|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Za pampki dałam niecałe 43 albo 44 zł;-) w paczce jest 78 szt. Tylko trzeba mieć tą kartę rossne czy jak ona tam się nazywa;-)
Milenka siedzi mi bardzo wysoko:-( tuż pod piersiami i normalnie czasem brak mi tchu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja dzisiaj wyszłam ze szpitala, resztę opisałam w klubie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Raczkowanie
|
Ana*** pamiętam, że ostatnio pisałaś, że brzuch Ci twardnieje... mam nadzieję, że wszystko u Ciebie jest już dobrze i w szpitalu pomogli
![]() Edytowane przez agness2011 Czas edycji: 2014-07-14 o 18:48 Powód: uzupełnienie odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Rozeznanie
|
Jaka noc taki dzień.... Coś jest nie tak ale tylko chwilami... mam napady duszności, zalewa mnie potem, gorąco, serce wali i mam problem z oddechem. Po 17 się uspokoiło troszkę także już się tak nie martwię.
Ułożyłam pasjansa.... i jedyne na co mi wyszedł to że urodzę w sierpniu ![]() ![]() Niestabilna piękne widoki ![]() Takie leżenie i nic nie robienie bardziej męczy niż sprzątanie ![]() Ale byle do tego 7 sierpnia (zacznę wtedy 36 tc) i już będę spokojna...
#4537 | |||
Rozeznanie
|
No... obrażenie jakieś: siniak, otarcie, strupek... bubu po prostu
![]() Na urodziny 3-latki ksiązkę, sukienkę i klocki w kształcie gwiazdek do konstruowania budowli. A dla 9-miesięcznej pluszowego kotka, drewnianą układankę i bańki mydlane ![]() Cytat:
Cytat:
agnes 20 Powodzenia ze wszystkim!!! Trzymaj(cie) się w kupie! Cytat:
Cudownie! (ps. jak zrobiłaś serduszko? bo ja teraz to skopiowałam od Ciebie ![]() Odezwę się pewnie jeszcze później, na razie mąż zmywa naczynia a ja się próbuję zająć córą...
![]() |
#4538 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki
![]() Dopiero teraz pisze, bo wcześniej nie było jak. Nadrobiłam was na komórce, ale już w większości nie pamiętam co miałam odpisać.. Więc jak kogoś pominęłam to przepraszam Agnes, Carolcia trzymajcie się tam cieplutko, mam nadzieję, że wszystko będzie w jak najlepszym porządku i dzidziusie poczekają do terminów swoich ![]() ![]() Asiu (aa2) dziękuję za podanie nazwy tej karuzelki ![]() Simran super zakupki ![]() ![]() ![]() Paulina no to nie źle z tym szpitalem.. U mnie aż tak krytycznie to nie jest, z tego co się orientuje, ale napewno wiecej dowiem się na sr co trzeba bedzie ze sobą zabrać ![]() Dzanet ![]() ![]() ![]() Musiałam iść po chałkę, kupiłam dżemik malinowy i nutelle do tego ![]() Połowy już nie ma (chałki oczywiście) ![]() Lecia ty tak pięknie piszesz o macierzyństwie i swojej córeczce.. ![]() ![]() A co do tych obaw, to i ja kiedyś powiedziałam oczywiście nie obyło się bez ryku, do mojego męża, że jak by mi się coś stało to ma wychować naszą córeczkę.. I pewnie mu to jeszcze powtórze. Asiu pisałaś wczoraj, że boisz się być sama w domu w nocy.. Ja niestety też. Ale nie boję się, że ktoś mnie zgwałci czy coś hehe ![]() ![]() ![]() ![]() Agness ja jakoś nie byłam za bardzo przekonana do zakupów internetowych (tzn allegro, bo sprzęt już zamawiałam nie raz), ale mnie Lecia przekonała i w ogóle nie żałuje. Naprawdę grube stówki zaoszczędziłam robiąc zakupy w internecie dla małej czy siebie. Nie wiem jak bym dała rade finansowo gdybym miała kupować wszystko w sklepach stacjonarnych z przebitką niekiedy 100% Nawet głupia maść bepanthen w necie kosztuje 9zł a w aptece 22zł.. Bez komentarza. Także jestem bardzo szczęśliwa, że jednak się przekonałam, a do sklepów to chodzę co najwyżej pomacać i pooglądać hihi ![]() Madzia śliczne widoki ![]() Jeszcze raz wam wszystkim dziękuje kochane za życzenia z okazji rocznicy ![]() ![]() Gratuluję też innym dziewuszkom udanych zakupów, bo napewno kogoś pominęłam ![]()
#4539 |
Zakorzenienie
|
Wściekam się z tej bezsilności,na szczęście w środę wizyta...
Dzisiaj siedzę i czuję mokro i patrzę a tu taka galareta przezroczysta,jak białko jaja kurzego,od razu pomyślałam,że to czop śluzowy ![]() W sumie może i normalny śluz,bo dzisiaj się nachodziłam jak nigdy ale już się boję,że coś nie tak... ![]() W końcu mamy tv ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
hejjjjj
przede wszytkim dziewczyny w szpitalach -trzymajcie sie tam i wiem ze łatwo sie mówi ale spróbujcie sie stresowac jak najmniej bo stres dział niestety na niekorzyść Niestabilna cudne widokiii Latte czyli wszytko gotowe ![]() no i kochane nei ma co mysec o najgorszym, kurde nooo!!! dziecko to taki nasz mały cud i mamy sie tym cieszyć a nie myslec z ebedzie źle i ze cos nam sie stanie !!!! zarządzam skierowanie mysli na własciwe tory czyi ze wszytko bedzie ok! a za 2 miesiace bedziemy juz tuic maleństwa ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Meta gratki tv, a co do tego śluzu to faktycznie dziwny, nie masz moziwosci konsultacji tego z gin? |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Wtajemniczenie
|
To teraz trochę samolubny post bo o mnie hehe
![]() Byłam dzisiaj u dentysty (co miesiąc robie sobie jakiegoś ząbka, chodzę prywatnie i niestety nie stać mnie na częstsze wizyty). Doktorka szybko wykonała swoją robote, jak zwykle nic nie bolało i jestem zadowolona ![]() Następna wizyta dopiero po porodzie, pani powiedziała, że mam jeszcze pare ubytków, ale to spokojnie mogę się zająć tym za jakiś czas. Muszę sobie odpuścić sierpień, bo być może trzeba będzie coś dzidziusiowi kupić a nie na stomatologa wydawać. Potem pojechałam w odwiedziny do koleżanki, po męża i do domku obiad robić. A następnie cudowna po obiednia drzemka ![]() ![]() Jutro przyjedzie do mnie paczucha, którą zamawiałam i mam nadzieję, ze wszystko będzie super ![]() ![]() Martynka a czemu ostatni raz zus ci wypłaci pieniążki? W sierpniu nie dostaniesz? A potem macierzyński..?
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały dzień pieknie , ładnie i w ogóle a wracaliśmy do domu i pod samochodem mały zrobił scene bo od soku w kartoni eodczepił rurkę i chciał zeby bya tam umieszczona spowrotem (fizyznie nie do wykonania chyba z ew domu przykleić taśma) i darł sie jak opętany , nic do niego nei trafiało no nic, to poszismy z rykiem do domu i tu juz chcąc go przekrzyczec tez zaczełam głośniej do niego ...ale to nic nie dało, prócz tego z emi powiedział z eidzie sobie na klatke sam-ubrał sobei nawet buty ![]() ![]() dodam ze darł sie ponad 15 min jak nei wiecej mam żal do siebie ale juz nei było na niego sposobu zeby sie uspokoi , a tak mi go strasznei szkoda bo nei wiem jak mu w tym momencie ulżyc zeby tak nei krzyczał nooo Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2014-07-14 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A no i muszę znaleźć tego posta co Asiu kiedyś pisałaś, co mówiłam, że sobie wydrukuje i na lodówkę przylepię ![]() "Optymizm jest ważny bez niego świat był by straszny" ![]() Cytat:
A co do tej galaretki.. Zadzwoń jutro do swojego lekarza i skonsultuj to chociaż telefonicznie. Tak dla świętego spokoju ![]()
![]() |
#4545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo wszystko zawsze podziwam jak piszesz o Nim i o waszych relacjach Chciałabym tak, bo mam wrażenie ze masz taką równowagę w sobie, nie szalejesz i nie olewasz. Constans ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no nawet nie mówie ze ma nei płakac bo to nic nie daje, staram sie mu wytłumaczyć to co doprowadziło go do takiego wrzasku, najgorsze ejst to ze to mały uparciuch jest i jak w ogóle do niego nei powiem nic to krzyczy jeszcze głośniej, jak mówię to znowu mnie przekrzykuje i tak w koło ![]() w domu siadam i tylko patrzyłam co robi, a jak juz sie uspokoi i juz normalnei mozna z nim było porozmawiac to pytam o co ten krzyk to ofen mówił ze o ta rurke...najlepsze jest to ze padłam do niego : ty cyba musisz tak raz na tydzień zrobic jakąs akcję a on do mnie :tak , muszę no i człek podczas poważnej rozmowy nei wie czy sie smiac czy płakać -serio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak się zastanawiam jak działa metoda : na krzyk sciszaj głos, im dziecko głośniej mówi tym rodzic ciszej. Masz może jakieś doświadczenia w tym temacie? Chociaż to trzeba być mega opanowanym nie wiem czy mi by się udało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
i ogólnie wiecie najlepsze ejst to ze to z eon ma histerie raz na jakis czas to nic-w końcu to małe dziecko, ja zła na siebei jestem ze dzis juz mnie z lekka" zdenerwił" tym ze nic, a nic nie pomagało
![]() bo ogólnie mogłby mi i nawet codziennie takie akcje robić a i tak nie chciałabym tego na nic innego zamienic ![]() sie musiałam po prostu wygadać ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A to cwaniak mały hahaha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
najlepiej działa tak naprawde jak kleczy se koło niego i patrzy prosto w oczy i mówi...ale to juz tez dopiero jak zacznie powoli sie uspakajać bo inaczej nie popatrzy na ciebie z anic w swiecie (mówie o Meku)_
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Moja mama tak uspokajala mojego chrześniaka, wystarczyło ze złapała z nim kontakt wzrokowy i nawet za dużo nie musiała mówić a on na początku spuszczal wzrok a później jak już patrzył to do niego dochodziło
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
aa2, rozumiem Twoje nerwy. Ja dzis bole blizny mam,w dodatku boli mnie brzuch ale to od gazow. A Asia dzis placz wieczorem,a o co?bo wyciagnelam jak co wieczor z szuflady balsam by ja nasmarowac. A jak wyciagnelam to mloda placz bo to ona chciala dzis wyciagnac balsam. Masakra. I tez podnioslam glos co rzadko robie bo podniesiony glos nakreca dziecko lub dziecko sie wystraszy a ja nie chce wzbudzac strach w dziecku. Ogolnie jak placze to staram sie zeby spojrzala na mnie,by zlapala kontakt ze mna. I wtedy spokojnie mowie jej zeby powiedziala dlaczego placze bo wtedy bede mogla jej pomoc. I to dziala na nia. Chyba ze jest mega wsciekla to pozwalam jej sie wyzloscic. Ogolnie to im wieksze dziecko tym wiecej wyzwan przed rodzicem;-)
![]() |
#4554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś zrobiłam wyprawę do pracy z L4 - na wizycie byłam w ubiegły wtorek więc to na ostatnią chwilę... Moja córka pierwszy raz jechała autobusem - średnio jej się podobało (za dużo ludzi). Spotkałam sie z życzliwością współpasażerów i pomocą (byłam z wózkiem). Wróciłam umordowana, bo mi córka zasnęła w autobusie, a do bloku miałam cały czas pod górkę jakieś 1,5km... Potem leżałam i prawie spałam, a córka była wyrozumiała ![]() Dużo pisałyście o antykoncepcji. A ja jestem zwolenniczką i użytkowniczką NPR. U nas się sprawdza. Mierzyłam temperaturę (z czasem tylko przez kilka dni w okolicy przewidywanej owulacji) i mimo cyklów różnej długości (między 25 a 35 dni) wychodziło mi czytelnie. 4 lata i nic, nawet chciałam wpaść, a się nie udawało ![]() ![]() Temperatura: skok temp. o co najmniej 0,2 st (wcześniej min. 6 dni temp niższej) utrzymujący się w 3 kolejnych dniach oznacza czas owulacji - 3 dnia wieczorem można się seksować, jeśli ten warunek nie jest spełniony trzeba czekać do 4 doby od skoku (stąd się wzięła nasza druga córka z którą aktualnie jestem w ciąży, nie poczekaliśmy ![]() Śluz płodny jest rozciagliwy, przezroczysty i najczęściej jest go więcej. Śluz niepłodny: np. grudkowaty, nieprzezroczysty, białawy, nierozciągliwy lub jego brak. Szyjka w czasie płodnym: wysoko, miękka, po porodach może być lekko otwarta. W czasie niepłodnym umiejscowiona nisko, twarda, zamknięta. Tyle wiedzy wystarcza i da się żyć ![]() ![]() Przeczytałam fajną książkę o porodach. Przeczytałam błyskawicznie! Warto przeczytać. Kupcie sobie, wypożyczcie! Koniecznie! Po jej przeczytaniu wydaje się że poród jest po prostu super ![]() ![]()
___ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-07-14 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4557 |
Wtajemniczenie
|
Ja wam powiem, że trochę się boje tego jak sobie poradzę właśnie z takimi zachowaniami. Czy starczy mi cierpliwości i będę umiała wytłumaczyć niektóre rzeczy dziecku?
Mam nadzieję, że tak.. Będę się starać, ale to będzie ciężkie. Martyna rozumiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najfajniejszy moment jak po całej akcji przychodzi i sie tuli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Rozeznanie
|
Co za pech!! Mi jest gorąco i w nocy otwieram wszystkie okna a i tak spać nie mogę bo jestem cała mokra i tak się nie da spać.... A dzisiaj rano tż mówi se plecy go bolą, lata do kibelka co 20 minut, i prawdopodobnie ma nerki przewiwne!!
![]() ![]() ![]() ![]() Także już wiem że dzisiejsza noc będzie boska... Utopie się w łóżku, rozplyne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.