Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-10, 20:05   #4531
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Jezuuuu od tego kombinowania to mi się kalafior rozgotuje w głowie No bo kombinuje czy kupić komplet mebli do pokoju juniora czy kupić nasadke na tą komodę z ikeły dokupić białe łóżeczko i ewentualnie za parę lat wymienić na nowe meble

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Kasienka
Nieee... Nic ważnego, tylko kolejna wojna na noże była
Nazwa jak najbardziej się przyjęła, bo mi samej się spodobała

Tez będę tap szpadel oglądać
Stary 2014-11-10, 20:20   #4532
weron1
Rozeznanie

Hej dziewczyny Ale super wiadomość, że Harrods się udało Przeczytałam regulamin klubu i zatwierdzam. Powiem wam, że ten II trymestr jakoś mnie nie oszczędza. Codziennie boli mnie głowa, ciągle mam zgagę i jeszcze mdłości się zdarzają. A jak rano wstanę i zjem śniadanie to już czuje się zmęczona i muszę się położyć :-P Mam wrażenie, że nawet sen mnie męczy
Tyle naskrobałyście, że ciężko was nadrobić, ale może się uda

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Podziwiam was, że macie siły już myśleć o urządzaniu pokoiku dla dziecka itp. My pewnie zrobimy wszystko na ostatnią chwilę ;-P

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

A my zlikwidowaliśmy telewizor i nie oglądamy Top Model, Ukrytej prawdy. Mam Talent itp :-P A najbardziej cieszę się, że nie muszę polityków oglądać
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 20:25   #4533
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Bodziaki ze spodenkami i 3pack pajacow

Szkoda tylko że nie potrafię ładnych zdjęć robić
Piękne

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Ale super wiadomość, że Harrods się udało Przeczytałam regulamin klubu i zatwierdzam. Powiem wam, że ten II trymestr jakoś mnie nie oszczędza. Codziennie boli mnie głowa, ciągle mam zgagę i jeszcze mdłości się zdarzają. A jak rano wstanę i zjem śniadanie to już czuje się zmęczona i muszę się położyć :-P Mam wrażenie, że nawet sen mnie męczy

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Podziwiam was, że macie siły już myśleć o urządzaniu pokoiku dla dziecka itp. My pewnie zrobimy wszystko na ostatnią chwilę ;-P

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

A my zlikwidowaliśmy telewizor i nie oglądamy Top Model, Ukrytej prawdy. Mam Talent itp :-P A najbardziej cieszę się, że nie muszę polityków oglądać
Ja to samo, drugi trymestr i głowa pęka, mdłości i zgaga ...

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 20:27   #4534
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:

Oj współczuje Ci strasznie... A mówią, że 2 trymestr to miesiąc miodowy ciąży... No nie zawsze jak widać

Nie chcąc się chwalić, u mnie 2 trymestr to rzeczywiście cud malina nawet krwiak daje chwile wytchnienia nie czuje ani zmęczenia, ani juz mdłości czy wymiotów... Jest dobrze
Stary 2014-11-10, 20:30   #4535
majaa86
Zadomowienie

Super wiadomośc,że Harrods się udało Wy to jednak szpiegi jesteście:p

Ostatnio chodzą mi po głowie imiona..Jasiu i Franek..hmm

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3

Edytowane przez majaa86
Czas edycji: 2014-11-10 o 22:07
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 20:33   #4536
jagodowa07
Zadomowienie

Regulamin klubu ok jutro tam postaram się wrzucić zdjęcia z usg mego dziecia i bebzolka też

śmieszne to o macierzyństwie, jeśli tak jest to na szczęście jestem najstarsza z rodzeństwa

u nas pokoiku niestety maleństwo nie będzie miało swojego. mieszkanie jest 2 pokojowe, więc będzie z nami. nie wiem jak będzie w przyszłości, ale zobaczymy. A póki co łóżeczko i komoda, a łóżeczko bardzo bym chciała z szufladami - tam sporo można zmieścić.
Stary 2014-11-10, 21:00   #4537
Opulka
Raczkowanie

Cytat:

Ja chcę, żeby na miesiąc przed wszystko było gotowe, więc jeszcze się tym nie zajmuje

A co do telewizora, nie mam go od 3 lat. Zaraz zaczniesz zauważać, jakie te tapmadly i ukryte prawdy są do bólu zębów głupie i zastanawiać się, jak ludzie mogą to oglądać bez strużki śliny w kąciku ust i bezmyślnego wzroku
Opulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-10, 21:01   #4538
Iluzja00
BAN stały

Jestem jestem.Zmulilo mnie po południu i poszłam spać.Budze się a tu Tz wchodzi do domu.Skończył 2 godziny wcześniej Staram się dużo leżeć,wzięłam leki na pęcherz i czekam czy przejdzie do środy.Kochany nawet spaghetti zrobił na kolację.

U mnie z rodzinnej miejscowości sąsiadka miała wypadek rano.Jechała z dwójka dzieci.Chłopczyk 2 latka i dziewczynka 5,nie miała fotelika.Matka wpadla w poślizg bo szybko jechała i uderzyła w busa.Mały miał coś z głową,podobno w miarę ok się czuje ale dziewczynka...Coś ją rozcielo i wnętrzności podobno na wierzchu.Helikopter zabrał ją do szpitala,5 godzin trwała operacja.Niewiadomo co z nią będzie.Cały czas o niej myślę.Jak matka może jechać z dzieckiem bez fotelika..i to jeszcze tak szybko
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 21:09   #4539
grubaRyba
Raczkowanie

Iluzja jestem w szoku. Co za bezmyślna baba
U nas tez byl podobny przypadek, babka jechala za szybko i obejrzała się do tyłu do dzieci, na zakrecie wyrzucilo ją do lasu i mieli dachowanie, dzieci problemy z kregosłupem mają do tej pory
grubaRyba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 21:18   #4540
Iluzja00
BAN stały

Może będę bez serca teraz ale ta bezmyslna matka mogłaby leżeć na sali i być operowana a nie dziecko.Oby wszystko było z nią dobrze
Stary 2014-11-10, 21:31   #4541
ruskaa
Wtajemniczenie

masakra... biedna mała

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-10, 21:32   #4542
asiuk
Zakorzenienie

Cześć, Kasieńko!

Nadzieja, tekst o macierzyństwie znam Myślę, że coś w tym jest, choć wiadomo, że niektóre sytuacje są przesadzone - jak ta z monetą Ale np. Ewie sterylizowałam butelki do roku! Teraz wydaje mi się to niemożliwe
Regulamin ok

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 23:20   #4543
Nadzieja87
Zakorzenienie

Czy jest tu jakaś mądra głowa która mnie oswieci czy ból w podbrzuszu w jednym miejscu przy dotknięciu jest normalny? odczucia takie jakbym dotknęła siniaka....Ból z prawej strony między pachwina a wzgorkiem łonowym(około 4 palców nad)
Stary 2014-11-11, 08:23   #4544
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Czy jest tu jakaś mądra głowa która mnie oswieci czy ból w podbrzuszu w jednym miejscu przy dotknięciu jest normalny? odczucia takie jakbym dotknęła siniaka....Ból z prawej strony między pachwina a wzgorkiem łonowym(około 4 palców nad)
Ja miałam wczoraj cos takiego tylko z lewej i wyżej ale przeszło
Tez tylko przy dotyku.
Wczoraj wieczorem wyszła mi taka gula na brzuchu i zastanawialiśmy sie co to jest wzdęcia nie miałam, cały brzuch był normalny tylko ta gulka tak wystawała i była twardsza TZ śmiał sie ze to dzieć sie rozpycha ale czy to możliwe ze normalnie go nie czuje a tu nagle taka gula ... Hmm

Czarna nie martw się, na pewno wszystko jest ok

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 08:48   #4545
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem wyszła mi taka gula na brzuchu i zastanawialiśmy sie co to jest wzdęcia nie miałam, cały brzuch był normalny tylko ta gulka tak wystawała i była twardsza TZ śmiał sie ze to dzieć sie rozpycha ale czy to możliwe ze normalnie go nie czuje a tu nagle taka gula ... Hmm
To macica.Też tak miałam na początku
Stary 2014-11-11, 08:52   #4546
irenka78
Rozeznanie

Witam się z Wami w strasznych bólach, całą noc nie spałam, miałam cały czas gorączkę dochodziła do 38 brałam appap spadała lekko i znowu rosła, dziewczyny strasznie sie boję że gorączka albo ta moja infekcja może zaszkodzić dzidziusiowi. w życiu nie miałam takiego bólu gardła, głos straciłam zupełnie, nawet śliny łykać się nie da. Biorę tę Duomox, dzwoniłam nawet wczoraj do gina i powiedział że mogę go spokojnie brać, kazał nawet brać 3x1 (1g ma tabletka) a rodzinna kazała 2x1. Dziewczyny jakie Wy brałyście dawki tego antybiotyku ? Czy gorączka może zaszkodzić dzidziusiowi? Najgorsze jest to że ten cho...... appap to na mnie nie działa ja chce ibuprom!!!!

Nadzieja dla mnie regulamin jest jasny i czytelny, mnie pasuje
bezinteresowną...

Edytowane przez irenka78
Czas edycji: 2014-11-11 o 08:53
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 09:03   #4547
grubaRyba
Raczkowanie

Hej, co do bólu i antybiotyku sie nie wypowiem bo sie nie znam, mnie caly czas chyba trzyma jakieś mini przeziębienie bo kicham codziennie.
Śniło mi się dziś, że rodziłam oczywiście chciałam uciekać do domu
grubaRyba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 09:20   #4548
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Super ta strona
Cytat:

Ciasto jak do mnie nie wygląda zachęcająco ale skoro mówisz ze smakuje jak bounty to na pewno spróbuje
Szpinaku w ogóle nie czuć. Jest pyszne Ale zrób z jednej porcji skoro nieprzekonana jesteś

Cytat:
Napisane przez angelika8818 Pokaż wiadomość
Dzisiaj z tz poklocilam sie o... lozeczko
Cytat:
Napisane przez angelika8818 Pokaż wiadomość
bylismy w ikei mi podoba sie takie piekne duze szare za 600 zl a jemu to zwykle za 120 ... powiedxial ze moge je kupic ale on da na nie tylko 120 zl a ja reszte
Może uda Ci się go przekonać Choć ja bym nie kupiła za 600zł, wolę dołożyć później do kolejnego łóżeczka. Ale rozumiem takie potrzeby, zwłaszcza w pierwszej ciąży

Cytat:
Napisane przez Opulka Pokaż wiadomość
A ja mimo rozbawienia poczułam takie ukłucie współczucia dla tego trzeciaka, który nie wzbudzi już w rodzicach tylu emocji co pierwsze, pójdzie do pralni zamiast zoo i potrącą mu z kieszonkowego . Ale cóż, taka lajfa.
Na szczęście trochę to przerysowane

QUOTE=07_Pati_07;48880504]mi jak najbardziej pasuje taki regulamin

Cztery Pory Roku serio? z jednej strony się cieszę, bo wiadomo, to ogromny cios i wielka strata, ale z drugiej zastanawiam się czy to aby nie za wcześnie na kolejną ciążę? Moja kuzynka po poronieniu miała czekać ze staraniami przynajmniej 3 miesiące, bo niby po # strasznie łatwo (fizycznie) zajść w kolejną ciążę ale jest strasznie duże ryzyko kolejnego #, pomijam już gotowość psychiczną na kolejną ciążę

[/QUOTE]
Chyba zależy od etapu na którym się ciążę traci
Cytat:
Jezuuuu od tego kombinowania to mi się kalafior rozgotuje w głowie
Cytat:
No bo kombinuje czy kupić komplet mebli do pokoju juniora czy kupić nasadke na tą komodę z ikeły dokupić białe łóżeczko i ewentualnie za parę lat wymienić na nowe meble
a jaki komplet chcesz? Jeśli niemowlęcy to wg mnie nie opłaca się, lepiej łóżeczko, komodę, później jakieś regały na zabawki a jak będzie starsze to jakieś mebelki

Cytat:

Ja oglądam w necie mimo, że TV mam :P

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
u nas pokoiku niestety maleństwo nie będzie miało swojego. mieszkanie jest 2 pokojowe, więc będzie z nami. nie wiem jak będzie w przyszłości, ale zobaczymy. A póki co łóżeczko i komoda, a łóżeczko bardzo bym chciała z szufladami - tam sporo można zmieścić.
My też dwa pokoje mamy, syn z nami w sypialni śpi ale robimy mu osobny pokoik teraz a my przenosimy się do salonu. Takie życie

Regulamin klubu mi pasi a dziewczyny które są z nami od niedawna i mają dostęp do klubu zostawiłabym je tam. Prawo nie działa wstecz Tylko niech z nami gadają

helo

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Co do antybiotyku to ja niedawno musiałam brać bo miałam ropę pod zębem - 3x1. A skoro paracetamol nie działa to wzięłabym nurofen, moja koleżanka wzięła kilka razy jak już nie mogła wytrzymać.
Irenka ile tej gorączki masz? Bo dobrze jak organizm sam walczy o ile to nie za wysoka gorączka bo pewnie może dziecku jakoś zaszkodzić :/

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 09:54   #4549
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytajcie, zaakceptujcie, tudzież dodajcie coś od siebie...

REGULAMIN KLUBU

1. Do klubu zapraszane są osoby, które są z nami od minimum 1 miesiąca i regularnie się udzielają.

2. Do klubu nie zapraszamy osób po kilku dniach aktywności na forum bądź osób, które pojawiają się na nim rzadko.

3. Każda kandydatura musi być zaakceptowana przez członkinie klubu w większości.

4. Osoba będąca już w klubie powinna się ujawnić i również tam aktywnie się udzielać (wklejać zdjęcia)

5. Poza klub nie może wypłynąć żadna informacja w nim zawarta.

6. Jeśli jakiś warunek zostanie nie spełniony to osoba taka nie otrzyma dostępu do klubu lub w przypadku złamania regulaminu - zostanie z niego usunięta.

7. Osoba która nie daje znaku życia w klubie przez 1-2 miesiące i nie odpowiada na PW zostaje usunięta z klubu dla bezpieczeństwa i prywatności innych członkiń.

8. Jeżeli któraś z członkiń z jakichkolwiek przyczyn ma zamiar zniknąć na dłuższy czas prosimy o wcześniejsze poinformowanie.
AKCEPTUJĘ uważam, że jest naprawdę rozsądny
co do osób, które są krotko a w klubie już są.. jesli się udzielają to zostaw, jeśli nie to wiesz

Cytat:
Napisane przez Cztery Pory Roku Pokaż wiadomość
Hej
Czarnulka jak dla mnie ten regulamin jest ok

Wiecie, że nasza majowa Mamusia Aniołka Harrods jest w ciąży Widziałam na lipcowych mamusiach
ekstra, zaraz polecę podczytać

Cytat:

Oj współczuje Ci strasznie... A mówią, że 2 trymestr to miesiąc miodowy ciąży... No nie zawsze jak widać

Nie chcąc się chwalić, u mnie 2 trymestr to rzeczywiście cud malina nawet krwiak daje chwile wytchnienia nie czuje ani zmęczenia, ani juz mdłości czy wymiotów... Jest dobrze
oh zazdroszczę takiego 2 trymestru. ja nie mam tak wesoło...
Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami w strasznych bólach, całą noc nie spałam, miałam cały czas gorączkę dochodziła do 38 brałam appap spadała lekko i znowu rosła, dziewczyny strasznie sie boję że gorączka albo ta moja infekcja może zaszkodzić dzidziusiowi. w życiu nie miałam takiego bólu gardła, głos straciłam zupełnie, nawet śliny łykać się nie da. Biorę tę Duomox, dzwoniłam nawet wczoraj do gina i powiedział że mogę go spokojnie brać, kazał nawet brać 3x1 (1g ma tabletka) a rodzinna kazała 2x1. Dziewczyny jakie Wy brałyście dawki tego antybiotyku ? Czy gorączka może zaszkodzić dzidziusiowi? Najgorsze jest to że ten cho...... appap to na mnie nie działa ja chce ibuprom!!!!

to może paracetamol na gorączkę? w niewielkiej ilości można. z tego co wiem to wszelkie infekcje są niebezpieczne.... u mnie takie decyzje podejmuje gin..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-11, 10:47   #4550
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość

A ja się dziwię, że bardziej ufasz obcym dziewczynom na forum w sprawie zdrowia swojego i swojego dziecka, niż lekarzom z którymi się kontaktowałaś. Co ci da wiedza, że jedna z nas brała leki w takiej dawce a druga w innej - zależy na co chorowała itd.
Jeśli gin zalecił 3x1 to tak bierz - lekarze rodzinni są zawsze ostrożniejsi, jeśli chodzi o pacjentki w ciąży.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:03   #4551
Kinga_20
Zakorzenienie

Hej

U nas nocka ekstra! Mała zasnęła o 19 i obudziła się o 5, dałam cycka ale dosłownie nic nie leciało, więc zadowolila się wodą i zasnęła - wstalismy po 7

Dla mnie regulamin ok, ale od razu mówię, że rzadko do klubu będę zaglądać, bo z komputera w ogóle nie korzystam, a w aplikacji nie ma dostępu :/

My kupiliśmy tylko łóżeczko i materac bez całej wyprawki typu kołdra poduszka poszewki baldachimy organizery itp - spała na płasko pod kocem - w lato nie wyobrażam sobie inaczej. Mebli też nie kupowałam, bo coś tam mieliśmy. Pełne umeblowanie zrobimy jak dzieciaki do szkoły pójdą

Na prawdę dziewczyny nie ma co szaleć z zakupami choć wiem że ciężko - szczególnie w pierwszej ciąży

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 12:42   #4552
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
U mnie z rodzinnej miejscowości sąsiadka miała wypadek rano.Jechała z dwójka dzieci.Chłopczyk 2 latka i dziewczynka 5,nie miała fotelika.Matka wpadla w poślizg bo szybko jechała i uderzyła w busa.Mały miał coś z głową,podobno w miarę ok się czuje ale dziewczynka...Coś ją rozcielo i wnętrzności podobno na wierzchu.Helikopter zabrał ją do szpitala,5 godzin trwała operacja.Niewiadomo co z nią będzie.Cały czas o niej myślę.Jak matka może jechać z dzieckiem bez fotelika..i to jeszcze tak szybko
o masakra jak można być takim nieodpowiedzialnym w głowie mi sie to nie mieści....
orientujesz sie co z dziewczynką ?

Cytat:
Ja miałam wczoraj cos takiego tylko z lewej i wyżej ale przeszło
Tez tylko przy dotyku.

Czarna nie martw się, na pewno wszystko jest ok
Kurcze, dziwne...

Dzisiaj niby mnie nie boli...

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość

a jaki komplet chcesz? Jeśli niemowlęcy to wg mnie nie opłaca się, lepiej łóżeczko, komodę, później jakieś regały na zabawki a jak będzie starsze to jakieś mebelki
no właśnie niemowlęcy, łóżeczko z komodą...bo szafę większą na ubranka wolną mamy
ale tak sobie wymyśliłam, zeby kupić łóżeczko i do tej komody z ikea, która mamy przewijak i tez bedzie dobrze.... a potem jak juz bedzie starsze to kupić porządny komplet mebli.

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
oh zazdroszczę takiego 2 trymestru. ja nie mam tak wesoło...
ta pochwaliłam wczoraj a dzis mi głowa wrecz pęka....obudziłam sie rano z ćmieniem....to myśle pośpie jeszcze może przejdzie...eheeee...figa , obudziłam sie z pękającą głową
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej

U nas nocka ekstra! Mała zasnęła o 19 i obudziła się o 5, dałam cycka ale dosłownie nic nie leciało, więc zadowolila się wodą i zasnęła - wstalismy po 7

Dla mnie regulamin ok, ale od razu mówię, że rzadko do klubu będę zaglądać, bo z komputera w ogóle nie korzystam, a w aplikacji nie ma dostępu :/

My kupiliśmy tylko łóżeczko i materac bez całej wyprawki typu kołdra poduszka poszewki baldachimy organizery itp - spała na płasko pod kocem - w lato nie wyobrażam sobie inaczej. Mebli też nie kupowałam, bo coś tam mieliśmy. Pełne umeblowanie zrobimy jak dzieciaki do szkoły pójdą

Na prawdę dziewczyny nie ma co szaleć z zakupami choć wiem że ciężko - szczególnie w pierwszej ciąży

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

bede musiała sie ogarnąć...ale to straszne bedzie
Stary 2014-11-11, 13:02   #4553
201606011622
Konto usunięte

hej Wam
widzę, ze mniejszy ruch jak na razie, to założe wieczorem kolejną część

Olimpia, Kora ma się dobrze.. nie jamnik, a taki mieszaniec..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10547747_585818604870657_811929843852692064_o.jpg (90,0 KB, 8 załadowań)
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 13:11   #4554
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dzis święto, wolne od pracy to i ruch mały

A mi głowa pęka
Stary 2014-11-11, 13:13   #4555
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość

Ja oglądam w necie mimo, że TV mam :P

My też dwa pokoje mamy, syn z nami w sypialni śpi ale robimy mu osobny pokoik teraz a my przenosimy się do salonu. Takie życie
To u nas też pewnie kiedyś będzie taka wyprawa tylko tak zastanawiam się jak to będzie przy 2 dziecku, w przyszłości ale w sumie nie ma co planować, na razie w trójkę spokojnie w jednym się zorganizujemy Pewnie przy niemowlaku wygodniej nawet jeden pokój, tak mi się wydaje

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej

.
Kinga pewnie masz rację takich rad mi potrzeba. Bo już oglądałam te zastawy łóżeczek na allegro, gdzie jest i kołderka i poduszeczka, i ochraniacz i nawet baldachim! A tak na zdrowy rozum na samym początku dziecko nic oprócz dobrego materaca i jakiegoś kocyka/ rożka/ becika (tu pewnie też będę wdzięczna za rady, co warto kupić na majowego niemowlaka).
a później jak dziecko zacznie rosnąć to ochraniacz na szczebelki i komplet pościeli można kupić. czy komplet pościeli na początku też jest potrzebny? ( bo baldachim i ochraniacz z organizerem chyba niekoniecznie)
Stary 2014-11-11, 14:10   #4556
kasienka1985
Zakorzenienie

hej dziewczyny
ależ dziś pospałam, do 12 chyba...
siedzę dziś sama w domu i trochę mi smutno

u mnie tak śmiesznie, bo dolegliwości chyba na dobre ustapiły... czasem nawet zapominam , że jestem w ciąży...

na dniach musze zamówić sobie łóżko
łózeczko dostanę, więc dopiero do tego dokupię sobie szafę czy komodę, pomyślę nad ustawieniem itp
ale chyba jest jeszcze trochę czasu

dziś zaczęłam 15 tydzień ale czas leci
za niecałe 2 tyg kolejna wizyta i podglądanie, nie moge się już doczekać

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 14:31   #4557
Nadzieja87
Zakorzenienie

kasienka mi też smutno, bo mam dziś jakiś spadek formy..
Gratuluje 15 tygodnia u mnie lada dzień 16 tc sie zacznie...dni mi przez palce uciekają...

|Wzięłam apap i odpaliłam właśnie na odmóżdżenie "Taniec to moc"
Stary 2014-11-11, 14:46   #4558
kasienka1985
Zakorzenienie

Ja oglądam "Tylko mnie kochaj", se pochlipię trochę, a co :P

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 14:49   #4559
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Ja oglądam "Tylko mnie kochaj", se pochlipię trochę, a co :P
o jezuuuu, ja na tym ostatnio wyłam jak głupia
Stary 2014-11-11, 14:50   #4560
niunia50007
Raczkowanie

Cześć kobiety witam się w wami w 13 tygodniu jakoś przez kilka dni się nie udzielała ale jak pisałam ostatnio katar, kichanie i ogólny stan przeziębienia niestety nie przechodzi i wykorzystałam toooone chusteczek ... ehhh
Postaram się nadrobić moje zaległości bo widzę że jestem kilka str do tyłu

Dziewczyny was też tak pobolewa brzuch na dole i jajnik czasem prawy lub lewy zaboli... zaczynam odczuwać takie pobolewanie nie cały czas tylko tak co jakiś moment ... Mam nadzieję że to tylko brzuszek się rozciąga..

>>>>Czekamy na MALEŃSTWO<<<<

niunia50007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości