III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 22:42   #4111
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Misstic za zakupki ja rozek tez kupilam tanio a co do kremu na brodawki to drogi?? go trzeba zmywac przed karmieniem? jeszcze nie obczailam tego tematu do konca
Meta ja akurat nie mam tv i nie zamierzam miec ale mam mobilny internet z cyfrowego polsatu i nigdy wiecej

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 22:45   #4112
aa2
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

u mnei duzo osób na cyfrowy polsat strasznie narzeka, potrafia wyłaczyc mówiac ze np rachunek nei zapłacony, a zapłacony i inne cyrki
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 22:51   #4113
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Meta ja akurat nie mam tv i nie zamierzam miec ale mam mobilny internet z cyfrowego polsatu i nigdy wiecej
My teraz też mamy,bo Play coś nam nie łapię i Tż się zamienił i jest MASAKRA :/ aż ostatnio jak babka przyszła na jakiś wywiad z moim ojcem z cyfrowego polsatu o ten paszport korzyści to mój Tż otworzył i jej powiedział,żeby nie wciskała im takiego szajsu jak internet z cyfrowego polsatu,bo ona twierdziła,że chodzi super a chodzi jakby chciał a nie mógł... Dobrze,że we wrześniu ostatni rachunek za Play i bierzemy inny internet żeby był na dwa kompy... Ja mam/miałam w domu z Orange i nie narzekałam,bo sprawował się super akurat i filmy pobierały się mega szybko
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
u mnei duzo osób na cyfrowy polsat strasznie narzeka, potrafia wyłaczyc mówiac ze np rachunek nei zapłacony, a zapłacony i inne cyrki
No u nas to się 2 razy może zdarzyło i trzeba było dzwonic i kombinowac...A raz jak ojciec wziął dla siebie telewizję za granicę i chciał z nimi zakończyc już umowę to płacił znacznie więcej i dłużej niż regulaminowe 3 miesiące kary,bo zawsze coś wymyślili...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 22:54   #4114
Misstic
Wtajemniczenie

Paulina zobaczymy jak to bedzie po porodzie hehe ja ''planuje'' ze za ok 3 lat, jak bedzie mozliwosc (praca, zdrowie itd.) postaramysie o rodzenstwo dla Roksanki hehe a teraz myslimy jak sie zabezpieczac po porodzie moj maz nie chce zebym wracala do tabletek anty, ja gumek nie lubie a uprawiac stosunek przerywany jak do tychczas to troche strach i badz tu madry hehe

Monika przepraszam ze to pisze, ale nie wierze, ze mogl sie zmienic w ciagu 3 czy 4 dni. Za duzo takich zwiazkow widzialam. Ale mimo wszystko zycze wam szczescia.

Meta my mamy z multimedi ale nie polecam. Ogolnie nie mamy jakis problemow ale firma jest do dupy i nie dba juz o klienta. My tam siedzimy bo w domu dwa telewizory jeden nasz i jeden ma szwagier, no i do tego internet. Za wszystko placimy jakies 70zl.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 22:57   #4115
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Paulina zobaczymy jak to bedzie po porodzie hehe ja ''planuje'' ze za ok 3 lat, jak bedzie mozliwosc (praca, zdrowie itd.) postaramysie o rodzenstwo dla Roksanki hehe a teraz myslimy jak sie zabezpieczac po porodzie moj maz nie chce zebym wracala do tabletek anty, ja gumek nie lubie a uprawiac stosunek przerywany jak do tychczas to troche strach i badz tu madry hehe

Monika przepraszam ze to pisze, ale nie wierze, ze mogl sie zmienic w ciagu 3 czy 4 dni. Za duzo takich zwiazkow widzialam. Ale mimo wszystko zycze wam szczescia.

Meta my mamy z multimedi ale nie polecam. Ogolnie nie mamy jakis problemow ale firma jest do dupy i nie dba juz o klienta. My tam siedzimy bo w domu dwa telewizory jeden nasz i jeden ma szwagier, no i do tego internet. Za wszystko placimy jakies 70zl.
O spirali myślałas ?

Ja zakładam na 3 lata , nie krócej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 23:02   #4116
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Misstic za zakupki ja rozek tez kupilam tanio a co do kremu na brodawki to drogi?? go trzeba zmywac przed karmieniem? jeszcze nie obczailam tego tematu do konca
Ja kupilam krem na brodawki z aventa za 9,80zl/30ml czyli porownywalnie z ta mascia bepanthen (oczywiscie mowa tu o allegro, bo w aptekach przebitka cenowa nie do ogarniecia ). Ten krem zawiera czysta lanoline i aloes, ma dobre opinie a i nie trzeba zmywac do karmienia
Mam nadzieje ze sie sprawdzi

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-11, 23:03   #4117
ania9106
Zadomowienie

Witam
Wlasnie wrocilismy z naszej skromnej podrozy poslubnej policzylismy kase z wesela:p urzadze Mikiemu taki pokoj ze ho ho

Jutro mam wizyte o 9:30 z usg 4d
Co do antykoncepcji to tez mysle o spirali
Ale koolejne dziecko chce gdzies za 6 lat

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 23:05   #4118
friks
BAN stały

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47257594]Hehe widzę od wczoraj temat porządków domowych na topie

Ja dzisiaj odpuszczam mojemu samej mi się nie chce ruszyć, ale jutro działamy

Co dziś serwujemy na obiadki?

Ja chyba zrobie pierwszy raz w życiu kotleciki z ziemniaków do tego kalafior i sos czosnkowy

A, i zapisałam się na szkołę rodzenia, zaczynam od 24 lipca

Właśnie sie dowiedziałam, że nasza położna środowiskowa odradza stosowanie płynów do płukania przez pierwsze 3 miesiące życia maluszka Co osoba to inna opinia...[/QUOTE]

moja też tak twierdzi. generalnie chodzi o to aby kupowac z najmniejszą ilością zapachów .. tzn zeby pachniały jak najnmniej. Bo wiadomo nie od dzis że aromaty, zapachy olejki uczulają.
aha i ma pod swoją opieką kobitke ktora musi prac swoje ciuszki tez w tym dziecięcym , bo dziecko ma z nia kontakt jak je nosi , przytula i łapało uczulenie z jej proszków
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 23:05   #4119
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
O spirali myślałas ?

Ja zakładam na 3 lata , nie krócej

Szczerze to nie myslalam o tym.. troche mnie ona przeraza, ale to moze wynikac z faktu ze malo o tym wiem. Musze poczytac i zobaczyc jak sprawa wyglada

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-11, 23:25   #4120
friks
BAN stały

Cytat:
kupowałaś rozek miękki czy usztywniany ?
u mnie w szpitalu ... zero rożków ! Mają swoje beciki
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 23:41   #4121
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Byliśmy tez na moment u teściów...moment bo tz sie kłócił z ojcem nie wiem od czego sie zaczęło w sumie ale dotyczyło mnie w ciazy...teść nie moze przeżyć, ze jestem od poczatku ciazy na l4...8 miesięcy mu tłumacze, ze w kodeksie jest nawet taki zapis, ze w ciazy nie można peacowac w delegacjach ale nie dociera...chyba mu wydrukuje z internetu...no i nerwowo uniesiony, ze moje zwolnienie to oszustwo i w ogole a no i ze powinnam sie ruszać i chodzić i jak mu tłumacze, ze chodzę, spaceruje i w ogole to nie da sobie powiedzieć i koniec...i mowię mu, ze przytyłam 7kg od poczatku to machnie ręka i tyle...aaaa no i tekst najlepszy "ciaza to nie choroba" nawet nie wiem od czego sie zaczęło bo ani nic nie mówiliśmy ani na nic nie marudzilam, ze mi zle czy cos...a jak mu powiedziałam, ze niech to powie dziewczynom co musza leżeć i ładują w szpitalach to stwierdził, ze teraz każdy sie ze sobą pieści w tych czasach no i tz sie tak darł, ze wyszedł z domu a ja go musiałam dogonić przy aucie teściowa tez sie darla na teścia
No i powiedzcie same...no czy byście sie cieszyły z rodzinnych spotkań i jutrzejszego grilla skoro bez powodu jakies takie dyskusje wychodzą? powiem Wam, ze on potrafi być tak bezczelny, ze głowa mała...

Mord bym na teściu uczyniła!

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Czyli nie tylko ja jeszcze nie prałam A to 33 tydzień u mnie...

Gratulacje! Niech się obserwują, daj się rozpieścić

Poczytałam. Z jakiej to gazety? Coraz częściej tak piszą, już kiedyś czytałam podobny artykuł, tylko nie pamiętam gdzie...

Ja dziś spałam z małą koło południa - już dawno mi się to nie zdarzyło! Zasnęłam wcześniej niż ona, obudziło mnie własne chrapanie, a córka w łóżeczku siedzi i mówi, że ma bubu na nodze....
A co to bubu?

Ja też jeszcze nie prałam, ale wypiorę niedługo, bo mi coraz ciężej i muszę na raty prasowanie rozłożyć.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 23:48   #4122
Latte88
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1405115596183.jpg (41,7 KB, 22 załadowań)
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 23:50   #4123
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
fajowy brzuszek tzn domek maleńkiej
mój jakis taki wielki przy twoim hehehe
Stary 2014-07-11, 23:56   #4124
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
fajowy brzuszek tzn domek maleńkiej
mój jakis taki wielki przy twoim hehehe
Twój wielki? Kochana mój tak wyszedł na zdjęciu jest już tobół spory mógł by już nie rosnąć za bardzo
Stary 2014-07-12, 00:03   #4125
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Twój wielki? Kochana mój tak wyszedł na zdjęciu jest już tobół spory mógł by już nie rosnąć za bardzo
luzikk jeszcze troszkę

mnie sie dziś mą zpytał co połknełam to mu powiedziałam ze dziecko

a mały szaleniec w brzuszku skopał dzis urzadzenie do mierzenia tętna hehe, najlepsze jest to ze lekarka pyta czy czuje jak jej w to kopie, a ja nic a nic nei czułam
Stary 2014-07-12, 00:06   #4126
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic no akurat finanse tu maja duże znaczenie...czas pokaze jak to będzie z drugim malenstwem
co do antykoncepcji "po" to mialam o tym na SR
i tak mam zapisane:
prezerwatywy-kiepsko to widze... prawie nigdy nie uzywalam i to nie jest wygodne ani troche... no i pękają
-zastrzyki
-mini pigulki jednoskladnikowe
-spirala ale tylko jesli sie nie chce planowac ponownie dzieci
Takze tez nie wiem jak to bedzie,wczesniej bralam tabletki anty bylo mi wygodnie
stosunek przerywany tez mi sie nie widzi ech
Dzięki za odpowiedź co do kremu na brodawki
friks rozek miękki
Latte88 na zdjeciu wygląda na mały

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-07-12 o 00:08
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 00:08   #4127
elffirka
Rozeznanie

Metka my mamy nc+ i płacimy 39zł a mamy prawie sto kanałów... Tvn style też jest... Też jestem fanką i jeszcze lubię tlc... Jak porównywaliśmy oferty z polsatu i nc+ to polsat był 10zł droższy a miał więcej o kilka kanałów, większość to jakieś polsatowskie bajki sport i romanse...
Gratuluję wizyt i Kasiu gratuluję córeczki...
Padam dzisiaj... Ogarnęliśmy cały przedpokój, powyrzucałam niepotrzebne rzeczy, Małz wymienił szafkę a Mały mi teraz tak jeździ po szyjce że czasem aż. boli i piecze... Idę spać... Dobranoc wszystkim...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 00:11   #4128
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Kontynuuję wcześniejszy post, bo mnie zawołali córka i tż.
W dzień spałam dłużej niż córka! Bo przyszedł tż z pracy i bawił się z córką, a ja dosypiałam, nie byłam w stanie wstać! A obiad nie gotowy. Już wczoraj zapowiedziałam, że muszę jechać do biblioteki, bo czeka na mnie zamówiona książka. No to pojechałam od razu nie robiąc obiadu. Jeszcze musiałam prezent kupić dla 8-miesięcznej dziewczynki.... wsiąkłam w sklepie z zabawkami... no straciłam poczucie czasu! aż sama poczułam głód! Chyba półtora godziny mnie nie było! Ale obiad był szybki - sos szpinakowy z jajkiem i makaron.

Potem szybkie pakowanie na weekendowy wyjazd. Jedziemy 200 km do Krakowa i jeszcze kolejne 50 km dalej do szwagierki. Trochę mi sie nie chce po dzisiejszym cięzkim dniu, Przymulasta jestem niesamowicie!

Trochę Was poczytałam i fajnie jest być w Waszym gronie :roz a:

Miło nam.

Co za prezent kupiłas?
Stary 2014-07-12, 00:16   #4129
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
luzikk jeszcze troszkę

mnie sie dziś mą zpytał co połknełam to mu powiedziałam ze dziecko

a mały szaleniec w brzuszku skopał dzis urzadzenie do mierzenia tętna hehe, najlepsze jest to ze lekarka pyta czy czuje jak jej w to kopie, a ja nic a nic nei czułam
Moja jak kopie np w głowice od usg to mnie się ginka też pyta czy czuję a jak mam czuć skoro najbardziej czuję jak wpycha mi ją w brzuch A Twój mąż widzę wesolutki dzisiaj żarciki się go trzymają hihi

Cytat:
Misstic no akurat finanse tu maja duże znaczenie...czas pokaze jak to będzie z drugim malenstwem
i tak mam zapisane:
prezerwatywy-kiepsko to widze... prawie nigdy nie uzywalam i to nie jest wygodne ani troche... no i pękają
-zastrzyki
Takze tez nie wiem jak to bedzie,wczesniej bralam tabletki anty bylo mi wygodnie
friks rozek miękki
A kiedy swój pokażesz Paulinko?

ja to nie wiem jaki brzuch będzie dobry, zawsze za mały
Stary 2014-07-12, 00:17   #4130
anesh_
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47267103]Tez mam troche stracha czy na pewno będzie Zosia bo jak nie to Karol będzie występowal ma różowo ;-)[/QUOTE]

Ja mam mnóstwo dziewczęcych po Majci, posegregowane miesiącami, spakowane, ale zakupjłam tez typowo chlopience z autkami itp.

Carola - fajny artykuł, heheh, przypominało mi się odnośnie powyższego;p. Chociaż mi się wydaje,ze kobiety powinny zachować poczucie kobiecości,a mężczyźni męskości. To jakby kształtuje ich własne 'ja'. Ale moja cora i smigala w niebieskich kombinezonach, ludzie pytali czy chłopiec, jak kupilam niebieska butelkę zamiast różowej to tez pytali czy chłopiec (siedziała w wózku obok). A w swojej kolekcji zabawek ma zarówno lalki, autka i klocki. A i tak uwielbiam ja w sukienkach.
Wiec wszystko z rozwaga.
Stary 2014-07-12, 00:20   #4131
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
i tak mam zapisane:
-zastrzyki
friks rozek miękki
My przez ponad 2 lata uprawialismy stosunek przerywany i bylo dobrze. W grudniu postanowilismy starac sie o dzidzie no i jest hehe
Ale teraz to juz bedzie strach, bo nie chce ciazy po ciazy a prawda jest taka ze stosunek przerywany to zadna metoda antykoncepcji.
Zastrzyki odpadaja, ta spirala raczej tez.. (poczytalam troche i jakos mnie nie przekonuje). Najszybciej to albo wroce do tabletek albo bedziemy uzywac gumek, znajac zycie tylko w dni ''plodne'' hehe
No nic jakos to ogarniemy

Lecia piekny brzuszek

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-12, 00:36   #4132
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Misstic haha no te sny mnie wykończą ale spokojnie, poczekam z nastepną ciążą do porodu

Niestabilna pysznie to ciastko wygląda.

Meta my tez mamy NC+, placimy 80 zł.

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Lecia piękny brzuszek.

Monika czujesz się szczęśliwa, ale uważaj....
Stary 2014-07-12, 00:45   #4133
bezaczek7
Zakorzenienie

hej
gratuluję wizyt
poznanych płci. oby się już nie zmieniły no chyba że chcecie
przeprowadziliśmy się prawie do nowej kuchni parę rzeczy trzeba dokupić, typu pudełka do posortowania przypraw np, ale ogółem da się używać tylko piekarnik okropnie śmierdział jak się grzał pierwszy raz, koszmar a i zmywarka wypróbowana, znaczy pierwsze mycie bez niczego i teraz drugie same gary. tylko miejsce na tabletkę się otwarło-tak ma być? bo się kompletnie nie znam

bratowa miała cc 2 dni temu, chłopczyk już na świecie. czują się dobrze, prawdopodobnie jutro wyjdą ze szpitala.

a u nas jutro będzie wielkie oglądanie meczu. trochę tęskno mi do whisky z colą na takich posiedzeniach... zwłaszcza że 7 butelek stoi i czeka
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 01:09   #4134
Latte88
Zakorzenienie

Anesh dziękuję

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
hej
gratuluję wizyt
poznanych płci. oby się już nie zmieniły no chyba że chcecie
przeprowadziliśmy się prawie do nowej kuchni parę rzeczy trzeba dokupić, typu pudełka do posortowania przypraw np, ale ogółem da się używać tylko piekarnik okropnie śmierdział jak się grzał pierwszy raz, koszmar a i zmywarka wypróbowana, znaczy pierwsze mycie bez niczego i teraz drugie same gary. tylko miejsce na tabletkę się otwarło-tak ma być? bo się kompletnie nie znam

bratowa miała cc 2 dni temu, chłopczyk już na świecie. czują się dobrze, prawdopodobnie jutro wyjdą ze szpitala.

a u nas jutro będzie wielkie oglądanie meczu. trochę tęskno mi do whisky z colą na takich posiedzeniach... zwłaszcza że 7 butelek stoi i czeka
Tak Basiu miejsce na tabletkę musi się otworzyć cieszę się, że już macie kuchnie wyremontowana i wszystko zmierza ku końcowi
Stary 2014-07-12, 01:17   #4135
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:

Tak Basiu miejsce na tabletkę musi się otworzyć cieszę się, że już macie kuchnie wyremontowana i wszystko zmierza ku końcowi
czyli to normalne? dobrze wiedzieć bo myślałam, że może źle domknięte i tabletka wypadła albo coś
zmierza ku końcowi, wreszcie, po dwóch miesiącach
a jeszcze zdążyło nam ją lekko zalać, z rurek w ścianie ciekła woda w nocy, ściana mokra, tynk odłazi, wlało się pod meble i w jednym miejscu płyta napuchła i już tak zostanie i ciągle coś było nie tak, nie pasowało, odpadało... byle szkło zrobili prędko i zamontowali i to już będzie koniec

mały robił przez dzień piękny popis siły i akrobacji, nawet tatuś sobie obejrzał, jak zwykle przestawał jak tylko tż podchodził i patrzył. i o dziwo dziś nie miał czkawki, nie kojarzę przynajmniej, a ostatnie 2 tyg miał codziennie.
suszę włosy i idę spać. dobrej nocy
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 01:23   #4136
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
czyli to normalne? dobrze wiedzieć bo myślałam, że może źle domknięte i tabletka wypadła albo coś
zmierza ku końcowi, wreszcie, po dwóch miesiącach
a jeszcze zdążyło nam ją lekko zalać, z rurek w ścianie ciekła woda w nocy, ściana mokra, tynk odłazi, wlało się pod meble i w jednym miejscu płyta napuchła i już tak zostanie i ciągle coś było nie tak, nie pasowało, odpadało... byle szkło zrobili prędko i zamontowali i to już będzie koniec

mały robił przez dzień piękny popis siły i akrobacji, nawet tatuś sobie obejrzał, jak zwykle przestawał jak tylko tż podchodził i patrzył. i o dziwo dziś nie miał czkawki, nie kojarzę przynajmniej, a ostatnie 2 tyg miał codziennie.
suszę włosy i idę spać. dobrej nocy
Tak normalne, to ciśnienie wody ją otwiera by tabletka się dostała do środka niektórzy wkładają tabletkę do koszyka od sztućcy jak mają problemy z otwieraniem się tej szuflady.

Jejku jeszcze tyle miałaś przebojów z nową kuchnią? Zalanie? Tego to współczuję
Śpij dobrze
Stary 2014-07-12, 08:12   #4137
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Witam się z rana
Ja już po śniadanku, słoneczko wychodzi i zamierzam dzisiaj w końcu trochę pożyć, bo wczoraj to był dzień wycięty z życiorysu

Na obiad pulpeciki z sosem pomidorowym i kaszą/ryżem

Cytat:
Śliczny
Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
My przez ponad 2 lata uprawialismy stosunek przerywany i bylo dobrze. W grudniu postanowilismy starac sie o dzidzie no i jest hehe
Ale teraz to juz bedzie strach, bo nie chce ciazy po ciazy a prawda jest taka ze stosunek przerywany to zadna metoda antykoncepcji.
Zastrzyki odpadaja, ta spirala raczej tez.. (poczytalam troche i jakos mnie nie przekonuje). Najszybciej to albo wroce do tabletek albo bedziemy uzywac gumek, znajac zycie tylko w dni ''plodne'' hehe
No nic jakos to ogarniemy
U mnie też spirala odpada, zdecydowanie.
W sumie nie myślałam o tym wcześniej, ale dobrze, że poruszyłyście ten temat
Dłuuugo brałam tabletki anty i było mi z tym super, zrobiłam przerwę na rok przed ślubem i też bym w sumie chciała do nich wrócić, ale mam pytanie... Może głupie, ale Wy już pewnie wiecie
Można brać tabletki anty jak się karmi piersią? Chyba są jakieś specjalne tabletki na ten okres?
Teoretycznie mówią, że jak się karmi piersią to w ciążę się nie zajdzie, ale wolałabym tego nie sprawdzać w praktyce

Niestabilna poproszę kawałek tego ciasta na dzisiaj

Ekaterina zobaczyłam ciuszki Boskie!

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Już doczytałam trochę na temat tradycyjnych tabletek bo mnie temat zaciekawił Już wiem, że nie powinno się stosować tych tradycyjnych dwuskładnikowych bo zawierają estrogeny, które przechodząc do mleka, działają niekorzystnie na organizm dziecka i mogą zaburzać laktację.
Są jakieś jednoskładnikowe i na pewno jest to temat do przedyskutowania z ginekolog po porodzie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 08:43   #4138
ania9106
Zadomowienie

Rowez witamy sie z kawusia z rana

Powiem wam kobiety ze mogby byc juz sierpien. Z poczatkiem
32 tc zaczela sie masakra dla mnie
obawiam sie ze nie dotrwam do wrzesnia. Modle sie zebym donosila conajmniej do 15 sierpnia.

Zaraz mam III prenatalne. Trzymajcie kciuki

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 08:47   #4139
88Ekaterina88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47270421]Witam się z rana
Ja już po śniadanku, słoneczko wychodzi i zamierzam dzisiaj w końcu trochę pożyć, bo wczoraj to był dzień wycięty z życiorysu

Śliczny

Dłuuugo brałam tabletki anty i było mi z tym super, zrobiłam przerwę na rok przed ślubem i też bym w sumie chciała do nich wrócić, ale mam pytanie... Może głupie, ale Wy już pewnie wiecie
Można brać tabletki anty jak się karmi piersią? Chyba są jakieś specjalne tabletki na ten okres?
Teoretycznie mówią, że jak się karmi piersią to w ciążę się nie zajdzie, ale wolałabym tego nie sprawdzać w praktyce

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Już doczytałam trochę na temat tradycyjnych tabletek bo mnie temat zaciekawił Już wiem, że nie powinno się stosować tych tradycyjnych dwuskładnikowych bo zawierają estrogeny, które przechodząc do mleka, działają niekorzystnie na organizm dziecka i mogą zaburzać laktację.
Są jakieś jednoskładnikowe i na pewno jest to temat do przedyskutowania z ginekolog po porodzie [/QUOTE]

Lepiej nie wierz temu że jak karmisz to nie zajdziesz 6 tygodni pologu to samo w sobie antykoncepcja ale potem lepiej się zabezpieczać

Ja zakładam spiralę. Tabletki bralam pierwsze 5 lat i potem okres sam zaczął zanikać i wracać a wyniki w normie. Zmienilam na inne na kolejne kilka lat i moje libido wynosiło - 10000000000 do tego ba dokładkę wlokniaki w piersi, wycinanie i teraz w drugiej, ale może się wchłonął, zobaczymy po porodzie
A gumki odpadają

Witamy

My lezakujemy po śniadaniu. Zaraz się myje i do piekarni po chlebek

A na obiad kotlety sojowe

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 08:50   #4140
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej

Jesteśmy za Wrockiem i zaraz jedziemy... Nie wiem gdzie
Pogoda się popsuła i raczej na dalszą wycięczke nigdzie nir pojedziemy.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47270421]Witam się z rana

Śliczny

Są jakieś jednoskładnikowe i na pewno jest to temat do przedyskutowania z ginekolog po porodzie [/QUOTE]

Można, jest pigułka jednoskladnikowa Cerazette. 2 lata temu opakowanie kosztowało ok 30 zl, brało się bez przerwy.
Czy od tego czasu się coś zmieniło to nie wiem.
Cerazette brałam krótko bo szybko zdecydowalismy że między dziećmi chcemy mieć krótki odstep wieć nie chciałam się faszerowac hormonami.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości