to myfitnesspal, mo¿na skanowaæ kody kreskowe, jest od razu podzia³ nie tylko na B/W/T, ale te¿ np. gramy cukru itp. Mo¿na wpisywaæ wagê i ¶ledziæ wykresy, dodawaæ æwiczenia .
Teraz sza³ robi "pump up", która jest podobna do instagrama, ale jeszcze nie u¿ywa³am .
A je¶li wystarczy Ci zwyk³e konto na stronie, a nie aplikacja na telefon/tablet to dziewczyny sobie chwali³y potreningu.pl

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:34   #4539
jagoodka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bym nie mog³a nosiæ przy sobie ulubionych s³odyczy, bo na 100% bym zjad³a. Na mnie lepiej dzia³a nie kupowanie i trzymania siê z dala od miejsc, gdzie mo¿na kupiæ to, co bym tak chêtnie zjad³a .

Moja ulubiona aplikacja (z której mo¿esz te¿ korzystaæ na stronie www) to myfitnesspal, mo¿na skanowaæ kody kreskowe, jest od razu podzia³ nie tylko na B/W/T, ale te¿ np. gramy cukru itp. Mo¿na wpisywaæ wagê i ¶ledziæ wykresy, dodawaæ æwiczenia .
Teraz sza³ robi "pump up", która jest podobna do instagrama, ale jeszcze nie u¿ywa³am .
A je¶li wystarczy Ci zwyk³e konto na stronie, a nie aplikacja na telefon/tablet to dziewczyny sobie chwali³y potreningu.pl
Dziêkuje Melonade za podpowiedzi. Chcia³abym zacz±æ korzystaæ z pomocy jakiego¶ "licznika kalorii" bo w³a¶ciwie to nie wiem jak jem...

Mój dzisiejszy jadlospis:
¦niadanie: 2 kromki chleba z serem ¿ó³tym,kawa,gruszka
Sniadanie 2: kawa, gruszka
Obiad: 1 go³±bek z sosem pomidorowym
Podwieczorek: broku³ na parze
Kolacja: pó³ jogurtu greckiego z 1 bananem i kilkoma winogronami
Stary 2014-10-20, 20:35   #4540
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Ja by³am na potreningu, ale szybko przesz³am na slank.pl . Nie bêdê mówiæ dlaczego. sama ocen co Ci bardziej do szczê¶cia potrzebne

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 21:29   #4541
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Dziêkuje Melonade za podpowiedzi. Chcia³abym zacz±æ korzystaæ z pomocy jakiego¶ "licznika kalorii" bo w³a¶ciwie to nie wiem jak jem...

Mój dzisiejszy jadlospis:
¦niadanie: 2 kromki chleba z serem ¿ó³tym,kawa,gruszka
Sniadanie 2: kawa, gruszka
Obiad: 1 go³±bek z sosem pomidorowym
Podwieczorek: broku³ na parze
Kolacja: pó³ jogurtu greckiego z 1 bananem i kilkoma winogronami
No to ju¿ masz wybór, mo¿esz posprawdzaæ, co Ci pasuje .
A ja chyba zacznê rozpracowywaæ to pump up, ale to gdzie¶ tak za dwa dni .Bêdê Wam zdawaæ relacje z tego, jak mi siê podoba .

Co do jad³ospisu: mizerny strasznie!

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Mój jad³ospis nie lepszy, a nawet i gorszy.
Ale przynajmniej zjad³am znowu ¶niadanie .
- 2 kromki z almette i ¶wie¿± zielon± cebulk±
- pe³noziarnisty bajgiel z kurczakiem i suszonymi pomidorami
- du¿a kawa
- banan
- kurczak + sa³atka + kasza , taka solidna porcja
- dwie kromki z szynk± z kurczaka
Dzisiaj by³am poza domem w od 6;30 do 20:30, tak¿e normalny obiad o normalnej porze nie wchodzi³ w grê . I wszystko tak na szybko, po prostu lepsze opcje .
I tak wysz³o ok. 1800kcal, tak¿e nie jest tak ¼le.

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-10-20 o 21:10

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 22:14   #4542
michalova
Wtajemniczenie

ee. Melonade, niez³y ten jad³ospis. do kanapki dodaj jakiego¶ pomidora, sa³atê czy rzodkiewkê i bêdzie super. no i kawa ani banan to nie s± posi³ki i bêdê to powtarzaæ jak mantrê ale jak na tyle godzin poza domem to super. dumna jestem
jagoda - siln± wolê masz dziewczyno. dawno bym zjad³a tego batonika :p

mój jad³ospis (i moja katastrofa)

¶niadanie: dwie kanapki z sa³at±, wêdlin±, pomidorem i rzodkiewk±.
drugie ¶niadanie: brownie z kaszy jaglanej. jab³ko.
obiad: (kpina w sumie a nie obiad) cztery kromki chrupkiego pieczywa z sa³at±, wêdlin± i papryk±. i trochê musztardy da³am.
podwieczorek: jab³ko. (wiem ¿e to nie posi³ek ale na nic innego nie mia³am czasu i ochoty)
kolacja: musli z mlekiem.

to przez nerwy. jestem w¶ciek³a na wspó³pracownika mojego mê¿a. mia³ mieæ dwa dni wolnego a mój m±¿ mia³ go zast±piæ. wysz³o ze t¿ by³ bite 5 dni w pracy po 14h bo temu debi... zepsu³o siê auto w warszawie. ok, zdarza siê. wróci³ dzisiaj poci±giem. móg³ byæ w pracy ju¿ o 12 ale dojecha³ na ... 20. i tak sukces z tym moim jad³ospisem bo jak jestem wkurzona to przez ca³y dzieñ nic nie jem a wieczorem rzucam siê na jakie¶ niezdrowe jedzenie. jutro uzupe³niam zapasy w lodówce i jadê dalej z tym odchudzaniem
Stary 2014-10-20, 22:57   #4543
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Kurcze... Napisa³am ca³ego posta z komórki i musia³am co¶ wcisn±æ bo siê usunê³o :-( tak to jest jak piszê w okienku "szybka odpowied¼" zamiast normalnie :-/ spróbujê skleciæ od nowa....

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Mówicie o nieudanych jad³ospisach to dla pocieszenia powiem wam co ja dzi¶ jad³am...
Dzieñ zaczê³am dobrze... Elegancko ¶niadanie, herbata, drugie ¶niadanie.... A potem by³am w maku... Dwa razy... Wróci³am do domu a tam wspó³lokatorka przynios³a dla ka¿dego kfc (pracuje tam, ale pierwszy raz siê zdarzy³o ¿e przynios³a). A do tego baton mi wpad³... Wstyd i hañba.
Ale wieczór wypad³ nie¼le, bo siê zastanawia³am nad æwiczeniami po czym stwierdzi³am ¿e po takim ob¿arstwie nie ma sensu i zacznê jutro. Potem jednak pomy¶la³am ¿e po takim dniu tym bardziej powinnam siê poruszaæ i zwyciêstwo.... Jednak poæwiczy³am - skalpel 2 ewki plus rozgrzewka :-D tym bardziej jutro nie bêdê chcia³a tego zaprzepa¶ciæ i siê postaram a tak to bym odk³ada³a ci±gle...
Gdzie¶ ostatnio czyta³am (bardzo mo¿liwe ¿e na tym forum) ¿e czynno¶æ powtórzona 21 razy staje siê nawykiem i jaka¶ dziewczyna zastosowa³a to w³a¶nie w swoim odchudzaniu. Rzuci³am wiêc sobie wyzwanie codziennych æwiczeñ przez 21 dni oczywi¶cie gdy bêdê potrzebowa³a odpoczynku to wybiorê co¶ l¿ejszego (np energiczny spacer); wa¿ne ¿eby siê codziennie ruszaæ

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Aaa.... No i jeszcze wspó³lokatorka zapyta³a czy jutro te¿ mi przynie¶æ z pracy jaki¶ zestaw a ja powiedzia³am, ¿e nie i podziêkowa³am mo¿e nie jest to jaki¶ mega wyczyn bo ja kfc nie za bardzo lubiê (jem tam chyba tylko longery), ale jednak to jest ¿ar³o za które praktycznie nie p³acê wiêc gdyby mi nie zale¿a³o to bym z³o¿y³a zamówienie :-P
Stary 2014-10-20, 23:52   #4544
michalova
Wtajemniczenie

brawo za skalpel i za nie z³o¿enie zamówienia u kole¿anki
resztê przemilczê, sama wiesz jak jest :P ale dla pocieszenia dodam, ¿e jutro planuje oszukany obiad. idê na mojego ukochanego chiñczyka, a nie jest to szczególnie dietetyczne jedzenie
Stary 2014-10-21, 07:30   #4545
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Napisane przez BlankaSz Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, te które s± mamusiami albo maj± jakies obserwacje w tej materii... Jak d³ugo trwa³y u Was starania o dzidziusia? Czy to by³y starania czy po prostu niespodziewane?

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja stara³am siê do¶æ d³ugo (pierwsza ci±¿a niedonoszona ), bardzo du¿o o tym mówi³am i my¶la³am, a¿ do momentu kiedy moja kole¿anka siê wkurzy³a i powiedzia³a mi ¿ebym przesta³a siê stresowaæ - poskutkowa³o! Miesi±c pó¼niej by³am w ci±¿y W sumie trwa³o to prawie 8 miesiêcy.
Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ

Mówicie o nieudanych jad³ospisach to dla pocieszenia powiem wam co ja dzi¶ jad³am...
Dzieñ zaczê³am dobrze... Elegancko ¶niadanie, herbata, drugie ¶niadanie.... A potem by³am w maku... Dwa razy... Wróci³am do domu a tam wspó³lokatorka przynios³a dla ka¿dego kfc (pracuje tam, ale pierwszy raz siê zdarzy³o ¿e przynios³a). A do tego baton mi wpad³... Wstyd i hañba.
Ale wieczór wypad³ nie¼le, bo siê zastanawia³am nad æwiczeniami po czym stwierdzi³am ¿e po takim ob¿arstwie nie ma sensu i zacznê jutro. Potem jednak pomy¶la³am ¿e po takim dniu tym bardziej powinnam siê poruszaæ i zwyciêstwo.... Jednak poæwiczy³am - skalpel 2 ewki plus rozgrzewka :-D tym bardziej jutro nie bêdê chcia³a tego zaprzepa¶ciæ i siê postaram a tak to bym odk³ada³a ci±gle...
Gdzie¶ ostatnio czyta³am (bardzo mo¿liwe ¿e na tym forum) ¿e czynno¶æ powtórzona 21 razy staje siê nawykiem i jaka¶ dziewczyna zastosowa³a to w³a¶nie w swoim odchudzaniu. Rzuci³am wiêc sobie wyzwanie codziennych æwiczeñ przez 21 dni oczywi¶cie gdy bêdê potrzebowa³a odpoczynku to wybiorê co¶ l¿ejszego (np energiczny spacer); wa¿ne ¿eby siê codziennie ruszaæ

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Aaa.... No i jeszcze wspó³lokatorka zapyta³a czy jutro te¿ mi przynie¶æ z pracy jaki¶ zestaw a ja powiedzia³am, ¿e nie i podziêkowa³am mo¿e nie jest to jaki¶ mega wyczyn bo ja kfc nie za bardzo lubiê (jem tam chyba tylko longery), ale jednak to jest ¿ar³o za które praktycznie nie p³acê wiêc gdyby mi nie zale¿a³o to bym z³o¿y³a zamówienie :-P
poszala³a¶!!! A nie przesz³o Ci przez my¶l, ¿e to kfc to ju¿ mo¿e byæ za du¿o? Ps. Dobrze, ¿e odmówi³a¶
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Poka¿ wiadomo¶æ
Arcymonku, nie szukaj inspi jak chudn±æ szybciej, ciesz siê, ¿e spada wci±¿ te 0.5kg/tydzieñ Wierz mi, ¿e lepiej mieæ ma³e spadki, ale CI¡GLE, ni¿ chudnaæ 1kg tygodniowo, ale potem mieæ zastój np. dwumiesiêczny.

I jedz ¶niadanie nie ma 'nie bylam glodna'. Trzeba zje¶æ i koniec. Jedzenie ¶niadania max do godziny, a najlepiej do pó³godziny po wstaniu, warunkuje dobre odchudzanie i metabolizm

I generalnie menu okej, ale po obiedzie ju¿ s³abo, w sumie nie zjad³a¶ nic konkretnego.
Oj widzisz kochana, ca³y czas gdzie¶ w g³owie tkwi mi my¶l, ¿e nic siê nie zmienia - ¿e nie chudnê i st±d takie "desperackie" rozwi±zania!
Brak ¶niadania to jednorazowy wybryk - pierwszy i ostatni
Z tymi obiadami jest ciê¿ko bo zjadam je oko³o 17.oo a po 20.00 k³adê siê spaæ, tak¿e mam obawy przed jedzeniem jeszcze czego¶.
Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
ja jestem ze ¦l±ska, a moja rodzina mieszka w okolicach Zamo¶cia.
Do Zamo¶cia mam 30 km - mieszkam obok.

Moja córeczka jest chora st±d moja nieobecno¶æ wczoraj, ale nadrabiam zaleg³o¶ci
moje menu:
¦niadanie - jajecznica z 2 jaj na odrobinie margaryny + pó³ kromki chleba
II ¶niadanie - dwie kanapki posmarowane ketchupem i jedna parówka
Przek±ska - oko³o 2 jab³ka
Obiad I - pó³ kubka ¿urku + kanapka z parówk±
Obiad II - zupa kalafiorowa
Kolacja - po³owa udka (w sumie sama pa³ka) i 3 ziemniaki posypane chili z piekarnika + ogórek konserwowy
No i jak zwykle herbata czerwona!

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-21, 08:03   #4546
michalova
Wtajemniczenie

o widzisz, jaki ten ¶wiat ma³y moja rodzina mieszka trochê dalej od Zamo¶cia w stronê granicy. Cze¶æ w Hrubieszowie, czê¶æ w Werbkowicach a cze¶æ w wsiach Terebiniec i Gozdów i kuzynka ta co urodzi³a niedawno przeprowadzi³a siê bli¿ej Zamo¶cia ale nie pamiêtam nazwy miejscowo¶ci
Stary 2014-10-21, 10:24   #4547
jagoodka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Ja by³am na potreningu, ale szybko przesz³am na slank.pl . Nie bêdê mówiæ dlaczego. sama ocen co Ci bardziej do szczê¶cia potrzebne
Slank.pl fajny, przejrzysty. Chyba najbardziej mi podpasowa³

Cytat:
ee. Melonade, niez³y ten jad³ospis. do kanapki dodaj jakiego¶ pomidora, sa³atê czy rzodkiewkê i bêdzie super. no i kawa ani banan to nie s± posi³ki i bêdê to powtarzaæ jak mantrê ale jak na tyle godzin poza domem to super. dumna jestem

obiad: (kpina w sumie a nie obiad) cztery kromki chrupkiego pieczywa z sa³at±, wêdlin± i papryk±. i trochê musztardy da³am.
podwieczorek: jab³ko. (wiem ¿e to nie posi³ek ale na nic innego nie mia³am czasu i ochoty)

to przez nerwy. jestem w¶ciek³a na wspó³pracownika mojego mê¿a. mia³ mieæ dwa dni wolnego a mój m±¿ mia³ go zast±piæ. wysz³o ze t¿ by³ bite 5 dni w pracy po 14h bo temu debi... zepsu³o siê auto w warszawie. ok, zdarza siê. wróci³ dzisiaj poci±giem. móg³ byæ w pracy ju¿ o 12 ale dojecha³ na ... 20. i tak sukces z tym moim jad³ospisem bo jak jestem wkurzona to przez ca³y dzieñ nic nie jem a wieczorem rzucam siê na jakie¶ niezdrowe jedzenie. jutro uzupe³niam zapasy w lodówce i jadê dalej z tym odchudzaniem
Mój baton nadal le¿y w torebce!!! Walczê ze sob± od wczoraj... Wieczorem prawie uleg³am pokusie, ale uda³o siê Jestem szczê¶liwa.
Zobaczymy jak dzisiaj mi pójdzie :P
Stary 2014-10-21, 10:24   #4548
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cze¶æ dziewczyny.
¯yjê i jestem ale totalny brak czasu na cokolwiek.
Pozdrawiam wszystkie razem i ka¿d± z osobna.
Odno¶nie nieudanych jad³ospisów nie bêdê siê dzieliæ ale powiem, ¿e w³±czam siê w grupê niezadowolonych z w³asnego menu.
Cieszê siê, ¿e jeste¶cie ze mn±.
Pozdrawiam

Stary 2014-10-21, 11:49   #4549
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
o widzisz, jaki ten ¶wiat ma³y moja rodzina mieszka trochê dalej od Zamo¶cia w stronê granicy. Cze¶æ w Hrubieszowie, czê¶æ w Werbkowicach a cze¶æ w wsiach Terebiniec i Gozdów i kuzynka ta co urodzi³a niedawno przeprowadzi³a siê bli¿ej Zamo¶cia ale nie pamiêtam nazwy miejscowo¶ci
Ja jestem z Tomaszowa wiêc blisko
Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny.
¯yjê i jestem ale totalny brak czasu na cokolwiek.
Pozdrawiam wszystkie razem i ka¿d± z osobna.
Odno¶nie nieudanych jad³ospisów nie bêdê siê dzieliæ ale powiem, ¿e w³±czam siê w grupê niezadowolonych z w³asnego menu.
Cieszê siê, ¿e jeste¶cie ze mn±.
Pozdrawiam
Wracaj do nas szybciutko kochana

jagoogka21 - niech siê tam zepsuje

Stary 2014-10-21, 13:44   #4550
pannaatopowa
Zakorzenienie

Ja jak mam ochotê na s³odkie kupujê czekoladê z ca³ymi orzechami. Najlepiej ciemn±, ale tu jej nie ma

Mój jad³ospis:
¶niadanie: jajecznica z dwój jaj na polêdwicy drobiowej, dwie kromki razowca z twaro¿kiem i serem, pomidor, yerba mate: 478 kcal
jedzenie po treningu: serek homo i jab³ko: 236 kcal
obiad: ry¿ br±zowy, dwa pieczone pulpety z otrêbami w sosie pomidorowym, buraczki tarte 291 kcal (co¶ ma³o, nie?)

jeszcze jakie¶ 700-900 kcal do zjedzenia

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
Stary 2014-10-21, 14:11   #4551
MonnieB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 960

Od dzisiaj zaczê³am od nowa, nie jako¶ z rozmachem ale s±dzê ze bêdzie ok jutro skocze na silownie, ciekawe jak bardzo spad³a mi kondycja... powiem wam ze bardzo motywujecie, ogólnie na tym w±tku tak mi³o
Stary 2014-10-21, 15:01   #4552
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
No ja jestem zadowolona, ale nie jest to jaki¶ jad³ospis, na którym by siê mo¿na by³o wzorowaæ, jak Twoje .
Zawsze staram siê jakie¶ warzywka dorzucaæ, ale akurat nie mia³am nic pod rêk±, a bardzo siê spieszy³am.
Wiem, ¿e kawa ani banan to nie s± posi³ki, jak mam tak niewiele czasu na jedzenie to szczerze nie dzielê tego na jakie¶ konkretne posi³ki, a po prostu jem kiedy mogê. A do jad³ospisu, poza hektolitrami wody, dodajê wszystko, dlatego jest i kawa. Banan bardziej jako przek±ska-zapychacz, wiadomo, ¿e to nie posi³ek .
Dziêki.
Cytat:

No i przecie¿ wiesz, ¿e bêdê Ciê prosiæ o przepis na brownie .
Zaczyna³o siê dobrze, od tego pseudoobiadu siê zrobi³o kiepsko. Czemu nie zjad³a¶ nic bardziej konkretnego?
Cytat:
Trzymam kciuki, bêdzie dobrze!!

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Kurcze... Napisa³am ca³ego posta z komórki i musia³am co¶ wcisn±æ bo siê usunê³o :-( tak to jest jak piszê w okienku "szybka odpowied¼" zamiast normalnie :-/ spróbujê skleciæ od nowa....

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

No ³adnie . A du¿o w tym Mc zjad³a¶?
Faktycznie kiepski dzieñ, chocia¿ brawo za æwiczenia!
A od teraz omijaj fastfoody szerokim ³ukiem .

Co do nawyków to ró¿ne s± teorie - 2,3,4 tygodnie ... Ale ¿yczê Ci, ¿eby Ci jak najszybciej w nawyk wesz³o æwiczenie! Te¿ by mi siê przyda³o...
Mimo, ¿e nie lubiê planowania rzeczy "od jutra" to o¶wiadczam uroczy¶cie, ¿e od jutra zaczynam æwiczyæ. Jak nie powiem, ¿e co¶ poæwiczy³am to mo¿ecie mnie pobiæ!

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Ja jak mam ochotê na s³odkie kupujê czekoladê z ca³ymi orzechami. Najlepiej ciemn±, ale tu jej nie ma

Mój jad³ospis:
¶niadanie: jajecznica z dwój jaj na polêdwicy drobiowej, dwie kromki razowca z twaro¿kiem i serem, pomidor, yerba mate: 478 kcal
jedzenie po treningu: serek homo i jab³ko: 236 kcal
obiad: ry¿ br±zowy, dwa pieczone pulpety z otrêbami w sosie pomidorowym, buraczki tarte 291 kcal (co¶ ma³o, nie?)

jeszcze jakie¶ 700-900 kcal do zjedzenia
My¶la³am, ¿e napisa³a¶, ¿e sama yerba ma 478kcal
No ma³o tego obiadu, ma³o . Poza tym, ¿e ma³o to póki co wygl±da nie¼le .

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez MonnieB Poka¿ wiadomo¶æ
Od dzisiaj zaczê³am od nowa, nie jako¶ z rozmachem ale s±dzê ze bêdzie ok jutro skocze na silownie, ciekawe jak bardzo spad³a mi kondycja... powiem wam ze bardzo motywujecie, ogólnie na tym w±tku tak mi³o

Ma³ymi krokami do celu .
Ja normalnie a¿ siê bojê zapeszaæ, ale powoli mi siê wyrabia nawyk jedzenia ¶niadania . Znacznie lepiej siê czujê, jak je jem! Jad³ospisy jeszcze najlepsze (a czasem nawet dobre) nie s±, ale w³a¶nie powoli, po jednej ma³ej rzeczy siê doda i bêdzie cud miód!
A co na si³owni robisz?
Moja kondycja jest fatalna, sporo mam latania na 4 piêtro i z powrotem, oczywi¶cie ¶migam po schodach i kurde, za ka¿dym razem jestem tak samo zmachana, chyba z 10minut muszê odczekaæ, ¿eby znowu normalnie funkcjonowaæ .
Strasznie bym to chcia³a poprawiæ.

Stary 2014-10-21, 15:23   #4553
MonnieB
Zakorzenienie

Ja mia³am bardzo dobr± kondycjê jak na swoj± wagê, mog³am spaliæ 800 kcal w godzinê na cross-trainerze. Czêsto wchodzi³am te¿ na stepper, je¼dzi³am na rowerku albo korzysta³am z innych maszyn takich cardio w³a¶nie. Najczê¶ciej robi³am 45min cardio, a przed cardio brzuszki, przysiady i æwiczenia na ramiona ciê¿arkami b±d¼ na maszynach, no i talia.
Lubi³am to, nie wiem czemu przesta³am, lenistwo, brak dobrej organizacji czasu.. no i mam za swoje.

Na ¶niadanie dzisiaj mia³am pitê z kurczakiem, pó¼niej zjad³am trochê malini i jagód z muesli, chrupki kukurydziane, batonik (buuu ale tak chcia³o mi siê co¶... 174kcal ... buu) a teraz jem ³ososia z ziemniaczkami pieczonymi.
Stary 2014-10-21, 15:23   #4554
pannaatopowa
Zakorzenienie

haha tak. Yerba ma tyle pijê tak± wysokolaroryczn± ze smalcem, ¶mietan± i ton± cukru kto bogatemu zabroni?

Stary 2014-10-21, 16:11   #4555
michalova
Wtajemniczenie

Melonade - przepis na brownie przekaza³a mooonik nic konkretniejszego na obiad nie zjad³am bo nie lubiê gotowaæ tylko dla siebie. juz nawet mia³am wszystko naszykowane bo tak jak pisa³am m±¿ mia³ wróciæ z pracy oko³o po³udnia ale ten jego wspó³pracownik przyjecha³ dopiero wieczorem. no i tak siê wkurzy³am jak us³ysza³am ¿e mój m±¿ wróci ok. 23 i ola³am ten obiad. ale ju¿ mam zakupy zrobione, chwile odetchnê i idê sobie szykowaæ posi³ki na jutro dobra wiadomo¶æ jest taka ¿e teraz T¿ ma trzy dni wolne, idzie do pracy w pi±tek a pó¼niej w sobotê i niedzielê ma wolne wiêc sobie odbijemy troszkê co bêdziesz æwiczyæ?
niech mnie kto¶ kopnie, ¿ebym te¿ zebra³a siê do æwiczeñ...
Stary 2014-10-21, 21:19   #4556
jagoodka21
Raczkowanie

Og³aszam 2 dzieñ bez s³odyczy
A oto moje dzisiejsze menu:
¦niadanie: 2 kromki chleba z pomidorem, papryk± i ¿ó³tym serem, kawa
¦niadanie 2: kawa, jab³ko
Obiad: spagetti z miêsem mielonym
Podwieczorek:herbata ???
Kolacja: kalafior na parze

Hmmm.... to moje menu ani nie zdrowe ani zachêcaj±ce :/
Stary 2014-10-21, 23:55   #4557
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Melonade - przepis na brownie przekaza³a mooonik nic konkretniejszego na obiad nie zjad³am bo nie lubiê gotowaæ tylko dla siebie. juz nawet mia³am wszystko naszykowane bo tak jak pisa³am m±¿ mia³ wróciæ z pracy oko³o po³udnia ale ten jego wspó³pracownik przyjecha³ dopiero wieczorem. no i tak siê wkurzy³am jak us³ysza³am ¿e mój m±¿ wróci ok. 23 i ola³am ten obiad. ale ju¿ mam zakupy zrobione, chwile odetchnê i idê sobie szykowaæ posi³ki na jutro dobra wiadomo¶æ jest taka ¿e teraz T¿ ma trzy dni wolne, idzie do pracy w pi±tek a pó¼niej w sobotê i niedzielê ma wolne wiêc sobie odbijemy troszkê co bêdziesz æwiczyæ?
niech mnie kto¶ kopnie, ¿ebym te¿ zebra³a siê do æwiczeñ...
A to musia³am przegapiæ! Zreszt± ci±gle Was proszê o przepisy, a pó¼niej mi one gdzie¶ gin±! Muszê je zacz±æ zapisywaæ .

Co do moich æwiczeñ - jeszcze nie wiem. Opcji mam kilka: albo "koñczê" 30 day shred, albo zaczynam brazil butt lift, albo mi siê uda kupiæ wiêksze obci±¿enie i z nim zacz±æ, albo wykorzystam te hantle, które mam i u³o¿ê sobie trening za pomoc± aplikacji , albo zacznê lekko od 8 min legs, albo od Mel B, bo Jej jeszcze nie próbowa³am .
Tak¿e jest w czym wybieraæ! W zale¿no¶ci od czasu, si³y i ochoty co¶ z tego wybiorê . A jak nic z tego mi nie podpasuje (nie wierzê ) to bêdê szukaæ dalej, dopóki nie znajdê!!!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 06:41   #4558
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Og³aszam 2 dzieñ bez s³odyczy
A oto moje dzisiejsze menu:
¦niadanie: 2 kromki chleba z pomidorem, papryk± i ¿ó³tym serem, kawa
¦niadanie 2: kawa, jab³ko
Obiad: spagetti z miêsem mielonym
Podwieczorek:herbata ???
Kolacja: kalafior na parze

Hmmm.... to moje menu ani nie zdrowe ani zachêcaj±ce :/
Ja te¿ mam takie dni jak Ty zdrowo jest bo masz i warzywa i owoce, ser siê znalaz³

Moje wczorajsze menu:
¦niadanie - jajecznica z dwóch jaj na odrobinie margaryny+ kromka chleba
¦niadanie II - dwie kromki chleba z serem ¿ó³tym+jajko na twardo
przek±ska - tost z serem
Obiad - wczorajsze opiekane ziemniaki z jajecznic± i ogórkiem
kolacja - kromka chleba z wêdlin±+sa³atka z pomidorów+ kawa³ek troszkê kurczaka.
Po drodze wpad³ mi jeszcze jeden tost!

Stary 2014-10-22, 11:08   #4559
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Hej, wpad³am na chwilê.
moje wczorajsze menu:
Dwie kanapki, ¿ó³ty ser, wêdlina, pomidor
banan dwie fili¿anki kawy ze ¶mietank±
ry¿, kukurydza, ananas, pier¶ wêdzona z kurczaka
kie³baska cienka, ser ¿ó³ty
ciastka (du¿o margaryny i m±ki)
pasztet w³asnej roboty 300-400 g.

Bez ³adu i sk³adu jad³am kiedy mia³am chwilkê wolnego.
Poza kaw± mo¿e wypi³am z dwa kubki herbaty, nie mam czasu na nic.

Buziaki pozdrawiam.
Fajnie, ¿e tu jeste¶cie, ¿e zawsze mogê wróciæ, my¶lê czêsto o tym jak Wam idzie.

Stary 2014-10-22, 11:29   #4560
MonnieB
Zakorzenienie

Powiem wam, ze sama juz nie wiem jak to bedzie z tym moim odchudzaniem. Bardzo mi sie marzy jakis taki zloty srodek zeby po prostu schudnac, tez tak marzycie czasami? Ze sie obudzicie szczuple... i ze nie bedzie juz problemow z waga, z wygladem itd.
Wczoraj szlo mi super, ale kolezanka przyniosla do pracy babeczki z kremem no i zezarlam trzy, a pozniej w domu jeszcze wiecej zarcia, serio to kompulsywne jedzenie mnie wykancza, wiem, ze to problem, bylam u lekarza, bylam w klinice zaburzen odzywiania, ale czekam juz tak dlugo na wizyte z terapeuta ze trace nadzieje...
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.